ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΘΥΜΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ
  2.  ΡΕΣΙΤΑΛ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΔΡΑΧΜΙΣΤΩΝ
  3.  ΛΕΠΕΝ. Η ΜΕΪ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.
  4.  Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΤΡΑΜ  ΚΑΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  5.  ΥΠΟΤΡΟΠΟΣ  “ΥΒΡΕΩΣ” Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
  6. ΚΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ
7.   ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΓΟΥΣΤΑ  ΤΗΣ  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΡΙΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΛΙΑΝΗ.
1. Αδιανόητο: Iταλίδα αγόρασε μωρό, αλλά το επέστρεψε γιατί ήταν… μαύρο
Φωτογραφία: Shutterstock

΄Ηταν πολύ… μαύρο το μωράκι, για να μεγαλώσει στη γείτονα, όπου, ως γνωστό,  οι νότιοι Ιταλοί, έχουν κατάλευκη επιδερμίδα και είναι κατάξανθοι με γαλαζοπράσινα μάτια!  “Βρεγμένη σανίδα” που της χρειάζεται της ρατσίστριας Ιταλίδας. Και ήθελε, λέει,  να γίνει και μάνα, τρομάρα της!

 

2. Λαφαζάνης και Ραχήλ άνοιξαν τα διόδια στην Ελευσίνα -Τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα
Λαφαζάνης και Ραχήλ άνοιξαν τα διόδια στην Ελευσίνα -Τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα [εικόνες]

Όπα!  Οι Λαφαζάνηδες με τις Κωνσταντοπούλου και τις Ραχήλ, θα φάνε το “πολιτικό”  ψωμάκι  από τα παλικάρια ,που αυτοαποκαλούνται “αντάρτες πόλεων”. ΄Απαντες και στις δυο πλευρές,  με τέτοιες δημαγωγικές-λαϊκίστικες παραστάσεις,  κάνουν τη φιγούρα τους και αγρεύουν οπαδούς.

Στο μεταξύ, αν διαβάσει κανείς το “σεντόνι” (προκήρυξη) που δημοσιεύουν τα λογής “παιδιά” από τους “χώρους”  μετά από κάθε τέτοια θεαματική ενέργεια, το περιεχόμενό του δε διαφέρει και πολύ  απ΄όσα λένε και γράφουν οι πάλαι ποτέ Συριζαίοι και νυν εξωκοινοβουλευτικοί αστέρες, που φωτογραφίζονται καμαρωτοί καμαρωτοί παραπάνω. Λείπει η Ζωή, βέβαια, αλλά ήταν προχτες στη ΔΕΗ εκείνη. ΄Εδωσε εκεί τη δική της παράσταση η “θυγατέρα”.

 

3. «ΒΑΡΟΣ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»
Λεπέν: Το ευρώ πέθανε -Μπορούμε να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα σε 1,5 χρόνο
Φωτογραφία: AP/ Michel Euler

Γιατί απανταχού της γης  τα ακροδεξιά τέρατα μοιάζουν σαν τις μαϊμούδες;  Τσαμπουνάνε ακριβώς τις ίδες ανοησίες και έχουν όμοιους ψυχαναγακσμούς και ψυχωτικούς χαρακτήρες. ΄Αρρωστοι,γενικώς, αλλά και κι εκτός πραγματικότητας.

Νομίζουν πως μπορούν να γυρίσουν τον κόσμο πίσω. Να σταματήσουν το Μέλλον στο “Μεσαίωνα”. Ανιστόρητοι και ανεγκέφαλοι.

 

4. Πλήρωνε φόρους, δεν είχε ποινικό μητρώο, αλλά απελάθηκε -Πώς ο Τραμπ χωρίζει τις οικογένειες μεταναστών
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ χωρίζει οικογένειες, διαπιστώνει σε ρεπορτάζ του ο Independent με αφορμή την απέλαση ενός Μεξικανού, του Μάριο Ερνάντεζ Ντελακρούζ, ο οποίος μετά από 19 χρόνια παραμονής και εργασίας στις ΗΠΑ όπου πλήρωνε κανονικά τους φόρους και μεγάλωνε την οικογένεια του, απελάθηκε στο Μεξικό.

Η κόρη του Εστρέλα Γκαρσία και μία από τις πιο μικρές αδερφές της, τον οδήγησαν μέχρι το αεροδρόμιο για να πάρει την πτήση του για το Μεξικό. Στο δρόμο συζητούσαν για το πως θα επικαλεστούν το δικαίωμά του να ζει στις ΗΠΑ. Στον δρόμο της επιστροφής οι δύο αδερφές μόνο δάκρυζαν.

«Η μητέρα μου έχει στεναχωρηθεί τόσο πολύ. Οι δύο αδερφές μου, ηλικίας 15 και 12 ετών, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στο σχολείο. Έπρεπε να συνεχίσω γιατί τώρα είμαι η επικεφαλής της οικογένειας», λέει η Εστρέλα από το σπίτι τους στο νοτιοδυτικό Ντιτρόιτ. «Δεν νομίζω ότι (ο Τραμπ) νοιάζεται. Θέλει μόνο να διώξει ανθρώπους που δεν πιστεύει ότι ανήκουν εδώ».

“Ιστορίες για αγρίους”! Ποιος θα το πίστευε πως θα συνέβαινα τέτοια ιλαροτραγικά σε μια χώρα που χτίστηκε από μετανάστες. Και εκείνος που σήμερα, ως αμερικανός πρόεδρος, προξενεί αυτές τις τραγωδίες, κατάγεται από ξένη οικογένεια μεταναστών.  Αφασία.

΄Ιδια αποκοτιά και ανηθικότητα και με Ελληνοαμερικανούς.  Φύγανε εδώ και 3-4 δεκαετίες για την Αμερική, φτωχά παιδιά,από τα μέρη της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Αντρίτσαινας. Και το περασμένο καλοκαίρι που συνάντησα κάποιους απ΄αυτούς, είχαν προκόψει μεν στη νέα τους πατρίδα, την ευγνωμονούσαν που τους δέχτηκε ως μετανάστες, αλλά θα ψήφιζαν…Τραμπ, δήλωναν.  “Δαγκωτό”! Δε βρίσκεις άκρη στην παράνοια και την ανηθικότητα των ανθρώπων.

5. Ο Ντι Κάπριο στην πρώτη γραμμή σε διαδήλωση κατά του Τραμπ -Για την κλιματική αλλαγή
Ο Ντι Κάπριο στην πρώτη γραμμή σε διαδήλωση κατά του Τραμπ -Για την κλιματική αλλαγή [εικόνες]

 

Με στόχο την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και με συνθήματα υπέρ της «πράσινης» οικονομίας, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Ουάσινγκτον, ανήμερα της 100ης μέρας του Τραμπ στην εξουσία.

Δεν μπορεί κανείς να φυλαχτεί από πουθενά με αυτόν τον τραμπούκο, ακροδεξιό πρόεδρο της Αμερικής. Τί μας ξημέρωσε! Δε φτάνουν όλα τα άλλα, τα έβαλε και με τη Φύση.

΄Ολοι αυτής της συνομοταξίας, είναι αφύσικοι.Και επομένως ανήθικοι. ΄Ομως, η αρχαία ελληνική σοφία αποφαίνεται πως η ασέβεια στη Φύση είναι ΄Υβρις. Και όποιος διαπράττει ΄Υβριν, τιμωρείται σκληρά. Το περιμένουμε να συμβεί και για τον “ανίερο” αμερικανό πρόεδρο.

6. Εκκληση του Πάπα στον Μαδούρο: Να αποφευχθεί η βία, να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα
Φωτογραφία: AP/ Alessandra Tarantino

Ακόμα και το ιερατείο έπιασε το μήνυμα.Και μόνο οι Ναζί και οι ψευτοαριστεροί Συριαζιανοί δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα για τη Βενεζουέλα. Κάτι φασαριούλες γίνονται  εκεί πέρα, που τις υποκινούν οι Αμερικανοί και στενοχωρούν το σύντροφο Μαδούρο, ο οποίος  δεν μπορεί με αυτά και τα άλλα,  να εφαρμόσει το λαϊκό, σοσιαλιστικό του πρόγραμμα, για να σώσει τη χώρα. “Θού,Κύριε”!

7. Νέα δικαστική διαμάχη για τη Δήμητρα Λιάνη -Την κατηγορούν για βανδαλισμό κατοικίας που νοίκιαζε
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Το μίσθιο ήταν σε χείριστη κατάσταση. Πρόκειται για κατοικία σε συγκρότημα στην Εκάλη γύρω στα 330 τ.μ. Οταν μπήκαμε μέσα, υπήρχε έντονη δυσοσμία, υγρασία παντού, έλειπαν καπάκια από τουαλέτες και γενικά ήταν ένα σπίτι βανδαλισμένο!». Η ταμία ανέφερε ότι μηχανικός εκτίμησε ότι το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς ήταν πολύ μεγάλο και έτσι αποφασίστηκε να πουληθεί το ακίνητο. «Φυσικά, επειδή ήταν σε τέτοια κατάσταση πωλήθηκε σε χαμηλότερη τιμή. Για την ακρίβεια, πωλήθηκε στις 450.000 ευρώ, αντί 600.000 λόγω των ζημιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στενός φίλος και συνεργάτης της κ. Λιάνη έκανε λόγο για κατασκευαστικά προβλήματα του σπιτιού, ενώ τόνισε ότι το σπίτι παραδόθηκε σε καλή κατάσταση.

«Είχε θέμα με τα νερά. Για παράδειγμα, το μπαλκόνι δεν είχε τρόπο να φεύγουν τα νερά. Ηταν φραγμένα όλα γύρω με τσιμέντο και είχε μόνο ένα απλό σιφόνι. Φυσικά, όταν έβρεχε, όλα κατέληγαν να μπαίνουν ακόμη και μέσα στο σπίτι. Καταστράφηκαν πολλά προσωπικά της πράγματα. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης το ακίνητο είχε πολλή υγρασία», είπε, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

«Το μίσθωμα ήταν 3.000 ευρώ τον μήνα και είχε προβλήματα. Πάντως, την ημέρα που παραδώσαμε το σπίτι δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς», ανέφερε ο ίδιος.

 

Δεν μπορεί, βρε παιδιά. Πείτε μου πως  διαβάζω λάθος, πως  έβαλε ένα μηδενικό παραπάνω στο μίσθωμα ο συντάκτης του ρεπορτάζ.  300 ευρώ το μήνα για μια… Δήμητρα Λιάνη, το καταλαβαίνω. Αλλά 3χιλιάρικα ενοίκιο το μήνα; Δε γίνονται αυτά, “δεν υπάρχει”!

Αν λογαριάσαμε καλά, 3.000Χ12=36.000 ευρώ το μήνα. 8 χρόνια που το είχε ενοικιάσει Χ36= 228.000 ευρώ!

Δεν μπορεί, η σύζυγος του…σοσιαλιστή, ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, να είναι τόσο χοντρόπετση και προκλητική. Εμείς εδώ στην πλέμπα, δεν πρόκειται ποτέ,  όχι να έχουμε, ούτε να μετρήσουμε έτσι για πλάκα, για το γινάτι,  288 χιλιάρικα  σε ευρώ.

Θα μου πεις, εδώ ο Ανδρέας έκτισε στη Δήμητρα ολόκλη βίλα εκατομμυρίων στην Εκάλη  με λεφτά που του δάνεισαν, ισχυρίστηκε ο ίδιος,  ο…Παπούλιας ,ο Κουτσόγιωργας και κάτι τέτοιοι φοβεροί και τρομεροί σιοσια-ληστάδες.

Και όμως. Δεν είδαμε καμιά πέτρα κρεμασμένη σε λαιμό κανενός από δαύτους με κατεύθυνση στο Φάληρο.  Πώς το έλεγε ο “καταραμένος” ποιητής;

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
ένας πέθαινε από αηδία…
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία