ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ  ΜΑΣ  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ
2. ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ
3. ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ  ΣΠΑΝΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
1. Θεοχαρόπουλος: Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

 

«Κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής και χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό» ζητά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισημαίνει ότι «σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε σήμερα ως χώρα, η διαδικασία των εκλογών μπορεί να δημιουργήσει η ίδια πιστωτικό γεγονός στη χώρα πριν κλείσει η αξιολόγηση. Και με τον κίνδυνο αυτής της απαράδεκτης κυβέρνησης, η οποία πρέπει να φύγει, αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνες καταστάσεις. Για αυτό χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο με χρονικό ορίζοντα τη διετία και με πρωθυπουργό και μέλη της κυβέρνησης πρόσωπα κοινής αποδοχής».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφερόμενος στην αξιολόγηση δήλωσε ότι «όλα θυμίζουν την περίοδο πριν από το καλοκαίρι του 2015» και σημείωσε ότι «μόλις δεν μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -με την αναποτελεσματική διαπραγμάτευση με την οποία προχωρά-, να εξασφαλίσει τα βασικά και να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος, αυτό το οποίο κάνει είναι να προχωρά σε πολιτική διαπραγμάτευση».

Τέλος για τις δηλώσεις του κ. Ξυδάκη περί του ζητήματος του νομίσματος, ο Θ. Θεοχαρόπουλος είπε: «Η δήλωσή του όχι μόνο είναι απαράδεκτη -μάλιστα σε αυτό το σημείο της διαπραγμάτευσης- αλλά στην ουσία εξυπηρετεί τον Σόιμπλε και τα σχέδιά του».

Μοναδική και επιβεβλημένη λύση. Είναι μονόδρομος  η κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. ΄Ηταν η  ίδια εδώ και πολλά χρόνια .Κι αν  ο αλήστου μνήμης τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, που τον καλούσαμε να συναιτιστεί,  είχε ακούσει τη φωνή της λογικής και δεν πορευόταν  με  κομματικά βαρίδια στα πόδια, σήμερα η χώρα δε θα ανέβαινε σε τέτοιο Γολγοθά.

Θα τιμωρηθούν όσοι αρνήθηκαν και αρνούνται να σώσουν τον τόπο με τη μοναδική και αναντικατάσταη λύση της σύστασης κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή όπως αλλιώς θα την πουν. Sine qua non επιλογή.

Γράφαμε για τις ευθύνες του Κάρολου Παπούλια παλιότερα:

 

20.04.10
ΕΝΟΧΟΙ «ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ  Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
Επανειλημμένα στο παρελθόν είχαμε καλέσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες του ,που απορρέουν από το Σύνταγμα και να θωρακίσει την πολιτική και την οικονομική υπόσταση της χώρας.  Δεν το έπραξε.
Στις 12 Φλεβάρη 2009, γράφαμε:  «Είναι η στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες που έχει περιέλθει η χώρα, οφείλει να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες και βάση του Συντάγματος να αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας σε πρόσωπα εξωκοινοβουλευτικά ,που διαθέτουν αποδεδειγμένα ήθος και ικανότητα να συγκρατήσουν τη χώρα από το φρενήρη ρυθμό της καθοδικής πορείας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή .
Αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν επωμιστεί τις ευθύνες του, θα είναι και ο ίδιος ΥΠΟΛΟΓΟΣ και απέναντι στην ιστορία και απέναντι στις γενιές των πολιτών που έρχονται».
Αυτά γράφαμε τότε.  Μέχρι σήμερα και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και η εντεταλμένη  δικαστική εξουσία να διασφαλίζει  (μαζί με τις υπόλοιπες) την ομαλή πολιτική, οικονομική, κοινωνική πορεία της χώρας , κωφεύουν.
Ο Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός-δανειστής, κατά δήλωσή του, του Ανδρέα Παπανδρέου  και  σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε τότε  ως υπουργός ούτε τώρα ,πολύ περισσότερο, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, σεβάστηκε τις ιδιότητές του. Αντίθετα, τις καταρράκωσε και τις εξευτέλισε. Και αν σε αυτή τη χώρα λειτουργούσε πραγματικά ο θεσμός της Δικαιοσύνης, ο Κάρολος Παπούλιας θα είχε  σήμερα καταδικαστεί αμετάκλητα για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας.
Αλλά, φυσικά, ουδείς περιμένει από τη δικαιοσύνη του Κεδίκογλου, του Σανιδά και των ανώτατων δικαστών που προστατεύουν επίορκους συναδέλφους τους, τύπου Ζαγοριανού, να αρθεί στο ύψος της αποστολής της.  Γι΄αυτό και  τούτοι είναι το ίδιο υπεύθυνοι και ένοχοι με τον Κάρολο Παπούλια.
Ας γνωρίζουν, πάντως, όλοι αυτοί πως δε θα είναι εσαεί  στο απυρόβλητο ,όπως εύχονται και νομίζουν. Αργά ή γρήγορα, οι ίδιες οι εξελίξεις (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές κ.λπ) θα φέρουν την κάθαρση στη χώρα, μια παράμετρος της οποίας είναι όλοι οι «επίορκοι» να δικαστούν, να καταδικαστούν και να οδηγηθούν στη φυλακή για τα εγκλήματά τους  Τίποτα δεν μπορεί να τους σώσει. Να είναι βέβαιοι.
Ας μην ξεχνούν ότι  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΖΕΙ, όπως έχει καθήκον να κάνει σε αυτές τις ιστορικές στιγμές, που  ζει η χώρα.
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ  ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ  ΣΤΟ SITE TOY HOMO NATURALIS (BLOGS) ΓΙΑ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΜΑ:
 ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΡΑ.   12.02.09   ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΞΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ-ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
Είναι τοις πάσι  γνωστό ότι οι Έλληνες πολιτικοί όλου του κομματικού φάσματος -και όχι μόνο οι σημερινοί-είναι απολύτως υπεύθυνοι για τη δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει αυτή την ώρα τη χώρα. Ο συνεχής και αλόγιστος δανεισμός, η παντελής έλλειψη ορθολογιστικών, οικονομικών προγραμμάτων,  η απογύμνωσή της από τον παραδοσιακό ,παραγωγικό της πλούτο ,η ανυπαρξία αναπτυξιακών υποδομών, ο πελατειακός χαρακτήρας της πολιτικής στην Ελλάδα, είναι μερικές από τις αιτίες, που την οδήγησαν  σε αυτή τη δεινή κατάσταση. Και δεν είναι μόνο υπεύθυνα τα δύο μεγάλα κόμματα που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Το ίδιο υπεύθυνα είναι και τα μικρά κόμματα, που για καθαρά μικροκομματικούς λόγους, όχι μόνο δε στάθηκαν επικριτικά επί της ουσίας του αλόγιστου δανεισμού, αλλά ούτε τόλμησαν ποτέ να προτείνουν μέτρα για την εγκατάλειψη αυτής της τακτικής  ,που φυσικά,  βραχυπρόθεσμα, θα ήταν σε βάρος των εργαζομένων. Αυτή η “ομερτά” των ελληνικών κομμάτων, οδήγησε τη χώρα σε μια μη αναστρέψιμη οικονομική καταβαράθρωση  ,που με την πάροδο του χρόνου θα επιδεινώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες.  Είναι φανερό ότι οι ΄Ελληνες πολιτικοί  στη συνείδηση των περισσοτέρων πολιτών, έχουν χάσει την “έξωθεν καλή μαρτυρία” και είναι υπόδικοι για το μεγάλο έγκλημα της καταστροφής της χώρας. Αυτή την ώρα, τη μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν οι πολιτικοί, είναι ΟΛΟΙ ,ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ, να πάνε σπίτια τους. Είναι η στιγμή που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπό τις παρούσες τραγικές συνθήκες που έχει περιέλθει η χώρα, οφείλει να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες και βάση του Συντάγματος να αναθέσει τη διακυβέρνηση της χώρας σε πρόσωπα εξωκοινοβουλευτικά ,που διαθέτουν αποδεδειγμένα ήθος και ικανότητα να συγκρατήσουν τη χώρα από το φρενήρη ρυθμό της καθοδικής πορείας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν επωμιστεί τις ευθύνες του, θα είναι και ο ίδιος ΥΠΟΛΟΓΟΣ και απέναντι στην ιστορία και απέναντι στις γενιές των πολιτών που έρχονται.  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥΓΚΡΑΖΕΤΑΙ

 

2. Ολο και περισσότερες Ινδονήσιες είναι έτοιμες να γίνουν βομβίστριες αυτοκτονίας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

 

Ολοένα και περισσότερες Ινδονήσιες διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στον βίαιο εξτρεμισμό και κάποιες επιθυμούν να γίνουν βομβίστριες αυτοκτονίας για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους, προειδοποιεί ένα ινστιτούτο ερευνών για την ασφάλεια.

Ήδη τον Δεκέμβριο συνελήφθησαν δύο γυναίκες οι οποίες είχαν φύγει για να ενταχθούν στο ΙΚ, εξηγεί σε έκθεσή του το Ινστιτούτο Ανάλυσης Συγκρούσεων της Τζακάρτα (Ipac). Οι γυναίκες αυτές κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ινδονησία, την πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου.

Πολλοί Ινδονήσιοι έχουν ήδη φύγει για να ενταχθούν στις τάξεις του ΙΚ στη Μέση Ανατολή, ενώ εξτρεμιστικές ομάδες στη χώρα έχουν δηλώσει πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση.

Στο μεταξύ ολοένα και περισσότερες Ινδονήσιες είναι επίσης έτοιμες να διαδραματίσουν πιο ενεργό ρόλο σε ισλαμιστικές οργανώσεις, αντί απλώς να υποστηρίζουν τους συζύγους τους, κάτι που αποτελεί νέο κίνδυνο, τονίζει η έκθεση.

«Οι Ινδονήσιες μέλη εξτρεμιστικών οργανώσεων είναι έτοιμες πλέον να ακολουθήσουν τις φονικές πρακτικές των αδελφών τους σε άλλες χώρες του κόσμου», επισημαίνει.

Η τάση αυτή εξηγείται, μεταξύ άλλων, από το γεγονός ότι περισσότερες γυναίκες μπορούν να διαβάζουν την τζιχαντιστική προπαγάνδα μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και να συμμετέχουν σε σχετικές συζητήσεις.

Καi  να σκεφτεί κανείς πως το ακραίο Ισλάμ,οι Ταλιμπάν και οι Τζιχαντιστές ,υποβιβάζουν τη γυναίκα σε  εξευτελιστικό αντικείμενο, κυρίως σε σεξουαλικό όργανο για την ικανοποίηση΄-χαλάρωση  των…μαχητών του Αλλάχ! Κι όμως. Βλέπουμε πως υπάρχουν γυναίκες που επιθυμούν διακαώς και  μέχρι θανάτου αυτή την αφύσικη  υποτίμηση, τον ξεπεσμό, την αποσύνθεση του ανθρώπου.

Τόση μεγάλη ζημιά μπορεί να κάνει η θρησκεία σε αδύναμους ανθρώπους, προβληματικούς, δυστυχείς,  αστόχαστους. Επομένως, άξιος ο μισθός των γυναικών αυτών, που απαρνούνται έτσι επιπόλαια και παράλογα  την ανθρώπινη, θηλυκή  ιδιότητά τους.

3. Το νεαρό ζευγάρι από τα Τρίκαλα που υιοθέτησε δύο παιδιά από την Αιθιοπία

 

Το νεαρό ζευγάρι από τα Τρίκαλα που υιοθέτησε δύο παιδιά από την Αιθιοπία - Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης

 

Τα σπάνε: Γονείς και… τερατάκια.

Δυο  εικόνες να θυμίζουν πως ακόμα δεν πέθαναν σ΄αυτό τον πλανήτη αξίες, όπως είναι η ανθρωπιά, η τρυφερότητα, η περιφρόνηση   του ρατσισμού  και της διαφορετικότητας.

Να είστε καλά, Τρικαλινοί,  σώφρονες  και γενναίοι  με τα  αγγελούδια σας.