ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Βαρουφάκης: O Σόιμπλε είχε αποφασίσει να ρίξει τον Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2014
Βαρουφάκης: O Σόιμπλε είχε αποφασίσει να ρίξει τον Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2014

Μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να βρίσκεται εκτός πολιτικής επικαιρότητας, ωστόσο με δηλώσεις του στρέφει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του.

Αυτή τη φορά, στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου βιβλίου του, αποκάλυψε ότι σε συνομιλία που είχε με τον Γερμανό ομόλογό του, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε του εκμυστηρεύτηκε πως είχε αποφασίσει από τον Ιούνιο του 2014 να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά. «Το 3ο μνημόνιο το σχεδίαζαν από το 2013-14». Ο κ. Σόιμπλε από τον Ιούνιο του ‘14 αποφάσισε ότι ο Σαμαράς δεν του κάνει πλέον. Τον ρώτησα «Βόλφγκανγκ πες μου πότε αποφάσισες να ρίξετε τον Σαμαρά;». Και μου λέει τον Ιούνιο του ‘14» επεσήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Νομίζετε ότι ο Σόιμπλε νοιάζεται για την Ελλάδα; Γνωρίζει ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα επιτυχίας των μνημονίων στην χώρα μας. Το μόνο που θέλει είναι να ελέγχει τον προϋπολογισμό της Γαλλίας. Είδε την συντριβή της αντίστασης της Αθήνας για να την χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα στους Ευρωπαίους ηγέτες», τόνισε, συγκρίνοντας μάλιστα τον Σόιμπλε με τον Μέτερνιχ.

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε: «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκε στο 3ο μνημόνιο γιατί την έπεισαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.  «Δεν είχα καμία όρεξη να γίνω υπουργός οικονομικών, αλλά είχα μια άποψη για εποικοδομητική ανυπακοή, να έχει ελπίδες ο λαός! Αυτό ήθελα. Είχα τονίσει ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι ευχολόγιο και δεν έπρεπε να το κάνουμε», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Και συνέχισε: «Ανήθικοι θα ήμασταν αν δεν απαντούσαμε στον ΣΥΡΙΖΑ τι θα γίνει αν μας έκλειναν τις τράπεζες; Εκείνο το βράδυ του δημοψηφίσματος έπρεπε να είμαστε πιστοί στον κόσμο. Έπρεπε να προετοιμάσουμε τον κρατικό μηχανισμό για να μείνουμε ζωντανοί για δυο εβδομάδες. Δεν θα μας άφηναν να βγούμε από το ευρώ! Θα αποδέχονταν την πρόταση μας. Δεν τιμήσαμε το 62% του ελληνικού λαού!».

«Αν δεν κάνανε πίσω οι Ευρωπαίοι; Τότε θα έπρεπε να πάμε σε οριστική ρήξη. Υποταθήκαμε σε πολιτικές που αποδομούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Αυτή η κατάσταση είναι η μεγαλύτερη χαρά του Σόιμπλε», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Κλείνοντας ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πάντως πως η χώρα δεν πρέπει σήμερα να βγει από το ευρώ. Συγκεκριμένα τόνισε «μπήκαμε, αλλά δεν θα πάμε στη θέση που ήμασταν πριν μπούμε»

Είμαστε άνθρωποι. Και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ανθρώπου είναι το λανθάνειν. Λάθη  επί λαθών διαπράττει ένας άνθρωπος από τη μέρα που θα γεννηθεί, μέχρι να πεθάνει.

Το μεγαλείο του, όμως,  είναι  η αναγνώριση του λάθους. Μόνο τα ζώα δεν έχουν την ικανότητα ,την κρίση, την ηθική συγκρότηση να ζητήσουν συγγνώμη. Γιατί η μεταμέλεια  σημαίνει αναγνώριση λάθους. Ο άνθρωπος είναι ξεχωριστός, επειδή ακριβώς  το κορυφαίο δώρο της φύσης, τη ζωή, το διαχειρίζεται ο ΝΟΥΣ.

Ο Βαρουφάκης, δε φτάνει που είναι ,όπως απέδειξε η μέχρι τώρα πορεία του ως υπουργός,  ανεπαρκής στα οικονομικά αλλά  και  κολλημένος  στο….ψώνισμα, αποδεικνύεται και παλιάνθρωπος. Κήδεψε τη χώρα, όσο καιρό ήταν υπουργός με τις ηλίθιες απόψεις και την υπεροπτική του συμπεριφορά κι αντί να ζητήσει συγγνώμη, να «φάει χώμα»,  βγαίνει σήμερα  κι από πάνω. Θεωρεί όλους τους υπόλοιπους, πλην εκείνου,ως…Κάφρους .Τί αλητήριος!

΄Ολη του η ζωή και η πορεία του είναι μια αντίφαση. Γι δείτε τί λέει ο ανισόρροπος αυτός  ξερόλας:

“Έπρεπε να προετοιμάσουμε τον κρατικό μηχανισμό για να μείνουμε ζωντανοί για δυο εβδομάδες. Δεν θα μας άφηναν να βγούμε από το ευρώ! Θα αποδέχονταν την πρόταση μας. Δεν τιμήσαμε το 62% του ελληνικού λαού!». “

Δημαγωγός μέχρι τέλους.  “Το 62% του ελληνικού λαού, τολμά κι αυτός να λέει. Αλλά το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε….3,5 περίπου εκατομμύρια. Είναι εκείνοι που ψήφισαν όχι. Αυτός είναι ο λαός; Για το Βαρουφάκη, όμως, ΛΑΟΣ είναι μόνο όσοι πάνε να ψηφίσουν και μάλιστα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Τι αθλιότητα!

Από την άλλη, ο μεγάλος οικονομολόγος μας διαβεβαιώνει πως αν συνεχιζόταν η ρήξη στην Ευρώπη , που την επέλεξε ο ίδιος και χάθηκαν εξαιτίας του  περισσότερα από 20 δισ. η …καφετζού του είχε αποκαλύψει  πως δε θα μας άφηναν να βγούμε από το ευρώ και πως θα αποδέχονταν την πρότασή του χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Τόσο επιπόλαιος και ανεύθυνος. Πήγε να κάνει διαπραγματεύσεις με υποθέσεις, εικασίες και προβλέψεις των …άστρων. Και μας το λέει τώρα. Και φυσικά δεν ντρέπεται.

Αλλά, να μη λέμε τα ίδια. Ο  Κώστας Καραμανλής που ευθύνεται για τη χρεοκοπία,  δεν είναι φυλακή. Γιατί να πάει ο Βαρουφάκης για 20…παλιοδισ. μόνο που πέταξε στα «όργανα», για να του παίζουν διεθνώς το χαβά του;

2.Πούτιν: Είμαι έτοιμος να συναντήσω τον Τραμπ, αφού αναλάβει την προεδρία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Sergei Karpukhin/Pool photo via AP

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ οποιαδήποτε στιγμή, όμως πιστεύει ότι είναι καλύτερο αυτό να γίνει αφού πρώτα αναλάβει την προεδρία και σχηματίσει κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri και το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon TV ο Πούτιν επεσήμανε: «Σε ό,τι αφορά μια συνάντηση, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να δώσουμε στον εκλεγμένο πρόεδρο τον χρόνο τουλάχιστον να σχηματίσει την κυβέρνησή του, να αναλάβει την προεδρία και μετά να μιλήσουμε για συνάντηση. Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, δεν υπάρχουν θέματα από την πλευρά μας».

Ο Ρώσος πρόεδρος πάντως πρόσθεσε ότι η Μόσχα δεν έχει κατανοήσει ακόμη τι σημαίνει το σύνθημα «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά», το οποίο είχε υιοθετήσει ο Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, όμως εξήγησε ότι ελπίζει πως δεν θα υπάρξουν θέματα για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο Πούτιν υπενθύμισε επίσης την άποψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ και οι κάτοικοί τους είναι εξαιρετικοί.

«Αντιμετωπίζω με σκεπτικισμό την άποψη αυτή. Αναμφίβολα οι ΗΠΑ και αμερικανικός λαός είναι ένα μεγάλο έθνος και ένας μεγάλος λαός, δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού, κανείς δεν το αμφισβητεί, όμως πιστεύω ότι είναι υπερβολικό και δημιουργεί θέμα στις σχέσεις και όχι μόνο με τη Ρωσία»,

Ο δικτάτορας Πούτιν, όσο κι αν απέδειξε πως είναι ανιστόρητος, όπως επίσης και ο ακροδεξιός Αμερικανός ομόλογός του Τραμπ, έχει συμβούλους να τον πληροφορούν πως στην Αμερική κυβερνά μεν  ο πρόεδρος και λαμβάνει αποφάσεις, όχι όμως σε θέματα που άπτονται της καθορισμένης, εθνικής,  εξωτερικής πολιτικής. Ειδικά σε  εκείνα που θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της χώρας.

Οπότε, σύντομα ο  “Τσάρος” θα καταλάβει πώς το εννοούν η Αμερικανοί εκείνο το περίφημο «Ας κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά».

Ζητήματα σαν το “Ανατολικό”, η κατάληψη δηλαδή της Κριμαίας για την έξοδο των Ρώσων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, καθώς και εκείνα της Μέσης Ανατολής, θα μείνουν ως έχουν, αδιαπραγμάτευτα. Κι αν ο ακροδεξιός Αμερικανός πρόεδρος τολμήσει να αποστασιοποιηθεί, οι Αμερικανοί ξέρουν τον τρόπο να τον βγάλουν από τη μέση. Πολλούς… ανυπάκοους ή αυτονομημένους προέδρους, δεν τους άφησαν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους ή τους έστειλαν στη διάρκεια της προεδρία τους στον… τάφο.

΄Εστω και λίγη ιστορία δε θα τους βλάψει  να διαβάσουν,  όσοι έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ανθρωπότητας. Μια και έχει αποδειχτεί από την ίδια την Ιστορία πως στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκίενοι που  δια-χειρίζονται την εξουσία είναι και ανιστόρητοι και (ως εκ τούτου) ανόητοι και θρασείς.

3. Παραληρεί ο δήμαρχος της Αγκυρας: Ζητά εξηγήσεις από το BBC για το τρομοκρατικό χτύπημα κοντά στο στάδιο της Μπεσίκτας
Φωτογραφία: Facebook @06melihgokcek

Με τρία tweets ο δήμαρχος της Αγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέκ ζητά από το BBC και τον Βρετανό πρέσβη να δώσουν εξηγήσεις αν ήταν τυχαίο το ότι το βρετανικό δίκτυο νοίκιασε διαμέρισμα το οποίο είχε θέα στο σημείο των εκρήξεων κοντά στιο στάδιο της Μπεσίκτας.

«Το BBC νοίκιασε διαμέρισμα από όπου μπορούσε να παρακολουθήσει την έκρηξη καθαρά εκ των προτέρων και ξεκίνησε να εκπέμπει μέσα σε 3-4 λεπτά. Δεν είναι λογικό για εμάς να πιστέψουμε πως μπορούσε να γνωρίσει για την έκρηξη από πριν. Το BBC και ο Βρετανός πρέσβης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις», γράφει στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Πρέπει να εξηγήσουν πλήρως πώς άρχισαν να εκπέμπουν μέσα σε 3-4 λεπτά. Διαφορετικά, θα πιστέψουμε πως έχουν βάλει το χέρι τους», προσθέτει.

Η τηλεόραση του BBC, όπως αναφέρει η turkiyehabermerkez, είχε νοικιάσει περίπου 20 ημέρες πριν από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα, διαμέρισμα σε σημείο από όπου η περιοχή φαινόταν καθαρά. Μάλιστα, μετά την έκρηξη μετέδωσε με ελάχιστη καθυστέρηση το γεγονός.

Η ιστοσελίδα, την οποία πόσταρε ο δήμαρχος της Αγκυρας, σχολίασε χαρακτηριστικά για το BBC πως είναι το κανάλι που μεταδίδει αντι-τουρκικά νέα και πως με αυτόν τον τρόπο αποκαλύπτει τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της Τουρκίας.

Τί θα κάνουμε  με όλους αυτούς τους θερμοκέφαλους πατριωταράδες; Δεν ειναι απλά ανεγκέφαλοι. Είναι και απατεώνες, σύμφωνα με τον πραγματικό ορισμό του πατριωτισμού. Και φυσικά, άκρως επικίνδυνοι.

Με συνωμοσιολογίες,  θρύλους, στρατευμένη , εθνικιστική  ιστορία διαχειρίζονται την τύφλα όχλων, που τους στρέφουν εναντίον άλλων, καμιά φορά το ίδιο φανατικών και πατριωταράδων .Πώς λέτε να εξοντώνονται οι στρατιώτες μεταξύ τους, ενώ στην ουσία δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ ουσιαστικό να τους χωρίζει; Αφού, για όσα τους στέλνουν να πολεμήσουν, είναι φτιαχτά, ψεύτικα. Και συμφέρουν μόνο την εξουσία.

Εμεί,ς όμως, που δεν τους θέλουμε ούτε ζωγραφιστούς;  Με όλα αυτά τα γεράκια, που οσμίζονται αίμα και απειλούν να  μπήξουν  στο κορμί μας τα ράμφη τους, τί θα κάνουμε; Πώς θα προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τη αφροσύνη και τον παραλογισμό τους;

Αυτό τον άθλιο δήμαρχο της ΄Αγκυρας, ας πούμε, πώς θα τον στείλουμε εκεί που είναι η θέση του; Μόνο αν συσπειρωθούμε οι απ΄εδώ και οι απ΄εκεί  συνετοί . Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αλλά και  η συνύπαρξη των  λαών είναι μονόδρομος. Και ειδικά για τις δυο χώρες, όποιος δεν το καταλαβαίνει ή πολεμά την ειρήνη στο Αιγαίο, είναι εχθρός των λαών μας, μακελάρης των παιδιών μας.

 

4. Ντελιβεράς ούρησε σε ασανσέρ και τον… τσάκωσε η κάμερα

Είναι ο ντελιβεράς που… δεν θέλουμε να έρθει σπίτι μας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Mirrorϲ», ο συγκεκριμένος ντελιβεράς είχε κληθεί να παραδώσει φαγητό σε ένα ξενοδοχείο, αλλά όπως φάνηκε και στα πλάνα των καμερών ασφαλείας δεν μπόρεσε να κρατήσει τις φυσικές του ανάγκες.

Κράτησε την τσάντα, που είχε να παραδώσει, με τα δόντια και εν συνεχεία ούρησε στην άκρη του ασανσέρ. Βγήκε από τον ανελκυστήρα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Πηγή: Ντελιβεράς ούρησε σε ασανσέρ και τον… τσάκωσε η κάμερα | (Βίντεο)

Μετά μας φταίνε οι κάμερες που παρακολουθούν με ανοιχτά και προπαντός ΔΙΚΑΙΑ και ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ μάτια,  εμάς και  τους διπλανούς μας. Μόνο οι πονηροί, οι υποκριτές, όσοι κρύβονται, εκείνοι που διάγουν διπλή ζωή και βγάζουν κάθε  τόσο  τη μάσκα που πρέπει να φορέσουν καθε φορά, έχουν πρόβλημα με τις κάμερες.

Γράφαμε γι΄αυτό  το θέμα (5/10/2014):

ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ. 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η πιο επιτυχημένη κάμερα-ρουφιάνος!

 Αν ποτέ αναρωτηθήκατε πόσο καλή δουλειά μπορούν να κάνουν οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας δεν έχετε παρά να διαβάσετε για τα κατορθώματα του πιο αποτελεσματικού… ρουφιάνου. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη Βρετανία.

Η κάμερα για τον έλεγχο της ταχύτητας των οχημάτων που βρίσκεται τοποθετημένη στη λεωφόρο Νιούπορτ του Κάρντιφ, συλλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ 71 οδηγούς τη μέρα κατά μέσο όρο.

Και μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «θησαυρός» από τις Αρχές δεδομένου ότι μέσα σε ένα εξάμηνο έχει προσφέρει στο κράτος 800 χιλιάδες λίρες από πρόστιμα, για τους οδηγούς όμως αποτελεί τον χειρότερο εφιάλτη. «Ούτε ξέρω πόσα χρήματα έχω πληρώσει από τότε που τοποθέτησαν αυτό το πράγμα στη λεωφόρο Νιούπορτ», ισχυρίστηκε μια Ουαλή οδηγός η οποία έπεσε θύμα της.

      Για το ίδιο θέμα στις         19-8-2010,λέγαμε:
 Πολλοί άνθρωποι των κομματικών εξουσιών ,ιδιαίτερα στη Γερμανία ξεσπάθωσαν εναντίον της Google, γιατί το μεγάλο αφεντικό της δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από αυτή.»Tρομαχτικό, απίστευτο, εγκληματικό, καταστρατηγείται η ιδιωτικότητα…» και τι δεν είπαν οι …κέρβεροι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Για σταθείτε,βρε καλόπαιδα. Εμένα γιατί δε με ενοχλεί να ξέρει ο πάσα-ένας τί κάνω,πού πάω, τί λέω; Μήπως, γιατί δεν έχω να κρύψω ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα ούτε από αρχές, ούτε από άγνωστο,γνωστό και φίλο;Γι΄αυτό δε φοβάμαι μη με καταγράψει η κάμερα ή μην υποκλέψουν τα μηνύματά μου.΄Ο τι λέω και κάνω γίνονται στο φως και αναλαμβάνω την ευθύνη τους.΄Αρα, κανένας φακός και καμιά συσκευή υποκλοπής δε με ενδιαφέρει αν καταγράφει τα…προσωπικά μου,γιατί δεν έχω προσωπικά.
Εσάς γιατί σας κόπτει και δεν επιθυμείτε να σας πιάνει η κάμερα ;Μήπως γιατί έχετε «χεσμένη τη φωλιά σας;»Τι έχετε να κρύψετε και από ποιούς; Μόνο οι ένοχοι φοβούνται. Κοροϊδεύετε  κάποιους και τρέμετε μην έρθουν στο φως οι πράξεις και τα λόγια σας;Για παράδειγμα,μήπως παίρνετε λεφτά από πηγές που δε θα έπρεπε; Μήπως μπαίνετε σε…δωμάτια που ντρέπεστε για όσα κάνετε εκεί μέσα;Ποια είναι τα ανομολόγητα που δε θα θέλατε να ξέρουν οι άλλοι; Γιατί πρέπει να σας ξέρουν με ένα διαφορετικό πρόσωπο από εκείνο που έχετε στην πραγματικότητα;
Λοιπόν,για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους:Τις κάμερες τις φοβούνται όσοι έχουν λόγους να παρουσιάζονται διαφορετικοί από ό,τι είναι. ΄Οποιος είνα «καθαρός»…»καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται». Βάλτε, επομένως, κάμερες παντού. Ιδιαίτερα στους φονικούς τους δρόμους, στις εφορίες,στις λογής  πονηρές συναλλαγές,στα λογιστικά γραφεία που συμπληρώνονται οι φορολογικές δηλώσεις των έχηδων, στα καζίνα και στις χαρτοπαιχτικές λέσχες,στα νοσοκομεία και σε όλα τα «κοινωφελή» ιδρύματα.Παντού βάλτε δορυφόρους και κάμερες.Να τους βλέπουμε και μεις τους εγκληματίες,να μην μπορούν να κρυφτούν,να  ξεμπροστιαστούν,να μάθουμε όλοι πόσα και ποια κουμάσια κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Οι δορυφόροι είναι ευλογία,οι κάμερς είναι ΛΥΣΗ.Αφήστε τις τάχα μου ευαισθησίες σας για την…ιδιωτικότητα.Τι πομπές σας θέλετε να κρύψετε και  το δικαίωμά σας να παρανομείτε ατιμώρητα.Δεκάρα δε δίνετε για τα πραγματικά  ατομικά δικαιώματα,όπως π.χ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να έχουν ένα κομμάτι ψωμί τα εκατομμύρια των παιδιών που πεθαίνουν κάθε στιγμή από την πείνα.
Η ιδιωτικότητα σας μάρανε, Φαρισαίοι.