ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Σε εξέλιξη η ιστορική Διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη

Η 12η Ιανουαρίου 2017 θα καταγραφεί στην Ιστορία ως η ημερομηνία κατά την οποία άρχισε στη Γενεύη η Διάσκεψη για την επίλυση του Κυπριακού.

Με την κατάθεση χαρτών στο εδαφικό από την ε/κ και την τ/κ πλευρά, άνοιξε επίσημα πλέον ο δρόμος για τη Διάσκεψη για το Κυπριακό, η οποία άρχισε το πρωί της Πέμπτης, 12 Ιανουαρίου, στις 10.30 ώρα Γενεύης.

Η Διάσκεψη ξεκίνησε με τριμερή κατ’ ιδίαν συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί-Γκουτιέρες, ενώ προηγουμένως έγιναν διμερείς συναντήσεις μεταξύ διαφόρων εμπλεκομένων μερών στη Διάσκεψη.

΄Οντως ιστορική αυτή  η μέρα!  Βαίνουμε προς λύση του κυπριακού. ΄Ολα αυτό δείχνουν. Από τη στιγμή που  έπεσαν στο τραπέζι οι “χάρτες”,η λύση είναι επί θύραις.

Πολύ κράτησε όλη αυτή η διαπραγμάτευση. Και τα πράγματα ήταν  από την αρχή απλά και κατανοητά. Η κάθε πλευρά, εδώ κα χρόνια, θα μπορούσε να πάρει ό,τι παίρνει σήμερα και να έχουν αποφευχθεί τα μύρια όσα, χρονίζοντα προβλήματα.

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ” .Και  σήμερα, ξημέρωσε η μέρα που καρτερούσαμε.  Αύριο θα πανηγυρίζουμε. Είναι σίγουρο.  Επί τέλους!

 

2. Οι ΜΚΟ προειδοποιούν: Σοβαρός κίνδυνος για τους πρόσφυγες από την κακοκαιρία
Φωτογραφία: AP/ Muhammed Muheisen
Εκκληση για να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες σε θερμαινόμενους χώρους απευθύνουν μη κυβερνητικές οργανώσεις, προειδοποιώντας ότι κινδυνεύουν σοβαρά οι ζωές τους, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

΄Οσο αυτό το παιδί στην αγκαλιά της μάνας του, βρίσκεται εκτεθειμένο στην υπαίθρια παγωνιά, όλοι μας είμαστε ένοχοι. Μη βαυκαλίζεται κανείς. Ουδείς είναι αθώος. Και αφήστε τους μεγαλόσΧημους. Αυτοί, ό,τι κάνουν, το κάνουν για ψήφους κα δημοσιότα. Αν ψήφιζαν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, νομίζετε πως σήμερα θα ξεπάγιαζαν με  μωρά παιδιά  σε σκηνές και  κοντέινερ;

Εσύ όμως πού είσαι; Πού είμαστε; Γιατί δεν κατεβήκαμε όλοι μαζί, χιλιάδες, μετρημό να μη  έχει ο κόσμος, στο Σύνταγμα, να ζητήσουμε εδώ και τώρα ανθρώπινες συνθήκες ζωής στο παιδάκι της φωτογραφίας; ΄Οταν είναι  να φωνάξεις για τα ευρώπουλα που σου κόψανε, γίνεσαι “Τούρκος”, “Αγανακτισμένος”, λίμπα  τα κάνεις. Για το παδί που τουρτουρίζει στο αγιάζι,  δε θα κατέβαινες ποτέ στους δρόμους.  Γιατί, δεν έχεις ψυχή. Μόνο στομάχι.

Ας σκύψουμε από ντροπή  όλοι τα κεφάλια. Κι ας μη μιλάμε πια.  Ουδείς αθώος!

______________________________________________________________

  1. ΝΙΚΟΣ  ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΛΑΛΩΝ ΩΣ ΑΦΡΩΝ.
2.ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ . ΣΥΜΒΟΛΟ  ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΥ
3.ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ. “ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ”
4. ΖΟΥΡΑΡΗΣ.  ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΚΑΙ  ΕΞΠΕΡ ΠΕΡΙ ΤΟ… ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΟΡΜΙ.
5.  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.  “ΠΑΡ΄ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ”.
6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ.  ΤΩΡΑ ΚΑΙ …ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ .
7. ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ
1. Μαζιώτης: Κοντονής και Τόσκας θέλουν απλώς μια σφαίρα στο κεφάλι
Μαζιώτης: Κοντονής και Τόσκας θέλουν απλώς μια σφαίρα στο κεφάλι

Νίκο Μαζιώτη και σεις οι άλλοι της ένοπλης λαϊκής πάλης. Σταματήστε, επιτέλους,  να λέτε ανοησίες. Δεν είναι κουβέντες πολιτικού ακτιβιστή αυτές. Τα ίδια ακριβώς κάνουν και οι Τζιχαντιστές.  Δεν αλλάζει με σφαίρες και μπόμπες  ο κόσμος. Πότε θα το καταλάβεις;

Πάψε να λες τέτοια. Τουλάχιστον, για να μπορούμε κι εμείς από δω που πολεμάμε με το “πληκτρολόγιο”, να  φωνάζουμε για τα δίκια σου, όταν  σου τα στερούν. ΄Οπως με  την ομηρία του παιδιού σου.

Με τέτοιες ανεγκέφαλες  απειλές,  “ρίχνεις νερό στο μύλο” των κουφιοκεφαλάκιδων ,των ανάλγητων, των δημαγωγών. Παίζεις  του Κυριάκου Μητσοτάκη του παιχίδι. Αυτό θέλεις; Πότε θα το αντιληφθείς:

2. Παραληρούν τα ΜΜΕ παγκοσμίως με τη Χιονισμένη Ακρόπλη. “Μοιάζει με χειμωνιάτικη χώρα των θαυμάτων”.

 ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ-ΠΑΡΘΕΝΩΝ! Ο καλύτερος πρέσβης της Ελλάδας, αιώνες τώρα.

Εκεί,  χιλιάδες χρόνια,  ο  παρθένιος, εκθάμβου κάλλους   Ναός της  Παλλάδος Αθηνάς, σκαρφαλωμένος στην κορυφή της Ακρόπλης, μόνο δίνει, αφειδώς και ποικιλοτρόπως. Και δε ζητάει ποτέ τίποτα. Μόνο σεβασμό και πνεύμα αρχαιο-ελληνικό, που είναι πρωτίστως πανανθώπινο και ανθρωποκεντρικό.

 

3. Κρήτη: Η κακοκαιρία «ξέθαψε» αρχαιολογικό θησαυρό -Τον βρήκε ένας αγρότης
Κρήτη: Η κακοκαιρία «ξέθαψε» αρχαιολογικό θησαυρό -Τον βρήκε ένας αγρότης [εικόνα]

Ένας ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικός θησαυρός βγήκε στην επιφάνεια μετά τις πρόσφατες νεροποντές που έπεσαν στην Ιεράπετρα. Βρέθηκε στις 4 Ιανουαρίου από νεαρό αγρότη, ο οποίος τον παρέδωσε αμέσως στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Πρόκειται για ένα μαρμάρινο γλυπτό μάλλον Ρωμαϊκής περιόδου, που απεικονίζει το κεφάλι νεαρής γυναίκας με ένα εντυπωσιακό χτένισμα.

Το σπουδαίο αυτό αρχαιολογικό εύρημα είναι διατηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση και ξεχωρίζει για την τεχνική του γλύπτη που το δημιούργησε και κατάφερε να έχει αντέξει στους αιώνες χωρίς να έχει χάσει το παραμικρό από τη λάμψη του.

Πριν μερικές μέρες ο 30χρονος αγρότης Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του σε αγροτική περιοχή μερικά χιλιόμετρα δυτικά της Ιεράπετρας, κι ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα μεγάλη νεροποντή, διέκρινε μέσα σε ένα ρέμα το οποίο επιχειρούσε να διασχίσει κάτι εντυπωσιακό που του κίνησε την περιέργεια.

«Σταμάτησα το αυτοκίνητο μου στην άκρη και κατέβηκα μέσα στο ρέμα, για να δω τι είναι εκείνο το παράξενο λευκό αντικείμενο που είχε ξεχώσει το νερό της βροχής. Όταν έφτασα κοντά και είδα ότι επρόκειτο για ένα μαρμάρινο αρχαίο γλυπτό τα έχασα. Έμεινα άφωνος από την ομορφιά του και την τελειότητά του. Κατάφερα όμως να συνέλθω γρήγορα, να επιστρέψω στο αυτοκίνητό μου και να καλέσω αμέσως την Αρχαιολογική Υπηρεσία για να το παραδώσω. Μετά από λίγη ώρα ήρθε ο αρχαιοφύλακας, και το παρέλαβε, προκειμένου να αναλάβουν τα υπόλοιπα οι υπεύθυνοι αρχαιολόγοι. Αισθάνομαι ότι έκανα το καθήκον μου.  Έκανα το χρέος μου. Το παρέδωσα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για να συντηρηθεί και να εκτεθεί στην Αρχαιολογική Συλλογή της Ιεράπετρας», μας είπε μεταξύ άλλων ο 30χρονος Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης.

” Είχα δυο αγάλματα περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια- φαίνονταν οι φλέβες, τόσην εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο,τα ‘χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ” Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων χίλια τάλαρα γύρευαν. […]
Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα: «Αυτά και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μη καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι’ αυτά πολεμήσαμε».

(Απομνημονεύματα Μακρυγιάννη, 1829 – 1850)

Μπράβο Κρητίκαρε , Μιχάλη Μπαχλιτζανάκη. Και πάλι μπράβο!

4. Ο Ζουράρις εξηγεί γιατί έχει κόλλημα με το σώμα της Βούλας Πατουλίδου
Ο Ζουράρις εξηγεί γιατί έχει κόλλημα με το σώμα της Βούλας Πατουλίδου [εικόνες]

 

Ο υφυπουργός παιδείας Κώστας Ζουράρις μιλά στο περιοδικό Down Town  και εξηγεί την αγάπη που έχει στο σώμα της Βούλας Πατουλίδου.

Δείτε απόσπασμα από την συνέντευξη:

Μου εξηγείτε αυτό το κόλλημα με τη Βούλα Πατουλίδου; Έχετε αναρτημένα γυμνά πορτρέτα της στον τοίχο, κοσμεί εξώφυλλο βιβλίου σας. Τι συμβαίνει;
«Είναι ο Κανών του Πολυκλείτου. Έχετε ξαναδεί τέτοια γλυπτική ομορφιά; Το σώμα της Βούλας Πατουλίδου είναι η απόλυτη αρμονία, ο κανόνας του γυναικείου σώματος. Έχει ο Σεφέρης μια φράση που είναι σαν να την έγραψε γι’ αυτή τη γυναίκα: «Αυτή η ακίνητη κίνηση σου κόβει την ανάσα».
Και όλα αυτά χωρίς κτηνώδεις ορμές είπαμε, έτσι; Δηλαδή δεν θα θέλατε να της πιάσετε τον κω..;
«Δεν μπορείς να πιάσεις τον κώλο σε μια απόλυτη θεά. Απλώς την προσκυνάς. Μόνο αν στο επιτρέψει η ίδια η θεά θα της πιάσεις τον κώ.., αλλά μετά θα χτυπήσεις το χέρι σου που τόλμησε αυτή την κίνηση.»

Η Βούλα Πατουλίδου, πρωταθλήτρια:

Ανοησίας  εγκώμιον  ενός…λαλημένου. Και δεν περιμέναμε το Ζουράρη, βέβαια,  να έχει άποψη για το ποιο ειναι το τέλειο γυναικείο σώμα. Αν το κορμί-φέτες της αθλήτριας παραπάνω είναι το τέλειο γυναικείο σώμα, εμείς ξενερώνουμε και μόνο που το βλέπουμε στη φωτογραφία. Πόσο μάλλον ζωντανό και γυμνό!

Αλλά  ο Αρχαιο- Ελληνο- κάπηλος υφυπουργός όλα ανάποδα τα βλέπει. Τί περιμένεις από ένα Κώστα Ζουράρη και Ελληνάρα;

5.Λευτέρης Παπαδόπουλος: Εξέφρασε δημόσια το παράπονό του με την εκπομπή «Στην υγειά μας»

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Εξέφρασε δημόσια το παράπονό του με την εκπομπή «Στην υγειά μας»

 

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος μέσα από τη σελίδα του στο facebook εξέφρασε δημόσια το παράπονό του με την εκπομπή «Στην υγειά μας» που παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά: «Μα τι κάνει ο ALPHA, βάζει τραγούδια μου «Στην υγειά μας» και δεν γράφει όπως έκανε παλιά , ότι είναι δικά μου; Γιατί; Επειδή οι δημιουργοί δεν πρόκειται να πάρουν φράγκο; Αν είναι έτσι θα τ’ αποσύρω. Και για εσάς παιδιά, που κάνετε αυτό το επάγγελμα που εκτός από κατάθεση ψυχή , ως τώρα ήταν αυτονόητο πως ο δημιουργός πρέπει και να τρώει, το ίδιο συμβουλεύω …… Καλή χρονιά!»!

Παραδόπιστοι όλοι τούτοι οι “δημιουργοί” των …πορτοκαλόφλουδων. ΄Ασε τη ζημιά που έχουν προξενήσει γενικώς με την πένα τους… από καταβολής ελληνικού κράτους. “Δημοσιογράφοι”-δεινόσαυροι, καταταλαιπώρησαν συναπτές δεκαετίες τη δημοσιογραφία με το ύφος του…τζάμπα μάγκα. Ο Λευτεράκης εδώ ,χρόνια τακίμι με τον πανταχόθεν διαπλεκόμενο και ηθικό αυτουργό της δολφονίας του Β. Τσιρώνη, το πάλαι ποτέ αφεντικό  του αμαρτωλού  ΔΟΛ,  μακαρίτη Χρ.Λαμπράκη.

Μαθημένος, φυσικά,  ο  κολλητός της Χαρούλας Αλεξίου και των λοιπών τραγουδιάρηδων που υπηρετούν την ελληνική μουσική και τέχνη …ανιδιοτελώς, κι αυτός  στο  σκοπό του “εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”. Κάνανε οι πανάθλιοι την πένα ,τη στιχοπλοκή και το λαρυγγισμό επάγγελμα .  Μ΄αυτά πορευτήκανε άκοπα στη ζωή. Δε δούλεψαν ποτέ μεροκάματο, δεν έβγαλαν λεφτά μόχθου.΄Ασε ,δε, τη δημοσιότητα, τις διασυνδέσεις με τους άλλους “επώνυμους” και το “διάφορο” από  τις λοιπές δημόσιες σχέσεις.

“Τα χώνει” ο στιχάκιας Λευτέρης Παπαδόπουλος στον επίσης διαπλεκόμενο συνεπώνυμό του Σπύρο  Παπαδόπουλο, γιατί δεν του δίνει κανένα φράγκο,όπως λέει, αν και του παίζει τα τραγούδια του στην εκπομπή . Αλλά γιατί απορεί; Ο Σπύρος με τη σειρά του κοιτάζει το δικό του συμφέρον και δε δίνει δεκάρα για τα συμφέροντα των  άλλων.

Και γατί να δίνει; ΄Ετσι είναι όλοι μαθημένοι στο συνάφι.  Θα έδινε μήπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος αν ήταν στη θέση του Σπύρου Παπαδόπουλου;

Αχ, Αρχαίοι μου! ΄Ολα τα είπατε. “΄Ομοιος ομοίω αεί πελάζει”.

6. Ζουγανέλης: Ψήφισα Τσίπρα και έφερε την πατρίδα σε τόσο τραγική θέση
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Για την κυβέρνηση Τσίπρα και τον πρωθυπουργό απάντησε αν είναι ευχαριστημένος υπογραμμίζοντας «Όχι βέβαια, πώς να είμαι ικανοποιημένος; Αρνητικός είμαι απέναντί τους. Εγώ τους ψήφισα κιόλας. Επειδή μιλάγαμε για καρεκλοκένταυρους και γέρους .Ήρθαν κάποιοι που βαφτίστηκαν προοδευτικοί-αριστεροί, και φέρανε την πατρίδα σε αυτά τα αδιέξοδα. Αυτό που ζούμε είναι τραγικό. Μακάρι να μπορούσα να σας πω αλήθειες που έχω βιώσει.

Τί μας λέει τώρα  ο …μέσα σε όλα  Γιαννάκης Ζουγανέλης;  Ο Τσίπρας έφερε την… πατρίδα  σ΄αυτά τα αδιέξοδα; Τον ψήφισε μάλιστα, ως…αριστερός, ισχυρίζεται, και έχει το θράσος να το διαλαλεί.

 Ποιος έχασε τσίπα και  νιονιό, για να το βρει ο Ζουγανέλης; Τί νόμισε πως είναι η ιδεολογία και η πολιτική; Κρύα ,ανάλατα, χωροφυλακίστηκα αστεία και Καραγκιοζοειδείς γκριμάτσες, για να γελάνε οι αστείοι;

΄Ακου, Γιαννάκη, επειδή συχνά -πυκνά μας το παίζεις παιδί της πιάτσας , πότε αριστερός και πότε αναχικός. Τίποτα δεν είσαι. Της πάρτη σου και της κονόμας είσαι.  Σπυρί  της “κινούμενης άμμου” ψηφοφόρων.

Μάθε λοιπόν: 1. Τη χώρα (την πατρίδα που λες κι εσύ) την έφερε σ΄αυτο το κατάντημα ο Κωστάκης Καραμανλής. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και τώρα ο Αλλέξης Τσίπρας πήρανε την “καυτή πατάτα” που τους πέταξε ο “ανιψιός” και κάψανε τα δάχτυλα τους. Την ίδια ώρα, αντί ο γόνος Καραμανλή να είναι με τους παρακοιμώμενους υπουργούς του φυλακή…τρώει φρέσκο ψαράκι στη Ραφήνα και… όλα φίνα.

2. Ο αριστερός που λες πως είσαι τώρα ή ο αναρχικός που δήλωνες παλιότερα, δε βγάζει από τη “μύγα ξύγκι”. Δε δίνει πισινό για να τα κονομήσει.΄Εχει αξιοπρέπεια. Κι εσύ δεν έχεις. Είσαι παντού  χωμένος . Σε ό,τι ακριβώς δε θα χωνόταν  ποτέ ένα πραγματικός αριστερός ή αναρχικός. Σε διαφημίσεις, εκπομές,  αρπαχτές. Από παντού τα παίρνεις.

Δεν έχεις, λοιπόν, καμιά σχέση  ούτε είχες ποτέ με τους χώρους που λες. Κάτσε εκεί, δούλευε “ψιλό γαζί” τον κόσμο, αλλά μην προκαλείς κιόλας. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά τί πάστα εισαι.

 

7. α. Παρεμβάσεις πολιτικών υπέρ Πετρουλάκη για την αγωγή Καμμένου
β. Δικηγόρος Καμμένου: Στόχος του Πετρουλάκη ήταν να φύγει από την κυβέρνηση ο Καμμένος και να μπει ο Θεοδωράκης
Δικηγόρος Καμμένου: Στόχος του Πετρουλάκη ήταν να φύγει από την κυβέρνηση ο Καμμένος και να μπει ο Θεοδωράκης

 

Η αγωγή εναντίον του Α. Πετρουλάκη είναι δείγμα της αλαζονείας του κ. Καμμένου δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά για την αγωγή του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας στον δημοσιογράφο -γελοιογράφο, Ανδρέα Πετρουλάκη.

 Τα έχουμε γράψει χίλιες φορές. ΄Αμα είσαι δημόσιο πρόσωπο (και όχι μόνο πολιτικός),είσαι απόλυτα και ολοκληρωτικά εκτεθειμένος σε κάθε είδους κριτική. Μόνο στην κρεβατοκάμαρά σου δεν μπορεί κανείς να μπει  ή να πιάσει στο στόμα του   στενά σου, αγαπημένα πρόσωπα .Σε όλα τα  άλλα, μπορεί ο καθένας να μπαίνει εύκολα .Και όχι μόνο ο δημοσιογράφος και ο ιστορικός.

Επομένως,  ο Ελληνάρας Π.Καμμένος  είναι 100% οφ  σ΄ αυτή την αγωγή. Και θα τη χάσει, αφαλώς, αν πέσει σε σωστό δικαστή.

Για την προσφυγή του, όμως, εναντίον των λαμόγιων της φυλλάδας   “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, ορθά έκανε αγωγή. Θίξανε το παιδί του, ανήλικο μάλιστα.΄Εστω κι αν δεν είναι ,όπως νομίζει ο πατέρας του, όνειδος να είναι αναρχικός (να μην είσαι, είναι ντροπή στα 15 του χρόνια),όμως ,αφού ο πατέρας με την τύφλα που τον δέρνει δε θέλει το παιδί του αναρχικό, κι αφού  είναι ακόμα ανήλικο, έχει το  δικαίωμα,σύμφωνα με το νόμο,  να αποφασίζει τί ειναι προσβλητικό για εκείνο   και τί όχι.

 Το παιδί κάθε Πάνου Καμμένου ,αλλά και κάθε Νίκου Μαζιώτη είναι ιερό και στο απυρόβλητο. Μόνο που ο λαλίσταος συνέταιρος του  Τσίπρα, έχει μάθει (έτσι τον συμφέρει) τόσα χρόνια  πως στη ζωή  “το΄να παιδί καλό,  τ΄άλλο γ@μώ τη μάνα του”.

Δεν είναι, όμως, έτσι. Κι ας το καταλάβουν τόσο ο ίδιος και οι συνεξουσιαστές του, όσο και  οι αλητήριοι εκεί στην εμπορική δημοσιογραφία.