ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Εισαγγελέας για Βατοπαίδι: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι
Εισαγγελέας για Βατοπαίδι: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Την αθώωση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση των ανταλλαγών της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου πρότεινε πριν από λίγο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εισαγγελέας της έδρας, Βασιλική Κρίνα.

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε στην αγόρευσή της ότι, κατά την άποψή της, δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονται οι κατηγορούμενοι (απιστία, απάτη, ξέπλυμα κ.λπ.), σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν προέκυψε δόλος από την πλευρά των κατηγορουμένων, οι οποίοι εκτελούσαν κυβερνητικές αποφάσεις.

Οσον αφορά τον ρόλο των μοναχών Εφραίμ και Αρσενίου, η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι οι δύο μοναχοί προσπάθησαν να επηρεάσουν τη διοίκηση με στόχο να αποκτήσουν καλύτερα ακίνητα, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: «Βλέποντας τη συγκρότηση και το επίπεδο των κατηγορουμένων που βρέθηκαν ενώπιόν σας, πώς είναι δυνατόν να δεχτείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι κινήθηκαν από θρησκοληψία επιδιώκοντας να βλάψουν με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό Δημόσιο χωρίς οι ίδιοι να έχουν κανένα όφελος; Οι μοναχοί είχαν ακράδαντα την πεποίθηση ότι η λίμνη και οι παραλίμνιες εκτάσεις τούς ανήκαν και άλλωστε ακόμη και σήμερα την ίδια πεποίθηση έχουν. Μόνος τους στόχος ήταν να αναστηλώσουν τη μονή και τα κειμήλιά της και γι’ αυτόν τον λόγο έπρεπε να έχουν έσοδα. Κατά τη γνώμη μου, οι πράξεις για τις οποίες βαρύνονται δεν αποδεικνύονται και γι’ αυτόν τον λόγο προτείνω να κηρυχθούν όλοι αθώοι».

Η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση που συγκλόνισε τη Δικαιοσύνη αλλά και τον πολιτικό στίβο αναμένεται να εκδοθεί το νέο έτος.

Ο “τάφος”  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης άνοιξε με την απόφαση που αναμένεται από το δικαστήριο για το Βατοπέδι. . Και πρόκριμα εκείνης της απόφασης είναι η  αγόρευση της εισαγγελέως που ζήτησε την αθώωση ΟΛΩΝ των εμπλεκομένων.

Την ιστορία με το Βατοπέδι, όπως έχουμε γράψει  επανειλημμένα εδώ,  την έστησαν οι… αστέρες της δημοσιογραφικής αγυρτείας και αλητείας.  Οι ΄Ελληνες δημοσιογράφοι είναι υπόδικοι για τη συμμετοχή τους σ΄αυτό το στημένο σκάνδαλο με  πρώτους  εκείνους  που το κατασκεύασαν μέσα στα γραφεία τους, το εξέθρεψαν και το διακίνησαν για τους λόγους που έχουμε καταγγείλει.

Την ίδια εποχή, το  ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκάνδαλο της χρεοκοπίας της χώρας , απεκρύβη από το γνωστό δημοσιογραφικό  αληταριό την ώρα που εμείς εδώ  δίναμε μάχη και προσπαθούσαμε “με νύχια και με δόντια” να αναδείξουμε το θέμα. Οι άθλιοι, οι ανήθικοι  και χρησιμοθήρες δημοσιογράφοι, κυρίως όσοι ελέγχουν, κατευθύνουν  και κοντρολάρουν την πληροφόρηση,  το απέκρυψαν δολίως και σκοπίμως. Και για να στρέψουν την προσοχή του κόσμου αλλού,  έφτιαξαν υποτιθέμενα σκάνδαλα, όπως αυτά  με το Βατοπέδι και τους Ζαχόπουλους.

Οι “Χατζηνικολάου” και οι “Τριανταφυλλόπουλοι” είναι ένοχοι εσχάτης προδοσία και  θα οδηγηθούν μια μέρα στο εδώλιο. Εμείς όλοι οφείλουμε να έχουμε ιστορική μνήμη.Οι θεσμοί δε λειτουργούν στη χώρα μας. Ας μην περιμένουμε από τη…συνδικαλίστρια, πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τους “αυλικούς”- εισαγγελείς της να τους βάλουν φυλακή. Εμείς, όμως,  θα τους στείλουμε εκεί ακριβώς που είναι η θέση τους. Ας μην κοιμούνται  ήσυχοι.

Παραθέτουμε σχετικά κείμενά μας που ανέβηκαν εδώ κατά καιρούς για το …μέγα σκάνδαλο του Βατοπεδίου και την ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων της εμπορικής δημοσιογραφίας:

ΒΑΤΟΠΕΔΙ-ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.
23.11.08
 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ; ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών η πραγματική αξία της περιουσίας που αντάλλαξε το Βατοπέδι με τα απανταχού της χώρας δημόσια οικόπεδα, ανέρχεται στο ποσό των 35-40 εκατομμυρίων Ευρώ. Με τις υψηλές γνωριμίες  του Εφραίμ και του Αρσένιου στο Μαξίμου (διάβαζε Καραμανλή μέσω Ρουσόπουλου), το ποσό αυτό εκτοξεύθηκε στο…αστρονομικό ποσό των 60-65 εκατομμυρίων Ευρώ. ΄Εχουμε, δηλαδή, μια διαφορά κέρδους, που καρπώθηκε το μοναστήρι, περίπου 20 εκατομμύρια Ευρώ.  Στο μεταξύ, η περιουσία αυτή (εν προκειμένω η λίμνη Βιστωνίδα) είναι στην απόλυτα νόμιμη κυριότητα του Βατοπαιδίου με χρυσόβουλα και οθωμανικά συμβόλαια. Ας μην ξεχνάμε, με χρυσόβουλα και συμβολαιογραφικές πράξεις επίσης κατοχυρώνεται  το ιδιοκτησιακό καθεστώς  χιλιάδων στρεμμάτων  εντός κι εκτός συνόρων της Ελλάδας (π.χ το Φανάρι και η περιουσία του στην  Κωνσταντινούπολη, ολόκληρη η Εύβοια, που αγοράστηκε με συμβόλαια από τον Τούρκο αγά, τον Κάιζερ και τον τσιφλικά Νοέλ  Μπέκερ αργότερα ).
΄Υστερα απ αυτά, συνοψίζουμε και έχουμε και λέμε: 1.Είναι ή δεν είναι  περιουσία της μονής η λίμνη; Είναι λέμε εμείς και κάθε εχέφρων, που έχει ολίγον περισσότερο μυαλό και τσίπα από την Αλέκα, τον Αλαβάνο και τον Καρατζαφέρη. Γιατί, αν δεν ήταν και δεν έχουν νομιμότητα τα χρυσόβουλα και οι οθωμανικές  συμβολαιογραφικές πράξεις , αύριο πρωί  η μισή Ελλάδα είναι στον αέρα ιδιοκτησιακά και οι Τούρκοι αρπάζουν στον αέρα μια χρυσή ευκαιρία να πετάξουν έξω το πατριαρχείο από την Κωνσταντινούπολη και να ισχυριστούν πως επαναστατικώ δικαίω, κατέχουν νόμιμα τις περιουσίες των Κυπρίων της Βόρειας Κύπρου.2.Ποιοί… ακτήμονες θα έπαιρναν τα φιλέτα-οικόπεδα του δημοσίου που πρόφτασε και πήρε ο αητονύχης Εφραίμ; Και γιατί να γίνουν αυτοί οι ακτήμονες  εκατομμυριούχοι εν μια νυκτί και όχι η μονή, που στο κάτω-κάτω έδωσε και κάτι για να πάρει ό τι πήρε; Τι ενδιαφέρει το συνειδητοποιημένο και έντιμο ΄Ελληνα πολίτη αν τα εκατομμύρια τα ξεκοκαλίζουν στα σκυλάδικα οι…ακτήμονες ή οι καλόγεροι;Τώρα, γιατί έγινε ολόκληρο θέμα όλη αυτή η ιστορία; Για 20 ψευτοεκατομμυριάκια, που τσέπωσε παραπάνω ο Εφραίμ για τις… αυξημένες διατροφικές και λοιπές ανάγκες των αγίων μοναχών της μονής; 20 εκατομμύρια δωρίζει ο Καραμανλής και οι συν αυτώ με το καλημέρα σας  στους λογής κολλητούς, στις φίλιες κομματικές ενώσεις και στις  εταιρίες φαντάσματα κολλητών και νεοδημοκρατικών κομματαρχών. Τι είναι 20 εκατομμύρια μπροστά, ας πούμε, στα σκάνδαλα του ΟΤΕ , της ΔΕΗ των Δημοσίων έργων κλπ;  Τι είναι τα 20 εκατομμύρια Ευρώ μπορστά στα δισεκατομμύρια που παίρνουν τα ελληνικά κόμματα ως επιδότηση από κράτος; (Ναι, ναι ο Καρατζαφέρης,η Αλέκα και ο Τσίπρας  παίρνουν παρά με τη σέσουλα, αλλά  γιατί άραγε;).Γιατί, λοιπόν ο καημένος ο Εφραίμ, που ήταν και ο προσωπικός ψυχίατρος-εξομολόγος του Ρουσόπουλου και της Μαριέτας να μην πάρει μια μικρή μίζα σε μια δοσοληψία με το δημόσιο, όπως κάνει κάθε… αξιοπρεπής διαπλεκόμενος με το ελληνικό κράτος; Γιατί, λέμε, έγινε ΘΕΜΑ το θέμα του Βατοπεδίου;
Λοιπόν: Τα ΜΜΕ, έχουν απόλυτη ανάγκη κάθε μήνα να εφευρίσκουν-επινοούν  θέματα ήσσονος σημασίας, που τα αναγορεύουν σε μείζονα για τις ανάγκες της τηλεθέασης και της αναγνωσιμότητας τους. Παραδείγματα από το παρελθόν άπειρα. Από το νερό του Καματερού του Λαμπράκη παλιότερα, ως τον Βαβύλη του Τριανταφυλλόπουλου, το Ζαχόπουλο του Θέμου και τον Εφραίμ των Θεσσαλονικιών δημοσιογράφων, επικουρουμένων από τους αξιότιμους Χατζηνικολάου , Ευαγγελάτο, Τρίμη, Τράγκα  και λοιπούς…αξιόπιστους ΄Ελληνες τηλεπαρουσιαστές και σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων. Από κοντά φυσικά και τα κόμματα, που βρήκαν μια άριστη ευκαιρία να διαμοιραστούν τα ιμάτια της Ν.Δημοκρατίας με τις σκληρές ανακοινώσεις τους περί σκανδάλου, τις τάχατες, δίκην Κέρβερου, παρουσίες τους στις ανακριτικές επιτροπές της βουλής και τις καταγγελίες παρουσίες στα τηλεοπαράθυρα αγανακτησμένων βουλευτών των λοιπών,πλην Ν.Δ, κομμάτων.΄Ετσι,με αυτά και με τα άλλα το μεν ΠΑΣΟΚ εκτινάχτηκε στο 37% και ο Τσίπρας στο 13, ενώ σοβαρά  οφέλη από αυτή την σκανδαλοθηρική ιστορία του Εφραίμ αποκόμισαν και τα άλλα κόμματα.Και εις άλλα με υγεία!
ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ:«Μπορείτε να κοροϊδεύετε ΜΕΡΙΚΟΥΣ ανθρώπους ΟΛΕΣ τις φορές και ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους ΜΕΡΙΚΕΣ φορές. Αλλά, ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους ΟΛΕΣ τις φορές, αποκλείεται να τους κοροϊδεύετε».Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας αυτό, κύριοι εμπλεκόμενοι στο μέγα σκάνδαλο του αποπροσανατολισμού του λαού αυτής της χώρας.

 

Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ
24.12.11

 

“Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», αξιωματούχοι της ΕΕ και του ΔΝΤ ζητούν από την ελληνική πλευρά να «κάνει κάτι, γιατί το τέλος πλησιάζει».
Ένα από τα σενάρια θέλει τη μη καταβολή της έβδομης δόσης (ύψους περίπου 90 δισ. ευρώ) περί τα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, με αποτέλεσμα η χώρα να κινδυνεύει με στάση πληρωμών, που θα την οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία και στη συνέχεια στην αποχώρησή της από το ευρώ.”
Η Real News, που ΣΗΜΕΡΑ ανακάλυψε την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα και προειδοποιεί για τα χειρότερα, είναι η εφημερίδα της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο…πολύς Νίκος Χατζηνικολάου. Ο εν λόγω “δημοσιογραφος” (αν και δεν έχει τελειώσει, βέβαια,καμιά σχολή δημοσιογραφίας) και παρουσιαστής “κεντρικών” δελτίων ειδήσεων και εκπομπών από το 1989 που άνοιξε και στην Ελλάδα η ιδιωτική τηλεόραση μέχρι σήμερα ,είναι γιος του δεξιού βουλευτή ΄Εβρου- υφυπουργού Π. Χατζηνικολάου και μαθητής (λένε) του ακροδεξιού φιλόλογου Σ. Καργάκου ,τον οποίο φιλοξενεί από καιρού εις καιρόν σε εκπομπές του. Στο βογραφικό του, που έχει δημοσιευτεί στη “Βικιπαίδεια”, διαβάζουμε και τα εξής:
                 Νίκος Χατζηνικολάου
“Ο Νίκος Χατζηνικολάου είναι δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alter Channel. Γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1962 στην Αλεξανδρούπολη του Έβρου. Ο πατέρας του, Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ήταν βουλευτής και υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι τα 16 του χρόνια ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Σπουδές
Το 1980 πέρασε με πανελλήνιες εξετάσεις στην Πάντειο Σχολή Αθηνών και μετακόμισε στην Αθήνα. Στα μαθητικά χρόνια του ήταν γραμματέας της μαθητικής παράταξης της ΝΔ (ΜΑΚΙ) και στα φοιτητικά επικεφαλής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.[1]. Δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του – ήδη ως φοιτητής άρχισε να εργάζεται στην έντυπη δημοσιογραφία.
 Επαγγελματική καριέρα
Ξεκίνησε την δημοσιογραφική του καριέρα στα μέσα της δεκαετίας του 1980, στην εφημερίδα Μεσημβρινή ως φοιτητής. Ασχολήθηκε με πολιτικό ρεπορτάζ και σε νεαρή ηλικία κέρδισε το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, για την επιτυχία της συνέντευξης του Ευάγγελου Αβέρωφ. Στα ηλεκτρονικά μέσα ξεκίνησε κάνοντας εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Από το έτος 1989 εργαζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel. Για 12 χρόνια παρουσίαζε την εκπομπή Ενώπιος ενωπίω, παράλληλα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, έως και τον Σεπτέμβριο του 2003, οπότε και παραιτήθηκε μετά από διαφωνία με μεγαλοστελέχη. Έχει συνεργαστεί με τις εφημερίδες Ακρόπολη της Κυριακής, Μεσημβρινή, Έθνος, όπως και με τα περιοδικά Ένα και Status.
Το έτος 2006 ήταν και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha, όπως και του ραδιοφωνικού σταθμού του ομίλου, «Alpha 98,9». Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2007, παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha» μαζί με την δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα. Επίσης είχε αναλάβει δύο ακόμη ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού, που λέγονται «Αντιγνωμίες» και «Πρόσωπα». Η εκπομπή «Αντιγνωμίες» περιείχε αναλύσεις επίκαιρων ειδήσεων, κυρίως πολιτικών. Η εκπομπή Πρόσωπα ασχολείται με συνεντεύξεις διάσημων και αρκετά καταξιωμένων προσώπων.
Από τον Μάρτιο του 2007 υπέγραψε ετήσιο συμβόλαιο συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό Alter Channel για την παρουσίαση του καθημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων και παράλληλα την ενημερωτική εκπομπή “Πρόσωπο με πρόσωπο”. Το 2009 ίδρυσε το ραδιοφωνικό σταθμό “Real Fm” και την εβδομαδιαία εφημερίδα Real News[2].
[ Οικογενειακή κατάσταση
Από τον πρώτο του γάμο με τη δημοσιογράφο Έλενα Κατρίτση απέκτησε ένα γιο, τον Παναγιώτη, (1994). Από το 2006είναι παντρεμένος με την Κρίστη Τσολακάκη – κόρη της γνωστής Ελληνίδας χορεύτριας Μαργαρίτας Μπρόγιερ – πρώην υπεύθυνης των δημοσίων σχέσεων της Κύπριας τραγουδίστριας Άννας Βίσση και τον Αύγουστο του 2007 απέκτησαν ένα γιο”.
Αυτός, λοιπόν,ο φτωχός σε σπουδές και πλούσιος σε “δημοσιογραφικές’ δραστηριότητες (διάβαζε παραμορφωτική-παραπλανητική “δημοσιογραφία”) επιχειρηματίας,αν θέλαμε συνοπτικά και επιγραμματικά να κάνουμε το προφίλ του, θα λέγαμε πως είναι το alter ego των παλιότερων συναδέλφων του Γ. Τράγκα, Ν. Κακαουνάκη ,αλλά σε νέα “βέρσιον”. Εκείνοι,λόγω εποχής και της τότε περιρρέουσας κοινωνικής ατμόσφαιρας , υποδύονταν τα “λαϊκά παιδιά, συμπεριφέρονταν ως… μάγκες (…”τζάμπα”,βέβαια) και ασκούσαν γι΄αυτό ( και κυρίως) “δημοσιογραφία” καφενείου. Είχαν ελλιπή, ως ανύπαρκτη μόρφωση-επαγγελματική κατάρτιση, ήταν ερασιτέχνες -αυτοδίδακτοι με ελάχιστη, ως ακαθόλου δημοσιογραφική, κριτική ικανότητα. Περισσότερο θράσος και “ λειρί” θα λέγαμε διέθεταν,παρά δημοσιογραφικά προσόντα και περγαμηνές. Ο εκπρόσωπος της νέας “κοπής” δημοσιογράφων,ο Ν. Χατζηνικολάου, έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε πως… ενδημούν στους παλιούς, αλλά είναι περισσότερο αδιόρατα ή τουλάχιστον μη εμφανή στην πρώτη ματιά. Παρουσιάζεται συγκρατημένος, σοβαρός (σοβαροφανής) και υποδύεται, να ομολογήσουμε, με ικανοποιητική επιτυχία το “σπουδαγμένο” και τον επαγγελματία δημοσιογράφο (ενώ, όπως είπαμε, δεν έχει ουσιαστικές σπουδές),τον ευγενή, συγκαταβατικό, δημοκρατικό και φιλόξενο στις εκπομπές και στις παρουσιάσεις των δελτίων του. Θεωρείται ως άνθρωπος “χαμηλών τόνων”,που αποφεύγει τις ρήξεις (εκτός από της τεχνητές), τις οξύτητες και τις λεκτικές παρεκτροπές, για να μη χαλάσει το προφίλ του. Γι΄αυτό, θα διαπιστώσει κανείς, αν τον παρακολουθήσει καιρό, πως σπάνια χάνει την αυτοκυριαρχία του (τα ξεσπάσματά του με τις κάμερες ανοιχτές είναι λίγα Να θυμίσουμε τα ανεκδιήγητα “χέστηκε η φοράδα στ΄αλώνι” και “Καραγκιόζηδες” για τους πολιτικούς ).
Αυτός λοιπόν ο “θεσμός” της νέας μορφής “δημοσιογραφίας” και ο αξιότερος εκπρόσωπος της σημερινής ελληνικής “βιομηχανίας ενημέρωσης”,που έχτισε “λιθαράκι,λιθαράκι”,με πολλή προσοχή και επιμέλεια το επαγγελματικό-προσωπικό του “ίματζ” και ο οποίος πλούτισε στην κυριολεξία απ΄αυτή την μπίζνα με την οποία ασχολείται για πάνω από είκοσι χρόνια, είναι ό,τι χειρότερο έχει να παρουσιάσει σε ανθρώπινο δυναμικό η σύγχρονη ελληνική δημοσιογραφία (ΜΜΕ). Αυθεντικός εκπρόσωπος της “βαριάς βιομηχανίας ενημέρωσης” είναι μαζί με μια πλειάδα παλιών και νέων συναδέλφων του και ιδοκτητών ΜΜΕ, οι βασικοί ένοχοι της σημερινής τραγωδίας που βιώνει σήμερα η χώρα και η οποία θα κορυφωθεί τους επόμενους μήνες. Αδίστακτος,καιροσκόπος, ωφελιμιστής,υποκριτής,με ανύπαρκτη συνείδηση πολίτη και επαγγελματία,τα “δίνει όλα” για να πετύχει εκείνο που επιδιώκει διακαώς, την περιζήτητη στο χώρο του τηλεθέαση-ακροαματικότητα-αναγνωσιμότητα. Για να επιτύχει αυτό το στόχο, δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα. Πέρα από την “παράσταση” που δίνει κάθε φορά, ως άριστος ηθοποιός, στις εκπομπές-θέατρο και τις παρουσιάσεις των δελτίων του,δείχνει να είναι προετοιμασμένος και μάλιστα επιμελώς για εκείνο  που έχει να πει και να παρουσιάσει. Επιλέγει-χρησιμοποιεί επίσης συνεργάτες-συμπαρουσιαστές, για να στήσει τηλεοπτικούς ,κυρίως “πολιτικούς” καυγάδες -αντιπαραθέσεις σε παράθυρα και τραπέζια και να φορτίσει την ατμόσφαιρα με “κολπατζήδες παίκτες” (π.χ Γ.Τράγκα), που αγωνίζονται να πείσουν πως είναι “ιδεολογικοί” αντίπαλοι στην “ομάδα” γι΄αυτό και αντιπαρατίθενται μεταξύ τους “σκληρά”. Στην ουσία,όμως, για το μόνο που νοιάζονται είναι η υψηλή τηλεθέαση του δελτίου-εκπομπής του “αφεντικού” τους Ν.Χατζηνικολάου. Εκείνος,πάντως, με άριστη τεχνική, “ρίχνει λάδι στη φωτιά”, βάζει “φυτιλιές” στην κουβέντα,μοιράζει έξυπνες πάσες, έτσι, που στο τέλος, όλα δείχνουν πως δεν υπήρχε καμιά σκηνοθεσία στην παράσταση και όλα ήταν αυθεντικά και αυθόρμητα Βεβαίως,όπως είπαμε, κάθε κίνηση,κάθε λόγος ήταν ένα θέατρο,μια καλοστημένη παράσταση με σκοπό την τηλεθέαση που φέρνει χρήμα στα “ταμεία”,αναγνωρισιμότητα -δημοσιότητα.
Το κακό θα ήταν λίγο, βέβαια,αν όλο αυτό το θέατρο γινόταν μόνο για τον “παρά” και δεν είχε άλλες σοβαρές παρενέργειες στη σημερινή κατάληξη και την τραγική θέση της χώρας .Ο Χατζηνικολάου και οι όμοιοί του,όμως, έχουν διαπράξει σωρεία εγκλημάτων σε βάρος της χώρας,τα οποία ένας ανεξάρτητος,θαρραλέος και έντιμος δικαστής θα τα χαρακτήριζε, ως εγκλήματα “καθοσίωσης” και “εσχάτης προδοσίας”. Στην ανάλυσή μας
“ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ: ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ…”,*
),έχουμε αναφέρει και εξηγήσει τους λόγους,που τεκμηριώνουν την άποψή μας πως σήμερα όλοι αυτοί οι “θεατρίνοι” της πληροφόρησης θα έπρεπε να είναι φυλακή. Το μέγα τους έγκλημα είναι ότι κατασκευάζουν την “είδηση”,παρέχουν τεχνητή πληροφόρηση, χαλκεύουν-παραποιούν στοιχεία με δόλιο σκοπό ,που είναι ο αποπροσανατολισμός, η σύγχυση,η παραπαληροφόρηση του “πελατειακού” τους κοινού. Στο άρθρο που μνημονεύσαμε πριν, αναφέραμε συγκεκριμένο παράδειγμα,που επιβεβαιώνει την κρίση μας για την εγκληματική δημοσιογραφική συμπεριφορά αυτών των κυρίων. Λέγαμε,πως ήδη από το 2008 και ενώ η κρίση είχε αναφανεί και έδειχνε επικίνδυνα τα “δόντια” της,οι καθεστωτικοί και χρησιμοθήρες αυτοί “δημοσιογράφοι” και ιδιοκτήτες ΜΜΕ,ενώ γνώριζαν και έβλεπαν την απειλή, αποσιωπούσαν-απέκρυβαν σκόπιμα την αλήθεια και τον κίνδυνο και επέλεγαν συνειδητά και δόλια να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το τεράστιο αυτό πρόβλημα της οικονομικής κρίσης και να τον στρέφουν σε θέματα -προβλήματα “ήσσονος” σημασίας, σε μικροσκάνδαλα (τύπου Βατοπέδι) ή σε “αίμα”, “θέαμα”, “σπέρμα”.
Στη μελλοντική δίκη που θα προσαχθούν (και θα προσαχθούν,όταν ανασυσταθεί ο θεσμός της δικαιοσύνης και σ΄αυτη τη χώρα) ,θα υποστηρίξουν ασφαλώς πως δεν μπορούσαν να προβλέψουν την επερχόμενη κρίση. Ψέματα, Η κρίση ήταν προβλέψιμη,ειδικά από εκείνους που είναι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να την προβλέψουν (π.χ πολιτικοί, ΜΜΕ, ιστορικοί, οικονομολόγοι). Αυτή ήταν η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ .Αν δεν μπορούσαν να την προβλέψουν, τότε είναι μειωμένης -ελλειμματικής επαγγελματικής ικανότητας, ανεπαρκείς και τέτοια επίκληση δικαιολογίας-ισχυρισμός δεν τους απαλλάσσει καθόλου από την ευθύνη τους,αντίθετα. Τουλάχιστον, ας φρόντιζαν,όπως πάλι ήταν υποχρέωσή τους, να δημοσιοποιήσουν το θέμα,όπως τους είχαμε ενημερώσει, να το κάνουν “ΣΗΜΑΙΑ”,αφού ήταν ζήτημα “ζωής και θανάτου” για τη χώρα. Γνώριζαν να γίνουν εκατομμυριούχοι ή έστω να “τρώνε ψωμί ή παντεσπάνι” απ΄αυτό το “επάγγελμα” και δεν ήξεραν να κάνουν καλά τη δουλειά τους; Θα μπορούσε ένας γιατρός, ένας πιλότος μετά από ένα “κακό”, να προβάλουν τέτοιον ισχυρισμό,τέτοια ανόητη δικαιολογία;
  Έστω,λοιπόν, και αν δεχτούμε πως δε γνώριζαν από δική τους ικανότητα, δεν ήταν υποψιασμένοι για το κακό που ζύγωνε,είχαν ενημερωθεί,όπως είπαμε, από μας προσωπικά με άρθρα και αναλύσεις που είχαν σταλεί στα γραφεία τους επανειλημμένα.Αλλά, και πάλι,αν ισχυριστούν πως ούτε από μας έλαβαν ενημέρωση, όταν ξέσπασε η κρίση, γιατί ΕΝΑΣ, έστω ΕΝΑΣ, απ΄ αυτούς δεν ντράπηκε,δεν ένιωσε την ευθύνη για το κακό που έκανε και δε βγήκε να παραιτηθεί ή να ζητήσει συγγνώμη ,επειδή  στάθηκε “μικρός” στις επάλξεις που εκείνος είχε διαλέξει να πολεμήσει; Κανένας απ΄αυτούς τους ανέντιμους “κοδυλοφόρους” δεν έκανε το αυτονόητο,το λιγότερο που θα έπρεπε. Να ζητήσει,δηλαδή, μια συγγνώμη,να υποβάλει μια παραίτηση, να αποχωρήσει απ΄αυτό το χώρο, να δείξει πως διαθέτει ίχνη συνείδησης πολίτη. Αντίθετα, ΟΛΟΙ τους σήμερα το “παίζουν” αθώοι, άσχετοι με το έγκλημα,ξαφνιασμένοι,θύματα κι αυτοί.  Και το χειρότερο, δίνουν συμβουλές “προβλέπουν”, κατακρίνουν άλλους, όπως στο παραπάνω κείμενο που παραθέσαμε της εφημερίδας του ο πανάθλιος Χατζηνικολάου.
Γι΄αυτό και στη μια και στην άλλη περίπτωση (και στην… “παράλλη”),δεν έχουν καμιά δικαιολογία, κανένα απαλλακτικό. Σκόπιμα παραπληροφόρησαν και δημιούργησαν σκοτεινό και ανυπόστατο τοπίο,με σκοπό να κερδίσουν χρόνο,όσο να φτάσει η κρίση ,να εισπράξουν περισσότερο χρήματα , να μπορέσουν να τα επενδύσουν καλύτερα ή να το “κρύψουν-διαφυλάξουν” στις απόρρητες θυρίδες των τραπεζών του εξωτερικού. Σκόπιμα σήμερα “νίπτουν τας χείρας” τους και συνεχίζουν να παραπληροφορούν,να συσκοτίζουν,να υποδεικνύουν άλλους ενόχους,ενώ οι ίδιοι είναι υπόδικοι και κατ΄εξοχήν ένοχοι. (“΄Αλλων ιατρός,αυτός έλκεσι βρύων”=κάνει το γιατρό στους άλλους,ενώ ο ίδιος είναι γιομάτος απ΄ αρρώστιες).
Αυτή είναι η πραγματικότητα,αυτή είναι η πικρή για τους ίδιους αλήθεια. ΄Οσο κι αν προσπαθεί τώρα ο κάθε Χατζηνικολάου να αποσείσει τις ευθύνες του ,δε θα καταφέρει απολύτως τίποτα. ΄Ερχονται για όλους μας ιδιαίτερα “άγριες” ημέρες, αλλά γι΄αυτούς που πρωταρχικά ευθύνονται γι το κακό,που βρήκε τη χώρα, έρχονται ακόμα σκληρότερες.Δεν είναι σίγουρο πως η σημερινή ανυπόληπτη δικαιοσύνη θα τους προστατεύσει,όπως πάντα ,γιατί κι αυτή είναι υπόδικη και θα έχει καταρρεύσει σύντομα από το μέγεθος της ευθύνης της.
“Ουδέν κακόν αμιγές καλού”,όμως.΄ Ισως ,περνώντας από την κόλαση,να φτάσει κάποτε κι αυτός ο λαός, αν όχι στον “παράδεισο”,τουλάχιστον στην “εύφορη πεδιάδα”.

 

*ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ:ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ …”
1. “Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών»
2. Ερευνα σε βάρος αστυνομικών για την κράτηση Εφραίμ
Στην παραγγελία του ο προϊστάμένος της εισαγγελίας αναφέρει ότι οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο Αγιον Όρος όφειλαν να εκτελέσουν το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών σε βάρος του ηγούμενου Εφραίμ για την υπόθεση των ανταλλαγών της Μονής με το Δημόσιο και να τον οδηγήσουν φρουρούμενο στο Κέντρο Υγείας των Καρυών προκειμένου να ξεπεράσει εκεί το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε”.(ΜΜΕ).
Τέλος δεν έχει ο κατήφορος της ελληνικής δικαιοσύνης. Γιά άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως σε πολλές περιπτώσεις οι αποφάσεις της υποκρύπτουν σκοπιμότητες. Η προφυλάκιση Εφραίμ για παράδειγμα από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών , δείχνει πολύ καλά πως είναι μια απόφαση για το “θεαθήναι”,που “συνάδει” με τη…λαϊκή βούληση , αποφασίστηκε με γνώμονα εκείνη και έχει σκοπό να συστοιχιθεί με τη λεγόμενη κοινή γνώμη .
Αφού οι σκουπιδοπαραγωγοί της “βιομηχανίας ενημέρωσης” ,της στημένης πληροφόρησης και της κατασκευής σκανδάλων,αποφάσισαν πριν περίπου 3 χρόνια πως για εισπρακτικούς σκοπούς (άνοδος τηλεθέασης=χρήμα) συνέφερε η αναγωγή μικροσκανδάλων ( τύπου Βαβίλη,Ζαχόπουλου, Βατοπεδίου) σε… υψίστης σημασίας σκάνδαλα, ξεκίνησαν να τα “παίζουν” με εμετικούς ρυθμούς επί συναπτά έτη. Την ίδια εποχή, το Homo-Naturalis.gr ανεδείκνυε ως κυρίαρχο θέμα και μέγα σκάνδαλο την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, προειδοποιούσε για τη συμφορά και καλούσε τον κομματικό- “πολιτικό” και δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας να αναλάβουν σταυροφορία για την αποσόβηση της καταστροφής που πλησίαζε με πρώτο βήμα το σχηματισμό εξωκοινοβουλευτικής κυβέρνησης από πρόσωπα χωρίς κομματική ταυτότητα ή άλλη εξάρτηση.
Παράλληλα, κοινοποιήσαμε σε ΟΛΑ τα ελληνικά ΜΜΕ,αλλά και σε σάιτ και μπλόγκ το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο δικό μας σάιτ ( 27/10/2008, με τίτλο “ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ”. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ” (=καίγονται τα σπίτια σας και σεις διασκεδάζετε) και με ειδική επιστολή τους επισημαίναμε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα μια ενημερωτική “επανάσταση” μέσω αυτών, ώστε να ασκηθεί ισχυρή πίεση και να αναγκαστούν ο κομματικός κόσμος της χώρας και ο πρόεδρος της δημοκρατίας να προχωρήσουν σε έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το ίδιο άρθρο και η επιστολή στάλθηκαν και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και στα κεντρικά κομματικά γραφεία. Κανένας τους δε συγκινήθηκε. Αντίθετα, κατάλαβαν πως η ανάδειξη τέτοιου θέματος εκείνη την ώρα ,που “έπαιζαν” επιτυχώς και ήταν στο φόρτε τους τα κατασκευασμένα “σκάνδαλα”, ισοδυναμούσε με οικονομική αυτοκτονία της “βιομηχανίας ενημέρωσης”,αφού οι αναταράξεις της αγοράς και η αντίδραση του κόσμου, θα είχαν καταλυτικά αρνητικές επιπτώσεις στα “ταμεία” τους (ειδικά στο διαφημιστικό τους “τζόγο”).
΄Ετσι, από την πρώτη στιγμή οι Κουρήδες,οι Λαμπράκηδες,οι Μπόμπολοι,οι Τράγκες, αποφάσισαν την “εν ψυχρώ εκτέλεση” ΑΛΗΘΕΙΑΣ, της ανάδειξης του μεγάλου σκανδάλου της οικονομικής κρίσης και επέλεξαν τη συνέχιση της κερδοφόρας επιχείρισης “τεχνητή επικαιρότητα” ,που είχαν επιβάλει και συντηρούσαν εκείνη την εποχή και “βάπτιζαν” απλά ζητήματα σε μείζονα θέματα-σκάνδαλα.Μια πράξη η οποία, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, αποτελεί έγκλημα “εσχάτης προδοσίας” και “καθοσίωσης”. Σήμερα, όλοι αυτοί, που θα έπρεπε να είναι φυλακή από καιρό “νίπτουν τα χείρας” τους, παριστάνουν τους αδιάφορους- έκπλητους και το χειρότερο αναδεικνύονται κατήγοροι άλλων . Το πιο κωμικό είναι πως αναγορεύονται σε ειδικούς για την… έξοδο από την κρίση,που οι ίδιοι άφησαν σκόπιμα (δόλος) να πάρει τις τραγικές,σημερινές διαστάσεις.
Εν τω μεταξύ, η “εν πολλαίς αμαρτίαις παριπεσούσα” ελληνική δικαιοσύνη, αντί να βρει τρόπο ,αφού αυτό είναι το καθήκον της, να στείλει μέσα τους πραγματικά υπέυθυνους για το μεγάλο σκάνδαλο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, κι αυτή “νίπτει τα χείρας” της και παράλληλα, για να αποσείσει και να διασκεδάσει τις ευθύνες της, να αποπροσανατολίσει και να εκτονώσει τη “λαϊκή” οργή, προβαίνει στην προφυλάκιση ενός μικροαπατεώνα-χρησιμοθήρα καλόγερου του…αγίου ηγουμένου Εφραίμ!
Ποσώς,βέβαια, μας ενδιαφέρει η προφυλάκιση αυτή και ούτε θα προβαίναμε σε διαμαρτυρία για…άδικη (μονομερή ναι) μεταχείριση, γιατί πίσω από τη βιτρίνα που κατασκεύασαν-έστησαν οι σκουπιδοπαραγωγοι δημοσιογράφοι στο “σκάνδαλο” Βατοπεδίου ,υπάρχει και ουσία,που δείχνει πως σε εκείνες τις …ιερές ανταλλαγές υπήρχαν σκοτεινές διασυνδέσεις με “πολιτικά”-κομματικά γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες. Μάλιστα,οι ίδιοι οι δικαστές δείχνουν πως το τέλος του σκοτεινού αυτού διαδρόμου οδηγεί κατ ευθείαν στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και στους “παρακοιμώμενούς” του.
΄Αρα, όλοι αυτοί,όπως και ο Εφραίμ,ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί-συναυτουργοί, έπρεπε να ακολουθήσουν τον ηγούμενο στο κελί. Αλλά, γι΄αυτή την υπόθεση, δεν τους έστειλαν εκεί οι δικαστές που αποφάσισαν την προφυλάκιση του διαπλεκόμενου με εκείνους (εξουσία) καλογέρου,επειδή, ισχυρίζονται, πως είναι “δεμένα τα χέρια” τους. Αν,ήταν όμως φτιαγμένοι από την “πάστα” κάποιων Ισπανών ή Ιταλών δικαστών θα εύρισκαν όχι ένα,αλλά δέκα τρόπους να τους βάλουν μέσα.Τα “δεμένα χέρια” είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις”.:
Βέβαια, εδώ δεν τιμωρήθηκαν ακόμα (αλλά δεν θα το αποφύγουν) οι “πρωτεργάτες”-συντελεστές της δεινής κρίσης,που βιώνουμε σήμερα ,τα ονοματεπώνυμα των οποίων έχουμε πολλάκις εδώ δημοσιεύσει. Αναφέρουμε ξανά αυτά τα ονόματα εδώ γιατί, αφ΄ενός μεν, είναι σημαντικό υλικό της Ιστορίας που “γράφουμε” στο σάιτ, αφ΄ετέρου δε, για να έχει στο μέλλον πλήρη και σαφή ενημέρωση ο νέος θεμός της δικαιοσύνης που γεννιέται πάνω στα ερείπια αυτού του κτιρίου-ερειπίου,που κατ΄ευφημισμό αποκαλείται ελληνική δικαιοσύνη.
Βασικοί ένοχοι,λοιπόν, της οικονομικής κρίσης και της επερχόμενης χρεοκοπίας της χώρας είναι:
1. Από τους “πολιτικούς” οι: Κ Καραμανλής, Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαθανασίου, Π Παυλόπουλος και Β. Πολύδωρας.
2. Από τη “βιομηχανία ενημέρωσης”:΄Ολοι οι ιδιοκτήτες των καθεστωτικών ΜΜΕ και τα “τσιράκια”- συνεργάτες τους δημοσιογράφοι. Απ΄όλο αυτό το συρφετό, τεράστιες ευθύνες καταλογίζονται ειδικά σε εκείνους που δηλώνουν πως ασκούν “πολιτική δημοσιογραφία” . Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ιδιοκτήτες -υπεύθυνους των ΜΜΕ αδελφούς Κουρή, Χ. Λαμπράκη, Γ. Μπόμπολα,Γ. Τράγκα,Γ. Κύρτσο, Π.Κωστόπουλο, Λ.Κανέλλη και τους δημοσιογράφους που κατευθύνονται-χρηματοδοτούνται από αυτούς, όπως Ν. Χατζηνικολάου, Ν.Ευαγγελάτος, Ι.Πρετεντέρης, Α. Παπαχελάς,Ε. Στάη, Ο.Τρέμη και άλλοι, που για λόγους οικονομίας χώρου δεν αναφέρουμε εδώ. Στην υπό έκδοση “Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας” ,βέβαια, καταγράφουμε αναλυτικά (και ελπίζουμε χωρίς παραλείψεις) ΟΛΑ τα ονόματα των δημοσιογράφων,που κατά την ιστορική μας κρίση βαρύνοντα με σοβαρά “εγκλήματα” κατά των βασικών αρχών της δημοσιογραφίας και υπέχουν σοβαρές ευθύνες για τη κρίση που σοβούσε και ενέσκηψε σήμερα και που δεν είναι μόνο οικονομική,αλλά και πολιτική,κοινωνική,πολιτιστική. Στους υπόδικους της “βιομηχανίας ενημέρωσης” συμπερλαμβάνουμε και πολλούς “γελωτοποιούς”, ειδικά της ελληνικής τηλεόρασης,με…εξέχοντα,ως αδίστακτο και “υβριστή”(με την αρχαία ελληνική έννοια), το Λ.Λαζόπουλο.
3.Από το χώρο της Δικαιοσύνης πιστεύουμε πως η ευθύνη επιμερίζεται σε πολλούς ανώτερους δικαστικούς και το πρόβλημα αφορά συνολικά τη δικαιοσύνη και την ηγεσία της και δεν έχει να κάνει μόνο με πρόσωπα. Ενδεικτικά,όμως, μνημονεύουμε τους Ρ. Κεδίκογλου τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γ.Σανιδά τέως εισαγγελέα του Αρείου πάγου, Ν. Ζαγοριανό, ανακριτή στην υπόθεση Ζήμενς.
΄Υστερα απ΄αυτά, αν ΟΛΟΙ οι κατονομαζόμενοι παραπάνω, ως ένοχοι και υπεύθυνοι για εγκλήματα κατά ενός ολόκληρου λαού και ειδικά παιδιών και ανήμπορων,εξαιτίας της φτώχειας -ανέχειας και της απόγνωσης που θα λάβουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στους επόμενους μήνες και θα εξελιχθούν σε “μάστιγα”,δε βρεθεί νομικός τρόπος από τους υπεύθυνους φορείς της ελληνικής δικαιοσύνης να δικαστούν άμεσα για εγκλήματα “εσχάτης προδοσίας”,η προφυλάκιση Εφραίμ θα μοιάζει… ανέκδοτο που (θα) βγάζει πολύ γέλιο.
Το δικαστικό σώμα στη χώρα μας απέδειξε πως είναι κατώτερο των περιστάσεων,πολλοί ισχυρίζονται χειρότερο απ΄όσο οι “πολιτικοί” και οι της “βιομηχανίας ενημέρωσης” .΄Εχουν απολέσει προ πολλού την “έξωθεν καλή μαρτυρία” και έχουν υποσκάψει το κύρος της δικαιοσύνης με σωρεία άλλων ενεργειών. Να μνημονεύσουμε ενδεικτικά τα πρόσφατα “περιστατικά”,όπως η ατιμωρησία του τ. Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου για “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, τα “αναδρομικά” και τον τρόπο που τα εισέπραξαν, τα τεράσια πρόστιμα που επιβάλει το ευρωπαϊκό δικαστήριο και καταβάλουμε όλοι εμείς για καθυστερήσεις στην εκδίκαση δικαστικών υποθέσεων ,αλλά και για άδικες-παράνομες -αντιφατικές αποφάσεις που εκδίδουν .
Σήμερα,για άλλη μια φορά με τη …φιγουρατζίδικη προφυλάκιση Εφραίμ απέδειξαν πως ούτε συμμορφώνονται ούτε έχουν διάθεση να αλλάξουν τακτική, συμπεριφορά,νοοτροπία και να αποδώσουν ουσιαστική και πραγματική δικαιοσύνη.Συνεχίζουν να “διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλον”. Νομίζουν πως είναι στο απυρόβλητο. Δεν είναι,όμως. Μπορούν να ξεγελούν τους πάντες, ειδικά τους αδαείς και τους φοβισμένους. Εμείς προειδοποιούμε κάποιους απ΄αυτούς (των οποίων γνωρίζουμε πολύ καλά και τα ονόματα) πως δεν είμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο και τους υποδεικνύουμε να σταματήσουν τις απειλές, που μαθαίνουμε από έντιμους συναδέλφους τους πως εκτοξεύουν σε βάρος μας. Δε φοβόμαστε, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους (και όχι μόνο αυτοί). Στο μεταξύ, μπορεί να μην έχουν καταστεί ακόμα υπόδικοι,αφού οι ίδιοι καθορίζουν ,αλλά μόνο για άλλους, ,ποιοι είναι τέτοιοι,αλλά την ιστορία δεν μπορούν να την ξεγελούν ούτε μπορούν να παίζουν “ εν ου παικτοίς”. Επαναλαμβάνουμε:Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.
2. Ντοκουμέντο-σοκ στη Βόρεια Κορέα: Οι ανήλικοι σκλάβοι του Κιμ Γιουνγκ Ουν
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: DAILY MIRROR
Οι εικόνες σοκάρουν: κάτω απ’ το καυτό λιοπύρι μικρά παιδιά κουβαλούν σακιά με πέτρες, άλλα επισκευάζουν τις ράγες με σφυριά: ένας στρατός ανήλικων σκλάβων που επισκευάζει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Βόρειας Κορέας
Μαθητές που αντί να βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας δουλεύουν σαν δούλοι επί 10 ώρες, την ώρα που ο ηγέτης της χώρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν απολαμβάνει μια ζωή πολυτέλειας στο παλάτι του εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Το ντοκουμέντο της απανθρωπιάς,  που δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η Daily Mirror, κατέγραψαν μυστικοί πληροφοριοδότες στη διάρκεια του χρόνου…

Ο Μάικλ Γκλεντάινινγκ της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι πρόκειται για μία από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης ανθρώπου που επιβάλλει το καθεστώς στους πολίτες του: η παιδική σκλαβιά»
Η Πιονγιάνγκ θέλει να εμφανίζεται ως περιφερειακή δύναμη, αλλά παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εκμεταλλευόμενη τα πιο ανυπεράσπιστα μέλη της κοινωνίας: τα παιδιά.


Αξιωματούχοι λένε, βέβαια, ότι πρόκειται απλώς για μια «ομαδική εργασία για το καλό της χώρας». Αλλά τα ωραία λόγια δεν αλλάζουν την ουσία,
Ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι  το καθεστώς εκμεταλλεύεται κυρίως τα παιδιά που προέρχονται από φτωχές οικογένειες -κι όσα δεν συμμορφώνονται πλήρως με τις εντολές τους υφίστανται άγριο ξυλοδαρμό.


«Εκατομμύρια παιδιά στη Βόρεια Κορέα υποχρεώνονται να κάνουν σκληρές δουλειές που τους κλέβουν την ευκαιρία για μια χαρούμενη παιδική ηλικία»  λέει ο Γκλεντάινινγκ προσθέτοντας ότι όλο αυτό μπορεί να προκαλέσει στα παιδιά μεγάλη ψυχολογική και σωματική βλάβη. Κι απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση…

Κι όμως. Θα βγει το ΚΚΕ και θα μας πει πως είναι όλα προπαγάνδα των…καπιταλιστών!

Για το  αφύσικο καθεστώς  στη Β.Κορέα και τον ανεγκέφαλο δικτάτορα-“μπούλη”,  έχουμε μιλήσει δεκάδες φορές. Εκείνο όμως που προξενεί αλγεινή εντύπωση και θλίψη,που εξοργίζει και “σαλτάρει” τους συνετούς πολίτες,  είναι η στάση που κρατούν οι ΄Ελληνες Σταλίνοι μπροστά σ΄αυτά τα εγκλήματα.

Αδίστακτοι, όσο και ο ίδιος ο δικτάτορας, τολμούν να αποκρύπτουν τα εγκλήματα του…συντρόφου και να μιλούν για προπαγάνδα της Δύσης. Κλείνουν τα μάτια στην αλήθεια. Τύφλα και φανατισμός χειρότερος από εκείνον  των Χρυσαυγιτών.

Και δεν πάει κανείς απο δαύτους “να βάλει μια πέτρα στο λαιμό και να φουντάρει”. Εκεί, με τα …κοντάρια στα χέρια . Γραφικές καρικατούρες να μας θυμίζουν πόσο ανόητους και υπάνθρωπους μπορεί ο φανατισμός και η ιδεοληψία να ακαταντήσει τους  ανθρώπους. Ντροπή και εξαθλίωση!

________________________________________

1. ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Ταραχή στα κόμματα για τον «μποναμά» Τσίπρα -ΠΑΣΟΚ «ναι», «παρών» η ΝΔ

Φωτογραφία: EUROKINISSI/αρχείο

 

Εντονο προβληματισμό προκάλεσε στα κόμματα της αντιπολίτευσης η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μεταφέρει στη Βουλή, με ονομαστική ψηφοφορία, το αδιέξοδο των δεσμεύσεών του: μετά το «όχι» των δανειστών στις παροχές προς συνταξιούχους και τα νησιά, ο πρωθυπουργός καλεί τώρα τα κόμματα να ψηφίσουν ή όχι τις παροχές, για να τα εκθέσει πολιτικά, με το εξής δίλημμα: ή είστε με τους δανειστές ή είστε με την κοινωνία.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επιτίθεται με σφοδρότητα στη ΝΔ και χαρακτηρίζει «Εφιάλτη» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επαναφέροντας κλίμα πόλωσης από το… 1985, από την εποχή Ανδρέα Παπανδρέου!

Ευτυχώς,που έχουν εντελώς ξεβρακωυεί απαξάπαντες στο συνταγματικό και μη… συνταγματικό,κομματικό τόξο (αν κι εμέις πιστέυουμε πως ΟΛΑ τα κόμματα λειτουργούν  με αντισυνταγματικό τρόπο) με αυτή την όντως έξυπνη μπαλιά που πέταξε ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους άλλους. Τώρα ποιος θα βγάλει τα κάστανα πό τη φωτια;

Τσουρουφλίστηκαν απαξάπαντες οι…πονηρές αλεπούδες,  αφού  μπήκε στο τραπέζι ξεκάθαρα  το δίλημμα:  Με τους δανειστές ή με το πενόμενο ΄Ελληνα; Βέβαια, το δίλημμα είναι πλασματικό, αφού όλοι ξέρουν πως κι αυτές οι εξαγγελίες  είναι από  τα γνωστά δημαγωγικά τερτίπια του ΣΥΡΙΖΑ. Στρακαστρούκες, δηλαδή, που μόνο  σαματά κάνουν. ΄Ολοι γνωρίζουμε πως “δεν υπάρχει σάλιο”  στο δημόσιο κορβανά  και πως δεν μπορεί, όσο κι αν το θέλει ο Αλέξης Τσίπρας, να δώσει οικονομική ανάσα σε κανέναν.

Να, όμως που με αυτή την μπλόφα,  “ξεβρακώνεται” όλος ο κομματικός συρφετός της χώρας  και ειδικά   ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού τάχτηκε αναφανδόν με τους δανειστές.  Η στάση που δήλωσε πως θα κρατήσει,αυτό ακριβώς δείχνει. Και έτσι, η… πονηρή αλεπού πιάστηκε κι από τα τέσσερα στο δόκανο, τελικά. Καλά να πάθουν.

Για να δούμε τί θα ψελλίσει τώρα πια ο Κυριάκος; Δεν έχει πλέον περιθώρια να “κρατάει  δυο καρπούζια σε μια μασχάλη”. Και με το λαό και με τους δανειστές.

Πολύ το χαρήκαμε, τελικά,που  φάγανε οι πανάθλιοι τα μούτρα τους στο…ίσιωμα!΄Αντε, ευχόμαστε και άλλα τέτοια.

2. Διήμερη επίσκεψη Τσίπρα στην Κρήτη την άλλη Τρίτη -Θα εξαγγείλει αναπτυξιακά μέτρα
Φωτογραφία: Eurokinissi

Μυρίζουν εκλογές. Οι γνωστές μέθοδοι (τερτίπα) των κυβερνήσεων. Παροχές πριν την εξαγγελία τους.

Προεκλογική περίοδος, λοιπόν. Οφείλουμε να είμαστε σε ετοιμότητα. Τούτη τη φορά,όχι μόνο πρέπει να κρατήσουμε τα 4 εκατομμύρια συνειδητοποιημένους πολίτες που απέχουν από το θέατρο των εκλογών ή ψηφίζουν άκυρο λευκό,αλλά και να τους κάνουμε 5 εκατομμύρια. Δηλαδή,  το μισό εκλογικό σώμα μένει μακριά από την απάτη και τη δημαγωγία των πολιτικών.

Είναι σημαντικό να κερδίσουμε άλλη μια φορά την πρώτη θέση. Η ισχυρότερη πολιτική δύναμη είναι η περιφρόνηση σε ό,τι οι πολιτικάντηδες αποκαλούν δημοκρατία. Εμείς, όμως, τη χαρακτηρίζουμε  κοινοβουλευτική δικτατορία των λίγων. Και είναι τέτοια.

 

3. Αδωνις: «Κότα λειράτη, παλιοκρητίκαρε, αρχιγαϊδούρι!» -Πολάκης: «Είσαι πιστό σκυλί του Σόιμπλε!»
Αδωνις: «Κότα λειράτη, παλιοκρητίκαρε, αρχιγαϊδούρι!» -Πολάκης: «Είσαι πιστό σκυλί του Σόιμπλε!»

Αρχίσανε να πλακώνονται οι δημαγωγοί. Και “απορία ψάλτου βηξ”, Εν προκειμένω, του ακροδεξιού ψάλτη  (αντιπρόεδρος της Ν.Δ), ΄Αδωνι που   ξεσπά σε ύβρεις, αφού του “τραβήξαν το χαλί κάτω από τα πόδια”. Το… απολαμβάνουμε!