ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΥΠΟΠΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΟΧΩΝ ΤΗΣ “ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”
Σουηδία. Συνέλαβαν τον οδηγό του φορτηγού -Είχε και εκρηκτικά
Σουηδία: Συνέλαβαν τον οδηγό του φορτηγού -Είχε και εκρηκτικά

Ο άνδρας που συνελήφθη χθες σε σχέση με την επίθεση με φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης που προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, πιστεύεται ότι είναι ο οδηγός του οχήματος, ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική αστυνομία.

«Πιστεύουμε ότι ο άνδρας που έχει τεθεί υπό κράτηση είναι ο δράστης» της επίθεσης. «Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει συλληφθεί ως ένοχος … σε αυτή την περίπτωση ως ο οδηγός», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λαρς Μπάιστρομ. «Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που να συνδέονται με αυτόν, αλλά αυτό δεν το γνωρίζουμε επί του παρόντος».

Ο άνδρας εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση στη Μάρστα, βόρειο προάστιο της Στοκχόλμης χθες, και αργότερα συνελήφθη ως ύποπτος για διάπραξη τρομοκρατικής εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με σουηδικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος είναι ένας 39χρονος Ουζμπέκος, υποστηρικτής της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ο άνδρας φέρεται να είχε προβεί σε αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook με προπαγανδιστικό υλικό του Ισλαμικού Κράτους. Οι φίλοι του όμως τόνισαν στην Aftonbladet ότι ο 39χρονος δεν είχε ενδιαφέρον στην πολιτική και την θρησκεία και μιλούσε μόνο για το πώς θα αποκτήσει χρήματα για την οικογένεια του.

Περίεργες επιθέσεις! .Και η  χτεσινή  στη Στοκχόλμη και η πρόσφατη στην Αγ. Πετρούπολη. Και στις δύο οι δράστες ΔΕΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ικανοποιητικά. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο πως είναι οι πραγματικοί. Θεωρούνται  ύποπτοι, παρά τη σπουδή των αρχών και των δύο χωρών, αλλά και της παγκόσμιας βιομηχανίας παραπληροφόρησης να τους χρεώσουν τα ειδεχθή εγκλήματα. Ο  22χρονος νεκρός Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ, από το Κιργιστάν στο μετρό της Πετρούπολης, (περισσότερο)  και (λιγότερο)  χτες ο Ουζμπέκος που συνελήφθη   στη Στοκχόλμη και κατηγορήθηκε πως έριξε το φονικό φορτηγό πάνω στον κόσμο,  δεν πείθουν πως ανήκαν στο σκληρό πυρήνα της τρομοκρατίας  και μάλιστα  ως   «μάρτυρες».

Συμβαίνουν, όπως πάντα άλλωστε, πολλά περίεργα και ύποπτα σ΄αυτό που (αδόκιμα ως όρος) αποκαλούμε τρομοκρατία. Και όχι μόνο την Ισλαμική.  Σε ένα σκοτεινό, περίπλοκο κόσμο ανήκουν  οι φορείς της,  όπως βέβαια κι αυτός των μυστικών υπηρεσιών, που υποτίθεται πως  καταπολεμούν την τρομοκρατία, όταν ,όπως έχει δείξει η ιστορία, δεν είναι οι ίδιες που  υποδύονται  τους τρομοκράτες.  Ουδείς μπορεί να ξέρει ποτέ σίγουρα τί παίζεται σε τέτοιους άβατους, απλησίαστους και εγκληματικούς χώρους.

Στο μεταξύ, οφείλουμε να τονίσουμε πάλι εδώ πως είναι από τα εντελώς περίεργα κα ανεξήγητα φαινόμενα να χτυπιέται τα τελευταία χρόνια τρομοκρατικά ΜΟΝΟ η Ευρώπη  (και λιγότερο η Αμερική).  Και  το ακόμα πιο ύποπτο (όχι μόνο  περίεργο), ο υπ΄αριθ. 1 εχθρός του ριζοσπαστικοποιημένου  Ισλάμ , ο δικτάτορας  Πούτιν, που ισοπέδωσε την Τσετσενία και συντηρεί ,αν δεν προκάλεσε κιόλας,  το φρικτό πόλεμο στη Συρία,   να μένει στο απυρόβλητο.

Οι Ισλαμιστές ,άλλωστε, έχουν πολλά ιστορικά προηγούμενα με τους Ρώσους. Και για να μη χανόμαστε στις παλιές ιστορικές σελίδες,  να θυμίσουμε τη νεότερη εισβολή των Ρώσων στο Αφγανιστάν (1978-79,  τη χώρα των Ταλιμπάν, (το “Βιετνάμ” της Σοβιετικής ΄Ενωσης ) με τις χιλιάδες νεκρούς.

 Χώρες,  όπως η Τσετσενία, αλλά και άλλες ολόγυρα Ισλαμικές ,όπως το Ουζμπεκιστάν από την οποία λένε πως κατάγεται ο φερόμενος  ως δράστης στη Σουηδία,  έχουν καλύτερη (με την έννοια ευκολότερη) πρόσβαση στη Ρωσία για χίλιους λόγους. Και πρώτα  η γλώσσα, η εμφάνιση, η συγγένεια των λαών. Είναι πολύ πιο «άνετες» τόσο η  ενσωμάτωσή τους ,όσο και οι  σκοτεινές δραστηριότητές τους στη ρώσικη κοινωνία .  Στην Ευρώπη είναι «σαν τη μύγα μέσα  στο γάλα».

 Κι όμως! Κανείς ντόπιος, ακραίος  Ισλαμιστής,  δεν προτιμά τον εύκολο τρομοκρατικά  στόχο, αλλά και  φορωμένο με πολύ ισλαμικό αίμα,  όπως είναι η Ρωσία. Αντίθετα,  τα μεγαλύτερα χτυπήματα τα δέχεται η Ευρώπη, που στο κάτω-κάτω σε σχέση με τους Ρώσους και τους Αμερικανούς, έχει τη λιγότερη ευθύνη για ό τι συνέβη και συμβαίνει τουλάχιστον στη Συρία.

Βέβαια, από τη μια μεριά είναι ευτύχημα πως δεν χτυπήθηκε αθώος κόσμος και στη Ρωσία, με τον τρόπο που συνέβη στην Ευρώπη . Ευχή όλων είναι να μείνει η χώρα ήσυχη από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Να μην υπάρξουν νέα θύματα, όπως  αυτά στην Αγ.Πετρούπολη. Γι΄αυτό,  είναι και απαίτηση  όλων ,αλλά περισσότερο  εκείνων που έχασαν ανθρώπους τους στο μετρό της Πετρούπολης, να ξεκαθαριστεί αυτή η ιστορία με τις   “αδέσποτες”  τρομοκρατικές επιθέσεις. Υπάρχει η πιθανότητα να πρόκειται για προβοκατόρικες ενέργειες, που  ο καθένας αντιλαμβάνεται ποιους εξυπηρετούν αυτή την ώρα.

Σε όλες τις ανάλογες τρομοκρατικές επιθέσεις, μικρές και μεγάλες, σε Ευρώπη και Αμερική, είχαμε και συλλήψεις  και εκτελέσεις επιτόπου των πραγματικών  δραστών. Παράλληλα, υπήρξαν και κείμενα ανάληψης ευθύνης από ισλαμικές οργανώσεις (αν και πάντα τέτοιες ανακοινώσεις δεν είναι και αυθεντικές).  Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως από την εποχή των «Δίδυμων Πύργων» στην Αμερική μέχρι την  πρόσφατη επίθεση με αυτοκίνητο στο Λονδίνο, ΟΛΟΙ οι δράστες ταυτοποιήθηκαν.  Γι΄ αυτές της Αγ. Πετρούπολης (περισσότερο) και (λιγότερο) χτες  στη Στοκχόλμη, έχουμε περίεργες   ταυτοποιήσεις δραστών, που δεν πείθουν με αδιάσειστα ντοκουμέντα πως όντως πρόκειται για  οπαδούς του ISIS ή άλλων ακραίων Ισλαμικών οργανώσεων.

Λογικά, αν συμβαίνει να έχουμε προβοκατόρικα τέτοια φαινόμενα,  όπως, πιθανόν, το τελευταίο στη Ρωσία, θα πρέπει να περιμένουμε να συνεχιστούν εδώ  και τον επόμενο καιρό. Αν, όμως,  πρόκειται για  επιθέσεις, ειδικά του ISIS , το θέατρο των  νέων επιθέσεων δεν μπορεί να είναι πάλι  ούτε η Αμερική ούτε η Ευρώπη. Η πρόσφατη  επίθεση με πυραύλους Τόμαχοκ που διέταξε στη Συρία ο ακροδεξιός πρόεδρος Τραμπ, ενίσχυσε τις θέσεις και της αντιπολίτευσης και του  ISIS. Επομένως, όσο μένουν έτσι τα πράγματα και ο αλλοπρόσαλλος Αμερικανός πρόεδρος δεν  ανοίγει καινούρια μέτωπα στη Συρία, τέτοια φαινόμενα  επιθέσεων που χαρακτηρίζονται  ως τρομοκρατικά, δεν έχει νόημα να συμβαίνουν σε  εχθρικές με το καθεστώς ΄Ασαντ χώρες. Ο χρόνος, όμως, όπως πάντα, είναι εκείνος που θα αποκαλύψει την αλήθεια.

 _____________________________________________________

  1. ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ»
    Μητσοτάκης: Να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση για τις συνακροάσεις που καταγγέλλει το ΚΚΕ
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

    ΄Οσες εξηγήσεις έδωσε και το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις συνακροάσεις και τις υποκλοπές του 2004-05  στην ιστορία με τη Vodafon, που μάλιστα στοίχισε τη ζωή στον τραγικό Κώστα Τσαλικίδη, υπάλληλο της εταιρίας. Το φόνο (παρουσιάστηκε ως αυτοκτονία), που ακόμα παραμένει ανεξιχνίαστος (“τί κάνει νιάου -νιάου”) και μπήκε αρχείο, τον χρεώνεται (κι αυτόν) η Ν.Δ του  Κώστα Καραμανλή. ΄Οπως ακριβώς και τη δολοφονία του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη.

2. ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
Το Μαξίμου μιλά για βέρτιγκο της ΝΔ: Μας εγκαλεί για τη συμφωνία που η ίδια ζητούσε να κλείσει
Φωτογραφία: Eurokinissi

“Για να λέμε και του στραβού το δίκιο”, οι Τσιπραίοι καλά τους κράζουν   εδώ τους Νεο-Δημοκράτες. Τόσο καιρό έκανε η Δεξιά  καταγγελίες και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, γιατί  καθυστερούσαν το…4ο μνημόνιο οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ και τώρα, που έκλεισε η συμφωνία  και μπήκε ταφόπτερα στο κούρεμα του χρέους (μοναδική λύση τώρα πια),  πάλι βάζουν τις φωνές.

Θα δείτε. Η δημαγωγία του Κυριάκου δε θα έχει όρια. ΄Εχουμε πάρει τα δείγματα εδώ και πολύ καιρό. Θα ξεπεράσει τον Αλέξη, πριν γίνει πρωθυπουργός.

΄Αλλωστε, ορίτζιναλ  Μαυρογυαλούροι, στην κομματική ιστορία αυτού του τόπου, υπήρξαν περισσότερο οι Δεξιοί. Γνωστό από την εποχή ΕΡΕ  του…” θα σας κάνουμε γιοφύρια. Μα, δεν έχουμε ποτάμια. Θα σας κάνουμε και ποτάμια”!  Αλήστου μνήμης εποχές, που ψήφιζαν και τα “δέντρα”, δαγκωτο, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

 

3. ΛΕΠΕΝ, ΦΑΡΑΤΖ & ΣΙΑ
H ευρωπαϊκή ακροδεξιά στρέφεται κατά του Ντόναλντ Τραμπ μετά το χτύπημα στη Συρία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ

Ορκισμένοι εχθροί του Τραμπ έγιναν τελικά οι ακροδεξιοί και οι  Ναζί ανά τον κόσμο, μετά την απότομη διακοπή σχέσεων Τραμπ-Πούτιν. Ο τελευταίος είναι, ως γνωστό, ο  προστάτης και ο χορηγός όλως των ευρωπαϊκών ακροδεξιών-φασιστικών και ναζιστικών μορφωμάτων. Τώρα, με τις επιθέσεις στη Συρία, ξαφνικά το ειδύλιο με τον επίσης ακροδεξιό πρόεδρο της Αμερικής, έληξε άδοξα.

Στο  μέτωπο υπέρ της Ρωσίας, μετά απ΄αυτή την επίθεση του Τραμπ στη Συρία, σίγουρα θα ταχθεί, αν δεν το έκανε ήδη και ο δικός μας εδώ αρχηγός των Ναζί. Κι αυτός αχυράνθρωπος του δικτάτορα Πούτιν είναι.

Κι  εκεί που περίμεναν  όλοι οι ευεργετηθέντες   στην Ευρώπη  από τη ρώσικη…γενναιοδωρία, ενίσχυση από τη νέα αμερικανική τάξη πραγμάτων, είδαν  έναν αλλιώτικο Τραμπ, που τους εξόργισε.

Ο πρόεδρος της Αμερικής είναι απρόβλεπτος. Κυκλοθυμικός και φυσικά ακροδεξιός. Ουδείς μπορεί να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του, που μπορούν να μας αφήσουν ακόμα και με…ανοιχτό το στόμα.

 

4. Αντιφασιστική πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής -Αποκαθίσταται η κυκλοφορία σε Αλεξάνδρας και Μεσογείων
Φωτογραφία: Εurokinissi- ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιφασιστική πορεία πραγματοποίησαν νωρίτερα αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και φοιτητικοί σύλλογοι προς τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής

Αφορμή της σημερινής κινητοποίησης στάθηκε ο άγριος ξυλοδαρμός του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη από μέλη της Χρυσής Αυγής, την περασμένη εβδομάδα στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και των ρατσιστικών-φασιστικών συμπεριφορών.

 

Μέγα  πάθος  και σ΄αυτή   την πορεία- διαδήλωση-διαμαρτυρία. Και ένα πλήθος όλων των ηλικιών και των…τάξεων. Μικροί , μεγάλοι διατρανώσαμε για άλλη μια φορά, όχι την παράκληση ή την ευχή, αλλά την απαίτηση να εξαφανιστούν από τη χώρα μας οι Ναζί.

Ας πάνε όπου θέλουν αλλού. Εδώ δεν τους δέχεται ο λαός. Δεν τους χωράει  ο τόπος. Δεν τους ανήκει σπιθαμή απ΄αυτό το έδαφος.

Οι πατεράδες και οι παππούδες μας πολέμησαν το ναζισμό. Το λιγότερο πους τους οφείλουμε είναι να τους πολεμάμε, όπως έκαναν  κι εκείνοι. Και σήμερα πάλι ανανεώσαμε την υπόσχεση πως δε θα  αφήσουμε ΠΟΤΕ  σε ησυχία τους φονιάδες. Ούτε “σε χλωρό κλαρί”.