ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΤΥΦΛΑΣ…ΕΓΚΩΜΙΟΝ.
α. Κύπρος: Γονείς μήνυσαν Αρχιεπίσκοπο, μητροπολίτη, ηγούμενο και εισαγγελέα -Επειδή έγινε ο γιος τους μοναχός
Φωτογραφία: Konstaninos Tsakalidis/SOOC

Μια υπόθεση, η οποία δεν έχει προηγούμενο στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου, βρίσκεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Φρίξος και Μαρία Θεοδούλου, άσκησαν αγωγή κατά του μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, του ηγουμένου της μονής Μαχαιρά Επιφάνειου, όπου μονάζει ο γιος τους Γιώργος, του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Οι γονείς υποστηρίζουν, ότι ο γιος τους με πολύ καλές σπουδές στις οικονομικές επιστήμες, ο οποίος σήμερα έχει το όνομα Ιουστίνος, πήγε στην μονή, αν και ενήλικας το 2003, παρά την βούληση του. Σήμερα, ενώπιον του προέδρου του δικαστηρίου κ. Πογιατζή, η μητέρα, Μαρία Θεοδούλου, ζήτησε βεβαίωση από ειδική επιτροπή επιστημόνων ότι ο γιος της συνειδητά βρίσκεται στην μονή. Σε αυτή την περίπτωση, δήλωσε, θα αποσύρει την αγωγή, με την οποία ζητούνται:

α) αποζημιώσεις μέχρι και 2.000.000 ευρώ,

β) δήλωση του δικαστηρίου ότι οι πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, σύμφωνα με τις οποίες ο μοναχός δεν μπορεί να αποχωρήσει από το μοναστήρι, παρά μόνο αν υπάρξει αποχρών λόγος, δεν δικαιούται σε προσωπική περιουσία και είναι υποχρεωμένος να διανείμει την περιουσία του ή να τη μεταβιβάσει, είναι αντίθετες με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,

γ) την έκδοση δικαστικών διαταγμάτων που να διατάσσει τους εναγόμενους να αφήσουν ελεύθερο τον γιο τους, αφού αυτός δεν διαμένει στη μονή Μαχαιρά αυτοβούλως και κατόπιν ελεύθερης και ανεπηρέαστης επιλογής.

Η αγωγή στρέφεται και εναντίον του Γενικού Εισαγγελέως, ως εκπροσώπου της Πολιτείας, η οποία, κατά τους ενάγοντες, παρέλειψε να λάβει επαρκή μέτρα για αποτροπή του προσηλυτισμού του γιου τους από τους άλλους εναγόμενους.

Οι γονείς, υποστηρίζουν ότι ο γιος τους, «εγκλωβίστηκε από τους εναγόμενους και μετατράπηκε σε ένα άβουλο όργανο στα χέρια τους, με αποτέλεσμα να παρατήσει τις σπουδές του και να ακολουθήσει τον μοναχισμό».

 

Αν υποθέσουμε πως είχε χαθεί  η Βίβλος ,η Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη) στο διάβα του χρόνου  και ένας δάσκαλος σήμερα την ανακάλυπτε κάπου και  άρχιζε να διδάσκει στα μαθητούδια του μερικά αποσπάσματα από τα  δύο παραπάνω “ιερά κείμενα,” την ίδια μέρα οι  γονείς των παιδιών ή θα τον λιντσάρανε ή  θα καλούσαν  εισαγγελέα, ο οποίος, με τη σειρά του,  θα είχε επί τόπου  “κρεμάσει ανάποδα ” τον επικίνδυνο για τα παιδιά δάσκαλο με τις διδασκαλίες του.  Κι αυτό , δεν είναι ένα σχήμα λόγου, μια υπερβολή, ας πούμε, που συνήθως χρησιμοποιούμε όλοι στο λόγο,  για να τονίσουμε τη μεγάλη  σημασία κάποιας αναφοράς μας,επειδή θέλουμε να την προσέξουν. Δεν είναι μεταφορά ή παρομοίωση. Είναι η πραγματικότητα.

Αν ένας  εκπαιδευτικός τολμούσε να απειλήσει  στην τάξη τα παιδιά  πως “όποιος δε μισήσει τον πατέρα και τη μητέρα του δε θα είναι μαθητής μου” και  “πουλήστε ό, τι έχετε και δεν έχετε και ακολουθήστε με”,  ή   “αν μαχαίρωσες ,πληρώνεσαι με το ίδιο νόμισμα”,  θα είχε σίγουρη την “ισόβα” σε δικαστήριο. Και φυσικά δε θα γλίτωνε και το τρελάδικο. Αν,  μάλιστα, προχωρούσε και σε άλλες πιο…καυτές εντολές, όπως “καλύτερα ο άνθρωπος να απέχει, να  μην κάνει ποτέ σεξ στη ζωή του” ή  “εγώ σας λέω να μην έχετε σχέση με το άλλο φύλο, αλλά να προτιμάτε να μένετε στη ζωή σας μαγκούφηδες”.  Κι ακόμα χειρότερα: “Αν  “πετάει το μάτι” σας και σας εξιτάρει στη θέα μιας  ωραίας κοπελιάς, πάρτε  ένα σουγιά και βγάλτο το καλύτερα”, όσοι άκουγαν τέτοιες τερατολογίες,  ή  θα γελούσαν ή θα έριχναν ντομάτες στο…διδάσκαλο, ή  θα τον …πετροβολούσαν μέχρι θανάτου.

Τίγκα ,όμως,  η Βίβλος  από τέτοιες επικίνδυνες προτροπές για τη ζωή του ατόμου, αποπροσανατολιστικές, αφύσικες, παράλογες. ΄Αλλες, θα  μπορούσαν,μάλιστα,  να θέσουν και σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του ανθρώπου ή και τη ζωή του την ίδια. Και δε μιλάμε για τα άπειρα φληναφήματα και τις ανήκουστες ανοησίες, που σχεδόν σύμπασα η Αγία Γραφή περιέχει.

΄Ενα μωσαϊκο από τέτοια “κουφά” είναι τα…ιερά κείμενα. Μείναμε στις πιο επικίνδυνες παρενέργειες, που προκαλεί η πίστη και η εμπιστοσύνη στις εφετμές των εκκλησιαστικών  κειμένων, τις οποιες, αν κάποιος ακολουθήσει   κατά γράμμα, οι μέρες του θα είναι μετρημένες.

 Το ιερατείο βέβαια,αντιλαμβανόμενο και την επικινδυνότητα μιας τέτοιας άφρονης εγκατάλειψης του…ποιμνίου στη μελέτη, την αποδοχή και την εκτέλεση τέτοιων εντολών, αλλά και της ευθύνης των ίδιων που τα νομιμοποιούν και τα προπαγανδίζουν, αποποιούνται των ευθυνών τους και  σπεύδουν να διευκρινίσουν πως ‘ολα αυτά τα περίεργα, τα τρομακτικά-φοβιστικά και τα λοιπά  φοβερά  που εμπεριέχουν τα ιερά τους κείμενα είναι  …”παραβολικά. Τα έδωσαν  οι συγγραφείς τους στη μεταφορική τους έννοια”! Κι έτσι νομίζουν πως  ξένοιασαν,καθάρισαν με τις ευθύνες.

” Εξ απαλών ονύχων”, παδιόθεν , στην οικογένεια, το σχολείο, την εκκλησία, όμηρο το άτομο τέτοιων εντολών απανταχού της γης, όπου  ευδοκιμούν  θρησκείες το υποβάλουν σε κανονική λοβοτομή της λογικής. Και όμως!  Αυτό από μια συντεταγμένη Πολιτεία δε θεωρείται έγκλημα. Και όχι μόνο. Τα ασπάζονται και τα προσκυνούν, ως ιερά και άγια κείμενα, οι ίδιοι οι  πολιτικοί,οι δικαστές, οι δάσκαλοί. Εκείνοι, οι ταγοί, πού όφειλαν να τα εξορκίζουν από τις πολιτείες και τις κοινωνίες των ανθρώπων,πρώτοι δείχνουν να τα υπολήπτονται.

Γι΄αυτό,  στην είδηση που παραθέσαμε παραπάνω, αν ακούγεται κάτι περίεργο και παρανοϊκό,  είναι η αγωγή των γονιών από την Κύπρο που έχασαν το παδί τους.  Και όχι η εχθρική αντίδραση της Εκκλησίας και των θεσμών του κράτους ενατίον τους. Το παράλογο ,δηλαδή, είναι  η προσφυγή στη δικαιοσύνη  των γονιών ,για να βρουν το δίκιο τους και όχι η άρνηση της πολιτείας να τιμωρήσει  ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ του υπεύθυνους!

Η φύση έχει νόμους.  Διαχρονικούς και αναλλοίωτους.   ΄Οποιος τους παραβαίνει, τιμωρείται, αφού σύμφωνα με την αρχαία ελληνική αντίληψη,διαπράττει ΄Υβριν. Εκείνος που ζει αφύσικα, συμπεριφέρεται  ανήθικα. Με λίγα λόγια, το λογικό, το αυτονόητο  του φαίνεται παράλογο, αντιφατικό,  αφύσικο. Και αντίθετα.

Τέτοια ζημιά κάνει η θρησκεία στον άνθρωπο. Τουλάχιστον, στον αιώνα μας, μόνο τις Απόκριες θα έπρεπε να μην ξενίζεται το μάτι μας από την παρουσία  μασκαράδων   με ράσα και σταυρούς. Αλλά, όλες τις ημέρες του χρόνου να τους   βλέπεις να κυκλοφορούν  στο δρόμο και να μην τους παίρνεις με τις λεμονόκουπες,  αν μη τι άλλο, είναι εξωφερνικό, παράλογο, γελοίο.

β. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Η επόμενη μέρα της μεγάλης καταστροφής στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας
Η επόμενη μέρα της μεγάλης καταστροφής στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας [βίντεο]

Μια πολύ δύσκολη μέρα για την Φωκίδα ήταν και η Δευτέρα λίγες ώρες μετά από την μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε σχεδόν στο σύνολό της την Ι.Μ.Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Βαρνάκοβα του νομού Φωκίδας.

Η πυρκαγιά σύμφωνα με κάποιες πηγές φέρεται να προήλθε από τον ξυλολέβητα της Μονής και γρήγορα επεκτάθηκε στα υπόλοιπα τμήματα λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Από την καταστροφική μανία της φωτιάς γλύτωσαν μόνο το παλαιό και νέο καθολικό της μονής,καθώς και ο χώρος της έκθεσης.Διασώθηκαν επίσης τα Ιερά λείψανα και η θαυματουργική εικόνα της Παναγίας,ενώ το αρχείο της Μονής καταστράφηκε.Να σημειωθεί ότι η εν λόγω Μονή χρονολογείται από τα χρόνια των Κομνηνών του Βυζαντίου και θεωρείται εκ των Πνευματικών πυλώνων της Ορθοδοξίας της ευρύτερης περιοχής. Πρίν λίγο επισκέφτηκε την Ιερα Μονή Βαρνάκοβας ο Μητροπολίτης Φωκίδας κ.κ. Θεόκτιστος και ο Πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης από της Ιερά Μονή του Τρικόρφου

Η ανευθυνότητα της Πολιτείας είναι εγκληματική τόσα χρόνια. Αφήνει στα χέρια ανεύθυνων, ανίδεων και φανατικών   καλόγηρων σημαντικούς θησαυρούς σε βιβλιοθήκες και “κασέλες” μονών. Ενώ όφειλε εδώ και πολλά χρόνια να έχει αναλάβει η ίδια με τους εξειδικευμένους επιστήμονές της, την επίσημη καταγραφή του περιεχομένου τους και  τη μεταφορά τους σε ασφαλή μέρη και κατάλληλα οικοδομήματα.

Δεν υπάρχει παλιό  μοναστήρι, σε όλη την υφήλιο με αξιόλογη βιβλοθήκη, που να μην έχει καεί. Στη χώρα μας, ειδικά στον ΄Αθω, δεν έχει μείνει τίποτα. Η Κασταμονή , η Μονή Κουτλουμουσίου, για παράδειγμα,  που έχουν στην κτήση τους  από τις καλύτερες, πλουσιότερες και αρχαιότερες βιοβλιοθήκες στον κόσμο με σπάνια χειρόγραφα, έγιναν στο παρελθόν παρανάλωμα πυρός ουκ ολίγες φορές. Και οι άλλες μονές στο ΄Αγιο ΄Ορος, π.χ  Ιβήρων, του Βατοπεδίου, καμιά δεν έχει μείνει ως σήμερα…απυρόβλητη.

Αν  η Πολιτεία  εξαντελεί την αρμοδιότητά της και την ευθύνη της για την πολιτισμική κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας στις διαβεβαιώσεις των δεσποτάδων και των ηγουμένων,πως όλα βαίνουν ομαλώς με τις  πολύτιμες βιβλιοθήκες  στις μονές τους, αλλά και με τα λοιπά κειμήλια ,σε λίγα χρόνια δε θα υπάρχουν στη  χώρα περγαμηνές,  κώδικες, χειρόγραφα  βιβλία  ούτε για δείγμα.΄Ηδη, έχουν χαθεί χιλιάδες ανεκτίμητα τέτοια αρχαιολογικά αντικείμενα, συγγράμματα, άλλος αρχαίος πλούτος.

Πέρα απ΄αυτό το σοβαρό  κίνδυνο, το «΄Αβατο» του Αγίου ΄Ορους, στερεί τη δυνατότητα από εκατοντάδες γυναίκες ερευνήτριες και επιστήμονες να έχουν πρόσβαση στον τεράστιο αρχαιολογικό κόσμο των μονών,  αφού μόνο οι άντρες  έχουν δικαίωμα εισόδου στο ΄Ορος. Και μιλάμε  για 21ο αιώνα!  ΄Ενας  κλαυσίγελως δεν είναι;

____________________________________________________.

1. ΑΝΟΙΓΕΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
Σοκ από τον Ξυδάκη: Η συζήτηση για τη δραχμή να έρθει στη Βουλή
Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Στη θέση που είχε εκφράσει τον Ιούνιο του 2015 ότι η Ελλάδα μεγαλούργησε επί δραχμής επανήλθε σήμερα, Τρίτη, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Στη συνέχεια ο κ.Ξυδάκης «μάζεψε» τα περί δραχμής μέσω facebook
Με ανάρτηση στο facebook κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης «μάζεψε» τη δήλωση που έκανε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ότι δεν πρέπει να δαιμονομποιούμε τη δραχμή.

Στην πιο δύσκολη φάση της κρίσης,  έτυχε το τιμόνι της χώρας να το  κρατούν κάτι άτομα,σαν τον εικονιζόμενο, που δεν είναι μόνο ανίκανα να κουμαντάρουν το σκάφος, αλλά και εντελώς ανιστόρητα. Κι αυτά τα δυο πάνε μαζί, ως γνωστό.

Τί λέει ,λοιπόν ο τύπος,  που  συμβαίνει  να είναι και  κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος του κόμματος που κυβερνά τη χώρα;

“…εγώ είχα πει ότι και επί δραχμής η Ελλάδα μεγαλούργησε».

Πότε άσχετε και με ιστορική τύφλα, Ξυδάκη μεγαλούργησε η χώρα με τη δραχμή;   Επί χούντας μήπως; Αυτό το παραμύθι υποστηρίζεις κι εσύ, ως το μέγα επίτευγμα της δικτατορίας, που  επικαλούνται οι οπαδοί της; Γιατί από το ΄50 και μετά, μέχρι εποχής Ανδρέα Παπανδρέου, η πλειοψηφία του λαού ζούσε σε… ημιάγρια  κατάσταση, λόγω φτώχειας.  Με τα δανεικά  των πασοκικών κυβερνώσεων πήρε μια ανάσα, η οποία, πάλι με δάνεια,  φάνηκε να γίνεται κανονική αναπνοή από το 1994 και μετά. Αλλά…πάπαλα. ΄Ηρθε το 2004 ο γόνος-ανιψιός Κραμανλής και “τίνα ξε την μπάνκα στον αέρα”.

Μας λες,  λοιπόν, ανοητότατε Ξυδάκη ,πότε διάβολο μεγαλούργησε με τη δραχμή η χώρα κι εμείς που κοντεύουμε να γεράσουμε και ζούμε σ΄αυτή, δεν το πήραμε ακόμα είδηση;΄Η είσαι “μέχρι μυελού οστέων” διαβρωμένος από τη δημαγωγία και την ψευτιά;

 

2, ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
Πώς ο Τραμπ μπορεί να αναζωπυρώσει την ελληνική κρίση – Ο ρόλος του ΔΝΤ
Φωτογραφία: AP

«Ο Trump μπορεί να αναζωπυρώσει εκ νέου την ελληνική κρίση». Με τον τίτλο αυτό, η ολλανδική εφημερίδα Financieele Dagblad, διατυπώνει μια νέα οπτική στις ευρωαμερικανικές σχέσεις.

Σύμφωνα με αυτή, η ελληνική κρίση προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στον Trump να βλάψει την ΕΕ και το ευρώ, εάν τουλάχιστον αυτό είναι στις προθέσεις του.

Όπως ειδικότερα εξηγεί η εφημερίδα, η έδρα του ΔΝΤ βρίσκεται μόλις τρία τετράγωνα μακριά από τον Λευκό Οίκο. Επειδή μάλιστα οι ΗΠΑ δίνουν τα περισσότερα χρήματα στο ΔΝΤ, προσθέτει, είναι σε θέση να κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο επηρεάζοντας καθοριστικά την γραμμή που ακολουθεί. Για τον λόγο αυτό, παρατηρεί, το ΔΝΤ αποτελεί ένα ιδανικό εργαλείο για να πλήξει ένας Αμερικανός πρόεδρος την Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση Obama δίσταζε να δώσει το πράσινο φως για την συνέχιση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα επειδή θεωρούσε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Ωστόσο κράτησε την πόρτα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ανοιχτή προκειμένου να μην εγκαταλειφθεί η Ελλάδα στην μοίρα της. Ο Trump δεν έχει παρά να τραβήξει την πρίζα, παρατηρεί ο αρθρογράφος, και η ελληνική κρίση θα επανεμφανιστεί στον ορίζοντα κάνοντας την ζωή δύσκολη στους Ευρωπαίους ηγέτες. Σημειώνεται πως εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο το ΔΝΤ ταλανίζεται από το ερώτημα κατά πόσον θα λάβει μέρος ή όχι το ελληνικό πρόγραμμα, γεγονός που αντανακλά το μεγάλο χάσμα απόψεων που το χωρίζει από την ΕΕ σε ό,τι αφορά τους τρόπους επίτευξης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Ενώ δηλαδή το ΔΝΤ θεωρεί το χρέος αυτό «μη βιώσιμο» εάν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν προχωρήσουν σε μια σημαντική αναδιάρθρωση ή και κούρεμα του ελληνικού χρέους, οι ευρωπαϊκές χώρες κωφεύουν.

Αν ο νέος και άσχετος στην πολιτική (την έχει μπερδέψει με τη δημαγωγία ) νέος πρόεδρος της Αμερικής τραβήξει την πρίζα, θα συμβεί αυτό ακριβώς που έπρεπε να γίνει και χωρίς μια τέτοια κίνηση.  ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Αν δεν προχωρήσουν Ευρώπη και δανειστές  σε ένα γενναίο κούρεμα του χρέους, φυσικά δεν είναι βιώσιμο. ΄Ομως, η ίδια η υπόσταση της Ε.Ε και μάλιστα στην εξέλιξή της σε ΗΠΕ (ουσιαστική ένωση)  διακυβεύεται, αν δεν προχωρήσουν στην  επιβεβλημένη,ως μοναδική αυτή   κίνηση.

Μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, δε θα είναι μόνο  καταστροφική για τον ίδιο το λαό της χώρας, αλλά θα συμπαρασύρει και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή ΄Ενωση στη διάλυση. Αν αυτό επιδιώκουν, ειδικά ο Σόιμπλε, οφείλει να γνωρίζει πως αφού “σπέρνει ανέμους, θα θερίσει θύελες”. ΄Ενας ιός χρεοκοπίας, ποτέ δεν μένει μέσα στα σύνορα της χώρας που προσβλήθηκε. Ταξιδεύει και έξω απ΄ αυτή και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα.

 

3. Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Η Ελλάδα δεν εκδίδει τους «8» γιατί συμφώνησαν να δώσουν απόρρητες πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό
Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Η Ελλάδα δεν εκδίδει τους «8» γιατί συμφώνησαν να δώσουν απόρρητες πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό

Οι εξουσίες ,ανάμεσα στα άλλα (πολλά ) που στερούνται,  είναι και η  σοβαρότητα και η αξιοπιστία. Ο δικτάτορας ,βέβαια, της Τουρκίας δεν έχει ταίρι. Είναι εντελώς αστείος με όσα …συνωμοτικά, σκαρφίστηκε  τούτη τη φορά. ΄Ετσι  καταντούν, όμως,  όλοι οι άφρονες που συμβαίνει να είναι και ηγέτες μιας χώρας.

΄Επιασε πάτο ο “Σουλτάνος”. Μόνο γέλια και οργή προκαλεί πια και στη χώρα του  και στην Ευρώπη.

4. ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΚΤΟ
Αυτός είναι ο αρχαιότερος γνωστός πρόγονος του ανθρώπου -Hλικίας 540 εκατ. ετών
Φωτογραφία: AΠΕ-ΜΠΕ

΄Οταν η επιστήμη γίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας!

Η ανευθυνότητα και ο αντιδεολογικός ξεπεσμός της επιστήμης “σπάζουν κόκαλα” στην είδηση του…άκωλου αυτού  όντος που βρέθηκε. Αν,βέβαια, αυτοί που την υπηρετούν, είπαν ακριβώς  όσα λένε οι φυλλάδες. Μπορεί,όμως,να είναι και  δικό τους το στόρυ. Το πιθανότερο.

 Η βιομηχανία παραπληροφόρησης μπίζνες κάνει. Η επιστήμη δεν επιτρέπεται να την παρακολουθεί σε τέτοιο κατήφορο.

5. Καρκατσούλης: 3.425 ευρώ μηνιαίως το μέσο κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ
Καρκατσούλης: 3.425 ευρώ μηνιαίως το μέσο κόστος μισθοδοσίας της ΔΕΗ

Στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί ακόμα και σήμερα στα «ρετιρέ» του Δημοσίου και συγκεκριμένα στη ΔΕΗ δίνει στη δημοσιότητα ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης, σύμφωνα με τον οποίο  ο μέσος μισθός στον Οργανισμό αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 3.425 ευρώ μηνιαίως.

«Στην αρχή σκέφτηκα να γράψω κάτι πιο “οργανωμένο”. Για παράδειγμα, για το ρόλο του πελατειασμού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, για το πως δημιουργήθηκαν τα «ρετιρέ» του δημοσίου, για τα εμπόδια στην μεταρρύθμισή τους και κατά την περίοδο της κρίσης και κάποιες προτάσεις θεραπείας. Μετά, έπεσα πάνω στην ΔΕΗ και εγκατέλειψα την προσπάθεια. Σας δίνω, λοιπόν, σε πρωτόλεια μορφή το υλικό που διερευνούσα», γράφει στο Facebook το στέλεχος του Ποταμιού και συνεχίζει παραθέτοντας τα στοιχεία:

1. Το μέσο κόστος μισθοδοσίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανέρχεται ΣΗΜΕΡΑ στα 3.425 Ευρώ το μήνα.
2. «Οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης που απασχολούνται σε πρόγραμμα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) για τουλάχιστον έξι (6) μήνες και εκλέγονται στα διοικητικά συμβούλια των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, θα τίθενται εκτός προγράμματος βάρδιας και θα τους καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά το ποσό που θα ελάμβαναν εάν εργάζονταν πραγματικά στη βάρδια, εφόσον τα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στις ισχύουσες ρυθμίσεις της ΔΕΗ Α.Ε., αποφασίσουν ότι τα συνδικαλιστικά αυτά στελέχη θα έχουν πλήρη απαλλαγή από τα εργασιακά τους καθήκοντα κάνοντας χρήση συνδικαλιστικής άδειας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους, μετά τη λήξη της οποίας θα δύνανται να επανέλθουν στο πρόγραμμα εναλλασσόμενης φυλακής (βάρδια) με αίτησή τους».
3. «Τα ως άνω ισχύουν και για τους εκλεγμένους μισθωτούς της ΔΕΗ Α.Ε. στα Διοικητικά Συμβούλια των Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που εκ του νόμου έχουν πλήρη απαλλαγή από τα καθήκοντά τους καθόλη τη διάρκεια της θητείας τους».
4. «Όσοι εργαζόμενοι πληρούσαν τις ως άνω προϋποθέσεις και υπέστησαν μισθολογική βλαπτική μεταβολή από την εφαρμογή της από 07.06.2012 Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, θα τους καταβληθούν αναδρομικά οι προσαυξήσεις βάρδιας από την ημερομηνία διακοπής».
5. «Οι προσαυξήσεις βάρδιας θα καταβάλλονται μόνο εφόσον παρέχεται πραγματική εργασία (φυσική παρουσία) με εξαίρεση την κανονική άδεια (!!!).
1. (Από την ισχύουσα συλλογική σύμβαση).
6. Βρείτε τη διαφορά μεταξύ επιδόματος «ευδόκιμης παραμονής» και επιδόματος «παραμονής». Λαμβάνουν και τα δύο.
Αθήνα, 30 Ιανουαρίου του σωτηρίου έτους 2017

Εμ, τί νομίσατε; Ο… Φωτόπουλος  “ποτέ δεν πεθαίνει” .Ούτε καν “λίγο καιρό ξαποσταίνει”. Τραβάει συνεχώς και αδιαλείπτως ο άτιμος στη μάσα,  καταβροχθίζοντας φιλέτα.

Και δεν ντρέπονται στη συντεχνία. Μιλάνε, μάλιστα, απαξιωτικά για τους απατεώνες, τους καταχραστές, τους ληστές που  είναι φυλακή! Οι ίδιοι, καραπατεώνες και τούτοι,  χειρότεροι, είναι στο απυρόβλητο, επειδή ακριβώς καλύπτουν…νόμιμα τις απάτες τους .  Και βρίσκονται ακόμα  έξω από τα σίδερα.

Φαιδρά  Ελλάς. “Λίγα τα ψωμιά” σου.