ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

2. Ρωσικό ΥΠΕΞ: Να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Φωτογραφία: APγαωε θ

Απίστευτο θράσος και υποκρισία. Η ακροδεξιά χώρα που την κουμαντάρει ένας δικτάτορας με τη μαφία δίπλα του,  που έριξε ένα αεροπλάνο με 300 αθώους επιβάτες, που δολοφόνησε 10.000 ανθρώπους στην Ουκρανία, που συνεχίζει εδω και πέντε χρόνια να δολοφονεί με τα όπλα της αμάχους στη Συρία,  μιλά για τρομοκρατία.

Χάσανε  εντελώς τη σημασία τους οι λέξεις! Και η τσίπα φυσικά κατέστη είδος εν ανεπαρκεία πια στη χώρα του Ντοστογιέφσκι.

_______________________________________________________________

1.α.ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΥΦΛΟ ΦΟΡΤΗΓΟ
Τρόμος στην Ευρώπη: Μακελειό με 12 νεκρούς στο Βερολίνο
Τρόμος στην Ευρώπη: Μακελειό με 12 νεκρούς στο Βερολίνο
Ο τρόμος επέστρεψε στην Ευρώπη, παραμονές Χριστουγέννων. 12 νεκροί και 48 τραυματίες (εκ των οποίων οι 7 σοβαρά) είναι ο τραγικός απολογισμός του τρομοκρατικού χτυπήματος με το φορτηγό που έπεσε σε πλήθος στην καρδιά του Βερολίνου. Νωρίτερα, νεαρός φωνάζοντας «Αλαχού Ακμπάρ» είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ τον Ρώσο πρέσβη στην Αγκυρα, ενώ στη Ζυρίχη έπεσαν πυροβολισμοί στο ισλαμικό κέντρο, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν.επίθεσης στο Βερολίνο.

 

β. Η Μέρκελ στα μαύρα: Θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της επίθεσης
Φωτογραφία: AP Photo/Michael Sohn

 

Ως τρομερή πράξη περιέγραψε την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου η Aνγκελα Μέρκελ σε διάγγελμα που έκανε σήμερα το πρωί.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι πολλοί τραυματίες παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τις υπηρεσίες που προσέφεραν, δηλώνοντας παράλληλα ότι έχει βαθιά εμπιστοσύνη σε όσους ερευνούν την υπόθεση.

«Αυτή η ανείπωτη πράξη θα τιμωρηθεί αυστηρά, όπως επιβάλλει ο νόμος», τόνισε η καγκελάριος, που δήλωσε συγκλονισμένη από το συμβάν και παραδέχθηκε ότι η επίθεση είναι πιθανότατα αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης. Οπως είπε, της είναι δύσκολο να καταλάβει πώς ένας άνθρωπος που ζήτησε άσυλο σε μία χώρα που αγκάλιασε τους πρόσφυγες προχώρησε σε αυτή την πράξη.

«Πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε μαζί μετά από αυτή την πράξη;» αναρωτήθηκε η καγκελάριος, σε δραματικό τόνο. «Δεν ξέρω πώς θα μπορέσουμε να ζήσουμε με αυτό. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε τις αγορές των Χριστουγέννων. Δεν θέλουμε να ζήσουμε με τον φόβο. Θα συνεχίσουμε να ζούμε μαζί και με όλους όσοι θέλουν να ζουν μαζί μας στη Γερμανία».

Η καγκελάριος δήλωσε ότι ήταν δύσκολο όταν έγινε γνωστό ότι ο φερόμενος τρομοκράτης είχε ζητήσει άσυλο και προστασία στη Γερμανία. Και είναι πιο δύσκολο αν σκεφτεί κανείς ότι οι Γερμανοί φιλοξενούν πολλούς πρόσφυγες, πρόσθεσε με νόημα.

Η Ανγκελα Μέρκελ είπε επίσης ότι είναι σε επαφή με τον δήμαρχο και τις υπόλοιπες Αρχές, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα από την επίθεση και ενημέρωσε ότι θα επισκεφθεί το σημείο της επίθεσης αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος στις δηλώσεις της εμφανίστηκε με μαύρο σακάκι, σε ένδειξη πένθους για τα 12 θύματα από την επίθεση με φορτηγό σε αγορά στο Βερολίνο. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που δέχεται η Γερμανία στο εσωτερικό της.

 

γ. ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τραμπ: Οι ισλαμιστές επιτίθενται συνέχεια σε χριστιανούς -Ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης
Τραμπ: Οι ισλαμιστές επιτίθενται συνέχεια σε χριστιανούς -Ο πολιτισμένος κόσμος πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης

Το ισλαμικό κράτος και άλλοι ισλαμιστές τρομοκράτες επιτίθενται συνεχώς σε χριστιανούς είτε μέσα στις κοινότητές τους είτε σε εκκλησίες», έγραφε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αποκάλεσε αυτή την στρατηγική «μέρος του παγκόσμιου τζιχάντ». Και πρόσθεσε σε πολεμικό ύφος:
«Αυτοί οι τρομοκράτες καθώς και τα τοπικά τους ή παγκόσμια κυκλώματα πρέπει να σβήσουν από προσώπου γής, μια αποστολή την οποία θα φέρουμε εις πέρας με όλους τους συμμάχους μας που διαπνέονται από πνεύμα ελευθερίας».

Δεν το χωρεί ανθρώπου νους κι αυτό το μακελειό στο Βερολίνο. Σκοτισμένα μυαλά κυκλοφορούν δίπλα  και πίσω από μας και τα παιδιά μας. Και δεν μπορούν μας λένε να τους  εντοπίσουν. Ο κάθε παρανοϊκός Τζιχαντιστής, μπορεί να βυθίσει στο πένθος οικογένειες, πόλεις, κράτη. 

Φυσικά, θα παίζαμε το παιχνίδι των τρομοκρατών, αν λέγαμε πως ευθύνονται μόνο οι επιλογές των εξουσιών  των κρατών για όσα  συμβαίνουν γύρω μας και πως αυτές είναι που οπλίζουν τα χέρια των φανατικών. “Ρίχνουμε  νερό στο μύλο” τους,  αν μένουμε μόνο σ΄αυτό.

Σίγουρα το ΝΑΤΟ και η Αμερική, φυσικά και η παθούσα σήμερα Γερμανία, έχουν ευθύνη  για όσα συμβαίνουν στη Συρία και πριν στο Ιράκ, την Αίγυπτο, τη Λιβύη.  Προπαντός στην τραγωδία της Συρίας, σημαντικότερη εξ όλων είναι η ευθύνη του δικτάτορα Πούτιν, που εξοπλίζει τον ΄Ασαντ τα τελευταία χρόνια, για να δολοφονεί το λαό του. Από κοντά, τεράστιες είναι  και οι ευθύνες του Ιράν για τον ίδιο λόγο. Αλλά αυτό  από μόνο  του δε δικαιολογεί την τυφλή  τρομοκρατία που ασκούν οι παλαβοί στον κόσμο.

Τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει η μάζα, οι οπαδοί. Κομμάτων, εθνών, θρησκειών, ιδεοληψιών. Είναι αυτό που συμβαίνει και με τα ναρκωτικά. Ανθεί το εμπόριο των ουσιών, γιατί οι έμποροι βρίσκουν πελάτες. Αν λείψουν οι εξαρτημένοι, αν οδηγηθούν σε συγκεκριμένους χώρους θεραπείας, χωρίς δυνατότητα εξόδου, αν δεν αποθεραπευτούν, σε ποιον θα βρουν να πουλήσουν τη θανατηφόρα πραμάτεια τους  οι έμποροι;

 Οι οπαδοί έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη. Για να σταματήσει η τύφλα τους, ας πολεμήσουμε ό,τι τους φανατίζει. Τη θρησκεία, τον κομματισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό  και τις άλλες παθογένειες που ταλαιπωρούν την υφήλιο.

Είναι ανεπίτρεπτο στις μέρες μας να υπάρχουν θρησκείες. ΄Ολες οι θρησκείες. Είναι παγκοίνως γνωστό πως αυτά τα ανόητα, ανθρώπινα δημιουργήματα, οδηγούν στο φανατισμό, την έχθρα, την εκδίκηση, την παραφροσύνη. Δεν υπάρχουν θρησκείες καλές ή αθώες.

Παλιότερα, τα σημερινά εγκλήματα των Ισλαμιστών,  τα έκαναν οι Χριστιανοί. Στο διάβα των καιρών έγιναν πιο…πολιτισμένοι οι Καθολικοί. ΄Αφησαν τις σταυροφορίες και τις Ιερές εξετάσεις και έπιασαν το όπλο του χρήματος. Σήμερα πρωτοστατούν στην άγρια θρησκευτική τρομοκρατία οι Ισλαμιστές.

Η κατάργηση των θρησκειών πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς στόχους του πολιτικού ακτιβιστή. ΄Οσο υπάρχουν τέτoια βαρίδια , ειδικά  θρησκευτικά, εθνικιστικά και οι φυλετικά, ο κόσμος μας θα παραμένει διχασμένος και έρμαιο της τυφλής τρομοκρατίας των φανατικών.

Είναι ψυχοπαθείς ,άλλοι βαριάς μορφής κι άλλοι ηπιότερης , όσοι ακολουθούν τις θρησκείες για να βρουν στόχο, προορισμό στη ζωή και…έξωθεν, από το “υπερπέραν”,  βοήθεια. Είναι…θεοπάλαβοι!   Διδάσκουν ανοησίες, μιλούν και σκοτώνονται  για πράγματα που δεν είδαν, ούτε ξέρουν, επειδή έτσι τους είπαν, έτσι τα βρήκαν. Δεν κουράζονται να το ψάξουν, να ερευνήσουν, να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει στη σωστή κατεύθυνση.

  Δεν είναι για παράδειγμα η τέλεια ανοησία να προσεύχεσαι να σε θεραπεύσει  ο θεός από μια αρρώστια, όταν από την ίδια  πάσχουν χιλιάδες συνάνθρωποι κα θα πεθάνουν  εξαιτίας της;  Πόσο εγωιστής  και παράφρων πρέπει να είναι κάποιος , για να χαμηλώνει τον πήχη στο “θείο” τόσο πολύ, αφού το αναγκάζει  να  να βοηθήσει μόνο τους ικέτες του .  Τέτοιος θεός είναι “μικρός”,  εγωιστής και παρανοϊκός.

Ή να τάζεις παραδείσους, χριστιανικούς ή μουσουλμανικούς σε οπαδούς με “άχυρα” στο κεφάλι αντί μυαλό .Και να  αποφασίζουν να γίνουν μάρτυρες , καλόγεροι ,”αφιερωμένοι”, για να κερδίσουν  την άγνωστη, “μετά θάνατον”  ζωή χάνοντας…ετούτη, την υπαρκτή και βέβαιη.

Χτυπήστε τους -ισμούς, όλων των ειδών και ο κόσμος θα γίνει απείρως καλύτερος. ΄Οσο  οι εξουσίες για να αποκτούν πρόσβαση με “διάφορο” στις μάζες, δεν εξοντώνουν τις θρησκείες και τις λοιπές ιδεοληψίες,  αθώα θύματα σαν αυτά χτες στο Βερολίνο, θα υπάρχουν πάντα. 

 

2. α. Πούτιν: Προβοκάτσια η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη -Στόχος της να τσακίσει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις
Πούτιν: Προβοκάτσια η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη -Στόχος της να τσακίσει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις

 

Βλαντιμίρ Πούτιν εξήρε τον Αντρέι Καρλόφ για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως διπλωμάτης και τόνισε ότι η Μόσχα θέλει να μάθει ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του.

Επιπλέον, χαρακτήρισε τη δολοφονική επίθεση ως μία «ξεκάθαρη πρόκληση», με στόχο να πλήξει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία.

«Ηταν ένας εξαιρετικός διπλωμάτης, τον γνώριζα προσωπικά», είπε ο Ρώσος πρόεδρος για τον πρεσβευτή της χώρας του στην Τουρκία, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης σε γκαλερί στην Αγκυρα. Ακόμη, μίλησε με θερμά λόγια, για τη συνεισφορά του Καρλόφ στην αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία.

β. «Αλλαχού Ακμπάρ, εκδίκηση για το Χαλέπι» φώναζε ο 22χρονος τρομοκράτης
γ.  ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΣΥΛΛΑΒΕΙ
Αιχμές από Hurriyet: Γιατί η αστυνομία σκότωσε τον δολοφόνο του Ρώσου πρέσβη;
Αιχμές από Hurriyet: Γιατί η αστυνομία σκότωσε τον δολοφόνο του Ρώσου πρέσβη;

 

Αν πίσω κι απ΄αυτή τη δολοφονία δεν κρύβονται μυστικές υπηρεσίες, ρώσικες και τούρκικες κυρίως, μπορεί να είναι μια  αυτονομημένη ενέργεια ενός συναισθηματικά ανώριμου, ανίκανου να διαχειρίζεται το θυμικό και τον ψυχισμό του ατόμου. Φανατικός για πολλούς λόγους, που βρήκε τον Ρώσο πρέσβη υπεύθυνο για όσα  ο δολοφόνος δεν μπορούσε να διαχειριστεί λογικά και με σύνεση.

Κι ακόμα μπορεί να ήταν μια φωνή διαμαρτυρίας-απόγνωσης για όσα τραγικά συμβαίνουν στη Συρία και τις τελευταίες ημέρες στο Χαλέπι . Οι Ρώσοι είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο κακό που συνεχίζεται στη μαρτυρική πόλη. Με δικά τους όπλα ο ΄Ασαντ δολοφονεί το λαό του.

΄Ομως, δοθέντος ότι διαφαίνεται στον ορίζοντα η σύναψη  μιας λυκοφιλίας μεταξύ των δύο δικτατόρων,  Πούτιν -Ερντογάν, δεν αποκλείεται οι δυο  τους να θέλουν να χτίσουν πάνω σ΄αυτό έγκλημα της συμμαχία τους. Και, ή να το διέταξαν οι ίδιοι ή να το εκμεταλλευτούν ιδιαίτερα, για να ξεκινήσουν  να βάζουν σε εφαρμογή τα σχέδια, που καταστρώνουν  “Τσάρος” και “Σουλτάνος”. Ο χρόνος θα δείξει.

 

3. ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
Mε τον γιο του Αλέξανδρο ο Κώστας Καραμανλής στα εγκαίνια της τοπικής ΝΔ στη Ραφήνα

Mε τον γιο του Αλέξανδρο ο Κώστας Καραμανλής στα εγκαίνια της τοπικής ΝΔ στη Ραφήνα [εικόνες]

Βέβαια. Αντί να είναι φυλακή ο “ανιψιός” …Κωστάκης, ο βασικός υπέθυνος της χρεοκοπίας της χώρας και να έχει εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο  αυτή η οικογένεια Καραμανλή που προξένησε τόσα κακά στον τόπο, ο… επίγονος- π.πρωθυπουργός, εγκαινιάζει γραφεία ΝΕΟ-ΕΡΕ . Το ίδιο και ο “έτερος Καπαδόκης”,ο  υιός  Μητσοτάκη , ετοιμάζεται να γίνει πρωθυπουργός.

΄Ατιμη χώρα. Παρανοϊκός λαός!