“ΣΚΑΝΔΑΛΟ” ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ. ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

 

 

1. α.Απόφαση: Το δικαστήριο αθώωσε όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση Βατοπαιδίου
Φωτογραφία: Eurokinissi

Αυλαία στη δίκη των κατηγορουμένων για τις «ιερές» ανταλλαγές, με το δικαστήριο να κρίνει αθώους όλους τους κατηγορουμένους, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.

Η πολύκροτη υπόθεση του Βατοπαιδίου

«Έριξε» μία κυβέρνηση, προκάλεσε την παραίτηση δύο εισαγγελέων και μία εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, ενώ απασχόλησε δύο χρόνια το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο. Ο λόγος για την υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών της Μονής Βατοπαιδίου με ακίνητα του Δημοσίου, μία υπόθεση που εκτός απροόπτου κλείνει σήμερα, με την έκδοση της απόφασης.

Οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος, νομικοί σύμβουλοι του κράτους, υπάλληλοι της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, πρώην γενικοί γραμματείς, συμβολαιογράφοι και δικηγόροι παραπέμφθηκαν σε δίκη με βαριές κατηγορίες, για τις οποίες η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε στην τελευταία συνεδρίαση τη «διαγραφή» τους, προτείνοντας την απαλλαγή των κατηγορουμένων.

«Αμαρτωλός είμαι, απατεώνας, όμως, δεν είμαι» είχε πει στην απολογία του ο ηγούμενος Εφραίμ, με δάκρυα στα μάτια. Ακόμη και σήμερα, όπως είπε, πιστεύει ότι η επίμαχη έκταση της λίμνης και των παραλιμνίων ανήκει στη μονή και θα έκανε τα πάντα για να διατηρήσει  τα κεκτημένα της. Για να μείνει η μονή ζωντανή, για να μπορεί να δέχεται επισκέπτες και για να συνεχίσει την μακρά ιστορία της… Για το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο παρίσταται ως πολιτική αγωγή, τα ακίνητα τού ανήκουν, τα διεκδικεί δικαστικά και αξιώνει αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστη από τις ανταλλαγές.

Για την εισαγγελέα, όλα στηρίχθηκαν σε μία ισχυρή πεποίθηση. Οτι η λίμνη και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκαν στη μονή, συνεπώς οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τα όργανα του Δημοσίου ήταν σύννομες.

Σχετικά με την κατηγορία που αντιμετώπιζαν ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος ως ηθικοί αυτουργοί των πράξεων των κρατικών αξιωματούχων (κυρίως στελεχών, τότε, της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου), η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε  ότι δεν προέκυψε πως έπεισαν κάποιους να παρανομήσουν, ούτε είχαν προσωπικό για αυτούς όφελος.

«Πίστευαν και πιστεύουν», είπε η εισαγγελική λειτουργός αναφερόμενη στον ηγούμενο Εφραίμ και στον μοναχό Αρσένιο, «ότι οι παραλίμνιες εκτάσεις και η λίμνη Βιστωνίδα ανήκουν στη μονή», για να προσθέσει ότι «δεν αποδείχθηκε πως επηρέασαν τους υπαλλήλους της ΚΕΔ, ούτε ότι είχαν οι μοναχοί τη δυνατότητα επιλογής ακινήτων του Δημοσίου τα οποία τους προσφέρθηκαν για τις ανταλλαγές».

Σάκης Κεχαγιόγλου για την απόφαση 

Δήλωση για την απόφαση του δικαστηρίου εξέδωσε ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Γκράτζιου Σάκης Κεχαγιόγλου

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την ομόφωνη και πανηγυρική αθώωση του Κωνσταντίνου Γκράτζιου (πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚΕΔ), τον οποίο υπερασπιστήκαμε από κοινού με τον καθηγητή Στέφανο Παύλου.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ορόσημο στα δικαστικά χρονικά της χώρας και αποδεικνύει ότι όταν οι Δικαστές αγνοούν επικοινωνιακές και πολιτικές σκοπιμότητες και δικάζουν με μοναδικό κριτήριο το υλικό της δικογραφίας, τότε το αποτέλεσμα είναι το μόνο σύμφωνο με το Δίκαιο και την Αλήθεια.

Τέλος επιθυμώ ως πολίτης να εκφράσω τη χαρά μου γιατί λαμβάνει τέλος η περιπέτεια και ο διωγμός της ιστορικής Μονής Βατοπαιδίου, που απετέλεσε πλήγμα για το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία».

Μιχάλης Δημητρακόπουλος για την απόφαση 

Ανακοίνωσε εξέδωσε και ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου που αθώωσε τον Γέροντα Εφραίμ και τον Πατέρα Αρσένιο είναι ιστορική. Το Βατοπέδι θα εξακολουθήσει να παράγει θρησκευτικό, πολιτισμικό και φιλανθρωπικό έργο, όπως πράττει εδώ και 10 αιώνες».

β. Βουλγαράκης για Βατοπαίδι: Δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο, ήταν όλα κατασκευασμένα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Η υπόθεση του Βατοπεδίου, έκλεισε οριστικά και τελεσίδικα με την απόφαση της δικαιοσύνης.
Δεν υπήρξε ποτέ, κανένα σκάνδαλο. Ήταν όλα εξ αρχής κατασκευασμένα.
Σήμερα λοιπόν, επιτρέψτε μου λίγες προσωπικές σκέψεις.
Από τη μεταπολίτευση και μετά, δεν υπήρξε κανένας άλλος πολιτικός που να κατηγορήθηκε τόσο χυδαία και τόσο άδικα, όσο εγώ.
Δεν υπήρξε παρόμοια περίπτωση τόσο στυγνής πολιτικής απαξίωσης μιας διαδρομής ετών, από αντιπάλους και «φίλους»…
Δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν τέτοιος κανιβαλισμό εις βάρος πολιτικού και της οικογένειας του, παρά το ότι γνώριζαν όλοι πάρα πολύ καλά, ότι πίσω από τις κατηγορίες δεν υπήρχε η παραμικρή σκιά.
Στα οκτώμισι χρόνια αυτά, υπήρξε πλήθος αθωωτικών αποφάσεων από τη δικαιοσύνη, τις ελεγκτικές αρχές , τη Βουλή. Υπήρξαν έγγραφες δηλώσεις συγνώμης από έντυπα, τηλεδικαστές , από «κατήγορους» της γειτονιάς και το καφενείου…
Κακά τα ψέματα… Η «άλλη πλευρά» έπαιξε τότε τα ρέστα της, για να απαξιώσει πρόσωπα και κυβέρνηση.
Η παράταξη που υπηρέτησα χρόνια, όμως, υπήρξε πάντα φοβική και ενοχική. Δε στήριξε ποτέ τους ανθρώπους της ακόμα και αν ήξερε την αλήθεια. Αντίθετα, δε δίστασε να τους δώσει ως βορά ακόμα και από τα σκαλοπάτια του κόμματος…
Δεν κατάλαβε ποτέ, ότι στο φασιστικό «υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;» η απάντηση είναι ότι υπάρχει, όταν ο καπνός είναι δημιούργημα που υπηρετεί σκοπιμότητες.
Την ημέρα της παραίτησης μου, είχα πει «…όταν ο κουρνιαχτός κατακάτσει, θα μπορέσετε όλοι να δείτε καθαρά. Τότε, δεν θα υπάρχει ούτε ένας, που αγωνίστηκε μαζί μου απ τις εποχές τις νεολαίας και δεν θα είναι περήφανος για τη συμπόρευση αυτή».
Σήμερα, είναι αυτή ακριβώς η μέρα.
Θέλω μόνο να ζητήσω συγνώμη απ τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για όσα τράβηξαν όλα αυτά τα χρόνια, επειδή ο σύζυγος και πατέρας τους, ήταν ένας ενοχλητικά και ανεξέλεγκτα προβεβλημένος πολιτικός που έπρεπε να βγει απ τη μέση…

Ποιος είπε πως τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα το «σκάνδαλο» Βατοπεδίου; Για μας εδώ δεν έκλεισε. Δικαστικά μπορεί να διεκπεραιώθηκε,  όχι όμως και ηθικά. Ούτε έγινε κατανοητό από τον κόσμο στις πραγματικές του διαστάσεις και  ποιες  σκοπιμότητες υπέκρυπτε.

΄Ολο εκείνο το… φοβερό σκάνδαλο, στο ρυθμό του οποίου χόρευε  για χρόνια όλη η Ελλάδα με πηχυαίους τίτλους ,έκτακτες ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, απευθείας ανταποκρίσεις, ανοιχτά  παράθυρα και στρωμένα τραπέζια συζητήσεων (!), είχε ένα και μοναδικό στόχο. Να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από το μεγάλο σκάνδαλο, εκείνο της χρεοκοπίας της χώρας. Επίτευγμα (κι αυτό) του Κώστα Καραμανλή και των δύο τελευταίων κυβερνήσεών του.

 Κι επινοήθηκε, κατασκευάστηκε ακριβώς την εποχή (2008) που η κυβέρνηση Καραμανλή, όπως αργότερα αποκάλυψε ο π. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έφαγε τη δεύτερη ισχυρή σφαλιάρα από τους Ευρωπαίους, επειδή άφησε  το χρέος  να χαρακτηριστεί  μη βιώσιμο. (Διευκρίνιση. Την πρώτη ισχυρή σφαλιάρα την εισέπραξε ο Κώστας Καραμανλής στις αρχές του 2007 από τους Αμερικανούς, οι οποίοι έβλεπαν πού πήγαινε το πράγμα στην Ελλάδα με το χρέος. Και όπως έχουμε αναλύσει αλλού, το κυρίαρχο μέλημα της Αμερικής στην Ευρώπη, ήταν και είναι να αποτρέψει μια χρεοκοπία στη χώρα στην οποία φυλάσσεται ο ισχυρότερο εξοπλισμός του ΝΑΤΟ με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά του από μια πιθανότατη εμφύλια σύρραξη, λόγω χρεοκοπίας της Ελλάδας).

 Πανικοβλημένη  με όλα αυτά η  τότε κυβέρνηση της Δεξιάς και συναισθανόμενη  την κρισιμότητα των στιγμών, που βίωνε η χώρα  με την τραγωδία θα ακολουθούσε, αντί να σημάνει συναγερμό με το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης (υπήρχε ακόμα τότε η δυνατότητα αναστροφής), αποφάσισε την εγκατάλειψη τους σκάφους  για τη σωτηρία του κόμματος και των υπευθύνων της οικονομικής τραγωδίας που προξένησαν. Ο σχηματισμός μιας πολυκομματικής κυβέρνησης τότε, θα σηματοδοτούσε  από τη μια τη σωτηρία της χώρας από όσα επακολούθησαν και  από την άλλη  την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του σε ειδικό δικαστήριο.  Αυτό θα ήταν, βέβαια, και το τέλος της κομματικής παράταξης στη χώρα που είτε ως Δεξιά είτε ως Ακροδεξιά, βαρύνεται με όλες τις «εθνικές», λεγόμενες,  τραγωδίες της χώρας.

Το “σκάνδαλο” Βατοπεδίου ήταν ακριβώς ο καταλληλότερος αντιπερισπασμός που χρειαζόταν  οι τοποτηρητές του κόμματος, που ηγείτο τότε ο «ανιψιός»  .»Ο από μηχανής θεός» βρέθηκε στα πρόσωπο δυο καλογέρων και μάλιστα Αθωνιτών ,που  άκουγαν στα …όσια ονόματα  Εφαίμ και Αρσένιος . Οι δυο μοναχοί, ο ένας μάλιστα ηγούμενος, αντί να επιμελούνται των της ουρανίου  σωτηρίας τους, ετύρβαζον  περί τα κόσμια και μάταια. Πώς, δηλαδή, να μοσχοπουλήσουν  μια λίμνη και μια περιοχή ,που δεν ήταν καν στην κυριότητα της παμπάλαιης Μονής, σύμφωνα με τις αρπακτικές απόψεις-διαθέσεις άλλων διεκδικητών, αφού διέθετε μόνο χρυσόβουλα κυριότητας  και  τούρκικα συμβόλαια για  Βακούφια .

Σε  έναν θρησκευόμενο, έστω και τυπικά λαό, όπως είναι οι ΄Ελληνες, που έχουν περί πολλού την Ορθοδοξία, αυτό ακριβώς ήταν   μέγα σκάνδαλο.  Αυτή  καθ΄αυτή η θρησκεία μας είναι άσπιλη και αμόλυντη, σου λένε. Και μόνο κάποιοι ανάξιοι εκπρόσωποί της, σαν τον Εφραίμ και τον Αρσένιο  τη δυσφημούν  και την καθιστούν «οίκον εμπορίου» .

 ΄Ηταν όντως το καλύτερο υλικό που χρειάζονταν   τότε οι βαρόνοι της Δεξιάς  παράταξης και η  κυβέρνηση για να κατασκευαστεί ένα σκάνδαλο, το οποίο. 1. θα είχε μεγάλη λαϊκή απήχηση και θα αποπροσανατόλιζε από το κυρίαρχο και όντως μέγα σκάνδαλο της χρεοκοπίας της χώρας. 2. θα ενεπλέκοντο όχι κομματικά-κυβερνητικά στελέχη “πρώτης γραμμής”, αλλά κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι και ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί. 3. θα ήταν «τεφαρίκι» για τη βιομηχανία παραπληροφόρησης.  4. θα προσέφερε μεν  κάποια, όχι καταλυτικά,  κομματικά οφέλη,  στα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα, αλλά θα διέσωζε την υπόδικη παράταξη της Δεξιάς  από την ευθύνη της νέας τραγωδίας.

Ο ίδιος ο (ακρο) Δεξιός  Βουλγαράκης, που  θυσιάστηκε από τους «πατριάρχες» της παράταξης και τον  αρχηγό και πρωθυπουργό του τότε, όπως  παραπάνω στην καταγγελία του παραδέχτηκε ο ίδιος, σήμερα, λάβρος,  κατηγορεί  τους θύτες του, αλλά αποφεύγει να μιλήσει λεπτομερώς για όλο το παρασκήνιο της κατασκευής του σκανδάλου και τους χαλκείς του. Δεν τολμάει να πει «έξω από τα δόντια» πως οι τοποτηρητές του κόμματος και  η κυβέρνηση που τότε υπηρετούσε, τον πέταξαν στο «λάκκο των λεόντων», για να βρουν το χρόνο οι υπόλοιποι να προετοιμάσουν τη φυγή τους από την εξουσία, πετώντας σε άλλους την «καυτή πατάτα» της χρεοκοπίας στην οποία οδήγησαν τη χώρα.

Το κύριο  βάρος της κατασκευής και της διάνθησης του “σκανδάλου” με το υλικό που πρόσφερε η ίδια η παράταξη της Ν.Δ τότε, έπεσε φυσικά στις πλάτες των ιδιοκτητών και των λοιπών φορέων  της εμπορικής δημοσιογραφίας. Οπωσδήποτε, από το χώρο αυτό  υπεύθυνο για όλο εκείνο το στημένο θέατρο είναι στο σύνολό του το συνάφι της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Μηδενός εξαιρουμένου. Αφεντικά και υπάλληλοι. Επί χρόνια έστησαν  ένα πλούσιο φαγοπότι με όλη αυτή την ιστορία των  καλόγερων στο Βατοπέδι,  που … ρήμαξαν τα δημόσια ταμεία! Ο Εφραίμ και ο Αρσένιος ήταν οι μεγάλοι ένοχοι!

Οι πρωτεργάτες ,όμως, της κατασκευής του “σκανδάλου” του Βατοπεδίου   και εκείνοι που πήραν απ΄ευθείας  την άνωθεν εντολή και την εκτέλεσαν με τεράστιο οικονομικό και επικοινωνιακό  όφελος για τους ίδιους, είναι οι «δημοσιογραφικοί αστέρες» της εποχής   Νίκος Χατζηνικολάου,  Νίκος Ευαγγελάτος,  Μάκης Τριανταφυλλόπουλος,  Θέμος Αναστασιάδης και  Γιώργος Τράγκας. Αυτοί έκτισαν πέτρα- πέτρα το σκάνδαλο, το ανέδειξαν  και το συντήρησαν. Φυσικά με το…πολύ  αζημίωτο, όπως είπαμε και περιγράφουμε στη συνέχεια.

Να επαναλάβουμε, για να μη ξεχνάμε,  τους δύο βασικούς στόχο: α. Ο αποπροσανατολισμός του κόσμου και η παροχή άφεσης αμαρτιών στο Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του ,που διέπραξαν το έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας, αφού κατάφεραν μέσα σε δυο κυβερνητικές θητείες να καταστήσουν το χρέος μη βιώσιμο.  (Το διπλασίασαν και εκτίναξαν το έλλειμμα πάνω από 15 %. Μοναδικό φαινόμενο στην νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας). β. Η διάσωση της παράταξης της Δεξιάς και η    πύργωση  δικαστικής  προστασίας-ασυλίας  στους βασικούς ενόχους των δύο κυβερνήσεων της Ν.Δ υπό πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Σ΄αυτά, ακριβώς, επικεντρώθηκαν και  πόνταραν τότε κυβέρνηση και σκαπανείς του …φοβερού θρησκευτικού, και όχι μόνο σκανδάλου, που ξέσπασε . Κι έτσι  έστησαν ένα μοναδικό θέατρο αντιπερισπασμού και σύγχυσης, που σήμερα, βλέποντας από την ασφάλεια που μας παρέχει ο χρόνος, αλλά κι από το επιτυχές αποτέλεσμα, οφείλουμε να συγχαρούμε σεναριογράφους και  σκηνοθέτες για το καταπληκτικό θέαμα ,που προσέφεραν. 

΄Ελα, όμως, που «ούτε γάτα ούτε ζημιά» δε γίνεται σ΄αυτό  τον κόσμο. Κι ακόμα “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”, πολύ περισσότερο, όταν τις συνέπειες εκείνης της τεράστιας απάτης, κλήθηκαν να τις επωμιστούν όλοι όσοι την εποχή εκείνοι βρέθηκαν να «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά» τους για τους ασεβείς καλόγερους, όχι όμως και για την ανίερη κυβέρνηση  που τίναξε με πάταγο  την «μπάνκα στον αέρα».

Βοούν τα έργα των αφεντικών και των υπαλλήλων της  εμπορικής δημοσιογραφίας. Scripta manent, άλλωστε. Μια ματιά μόνο (είναι και εύκολη μέσω του  google και του You tube) να ρίξει κανείς σήμερα στα “έργα και τις ημέρες” των θρασύτατων “Πρετεντέρηδων” ( ο ίδιος βγήκε σήμερα και παραδέχτηκε πως «ξέραμε τότε, αλλά είχαμε πάρει εντολή να σιωπήσουμε»!), θα φρίξει και θα αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προξένησαν στον τόπο  το αληταριό της εμπορικής δημοσιογραφίας.

  Κι ας μην αναρωτιέται  κανείς πώς  μπορούν  να συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο οι ίδιοι  σαν να μη συνέβη τίποτα ; Να εμφανίζονται «νίπτοντες τας χείρας» πάλι μπροστά σε οθόνες, να μιλούν σε μικρόφωνα, να σχολιάζουν και να κρίνουν με την πουλημένη πένα τους την επικαιρότητα; Απλά. «΄Εξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν”.

Διέπραξαν “έγκλημα καθοσίωσης”. Η Ιστορία τους έχει αμετάκλητα καταδικάσει. Και η ιστορική δημοσιογραφία, που υπηρετούμε εμείς, από εκείνη την εποχή  είχε δείξει καθαρά τους ενόχους και τους στόχους τους. ΄Οχι όμως και η ελληνική δικαιοσύνη. Ούτε οι θεσμοί που έχουν και αρμοδιότητα και καθήκον να αναδεικνύουν και να τιμωρούν εγκλήματα σαν το παραπάνω. Ακόμα «κάνουν τα στραβά μάτια». Κι αυτό, αν δεν είναι σκάνδαλο μέγα, ομού με εκείνο το μέγιστο της ατιμωρησίας των ενόχων της χρεοκοπίας της χώρας.

Να, γιατί  επιμένουμε πως  το «Βατοπέδι» δεν τελείωσε  για μας. Αν οι κατασκευαστές του υποτιθέμενου σκανδάλου,  οι δημοσιογράφοι, ο Κώστας Καραμανλής  και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησής του δεν πάνε φυλακή, τότε, σ΄αυτή τη χώρα, ούτε δικαιοσύνη θα υπάρξει ποτέ, ούτε θεσμοί άλλοι θα λειτουργούν. Τούτη η χώρα αποκλείεται να επιβιώσει, αν συνεχίσει να  βάζει όλα τα «σκουπίδια κάτω από τι χαλί». Η ατιμωρησία είναι ακόμα χειρότερη κι από την ίδια τη  χρεοκοπία της χώρας.

Τολμήστε ως δικαιοσύνη, ως πολιτική εξουσία, ως λαός. Καθίστε τους ενόχους δημοσιογράφους στο “σκαμνί”  μαζί με τους πρωτεργάτες του μεγάλου σκανδάλου της χρεοκοπίας της χώρας κι εκείνους που συγκάλυψαν το έγκλημα. Και μεταξύ αυτών, πρώτος και καλύτερος ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κι ο συνεργάτης του «Ναζί χωρίς στολή» Πάνος Καμμένος.

΄Ισως, έτσι, βρει κάποτε το βηματισμό της η χώρα. Αλλιώς, θα καρκινοβατεί και θα συνεχίζουν οι απατεώνες, οι πρόστυχοι, οι διαπλεκόμενοι, είτε δημοσιογράφοι, είτε πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί, να διαπράττουν ατιμωρητί τα εγκλήματά τους σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.

Να σταχυολογήσουμε από τα δεκάδες κείμενά μας την εποχή εκείνη  για το συγκεκριμένο θέμα της κατασκευής του σκανδάλου Βατοπεδίου,  κάποια αποσπάσματα:

1. ΒΑΤΟΠΕΔΙ-ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.
23.11.08
 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ? ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών η πραγματική αξία της περιουσίας που αντάλλαξε το Βατοπέδι με τα απανταχού της χώρας δημόσια οικόπεδα, ανέρχεται στο ποσό των 35-40 εκατομμυρίων Ευρώ. Με τις υψηλές γνωριμίες  του Εφραίμ και του Αρσένιου στο Μαξίμου (διάβαζε Καραμανλή μέσω Ρουσόπουλου), το ποσό αυτό εκτοξεύθηκε στο…αστρονομικό ποσό των 60-65 εκατομμυρίων Ευρώ. ΄Εχουμε, δηλαδή, μια διαφορά κέρδους, που καρπώθηκε το μοναστήρι, περίπου 20 εκατομμύρια Ευρώ.  Στο μεταξύ, η περιουσία αυτή (εν προκειμένω η λίμνη Βιστωνίδα) είναι στην απόλυτα νόμιμη κυριότητα του Βατοπαιδίου με χρυσόβουλα και οθωμανικά συμβόλαια. Ας μην ξεχνάμε, με χρυσόβουλα και συμβολαιογραφικές πράξεις επίσης κατοχυρώνεται  το ιδιοκτησιακό καθεστώς  χιλιάδων στρεμμάτων  εντός κι εκτός συνόρων της Ελλάδας (π.χ το Φανάρι και η περιουσία του στην  Κωνσταντινούπολη, ολόκληρη η Εύβοια, που αγοράστηκε με συμβόλαια από τον Τούρκο αγά, τον Κάιζερ και τον τσιφλικά Νοέλ  Μπέκερ αργότερα ).
΄Υστερα απ αυτά, συνοψίζουμε και έχουμε και λέμε: 1.Είναι ή δεν είναι  περιουσία της μονής η λίμνη? Είναι λέμε εμείς και κάθε εχέφρων, που έχει ολίγον περισσότερο μυαλό και τσίπα από την Αλέκα, τον Αλαβάνο και τον Καρατζαφέρη. Γιατί αν δεν ήταν και δεν έχουν νομιμότητα τα χρυσόβουλα και οι οθωμανικές  συμβολαιογραφικές πράξεις , αύριο πρωί  η μισή Ελλάδα είναι στον αέρα ιδιοκτησιακά και οι Τούρκοι αρπάζουν στον αέρα μια χρυσή ευκαιρία να πετάξουν έξω το πατριαρχείο από την Κωνσταντινούπολη και να ισχυριστούν πως επαναστατικώ δικαίω, κατέχουν νόμιμα τις περιουσίες των Κυπρίων της Βόρειας Κύπρου.
2.Ποιοί… ακτήμονες θα έπαιρναν τα φιλέτα-οικόπεδα του δημοσίου που πρόφτασε και πήρε ο αητονύχης Εφραίμ? Και γιατί να γίνουν αυτοί οι ακτήμονες  εκατομμυριούχοι εν μια νυκτί και όχι η μονή, που στο κάτω-κάτω έδωσε και κάτι για να πάρει ό τι πήρε? Τι ενδιαφέρει το συνειδητοποιημένο και έντιμο ΄Ελληνα πολίτη αν τα εκατομμύρια τα ξεκοκαλίζουν στα σκυλάδικα οι…ακτήμονες ή οι καλόγεροι?
Τώρα, γιατί έγινε ολόκληρο θέμα όλη αυτή η ιστορία? Για 20 ψευτοεκατομμυριάκια, που τσέπωσε παραπάνω ο Εφραίμ για τις… αυξημένες διατροφικές και λοιπές ανάγκες των αγίων μοναχών της μονής? 20 εκατομμύρια δωρίζει ο Καραμανλής και οι συν αυτώ με το καλημέρα σας  στους λογής κολλητούς, στις φίλιες κομματικές ενώσεις και στις  εταιρίες φαντάσματα κολλητών και νεοδημοκρατικών κομματαρχών. Τι είναι 20 εκατομμύρια μπροστά, ας πούμε, στα σκάνδαλα του ΟΤΕ , της ΔΕΗ των Δημοσίων έργων κλπ?  Τι είναι τα 20 εκατομμύρια Ευρώ μπορστά στα δισεκατομμύρια που παίρνουν τα ελληνικά κόμματα ως επιδότηση από κράτος? (Ναι, ναι ο Καρατζαφέρης,η Αλέκα και ο Τσίπρας  παίρνουν παρά με τη σέσουλα, αλλά  γιατί άραγε?).
Γιατί, λοιπόν ο καημένος ο Εφραίμ, που ήταν και ο προσωπικός ψυχίατρος-εξομολόγος του Ρουσόπουλου και της Μαριέτας να μην πάρει μια μικρή μίζα σε μια δοσοληψία με το δημόσιο, όπως κάνει κάθε… αξιοπρεπής διαπλεκόμενος με το ελληνικό κράτος? Γιατί, λέμε, έγινε ΘΕΜΑ το θέμα του Βατοπεδίου?
Λοιπόν: Τα ΜΜΕ, έχουν απόλυτη ανάγκη κάθε μήνα να εφευρίσκουν-επινοούν  θέματα ήσσονος σημασίας, που τα αναγορεύουν σε μείζονα για τις ανάγκες της τηλεθέασης και της αναγνωσιμότητας τους. Παραδείγματα από το παρελθόν άπειρα. Από το νερό του Καματερού του Λαμπράκη παλιότερα, ως τον Βαβύλη του Τριανταφυλλόπουλου, το Ζαχόπουλο του Θέμου και τον Εφραίμ των Θεσσαλονικιών δημοσιογράφων, επικουρουμένων από τους αξιότιμους Χατζηνικολάου ,Ευαγγελάτο,Τρίμη, Τράγκα  και λοιπούς…αξιόπιστους ΄Ελληνες τηλεπαρουσιαστές και σχολιαστές των δελτίων ειδήσεων. Από κοντά φυσικά και τα κόμματα, που βρήκαν μια άριστη ευκαιρία να διαμοιραστούν τα ιμάτια της Ν.Δημοκρατίας με τις σκληρές ανακοινώσεις τους περί σκανδάλου, τις τάχατες, δίκην Κέρβερου, παρουσίες τους στις ανακριτικές επιτροπές της βουλής και τις καταγγελίες παρουσίες στα τηλεοπαράθυρα αγανακτησμένων βουλευτών των λοιπών,πλην Ν.Δ, κομμάτων.
΄Ετσι,με αυτά και με τα άλλα το μεν ΠΑΣΟΚ εκτινάχτηκε στο 37% και ο Τσίπρας στο 13, ενώ σοβαρά  οφέλη από αυτή την σκανδαλοθηρική ιστορία του Εφραίμ αποκόμισαν και τα άλλα κόμματα.
Και εις άλλα με υγεία!

 

ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ:
«Μπορείτε να κοροϊδεύετε ΜΕΡΙΚΟΥΣ ανθρώπους ΟΛΕΣ τις φορές και ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους ΜΕΡΙΚΕΣ φορές. Αλλά, ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους ΟΛΕΣ τις φορές, αποκλείεται να τους κοροϊδεύετε».Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας αυτό, κύριοι εμπλεκόμενοι στο μέγα σκάνδαλο του αποπροσανατολισμού του λαού αυτής της χώρας.

2, ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ,ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ!
27.11.08
 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ
Η Ελλάδα, είναι μια από τις πλέον χρεωμένες χώρες στον κόσμο και με το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζει να δανείζεται ασύστολα, αφού  τα χρέη του παρελθόντος, τα έξοδα εξοπλισμών, τις αστρονομικές επιδοτήσεις των κομμάτων, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις κ.λπ τα εξοφλεί κατά κανόνα με δανεικά. Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει επακριβώς ούτε τα ποσά, που αναλογούν σε κάθε σημερινό ΄Ελληνα να καταβάλει γι αυτά τα χρέη, ούτε και πόσες γενιές μελλοντικά έχουν επιβαρυνθεί με  τα συγκεκριμένα χρέη και τα ελλείμματα της οικονομίας.
Για την κατάσταση αυτή είναι  υπεύθυνα, φυσικά,  και τα δύο μεγάλα κόμματα, που άσκησαν την εξουσία τα τελευταία χρόνια. Συνένοχα, όμως, είναι και τα μικρότερα, που για τους δικούς τους λόγους το καθένα, ή απεσιώπησαν την τραγικότητα της οικονομικής κατάστασης της χώρας ή αποπροσανατόλισαν την κοινή γνώμη, στρέφοντάς την από  το μείζον αυτό θέμα-σκάνδαλο σε άλλα ήσσονος σημασίας.
Σοβαρή είδηση, μεγάλο θέμα,  απίστευτο σκάνδαλο δεν ήταν ούτε είναι στην Ελλάδα εκείνα που όντως είναι τέτοια, αλλά εκείνα που θα κατασκευάσουν και θα αναδείξουν ως τέτοια  τα ΜΜΕ και τα κόμματα του κοινοβουλίου για διαφορετικούς ή  κοινού συμφέροντος λόγους. ΄Ετσι, για παράδειγμα, παλιότερα, ο Κόκας της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ανάδειξε  σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου και ρυθμιστή του πολιτεύματος έναν από τους πλέον «σκοτεινούς»  πολιτικούς της χώρας, τον Κωνστ.Μητσοτάκη και ο Λαμπράκης  με το ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, ανεβοκατέβαζε επί σειρά ετών κυβερνήσεις και προωθούσε πολιτικά-και όχι μόνο-πρόσωπα κατά  βούληση και συμφέρον.
Σήμερα και μετά το 1988-9, χρονιές έναρξης της λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και μέσω αυτής ,ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας, η κόρη του «Κίτσου» της Ελευθεροτυπίας, οι ανεκδιήγητοι Κουρήδες, ο Ρίζος, ο Κύρτσος, ο  Χατζηνικολάου, ο Τριανταφυλλόπουλος ο Ευαγγελάτος, ο Παπαχελάς,ο Τράγκας, ο Πρετεντέρης και οι λοιποί,  συνεχίζουν απτόητοι να κατασκευάζουν ή να αποσιωπούν ειδήσεις, να επινοούν ή να αποκρύπτουν  σκάνδαλα, αρκεί τα «προϊόντα» που λανσάρουν να έχουν ακροαματικότητα, διάρκεια, σασπένς, με απώτερο στόχο το χρήμα φυσικά, αφού αυτό θα αυξήσει τις διαφημίσεις και θα καλύψει απέραντο χρόνο που χρειάζονται οι εκφωνητές-σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα, για  να καλύψουν. Τα κόμματα, όμηροι τις περισσότερες φορές, αυτής της νοοτροπίας  όχι μόνο δεν τολμούν να αντισταθούν στην κατασκευασμένη πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλά συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής και τηλεοπτικής της  εξέλιξης, για να αποκομίσουν ανάλογα μικρό ή μεγάλο κομματικό όφελος.
Να δούμε κάποια τέτοια  κατασκευασμένα και ήσσονος σημασίας θέματα τα τελευταία χρόνια, που αναγορεύτηκαν σε μείζονα και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσαν πέραν της  υψηλής τηλεθέασης:
………………………………………………………………………………….
3.Οικόπεδα Βατοπεδίου: Δυο φιλοχρήματοι καλόγεροι, ανταλλάσσουν  μια λίμνη από την αναμφισβήτητη περιουσία της μονής Βατοπεδίου με κάτι οικόπεδα-φιλέτα,  ελέω κάποιων υπουργών και παρατρεχάμενων του Καραμανλή και καρπώνονται καμιά εικοσαριά εκατομμύρια Ευρόπουλα. Υπό άλλες συνθήκες και εποχές, ούτε στα ψιλά των εφημερίδων θα γραφόταν το…σκάνδαλο, όπως άλλωστε έγινε τόσο καιρό. Στο μεταξύ, όμως, οι Πασόκοι, ο Αλαβάνος και οι δελφίνοι της ΝΔ , αποφάσισαν πως είναι ώρα να πάρει πόδι ο Καραμανλής. Επιστρατεύεται, λοιπόν, ο Εφραίμ και οι εμπλεκόμενοι άνθρωποι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, γίνεται ένας πανικός, ένας πρωτοφανής σάλος και νάτο, το μεν ΠΑΣΟΚ περνάει μπροστά από τη ΝΔ 4 ποσοστ. μονάδες, ο δε Καραμανλής αρχίζει να ετοιμάζει τις βαλίτσες του, πριν βυθίσει τη Δεξιά σε ένα ποσοστό κάτω του 25% των ψηφιζόντων.
Τέτοια,λοιπόν, είναι τα.. μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα μας και αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούν η κατασκευή και το φούσκωμά τους από τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Το γεγονός ότι ήδη η χώρα έχει πτωχεύσει, πως δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε καν τα εφ άπαξ να πληρωθούν, πως η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο οικονομικά, όπως τα ξένα ΜΜΕ καθημερινά σχεδόν επισημαίνουν, ότι πολύ γρήγορα δεν αποκλείεται ακόμα και τις συντάξεις-μισθούς να κατάσχουν οι Τράπεζες για χρέη ή  να ορίσουν όριο στην ανάληψη ποσών από τις καταθέσεις, γι αυτό το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, κανείς δε μιλά. Αλλά, αν μιλήσουν, ο κόσμος θα σπεύσει να σηκώσει τις καταθέσεις του με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να βάλουν λουκέτο και το σύστημα να τιναχτεί στον αέρα από τη μια στιγμή στην άλλη. Και τότε, από πού θα πάρουν τα κόμματα τις  επιδοτήσεις τους-μαμούθ  και οι βουλευτές τις παχυλότατες αμοιβές τους? Πώς θα συνεχίσει το σύστημα να δουλεύει και να διαιωνίζει την απάτη και τον αποπροσανατολισμό των υπηκόων του? Ακούει κανείς?

 

3. ΧΡΥΣΑΦΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΤΟ ΑΠΕΛΘΟΝ 2008.
04.01.09
΄Εφτιαξαν ειδήσεις και σκάνδαλα.΄Εφαγαν καλά!…
Στην Κυρ..Ελευθεροτυπία (4-1-09),διαβάζουμε: “Η κηδεία και η διαδοχολογία Χριστόδουλου, η «Καλομοιριάδα» και το θρίλερ Σεργιανόπουλου κατάπιαν και χώνεψαν τη «Ζαχοπουλιάδα», και έπειτα από μια σύντομη στάση στους Ολυμπιακούς και το σκάνδαλο του ντόπινγκ, παρακολουθήσαμε τη «Βατοπεδιάδα» να τα καταπίνει όλα με τη σειρά της, και το έτος να κλείνει δραματικά, με σφαίρες στο ψαχνό, παιδιά στους δρόμους και βομβαρδισμούς στην Παλαιστίνη».
Αλλά, ποια από τα παραπάνω υπήρξαν γεγονότα που άξιζαν να καταλάβουν επί σειρά εβδομάδων ή και μηνών  τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και να αναδειχτούν σε  πρώτη είδηση στα λοιπά ηλεκτρονικά ΜΜΕ? Κανένα ασφαλώς. Η αρρώστια και ο θάνατος του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου? Ποσώς. Εκατοντάδες άνθρωποι, «επώνυμοι» και «ανώνυμοι» αρρωσταίνουν και πεθαίνουν κάθε μέρα στην Ελλάδα, αλλά δε γίνεται η περιπέτεια της υγείας τους ή ο θάνατός τους, θέματα εβδομάδων και μηνών, όπως εν προκειμένω του Χριστόδουλου. Αλλά ο μακαρίτης (μακαριστός), όντας ο ίδιος εν ζωή και «υπηρεσία» τηλεστάρ, ήταν σίγουρο πως η τελευταία τραγική σελίδα της ζωής του θα ανέβαζε κάθετα την τηλεθέαση-αναγνωσιμότητα γι αυτό και τα ΜΜΕ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την…ευκαιρία της αρρώστιας και του θανάτου του αξιολύπητου  αρχιεπισκόπου.
Ο τραγικός θάνατος του ηθοποιού Σεργιανόπουλου, ήταν πραγματικό κελεπούρι για τα ελληνικά ΜΜΕ. Ο γνωστός από τις επιτυχημένες του εμφανίσεις στις τηλεοπτικές σειρές ηθοποιός, είχε την…ατυχία να είναι ομοφυλόφιλος ,κάτι που για την υποκριτικότατη  ηθική της ελληνικής κοινωνίας είναι «έγκλημα καθοσίωσης». Οι λεπτομέρειες του θανάτου του άτυχου ηθοποιού και η λαίμαργη, αδηφάγα  περιέργεια της ελληνικής κοινής γνώμης, έμελλε να καταστήσουν το θέμα για εβδομάδες  το υπ΄άριθ. ΕΝΑ στη λίστα των ειδήσεων εκείνης της περιόδου.
Για τους  ίδιους ή παρεμφερείς με τους παραπάνω λόγους, ο Ζαχόπουλος και η Τσέκου, ο Εφραίμ και ο Αρσένιος συγκέντρωσαν επί σειρά  μηνών πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Βέβαια, οι δύο πρώτοι έγιναν στην κυριολεξία «ρόμπα» για μια συνηθισμένη και κατανοητή (με την έννοια της ερμηνείας)   σεξουαλική  ιστορία μεταξύ προϊσταμένου και υφισταμένης από τις εκατοντάδες που λαμβάνουν χώρα στον αγγελικά πλασμένο χώρο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης (αλλά και της ιδιωτικής, κατά κόρον). Όμως, η περίπτωση ήταν ξεχωριστή, αφού ο Ζαχόπουλος υπήρξε «κολλητός» της συζύγου του πρωθυπουργού και οι…πονηροί  συνειρμοί με τα DVD του ανεκδιήγητου Θέμου Αναστασιάδη, έτρεφαν χορταστικά τη νοσηρή φαντασίωση του φιλοθεάμονος και κουρκουσουράδικου ελληνικού κοινού. Από την άλλη, οι μοναχοί  είχαν την ατυχία: 1.Να είναι ιερωμένοι και μπίζνεμεν.2.Να έχουν διασύνδεση με το πρωθυπουργικό περιβάλλον. 3.Την περίοδο που ξέσπασε το «σκάνδαλο» Βατοπεδίου, να λείπουν «πιασάρικα σκάνδαλα» από το ενημερωτικό-ειδησεοραφικό οπλοστάσιο των ΜΜΕ.
Την τελευταία εβδομάδα, οι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών και η χερσαία εισβολή τους στη Γάζα με τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες, προσέφεραν για άλλη μια φορά, και μάλιστα  στην περίοδο των εορτών που διανύουμε (περίοδο που συνήθως είναι «στεγνή» από ειδήσεις),μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στα ΜΜΕ να «βγάλουν» θέμα, για να χορτάσει αίμα και δάκρυ η αιμοδιψής και παράλληλα Ξανθοπουλικής συμπεριφοράς  ελληνική κοινωνία. Βέβαια, το γεγονός πως στο Σουδάν, το Ζαϊρ,τη Ρουάντα και σε άλλες αφρικανικές χώρες,πολύ πιο πριν από τα γεγονότα στη Μ.Ανατολή, οι νεκροί και οι τραυματίες μετριούνται όχι σε εκατοντάδες,αλλά σε εκατομμύρια πλέον, δε συγκινεί κανέναν, τουλάχιστον στην Ελλάδα, επειδη, για τους συμπατριώτες μας, η Αφρική είναι τόσο μακριά και η μαύρη φυλή ολιγότερης αξίας από εκείνης της καυκάσιας .
Με τούτα και με τα άλλα, λοιπόν, το απελθόν 2008,υπήρξε κατ εξοχήν κερδοφόρο για όλα τα ΜΜΕ,  διότι: Καλύφτηκε τηλεοπτικός χρόνος, που χωρίς αυτές τις κατασκευασμένες ειδήσεις και τα «σκάνδαλα», θα ήταν αδύνατον να καλυφθεί με τα τρέχοντα γεγονότα. Παρήλασαν από τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις στήλες των εντύπων εκατοντάδες φαιδρά πρόσωπα (τάχα μου σοβαροί πολιτικοί αναλυτές, κριτικοί, συγγραφείς κ.λπ) και άλλοι γνωστοί  «μαϊντανοί»,για να αποκτήσουν την  απαραίτητη νόστα τα δελτία  ειδήσεων.  Με  αυτούς τους τρόπους και εξ αιτίας αυτών, επομένως, εισέρευσε ,δια των διαφημίσεων, παχυλότατο χρήμα στα λογιστήρια των λογής μιντιακών επιχειρήσεων (που ήταν και το τελικό ζητούμενο),για να αμειφθούν έτσι αδρότατα, τόσο οι αχόρταγοι  ιδιοκτήτες τους, όσο και  οι… ετερόφωτοι  αστέρες της ελληνικής δημοσιογραφίας, αυτοί ακριβώς που «κατασκευάζουν» και συντηρούν ειδήσεις και σκάνδαλα κατά το δοκούν και το συμφέρον.

 

4. ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ:ΔΙΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ …”
23.12.11

  “Χριστούγεννα στο κελί για τον Εφραίμ
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών» .(ΜΜΕ).
Τέλος δεν έχει ο κατήφορος της ελληνικής δικαιοσύνης. Γιά άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως σε πολλές περιπτώσεις οι αποφάσεις της υποκρύπτουν σκοπιμότητες. Η προφυλάκιση Εφραίμ για παράδειγμα από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών , δείχνει πολύ καλά πως είναι μια απόφαση για το “θεαθήναι”,που “συνάδει” με τη…λαϊκή βούληση , αποφασίστηκε με γνώμονα εκείνη και έχει σκοπό να συστοιχιθεί με τη λεγόμενη κοινή γνώμη .
Αφού οι σκουπιδοπαραγωγοί της “βιομηχανίας ενημέρωσης” ,της στημένης πληροφόρησης και της κατασκευής σκανδάλων,αποφάσισαν πριν περίπου 3 χρόνια πως για εισπρακτικούς σκοπούς (άνοδος τηλεθέασης=χρήμα) συνέφερε η αναγωγή μικροσκανδάλων ( τύπου Βαβίλη,Ζαχόπουλου, Βατοπεδίου) σε… υψίστης σημασίας σκάνδαλα, ξεκίνησαν να τα “παίζουν” με εμετικούς ρυθμούς επί συναπτά έτη. Την ίδια εποχή, το Homo-Naturalis.gr ανεδείκνυε ως κυρίαρχο θέμα και μέγα σκάνδαλο την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας, προειδοποιούσε για τη συμφορά και καλούσε τον κομματικό- “πολιτικό” και δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας να αναλάβουν σταυροφορία για την αποσόβηση της καταστροφής που πλησίαζε με πρώτο βήμα το σχηματισμό εξωκοινοβουλευτικής κυβέρνησης από πρόσωπα χωρίς κομματική ταυτότητα ή άλλη εξάρτηση.
Παράλληλα, κοινοποιήσαμε σε ΟΛΑ τα ελληνικά ΜΜΕ,αλλά και σε σάιτ και μπλόγκ το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο δικό μας σάιτ ( 27/10/2008, με τίτλο “ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ”. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ” (=καίγονται τα σπίτια σας και σεις διασκεδάζετε) και με ειδική επιστολή τους επισημαίναμε την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα μια ενημερωτική “επανάσταση” μέσω αυτών, ώστε να ασκηθεί ισχυρή πίεση και να αναγκαστούν ο κομματικός κόσμος της χώρας και ο πρόεδρος της δημοκρατίας να προχωρήσουν σε έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το ίδιο άρθρο και η επιστολή στάλθηκαν και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και στα κεντρικά κομματικά γραφεία. Κανένας τους δε συγκινήθηκε. Αντίθετα, κατάλαβαν πως η ανάδειξη τέτοιου θέματος εκείνη την ώρα ,που “έπαιζαν” επιτυχώς και ήταν στο φόρτε τους τα κατασκευασμένα “σκάνδαλα”, ισοδυναμούσε με οικονομική αυτοκτονία της “βιομηχανίας ενημέρωσης”,αφού οι αναταράξεις της αγοράς και η αντίδραση του κόσμου, θα είχαν καταλυτικά αρνητικές επιπτώσεις στα “ταμεία” τους (ειδικά στο διαφημιστικό τους “τζόγο”).
΄Ετσι, από την πρώτη στιγμή οι Κουρήδες,οι Λαμπράκηδες,οι Μπόμπολοι,οι Τράγκες, αποφάσισαν την “εν ψυχρώ εκτέλεση” της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, της ανάδειξης του  μεγάλου σκανδάλου της οικονομικής κρίσης και επέλεξαν τη συνέχιση της κερδοφόρας επιχείρησης  “τεχνητή επικαιρότητα” ,που είχαν επιβάλει και συντηρούσαν εκείνη την εποχή και “βάπτιζαν” απλά ζητήματα σε μείζονα θέματα-σκάνδαλα.Μια πράξη η οποία, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, αποτελεί έγκλημα “εσχάτης προδοσίας” και “καθοσίωσης”. Σήμερα, όλοι αυτοί, που θα έπρεπε να είναι φυλακή από καιρό,”νίπτουν τα χείρας” τους, παριστάνουν τους αδιάφορους- έκπλητους και το χειρότερο αναδεικνύονται κατήγοροι άλλων . Το πιο κωμικό είναι πως αναγορεύονται σε ειδικούς για την… έξοδο από την κρίση,που οι ίδιοι άφησαν σκόπιμα (δόλος) να πάρει τις τραγικές,σημερινές διαστάσεις.
Εν τω μεταξύ, η “εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα” ελληνική δικαιοσύνη, αντί να βρει τρόπο ,αφού αυτό είναι το καθήκον της, να στείλει μέσα τους πραγματικά υπεύθυνους για το μεγάλο σκάνδαλο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, κι αυτή “νίπτει τα χείρας” της  και παράλληλα, για να αποσείσει και να διασκεδάσει τις ευθύνες της, να αποπροσανατολίσει και να εκτονώσει τη “λαϊκή” οργή, προβαίνει στην προφυλάκιση ενός μικροαπατεώνα-χρησιμοθήρα καλόγερου του…αγίου ηγουμένου Εφραίμ!
Ποσώς,βέβαια, μας ενδιαφέρει η προφυλάκιση αυτή και ούτε θα προβαίναμε σε διαμαρτυρία για…άδικη (μονομερή ναι) μεταχείριση, γιατί πίσω από τη βιτρίνα που κατασκεύασαν-έστησαν οι σκουπιδοπαραγωγοι δημοσιογράφοι στο “σκάνδαλο” Βατοπεδίου ,υπάρχει και ουσία,που δείχνει πως σε εκείνες τις …ιερές ανταλλαγές υπήρχαν σκοτεινές διασυνδέσεις με “πολιτικά”-κομματικά γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες. Μάλιστα,οι ίδιοι οι δικαστές δείχνουν πως το τέλος του σκοτεινού αυτού διαδρόμου οδηγεί κατ ευθείαν στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και στους “παρακοιμώμενούς” του.
΄Αρα, όλοι αυτοί,όπως και ο Εφραίμ,ως φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί-συναυτουργοί, έπρεπε να ακολουθήσουν τον ηγούμενο στο κελί. Αλλά,  δεν τους έστειλαν εκεί οι δικαστές που αποφάσισαν την προφυλάκιση του διαπλεκόμενου με εκείνους (εξουσία) καλογέρου,επειδή, ισχυρίζονται, πως  είναι “δεμένα τα χέρια” τους. Αν,ήταν όμως φτιαγμένοι από την “πάστα” κάποιων  Ισπανών ή Ιταλών δικαστών θα εύρισκαν όχι ένα,αλλά δέκα τρόπους να τους βάλουν μέσα.Τα “δεμένα χέρια” είναι “προφάσεις εν αμαρτίαις”.
Βέβαια, εδώ δεν τιμωρήθηκαν ακόμα (αλλά δεν θα το αποφύγουν) οι “πρωτεργάτες”-συντελεστές της δεινής κρίσης,που βιώνουμε σήμερα ,τα ονοματεπώνυμα των οποίων έχουμε πολλάκις εδώ δημοσιεύσει. Αναφέρουμε ξανά αυτά τα ονόματα εδώ γιατί, αφ΄ενός μεν, είναι σημαντικό υλικό της Ιστορίας που “γράφουμε” στο σάιτ, αφ΄ετέρου δε, για να έχει στο μέλλον πλήρη και σαφή ενημέρωση ο νέος θεμός της δικαιοσύνης που γεννιέται πάνω στα ερείπια αυτού του κτιρίου-ερειπίου,που κατ΄ευφημισμό αποκαλείται ελληνική δικαιοσύνη.
Βασικοί ένοχοι,λοιπόν, της οικονομικής κρίσης και της επερχόμενης χρεοκοπίας της χώρας είναι:
1. Από τους “πολιτικούς” οι: Κ Καραμανλής, Γ. Αλογοσκούφης, Γ. Παπαθανασίου, Π Παυλόπουλος και Β. Πολύδωρας.
2. Από τη “βιομηχανία ενημέρωσης”:΄Ολοι οι ιδιοκτήτες των καθεστωτικών ΜΜΕ και τα “τσιράκια”- συνεργάτες τους δημοσιογράφοι. Απ΄όλο αυτό το συρφετό, τεράστιες ευθύνες καταλογίζονται ειδικά σε εκείνους που δηλώνουν πως ασκούν “πολιτική δημοσιογραφία” . Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ιδιοκτήτες -υπεύθυνους των ΜΜΕ αδελφούς Κουρή, Χ. Λαμπράκη, Γ. Μπόμπολα,Γ. Τράγκα,Γ. Κύρτσο, Π.Κωστόπουλο, Λ.Κανέλλη και τους δημοσιογράφους που κατευθύνονται-χρηματοδοτούνται από αυτούς, όπως Ν. Χατζηνικολάου, Ν.Ευαγγελάτος, Ι.Πρετεντέρης, Α. Παπαχελάς,Ε. Στάη, Ο.Τρέμη και άλλοι, που για λόγους οικονομίας χώρου δεν αναφέρουμε εδώ. Στην υπό έκδοση “Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας” ,βέβαια, καταγράφουμε αναλυτικά (και ελπίζουμε χωρίς παραλείψεις) ΟΛΑ τα ονόματα των δημοσιογράφων,που κατά την ιστορική μας κρίση βαρύνοντα με σοβαρά “εγκλήματα”  κατά των βασικών αρχών  της δημοσιογραφίας και υπέχουν σοβαρές ευθύνες για τη κρίση που σοβούσε και ενέσκηψε σήμερα και που δεν είναι μόνο οικονομική,αλλά και πολιτική,κοινωνική,πολιτιστική. Στους υπόδικους της “βιομηχανίας ενημέρωσης” συμπερλαμβάνουμε και πολλούς “γελωτοποιούς”, ειδικά της ελληνικής τηλεόρασης,με…εξέχοντα,ως αδίστακτο και “υβριστή”(με την αρχαία ελληνική έννοια), το Λ.Λαζόπουλο.
3.Από το χώρο της Δικαιοσύνης πιστεύουμε πως η ευθύνη επιμερίζεται σε πολλούς ανώτερους δικαστικούς και το πρόβλημα αφορά συνολικά τη δικαιοσύνη και την ηγεσία της και δεν έχει να κάνει μόνο με πρόσωπα. Ενδεικτικά,όμως, μνημονεύουμε τους Ρ. Κεδίκογλου τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Γ.Σανιδά τέως εισαγγελέα του Αρείου πάγου, Ν. Ζαγοριανό, ανακριτή στην υπόθεση Ζήμενς.
΄Υστερα απ΄αυτά, αν ΟΛΟΙ οι κατονομαζόμενοι παραπάνω, ως ένοχοι και υπεύθυνοι για εγκλήματα κατά ενός ολόκληρου λαού και ειδικά παιδιών και ανήμπορων,εξαιτίας της φτώχειας -ανέχειας και της απόγνωσης που θα λάβουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στους επόμενους μήνες και θα εξελιχθούν σε “μάστιγα”,δε βρεθεί νομικός τρόπος από τους υπεύθυνους φορείς της ελληνικής δικαιοσύνης να δικαστούν άμεσα για εγκλήματα “εσχάτης προδοσίας”,η προφυλάκιση Εφραίμ θα μοιάζει… ανέκδοτο που (θα) βγάζει πολύ γέλιο.
Το δικαστικό σώμα στη χώρα μας απέδειξε πως είναι κατώτερο των περιστάσεων,πολλοί ισχυρίζονται χειρότερο απ΄όσο οι “πολιτικοί” και οι της “βιομηχανίας ενημέρωσης” .΄Εχουν απολέσει προ πολλού την “έξωθεν καλή μαρτυρία” και έχουν υποσκάψει το κύρος της δικαιοσύνης με σωρεία άλλων ενεργειών. Να μνημονεύσουμε ενδεικτικά τα πρόσφατα “περιστατικά”,όπως η ατιμωρησία του τ. Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου για “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, τα “αναδρομικά” και τον τρόπο που τα εισέπραξαν,  τα τεράσια πρόστιμα που επιβάλει το ευρωπαϊκό δικαστήριο και καταβάλουμε όλοι εμείς για καθυστερήσεις στην εκδίκαση δικαστικών υποθέσεων ,αλλά και για άδικες-παράνομες -αντιφατικές αποφάσεις που εκδίδουν .
Σήμερα,για άλλη μια φορά με τη …φιγουρατζίδικη προφυλάκιση Εφραίμ απέδειξαν πως ούτε συμμορφώνονται ούτε έχουν διάθεση να αλλάξουν τακτική, συμπεριφορά,νοοτροπία και να αποδώσουν ουσιαστική και πραγματική δικαιοσύνη.Συνεχίζουν να “διυλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλον”. Νομίζουν πως είναι στο απυρόβλητο. Δεν είναι,όμως. Μπορούν να ξεγελούν τους πάντες, ειδικά τους αδαείς και τους φοβισμένους. Εμείς προειδοποιούμε κάποιους απ΄αυτούς (των οποίων γνωρίζουμε πολύ καλά και τα ονόματα) πως δεν είμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο και τους υποδεικνύουμε να σταματήσουν τις απειλές, που μαθαίνουμε από έντιμους συναδέλφους τους πως εκτοξεύουν σε βάρος μας. Δε φοβόμαστε, να το βάλουν καλά στο μυαλό τους (και όχι μόνο αυτοί). Στο μεταξύ, μπορεί να μην έχουν  καταστεί ακόμα υπόδικοι,αφού οι ίδιοι καθορίζουν ,αλλά μόνο για άλλους, ,ποιοι είναι τέτοιοι,αλλά την ιστορία δεν μπορούν να την ξεγελούν ούτε μπορούν να παίζουν “ εν ου παικτοίς”. Επαναλαμβάνουμε:Αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.