ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

  1.  ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ-ΝΑΖΙΣΜΟ
  2. ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ  ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΤΟ  ΝΕΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
  3. ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ. Ο ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
  4.   Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΔΟΛ ΛΑΜΠΡΑΚΗ-ΨΥΧΑΡΗ  ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ
  5.    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΒΑΤΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ,  ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ  …ΛΕΛΕΔΕΣ.
1. ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
«Βόμβες» Τραμπ: Θαυμάσιο το Brexit! -Απειλές για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ
«Βόμβες» Τραμπ: Θαυμάσιο το Brexit! -Απειλές για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ

 

Πέντε ημέρες πριν εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθύνεται στην Ευρώπη, με μια μεγάλη συνέντευξη που δημοσιεύεται την Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, σε δύο συντηρητικά έντυπα, το ένα γερμανικό, την Bild και το άλλο βρετανικό, τους Times.

Η Ανγκελα Μέρκελ; Εκανε ένα «καταστροφικό» λάθος με τους μετανάστες. Το ΝΑΤΟ; Μια οργάνωση «παρωχημένη». Το Brexit; «Μια επιτυχία» η οποία θα οδηγήσει και άλλες χώρες να «εγκαταλείψουν» την ευρωπαϊκή ένωση.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχτηκε τους δύο δημοσιογράφους επί 50 λεπτά στο γραφείο που διαθέτει στον 26ο όροφο του δικού του Trump Tower, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.
Οι ερωτήσεις τέθηκαν από τον Kai Diekmann, ο οποίος θα εγκαταλείψει την Bild, μετά από 15 χρόνια στη θέση του αρχισυντάκτη και του Michael Gove, συνεργάτη των Times, πρώην υπουργό του Ντέιβιντ Κάμερον και οπαδό του Brexit.

Δεν είναι απλά ανισόρροπος ο Ντόναλντ Τραμπ. Είναι Νεο-Ναζί.  Προωθεί τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το λαϊκισμό, που είναι τα κύρια, τα βασικά συστατικά του Ναζισμού.

΄Ομως, ξεχνά κάτι πολύ βασικό. Η Ευρώπη δεν περιμένει τον  τραμπούκο, αυριανό πρόεδρο της Αμερικής, για να δια-χειριστεί τα του οίκου  της. Θα…διαλυθεί από μόνη της με την τρόπο που λειτουργεί. Ως ΄Ενωση, δηλαδή, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα,  κυρίως  του Βορρά. Η σημερινή αποτυχημένη Ε.Ε, θα αναστυσταθεί σύντομα  εκ βάθρων και θα εξελιχθεί σε  ΗΠΕ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης είναι η μοναδική διέξοδος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι λαοί της γηραιάς ηπείρου. Και τα πιο σιβαρά και κυρίαρχα, ακόμα κι από τα οικονομικά,  είναι εκείνα που έχουν σχέση με  τον εθνικισμό,το ρατσισμό και τη δημαγωγία.

΄Οποιος αρνείται ή πολεμά αυτό το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης, του Ενωμένου κόσμου με το χρόνο, σε ένα “έθνος”, μια “φυλή”, ένα λαό, ανήκει σε ακραίους χώρους. Επικίνδυνους, φασιστικούς, ναζιστικούς. Παράδειγμα, ο Νεο-Ναζί πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ.

 

2. Το  τρένο, γεμάτο εικόνες Αγίων και σερβικά συνθήματα, που λίγο έλειψε να προκαλέσει πόλεμο με το Κόσοβο
Δείτε το τρένο, γεμάτο εικόνες Αγίων και σερβικά συνθήματα, που λίγο έλειψε να προκαλέσει πόλεμο με το Κόσοβο [εικόνες]

 

Ενα τρένο γεμάτο εθνικιστικά συνθήματα μπλοκαρίστηκε στα σύνορα του Κοσόβου, φέρνοντας τις δύο χώρες στο χείλος του πολέμου, το σαββατοκύριακο που πέρασε.

Το Βελιγράδι γέμισε το τρένο με συνθήματα, σε 21 διαφορετικές γλώσσες, που έγραφαν «Το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία», έβαψε το τρένο στα χρώματα της Σερβίας και γέμισε το εσωτερικό του με γιγαντιαίες εικόνες Αγίων. Αυτό αποτελεί «καθαρή πρόκληση», σύμφωνα με την Πρίστινα.


Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του 1998-1999, ο οποίος κατέληξε στην ανεξαρτησία της πρώην σερβικής επαρχίας με αλβανικό πλειοψηφικά πληθυσμό, το Κόσοβο, ένα τρένο θα ένωνε για πρώτη φορά το Βελιγράδι με την μεγαλούπολη στα βόρεια του Κοσόβου, την Μιτρόβιτσα, όπου διαμένει μια σημαντική μειονότητα Σέρβων. Το τρένο έφυγε από τον σταθμό του Βελιγραδίου το πρωί του περασμένου Σαββάτου.
Το τρένο δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και σταμάτησε μετά από εντολή του Σέρβου πρωθυπουργού, εξαιτίας των εντάσεων που προκάλεσε με το Κόσοβο, το οποίο περίμενε από την άλλη πλευρά των συνόρων με ισχυρή δύναμη της αστυνομίας. Το σταμάτησαν πριν τα σύνορα, στην πόλη Ράσκα, στα νοτιο-δυτικά, τελευταία πόλη της Σερβίας.


«Αποφάσισα να σταματήσω το τρένο στην Ράσκα για να αποφύγω τη διένεξη και για να σώσω ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο Βελιγράδι. Κατηγόρησε, μάλιστα, την Πρίστινα ότι έστειλε αστυνομικές ενισχύσεις στα βόρεια της περιοχής με στόσο «να προκαλέσει πόλεμο μεγάλης ισχύος».
«Η Σερβία επιθυμεί την ειρήνη… αλλά ζητώ από τους Αλβανούς του Κοσόβου να μην προσπαθήσουν να επιτεθούν με όπλα στους Σέρβους του Κοσόβου, γιατί η Σερβία αυτό δεν θα το επιτρέψει», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός Aleksandar Vucic.

«Σοβαρή πρόκληση»
Το Βελιγράδι επιθυμούσε να ξαναλειτουργήσει, 18 χρόνια μετά τον πόλεμο στο Κόσοβο του 1998-99, την σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την σερβική πρωτεύουσα με την Kosovska Mitrovica (βόρεια του Κοσόβου). Οι αρχές της Πρίστινα αντέδρασαν, βλέποντας στην κίνηση αυτή «μια σοβαρή πρόκληση».
Αυτό το τρένο, σύμφωνα με το Βελιγράδι, θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες των κατοίκων στα βόρεια του Κοσόβου, όπου οι Σέρβοι είναι πλειοψηφία. Η έντονη αντίδραση της Πρίστινα εξηγείται από το γεγονός ότι το τρένο ήταν στα χρώματα της σημαίας της Σερβίας και γεμάτο στο εσωτερικό του από αντίγραφα εικόνων από ορθόδοξα μοναστήρια των Σέρβων στο Κόσοβο.


Ο πρόεδρος του Κοσόβου Hashim Thaçi κάλεσε το Σάββατο «τους υπευθύνους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σταματήσουν αυτό το τρένο που απειλεί την κυριαρχία του Κοσόβου».

Ενταση
Αυτό το επεισόδιο συμβαίνει σε μια στιγμή μεγάλων εντάσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου. Πρόσφατα συνελήφθη στη Γαλλία ο πρώην επικεφαλής του αντάρτικου και πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου Ramush Haradinaj, μετά από αίτημα του Βελιγραδίου, το οποίο θέλει να τον δικάσει για εγκλήματα πολέμου.


Αιματηρή διένεξη
Η διένεξη μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου ήταν η τελευταία στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας (1998-1999) και άφησε πίσω της 13.000 νεκρούς. Οδήγησε στον διαχωρισμό των δύο κρατών και στη συνέχεια στην ανεξαρτησία του Κοσόβου, το οποίο κατοικείται κατά πλειοψηφία από Αλβανούς. Η Σερβία θεωρεί το Κόσοβο ιστορικό λίκνο του πολιτισμού της.
Εχοντας την στήριξη της Ρωσίας, το Βελιγράδι δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, η οποία έχει υπογραφεί από το 2008. Πάνω από 100 χώρες έχουν αναγνωρίσει το Κόσοβο, και ανάμεσά τους οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και η πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ.
«Η είσοδος ενός τρένου καλυμμένου με σερβικά εθνικιστικά μηνύματα, τα οποία είναι εντελώς αντίθετα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κοσόβου, είναι απαράδεκτα», εξήγησε ο κοσοβάρος πρόεδρος Hashim Thaçi, ο οποίος ανακοίνωσε ότι έστειλε δυνάμεις στα σύνορα για να μπλοκάρουν τη σιδηροδρομική γραμμή.


Κλιμακώνει το Βελιγράδι
Ο Σέρβος πρόεδρος Tomislav Nikolic, την Κυριακή, μετά από μια έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του σερβικού στρατού είναι έτοιμος να στείλει στρατεύματα στο Κόσοβο, αν απειληθεί η ζωή των Σέρβων που ζουν εκεί.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η εμφάνιση ειδικών μονάδων της αστυνομίας του Κοσόβου στα σύνορα ήταν ένα μήνυμα ότι «οι Αλβανοί θέλουν πόλεμο».
«Εμείς δεν θέλουμε ποτέ να προκαλέσουμε ή να ξεκινήσουμε διενέξεις, αλλά είμαστε ένα κράτος που οφείλει να προστατεύσει τον πληθυσμό του και τα εδάφη του», δήλωσε ο Nikolic.
Οταν ρωτήθηκε αν θα έστελνε στρατιώτες στο Κόσοβο, ο Nikolic απάντησε:
«Αν σκοτώσουν Σέρβους, θα πάμε όλοι, όχι μόνο ο στρατός. Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα πάω, δεν θα είναι η πρώτη φορά…».

Σέρβοι και Αλβανοί είναι εθνικιστές. ΄Οχι μόνο  στις περιοχές που  υπάρχουν ως εθνότητες, αλλά και στις χώρες τους, τις “Μητροπόλεις”.

Χιλιάδες τα εγκλήματα και των δυο πλευρών και μάλιστα σε βάρος άμαχου πληθυσμού στον τελευταίο πόλεμο στην π. Γιουγκοσλαβία.  Να θυμηθούμε τη χειρότερη στιγμή αυτού του καταστροφικού πολέμου,τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα, όταν Σέρβοι από τη Βοσνία εκτέλεσαν  στην περιοχή 8.000   μουσουλμάνους, άντρες και αγόρια,  το 1995.

Ακροδεξιών και φασιστικών συμπεριφορών μια μεγάλη πλειοψηφία  των λαών  και στις δύο χώρες, καλλιεργούν και ως κυβερνήσεις ,ως σύστημα, τον εθνικισμό και το μίσος ανάμεσα στις εθνότητες και τους λαούς που ζούσαν αρμονικά,  χρόνια πριν, σε μια μεγάλη χώρα με σοβαρές ιδιαιτερότητες. Αρμονικά, έστω  και υπό τη “δαμόκλειο σπάθη” που κρατούσε  υψωμένη στα κεφάλια τους ο ιδρυτής της Γιουγκοσλαβίας Τίτο.

Αν, όπως λέμε και στα προηγούμενα σχόλιά μας, υπήρχε σήμερα μια πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη , της οποίας όλες οι χώρες της  θα ήταν μέλη,  κανένες Σέρβος και κανένας Αλβανός δε θα τολμούσε να σηκώνει εθνικιστικά μπαϊράκια. Μια θα ήταν η “σημαία”.  Εκείνη  των ΗΠΕ.  Κοινή για όλα τα ευρωπαϊκά έθνη,  τις εθνότητες, τις μειονότητες,  τους λαούς.

Αλβανοί και Σέρβοι ,ως λαοί,  πρέπει  σύντομα να αποκτήσουν ευρωπαϊκό βηματισμό. Το σημαντικότερο είναι και οι δύο να ξεφύγουν από το σφιχταγκάλισμα του δικτάρα Πούτιν, που με την ψεύτικη υπστήριξη που παρέχει,  πότε στη μια και πότε στην άλλη πλευρά, προωθεί στην ουσία τα δικά του συμφέροντα στην περιοχή, βάζοντας κόσμο να σφάζεται.

 Είναι καιρός, Σερβία και Αλβανία, να ενταχθούν στην  ευρωπαϊκη οικογένεια και επίσημα. Είναι κι αυτές Ευρώπη γεωγραφικά. Αλλά, όχι και στη νοοτροπία ακόμα.

 

3. «ΔΙΑΤΑΡΑΞΕ ΤΙΣ ΕΥΘΡΑΥΣΤΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ»
Politico: Πετάνε έξω από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό τον Κοτζιά
Politico: Πετάνε έξω από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό τον Κοτζιά

 

Εκτός των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό θα μείνει ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Politico.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Ελληνας ΥΠΕΞ «θα κρατηθεί μακριά από τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου, μετά την παρουσία του στη Γενεύη την προηγούμενη εβδομάδα (σ.σ.: κατά τη Διάσκεψη για το Κυπριακό), όπου διατάραξε τις εύθραυστες συνομιλίες, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που παρακολούθησαν στενά τις συζητήσεις».

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: «Η επόμενη πολιτική συνάντηση για το πώς θα διασφαλιστούν η ασφάλεια και η ανεξαρτησία της Κύπρου -που όμως δεν έχει οριστεί ακόμα πότε θα γίνει- θα είναι μεταξύ των επικεφαλής των κυβερνήσεων και όχι των υπουργών Εξωτερικών. Ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ πιθανό να εκπροσωπήσει τη χώρα του μετά τα παράπονα που ακούστηκαν από τα Ηνωμένα Εθνη, αλλά και άλλους αξιωματούχους, για τη συμπεριφορά του Κοτζιά την προηγούμενη Πέμπτη.

Από την ώρα που εμφανίστηκε ο Νίκος Κοτζιάς στην πολτική  σκηνή και έφτασε να κατακτήσει και το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, υποστηρίζαμε πως είναι “αχυράνθρωπος” του Πούτιν. Με στενές διασυνδέσεις στη ρώσικη ακροδεξιά, αλλά και φίλα προσκείμενος  στο ναζιστή “γκουρού” του Πούτιν, Aleksandr Dugin, το γνωστό φίλο του Μιχαλολιάκου και θαυμαστή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής*, ξεπετάχτηκε ξαφνικά στις πρώτες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ και υπήρξε φανερά υποστηρικτής της ιμπεριαλιστικής-εθνικιστικής  πολιτικής του Πούτιν.

Σήμερα, το ίδιο άτομο,  δε φαίνεται να άλλαξε στρατόπεδο. Παραμένει πιστός στο δικτάτορα της Ρωσίας, όπως φαίνεται από τη στάση που τήρησε στις διαπραγματεύσεις  της Γενεύης,  τις οποίες στην ουσία τορπίλισε.

Εντολές εκτελεί ο αχυράνθρωπος. Ενεργούμενο της ρώσικης,  επεκτατικής πολιτικής  ειναι.  Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει  να τον τραβήξει όχι μόνο από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, αλλά και από το  θώκο του ΥΠΕΞ. Λίαν  επικίνδυνο άτομο

* ΝΑΖΙΣΤΗΣ, «ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΗΣ Χ.Α:
31 ΜΑΙΟΥ 2014
«Συμμαχία Ελλάδας και Ρωσίας με αλλαγή κυβέρνησης»
» Συνέντευξη του πολιτικού επιστήμονα Aleksandr Dugin, στενού συνεργάτη του V. Putin
Οι λαοί μας μοιράζονται πολλά κοινά, άρα πρέπει αυτή η συμμαχία να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν».

…Όσον αφορά την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας…θα επαναλάβω κάτι που είπε ο πρόεδρος Πούτιν, ότι φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας θα είναι εκείνος που αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση, τον φιλελευθερισμό και κάθε τι που συνιστά την πραγμάτωση της αμερικανικής ηγεμονίας. Εάν λοιπόν αυτή η δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή, τότε ναι, εφόσον προστατεύετε την ταυτότητα και τη συνείδηση του λαού σας είστε φίλος μας και σίγουρα θα προβούμε στην συνεργασία που τόσο είναι επιθυμητή με τη χώρα σας!».

Αναφερόμενος στις διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, υπογράμμισε πως «θεωρώ ότι η δαιμονοποίηση σας δεν είναι τυχαία και προφανώς αυτό δεν αφορά το γεγονός ότι είστε κατ αυτούς ένας πολιτικός αντίπαλος, αλλά το ότι δεν πορεύεστε στον ίδιο δρόμο με όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Διαφέρετε γιατί πιστεύετε σε παραδοσιακές αξίες κι αυτό το λέτε ανοιχτά. Γνωρίζω επίσης τις θέσεις σας εις ότι αφορά την γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία, κάτι που δεν είναι και τόσο ελκυστικό να λέγεται σήμερα στην Ελλάδα όταν αυτή κυβερνάται από αυτούς που κυβερνάται. Εκφράζετε τα συμφέροντα των Ελλήνων κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Με τη συμμετοχή σας στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο θα επιδιώξετε αυτές τις θέσεις σας, θέσεις που έχουν να κάνουν με παραδοσιακές αξίες όπως ο θεσμός της οικογένειας, της θρησκείας, της αγάπης για την πατρίδα κ.ο.κ. Έχει αποδειχτεί πως οι διώξεις εις βάρος σας έχουν πολιτικό κίνητρο, αλλά η βέβαιη είσοδος σας στην ευρωβουλή θα μας δώσει από κοινού τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε το γεωπολιτικό μας όραμα, το όραμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία που θα αποτελέσει την απαρχή της ανοικοδόμησης της Ευρώπης των Εθνών!»

Αλλά η λίστα χρηματοδότησης  ξένων παρακτόρων» από τους Ρώσους δε συμπεριλαμβάνει μόνο ΄Ελληνες. Οι Λεπέν στη Γαλλία , ο επίσης Γάλλος ηθοποιός  Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ακροδεξιοί και   Ναζιστές στη Γερμανία, τη Σουηδία, την Ιταλία,τη Βουλγαρία, ακόμα και άνθρωποι της Τέχνης και της δημοσιογραφίας στην Αμερική αναφέρονται  στα τρανταχτά ονόματα των διαπλεκόμενων. ΄Ενας  από τους τελευταίους είναι ο περίφημος Αμερικανός σκηνοθέτης ΄Ολιβερ Στόυν.
4. Παραιτήθηκε ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» Δημήτρης Μητρόπουλος
Παραιτήθηκε ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» Δημήτρης Μητρόπουλος

 

O Δημήτρης Μητρόπουλος παραιτήθηκε από τη διεύθυνση των «Νέων»

Σύμφωνα με τις typologies, ο Παναγιώτης Λάμψιας θα τον αντικαταστήσει προσωρινά ως υπηρεσιακό στέλεχος για μια βδομάδα.

Ο Σταύρος Ψυχάρης ζήτησε από το Δ. Μητρόπουλο, να βγουν τα ονόματά όλων από την ταυτότητα των “Νέων”.

Ο κ. Μητρόπουλος αποχωρώντας από την εφημερίδα έστειλε στους συντάκτες το παρακάτω μήνυμα: Αλλάζει αύριο η ταυτότητα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ με απόφαση του Σταύρου Ψυχάρη. Από τη Δευτέρα θα αναγράφεται μόνο το δικό του όνομα. Ο διευθυντής της εφημερίδας Δημήτρης Μητρόπουλος παραιτήθηκε σήμερα το βράδυ από τη θέση του, θέλοντας να διευκολύνει τους χειρισμούς του εκδότη, στην προσπάθειά του να σώσει τον ΔΟΛ, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βρίσκεται σε στάση πληρωμών.

Τέλος μιας κακής εποχής για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και έναρξη μιας νέας, χειρότερης. Ξυλώνεται το συγκρότημα, υπό το βάρος των μεγάλων ανομιών που κουβαλάει.

Αλλά και  οι υπάλληλοι -δημοσιογράφοι του Χ. Λαμπράκη παλιότερα και σήμερα του Σ. Ψυχάρη,  έχουν τεράστιες ευθύνες για  το κατάντημα των εκδοτικών επιχειρήσεων του ΔΟΛ. Τσιράκια των αφεντικών τους, ήτανε τόσα χρόνια. Αυτούς υπηρετούσαν πιστά, σε βάρος της  δημοσιογραφίας και της δεοντολογίας της.

 

5. Μητσοτάκης για το νέο βανδαλισμό σε τρόλεϊ -Τα άβατα θα πάψουν
Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Με αυτή τη λογική του  προαλειφόμενου ως πρωθυπουργού, “υιού”, επειδή στο Μενίδι και τα Λιόσια, ας πούμε,  δια-μένουν και δραστηριοποιούνται κάποιοι παραβατικοί τύποι, κυρίως Τσιγγάνοι και Ρωσοπόντιοι, πρέπει να ισοπεδώσει την περιοχή,  όπως έταξε να κάνει και με τα Εξάρχεια.  “Πονάει δόντι, κόβει κεφάλι”!

Εκτός αν, λόγω αδυναμίας  (για χίλιους λόγους) προσπέλασης στο άβατο των Εξαρχείων, του ίδιου και των συμβούλων του, τότε που άλλοι στην εφηβεία τους, αλώνιζαν κει μέσα,  νομίζει πως στην ευρύτερη πλατεία, πίνουν το καφεδάκι τους ή  στη μέσα πλατιούλα τακιμιάζουν, μόνο κάτι τύποι που κοιμούνται και ξυπνάνε με το δίλημμα, “ποιο τρόλευ θα κάψουμε σήμερα στην Πατησίων”;

Εμείς, δηλαδή, που δεν τα βάζουμε με τα …κερατοειδή τροχοφόρα και  απολαμβάν(α)ουμε (όταν δυνόμαστε), αραγμένοι στην παλιά Μαρονίτα, μαζί με το εσπρεσάκι μας κι ατέρμονες “ψαγμένες”  συζητήσεις, γιατί, δηλαδή, θα πρέπει να “μας πάρει και να μας  σηκώσει” κι εμάς η μπουλντόζα της ανάσκαψης  των Εξαρχείων που οραματίζεται -επεξεργάζεται η   μήνις (δεινή οργή, μάλλον εφηβικό κατάλοιπο) του υού του… μπαμπά; Είναι στα καλά του;

Κι από την άλλη, μια και στο Διόνυσο, την Εκάλη, την Πολιτεία έχουν μαζευτεί κατ΄εξοχήν οι έχηδες, η πλουτοκρατία της χώρας και οι περιοχές αποτελούν για μας την… πλέμπα άβατο, να ορμίσουμε κει πάνω με τους κασμάδες και να ιδοπεδώσουμε τα άσυλα της πλουτοκρατίας εκεί ακριβώς που “ζουν και ζένονται”. ΄Ετσι πάει;

Κι ακόμα, να  μεταφέρουμε και πιο πάνω στη Χαλκιδική το άχτι μας. Να πάρουν,λέμε, οι γυναίκες τίποτα  μολότοφ  στα χέρια και να κάνουν τον ΄Αθω μπουρλότο, ως… ΄Αβατο γυναικών, αλλά  και παντός όντος  αναδύοντος οσμήν οιστραδιόλης και οιστρογόνου. Δεύτερη φορά, ρωτάμε.΄Ετσι πάει,ω… αγαθέ, Κυριάκο Μητσοτάκη; Είναι στα συγκαλά του ο.. δια δωρεών απόφοιτος του Χάρβαρντ;

 Ολέ-Ολέ, μεγάλε αρχηγέ! Εσένα θέλουμε για Καίσαρα, που θα μας κάνεις στα Εξάρχεια τα… τρία τέσσερα!