ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Προκήρυξη από τους Πυρήνες της Φωτιάς. Αναλαμβάνουν την ευθύνη:

Τράπεζα στα Πετράλωνα λίγα στενά δίπλα στην καταναλωτική γειτονιά του Γκαζιού

Εταιρία security FALCON στην κεντρική και πολυσύχναστη Λεωφόρο Κηφισίας. Η εν λόγω εταιρία διαφημίζεται από τα δημοσιογραφικά σκουπίδια της τηλεόρασης

Ταχυδρομικό ταμιευτήριο στην φαινομενικά αστυνομοκρατούμενη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

3 οχήματα διπλωματικού σώματος

Οι πόλεις είναι το θέατρο της ιστορίας. Εκεί δίνει η ζωή την κεντρική της παράσταση μέσα σε πειθαρχημένους κοινωνικούς ρόλους, από νομοταγείς πολίτες μέχρι χαρούμενους σκλάβους πάνω σε αντανακλάσεις ψηφιακών οθονών επικοινωνίας και βιτρινών κατανάλωσης εντός πάντα προκαθορισμένων διαδρομών απ’τη μισθωτή σκλαβιά στη πληρωμένη διασκέδαση. Κάθε κίνηση μας ελέγχεται απ’το άγρυπνο μάτι χιλιάδων καμερών στους δρόμους, ένστολα μπλόκα και μηχανοκίνητες περιπολίες μπάτσων.

Στην τωρινή συνθήκη της οικονομικής κρίσης,μόνο ένα νόμισμα έχει σταθερή αξία,το νόμισμα του φόβου στα χέρια της εξουσίας.Ο φόβος ότι τίποτα δεν αλλάζει,ότι είμαστε λίγοι και ότι η φυλακή παραμονεύει για όποιον τολμήσει και αμφισβητήσει τις διαταγές της εξουσίας.Η ζωή όμως βιάζεται και δεν περιμένει εκείνους που φοβούνται να την ζήσουν. ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΘΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙ.

Μετατρέπουμε τις πόλεις σε πεδίο μάχης και κάνουμε τις νύχτες σύμμαχο για αντάρτικες αιφνιδιαστικές επιθέσεις. Ναρκοθετούμε με φωτιά τα σύμβολα αυτού του κόσμου που μας κρατούν αιχμαλώτους.Ξέρουμε πως μια καμένη τράπεζα ή ένα πυρπολημένο κρατικό όχημα δεν αρκούν για να φοβηθεί η εξουσία όμως η πραγματική δύναμη των αναρχικών παράνομων ενεργειών είναι ότι μοιάζουν με αντικλείδι.Το αντικλείδι που απελευθερώνει την δύναμη που έχουν οι άνθρωποι όταν εξεγείρονται.Την δύναμη να χτυπήσουν την εξουσία και να ζήσουν επικίνδυνα ελεύθεροι Γι’αυτο και δημιουργούμε μικρές μαχητικές ομάδες,έτοιμες για δράση εδώ και τώρα.Δεν περιμένουμε ένα πλήθος χωρίς ψυχή ούτε ψάχνουμε προλεταριακά υποκείμενα που το μόνο που ζητούν είναι ένας καλύτερος μισθός.Δεν είμαστε ούτε βοσκοί να μας ακολουθήσουν οι μάζες,ούτε νεκροθάφτες για όσους έχουν θάψει την ζωή τους μέσα στη σιωπή.

Οργανωνόμαστε και συντονιζόμαστε άτυπα τοποθετώντας μια έμπρακτη παρακαταθήκη στον αγώνα ενάντια στην εξουσία του εγκλωβισμού χαλώντας τους ρυθμούς της έννομης τάξης.Αυτοί οι δύσκολοι καιροί δεν λυγίζουν ούτε στο ελάχιστο τις ιδέες μας αλλά τις οξύνουν και τις αναζωπυρώνουν.Μαγειρεύουμε το μίσος μας με συνείδηση και αξιοπρέπεια και όταν δέσει αυτό το μείγμα θα δηλητηριάσει και θα καταστρέψει το σώμα κάθε εισαγγελέα,κάθε δημοσιογράφου,κάθε μπάτσου,κάθε σεκιουριτά,κάθε ρουφιάνου,κάθε είδους κομματόσκυλου,κάθε φιλήσυχου πολίτη και γενικά κάθε σκουπιδιού που συνθέτει αυτήν την αποστειρωμένη κοινωνία της ασφάλειας.Κανείς βολεμένος δεν θα αφήσει τα προνόμια του για τον δρόμο της εξέγερσης και αυτό το ξέρουμε καλά.Ο φόβος για την κοινωνική απόρριψη ωθεί στην αδράνεια και στην συντηρητικοποιήση των αναρχικών πρακτικών σε “ενδοκινηματικό” επίπεδο.Τα μέσα μας είναι αμιγώς παράνομα και δεν είμαστε πρόθυμοι να υποστούν καμία διαδικασία κοινωνικοποίησης ώστε να γίνουν αποδεκτά όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν οι αριστεροί-δεξιοί διαχειριστές της εξουσίας και οι ενδοκινηματικοί φιλοεξουσιαστές-υποστηρικτές τους.

Γίναμε αυτό που ονειρευόμασταν από μικρά παιδιά,ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ,που δεν κοιμόμαστε τα βράδια και το μόνο που μας νοιάζει είναι να βάλουμε φωτιές στις νύχτες σας και να σας χαλάμε την γιορτή αποσταθεροποιώντας συστηματικά την μητροπολιτική ομαλότητα.Είμαστε τα παιδιά που τολμούν να ρισκάρουν εκεί που παραμονεύει η τιμωρία και ο εγκλεισμός αποδομώντας τον φόβο σε κάθε του πτυχή.Γιατί στην τελική η αναρχία είναι στην καρδία μας,στο μυαλό μας,σε κάθε σταγόνα αίματος που κυλάει στις φλέβες μας και μέσα στις παράνομες πράξεις μας μακριά από την μικροαστική ηθική και καθαρότητα σας.Μπορεί μερικές φορές το σώμα μας να φυλακίζεται αλλά οι αναρχικές ιδέες μας ποτέ,και θα συνεχίσουν να πράττουν ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας.Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται αδιαμφισβητήτα μέσα από την συνεχόμενη ροή των επιθέσεων μας.

Ζούμε σε καιρούς πολέμου και το ξέρουμε καλά.Η έμπρακτη αλληλεγγύη στους έγκλειστους συντρόφους είναι ένα από τα δυνατότερα όπλα στον κοινωνικό πόλεμο που δυστύχως τείνει να απονοηματοδοτηθεί.Πρέπει να κάνουμε σαφές ότι με την αλληλεγγύη πρέπει να πραγματώνεται η αναρχική δράση και επίθεση.Δεν στεκόμαστε αλληλέγγυοι ούτε από οίκτο ούτε από φιλάνθρωπους αριστερίστικους συναισθηματισμούς.Στα μάτια των αιχμαλώτων συντρόφων βλέπουμε τους εαυτούς μας εφόσον επιλέξαμε να βρεθούμε στο πεδίο της παρανομίας και της αντάρτικης αναρχικής δράσης.

Και αν στην μάχη αυτή έχουμε απώλειες και συντρόφους στις φυλακές οι αναρχικοί πυρήνες είναι σαν την Λερναία ύδρα.Για κάθε μια σύλληψη,νέοι σύντροφοι θα ρίχνονται στην μάχη,για κάθε μια σύλληψη,ένας εμπρηστικός μηχανισμός θα τρεμοπαίζει πριν την ανάφλεξη.Και αυτή η φωτιά δεν θα σβήσει ποτέ…Δημιουργώντας μια αναρχία μέσα στην αναρχία.

Γιατί όπως είπαμε και στην αρχή η ζωή παίζει σε μια αρρωστημένη παράσταση με τον σκηνοθέτη να στήνει στο σκηνικό και να τους ευθυγραμμίζει όλους ανάλογα με το συμφέρον του,τους ηθοποιούς που παίζουν τον ρόλο τους κατά γράμμα και τους παθητικούς θεατές που κοιτάνε προσηλωμένοι ή αν βαριούνται σφυρίζουν αδιάφορα και κοιτάνε σιωπόντας.Σε αυτό όμως το θέατρο κάποιοι δεν αποδεχτήκαμε τον προκαθορισμένο ρόλο μας,είμαστε εμείς που θα σαμποτάρουμε την παράσταση και θα δώσουμε στο έργο σας το δικό μας τέλος.Μην λες πως είμαστε λίγοι,μην λες πως δεν έχουμε αξία γιατί στο τέλος θα κερδίσουμε.ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΟΙ ΕΠΙΘΈΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Ε.Α., ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ,ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

υ.γ. Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι και εισαγγελείς μην νομίζετε ότι σας έχουμε ξεχάσει. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ

Συνωμοσία Πυρήνων Της Φωτιάς/FAI-IRF

Εμπρηστικές Εστίες Αποσταθεροποίησης/FAI-IRF

δικαστήρια

“Δεν περιμένουμε ένα πλήθος χωρίς ψυχή ούτε ψάχνουμε προλεταριακά υποκείμενα που το μόνο που ζητούν είναι ένας καλύτερος μισθός.Δεν είμαστε ούτε βοσκοί να μας ακολουθήσουν οι μάζες,ούτε νεκροθάφτες για όσους έχουν θάψει την ζωή τους μέσα στη σιωπή”

Καιρό είχαμε να διαβάσουμε φρέσκο περιεχόμενο προκήρυξης με  “κατάθεση ψυχής”. Μετά από τις μπαγιάτικες θριαμβολογίες Ρούπα στο πρόσφατο κείμενό της και την αυτοανακήρυξή της σε επαναστατικό μπροστάρη των μη… επαναστατημένων προλετάριων  (θα έδινε και τη ζωή της για δαύτους), έρχεται το παραπάνω μικρό, αλλά μεστό  κειμενάκι και  τα σπάει. Λύνει και την   παρεξήγηση.

Δυνατές, συναισθηματικές, αλλά και ρεαλστικές, προσγειωμένες κουβέντες. ΄Οχι σαν τις… υψιπετείς της Πόλας Ρούπα. Είναι φανερό πως τις έγραψε νέος άνθρωπος.΄Εχουν το άρωμα, την ανεμελιά  αλλά και την αφροσύνη της νιότης.

Τα ίδια λέμε κι εμείς εδώ, παιδιά. Συνυπογράφουμε όσα γράφετε. Αλλά τις φωτιές και τον “Αρμαγεδώνα” τί τα θέλετε; Για εκτόνωση; Αυτά δεν αλλάζουν τον κόσμο, όμως. Αντίθετα, προκαλούν στους ανθρώπους τον ίδιο φόβο, όπως και οι φοβιστικές απειλές των ενόπλων της εξουσίας και της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.

Το πιο δυνατό  όπλο είναι το “πληκτρολόγιο”. Και βάζει την πιο δυνατή  πυρκαγιά που δε σβήνει με τίποτα.   Εκείνες, του “αντάρτικου πόλης”, με μια μικρή, “κατασταλτική” καταιγίδα σβήνουν. Οι δικές μας  σιγοκαίουν σε χόβολη. Και σαν περάσει η μπόρα, ξαναναφουντώνουν  φλόγες τεράστιες.

Περάστε στην απο δω μεριά να παλέψουμε μαζί. Δοκιμάστε την ηδονή της μη βίας. Αυτή  που ηδονίζει εσάς, είναι η ηδονή  “ηρωίνης”. Σκοτώνει θύτη και θύμα.

______________________________________________________________

  1. BREXIT. O  ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ
  2. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Ο, ΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ, ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ
  3.  ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ. ΙΔΙΑ  (ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ) ΓΕΥΣΗ
  4.  ΑΠΟ ΤΟΥΔΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ. ΥΦΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΗ “ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ”; 5  ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ!
  5. ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΛΑΓΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΙΑΚΟΙ
  6. ΖΕΥΓΟΣ ΟΜΠΑΜΑ -ΖΕΥΓΟΣ ΤΡΑΜΠ. ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

 

 

 

  1. TO BREXIT  ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 

Τζίνα Μίλερ, η γενναία Βρετανή που έστειλε το Brexit στα δικαστήρια [εικόνες]

Οι ευρω-φίλοι την αποκαλούν «γυναίκα του αιώνα», ενώ τα ακραία και ρατσιστικά στοιχεία του στρατοπέδου του Brexit τη βρίζουν και την αποκαλούν «πίθηκο».

Η επιχειρηματίας Τζίνα Μίλερ έχει ξεκινήσει μια ιστορική μάχη εναντίον της κυβέρνησης. Αυτή η Βρετανή, που γεννήθηκε στη Γουινέα, εκτιμά ότι η χώρα της δεν μπορεί να βγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς να συμβουλευθεί το Κοινοβούλιο. Είναι η γυναίκα που προκαλεί εκνευρισμό στην Τερέζα Μέι, η οποία θα επιθυμούσε να περάσει το Brexit χωρίς να δώσει μάχη στη βρετανική Βουλή.

Γεννήθηκε στην πρώην αποικία της Βρετανίας, Γουινέα, και μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου σπούδασε Νομικά. Κόρη ανώτατου δικαστικού, επέλεξε τελικά τον χώρο των επιχειρήσεων. Σε ηλικία 51 ετών, αυτό το πρώην μοντέλο περιγράφει εαυτήν ως φιλάνθρωπη και ακτιβίστρια για τη διαφάνεια. Είναι επικεφαλής πολλών εταιρειών και διευθύνει το Ιδρυμα True and Fair με τον σύζυγό της Alan Miller, που είναι πλούσιος επιχειρηματίας.

Πρόκειται για μια οργάνωση που έχει στόχο να επιβάλει τη διαφάνεια στον χρηματοπιστωτικό τομέα αλλά και να υποστηρίξει μικρές φιλανθρωπικές δράσεις. Σε μια συνέντευξη που έδωσε στον βρετανικό Guardian, δήλωσε ότι «μια από τις αρχές της ζωής μου είναι αυτό που αποκαλώ “ο συνειδητός καπιταλισμός”. Δούλεψα για όλα όσα έχω και πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να τα χρησιμοποιήσω είναι να υπερασπιστώ όσα μου φαίνονται δίκαια και ότι πρέπει να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία».


Το 2012 ξεκίνησε εκστρατεία για να χυθεί άπλετο φως στις εταιρείες επενδύσεων και κατήγγειλε ότι ορισμένες από αυτές επιβάλλουν υπερβολικά έξοδα στους πελάτες τους. Η δράση της είχε ως αποτέλεσμα να την αποκαλούν «Μαύρη Χήρα».

Πεπεισμένη Ευρωπαία
Στις 23 Ιουνίου 2016 ψήφισε Remain, δηλαδή κατά του Brexit. Είναι φανατική Ευρωπαία και δεν άντεξε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, το οποίο, όπως έχει δηλώσει, την πλήγωσε σχεδόν σωματικά. Δηλώνει ότι ανησυχεί για τα παιδιά της και για το μέλλον τους σε μια χώρα που δεν έχει κανένα σχέδιο εξόδου και σωτηρίας. Με την επιτροπή The People’s Change στρράφηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο και έκανε καταγγελία, με δικά της έξοδα, μαζί με μεγάλους δικηγόρους της εταιρείας Mischon de Reya, ώστε να αμφισβητήσει την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς να συμβουλευθεί το Κοινοβούλιο.


Στις 3 Νοεμβρίου, το Ανώτερο Δικαστήριο τη δικαίωσε: η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει το άρθρο 50, το οποίο ανοίγει την πόρτα εξόδου στην ΕΕ, χωρίς τη συγκατάθεση της Βουλής. Η ίδια απόφαση-καταπέλτης για την Τερέζα Μέι ελήφθη και στις 24 Ιανουαρίου 2017, από το Ανώτατο Δικαστήριο πλέον, μετά την έφεση που υπέβαλε η Βρετανή πρωθυπουργός.

Η απόφαση της Τζίνα Μίλερ να αμφισβητήσει τη δράση της κυβέρνησης προκάλεσε ακραίες αντιδράσεις. «Εθνική ηρωίδα», «γυναίκα του αιώνα» τη χαρακτηρίζουν οι φιλοευρωπαίους Βρετανοί. Αντίθετα, οι οπαδοί του Brexit την απείλησαν, την αποκάλεσαν «πόρνη» και «πίθηκο» και την εξύβρισαν για το χρώμα του δέρματός της.

Μάλιστα, η ταμπλόιντ βρετανική εφημερίδα The Sun κατηγορήθηκε ότι επίτηδες «σκούρυνε» το δέρμα της Τζίνα Μίλερ στο εξώφυλλό της, για ρατσιστικούς λόγους:


Η Μίλερ δέχτηκε απειλές για τη ζωή της και αναγκάστηκε να ζητήσει της φύλαξη της αστυνομίας επί 24ώρου βάσεως, για να προστατεύσει τα τρία παιδιά της. Η φύλαξη, μάλιστα, ενισχύθηκε μετά τη δολοφονία της βουλευτίνας που πολεμούσε εναντίον του Brexit, της Τζο Κοξ.

«Δεν είναι καν Βρετανή, ελπίζω να λάβει πολλά μηνύματα μίσους» έγραψε ένας χρήστης στη σελίδα του στο Facebook, δηλώνοντας ότι είναι οπαδός του κόμματος Ukip, του λαϊκιστικού κόμματος της ακροδεξιάς. Σχόλια εξαιρετικής βίας κατά χιλιάδες κατέκλυσαν τα social media, καλώντας «να της φυτέψουν μια σφαίρα ανάμεσα στα μάτια», «να την πετάξουν στο ποτάμι» και «να την σκοτώσουν αν απορριφθεί το Βrexit».


Σε μια συνέντευξη που έδωσε στη Liberation, η επιχειρηματίας Τζίνα Μίλερ δήλωσε ότι «το πιο φρικιαστικό είναι τα γράμματα που έλαβα από μορφωμένους ανθρώπους, που μου είπαν ότι επειδή είμαι μιγάς δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω. Δεν ήξερα ότι ο ρατσισμός είναι ακόμη τόσο βαθιά στην καρδιά τους».
Μιλώντας στο BBC, η Τζίνα Μίλερ δήλωσε ότι «προφανώς είμαι η πιο μισητή γυναίκα του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η Τζίνα Μίλερ -αν μη τι άλλο- πέτυχε τον στόχο της: η υπόθεση του Brexit θα τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή και θα ακουστούν όλες οι απόψεις.

«Κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί, όλοι πρέπει να λογοδοτούν», συμπληρώνει η Μίλερ.

Όσο για τις απειλές και τις ασχήμιες, λέει ότι δεν παίρνει τίποτα προσωπικά και ευχαριστεί την αστυνομία για τη δουλειά που έκανε στον εντοπισμό τουλάχιστον 8 ατόμων που έστελναν απειλητικά μηνύματα.

«Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί φαντάζονται ότι δεν μπορεί κανείς να τους εντοπίσει και όταν τελικά εντοπίζονται, σοκάρονται και σταματούν», αναφέρει.

Αν κι αυτός ο “συνειδητός καπταλισμός “που λέει η ακτιβίστρια, ομολογούμε πως μας “χαλάει” λίγο, όμως στηρίζουμε με χέρια και με πόδια τον αγώνα της ενάντια στο Brexit. Μόνο εθνικιστές, ακροδεξιοί, φασίστες και Ναζί, ανεγκέφαλοι, άμυαλοι  και τετετυφλωμένοι εν ολίγοις, δεν μπορούν να αντιληφθούν πως ο κόσμος πάει μπροστά κα όχι πίσω στην πάλαι ποτέ  Βρετανική αυτοκρατορία με τις κτήσεις και τις κατακτήσεις στα πέρατα της οικουμένης.

Πέρασαν ανεπιστρεπτί  εκείνες  οι  χρυσές εποχές για τους κακομαθημένους Εγγλέζους. Νέα κεφάλαια της Ιστορίας έχουν ανοιχτεί. Το μέλλον της ανθρωπότητας είναι η ενότητα, η καταπολέμηση του εθνικισμού, του ρατσισμού, της διαφοροποίησης του ανθρώπου,εξαιτίας του χρώματος, της φυλής, της διαφορετικής νοοτροπίας και αντίληψης.

“΄Ενα έθνος,ένα κράτος, μια πατρίδα ο κόσμος όλος”.

2. Καταδικάστηκαν επειδή… εκινήθησαν

INDYMEDIA

Συντάκτης:  Μάριος Διονέλλης

Για συνεχιζόμενη βιομηχανία διώξεων κάνουν λόγο φορείς και συλλογικότητες της δυτικής Κρήτης με αφορμή την υπόθεση δύο πολιτών, οι οποίοι προσέρχονται εκ νέου στο δικαστήριο μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους επειδή συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας στα Χανιά.

Η υπόθεση αφορά τις συλλήψεις που είχαν γίνει «στον σωρό», όπως καταγγέλλεται, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τον Οκτώβριο του 2010 με αφορμή τον θάνατο ενός 19χρονου παιδιού έπειτα από καταδίωξη της ομάδας ΔΙΑΣ στα Χανιά.

Οπως είχε γίνει γνωστό τότε, ο νεαρός που επέβαινε σε μηχανάκι δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών φοβούμενος τον έλεγχο επειδή δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης.

Ακολούθησε καταδίωξη με μεγάλη ταχύτητα στα στενά των Χανίων με αποτέλεσμα ο 19χρονος να χάσει τον έλεγχο του δικύκλου και να τραυματιστεί θανάσιμα.

Οπως είχε καταγγείλει τότε ο πατέρας του παιδιού, όταν πήγε στην αστυνομία για να ενημερωθεί για τον θάνατο του γιου του, του ζητήθηκε να υπογράψει χαρτί ότι δεν πρόκειται να κάνει μήνυση στους αστυνομικούς.

Ολα αυτά τα γεγονότα είχαν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στα Χανιά.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18 Νοεμβρίου 2010 σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.

Κατά την προσφιλή τακτική της αστυνομίας συνελήφθησαν αδιακρίτως συμμετέχοντες στην πορεία, στους οποίους και φορτώθηκαν βαρύτατες κατηγορίες.

Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και το μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Νίκος Μαρκετάκης, αλλά και ένας φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Το δικαστήριο, στο οποίο οδηγήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2015, τους καταδίκασε σε 16 και 12 μήνες φυλάκισης αντίστοιχα με τριετή αναστολή.

Για την απόφαση αυτή βάρυναν οι μαρτυρίες αστυνομικών της Ασφάλειας, οι οποίοι απέδιδαν ικανότητες… κινηματογραφικών υπερηρώων στους δύο συλληφθέντες.

Δεκάδες υπογραφές

Μεταξύ άλλων, αστυνομικός κατέθεσε για έναν εξ αυτών πως «εξαπέλυε πολλαπλές επιθέσεις με ακονισμένα κοντάρια/δόρατα για να πλήξει όσο περισσότερους άνδρες των ΜΑΤ προλάβαινε» κτλ.

Οπως αναφέρεται σε κείμενο υποστήριξης που υπογράφουν δεκάδες πολίτες από τον συνδικαλιστικό, καλλιτεχνικό, επαγγελματικό και ευρύτερο πολιτικό χώρο των Χανίων, η έδρα του δικαστηρίου αγνόησε ακόμη και τις επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις από τις οποίες φαινόταν η πλήρης φυσική αδυναμία του ενός εκ των κατηγορουμένων να φέρει εις πέρας έστω κατ’ ελάχιστον τα όσα του απέδωσε ως κατηγορίες η Ασφάλεια.

«Αυτή η καταδίκη δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μέρος μιας σειράς από δεκάδες εκκρεμείς διώξεις, με ανησυχητικά παρόμοια χαρακτηριστικά, συχνά με τον ίδιο πρωταγωνιστή μάρτυρα αστυνομικό και δυστυχώς με ευδιάκριτη στόχευση τη δημιουργία κλίματος ενάντια στην κοινωνική και πολιτική δράση», αναφέρεται στο κείμενο συλλογής υπογραφών.

Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων, Νίκος Μαρκετάκης, σε δήλωσή του εν όψει του Εφετείου, μεθαύριο Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, τονίζει:«Η ασφαλίτικη σκευωρία δεν είναι παρά ο ήχος από τις αλυσίδες, οι οποίες ακούγονται μονάχα όταν κινείσαι […] δηλώνω με περηφάνια πως πράγματι… εκινήθην! Εκινήθην και κινούμαι, με τις όποιες δυνάμεις και τα όποια μυαλά μου, ενάντια στη συνθήκη αδικίας, εκμετάλλευσης και ανισότητας».

http://www.efsyn.gr/arthro/katadikastikan-epeidi-ekinithisan

΄Ο τι κινείται…εκτελείται. Δεν το ήξεραν αυτό οι κατηγορούμενοι;  Δεν κάθονταν στ΄αυγά τους, όπως κάνει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού  λαού;

Τουλάχιστον,  αν ήταν να βγουν στους δρόμους  να διαμαρτυρηθούν για κανένα συντεχνιακό θέμα, τίποτα λεφτά που τους κόψανε, να το καταλάβουμε. Ως γνωστό, πέραν τούτου για τέτοια θέματα που αφορούν ατομικά δικαιώματα, πρόσφυγες, ρατσισμό, αξίες, αρχές,  αδιάφορα εν πάση περιπτώσει από οικονομικής αποψης, δεκάρα δε δίνει αυτός ο υπέροχος ελληνικός λαός.

΄Εχετε δει πόσοι κατεβαίνουν σε πορείες για τέτοια ζητήματα;  Κάτι αιθεοβάμονες αναρχικοί και κοινωνικά υπερευαίσθητοι. Ο πολύς ο κόσμος, ο… λογικός ο κόσμος κάθεται σπίτι του και παρακολουθεί από τον καναπέ στο αποχαυνοκούτι του τους Μαρτεκτάκηδες παραπάνω  και λοιπούς αεροβατούντες να τρώνε ξύλο από τα ΜΑΤ ή να οδηγούνται με χειροπέδες στον εισαγγελέα, ο οποίος με τη σειρά του τους στέλνει στο δικαστήριο, να εισπράξουν κάτι πολύμηνες φυλάκες για διατάραξη της  αμεριμνησίας , της χαύνης και της αδιαφορίας  των λοιπών “πολιτών”.

3. Τσίπρας: «Δεν προέτρεψα τους πολίτες να μη διαβάζουν εφημερίδες» -Τι είχε πει προ ημερών
Τσίπρας: «Δεν προέτρεψα τους πολίτες να μη διαβάζουν εφημερίδες» -Τι είχε πει προ ημερών [βίντεο]

Κακώς που ο πρωθυπουργός δεν προέτρεψε τον κόσμο να μη διαβάζει εφημερίδες τέτοιες που είναι. Και όχι μονο τις….χάρτινες, αλλά και τις ιντερνετικές χαβούζες και  χωματερές .

 Κέρδος  σε ένα σωρό πράγματα  έχει η κοινωνία από την περιφρόνηση της εμπορικής δημοσιογραφίας . ΄Οποιος αποφεύγει να καταθέτει τον οβολό και το κλικ του σε δαύτες, προσφέρει έργο σημαντικό. Βοηθάει την αφύπνιση της κοινωνίας σε βασικά θέματα, που πλήττει καίρια  η παραπληροφόρηση.

Μόνο με αυτό το πολυεργαλείο οι φυλλάδες εξυπερετούν   τα οικονομικά τους συμφέροντα και συντηρούν και προάγουν τον αποπροσανατολισμό, την αδιαφορία, την αποκοίμηση του πολίτη, την αποπολιτικοποίηση και την αντικατάστασή της με το οπαδιλίκι. Μόνο έναν τέτοιο άτομο μπορεί να ελέγξει, να κατευθύνει και να εκμεταλλευτεί η εμπορική δημοσιογραφία.

Ιερός στόχος και ανθρωποκεντρικός αγώνας είναι η συστράτευση του συνειδητοποιημένου πολίτη στην εξόντωση κάθε φυλλάδας. Είτε κρέμεται στα μανταλάκια του περιπτέρου, είτε αναδίδει την μπόχα  του  βοθροϊστότοπου στον κυβερνοχώρο. Πόλεμος μέχρις εσχάτων στον “κιτρινιασμένο”  ανεκαθεν και σήμερα ελληνικό τύπο.

 

4.«ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΥΨΩΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ»
«Ρατσιστικό κράτος η Ελλάδα» -Προκαλεί Αλβανός βουλευτής για τους νεοσύλλεκτους με τον αετό
«Ρατσιστικό κράτος η Ελλάδα» -Προκαλεί Αλβανός βουλευτής για τους νεοσύλλεκτους με τον αετό

Με προκλητικό τρόπο αναφέρεται στην Ελλάδα Αλβανός βουλευτής με αφορμή το θέμα με τους νεοσύλλεκτους φαντάρους που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον «αετό» και απειλούνται με αυστηρές ποινές.

Ο Πύρο Λούταϊ χαρακτηρίζει την Ελλάδα ρατσιστικό κράτος και κάνει λόγο για «ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του χωρίς να σέβεται τις ελευθερίες τους. Μάλιστα, στην ανάρτησή του στο fecebook ο Αλβανός βουλευτής παραλληλίζει το σήμα του αετού που έκαναν οι νεοσύλλεκτοι αλβανικής καταγωγής με τις ελληνικές σημαίες που υψώνουν στην Αλβανία ομογενείς.

Επιπλέον, ο Λούταϊ που ανήκει στο σοσιαλιστικό κόμμα Αλβανίας, αναφέρεται απαξιωτικά και κατά του υπ. Αμυνας Πάνου Καμμένου. «Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει πάρει την εκλογική κατρακύλα, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις κινήσεις του σε βάρος των αμοιβαίων σχέσεων ανάμεσα σε δύο γείτονες, με σκοπό την εκπλήρωση προσωπικών του στόχων».

Δείτε την προκλητική ανάρτηση του βουλευτή Αλβανίας:

«Για πολλοστή φορά, το ελληνικό ρατσιστικό κράτος παίρνει τέτοια ακραία μέτρα εναντίον των πολιτών του, χωρίς να σέβεται τις βασικές ελευθερίες που προβλέπονται όχι μόνο από τις ευρωπαϊκές και τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά και από την εσωτερική του νομοθεσία. Οι Αρχές του Υπουργείου Άμυνας, δεν είχαν κανένα λόγο να θεωρήσουν επικίνδυνο, το σχηματισμό του συμβόλου του αετού από τους νεοσύλλεκτους αλβανικής καταγωγής. Είναι σαν οι αλβανικές αρχές να λαμβάνουν μέτρα εναντίον δεκάδων ελληνικών σημαιών, οι οποίες έχουν αναρτηθεί παντού σε σπίτια Αλβανών υπηκόων, κυρίως στην νότια περιοχή της χώρας…

Αυτό το είδος πιέσεων από τον Έλληνα ΥΠ.ΑΜ, είναι επαναλαμβανόμενες και ποταπές, επιπλέον, ασκούνται προς ένα γείτονα και ομόλογο μέλος του ΝΑΤΟ. Κατανοώ την δύσκολη πολιτική θέση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έχει πάρει την εκλογική κατρακύλα, αυτό όμως δεν δικαιολογεί τις κινήσεις του σε βάρος των αμοιβαίων σχέσεων ανάμεσα σε δύο γείτονες, με σκοπό την εκπλήρωση προσωπικών του στόχων. Ελπίζουμε σε διπλωματική επίλυση με την ελληνική κυβέρνηση αυτού του προβλήματος, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».

Νέο κρούσμα φαντάρου με αετό

Στο μεταξύ, παρέμβαση του ΓΕΣ προκάλεσε νέα φωτογραφία φαντάρου που σχηματίζει με τα χέρια του τον αλβανικό αετό.

Οπως αναφέρει το ΓΕΣ ο στρατιώτης έχει εντοπιστεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ ενώ επισημαίνεται ότι και για τον συγκεκριμένο άνδρα θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες που έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου.
 | iefimerida.gr

Τα χίλια δίκια εχει ο Αλβανός βουλευτής. Και μόνο κάτι ακροδεξιές, εθνικιστικές φυλλάδες ρίχνουν λάδι στη φωτιά που βλέπουν πρόκληση σε ό,τι είπε ο Αλβανός και όχι  τύφλα Ελληνάρων. Τί θα λένε αν αρχίσουν και στην Αλβανία και ρίχνουν καμπάνες σε όποιον τολμάει να σηκώνει ελληνική σημαία;

΄Η τότε θα βγουν οι ίδιες πατσαβούρες  να μιλούν για ρατσιστιστικό αλβανικό κράτος; Και τα δικά μας δικά μας και τα δικά τους δικά μας ,λοιπόν.  Δεν τους πιάνες πουθενά τελικά. Αλλά και να τους πιάσεις…λερώνεσαι.

 

5. Βίντεο της ΠΟΕΔΗΝ με κατσαρίδες σε δημόσιο νοσοκομείο

Βίντεο της ΠΟΕΔΗΝ με κατσαρίδες σε δημόσιο νοσοκομείο

Κι αφού είναι τόσο…ευαίσθητοι για τη δημόσια υγεία οι συνδικαλιστάδες της ΠΟΕΔΗΝ ,γιατί ένας από δαύτους, αντί να παίζουν θέατρο και να περιφέρουν στα κανάλια  το βίντεο με την κατσαρίδα, δεν αγόραζε  ένα κατσαριδοκτόνο να ψεκάσει  ; Κι αν δεν είχε πέντε ευρώ, ας κάνανε μεταξύ τους… ρεφενέ.

Μας δουλεύουν οι εργατοπατέρες της συντεχνίας. Εντυπώσεις αγρεύουν. Κομματική τύφλα έχουν, για να φέρουν τον Κυριάκο στην εξουσία. Γι΄αυτό γίνονται όλα. Και φυσικά πρωτίστως για το δικό τους, το  συντεχνιακό και οικονομικό όφελος.΄Οχι σε …τα μας οι λεονταρισμοί, απολίτικοι  παρτάκηδες.

6. ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ

 Η viral φωτογραφία των Τραμπ και των Ομπάμα πλάι πλάι που προκαλεί νευρικό γέλιο [εικόνες & βίντεο]

” Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις”