ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
«Οχι» στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών -Αφήνονται ελεύθεροι

«Οχι» στην έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών -Αφήνονται ελεύθεροι

Το σκεπτικό της απόφασης
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου, «η πιθανότητα ακυρώσεως ή περιστολής του πλαισίου δικαιωμάτων όλων των εκζητουμένων, ανεξαρτήτως του βαθμού ενοχής ή βαρύτητας των αδικημάτων, δεν επιτρέπει την εφαρμογή διατάσεων που ρυθμίζουν την έκδοσή τους, αφού αυτές υποχωρούν έναντι των υπέρτερης σημασίας κανόνων που προστατεύουν τα δικαιώματα του ανθρώπου». Πάντως, η απόφαση των δύο συνεδριάσεων ήταν ομόφωνη ενώ στην τρίτη ένας δικαστής μειοψήφισε έχοντας την άποψη ότι πρέπει να εκδοθούν.

Ο Άρειος Πάγος διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι οι οκτώ, όμως θα κρατηθούν ακόμη στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού για περίπου τρεις μήνες,  καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους διοικητικά μέτρα ενόψει της διαδικασίας χορήγησης ασύλου.

Συνήγορος των 8 Τούρκων: Η χώρα μας διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα
Ο Ομηρος Ζέλιος, συνήγορος των 8 Τούρκων αξιωματικών δήλωσε μετά την απόφαση του δικαστηρίου: «Η σημερινή απόφαση δείχνει ότι στην Ελλάδα του 2017 η δικαιοσύνη μπορεί να αποτελέσει μια φωτεινή ελπίδα για το μέλλον όταν αφήνεται να λειτουργήσει  ανεξάρτητη. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αρεοπαγίτες και τους εισαγγελείς που έδειξαν σθένος αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας όχι μόνο γέννησε άλλα διασφαλίζει τις ευρωπαϊκές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Μυλωνόπουλος: Μεγάλη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες και την ελληνική Δικαιοσύνη
Ως μία μεγάλη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες και την ελληνική Δικαιοσύνη χαρακτήρισε ο Χρίστος Μυλωνόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου και ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, τη σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου για την μη έκδοσή τους στην Τουρκία.
Ο κ. Μυλωνόπουλος σημείωσε ότι στην πραγματικότητα σήμερα «διακυβευόταν η αξιοπρέπεια του ελληνικού δικαστικού συστήματος» και τόνισε ότι «η απόφαση αποτελεί υποθήκη για τους νέους νομικούς. Μετά τα εμπόδια που τέθηκαν στον πρώτο βαθμό, δεν ήμουν τόσο σίγουρος για την απόφαση του Αρείου Πάγου. Κανονικά θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς δεν υπάρχουν διοικητικά μέτρα σε βάρος τους. Οι ίδιοι με αξιοπρέπεια υπέμειναν όλον αυτό το Γολγοθά και εκφράζουν ευχαριστίες για τη συμπαράσταση των Ελλήνων»

Επί τέλους! “Υπάρχουν και στην Ελλάδα δικαστές”.   Κι ας μην είναι καν … “Δανιμαρκία” η χώρα μας!

_____________________________________________________________________

1.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕ.
2. ΤΡΑΜΠ. ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ “ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ”.
1. ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
Παραλήρημα Αμβρόσιου: Απεσταλμένοι κατακτητές οι δήθεν μετανάστες
Παραλήρημα Αμβρόσιου: Απεσταλμένοι κατακτητές οι δήθεν μετανάστες

 

Σε ένα νέο «χτύπημα» προχώρησε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και με κείμενό του μέσα από το προσωπικό του blog εξαπολύει νέα ρατσιστική επίθεση στους πρόσφυγες, προαναγγέλλει εθνικό… αφανισμό και καλεί σε λαϊκό ξεσηκωμό.

«Το Κράτος προσπαθεί να εντάξει τα παιδιά των μεταναστών-κατακτητών μας στα Δημόσια Σχολεία. Άλλοι Έλληνες γονείς αρνούνται να το αποδεχθούν και άλλοι το αποδέχονται! Τα δεινά άρχισαν ήδη. Εν τω μεταξύ οι δήθεν μετανάστες, στην ουσία όμως απεσταλμένοι κατακτητές, άρχισαν ήδη την εγκληματική δράση τους! Επιτίθενται, κλέβουν, τραυματίζουν ή και φονεύουν αθώους Έλληνες πολίτες” γράφει ο Αμβρόσιος.

Και συνεχίζει: “Παράλληλα το άθεο Κράτος και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία απροκάλυπτα πλέον προωθεί την αθεΐα, ετοιμάζει πυρετωδώς το μεγάλο Τζαμί στην περιοχή του Βοτανικού! Κτίζεται με χρήματα του Έλληνας φορολογουμένου! Τι και εάν ο Λαός αντιδρά; Η Χριστιανική Ορθόδοξος Εκκλησία βάλλεται, αλλ’ ο Ισλαμισμός ενισχύεται! (…)

Η κατάσταση είναι τραγική! Η Ελλάδα μας από-χριστιανίζεται!  Ο Χριστός διώκεται! Ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός αφανίζεται! Αντιθέτως οι Μουσουλμάνοι ισχυροποιούνται!  Και όχι μόνον αυτό, αλλά και άρχισαν πια να βεβηλώνουν τους ιερούς Ναούς μας! Ληστεύουν ή και κατακαίουν – καταστρέφουν ναούς των Ορθοδόξων….

Θα το επαναλάβω: Ξυπνήστε!  Συνέλθετε! Στοχασθείτε! Σηκωθείτε από τον καναπέ της ραστώνης! Αναλάβετε τις ευθύνες σας!  Σε λίγα χρόνια θα είμαστε ξένοι στον τόπο μας! Άλλοι θα κυβερνούν τον τόπο μας! Η Ελληνοχριστιανική Αγωγή θα είναι αντικείμενο των ερευνητών της ιστορίας! Η Ελλάδα θα αποτελεί παρελθόν!

Το δέχεσθε; Τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας! Εάν όχι, ελάτε να αναλάβουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την σωτηρία της Πατρίδος μας»

Είναι ευχής έργον που υπάρχουν οι Αμβρόσιοι, οι ΄Ανθιμοι, οι Σεραφείμ. Είναι οι καλύτεροι …παικταράδες στο γήπεδο της αστράτευτης Ιστορίας.Οι πιο χρήσιμοι ντελάληδες της αξιοθρήνητης και επικίνδυνης πραμάτειας τους, γιατί  φροντίζουν  να μας προειδοποιούν να   μην ψωνίζουμε από τον πάγκο τους. Το “ξεβρακωμένο”, το ξεφωνημένο  ιερατείο. ΄Όπως, ακριβώς, είναι στην πραγματική  του υπόσταση-διάσταση.

 Μην έχουμε την αφέλεια να πιστεύουμε πως  οι λοιποί, οι μη φωνασκούντες και παραληρούντες εθνικιστικά και ρατσιστικά  ιεράρχες μας, είναι συνετοί  και κόσμιοι. Και προπαντός, ας μην είμαστε αφελείς να απαιτούμε να  διαθέτουν “σπλάχνα οικτιρμών” απέναντι στην αδικία, τον πόνο, τον ξένο, το φυλακισμένο, τον πένητα, όπως τουλάχιστον, λένε πως δίδασκε τους οπαδούς του και απαιτούσε να εμφορούνται από τέτοιες αρετές  , ο ιδρυτής της θρησκείας τους.

΄Ολα τα μέλη της “Ιεραρχίας” είναι ενεργούμενα μιας  κοσμικής συντεχνίας, μιας «Στοάς»,  που  ξέρει πολύ καλά να διασφαλίζει τα συμφέροντα  και τη δύναμή της. Κι αν εξαιρέσουμε ορισμένους   δεσποτάδες και κληρικούς, που  δεν “κρατιούνται”  με τίποτα και  δε διστάζουν κάθε φορά να  δείχνουν  το  πραγματικό απάνθρωπο ποιον τους ,    οι  υπόλοιποι ξέρουν άριστα, ως γνήσιοι θεατρίνοι επί σκηνής, να ελέγχουν και να αποκρύπτουν τις  θυμικές και αψίκορες αντιδράσεις  τους.  Να παρουσιάζονται  πρόβατα ανυποψίαστα και αφελή,  όντας άγριοι και αιμοχαρείς λύκοι.

΄Ενα από τα πολλά αρρωστήματα του  Χριστιανισμού  από τα πλέον  φανερά και   εντελώς ευδιάκριτα,  όμως,  είναι εκείνο  της αντίφασης, της «τρικυμίας εν τω κρανίω». Φυσικά και οι οπαδοί του  κουβαλούν την ίδια παθογένεια.  Από τη μια, για παράδειγμα,   διδάσκει η θρησκεία τους την αγάπη  στον πλησίον ,τον αλτρουισμό, την ανιδιοτέλεια, τα οποία μάλιστα θεωρεί ως τις κορυφαίες αρετές της , κι από την άλλη, τα ίδια τα ιερά τους κείμενά  (η Παλαιά και η Καινή  Διαθήκη) διακρίνουν τους ανθρώπους σε  λαούς περιούσιους και παρακατιανούς, στους «μεν και στους δε. Και δεν αρνούνται φυσικά  και στην παλιά έκδοση του Ιουδαϊσμού και στη νέα του Χριστιανισμού, να πετσοκόβουν τον εχθρό, τον άπιστο, τον ειδωλολάτρη, τον διαφορετικό.

Τα κείμενα της Παλιάς Διαθήκης  στάζουν αίμα στις περισσότερες σελίδες τους  από τέτοιου είδους συμπεριφορές, τις οποίες επιβάλει και είναι αρεστές από τον   Γιαχβέ.  Αλλά και η χριστιανική εκκλησιαστική Ιστορία επίσης, είναι έμφορτη από όμοια κεφάλαια. Κι ας προσπάθησαν οι ευαγγελιστές  και ο Παύλος  στη  νέα , την «καινή» διδασκαλία να παρουσιάσουν ένα μετανοημένο Γιαχβέ. Ένα μεταλλαγμένο με ανθρωπινότερο πρόσωπο θεό.

Ο Χριστιανισμός επεβλήθη και επικράτησε  με «φωτιά και σίδερο». Γνωστό αυτό και στους πλέον  αδαείς περί τα ιστορικά. ΄Οσο έβαζε μπροστά τους Παύλους και τους Πέτρους με τους πομφόλυγες των διδασκαλιών τους, περί αναστάσεως νεκρών ,περί «σημείων και τεράτων», που θα δουν οι άπιστοι, περί κολάσεων και τιμωριών, όσοι δε δέχονται  και ως δικό τους κύριο τον…Κύριό τους, ή εισέπρατταν την χλεύη και την οργή (Κήρυγμα του Παύλου στην Αθήνα) ή  την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση,  όσοι ασπάζονταν τη νέα θρησκεία, αφού ήταν  και ελάχιστοι, αλλά και ανόητες, αξιοθρήνητες οι παραδοξολογίες  που διέδιδαν και πίστευαν (Δραστηριότητα Παύλου στην  Κόρινθο: Σε μια πολυάνθρωπη πόλη κατάφερα να προσηλυτίσει κάποιες εκατοντάδες μόνο οπαδών).

Χρειάστηκε να επιστρατευτεί η ισχύς των όπλων του Κωνσταντίνου και η αγριότητα προς την ελληνική αρχαιότητα του Θεοδοσίου και του Ιουστινιανού,  για να πάρει   τα πάνω του ο Χριστιανισμός και να επικρατήσει. Ποτάμι έρεε το αίμα των”Εθνικών” τα δύστοκα εκείνα για την ιστορία της ανθρωπότητας χρόνια. ΄Ομοιες θηριωδίες, σαν εκείνες των Χριστιανών εναντίον των “Εθνικών” δεν ξανάγραψε η Ιστορία στον αιώνα τον άπαντα. Ακόμα και οι βαρβαρότεροι των κατακτητών δεν κατακρεουργούσαν πτώματα των αντιπάλων τους, όπως έκαναν  οι Χριστιανοί στην Αλεξάνδρεια, τεμαχίζοντας το κορμί της μαθηματικού Υπατίας και διασκορπίζοντας   τα κομμάτια της στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα!

Αλλά, και η φρίκη από τις αγριότητες της «Ιερής Εξέτασης», ο φόβος και ο τρόμος των επιστημόνων, των σοφών, των λογικών, των  φορέων του ανθρωποκεντρισμού ,αποτέλεσε για αιώνες μοναδικό όπλο διατήρησης και διάδοσης  μιας απάνθρωπης και σκληρής θρησκείας, όπως ήταν στην πραγματικότητα ο Χριστιανισμός. Ουδεμία άλλη θρησκεία διέπραξε  τόσα εγκλήματα, δεν  έχυσε ποτάμια αίματος, όσο η Χριστιανική.

Για να ακολουθήσουν μετά οι Σταυροφορίες με τα χιλιάδες νέα θύματα και την  απίστευτη πάλι ανθρωποθυσία. Αλλά και τα χριστιανικά κράτη των Ισπανών, των Πορτογάλων, των ΄Αγγλων των Γάλλων αργότερα  στην κατάκτηση του «Νέου κόσμου», συνεχίζουν απτόητα  να σφαγιάζουν λαούς με τα σπαθιά που ευλογούσε πριν οι ιερείς τους  και έφεραν στη λαβή τους ως σύμβολο το σταυρό. Ανήκουστα, πρωτοφανή, μοναδικά παρανοϊκά εγκλήματα στους αιώνες. Ποιος Αττίλας και ποιος Αλάριχος!

Και για να προλάβουμε τους καλοθελητές που θα χρεώσουν τα ειδεχθή αυτά εγκλήματα στους Καθολικούς, θα θυμίσουμε πως και οι Ορθόδοξοι δεν πάνε πίσω. Να παραδειγματίσουμε  την αναφορά μας με την άλλη φρικιαστική συμπεριφορά του Βυζαντινού αυτοκράτορα Βασιλείου του Β, του επονομαζόμενου και Βουλγαροκτόνου, που επέδειξε μοναδική…Ορθόδοξη αγριότητα . Εξόρυξε τους οφθαλμούς με καυτό σίδερο  14.000  νεαρών Βουλγάρων στρατιωτών και αμέσως  μετά, μετέβη θριαμβευτής  στην Αθήνα, για να προσφέρει «αναθήματα» (προφανώς θυμίαμα από τις καμένες κόρες των ματιών των αιχμαλώτων!) και τιμές στην Παναγία  της Ακρόπολης. Τη μάνα και Κυρά της Ορθοδόξων, Ελληνάρων  χριστιανών ακόμα και σήμερα.

 Δεν είναι, επομένως, ούτε πρωτάκουστα ούτε  πρωτοφανή, όσα ο  …Ιεροφάντης και λάτρης  του παραπάνω Ορθόδοξου αυτοκράτορα, ο δεσπότης  Καλαβρύτων Αμβρόσιος είπε για  τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Και μπορεί  μεν να είναι εξωφρενικά για  όλους  εμάς, όσοι δεν είμαστε Χριστιανοί, αλλά και  παντελώς θρησκευόμενοι, είναι, όμως,  αυτονόητα ,σωστά και πατριωτικά για τλειοψηφία του Ορθόδοξου ελληνικού λαού. Και φυσικά για τους Ιεράρχες συναδέλφους του, που όπως εκείνος κι αυτοί  ποιμαίνουν το ευσεβές ελληνικό ποίμνιο με τα ίδια κηρύγματα μίσους ,ρατσισμού και παράνοιας.

Ας το αντιληφθούμε. Δεν είναι οι Τζιχαντιστές και οι λοιποί διεστραμμένοι της Αλ Κάιντα και των άλλων φονταμενταλιστών χειρότεροι από τους Χριστιανούς. Μέγα ιστορικό λάθος. Απλώς η αγριότητα των Ισλαμιστών άργησε  να φανεί, δοθέντος πως  κράτησε  απελπιστικά πολύ ο χειμώνας του χριστιανικού  Μεσαίωνα και  η ισχύς των όπλων των χριστιανικών κρατών την απέτρεψε . ΄Ηταν η μοναδική αιτία που δεν επέτρεψε να εμφανιστεί σε τέτοια έκταση και ένταση η  αγριότητα των νέων φονταμενταλιστών.

Ο ιστορικός κύκλος των χριστιανικών εγκλημάτων, μέγας και  φοβερός έκλεισε. Σειρά έχουν  τώρα οι φανατικοί Ισλαμιστές, που επαναλαμβάνουν σήμερα ό,τι ακριβώς διέπραξαν οι Χριστιανοί  παλιότερα. Θα κλείσει κι αυτός ο κύκλος, αργά ή γρήγορα. Είναι η ιστορική αναγκαιότητα, που θα το διασφαλίσει.

΄Οσο οι άνθρωποι αρνούνται να θέσουν το ΝΟΥ, τη φυσική λογική υπεράνω της (εγωιστικής) επιθυμίας τους να ζουν αιώνια σε μια άλλη παραδεισένια ζωή, αλλά και σε τούτη να μη λείπει στους φόβους, τις αδυναμίες, τις ατυχίες και τις συμφορές τους  ο “πατερούλης”, πάντα θα χρειάζονται ένα Γιαχβέ, ένα Αλλάχ, αλλά και ένα γήινο αντίγραφό τους να κουμαντάρει τις ζωές τους. Αν η ανθρωπότητα παλιά και σήμερα (ανα)βιώνει πολέμους, ανισότητα, ρατσισμό, δυστυχία είναι ακριβώς επειδή οι άνθρωποι δεν έμαθαν να σκέπτονται με νέο Νου.

Μπορεί να ζουν σε καινούριο  ημερολόγιο, αλλά με το παλιό, σκοτισμένο μυαλό. Αποφασίζουν,  ενεργούν, συμπεριφέρονται  με τα ίδια στερεότυπα.  Με κανόνες και διδασκαλίες παλιομοδίτικες, αφύσικες  και ξεπερασμένες. Και η θρησκεία είναι από τα χειρότερα  τέτοια στερεότυπα

Ας το πάρουμε  απόφαση. “Καινούριο κρασί σε παλιό ασκί δεν μπαίνει”. Καινούρια ζωή, όπως την οραματίζονται οι σώφρονες, οι λογικοί, οι φορείς του ανθρωποκεντρισμού,  χωρίς πολέμους , εθνικισμούς, ρατσισμούς και  αγριότητα  δε θα υπάρξει, αν δε σταματήσουν οι “ταγοί” των εξουσιών   να διδάσκουν τα ίδια τετριμμένα  και επικίνδυνα μαθήματα, ίδια και όμοια εδώ και κάτι αιώνες. Αν δεν τους κόψουμε εμείς το δρόμο,όσοι τολμάμε να τους “ξεβρακώνουμε”.

Σταματήστε να μιλάτε για  σωτήρες, μεσσίες, έθνη, κράτη, μαύρους, άσπρους, μορφωμένους αμόρφωτους, μιλήστε με τη φωνή  του μυαλού και της ψυχής και… ως εκ θαύματος θα αλλάξει ο κόσμος. Η αγάπη, η αλληλεγγύη  που διδάσκουν αλλά δεν εφαρμόζουν τα ιερατεία, θα  είναι μια αυτονόητη και φυσική επιλογή συμπεριφοράς των νέων κοινωνιών. Του  μελλοντικού Ανθρώπου, που τον συναντάμε  σήμερα μόνο στα οράματά μας να ζει.

Αύριο, όμως, θα ζήσει πραγματικά. Θα περπατήσει στα ίδια, τα σημερινά χώματα  την αυγή της νέας εποχής που θα ανατείλει σε τούτη τη γη. Και θα τιμήσει την ιδιότητα του, ως ΄Ανθρωπος. ΄Ελλογο και μοναδικό της Φύσης Ον!

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ
2. Μπαράζ μέτρων του Τραμπ για τους μετανάστες -Αρχίζει το χτίσιμο τείχους
Φωτογραφία: AP

Δεν περιμέναμε φυσικά να ξέρει ο Τραμπ ιστορία. Δεν τον αφήνανε οι  κερδοφόρες μπίζνες και οι “παστρικές” για να διαβάσει. Αλλιώς, θα ήξερε πως όποιος ύψωνε  τείχη συνήθως θαβόταν  κάτω από τα ερείπιά τους. Πολύ περισσότερο σήμερα, που ο κόσμος γκρεμίζει σύνορα, έθνη, νοοτροπίες, φασισμούς.

Εγγύς είναι  το τέλος του αμερικανού δικτάτορα. Θα πέσει κάτω από το βάρος της παραφροσύνης  και της αναλγησίας του.