ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Ο “ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ”  ΔΟΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΟΛ!

«Είμαστε εδώ»: Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα «Νέα» στο εξώφυλλο της εφημερίδας

“Με ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο στο οποίο πρωταγωνιστούν τα πρόσωπα των δημοσιογράφων που εργάζονται στην εφημερίδα κυκλοφόρησαν σήμερα τα «ΝΕΑ».

«Είμαστε εδώ» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου, ενώ η λεζάντα αναφέρει με νόημα: «Αν αυτός ο Οργανισμός ενημέρωσης και πολιτισμού στη μακρά ιστορία του επέζησε πολέμων, διχασμών, Εμφυλίου και δικτατοριών το οφείλει εκτός από τους ιδρυτές του και στους ανθρώπους που τον υπηρέτησαν διαχρονικά σε χαλεπούς και ευτυχείς καιρούς»…

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ αν και αποφάσισαν σήμερα να κυκλοφορήσουν τα ΝΕΑ , δηλώνουν ότι η αδυνατεί να συνεχιστεί η έκδοση της εφημερίδας”

Οι περισσότεροι από τους εικονιζόμενους θα έπρεπε να ντρέπονται, βέβαια. (Πολλή… ασχήμια, βρε παιδί  μου!). Όμως, η ντροπή (αιδώς στην αρχαία ελληνική, τσίπα στη νέα, λαϊκή γλώσσα) είναι  κατάκτηση και έπαθλο. Γνώρισμα ανθρώπων, που αρνούνται οποιαδήποτε έκπτωση χαρακτηριστικών της ιδιότητας ΄Ανθρωπος.

 Η παραπάνω  παρεούλα στο… φωτογραφικό πάνθεον,  σύγκειται, ως γνωστό,  από επίλεκτα   μέλη  της συντεχνίας της εμπορικής δημοσιογραφίας,  στην οποία για έτη πολλά κρατούσε  “μαγαζί γωνία”  το περίφημο εκδοτικό συγκρότημα  ΔΟΛ.  ΄Απειρα τα σοβαρά εγκλήματα παραπληροφόρησης στη χώρα με τα οποία  βαρύνεται  ο εν λόγω εκδοτικός κολοσσός,  κυρίως    μέσα από τα δύο έντυπα-εφημερίδες (ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ ), ιδιοκτησίας του χειρότερα  διαπλεκόμενου «Βαρόνου του Τύπου» στην Ελλάδα , του Χρ. Λαμπράκη.

 Και οι πανάθλιοι υπάλληλοί του , αντί να αισχύνονται που ως υποταγμένα δουλικά υπηρέτησαν έναν αισχρό αφέντη (ηθικός αυτουργός, εκτός των άλλων της δολοφονίας του Βασίλη Τσιρώνη), σεμνύνονται κιόλας  για την επονείδιστη αυτή υποταγή-συναλλαγή τους.  “Αντί πινακίου φακής” (για πολλούς, βέβαια, το πιάτο περιείχε “φιλέτο”), δέχτηκαν  οι άθλιοι  να αυτοψαλιδίσουν τα φτερά  του αετού, που  δυναμώνουν και κοσμούν την παρουσία  και την προσφορά ενός σοβαρού, υπεύθυνου  και μάχιμου  δημοσιογράφου και έκτοτε αποδέχτηκαν, χωρίς ντροπή, να αυτοπροσδιορίζονται, ως…  κότες  στο κοτέτσι του Χρ.Λαμπράκη.

΄Εχουμε γράψει επανειλημμένα  εδώ για την απίστευτη ζημιά που προξένησαν στη ζωή του τόπου οι αισχρές μπίζνες του Οίκου Λαμπράκη. Και  τις χαρακτηρίζουμε αισχρές, αισχρότατες , γιατί η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ας πούμε, στον καιρό της, έβγαινε και το διαλαλούσε  («Φως φανάρι», ήταν ,άλλωστε).  Και το καυχιόταν, το χαιρόταν μάλιστα: “Είμαι μια πορνοφυλλάδα. Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο. Συμβαίνει απλά να κουβαλάω και  άλλα  κουσούρια. Ακροδεξιά συνήθως”. Οι εφημερίδες του Λαμπράκη ,ανέκαθεν, το έπαιζαν  …”δημοκρατική σεμνότη”.  Κέντρο και καλά, αλλά ο αντικομμουνισμός να “τρέχει από τα πατζάκια” του  Πατρός και του Υιού Λαμπράκη.

 “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομε”  θα ήταν η καλύτερη ,η σωστότερη επιγραφή στη Μετώπη του ΔΟΛ. ΄Κι αυτό σημαίνει  διαπλοκή, προδοσία, υποχωρητικότητα, πάσης φύσεως  και συγκάλυψη των εγκλημάτων της εξουσίας. Γι αυτό και πρόκοψαν οι Λαμπράκηδες. Και πέρασαν ατσαλάκωτοι από τις Σκύλες και Χάρυβδες πολέμων, εσωτερικών συγκρούσεων, δικτατοριών, κυβερνητικών ακαταστασιών . Δεν επιβίωσαν απλά. ΄Εκαναν …μπάκα από το γερό φαγοπότι, την παχιά   διαφθορά,  τις μόνιμες “αλλαξοκωλιές” με την εξουσία.

Τί να λέμε, τώρα.  Αισχρό, εγκληματικό συγκρότημα. Γράφαμε τις προάλλες για δαύτους με αφορμή το “σήμερα  αναστέλλουμε ,αύριο δε βγαίνουμε , το  κλείνουμε το μαγαζί».

Κλείστε το, επιτέλους, οριστικά και αμετάκλητα. Να μην ανοίξει στον αιώνα το άπαντα. Να έχει και ο τόπος το διάφορό του από αυτή τη…θυσία των υπηρετριών του Χ. Λαμπράκη.  Να ησυχάσουμε κι εμείς από τη “χολή”  που κάθε τόσο μας εξαναγκάζουν να χύνουμε, όντας άνθρωποι μη χαιρέκακοι και κακόπιστοι.

Α, ναι.  Ο τελευταίος από τους εικονιζόμενους, απλά ας τραβήξει την πόρτα του ΔΟΛ.  Δε χρειάζεται να κλειδώνει πια. Γγκρεμίλα κατάντησε. Ποιος να μπει και τί να πάρει!

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (22/1/2017)
Ο Σταύρος Ψυχάρης γράφει για την «νέα εποχή» του Βήματος

Το “Βήμα” εισέρχεται από σήμερα σε μια νέα περίοδο, η οποία θα φέρει μεταβολές στο περιεχόμενο και στη διάταξη της ύλης του.

Πρόκειται για αλλαγές που συνδυάζονται με πολλαπλασιασμό των υπηρεσιών εντύπου και ηλεκτρονικού περιεχομένου.

Το “Βήμα” έτσι, επιβεβαιώνει και ενισχύει τη θέση του, πρώτο στη μάχη των ιδεών, και πρώτο στη μάχη των ειδήσεων».

Οι εφημερίδες της εκδοτικής οικογένειας Λαμπράκη πεθαίνουν. Κι ευτυχώς. Το κέρδος  θα είναι πολλαπλό (πέρα από το… χαρτί που θα περισωθεί!).

Η παραπληροφόρηση, την οποία υπηρέτησαν ειδικά οι δύο ναυαρχίδες της επιχείρησης του παλιού Τύπου, ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ (βαίνουσες για παροπλισμό  σήμερα), πνέουν τα λοίσθια.  Το νέο αφεντικό, που  τις αγοράζει και  υποτίθεται αναλαμβάνει την υποχρέωση να τις σώσει, αφού καταβάλει  κάτι… πολλά εκατομμύρια, τελικά δε θα τις σώσεις για χίλιους λόγους. ΄Ενας,ο  βασικός, γιατί δεν υπάρχουν πια πελάτες-αναγνώστες των δύο «ιστορικών» αυτών εφημερίδων, όπως και σε όλες πια τις εφημερίδες και όχι μόνο τις ελληνικές.    Και ο  Μουλόπουλος   δεν είναι δα και ο…Ιησούς Χριστός να αναστήσει το Λάζαρο! Με τίποτα δε στέκεται στα πόδια του το Συγκρότημα του ΔΟΛ. Ούτε καν με ένα θαύμα.

Το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ στην πορεία τους, αν και  η πυξίδα τους έδειχε πάντα  κεντροαριστερό «Βορρά» στην ουσία ήταν άκρως συστημικά και συντηρητικά έντυπα. Μάλιστα,   σε σχέση με άλλες, ακόμα και δεξιές εφημερίδες (ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΒΡΑΔΥΝΗ κ.α), υπηρέτησαν το ελληνικό κατεστημένο με συνέπεια σε όλες τις παραμέτρους και τα συστατικά του. Και, φυσικά, καθόλου (ή έστω ελάχιστα)  το χώρο της Αριστεράς. (Ο Χ.Λαμπράκης, να μην ξεχνάμε, υπήρξε μέγας αντικομμουνιστής).

Ο ιδρυτής  του ΔΟΛ παρέμεινε, ως τα στερνά του,   ακραιφνώς συστημικός και σφόδρα κρατικιστής.  Να θυμίσουμε μόνο πως όταν ο παλιός αγωνιστής Βασίλης Τσιρώνης επιχείρησε να διαμαρτυρηθεί για το αίσχος του εκλογικού συστήματος και την κλοπή των ψήφων, αλλά και για  το αμαρτωλό πολιτικό-κομματικό  σύστημα  γενικότερα στην Ελλάδα την εποχή του και κήρυξε  συμβολικά το διαμέρισμά του «ανεξάρτητο κράτος,» ο μεγαλοεκδότης -βαρώνος του Τύπου Χ. Λαμπράκης, λύσσαξε μέσα από τα έντυπά του  να ζητάει, εμμέσως πλην σαφώς, «την κεφαλήν επί πίνακι»  του ακτιβιστή Τσιρώνη, επειδή εξευτέλιζε τάχα το κράτος και τους θεσμούς του με αυτή του την ενέργεια. Και ο Μπάλκος, ο ακροδεξιός υπουργός του Κ. Καραμανλή, του έκανε τη χάρη.   Δολοφόνησε τον ασυμβίβαστο αγωνιστή   άοπλο μέσα στο ίδιο του το σπίτι και μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών του!

Από την άλλη, οι ίδιες εφημερίδες ΤΟ  ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, αποτέλεσαν μια ζωή «άβατο» και απροσπέλαστο χώρο, ,αφού για να προσληφθεί σ΄αυτές δημοσιογράφος ή να αρθρογραφήσει κάποιος, όφειλε να  διαθέτει τις προδιαγραφές που προσ-διόριζε και απαιτούσε  ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ . Αλλά κι αυτές, βέβαια,  δεν είχαν πάντα σχέση με τα δημοσιογραφικά εφόδια του αιτούντος πρόσληψη ή άλλα, κυρίως,  ιδεολογικά κριτήρια.

΄Ετσι ο Χ. Λαμπράκης δημιούργησε μια «οικογενειακή»  εκδοτική επιχείρηση, «μανιάτικης φαμίλιας»,  που τη συγκροτούσαν και τη  δούλευαν (σχεδόν μόνιμα και σταθερά) επί δεκαετίες ολόκληρες, πρόσωπα, που είχε επιλέξει  μόνος του, με τα δικά του  προσωπικά κριτήρια και τις λοιπές ιδιαιτερότητες, οι οποίες  διέκριναν τον εκδότη. Το ίδιο και οι αρθρογράφοι και   συνεργάτες των εντύπων του.

Πάντως, όποιος είχε την «τύχη» να…  υιοθετηθεί στην οικογένεια ΔΟΛ, έκανε την…τύχη του. ΄Ολο σχεδόν το άθλιο συνάφι των παλιών δημοσιογράφων,  πέρασε από  τη «Στοά» Λαμπράκη. Ο Γ. Λιάνης, ο Α. Σκιαδόπουλος, ο Κ. Χαρδαβέλας, ο Λ. Παπαδόπουλος, ο Μ. Τριανταφυλλοπουλος,  για να θυμίσουμε  εκείνους που τουλάχιστον πρόλαβα ο ίδιος , ήταν τα χαϊδεμένα παιδιά του  Συγκροτήματος.  Ο λαϊκισμός,η ερασιτεχνική διαχείριση της επιστήμης της δημοσιογραφίας και η ψευτοαριστερή κουλτούρα  ήταν τα μοναδικά τους  προσόντα.

Αλλά και οι λοιποί αρθρογράφοι-συνεργάτες όπως ο  Κ.Θ Δημαράς, Γ.Π Σαββίδης,ο  Μ.Πλωρίτης ο Σ.Πλασκοβιίης, ο   Κ. Γεωργουσόπουλος,ο Θ.Νιάρχος, Β. Κρεμυδάς, ο Στ Φασουλής . κ.α συνήθως σοβαροφανείς και με επιστημονικοφανείς «περγαμηνές», υπηρέτησαν παραδειγματικά, αλλάκαι  μονοπώλησαν τη δραστηριότητα  του Τύπου στην εποχή τους.  Το χειρότερο,  καλλιέργησαν  δεκαετίες ολόκληρες μέσα από ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ τις περισσότερες από τις παθογένειες της φυλής. Τη διαπλοκή, το κομματικό οπαδιλίκι, την   ψευτοκουλτούρα, το διανοουμενισμό και την κατ΄επίφαση  προοδευτικότητα. Στην ουσία δεν υπήρξαν τίποτα περισσότερο από ενεργούμενα του αφεντικού τους. Κι αν υπηρετούσαν κάτι, αυτό ήταν τα συμφέροντα  του μεγαλοεκδότη, τα δικά τους και φυσικά την άρρωστη φιλοδοξία για δημοτικότητα και αναγνωρισιμότητα, τα οποία εξαργύρωναν παντοιοτρόπως.

Τρία επιχειρήματα θα επικαλεστούμε  σε επίρρωση  της άποψή μας. 1. Με τη δύναμη  των δύο ειδικά αυτών, παραδοσιακών εφημερίδων και με τα «κονέ», τις  διαπλοκές που διέθετε σε όλες τις κυβερνήσεις  ο Χ. Λαμπράκης πλούτισε στην κυριολεξία.΄Εκανε γερή μπίζνα  την εμπορική δημοσιογραφία και τις λοιπές εκδοτικές του επιχειρήσεις. 2. Πολλοί, ίσως οι περισσότεροι από το επιτελείο- υπαλλήλους του ΔΟΛ …διέπρεψαν σε όλες τις κορυφές ή  και  τις παρυφές του Συστήματος και ιδιαίτερα στην  πολιτική, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τις σοόου μπίζνες, την «τέχνη» και στα λοιπά «βήματα» που διαθέτει η  παραπληροφόρηση της εμπορικής δημοσιογραφίας.3. ΄Ηταν  τόσο σημαντική η προσφορά όλων των μέσων-εργαλείων που διέθετε στα χέρια του ο εκδότης και η χρήση τους από τους συνεργάτες τους για τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης ,που τόσα χρόνια μετά από την…προσφορά του ρέκτη μεγαλοεκδότη και του επιτελείου -υπαλλήλων του, η Ελλάδα έπιασε πάτο  ως χώρα στους περισσότερους τομείς . ΄Οσο  για τον σύγχρονο ΄Ελληνα ,  απεδείχθη χειρότερος  απ΄όλες τις προηγούμενες γενιές.  Και όλα αυτά μετά από την …ανεκτίμητη προσφορά στη διαμόρφωση της κουλτούρας ενός λαού (υποχρέωση του Τύπου) από  το συγκρότημα Λαμπράκη και τα τσιράκια-υπαλλήλους του, που δέσποζε στη χώρα και ήλεγχε ασφυκτικά τη ζωή του τόπου σε όλες τις εκφάνσεις της.

Και μόνο από  συναισθηματικό ψυχαναγκασμό, αλλά και καθαρά ιστορική υποχρέωση («κατά καθήκον» που λέγανε παλιά), να ευχηθούμε «καλό κατευόδιο» στο μεγάλο και αγύριστο  ταξίδι,που πορεύονται  ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ. Και κλείνοντας, να παραδεχτούμε το «αμάρτημα  της νιότης» μας. Και οι δυο αυτές εφημερίδες  του Χ.Λαμπράκη, μας  συνόδευαν για χρόνια στην ηλικιακή ,πνευματική και ιδεολογική μας ωρίμανση. Ευτυχώς, που δεν υπήρξαν οι «δάσκαλοί»,που σήμερα σεμνυνόμαστε πως μας «μόρφωσαν» και τους «βγάζουμε το καπέλο»

 

 

3. ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΣΣΕΣ
Πέταξαν τα Gucci και εκτρέφουν κατσίκια! Παράτησαν τις δουλειές τους για τις φάρμες
Πέταξαν τα Gucci και εκτρέφουν κατσίκια! Παράτησαν τις δουλειές τους για τις φάρμες

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Τζούλι Αν Κάιζερ περιέγραφε τον εαυτό της ως μια εργασιομανή γυναίκα. Είχε τη δική της εταιρεία δημοσίων σχέσεων στη Φλόριντα, εξαψήφιο ετήσιο εισόδημα. Εκανε μπότοξ συχνά, παρευρισκόταν σε πάρτι κάθε Σαββατοκύριακο, φορούσε Gucci και Louis Vuitton και ταξίδευε τον κόσμο. Είχε ό,τι θα ονειρευόταν ένας απλός άνθρωπος, αλλά εκείνη ένιωθε ένα κενό.

Ετσι, αποφάσισε να αγοράσει μια φάρμα στο Οξφορντ του Μισισιπί, όπου μένει πια και εργάζεται. Πλέον δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί ξυπνητήρι, αφού όπως λέει στο cosmopolitan.com: « Ξυπνάω είτε από το φως του ήλιου είτε από τον ήχο των ζώων».

Η Κάιζερ οραματίζεται μια φάρμα βγαλμένη από παραμύθι της Disney, όπου όλοι θα φορούν ροζ αστραφτερούς φιόγκους και θα της τραγουδούν. Εχει δώσει στα ζώα της ονόματα, όπως Prada, Dior, Fendi και Chloé!

Παραδέχεται πως στην αρχή είχε τρομοκρατηθεί στην ιδέα του να μετακομίσει στη μέση του πουθενά, αλλά δεν άντεχε να περιμένει τον τέλειο άντρα που θα εμφανιστεί στη ζωή της.

Αλλωστε, οι ρομαντικές σχέσεις για εκείνη τέλειωναν πάντα με απογοήτευση και θλίψη. Είχε χωρίσει όταν ήταν σχεδόν 30 ετών αλλά και αργότερα, κοντά στα 40 της και όπως λέει, ενώ αφιερώθηκε στον άντρα της, κατέληξε να χάσει τον εαυτό της.

Την απόφαση για την ολοκληρωτική αλλαγή στη ζωή της, την πήρε ένα ήσυχο βράδυ στο διαμέρισμα της, όταν κατάλαβε ότι στην προσπάθεια της να αποσπάσει τον εαυτό της από τον εσωτερικό της «θάνατο» έκανε ταυτόχρονα τρία πράγματα: παρακολουθούσε τηλεόραση, έπαιζε με το κινητό της και διάβαζε περιοδικό.

Οταν πραγματοποίησε ταξίδι στους συγγενείς της στην Οξφόρδη σκέφτηκε ότι θα ήθελε να ζει εκεί όταν πάρει σύνταξη, σε ένα αγρόκτημα με φρούτα και ξηρούς καρπούς, με τη δική του λίμνη και το δικό του λόφο. Μια εβδομάδα αργότερα πληροφορήθηκε ότι ένα κοντινό αγρόκτημα βγήκε σε πώληση.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, μετακομίσε εκεί με το σκύλο της για να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.

Για εκείνη και τις αγρότισσες που ανήκουν στο γκρουπ #GirlFarmers του Ινσταγκραμ, που εγκαταλείπουν μια γεμάτη ανέσεις ζωή στην πόλη για την απλότητα της υπαίθρου, η δημιουργία αγροκτημάτων δίχως τη βοήθεια ενός άντρα ισοδυναμεί με ανεξαρτησία.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την 43χρονη Λίν Λοριτσέλα, η οποία παραιτήθηκε από την υψηλόμισθη εργασία της στη Νέα Υόρκη για να ασχοληθεί με την εκτροφή κατσικιών, στο Νιου Τζέρσι.

«Οταν βρίσκεις και ακολουθείς το πάθος σου, όλα όσα κάποτε θεωρούσες σημαντικά, δεν έχουν πια την ίδια σημασία», λέει σε συνέντευξη της.

cosmopolitan.com

 

Τέλος, η Κέτλιν Σίμινι, 32 ετών έχει τη δική της φάρμα διάσωσης ζώων, στο Σάλεμ Κάουντι του Νιου Τζέρσι, μια περιοχή χωρίς αστυνόμευση και φανάρια. Πρόκειται για μια πρώην πετυχημένη φωτογράφο και υπάλληλο της κυβέρνησης που άφησε την πολύβουη ζωή της πόλης για να αγοράσει τη δική της αγροικία, την οποία μετέτρεψε σε καταφύγιο ζώων, των οποίων και σώζει τη ζωή.

Η ζωή  (οι ανάγκες και η πίεσή της) θα δώσει τη λύση της επιστροφής στην παραδοσιακή, την οικιακή οικονομία που δεν πρόδωσε ποτέ κανένα, γιατί  είναι  μοναδική και αναντικατάστατη. “Παράγεις-καταναλώνεις”.

Από την άλλη,  έρχεται και το τέλος του  ροζ κόσμου . Ο “κύριος Τέλειος” δεν υπάρχει. Είναι κι αυτός και τα “πριγκιπόπουλα” στα άλογα, παθογένεια  σεξισμού που καλλιεργούν οι λογής βιομηχανίες και τα ιερατεία ανά τους αιώνες.

Η φυσική τάξη αποκαθίσταται με το χρόνο.  Ο Φυσικός άνθρωπος γεννιέται και μεγαλώνει σιγά-σιγά.  Είναι η εγγύηση πως αυτός ο κόσμος δε θα χαθεί ποτέ.

4. Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Εκλογές αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση -Η επιστροφή στη δραχμή σενάριο που δεν αποκλείεται
Κατσίκης (ΑΝΕΛ): Εκλογές αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση -Η επιστροφή στη δραχμή σενάριο που δεν αποκλείεται
“Αν νομίζουν ότι τα εδάφη τους πρέπει να λέγονται Μακεδονία , τότε να προσθέσουμε στην ελληνική Γη στα ελληνικά εδάφη τα Σκόπια ως Μακεδονία να τη θεωρήσουμε ως μια ακόμη αλύτρωτη πατρίδα για μας και με την σκέψη πάλι να γίνει δική μας να αναμένουμε να ωριμάσει ο χρόνος”,τόνισε ο βουλευτής.

Αυτός ο ανθρωπίδης, αν και τόσο επικίνδυνος, “σκέτο μπαρούτι κοντά σε φωτιά”, κυβερνά τον τόπο με τη ψήφο του στη Βουλή. Ποσώς τον ενδιαφέρει πως το ίδιο θερμοκέφαλοι και παρανοϊκοί  με αυτόν ζουν και από την απέναντι μεριά του Αιγαίου και  από πάνω και δίπλα μας στα Σκόπια.

Τί κανουμε με όλους αυτούς τους… εντεύθεν και εκείθεν που παίζουν τόσο ανεύθυνα με τις ζωές των παιδιών μας; Πώς αντί να βρίσκονται στη Βουλή των Ελλήνων, τους βάζουμε στα κάτεργα του Κορυδαλλού, ή εστω και σε κανένα τρελάδικο, που  είναι και το κανονικό τους σπίτι;

5. Κώστας Παπαζάχος για Μυτιλήνη: Ενεργοποιήθηκε ρήγμα που έχει δώσει έως και 6,6 Ρίχτερ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Δε  μας λες, Κώστα Παπαζάχο, καθηγητή σεισμολογίας. ΄Ενα… Βασίλη Παπαζάχο ,τον παλιό, επίσης καθηγητή σεισμολογίας, τί τον έχεις; Τί σου είναι;  Οι πηγές μας λένε πως είσαι υιός του.΄Οπως  …υιοί και θυγατέρες  είναι και η Ντόρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιώργος Παπανδρέου ,η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλοι πλείστοι  στην πολιτική. Ο Δημητράκης Μπαμπινιώτης    , εσύ  και άλλοι…1000 στα πανεπιστήμια. “Το σόι πάει βασίλειο” ,δηλαδή, στη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας”.

Αξιότερος από το Κώστα Παπαζάχο, τον υιό του Βασίλη Παπαζάχου δεν υπήρχε στη σεισμολογία; Πως δεν υπήρχε; Αλλά… “δεν είχε μπάρμπα στην Κορώνη” (διάβαζε πατέρα  καθηγητή σεισμολογιας).

Καλά κάνετε. Ο εισαγγελέας στην Ελλάδα πιάνει μόνο τους…κακούς. Εσάς γιατί να σας αγγίξει; Είσαστε οι καλοί, οι έντιμοι, το αφάν  γκατέ της κοινωνίας. Παραβήκατε το νόμο; Ποτέ. Η οικογενειοκρατία, ο νεποτισμός, δεν είναι ποινικό αδίκημα στην Ελλάδα. Είναι, όμως, για τους σώφρονες και νουνεχείς έγκλημα. Και μάλιστα από τα χειρότερα.  Σας θεωρούν πέρα από ενόχους και ξευτίλες γενικώς.

“΄Αντε να κουρεύεστε”, πια. ΄Ολοι εσείς μαζί μπατάρατε το καράβι.  Και θα τη βγάλετε “καθαρή” έχετε την εντύπωση;  Μην ελπίζετε.