ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
Γιατροί του Κόσμου: Πόσοι πρόσφυγες πρέπει ακόμη να πεθάνουν στη Μόρια;
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ/A.P.

΄Οσο, εδώ και πολύ καιρό, παραμένει σε βαριά καταστολή  η ανθρωπιά, όχι μόνο από τους εκπροσώπους των θεσμών  και τους φορείς της κρατικής μέριμνας, αλλά και από τους ίδιους τους “πλησίον”, το Μυτιληνιό και το Χιώτη, που κατάντησαν “Ναζί χωρίς στολή”, θα πεθαίνουν και πρόσφυγες και μετανάστες και άστεγοι και πεινασμένοι.

Δεν είναι πια αυτός ο ΄Ελληνας που ξέραμε. Πέθανε. Τώρα ο νησιώτης,  ο τουριστοέμπορας της “αρπαχτής”, γα το μόνο που νοιάζεται είναι να χρεώσει στο Γερμανό το καλοκαίρι τη χωριάτικη σαλάτα 5 ευρώ. Ας κόψουν το σβέρκο τους οι πρόσφυγες. Χαλάνε και την τουριστική μόστρα στα νησιά στο κάτω-κάτω.

Να, όμως ,που έτσι και αρχίσει το τραγούδι  ο τζίτζιρας, ο επίσης απάνθρωπος, σκληρός  και αδιάφορος σουλατσαδόρος Αθηναίος, Σαλονικιός, Πατρινός, αντί να μην πατήσουν πόδι στα νησιά τους, να μην εισπράξουν δεκάρα τσακιστή για τιμωρία, θα συνεχίζουν να κλείνουν τις υπόγες και τα “κοτέτσια” τους  με 50  ευρώ τη νυχτιά.

΄Αθλιος  λαός είμαστε!

 

 2. Αιματηρές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, ενώ Πούτιν και Τραμπ σχεδιάζουν συνάντηση… πριν τον Ιούλιο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

 

Το αίμα ρέεει ποτάμι στην ανατολική ΟΥκρανία. Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση των φιλορώσων αυτονομιστών το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό πρόκειται για τις χειρότερες συγκρούσεις που σημειώνονται στις ανατολικές περιοχές της χώρας από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο θάνατος των τριών εκ των στρατιωτών αυτών αναφέρθηκε την Κυριακή, όταν το Κίεβο ανακοίνωνε ότι απώθησε επίθεση των φιλορώσων ανταρτών από την πόλη Αβντιγίβκα. Οι αυτονομιστές ανέφεραν ότι οι θέσεις τους στην περιοχή δέχθηκαν σφοδρό βομβαρδισμό από τις ουκρανικές δυνάμεις από τον οποίο σκοτώθηκε ένας αντάρτης.

Από την έναρξη της σύγκρουσης τον Απρίλιο του 2014 μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ανταρτών που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους από το Κίεβο οι νεκροί υπολογίζονται σε σχεδόν 10.000.

Ουκρανία και ΝΑΤΟ κατηγορούν το Κρεμλίνο ότι υποστηρίζει τους αντάρτες αποστέλλοντας στρατό και όπλα. Η Ρωσία αρνείται την κατηγορία αυτή. Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης αυτής, αλλά και της προσάρτησης από το Κρεμλίνο της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.

Η Ουκρανία ανησυχεί ότι η αποφασιστικότητα της διεθνούς κοινότητας να θεωρείται υπόλογη η Ρωσία μπορεί να χαλαρώσει μετά την άνοδο στην εξουσία στις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να βελτιώσει τους δεσμούς με τη Μόσχα και έχει αναφερθεί στην πιθανότητα άρσης των κυρώσεων αυτών.

Πριν τη σύνοδο του G20 τον Ιούλιο η συνάντηση Πούτιν-Τραμπ, λέει το Κρεμλίνο

Πάντως, ο εκπρόσωπός του Κρεμλίνου ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κάποια συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις , αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο οι πρόεδροι Ρωσίας και ΗΠΑ να συναντηθούην πριν τη σύνοδο του ομίλου των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη τον Ιούλιο.

Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν από τηλεφώνου το Σάββατο κι ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, είπε στους δημοσιογράφους ότι η συνομιλία ήταν καλή.

«Αλλά είναι δύσκολο να μιλήσουμε για κάποια συμφωνία (για τις κυρώσεις). Θα πρέπει πρώτα να οριστικοποιήσουμε την ημερομηνία και την ώρα της συνάντησης των δύο προέδρων. Οι σύμβουλοί τους εργάζονται επ’ αυτού», είπε προσθέτοντας ότι η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει πριν την προγραμματισμένη για τις 7-8 Ιουλίου σύνοδο του G20 στο Αμβούργο.

Ο Πεσκόφ είπε ότι Πούτιν και Τραμπ δεν συζήτησαν το θέμα των κυρώσεων στην τηλεφωνική τους συνομιλία, την πρώτη απ’ την ορκωμοσία του νέου αμερικανού προέδρου. Πρόσθεσε όμως: «είδαμε μια ετοιμότητα για την επίλυση δύσκολων προβλημάτων μέσω του διαλόγου, πράγμα που ζητούσε εδώ και καιρό ο πρόεδρος Πούτιν, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε τα περασμένα χρόνια.»

Τώρα θα αναγκαστεί να πιάσει την “καυτή πατάτα” στα χέρια του ο “Μουσολίνι” της Αμερικής.  Τώρα θα μετρήσει “πόσα απίδια πιάνει ο σάκος”. Νόμιζε πως θα είναι με το στυλό στο χέρι να υπογράφει ακίνδυνα για τον ίδιο διατάγματα  απαγόρευσης εισόδου μεταναστών στη χώρα. Αμ,δεν είναι έτσι.

Η Ουκρανία είναι  εδώ. Με  10.000 νεκρούς, όλοι θύματα του δικτάτορα της Ρωσίας.Τί θα κάνει με αυτούς; Θα συνεχίσει να χαριεντίζεται με το μακελάρη της Ουκρανίας;

Αστείος είναι ο Τραμπ. .Ανιστόρητος, απληροφόρητος, άσχετος. Γι΄αυτό και… λίγα τα ψωμιά τους. Είτε έτσι, είτε αλλιώς.

______________________________________________________

1. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Τρόμος στον Καναδά: Εισβολή ενόπλων σε τζαμί, 6 νεκροί, 8 τραυματίες
Τρόμος στον Καναδά: Εισβολή ενόπλων σε τζαμί, 6 νεκροί, 8 τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

Εξι νεκροί και 8 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μετά από την επίθεση δύο ενόπλων σε τζαμί στο Κεμπέκ στον Καναδά στις 8:00 μ.μ. τοπική ώρα χθες (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα).

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό μπήκαν στο τέμενος λίγο μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς.

β.  ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ
To ΙSIS και η Αλ Κάιντα πανηγυρίζουν για το διάταγμα Τραμπ

Φωτογραφία: Associated Press

 

H Αλ Κάιντα, το ISIS και άλλα γκρουπ τζιχαντιστών πανηγυρίζουν με το διάταγμα Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς το ως απόδειξη ότι οι ΗΠΑ είναι σε πόλεμο με το Ισλάμ.

Το διάταγμα Τραμπ αναστέλλει προσωρινά το προσφυγικό πρόγραμμα των ΗΠΑ και απαγορεύει στους πολίτες επτά μουσουλμανικών κρατών την είσοδο στη χώρα για λόγους ασφαλείας.

Ατομα του ISIS χαρακτήρισαν στο Telegram το διάταγμα Τραμπ «ευλογημένο», επαναλαμβάνοντας ότι η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ το 2012 είχε ονομαστεί «ευλογημένη εισβολή»
Ενας άλλος χρήστης υποδέχθηκε την είδηση ως «τον καλύτερο κράχτη για το Ισλάμ».

Ηθικός αυτουργός αυτών  των δολοφονιών είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ο  τραμπούκος πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλτντ Τραμπ.  Σύντομα, δυστυχώς, θα δούμε και άλλες τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες και μέσα στις ίδιες τις ΗΠΑ .

Κι αυτές θα τις χρεωθεί ο παρανοϊκός μπίζνεμαν που το παίζει πρόεδρος. Μια μέρα θα συρθεί να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μέσα στην Αμερική. Από τη δική της δικαιοσύνη.

Θα δούμε και θα φρίττουμε, όσο είναι στην εξουσία ο ανισόρροπος.  Μόνο με σφοδρή λαϊκή εξέγερση θα ξεκουμπιστεί. Από μόνος  του δεν έχει ούτε το τσαγανό ούτε την αυτογνωσία να παραιτηθεί.

΄Αγριες μέρες ήρθαν σε μια χώρα που χτίστηκε από εκείνους που σήμερα ο “Μουσολίνι” της Αμερικής καταδιώκει.Τους μετανάστες από όλες τις φυλές της γης

 

2. «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ»
Η απάντηση Σφακιανάκη στις αιχμές Πολάκη για το ηλεκτρονικό έγκλημα

Η απάντηση Σφακιανάκη στις αιχμές Πολάκη για το ηλεκτρονικό έγκλημα

 

Απάντηση στον Παύλο Πολάκη μέσω Facebook έδωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην διοικητής της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο κ. Πολάκης με ανάρτησή του στο Facebook έγραψε για τη σύλληψη του ανθρώπου που εκβίαζε με τηλεφωνικά μηνύματα τον ίδιο και τη σύζυγό του, αφήνοντας όμως υπονοούμενα για την προηγούμενη διοίκηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

«Πριν λίγο με ενημέρωσαν ότι συνελήφθη το τσογλάνι που έστελνε απειλητικά τηλεφωνικά μηνύματα σε μένα και στη γυναίκα μου από τον Αύγουστο και σε αλλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τον Οκτώβρη. Ένα ευχαριστώ προς τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που το έκαναν και να θεωρήσω ότι πρόκειται για απλή σύμπτωση που αυτό συνέβη μετά τις αλλαγές στην ιεραρχία και του ηλεκτρονικού εγκλήματος», ήταν η αιχμηρή ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. \

Ο κ. Σφακιανάκης δεν άφησε αναπάντητο το σχόλιο του κ. Πολάκη και ανάρτησε το παρακάτω:

«Quiz.. Η ανακάλυψη ποίου εκ των κάτωθι είναι το πεδίο ενασχόλησης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;
Ο Σερ Τίμοθι Τζον Μπέρνερς Λι (Sir Timothy John Berners-Lee, 8 Ιουνίου 1955 είναι ο εφευρέτης του Παγκόσμιου Ιστού (World Wide Web), διευθυντής της κοινοπραξίας World Wide Web.
Ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ (Alexander Graham Bell, 3 Μαρτίου 1847 – 2 Αυγούστου 1922) ήταν διαπρεπής Σκωτσέζος επιστήμονας, εφευρέτης και μηχανικός, ο οποίος θεωρείται ως εφευρέτης του πρώτου πρακτικού τηλεφώνου.
Η απάντηση ας δοθεί σε κάποιους ηλεκτρονικά αναλφάβητους παπαγάλους».

Μανώλης Σφακιανάκης. Νομίζει πως έχει …χούμορ ο προσκυνητής του …παπούλη Παϊσιου και συνοδοιπόρος των Ναζί. Αναλφάβητος όσον αφορά  στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών και φυσικά εντελώς ανίκανος να διεκπεραιώσει το έργο που του ανέθεσαν.

΄Οταν μας επιτέθηκαν (2 φορές) οι Ναζί, άνοιξαν το σπίτι και έκλεψαν 4 υπολογιστές, όταν  μας απειλούσαν και μας έβριζαν με μέηλ και σε  μπλοκ βοθρότοπους, του στείλαμε του… κυρίου Διευθυντού στην υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος (και όχι μια φορά)  καταγγελίες , αλλά ο …στρατηγός  “αγρόν ηγόρασε”.

Και ακόμα. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως έδινε εντολή  σε υφισταμένους του να μάθουν για το…ποιον του “ανθέλληνα και αντίχριστου”, όπως μας χαρακτήριζε. Μας φακέλωνε, δηλαδή, κανονικά, ο θρησκόληπτος,  αντί να κάνει τη δουλειά του και να εξετάσει τις καταγγελίες μας.

Ο κατάλληλος άνθρωπος, όντως στην κατάλληλη κομματικη θέση.  Φαιδρή χώρα η Ελλάς!

 

3. Γ ΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ
Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι: Οσο παραμένουμε κρατούμενοι έχουμε το στίγμα της ενοχής
Οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι: Οσο παραμένουμε κρατούμενοι έχουμε το στίγμα της ενοχής

Γιατί κρατάνε τους ανθρώπους φυλακισμένους; Με ποια… αδικαιολόγητη δικαιολογία; Τρόμαξαν από τις απειλές του δικτάτορα Ερντογάν;  Ντροπή!

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να στερούν την ελευθερία σε “ικέτες” – φυγάδες, που στο κάτω κάτω κρίθηκαν  από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας πως δεν πρέπει να τους γυρίσουμε πίσω στην κρεμάλα του “Σουλτάνου”.  ΄Αδικη και παράλογη  η συνέχιση του εγκλεισμού τους.

Αν συμβεί, αυτό που εύχεται ο ασυνάρτητος Λαφαζάνης, θα πρέπει να γνωρίζει πως  συνέβη, γιατί ο ίδιος, ο… Μπαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου και ο λοιπός συρφετός των άθλιων δραχμιστών,  δούλεψαν σκληρά, για να εισπράξουμε τέτοιο αποτέλεσμα. Και νομίζουν πως σε μια τέτοια περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, θα πείσουν κανένα ότι δε φταίνε αυτοί; “Κούνια που τους κούναγε”!

Λίμπα θα τα κάνουν. Οι πρώτοι που θα πληρώσουν θα είναι  οι δραχμιστές. ΄Ολοι αυτοί που “έπαιξαν εν ου παικτοίς”  και ως αντιπολίτευση και ως κυβέρνηση.

“Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά”. Ας περιμένουν.