ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. α. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Spiegel: Ο Τραμπ μπορεί να μπλοκάρει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα
Spiegel: Ο Τραμπ μπορεί να μπλοκάρει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Εξαιρετικά επιβεβαρυμένο εμφανίζεται το κλίμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές μετά τις παροχές που υποσχέθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ στον αέρα είναι η στάση που τελικά θα κρατήσει το ΔΝΤ.

Τη σχετική αναφορά κάνει το περιοδικό Der Spiegel, στο οποίο ο αρθογράφος τοποθετεί την απόφαση του Ταμείου για το αν θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα την ερχόμενη άνοιξη. Στο άρθρο με τίτλο «Το ΔΝΤ διστάζει» ως κύριος λόγος για τη διστακτικότητα του ΔΝΤ προβάλλεται ο νέος αμερικανός πρόεδρος, που θα αναλάβει καθήκοντα στο τέλος Ιανουαρίου.

Η επιχειρηματολογία στο Der Spiegel για την επιφυλακτικότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εστιάζεται  στα όσα ο Ντόναλντ Τράμπ έχει εκφράσει απέναντι σε διεθνείς οργανισμούς και πολυμερείς συμφωνίες και μάλιστα το γερμανικό περιοδικό δεν αποκλείεει το ενδεχόμενο ο αμερικανός πρόεδρος να απορρίψει τη συμμετοχή του Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εμφανίζεται όλο και πιο επιφυλακτικό στο να πάρει απόφαση πριν εξοικειωθεί με τα καθήκοντά της η νέα αμερικανική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ διαθέτουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής και μπορούν να μπλοκάρουν κάθε απόφαση.

Λόγω του σκεπτικισμού που έχει εκφράσει ο Τραμπ απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς και τις πολυμερείς συμφωνίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να απορρίψει ο νέος πρόεδρος τη συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο πακέτο διάσωσης.

Μέχρι στιγμής οι αναπτυσσόμενες και χώρες με αναδυόμενες οικονομίες βλέπουν με σκεπτικισμό την ενεργοποίηση του Ταμείου στην Ελλάδα με το επιχείρημα ότι η Ευρώπη είναι αρκετά πλούσια για να λύσει μόνη της το πρόβλημα. «Μια τέτοια εξέλιξη», συνεχίζει ο γερμανός αρθρογράφος, «θα δημιουργούσε πρόβλημα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διότι το γερμανικό κοινοβούλιο μόνο υπό την προϋπόθεση συμμετοχής του ΔΝΤ θα εγκρίνει νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται ρευστό τον επόμενο Ιούνιο για να πληρώσει την επόμενη δόση» καταλήγει.

β. «ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ;»
Καθηγητές του Χάρβαρντ εκφράζουν «σοβαρές ανησυχίες» για την ψυχική ισορροπία του Τραμπ

Τρεις κορυφαίοι καθηγητές ψυχιατρικής έγραψαν επιστολή στον Μπαράκ Ομπάμα για να εκφράσουν τις «σοβαρές τους ανησυχίες» για την ψυχική ισορροπία του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην επιστολή που απευθύνεται στον πρόεδρο των ΗΠΑ, οι γιατροί απ’ την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια τον καλούν να διατάξει μια «πλήρη ιατρική και νευροψυχιατρική αξιολόγηση» του νεοεκλεγέντος προέδρου, προτού αυτός αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.
Οι γιατροί λένε ότι δεν μπορούν να εικοτολογήσουν όσον αφορά στη διάγνωση, αλλά «το πομπώδες ύφος, η παρορμητικότητα κι η υπερευαισθησία στην κριτική» του Τραμπ τους κάνει να πιστεύουν ότι δεν κάνει για το αξίωμα.
«Τα επαγγελματικά μας στάνταρ δεν μας επιτρέπουν να αποτολμήσουμε μια διάγνωση για ένα δημόσιο πρόσωπο, το οποίο δεν έχουμε αξιολογήσει προσωπικά», γράφει η επιστολή, την οποία υπογράφουν οι  Judith Herman, Nanette Gartrell and Dee Mosbacher, και την οποία δημοσιεύει η Huffington Post.
«Ωστόσο, τα ευρέως αναφερθέντα συμπτώματά του ψυχικής ανισορροπίας -περιλαμβανομένου του πομπώδους ύφους, της παρορμητικότητας, της υπερευαισθησίας σε προσβολές  ή κριτική και μια προφανής ανικανότητα να διαχωρίσει μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας – μας οδηγούν στο  να αμφισβητούμε την ικανότητά του να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες του αξιώματος.»


Τον περασμένο Αύγουστο ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα αμφισβήτησε την κρίση και το ταμπεραμέντο του Τραμπ, αποκαλώντας τον «ακατάλληλο για πρόεδρο».
Σύμφωνα με την Ένωση Αμερικανών Ψυχιάτρων (APA) υπάρχουν εννέα κριτήρια για τη «ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας» – με την οποία διαγιγνώσκεται ένα άτομο εφόσον πληροί τουλάχιστον τα πέντε εξ’ αυτών.
Πρόκειται για μια διαταραχή που  χαρακτηρίζεται από ένα διάχυτο μοτίβο μεγαλείου (στην φαντασία ή στη συμπεριφορά), την ανάγκη για θαυμασμό και την έλλειψη ενσυναίσθησης, ένα βαθιά ριζωμένο, χρόνιο μοντέλο συμπεριφοράς που εκδηλώνεται ως μια άκαμπτη αντίδραση σε ένα ευρύ φάσμα προσωπικών και κοινωνικών καταστάσεων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κορυφαίοι ψυχίατροι ασχολούνται με το κατά πόσον ο Τραμπ είναι κατάλληλος για πρόεδρος.
Τον περασμένο Ιούνιο το περιοδικό Τhe Atlantic δημοσίευσε τα ευρήματα ενός ψυχολόγου, σύμφωνα με τον οποίο «ο Τραμπ πάσχει από ναρκισσισμό, αλαζονεία και έλλειψη ευγένειας.»

Ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει το αξίωμα του προέδρου έχει κάνει πολλούς να αμφισβητούν το κατά πόσον είναι διπλωματικά κατάλληλος γι’ αυτό.
Ο εκκεντρικός μεγιστάνας συχνά αναρτά στο Twitter προκλητικά μηνύματα κατά των αντιπάλων του, σπάζοντας συχνά το πρωτόκολλο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Το Σάββατο κατηγόρησε την Κίνα ότι «κλέβει» μ’ ένα tweet που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Πεκίνου.
Βάσει των κανόνων της  Ένωσης Αμερικανών Ψυχιάτρων τα μέλη της δεν πρέπει να προβαίνουν σε διάγνωση ατόμου που δεν έχουν εξετάσει προσωπικά.
Ο λεγόμενος «κανονισμός Goldwater» υιοθετήθηκε μετά τη μήνυση που υπέβαλε τη δεκαετία του ‘60 ο ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Μπάρι Γκολντγουότερ κατά του Περιοδικού Fact, επειδή ζήτησε από 12.000 ψυχιάτρους να εκτιμήσουν κατά πόσον ήταν «κατάλληλος ψυχολογικά» για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου των ΗΠΑ – 1.189 απάντησαν «όχι».

Δε θα είναι ο “κακός δαίμονας” μόνο της Αμερικής αυτός ο ψυχοπαθής και  ακροδεξιός νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ. Θα είναι και για την Ελλάδα. Αλλά και για τον κόσμο ολόκληρο, φυσικά.

Ας τον πετάξουν οι Αμερικανοί με κάθε τρόπο,πριν πάει και θρονιαστεί το τέρας της Ιστορίας στο Λευκό Οίκο. Μετά τις 20 Γενάρη θα είναι αργά για όλους.

__________________________________________________________________

 

  1. ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΤΡΑΜΠ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥΤΙΝ ΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ  ΚΙΝΑ

2.ΜΠΑΣΑΡ ΑΛ-ΑΣΑΝ . ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΛΑΟΥ

 

3. “…AΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΝΕΛΑ” (Ζουράρης: “Σεσηπότα ντουβάρια, βεβορβορωμένη ασχετίλα”!)

 

4.  ΑΝΟΙΞΑΝ  ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΟΘΡΟΪΣΤΟΤΟΠΟΙ

1. Τραμπ για Κίνα: Ας κρατήσουν το μη επανδρωμένο υποβρύχιο που έκλεψαν, δεν το θέλουμε
Φωτογραφία: AP/ Evan Vucci

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να στρέφεται κατά της Κίνας, με νέα ανάρτησή του για την υπόθεση του μη επανδρωμένου υποβρυχίου.

«Θα έπρεπε να πούμε στην Κίνα ότι δεν θέλουμε πίσω το μη επανδρωμένο υποβρύχιο που έκλεψαν- ας το κρατήσουν!», έγραψε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ.

΄Ολα δείχνουν πως ο Τραμπ ξεκινάει πόλεμο στην Κίνα. Η οικονομική υπερδύναμη  έχει μπει εδώ και χρόνια στο στόχαστρο των Αμερικανών. Ο Τραμπ, ως θερμοκέφαλος,  είναι ο καταλληλότερος, για να κηρύξει τον  οικονομικό πόλεμο στην απέραντη χώρα της Ασίας.

Γίνεται φανερό  πια  πως έχει στο πλευρό του και το Ρώσο δικτάτορα, όπως λέγαμε εδώ.  Εξ ου και η πρόσφατη …άνθιση της  λυκοφιλίας των δύο παρανοϊκών. ΄Ετσι εξηγείται που η Αμερική σιώπησε και σιωπά μπροστά στις κατάφωρες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου από τους Ρώσους εθνικιστές στην Ουκρανία. Μπένουν τα κομμάτια του παζλ που έλειπαν στη σειρά σιγά-σιγα.

“Βοήθα με να σε βοηθώ,να ανεβούμε στο βουνό”.

 

2. α. ΑΣΑΝΤ: ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΙΚΟ» .Συγκλονιστικό σκίτσο του Guardian: Ο Ασαντ περιτριγυρισμένος από φαντάσματα νεκρών παιδιών
Φωτογραφία: Guardian

 

Με ένα συγκλονιστικό σκίτσο, ο Κρις Ρίντελ αποτυπώνει τον εφιάλτη του πολέμου στη Συρία, δείχνοντας την σκληρή πραγματικότητα.

Στο σκίτσο, ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ Αλ-Ασαντ είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του, την ώρα που γύρω του εμφανίζονται φαντάσματα νεκρών παιδιών του πολέμου.

«Ασαντ: Καμία ειρήνη για τον σατανικό», είναι ο τίτλος του σκίτσου, που δημοσιεύει ο Guardian.

β. Τριμερής Ρωσίας – Τουρκίας – Ιράν την Τρίτη στη Μόσχα για το Χαλέπι

 

 

Τριμερείς επαφές θα έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας – Τουρκίας – Ιράν την Τρίτη στη Μόσχα για το Χαλέπι, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στόχος των επαφών θα είναι να δοθεί νέα ώθηση στην προσπάθεια εκκένωσης του ανατολικού Χαλεπίου από αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης και αμάχους.

Δεν έχει τέλος το δράμα της Συρίας.   Ο ΄Ασαντ, όμως, θα είχε προ πολλού καταρρεύσει και θα είχαν αποφευχθεί  τα χειρότερα,  αν  πίσω του,  δε βρίσκονταν η Ρωσία και το Ιράν.

Αν στο συριακό έγλημα,  ζητάμε ευθύνες μόνο από το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς,  δε θέλουμε να δούμε  την αλήθεια σε όλη  της την έκταση.  Οι ένοχοι της ανελέητης αυτής σφαγής, που εμπλέκονται, είναι πολλοί. Και μεγάλο μερτικό  στο έγκλημα, έχει ο δικτάτορας Πούτιν με τα όπλα του οποίοι δολοφονεί ο ΄Ασαντ  τον πληθυσμό της χώρας του.

 

3. Ζουράρις: Σεσηπότα ντουβάρια, βεβορβορωμένη ασχετίλα με πλαστογράφησαν
Ζουράρις: Σεσηπότα ντουβάρια, βεβορβορωμένη ασχετίλα με πλαστογράφησαν

 

Επιμένει ο Κώστας  Ζουράρις στα όσα είπε για τα ελληνικά νησιά, ότι δηλαδή εάν χαθούν μερικά δεν είναι τόσο σπουδαίο όσο η ελληνική γλώσσα. Εξαπολύει μάλιστα σκληρή επίθεση κατά των επικριτών του.

«Προς γνώσιν για τα λυσσάρικα αγράμματα κομματοβριθή: κατά τα τελευταία 2.500 χρόνια, μας τα πήραν τα νησιά, όλα τα νησιά μας, Πέρσες, Ρωμαίοι, Άραβες, Φράγκοι, Βενετσιάνοι, Γενουήνσιοι, Τούρκοι, Γερμανοί. Όχι μερικά νησιά… ΟΛΑ! Τι έγινε μ όλες αυτές τις καμιά πενηνταριά φορές; Τα ξαναπήραμε! Όλα τα νησιά μας!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Παιδείας σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην συνέχεια υποστηρίζει ότι ο ίδιος έχει υπάρξει πρόσφυγας και μετανάστης και ότι έχει καταδικαστεί και από το στρατοδικείο Καβάλας.

«Γιατί; Για την Ελληνολατρεία μου! Επομένως: όλα αυτά τα σεσηπότα ντουβάρια που πλαστογράφησαν τα λόγια μου (θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας), εγώ τα γράφω «στα παλιά μου τα μάτια» (κατά τον στίχο της Κικής Δημουλά) και «πάνω απέπαρδον» επί της πλαστογραφίας τους.

Μεταξύ άλλων κάνει λόγο και για «βεβορβορωμένη ασχετίλα», «άπεφθα στουρνάρια» και «ύβρεως ντουγάνια».

΄Εχει ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας ο ανοητότατος Ζουράρης .  Δεν ξέρει τί λέει πια.΄Οχι πως ήξερε και παλιότερα,  βέβαια.

Δεν αξίζει ,δεν έχει νόημα να σχολιάσει κανείς τις σαχλαμάρες ,που τις διατυπώνει, μάλιστα,  με ασυνάρτητες ελληνικούρες. Μαζί με το Βύρωνα Πολύδωρα, είναι ίσως οι μοναδικοί , που όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται πως κακοποιούν τη γλώσσα, αλλά σεμνύνονται ότι  γνωρίζουν ελληνικά! ΄Αλλο, όμως,  η ουσιαστική γνώση μιας ζωντανής γλώσσας, όπως είναι η ελληνική, αρχαία και νέα και άλλο οι ελληνικούρες των δύο ανεκδιήγητων αυτών Ελληνοκάπηλων. Δεν έχουν ούτε καν αίσθηση της γελοίοτητάς τους, δυστυχώς, αμφότεροι.

Το κακό είναι πως ο Ζουράρης  περνιέται στους άσχετους και τους αδαείς ως…διανοούμενος. Και τον ψηφίζουν μάλιστα. Και τον θεωρούν ΄Ελληνα! Ελληνάρας-Νεο-Ορθοδοξάρας  είναι μόνο. Τίποτα περισσότερο.  Και ζημιά κάνει με τις άσχετες ατάκες του    για  ελληνική αρχαιότητα και τον ελληνισμό.

΄Ετσι κάνουν οι σκερβελέδες. Πρoσπαθούν να εντυπωσιάσουν με τις γλωσσσικές τους ακροβασίες και τις ασυναρτησίες. Το  τραγικό είναι πως ένα τέτοιο ιλαροτραγικό άτομο σαν τον Ζουράρη έφτασε να γίνει (να τον κάνουν) υφυπουργό παιδείας. Το τραγικότερο απ΄όλα!

 

4. ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΠΤΗΣ
΄Ακου γιγαντάκο Βαξεβάνη!
Ακου γιγαντάκο Βαξεβάνη!

 

http://www.iefimerida.gr/news/308108/akoy-gigantako-vaxevani

Βοθροϊστότοποι και φυλλάδες, άνοιξαν τους οχετούς τους και δεν τους πλένει της…Καλλιρρόης το ποτάμι. “Η κόπρος του Αυγείου”! Και δεν υπάρχει  “Ηρακλής”  να ξεβρομίσει τον τόπο.

Διαβάστε  το κείμενο και θα καταλάβετε. Απ ΄όλα έχει ο μπαξές. Μαφιόζους στη φυλακή που συνεργάζονται με “βαρώνους” του Τύπου. Θαλασσοδάνεια και  κλεμμένα λεφτά. Κομματικές, πελατειακές σχέσεις, απειλές σε στυλ υπόκοσμου.  Εξώλης και προώλης τα τέρατα.

Και έχουν το θράσος να λένε πως κάνουν δημοσιογραφία! Τόσο άθλιοι και υποκριτές. Τα έχουμε γράψει χίλιες φορές και δεν έχει νόημα να τα ξαναπούμε. Ζέχνει το πράγμα με τη βιομηχανία παραπληροφόρησης. Ξεχείλισαν οι χωματερές. Θα κάνουν χορταστικές γιορτές οι σκουπιδοφάγοι.  Καλοφάγωτα!