ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ (ΠΑΛΙΟ) ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
2. ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΕΚΛΑΙΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
3.  ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟ  ΛΟΥΚΙΑΝΟ ΚΗΛΑΗΔΟΝΗ.
4. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΓΙΑ…ΠΟΛΥ ΦΤΥΣΙΜΟ.

 

α. Δούλευε ταυτόχρονα ως δημοσιογράφος και ως μετακλητός υπάλληλος αορίστου χρόνου στη Βουλή, στο γραφείο του πατέρα του
β. Χέρι Χατζηνικολάου στον αέρα στους αρχισυντάκτες του ΑΝΤ1 για το πόθεσν έσχες του Μητσσοτάκη.
γ.ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΔ ΜΕ 14,6% Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μπροστά με 10,2% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

 

Νίκος Χατζηνικολάου. Ο χειρότερος (μαζί με τους Θέμο Αναστασιάδη  Μάκη Τριανταφυλλόπουλο) στο συνάφι της νέας βέρσιον δημοσιογράφων, που αντικατέστησαν τους ερασιτεχνικώς πορευόμενους στο επάγγελμα  παλιότερους (Ν. Κακαουνάκης, Γ.Τράγκας,  Κ. Χαρδαβέλας κ.α).  Επανάκαμψε ο τύπος  στην παλιά του έδρα, όπου έμαθε  την τέχνη της…ποδοσφαιρικής δημοσιογραφίας, ως πρωτάρης παίκτης  τότε (1989;). Από τον ΑΝΤ1 ξεκίνησε την καριέρα του ο φέρελπις  την εποχή εκείνη νέος, υιός του Καραμανλικού βουλευτή ΄Εβρου   Π. Χατζηνικολάου.

Και  να, λοιπόν, που πάντα «ο εγκληματίας γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος». Και ο Νικολάκης, το χαϊδεμένο παιδί των Μίντια με τις πολλές και ασήκωτες αμαρτίες, ξεκίνησε  να γιορτάζει με ηχηρές στακαστρούκες (πιασάρικους θεατρινισμούς)  την επιστροφή του στο κανάλι του Μίνωα : 1. Να μαλώνει (στημένος καυγάς) τους αρχισυντάκτες γιατί, τάχα…ξέχασαν να βάλουν υπότιτλο για τις πομπές του «πόθεν έσχες» Κυριάκου Μητσοτάκη  και 2. με την «πέτσινη» δημοσκόπηση που παράγγειλε το κανάλι  (διάβασε πλήρωσε για να πάρει τα αποτελέσματα που ήθελε) και η οποία εκτινάσσει το κόμμα του υιού Μητσοτάκη στα εκλογικά ταβάνια. Στην πραγματικότητα, βέβαια,  όλες αυτές οι… έρευνες είναι φούμαρα και δεν εμπεριέχουν ίχνος αλήθειας. 

Καλώς  όρισες ,αστέρα της παραπληροφόρησης, στα παλιά σου λημέρια! Και με την ευκαιρία, να κάνουμε  μια…πρόβλεψη (στην ουσία δεν πρόκειται για τέτοια.  Είναι απλή…νομοτέλεια). Ο αλητήριος αυτός δημοσιογράφος, δε θα διστάσει να καλέσει και το…πρίγκιπα Νικόλαο στην εκπομπή του, όταν θα τον ετοιμάζουν να τον ρίξουν στην «πολιτική” αρένα. Κι αν όχι αυτόν, κάποιον από τη βασιλική οικογένεια.

΄Εχει, άλλωστε,  ειδικότητα στις βασιλικές συνεντεύξεις. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν στον ίδιο σταθμό σε κουβέντα με τον  τέως βασιλιά. Να θυμηθούμε, επίσης,  την εποχή εκείνη την περίφημη συνέντευξη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη που έσταζε  μέλι για τον πρώην αγαπημένο της Κωνσταντίνο. «΄Ηρθε το παλικάρι  και με πήρε από το Τατόι πάνω στο άσπρο  του άλογο», έλεγε η παλαβιάρα, μακαρίτισσα  εκείνη ηθοποιός.

Τότε ακόμα πάλευε ο τέως να κερδίσει τις συμπάθειες του κόσμου και μαζί την κινητή και ακίνητη περιουσία του στην Ελλάδα. Και τα κατάφερε . Μας… πήρε και τα σώβρακα. Πραγματική ληστεία (Δες και Νίκου Αδαμόπουλου “ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΛΥΞΣΜΠΟΥΡΓΚ”, Dreyfus,1994) 

 

2. Κυβερνήτης φρεγάτας «Αδριάς»: Στα Ιμια, θα βαράγαμε και θα πηγαίνανε στον πάτο, αλλά θα χάναμε και κόσμο
Κυβερνήτης φρεγάτας «Αδριάς»: Στα Ιμια, θα βαράγαμε και θα πηγαίνανε στον πάτο, αλλά θα χάναμε και κόσμο

 

Τη δική του περιγραφή, αλλά και εκτίμηση, για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί τη νύχτα της κρίσης των Ιμίων, πριν από 21 χρόνια, έδωσε ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Αδριάς», ναύαρχος ε.α. Γιάννης Εγκολφόπουλος.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ ο κ. Εγκολφόπουλος περιέγραψε τι θα γινόταν εάν εκείνη τη νύχτα στα Ιμια εξελισσόταν ένα θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ο ίδιος εμφανίζεται κατηγορηματικός: «Βρισκόμασταν σε πλεονεκτική κατάσταση και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Τους είχαμε στη μέση, γύρω από τα Ιμια. Θα βαράγαμε και θα πηγαίνανε στον πάτο. Είτε το ήθελαν, είτε όχι. Αλλά θα χάναμε και κόσμο. Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά θα είχε ξεκαθαρίσει η κατάσταση και θα τελειώναμε με τους Τούρκους για τα επόμενα 100 χρόνια».

Μάλιστα, προσθέτει πως σε περίπτωση που η εντολή ήταν διαφορετική από την τότε πολιτική ηγεσία, τότε οι Τούρκοι δεν θα ανέβαιναν στα μικρά Ιμια. Ωστόσο, θυμάται τις πλέον δύσκολες στιγμές που έζησε εκεί. Η πρώτη ήταν όταν έγινε γνωστή η πτώση του ελικοπτέρου και στη συνέχεια όταν έλαβε εντολή να στρέψει το πηδάλιο και να φύγει από τα Ιμια. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα περιγράφει: «Παγώσαμε. Καταγράφαμε τις κινήσεις του ελικοπτέρου όταν αντιληφθήκαμε πως κάτι συμβαίνει. Γνώριζα το πλήρωμα και ήταν μια δύσκολη στιγμή».

Και μετά την απώλεια του ελικοπτέρου και των τριών αξιωματικών, ήρθε το σήμα με τη διαταγή να αποχωρήσει ο στόλος από τα Ιμια. «Ενώ είχαμε φτάσει κοντά στα Ιμια, λάβαμε σήμα ότι πρέπει να στρίψουμε το πηδάλιο και να γυρίσουμε πίσω, υποστέλλοντας ουσιαστικά τη σημαία. Είχαμε καταρρακωθεί. Ολοι κλαίγαμε γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Ενώ είχαμε φτάσει κοντά στα Ιμια, λάβαμε σήμα ότι πρέπει να στρίψουμε το πηδάλιο και να γυρίσουμε πίσω, υποστέλλοντας ουσιαστικά τη σημαία. Είχαμε καταρρακωθεί. Ολοι κλαίγαμε γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

 

Τί λέει ο ναύαραχος και μας…”κουφαίνει”; Πόσα θέλει να μας τρελάνει; Κλαίγανε, λέει, που δεν ξεκινήσαμε πόλεμο στα ΄Ιμια!

Φαντάζεται κανείς να είχαμε τότε πρωθυπουργό της χώρας τον Εγκολφόπουλο;  ΄Η έστω, ως κυβερνήτη της φρεγάτας,  να του είχαν αναθέσει να εκτιμήσει την κατάσταση και να δράσει κατά τη δική του κρίση; Σήμερα, 21 χρόνια μετά, θα παλεύαμε να κλείσουμε ακόμα πληγές εκείνου του πολέμου.

΄Αμυαλοι οι στρατιωτικοί. Πέρα από αδούλευτοι,  τεμπελχανάδες-χαραμοφάηδες. Καποτε πρέπει να τελειώνουμε με δαύτους. Για πάρα πολύ αίμα είναι υπεύθυνοι σε όλον τον κόσμο οι “Ιέρακες”.

 

3. Φίλοι, καλλιτέχνες και πολιτικοί λένε το τελευταίο αντίο στον Λουκιανό Κηλαηδόνη
Φωτογραφία: NDP

Στο θέατρό του «Μεταξουργείο», τον χώρο που με πολύ κέφι και μεράκι είχε φτιάξει με τη σύζυγό του Αννα Βαγενά, βρίσκεται από το πρωί η σορός του Λουκιανού Κηλαηδόνη.

Πολλοί φίλοι από το πρωί έσπευσαν για να του πουν το τελευταίο αντίο από κοντά. Χθες, η οικογένεια, σε μια κλειστή τελετή, τον αποχαιρέτησε, ενώ όπως ήταν επιθυμία του, η σορός του θα αποτεφρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Μανώλης Μητσιάς

Γιάννης Μποσταντζόγλου

Αννα και Γιώργος Νταλάρας

Γιώργος Βασιλειάδης

Βάσω Καβαλιεράτου και Φοίβος Δεληβοριάς

Γιώργος Μαργαρίτης

Σταμάτης Γαρδέρης

Ζαχαρίας Ρόχας

Αλέξης Κωστάλας

Διονύσης Σαββόπουλος

  1. Καλό κατευόδιο, Λουκιανέ!

  2. Γιώργος Μαραγαρίτης. Παραφωνία; Καθόλου. Πέρα από τη (έστω και διαφορετική) μουσική ενασχόληση,  είχαν και άλλα κοινά…πάθη. Ας είναι. “΄Ολα εδώ θα μείνουν” στην τελική.

 

4. Ο Τζόνι Ντεπ χρεοκόπησε -Ξοδεύει 2 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα
Ο Τζόνι Ντεπ χρεοκόπησε -Ξοδεύει 2 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα [εικόνες]

Εχοντας τους πιστωτές στο κατόπι του, ο Τζόνι Ντεπ αποφάσισε τελικά να σφίξει το ζωνάρι, απέλυσε τον μάνατζερ που είχε τα τελευταία χρόνια και τον σέρνει στα δικαστήρια για κακοδιαχείριση.

Τα οικονομικά προβλήματα του διάσημου ηθοποιού έγιναν γνωστά την περασμένη εβδομάδα. Ο Ντεπ βρίσκεται στο χείλος της πτώχευσης εξαιτίας του υπερβολικά ακριβού τρόπου ζωής του, αφού ξοδεύει 2 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα!

Η πρώτη του κίνηση ήταν να απολύσει τον διάσημο μάνατζερ Tracey Jacobs και να προσλάβει κάποιον που του στοιχίζει φθηνότερα. Ο Ντεπ δούλευε με τον συγκεκριμένο ατζέντη από το 1989 και χρωστάει ένα μέρος της φήμης του σε αυτόν τον ατζέντη, που είναι ανάρπαστος στο Χόλιγουντ.


Τα οικονομικά προβλήματα του Τζόνι Ντεπ οφείλονται εν μέρει στο πάθος του για τα ωραία πράγματα. Ο ηθοποιός κατέχει μια τεράστια συλλογή από έργα τέχνης, έχει 45 πολυτελή αυτοκίνητα και είναι ιδιοκτήτης 14 ακινήτων σε όλο τον κόσμο. Επίσης, το διαζύγιό του με την ηθοποιό Αμπερ Χερντ του κόστισε 7 εκατομμύρια δολάρια.


Πώς ξοδεύει τα χρήματά του ο Τζόνι Ντεπ;

  • 30.000 δολάρια τον μήνα για καλά κρασιά
  • 238.000 δολάρια τον μήνα για να πληρώνει 40 άτομα εργαζόμενους στο σπίτι του
  • 159.000 δολάρια τον μήνα για το ιδιωτικό του αεροπλάνο
  • 119.330 δολάρια τον μήνα για σωματοφύλακες

Δείτε τη λίστα που έκανε η Daily Μail:

Ο ηθοποιός υπέγραψε με μια νέα εταιρεία ατζέντηδων, τη CAA, αφού όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, «είναι πιο ευαίσθητοι στην οικονομική του κατάσταση». Στην πραγματικότητα, τα προβλήματά του ξεκίνησαν από τη στιγμή που δεν πλήρωνε εγκαίρους τους φόρους του και τα πρόστιμα ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια.

Αλλά και τα κέρδη του Τζόνι Ντεπ μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Μερικές από τις πρόσφατες ταινίες του, Alice Through the Looking Glass, Transcendence, και Mordecai, όχι μόνο δεν έφεραν τα κέρδη που αναμενόταν, αλλά δέχτηκαν τη χειρότερη κριτική.

Τα τελευταία χρόνια ο Τζόνι Ντεπ ξόδεψε 8 εκατομμύρια λίρες για να αγοράσει μαζικά έργα τέχνης, καθώς και 70 συλλεκτικές κιθάρες, πρόσφερε στον εαυτό του ένα πολυτελές γιοτ αξίας 14,3 εκατομμυρίων λιρών, ενώ ανάμεσα στα τρελά έξοδά του ήταν και ένα κανόνι αξίας 2,4 εκατομμυρίων για να εκτοξεύσει τις στάχτες του φίλου του συγγραφέα Hunter S Thompson στο Διάστημα!


Οι πρώην μάνατζερ δήλωσαν ότι προειδοποιούσαν συχνά τον 53χρονο ηθοποιό για τον τρόπο ζωής του τις δύο τελευταίες δεκαετίες, αλλά δεν άκουγε τίποτα. Εξακολουθούσε να ξοδεύει αλόγιστα, χωρίς να ακούει τις συμβουλές τους.

Ο Ντεπ κέρδισε βέβαια πολλά εκατομμύρια στην περίοδο μεταξύ 1999 και 2016, όταν έπαιξε τον ρόλο του Τζακ Σπάροου στους «Πειρατές της Καραϊβικής». Οι πέντε ταινίες που γύρισε ως Τζακ Σπάροου του απέφεραν κέρδη 200 εκατομμυρίων δολαρίων. «Ο Ντεπ και μόνο ο Ντεπ είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά προβλήματα στα οποία βρίσκεται σήμερα», λένε οι πρώην αντζέντηδες και η υπόθεση θα κριθεί στα δικαστήρια του Λος Αντζελες.

Διασώζουμε το παραπάνω   άρθρο για τις γενιές που έρχονται  και ελπίζουμε να είναι απείρως καλύτερες απο μας. Και το κάνουμε, για να μπορέσουν να αντιληφθούν, γιατί σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο  που πεθαίνουν για μια σταγόνα νερό, όταν “ψώνια” σαν αυτόν τον  ηθοποιό, ξοδεύουν μόνο για κρασί τα… μαλλιά της κεφαλής του. Για να εξηγήσουμε ,επίσης, γιατί ακόμα  γίνονται πόλεμοι. Γιατί υπάρχει έλλειψη αλληλεγγύης. Γιατί περισσεύουν η  κακότητα, η μοχθηρία, η  αδιαφορία για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Οι σύγχρονοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους στερούνται λογικής. Τα απλά είναι και τα πιο δύσκολα γι΄αυτούς. Δεν μπορούν να κατανοήσουν για παράδειγα πως ένα τέτοιο σκουπίδι σαν τον τρελαμένο αυτό ηθοποιό, όχι μόνο δε θα έπρεπε να τον στηρίζουν, ως θαυμαστές του, αλλά όφειλαν σε κάθε αντάμωμα μαζι του να τον περιλούζουν με σαπουνόνερα και να τον περιποιούνται με… σάπιες ντομάτες.

΄Ολες τούτες οι βεντέτες, οι αστέρες σε όλους τους χώρους των σόου μπίζνες δε θα μπορούσαν να προκαλούν, αν δεν υπήρχαν ελαφρόμυαλοι,ενδεείς φρενών, “ψώνια” κοινώς,  να τους αναδεικνύουν και να τους κρατούν σε ύψη αναγνωρισιμότητας και δημοσιότητας. Τούτοι έχουν το κύριο μερίδιο της ευθύνης για την προκλητικότητα του  θρασύτατου ηθοποιού. Τουλάχιστον ας τον φτύνουν, όπου τον συναντούν οι σώφρονες αυτής της κοινωνίας.