ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. “ΑΠΟΦΡΑΣ ΗΜΕΡΑ”;
Στη χερσόνησο της Κορέας αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ -Για προληπτικούς λόγους
Φωτογραφία: AP

Προς την χερσόνησο Κορέας κατευθύνεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson σημείωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της διοίκησης του αμερικανικού στρατού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

«Η αμερικανική διοίκηση στον Ειρηνικό έδωσε εντολή στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson να είναι διαθέσιμο και παρόν στον δυτικό Ειρηνικό ως προληπτικό μέτρο», τόνισε ο εκπρόσωπος Ντέιβ Μπέναμ, επικαλούμενος την αυξανόμενη ανησυχία που προκαλεί το βαλλιστικό και πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Καθόλου καλή εξέλιξη. Ο απρόβλεπτος και αλλοπρόσαλλος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν αποκλείεται να μην έχει σχεδιάσει μόνο τον  εκφοβισμό του “μπούλη” της Β.Κορέας, αλλά να χτυπήσει κιόλας το πυρηνικό οπλοστάσο του δικτάτορα. Κι αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο για πολλούς λόγους.  Και πρώτα, γιατί αποφασίστηκε από έναν ακροδεξιό ηγέτη, απίστευτης λαϊκιστικής-δημαγωγικής νοοτροπίας  και φυσικά, εντελώς  θυμικού γι΄αυτό και απρόβλετου.

Ο  σημερινός πρόεδρος της Αμερικής παίζει επικίνδυνα παιχνίδια. Και στη Συρία και τώρα στη χερσόνησο της Κορέας. Η διεθνής ειρήνη βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Τραμπ είναι ο τελευταίος που μπορεί και πρέπει να δώσει το σκληρό μάθημα στην  Πιονγιάνγκ.

Πούτιν,  Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν είναι φτιαγμένοι από όμοια …υλικά προσωπικότητας.΄Ιδια πάστα. Τραμπούκοι, ακροδεξιοί, ιμπεριαλιστές, απάνθρωποι. Αποτελούν το τρίδυμο της χειρότερης απειλής για την ανθρωπότητα. “Τα μάτια μας δεκατέσσερα”!

____________________________________________________

1. ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ  ΓΙΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΛΥΣΗ
2.ΑVATAR. ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ.
3. ΜΕ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΔΕΝ ΞΟΡΚΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΤΟΥ   ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ
4.  ΓΙΩΡΓΟ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ,  “ΔΥΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΣΧΑΛΗ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΥΝΤΑΙ”
5. ΚΗΡΥΞΑΝ ΠΑΛΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΕΡΩΝ

 

1. Κορκίδης: Η «ανάσταση» της οικονομίας δεν θα έρθει με τη συμφωνία της Μάλτας
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η αξιολόγηση ξεκόλλησε από τα «βράχια» του Eurogroup της Μάλτας, αλλά αυτό δεν αρκεί για να «ξεκολλήσει» και η οικονομία, προειδοποίησε ο Βασίλης Κορκίδης.

«Η ανάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν θα έρθει ούτε από τη συμφωνία της Μάλτας, ούτε από την επιστροφή των θεσμών, ούτε από τη νομοθέτηση των μέτρων της 2ης αξιολόγησης, αλλά από τη δημιουργία και διατήρηση θετικών προσήμων στην αγορά για τους υπόλοιπους μήνες του 2017 και όλο το 2018», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Η ανάσταση στην οικονομία δε θα έρθει ούτε από τη Μάλτα  ούτε από τη…Γιάλτα. Πολύ περισσότερο απ΄αυτά που τσαμπουνά ο άγριος οπαδός-εκπρόσωπος της οικονομίας της αγοράς, Κορκίδης.

΄Ενας είναι ο δρόμος και έτερος ουδείς: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.(πρωτογενής τομέας).* Να καταναλώνεις ό,τι παράγεις.

΄Οσο δεν αντιλαμβάνονται αυτή τη μοναδική ιστορική, οικονομική αλήθεια οι άνθρωποι, θα ζουν μέσα  στην αγωνία για τον “επιούσιο”, τη σύγχυση και τη  δίνη της αρρώστιας του καταναλωτισμού. Αλλά, και εκτεθειμένοι στις αρρώστιες, που προκαλούν τα προϊόντα που καταναλώνουν μετά από τη διαδικασία της επεξεργασίας τους  (δευτερογενής παραγωγή).

Εδώ και τώρα επιστροφή στην οικονομία των παππούδων μας . Σήμερα , έχουμε όλα τα μέσα και για πιο άκοπη απόκτηση  των προϊόντων της δουλειάς μας και για μεγαλύτερη απόδοση. Η οικονομία της αγοράς είναι ο αργός θάνατος του ανθρώπου.

*Πρωτογενής παραγωγή στην Οικονομία ονομάζεται  η  παραγωγική εργασία στη γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία κ.λπ για την απόκτηση αγαθών απευθείας από τη Φύση . Τα προϊόντα αυτά είτε τα καταναλώνει αποκλειστικά το άτομο είτε τα διαθέτει σε ανταλλαγή, για να προσποριστεί όσα άλλα αγαθά χρειάζεται και του λείπουν (βωβό εμπόριο-ανταλλαγή σε είδος).


2. Φθινόπωρο ξεκινούν τα γυρίσματα για το Avatar 2 -Tην ταινία των ρεκόρ

Φθινόπωρο ξεκινούν τα γυρίσματα για το Avatar 2 -Tην ταινία των ρεκόρ

 

ο φθινόπωρο του 2017 ξεκινούν τα γυρίσματα της 2ης σειράς της τετραλογίας της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Avatar, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Τζέιμς Κάμερον.

Η ταινία προβλήθηκε το 2009 και σημείωσε θεαματική επιτυχία.

Πρόκειται για πολύ μεγάλη παραγωγή η οποία ανάγκασε την εταιρία Fox να αλλάξει την ημερομηνία προβολής της που αρχικά είχε προγραμματισθεί για τον Δεκέμβριο του 2018, χωρίς όμως να ανακοινωθεί μία κάποια άλλη συγκεκριμένη.

Μετά το νούμερο 2, έπονται άλλες τρεις συνέχειες που αρχικά είχαν προγραμματισθεί για το 2020, το 2022 και το 2023.

Όπως όμως είπε η Σιγκούρνι Γουίβερ, «το σενάριο της νέας ταινίας είναι τόσο εκπληκτικό που αξίζει τον κόπο να περιμένεις πότε θα προβληθεί η ταινία».

Στη συνέχεια της ταινίας Avatar θα παίξουν πάλι οι Σαμ Γουόρθινγκτον και Ζόε Ζαλντάνα που θα ενσαρκώσουν τους ρόλους του παραπληγικού πεζοναύτη Τσέικ Σάλι και της νεαρής γυναίκας Νεϊτίρι από τον πλανήτη Πανδώρα, οι οποίοι ερωτεύονται. Στο επίκεντρο της νέας ταινίας θα είναι τώρα τα παιδιά τους, ενώ θα παίξουν και η Σιγκούρνι Γουίβερ και ο Στίβεν Λανγκ που στο τέλος της πρώτης ταινίας θεωρούνταν νεκροί.

Η πρεμιέρα της ταινίας Avatar πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2009 στο Λονδίνο και προβλήθηκε στους κινηματογράφους στις 16 Δεκεμβρίου 2009 διεθνώς και στις 18 Δεκεμβρίου 2009 στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.

Απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς με τους περισσότερους να επαινούν τα πρωτοποριακά οπτικά εφέ.
Mε τις συνολικές εισπράξεις να αγγίζουν τα 2,7 δισεκ. δολάρια, το Avatar έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών, τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Εξολοθρευτή 2 και του Τιτανικού (επίσης σκηνοθεσίας Κάμερον) που το διατήρησε για δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Έγινε η πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που έφτασε τα 2 δισεκ. δολάρια σε εισπράξεις.

Στην 82η τελετή απονομής των ‘Οσκαρ πήγε με εννέα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων εκείνες για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία και απέσπασε τρία βραβεία στις κατηγορίες της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, της Φωτογραφίας και των Οπτικών Εφέ.

Βραβεύτηκε επίσης με τη Χρυσή Σφαίρα στις κατηγορίες Καλύτερης δραματικής ταινίας και σκηνοθεσίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή: The Hollywood Reporter)

Σημάδεψε κι εμάς και την τέχνη του κινηματογράφου αυτή η ταινία. ΄Ηταν έκσταση, πραγματική απόλαυση η φωτογραφία και τα εφέ της .Και το σενάριο υπέροχο. ΄Ηταν, όμως,  και μπούσουλας για το πώς θα είναι στο μέλλον ο κινηματογράφος.

Γράφαμε για το Avatar, την εποχή πού το είδαμε για πρώτη φορά (έκτοτε το είδαμε κι άλλες):

 

AVATAR :Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
03.01.10
Η απαρχή της νέας εποχής της τεχνολογίας του παγκόσμιου κινηματογράφου,σηματοδοτήθηκε με το έργο AVATAR, του πολύ καλού σκηνοθέτη Τζέιμς Κάμερον,ο οποίος για πρώτη φορά με τα  εφέ που χρησιμοποίησε, έδωσε  καινούριες διαστάσεις και δυνατότητες στο “φιλμ”. Ο θεατής, πλέον, μεταμορφώνεται σε “ήρωα” του έργου, αφού φαίνεται σαν να συμμετέχει σ΄αυτό.Τα δρώμενα  δεν είναι μια ψυχρή και μακρινή απεικόνιση στην οθόνη,αλλά μια ζωντανή, μεγαλειώδης παρουσία,που διαδραματίζεται μπρος στα μάτια του. Τα πρόσωπα του έργου κινούνται πλάι του ,έτσι που να φαίνεται πως κυκλώνεται απ΄αυτά και τη δράση τους.
΄Ολα δείχνουν ότι αυτός θα είναι πια ο κινηματογράφος του μέλλοντος. Πολύ γρήγορα η  τεχνολογία του κινηματογράφου  θα ενισχυθεί από νέα ευρήματα, που θα την πάνε ακόμα πιο πέρα από αυτήν του AVATAR. Μπορεί κανείς να φανταστεί, μάλιστα, την εποχή που στη διάρκεια της προβολής μιας ταινίας, θα συμμετέχουν και οι πέντε αισθήσεις του θεατή στο έργο. Μέχρι σήμερα αυτή την “τιμή” την έχουν μόνο η όραση και η ακοή. Γιατί όχι μια ημέρα  και οι υπόλοιπες αισθήσεις μας;
 Οι εποχές που έρχονται, τεχνολογικά θα είναι επαναστατικές γαι τον άνθρωπο, που θα απολαύσει ποιότητα πολιτισμού ,και όχι μόνο τεχνολογικού,εντελώς διαφορετική από τη δική μας. Ο μελλοντικός  άνθρωπος, και όχι πολύ μακριά από τώρα ,είναι όντως τυχερός, αφού πέρα από την εξελιγμένη τεχνολογία, φαίνεται πως θα ζήσει την απίστευτη εκείνη ημέρα που θα επικοινωνήσει και με “ζωή” σε άλλους πλανήτες στο απέραντο Σύμπαν!
3.ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
«Διαδήλωση αγάπης» κάνουν οι Σουηδοί -Συνεχίζονται οι έρευνες για την επίθεση
Φωτογραφία: ΑΡ

 

Δε φτάνουν τα λουλούδια, για να σταματήσει αυτή η παράνοια, αγαπητοί Σουηδοί. Αν δεν εξαλειφθούν οι αιτίες, εν προκειμένω για την ισλαμική τρομοκρατία, ο  θρησκευτικός φανατισμός (φονταμενταλισμός) και η τύφλα με σκληρή αντιμετώπιση (εγκλεισμό σε άσυλα)  των ακραίων αυτών οπαδών του Ισλάμ ,θα θρηνούμε πάντα τέτοια αθώα θύματα.

Δεν αφήνεις να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας ψυχοπαθής, που αποδειγμένα διακατέχεται από το πάθος του εγκλήματος και μάλιστα “κατά συρροή”. Είναι κυριολεκτικά παρανοϊκοί σίριαλ κίλερ.

 

4.Ο Γιώργος Βουλγαράκης εξομολογείται: Η σύζυγός μου έχει καρκίνο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Παραπολιτικά

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Εμείς σαν οικογένεια είχαμε, όμως, μια στέρεα ψυχολογική βάση. Ξέραμε ότι δεν είχαμε κάνει τίποτα. Οπότε όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία φώναξα τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και τους είπα: «Ακούστε κάτι. Ο,τι και να πουν, ό,τι και να γράψουν, κάποια στιγμή θα σταματήσουν, διότι δεν υπάρχει πραγματικός δράκος στην υπόθεση αυτή». Συνεπώς, αυτό το πράγμα σού δημιουργεί μια πολύ καλή ψυχολογική βάση. Αν έχεις κάνει κάτι, λες: «Ωχ, θα με πιάσουν τώρα». Ήξερα ότι κάποια στιγμή όλα αυτά θα έκλειναν θετικά. Ήταν δεδομένο. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι δεν περίμενα ότι θα διαρκούσε τόσα χρόνια. ‘Οπως επίσης δεν περίμενα ότι το όνομά μου θα εμπλεκόταν σε οποιαδήποτε υπόθεση ακουγόταν στον αέρα, σαν κερασάκι στην τούρτα, από το πουθενά! Οτιδήποτε λεγόταν έβαζαν και το όνομά μου δίπλα. Με ταλαιπωρούσαν μήνες. Πήγαινε κάποιο θέμα στη Δικαιοσύνη, αθωωνόμουν, πήγαινα στη Βουλή, πάλι αθωωνόμουν. Ήταν η δυσκολότερη περίοδος της ζωής μου, αλλά μπορώ να σου πω ότι ήταν και η περίοδος που σφυρηλάτησε και τους δεσμούς μας ως οικογένειας. Περάσαμε δύσκολα. Η οικογένειά μου παραλίγο να διαλυθεί. Φτάσαμε σε οριακό βαθμό εγώ με τη γυναίκα μου, η οποία είχε και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία της από όλο αυτό. Έσκασε κυριολεκτικά», είπε απαντώντας στην ερώτηση για το πως η οικογένειά του βίωσε την αρνητική δημοσιότητα από την υπόθεση Βατοπεδίου.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης λέει τη μισή αλήθεια. Κι αυτό, γιατί έχει το ήθος ενός ακροδεξιού οπαδού και ενός πολιτικού παλιάς κοπής,που έχει μάθει να προτάσσει, ακόμα κι από την αλήθεια, το κομματικό του συμφέρον .

Δε μας είπε, λοιπόν,  “έξω από τα δόντια”, ποιοι και γιατί τον έρριξαν κι αυτόν και τη σύζυγό του στο “λάκκο των λεόντων”. Γιατί όντως τους έριξαν .

Σκάνδαλο με τους καλόγερους δεν υπήρχε.΄Αντε, να το πούμε μικροσκάνδαλο άνευ σημασίας, συγκρινόμενο με τα τερατώδη, καθημερινά  άλλα σκάνδαλα της Δεξιάς του Κώστα Καραμανλή εκείνη την εποχή. Το Βατοπέδι ήταν μια…παρονυχίδα.

Επινοήθηκε και αναγορεύτηκε σε  σοβαρό σκάνδαλο από την κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή της οποίας υπήρξε από τα εξέχοντα κομματικά στελέχη  και ο ίδιος ο Βουλαγαράκης.  Ο μοναδικός σκοπός του ήταν  να καλυφθεί το εγκληματικό και τεράστιο σκάνδαλο της χρεοκοπίας της χώρα. Και για να σωθούν, φυσικά, χωρίς κομματικό κόστος, ο τότε πρωθυπουργός και τα πρωτοκλασάτα στελέχη  των δύ εγκληματικών κυβερνήσεων της Ν.Δ.

Γι΄αυτό και μόνο το λόγο και κατασκευάστηκε και συντηρήθηκε (κρατήθηκε)  στην πρώτη γραμμή επικαιρότητας με την…αμέριστη (και με το αζημίωτο) συμπαράστη των εκπροσώπων της βιομηχανίας παραπληροφόρησης.΄Ετσι    έχρισαν  “μαύρο πρόβατο” το Βουλγαράκη και τη γυναίκα του και τους έστειλαν στο… δάσος να τους κατασπαράξει ο κακός ο λύκος!

Αυτή είναι η αλήθεια και την ξέρει ο λαλίστατος κατά τα άλλα, πρώην υπουργός του Καραμανλή. Μ΄αυτά που λέει, δε μας πείθει για την ειλικρίνειά του. Ας πει την αλήθεια ΟΛΟΚΛΗΡΗ .Το απαιτούν η Ιστορία και το συμφέρον της χώρας.

 

5. ΣΟΚ: Η Τουρκία προαναγγέλλει πόλεμο με την Ελλάδα για τα πετρέλαια
ΣΟΚ: Η Τουρκία προαναγγέλλει πόλεμο με την Ελλάδα για τα πετρέλαια

PiraeusPress

Αυτή η φυλλάδα που δεν είναι μόνο πορνογραφική και κουτσομπόλα ολκής, αλλά και ένας φασιστικός ιστότοπος και σιγοντάρεται-διαφημίζεται σε καθημερινή βάση από τη “χωματερή” του YAHOO.GR,  δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα για  την κονόμα. Σήμερα  (και όχι μόνο) διαπράττει σωρεία παραβιάσεων του ποινικού μας κώδικα με την παρανοϊκή δημοσιογραφία που καλλιεργεί και με τίτλος σαν τον παραπάνω.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μήπως θα έπρεπε να κινήσει τις ποινικές διαδικασίες, για να τιμωρηθούν οι αισχροί  ιδοκτήτες και οι  λοιποί υπάλληλοι της χειρότερης αυτή τη στιγμή βιομηχανίας παραπληροφόρησης, όπως είναι η εν λόγω;   Δεν πάει άλλο.  Ρίξτε μια ματιά στο αρχείο  αυτού του βόθρο-ιστότοπου, για να φρίξετε.