ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

http://toarxipelagosthscyxhs.blogspot.gr/2017/04/blog-post_16.html

 
11 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ Ο “ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ” ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ
  1. ΤΟΥΡΚΙΑ. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ” ΣΦΑΛΙΑΡΑ.”
  2. ΝΑΖΙ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ. ΤΟ “ΜΑΞΙΛΑΡΙ” ΤΗΣ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ
  3. ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
1. α. «Εχασε» μεγάλες πόλεις ο Ερντογάν -Διχασμένη η Τουρκία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ

Με μόλις 51,41 % έναντι 48,59%  πέρασε η αναθεώρηση του Συντάγματος για τη διεύρυνση των εξουσιών του επόμενου Προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος θα εκλεγεί στις 3 Νοεμβρίου του 2019, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα που μεταδίδει το CNN Turk και με καταμετρημένο το 99,97% των ψήφων.

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα το «ΝΑΙ» επικράτησε με ποσοστά περίπου 2,5 % μικρότερα από αυτά που προέβλεπε ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων.

Αυτό δεν ήταν σίγουρα το ιδανικά επιθυμητό αποτέλεσμα που θα ικανοποιούσε τον Ταγίπ Ερντογάν: ναι μεν του ανοίγει το δρόμο προς την υπερεξουσία, αλλά δεν έχει τις διαστάσεις του θριάμβου που επεδίωξε στο δρόμο προς την κάλπη, ανεβάζοντας τους τόνους της ρητορικής του και βάλλοντας κατά πάντων στο εξωτερικό, στοχεύοντας στο εσωτερικό του ακροατήριο. Τα πανηγύρια των υποστηρικτών του «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα δεν έχουν τον παλμό που θα ήθελε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ούτε και τη μαζικότητα.

Ο Ερντογάν έχασε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη

Οι πλούσιες μεγάλες πόλεις -Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, τα παράλια και οι περιοχές των Κούρδων ψήφισαν «όχι» – ενώ η ενδοχώρα των φτωχών και με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο ψήφισε «ναι», δίνοντας του την πολυπόθητη νίκη.

Mε κόκκινο οι περιοχές που ψήφισαν «Όχι» και με μπλε εκείνες που ψήφισαν «Ναι»

Καθοριστικός ήταν ο ρόλος της Κωνσταντινούπολης, όπως άλλωστε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και τα δημοψηφίσματα της Τουρκίας. Το ΑΚΠ, τα δύο κόμματα των Εθνικιστών και ο Ταγίπ Ερντογάν χάνουν έστω και με μικρή διαφορά την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα, και με μεγαλύτερη την Σμύρνη, δηλαδή τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Οι Τούρκοι της Γερμανίας ψήφισαν Ερντογάν

Όπως επίσης σημαντικά αποδείχθηκαν και τα αποτελέσματα από τις κάλπες του εξωτερικού που στήριξαν και πάλι τον Ταγίπ Ερντογάν με αρκετά υψηλότερα ποσοστά από αυτά του εσωτερικού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ομιλία που έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε την άνοδο των ψήφων στις πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου οι Κούρδοι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Παρόλα αυτά όμως μέσα στις 10 πόλεις που ψήφισαν το πιο ισχυρό «ΟΧΙ» συγκαταλέγονται πέντε από την περιοχή αυτή. Το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ του «ΟΧΙ» με 80,42 %, ήταν το Τούντζελι.

Ερντογάν: «Και δημοψήφισμα αν χρειαστεί για την επαναφορά της θανατικής ποινής»

Επίσης πρέπει να σημειωθεί και το μήνυμα που έστειλε ο Ταγίπ Ερντογάν σε συμμαχικές χώρες για στήριξη ειδικά σε θέματα τρομοκρατίας. Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή των ψηφοφόρων που ξεπέρασε το 85%.

Από τα σημεία της ομιλίας Ερντογάν προς τους ψηφοφόρους του που ξεχώρισαν, ήταν και αυτό για την επαναφορά της θανατικής ποινής: πρώτο μέλημά του, δήλωσε, να το συζητήσει με τον πρωθυπουργό Μπ. Γιλντιρίμ και πως αν χρειαστεί θα καταφύγει σε δημοψήφισμα.

Η αντιπολίτευση αμφισβητεί το αποτέλεσμα

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν νοθεία. O αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι η τροποποίηση που έγινε την τελευταία στιγμή στον εκλογικό κανονισμό θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος.


Καταγγέλλοντας την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής να θεωρήσει έγκυρα τα ψηφοδέλτια που δεν είχαν την επίσημη σφραγίδα των εκλογικών τμημάτων, ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε πως οι αρχές «κατέστησαν θέμα δημόσιας αντιπαράθεσης τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος» και «επισκίασαν την απόφαση του έθνους».

Ο ίδιος επισήμανε ότι εκείνοι που υποστήριξαν το «ναι» στο δημοψήφισμα ενδεχομένως παραβίασαν τα όρια του νόμου.

Ο Μπουλέντ Τεζτζάν, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του CHP, κατήγγειλε νωρίτερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk «παράβαση» μετά την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (YSK) να θεωρήσει έγκυρα τα ψηφοδέλτια που δεν έφεραν την επίσημη σφραγίδα.

Την ίδια ώρα το φιλοκουρδικό Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών HDP γνωστοποίησε στο Twitter ότι θα ζητήσει την επανακαμέτρηση των ψήφων που προήλθαν από τα «δύο τρίτα» των καλπών.

Η εκλογική επιτροπή επιβεβαίωσε τη νίκη του «ναι» στο δημοψήφισμα

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι Τούρκοι ψηφοφόροι ενέκριναν την αναθεώρηση του Συντάγματος, που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στην χώρα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου (YSK).

Η εκστρατεία υπέρ του «ναι» συγκέντρωσε 1,25 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους σε σύγκριση με την εκστρατεία υπέρ του «όχι» και δεδομένου ότι μόλις 600.000 απομένουν προς καταμέτρηση, αυτό σημαίνει ότι η συνταγματική αναθεώρηση εγκρίθηκε, δήλωσε ο πρόεδρος του YSK Σαντί Γκιουβέν σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το YSK αποφάσισε να θεωρήσει έγκυρα τα ψηφοδέλτια που δεν είχαν την επίσημη σφραγίδα εκτός κι αν αποδεικνυόταν ότι ήταν παραποιημένα, αφού δέχθηκε έναν μεγάλο αριθμό παραπόνων, μεταξύ αυτών ένα από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ότι δηλαδή κάποιοι εκ των αξιωματούχων του δεν σφράγισαν ορισμένα ψηφοδέλτια.

Σύμφωνα με τον Γκιουβέν, η απόφαση ελήφθη προτού τα αποτελέσματα καταχωρηθούν στο σύστημα και ότι στελέχη του AKP και των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν παρόντα σε σχεδόν όλα τα εκλογικά κέντρα και υπέγραφαν τις αναφορές.

Ο Σαντί Γκιουβέν ανέφερε ότι τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται σε 11- 12 ημέρες.

Κομισιόν: Η Τουρκία να επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή εθνική συναίνεση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Άγκυρα να επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή εθνική συναίνεση στην εφαρμογή της αναθεώρησης του Συντάγματός της επισημαίνοντας την οριακή νίκη του «Ναι».

«Λαμβανομένης υπόψη της μικρής διαφοράς του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος επί της αναθεώρησης του Συντάγματος, καλούμε επίσης τις τουρκικές αρχές να επιδιώξουν την ευρύτερη δυνατή εθνική συναίνεση στην εφαρμογή της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

Πληροφορίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

β. Εκθεση-καταπέλτης διεθνών παρατηρητών για το δημοψήφισμα στην Τουρκία

Φωτογραφία: Yasin Bulbul/Presidential Press Service via AP

Δεν ήταν αυθεντικά δημοκρατική η διαδικασία του δημοψηφίσματος στην Τουρκία εκτιμούν οι διεθνείς παρατηρητές.

Στην προκαταρκτική έκθεσή τους οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, το πόρισμα των οποίων αναμένει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασκείται σκληρή κριτική στις τουρκικές Αρχές.

Οπως επισημαίνουν μεταξύ άλλων, η ψηφοφορία έλαβε χώρα σε ένα «άνισο» περιβάλλον, καθώς τα δύο στρατόπεδα δεν είχαν «ίσες ευκαιρίες», οι πολίτες δεν ενημερώθηκαν αμερόληπτα για ζητήματα-κλειδιά, ενώ οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν σε θεμελιώδεις ελευθερίες, οι συλλήψεις δημοσιογράφων και το κλείσιμο μέσων ενημέρωσης είχαν αρνητικές επιπτώσεις στην πλουραλιστική ενημέρωση των πολιτών.

Σα δαρμένο σκυλί ο δικτάτορας της Τουρκίας, έβαλε την ουρά στα σκέλη και ναι, μεν, θριαμβολογεί,  αλλά όλοι πια ξέρουν, και ο ίδιος, φυσικά,  πως το παιχνίδι χάθηκε στην Τουρκία.  Και όχι μόνο το έχασε ο Ερντογάν, αλλά αποδείχτηκε πως ο “Σουλτάνος είναι γυμνός”.  Ηγεμονεύει σε μια βαθιά  διχασμένη χώρα  στην οποία οι αντίπαλοι του είναι περισσότεροι από τους οπαδούς του. Και το συμπέρασμα  αυτό βγαίνει εύκολα, αν προσθέσουμε στο  ποσοστό του ΟΧΙ και το ποσοστό της αποχής, οπότε,  ξεπερνάμε το 60% !

Τα γνωρίζουν αυτά εκεί στο επιτελείο του  δικτάτορα. ΄Οπως, επίσης, γνωρίζουν πως  οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ είναι κυρίως χωρικοί, αμόρφωτοι, φανατικοί ,αντιευρωπαϊστές στα βάθη της χώρας στην απολίτικη και μουσουλμανική Τουρκία. Η κοσμοπολίτικη  Ιστανμπούλ ,η  τουριστική Σμύρνη, αλλά κι αυτή η ΄Αγκυρα είναι Ευρώπη, πολιτισμός, εξέλιξη, πρόοδος. Κι εδώ ακριβώς είναι που ο Ερντογάν έφαγε ισχυρή σφαλιάρα. Δε θέλει να δει στα μάτια της η ευρωπαϊκή Τουρκία παλιάτσους της πολιτικής σαν τον Ερντογάν και την κυβερνητική παρέα του.

Είναι λογικό να κόπηκαν τα φτερά του “Σουλτάνου” τώρα πια. “Το παγώνι  ξεφούσκωσε”.   Θα αναγκαστεί να βάλει “νερό στο κρασί” του ο αλαζόνας  . Θα πέσουν οι τόνοι του εθνικισμού  και οι βολές κατά πάντων .Θα  του επιβληθεί  εκ των πραγμάτων να λογικευτεί . Και θα είναι αδύνατο πλέον να έχει την άνεση και την ευκολία να περάσει αντιδραστικούς, αντιευρωπαϊκούς και φανατικούς  νόμους. Οφείλει πλέον  να είναι πολύ προσεκτικός σε όλα.

Ειδικά, είναι η στιγμή να σταματήσει τις κραυγές για την αδικία που υπέστη η Τουρκία από τη Συνθήκη της Λωζάνης, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τους ΄Ελληνες, για τους οποίους διάλεξε σε ένα φόρτε εθνικισμού και ανισορροπίας να τους αποκαλεί… Γκιαούρηδες! Και φυσικά, να αναθεωρήσει τη στάση του απέναντι στον άλλο δικτάτορα-Τσάρο της Ρωσίας. Αν συνεχίσει να διατηρεί λυκοφιλία με τον…  κατά συρροή εγγκληματία Πούτιν, πολύ γρήγορα θα αντιληφθεί πως ο Ρώσος δικτάτορας είναι, εκτός των άλλων, άφιλος   και άρρωστα φιλόδοξος.  ΄Ετσι και αλλιώς, θα τον προδώσει στο  τέλος και ζημιωμένη θα βγει μόνο η  χώρα του.

Η Τουρκία ανήκει στην Ευρώπη. Θέλουμε το τούρκικο λαό κοντά μας.  Φίλο , σύμμαχο, αδερφό. Είναι απράδεκτη η στάση πολλών Ευρωπαίων ηγετών, αλλά και των εθνικιστών στις διάφορες χώρες της Ε.Ε, που υποτιμούν και αδικούν την πλειοψηφία του τούρκικου λαού.

 Η  Ευρώπη, ειδικά  με τους πολτικούς ακτιβιστές της,  είναι η ώρα  να αναλάβει το έργο μιας  δυνατής ενημέρωση του τούρκικου πληθυσμού στο εσωτερικό και το εξωτερικό   για τον κίνδυνο που εμπερικλείει η απομόνωση της χώρας. Η συνέχιση της παραφροσύνης, του εθνικισμού και του αντιευρωπαϊσμού που καλλιεργεί  ο Ερντογάν είναι ο θάνατος της χώρας.  Να πιστούν και όσοι δεν το ξέρουν  πως  η θέση του  Τούρκου και το μέλλον του ,  είναι ΜΟΝΟ  δίπλα στον Ευρωπαίο.

 Με τις υποτιμητικές, γεμάτες μίσος  κραυγές της Λεπέν, αλλά και της Μέρκελ, τα πράγματα γίνονται χειρότερα για όλους.  Σύνεση, χαλαρότητα, χαμηλοί τόνοι είναι η λύση. Και πρώτα απ΄όλα, δουλειά από τη μεριά της γείτονος,  για να ετοιμάσει την ένταξή της  στην Ε.Ε.  Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι σωτήρια  για  την Τουρκία, την Ελλάδα,αλλά και την Ευρώπη ολόκληρη. Κι  αυτό περιμένουμε.

 

2. Γαλλία, προεδρικές εκλογές: Μακρόν και Λεπέν «κλειδώνουν» τις δύο θέσεις για τον «τελικό»
Φωτογραφία: AP

Και όμως. Λίγες εβδομάδες πριν, ΟΛΟΙ  οι απατεώνες της πολιτικής, μαζί φυσικά με τους αρχιαπατεώνες της βιομηχανίας παραπληροφόρησης,  χόρευαν στο χαβά της δημαγωγίας πως …και καλά, οι Λεπέν θα καταλάβουν την εξουσία και η Ευρώπη θα έρθει άνω-κάτω! Μάλιστα, κάνανε σχέδια και προγράμματα για το πώς θα είναι η Γαλλία με νόμισμα το… φράγκο, τώρα πια που θα γίνει πρόεδρος η Μαρί Λεπέν ή  στήνανε σενάρια για  τις επιπτώσεις από την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. Τέτοια κουφά και ανεύθυνα! Καλλιεργείς φόβο, πανικό  με το ψεύδος και την απάτη, για να επενδύσεις στην  κομματική κερδοσκοπία.

Γνωστή μέθοδος  και στην Ελλάδα. Με το φόβο του Μιχαλολιάκου, κέριδισαν και οι Συριζαίοι, πολλές ψήφους.  Θυμηθείτε εκείνον τον ανήθικο πολιτευτή τους Κούλογλου, τον…αντιστασιακό  της κυβερνητικής  βιομηχανίας παραπληροφόρησης και νυν ευρωβουλευτή, τί “φούμαρα” ξεστόμιζε στην Ισπανία. ΄Εφτασε να πει ο πανάθλιος δημοσιογράφος   πως ,αν δε βγει ο Τσίπρας, ο Μιχαλολιάκος ήταν  έτοιμος να σχηματίσει κυβέρνηση στη χώρα!

΄Ανθρωποι χωρίς ίχνος τσίπας και αξιοπρέπειας. Τα ίδια κι εδώ όπως και στη Γαλλία  των Λεπέν.

3. Νίκος Ευαγγελάτος – Τατιάνα Στεφανίδου: Δείτε φωτογραφίες από το χλιδάτο τους σπίτι στην Κηφισιά

 

 

Το 2011 η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος αγόρασαν ένα σύγχρονης αρχιτεκτονικής οίκημα στο οποίο έχουν στεγάσει την οικογενειακή τους ευτυχία.

Το διάσημο ζευγάρι μοιράζεται μια πολύ όμορφη σχέση μέσα στον γάμο του, ενώ τα δύο παιδιά του, Λυδία και Νικόλας έχουν “γεμίσει” τη ζωή τους.

Το ζευγάρι των παρουσιαστών είναι ένα από τα αγαπημένα ζευγάρια του ελληνικού κοινού που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη ζωή του, επαγγελματική και προσωπική. Συχνά η Τατιάνα Στεφανίδου μοιράζεται φωτογραφίες από την καθημερινότητά της, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 

Εμείς συγκεντρώσαμε όλες εκείνες που δείχνουν τους εσωτερικούς χώρους του επίγειους παράδεισου της οικογένειας σε ένα απολαυστικό album:

 

 

 

 

 

 

2008. Νοέμβρης και μετά. Βομβαρδίζαμε τότε το γραφείο αυτού του αλητήριου δημοσιογράφου Νίκου Ευαγγελάτου, που μαζί με τον “έτερο Καπαδόκη” Νίκο Χατζηνικολάου, μεσουρανούσαν τότε, ως αστέρες λαμπεροί στο στερέωμα της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, για την επερχόμενη λαίλαπα, εξαιτίας της χρεοκοπίας της χώρας. Παγερη σιωπή. Ούτε μια λέξη, μια υπόμνηση, ένα υπονοούμενο. Να ψιλιαστεί ο κόσμος κάτι, να αντιδράσει,να βγει στους δρόμους και  να ζητήσει την κεφαλήν Κ. Καραμανλή επί πίνακι.

Εγκληματικός δόλος! Πλούτιζαν, σκορπώντας ψέμα, απάτη, κολακεία, παλανθρωπιά και ο Ευαγγελάτος και η γυναίκα του. Αποπροσανατόλιζαν τον κόσμο για να κερδίζουν αισχρό, άτιμο,  εγκληματικό χρήμα. Είναι αυτό με το οποίο χτίστηκε το παραπάνω μέγαρο. Και  είναι “κατακόκινα” λεφτά. ΄Εχουν αίμα τα θεμέλια του σπιτιού αυτού του εγκληματικού ζευγαριού.

Μια μέρα θα τους δικάσουμε στη νέα κοινωνία που φτιάχνουμε. Θα δημευτεί αυτό το σπίτι συμβολικά, όπως και όλων  των καρχαριών της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, που έσπρωξαν τη χώρα στον γκρεμό.

Ας μην κοιμούνται ήσυχοι, νομίζοντας πως θα την σκαπουλάρουν πάλι. ΄Οχι αυτή τη φορά. Υπόσχεση σε όσους έπεσαν θύματα της εγκληματική  τους απάτη.