ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

1. ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ
Επιμένει ο Τραμπ: Στέλνουμε πανίσχυρη αρμάδα στη Βόρεια Κορέα
Φωτογραφία: Associated Press

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος, απαντώντας στον ΥΠΕΞ της Β.Κορέας ότι η Κορέα είναι έτοιμη ακόμη και για πόλεμο έγραψε στο Twitter: «Εξήγησα στον πρόεδρο της Κίνας ότι η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα είναι πολύ καλύτερη γι’ αυτούς (το Πεκίνο), αν επιλύσουν το πρόβλημα της Βόρειας Κορέας!Η Βόρεια Κορέα “πάει γυρεύοντας” για προβλήματα. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, αυτό θα είναι θαυμάσιο. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς! ΗΠΑ».

Αλλάζει άρδην η κατάσταση στον κόσμο με τις απρόβλεπτες επιθετικές κινήσεις Τραμπ. Πρόσφατα η Συρία, τώρα η Β. Κορέα.  Αύριο ποιος έχει σειρά;

Κανείς λογικός, πλην του Πούτιν (αλλά αυτός δεν είναι λογικός), δε θα ήταν αντίθετος με την τιμωρία του ΄Ασαντ, ο οποίος τόλμησε να πετάξει χημικά σε άμαχο πληθυσμό. Ούτε μια επίθεση στα πυρηνικά ενός τρελού, θεοπάλαβου δικτάτορα στη Β.Κορέα, θα ήταν μεμπτή.

Το πρόβλημα είναι πως όλα γίνονται ξαφνικά, απρογραμμάτιστα, θυμικά, αλλοπρόσαλλα. Αν τέτοιες ενέργειες εκπορεύονταν από ένα σώφρονα Αμερικανό πρόεδρο σαν τον Ομπάμα, για παράδειγμα, δε θα εκφράζαμε σκεπτικισμό.  Με τον Τραμπ, όμως,  ποτέ δεν ξέρεις γιατί κάνει ό,τι κάνει. Είναι απρόβλεπτος, κυκλοθυμικός και επικίνδυνος.

 

2. Δίκη Μάριου Σεϊσίδη: 25 χρόνια για το «γόητρο» των διωκτικών μηχανισμών

INDYMEDIA

Είναι ξεκάθαρο ότι η έδρα τον καταδίκασε επειδή είναι αναρχικός, λειτουργώντας ως ιμάντας υλοποίησης των σχεδιασμών των διωκτικών μηχανισμών και των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε., που τόσο είχαν επενδύσει στο τρομολαγνικό αφήγημα των «ληστών με τα μαύρα»

Ξεπερνώντας σε εκδικητικότητα και σκληρότητα ακόμα και την ίδια την εισαγγελέα, η έδρα καταδίκασε σήμερα τον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη σε ποινή κάθειρξης 36 ετών, κατά συγχώνευση 25, για τα αδικήματα της απλής ληστείας κατά συναυτουργία (υπόθεση ΕΤΕ Σόλωνος), τις 3 απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία από κοινού (υπάλληλος security τράπεζας και οι 2 ειδικοί φρουροί) και σύσταση συμμορίας, κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας, για την οποία παύθηκε η δίωξη λόγω παραγραφής.

Του επέβαλε, εξάλλου, και 5ετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, ενώ απέρριψε το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής και τα προτεινόμενα ελαφρυντικά.

Παράλληλα, τον απάλλαξε για τις υπόλοιπες 6 ληστείες και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Δεδομένης της ανυπαρξίας ενοχοποιητικών στοιχείων, πέρα από το, έτσι κι αλλιώς αμφισβητήσιμο, «πειστήριο» του βιολογικού υλικού (κηλίδες αίματος), το οποίο φέρεται να ταυτοποιείται και με εκείνο του Μάριου Σεϊσίδη, είναι ξεκάθαρο ότι η έδρα τον καταδίκασε επειδή είναι αναρχικός, λειτουργώντας ως ιμάντας υλοποίησηςτων σχεδιασμών των διωκτικών μηχανισμών και των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε., που τόσο είχαν επενδύσει στο τρομολαγνικό αφήγημα των «ληστών με τα μαύρα».

Η απόφαση της συγκεκριμένης έδρας ήταν η τελευταία ευκαιρία των μηχανισμών αυτών να περισώσουν κάτι από το «γόητρό» τους.

«SS SS, μπάτσοι δικαστές», και «ξεφτίλες» ήταν τα συνθήματα των αλληλέγγυων στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη, τα οποία συνόδευσαν την έδρα κατά την εσπευσμένηαποχώρησή της από την αίθουσα.

Για την ιστορία, η σύνθεση του δικαστηρίου ήταν η εξής: Ζωή Αποστολίδου- Δημοπούλου (προεδρεύουσα), Βασιλική Κατσούλα και Χρήστος Παπακώστας (εφέτες) και Αθανασία Βλάχου (εισαγγελέας).

Πηγή: http://www.hitandrun.gr/diki-mariou-seisidi-25-chronia-gia-goitro-ton-dioktikon-michanismon/

H ποινή φως-φανάρι εξοντωτική! Αν ήταν κανένας χρυσαυγίτης να δικαζόταν για ληστεία, όπως παλιότερα ο Κασιδιάρης, ή θα τον είχαν απαλλάξει ή θα έπεφτε στα μαλακά.

Πάσχει το δικαιικό σύστημα στη χώρα μας. Και δεν μπορεί να σταθεί Πολιτεία με τέτοιου είδους  προκατειλημμένη  απονομή δικαιοσύνης.

Πώς δεν το γνωρίζουν , όσοι με ελαφρά τη καρδία, μοιράζουν ποινές σαν να είναι τα χρόνια…στραγάλια;

______________________________________________________

1. Ντόρτμουντ: Οι Αρχές εξετάζουν σύνδεση της επίθεσης με τζιχαντιστές
Ντόρτμουντ: Οι Αρχές εξετάζουν σύνδεση της επίθεσης με τζιχαντιστές

Στο σημείο βρέθηκε μια μονοσέλιδη επιστολή που αρχίζει με τις λέξεις : «στο όνομα του πολυεύσπλαχνου Αλλάχ»… και αναφέρει παρακάτω ότι οι αθλητές κι άλλοι επιφανείς «στη Γερμανία κι άλλες χώρες σταυροφόρων» περιλαμβάνονται στη «λίστα θανάτου του Ισλαμικού Κράτους».
Ταυτόχρονα ελέγχουν την αυθεντικότητα μιας δεύτερης επιστολής ανάληψης ευθύνης, που προέρχεται πιθανότατα από τον αντιφασιστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων αργά το βράδυ κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο επιστολή που υποστηρίζει ότι το λεωφορείο δέχθηκε επίθεση ως «σύμβολο της πολιτικής της BVB», που δεν κάνει αρκετά κατά των ρατσιστών, των νεοναζί και των ακροδεξιών λαϊκιστών.

Καλά, μην τρελαθούμε κιόλας.  Σε τέτοια εγκλήματα μη σπεύδουμε αποκλειστικά  να αναζητάμε από πίσω τρομοκρατικό δάχτυλο. Περισσότερες είναι οι πιθανότητες ψυχασθενείς και σίριαλ κίλερ να εμπλέκονται σε αυτές τις ιστορίες, παρά Τζιχαντιστές. Κι ακόμα, ας μη μας διαφεύγει, πως κάποιες απ΄αυτές τις επιθέσεις είναι προβοκατόρικες. Μυστικές υπηρεσίες, εγκληματικές οργανώσεις, άλλα συμφέροντα, καλύπτονται πίσω από “τρομοκρατικές” ενέργειες για την εξυπηρέτηση κάποιου στόχου που δε γνωρίζουμε.

Ας ηρεμήσουμε.  Κι ας φανούμε σκληροί σε τυφλές  επιθέσεις. “Ορφανές” και μη. Είναι απαράδεκτο να κυκλοφορούν δίπλα στα παιδιά μας πάσης φύσεως διεστραμμένοι, φανατικοί και ψυχοπαθείς εγκληματίες.  Κανένα έλεος σε διαταραγμένα μυαλά, ειδικά σε  δηλητηριασμένα και εμποτισμένα από θρησκευτικό μίσος και τύφλα.

 

2. Παραλήρημα Ερντογάν: Δεν θα πάω σε εδάφη γκιαούρηδων για να ζήσω εκεί μια ζωή ως αιχμάλωτος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: APΓια τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ του πραξικοπήματος μίλησε για μία ακόμα φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε τρία κανάλια (ATV, A Haber, A News).

Για μία ακόμα φορά ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε προκλητικός όταν εξήγησε τι απάντησε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που του πρότεινε να τον πάει στα ελληνικά νησιά που ήταν δίπλα για να σωθεί.

«Σερκάν, του είπα, εγώ θέλω να πεθάνω στα χώματα της πατρίδας μου, δεν θα πάω σε εδάφη γκιαούρηδων για να ζήσω εκεί μια ζωή ως αιχμάλωτος», ήταν η απάντηση του Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μεταφέρει η ανταποκρίτρια του ANT1 στην Τουρκία.

Πού είναι το περίεργο; Ο “Σουλτάνος” δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε  ο μόνος πολιτικάντης που εφεύρε τον πατριωτισμό, ως πρόσχημα παλικαριάς  και ηρωισμού. ΄Ολοι οι… τενεκέδες τον ίδιο τζέρτζελο κάνουν. Και, όπως έλεγε ο σοφός Εγγλέζος , “ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο των απατεώνων”. Και ο Ερντογάν είναι, ως γνωστό και μεγάλο λαμόγιο και απατεώνας ολκής, πέρα από δικτάτορας  .

3. Καμμένος προς ΣΥΡΙΖΑ: Οσο είμαστε στην κυβέρνηση, το Aγιο Φως θα έρχεται με τιμές αρχηγού κράτους
Καμμένος προς ΣΥΡΙΖΑ: Οσο είμαστε στην κυβέρνηση, το Aγιο Φως θα έρχεται με τιμές αρχηγού κράτους

΄Αγιος Φως (κι ας μην υπάρχεις), μπορείς να κάνεις κάτι, σε θερμοπαρακαλούμε, να  απαλλάξεις τ΄αυτιά και τα μάτια μας από τέτοια  απαίσια  ακούσματα-θεάματα, όπως αυτά  του παραπάνω μπουλουκοειδούς;  Δε μας λυπάσαι να είμαστε εκτεθειμένοι   στην …πατριωτική τοξικότητα  του Ελληνάρα συνεταίρου  του Αλέξη Τσίπρα;

4. Απαγορεύτηκε στη Ρωσία αυτή η εικόνα -Δείχνει τον Πούτιν βαμμένο και gay

 

Δηλαδή, τί έγινε, κι αν ήταν γκέι ο τύπος; Θα έπρεπε να ντρέπεται;  Μήπως κι αυτή η εικόνα υποδηλώνει ομοφοβική προκατάληψη;