ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Αυτή είναι η υπερτροφή στην οποία «ορκίζονται» οι αστροναύτες της NASA

Με την καθημερινότητα να γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, οι ανάγκες για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής αυξάνονται διαρκώς.

Στο αίτημα αυτό, επιστήμονες και ειδικοί διατροφολόγοι έχουν απαντήσει με την εξέταση και ανάδειξη ορισμένων «superfoods» ή αλλιώς υπερτροφών, οι οποίες χαρακτηρίζονται για το υψηλό επίπεδο της θρεπτικής τους αξίας και υπόσχονται να κάνουν τη διαφορά θωρακίζοντας τον οργανισμό.

Στην κατηγορία των «όπλων» της φύσης ανήκει και μια πράσινο – μπλε άλγη, η οποία αναπτύσσεται σε ζεστά και φρέσκα νερά. Πρόκειται για ένα βρώσιμο μικροφύκι , το οποίο μάλιστα η NASA χαρακτήρισε «τροφή του μέλλοντος» και το έχει επιλέξει ως κύρια πηγή διατροφής των αστροναυτών, χάρη στο κοκτέιλ πολύτιμων θρεπτικών ουσιών που περιέχει (περισσότερα από 100 ωφέλιμα θρεπτικά στοιχεία)

Ο λόγος για τη σπιρουλίνα, που τη βρίσκετε σε μορφή σκόνης ( προστίθεται σε χυμούς και σούπες), σε νιφάδες ( μπορείτε να τη βάλετε στη σαλάτα), σε σιρόπι ή κάψουλες.

Spirulina

Πέρα από το γεγονός, ότι αποτελεί μια από τις υπερτροφές του πλανήτη, χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει από ασθένειες.

Ακολουθούν έξι πειστικοί λόγοι για να την εντάξετε στη διατροφή σας και να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές της ιδιότητες.

  • Περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και συγκρίνεται συχνά με τα αυγά για την περιεκτικότητα αυτής της ουσίας ανά γραμμάριο. Συγκεκριμένα, περιέχει ποσοστό πρωτεϊνών 55-70%.
  • Είναι πηγή βιταμίνης Β1, γνωστή και ως «θειαμίνη», μια ουσία απαραίτητη για την ανάπτυξη, που συμβάλλει στην απελευθέρωση ενέργειας κατά το μεταβολισμό των υδατανθράκων. Ακόμη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συντελεί στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
  • Τροφοδοτεί τον οργανισμό με σίδηρο, για το λόγο αυτό και θεωρείται το ιδανικό φυτικό συμπλήρωμα για χορτοφάγους ή για περιόδους νηστείας.
  • Είναι εξαιρετικά υψηλή σε ασβέστιο και πιο συγκεκριμένα περιέχει 26 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα.
  • Εχει αντιοξειδωτική δράση χάρη στην περιεκτικότητά της σε β-καροτένιο, που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου.
  • Στα θετικά της ανήκει και το γεγονός ότι βοηθάει στην καλή διάθεση, χαρίζει αντοχή και ενέργεια, ρυθμίζει την όρεξη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να συμβάλλει στη μείωση του βάρους.

΄Ενα τεράστιο  βήμα για να παταχθεί η μάστιγα της πείνας στον πλανήτη είναι η χρήση χαπιών διατροφής ,που αποκαλούνται “υπερτροφές”. Φαίνεται πως το χάπι θα αντικαταστήσει στις μελλοντικές κοινωνίες των ανθρώπων το “πιάτο” με τα περιεχομενά του, που καταναλώνονται κυρίως για τη γευστική τους απόλαυση, παρά για τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού. Συνήθως μάλιστα  τέτοια “πιάτα” σήμερα,  είναι γεμάτα ορμόνες και φυτοφάρμακα. Με το “πιρούνι” τους ανοίγουν τον τάφο τους  οι σύγχρονοι άνθρωποι.

Θα αποδειχτεί σωτήριο τα χάπια  διατροφής  για τον άνθρωπο του μέλλοντος. Και θα έχει θετικές επιπτώσεις σε δεκάδες άλλες πτυχές της ζωής . Θα είναι το μεγάλο άλμα που περιμένουμε στον υπερ-τεχνολογικό πολτισμό που  καταφτάνει.

___________________________________________________________________

 

1.ΟΤΑ. ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ  ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ
2. ΤΑ   ΡΟΜΠΟΤ ΕΠΙ ΤΩ ΕΡΓΩ.
3. ΑΝΟNYMOUS. ΑΝΩΝΥΜΕΣ, ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.
4. ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.  Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΧΕΙ  ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΥΘΥΝΗ.
5. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ “ΤΥΦΛΟΥ” ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ, ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ  Η…ΤΥΦΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ;
1.α. Σοκ από το Ελεγκτικό Συνέδριο για χιλιάδες συμβασιούχους στους ΟΤΑ -Τους ζητούν να επιστρέψουν μισθούς
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Σοκ για χιλιάδες συμβασιούχους σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, που τους καλεί να επιστρέψουν μισθούς που έπαιρναν!

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου έρκινε αντισυνταγματική την παράταση χιλιάδων συμβάσεων εργαζομένων στους ΟΤΑ, με το σκεπτικό ότι το Σύνταγμα απαγορεύει ρητά και τις παρατάσεις αυτών, αλλά και τις μονιμοποιήσεις των εν λόγω επί συμβάσει υπαλλήλων.

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με πρόεδρο την κ. Θεοτοκάτου και εισηγήτρια τη Μαρία Αθανασοπούλου, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της έκρινε με πλειοψηφία 17 ψήφων έναντι 14 ότι τα εντάλματα πληρωμών των συμβασιούχων δεν μπορούν να εγκριθούν και οι εργαζόμενοι πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς που έλαβαν όλο το διάστημα που παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους.

Οι σύμβουλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου επανέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι μονιμοποιήσεις δεν μπορούν να γίνουν καθώς απαγορεύονται ρητά από το Σύνταγμα, όπως απαγορεύονται και οι παρατάσεις των εν λόγω συμβάσεων.

Αν βρείτε, έστω και μια αξιολογική πρόσληψη σε Δήμο της χώρας, να μας…. ενημερώσετε, για να την κάνουμε πρώτη είδηση ή να μπει στο βιβλίο Γκίνες. Μια  απίστευτη για κράτος δικαίου  κατάντια, ο τρόπος που οι τοπικοί…άρχοντες, προσλαμβάνουν τους υπαλλήλους που στελεχώνουν την τοπική αυτοδιοίκηση.  Μεγαλύτερη διαφθορά, κομματισμός, νεποτισμός, αναξιοκρατία, δε θα μπορούσε να βρει κανείς σε καμιά άλλη δημόσια υπηρεσία παγκόσμιας  χώρας.

Ορθά το Ελεγκτικό Συέδριο ζητάει πίσω τα λεφτά που έφαγαν οι κογιόνηδες αυτοί ως  υπάλληλοι, που προσελήφθησαν, γιατί είχαν “μπάρμπα στην Κορώνη”. Αλλά να  τα επιστρέψουν. Με τους τόκους, μάλιστα. ΄Οχι όπως έκαναν τα άλλα λαμόγια, οι  αυτοαποκαλούμενοι “αγρότες”, που ξεκοκάλισαν τα εκτομμύρια της Ε.Ε και θα τα γυρίσουν  ( που δεν πρόκειται ) με αστείες δόσεις.

΄Οταν συν-Ελληνες με πτυχία, σπουδές βαρβάτες, παίρνουν των οματιών τους, για να βρουν στην ξενιτιά μια θέση να φάνε ψωμί.΄Οταν οι αλητήριοι εδώ οπαδοί του κάθε διαπλεκόμενου δημάρχου με αντάλλαγμα την ψήφο τη δικιά τους και άλλων 50 συγχωριανών που επηρεάζουν, μπαστακώνονται στις “καρέκλες” και δεν τους κουνάει ούτε σεισμός. ΄Οταν η κυβέρνηση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους μονιμοποιεί τους συμβασιούχους.

 Και έχουν μούτρα οι πανάθλιοι να διαμαρτύρονται πως τους αδικούν, ότι  είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαίωμα κι αυτοί στη δουλειά. Από κοντά κυβέρνηση και κόμματα να κερδίσουν ψήφους από αυτή την ανηθικότητα. Μια  διαφθορά αλλόκοτη, μια διαπλοκή πρωτοφανής, που όμοιά της δε συναντάς σε κράτος με στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό.

Κανένα δικαίωμα δεν έχουν οι συμβασιούχοι .Το έχασαν από τη στιγμή, που το “βύσμα”,  τους τοποθέτησε σε μια θέση που δεν τους ανήκε. ΄Εχασαν έτσι το ηθικό πλεονέκτημα-δικαίωμα διεκδίκησης εργασίας. Και όχι μόνο  πήραν πόστα που δεν τους άξιζαν και στρογγυλοκάθισαν, αλλά το παίζουν και ….ριγμένοι από πάνω, αδικημένοι και κυνηγημένοι!

Η λογική,το αυτονόητο ,η ηθική, η αλληλλεγγύη είναι έννοιες ανύπαρκτες σ΄αυτή τη χώρα. Ηθικό και τίμιο είναι ό,τι ο καθενας  αντιλαμβάνεται ως τέτοιο.

 

2. ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ
Το πρώτο γεράκι-ρομπότ έπιασε δουλειά: Διώχνει τα πουλιά από τον διάδρομο προσγείωσης
Το πρώτο γεράκι-ρομπότ έπιασε δουλειά: Διώχνει τα πουλιά από τον διάδρομο προσγείωσης [εικόνα]

Το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Έντμοντον του Καναδά θα γίνει το πρώτο στον κόσμο που, από το τέλος Μαΐου, θα χρησιμοποιήσει ένα ρομποτικό πουλί.

Το ρομποτικό πουλί, θα διώχνει καθημερινά τα πραγματικά πουλιά από τον ουρανό του αεροδρομίου, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο για τα αεροπλάνα.

Το Robird -συνδυασμός των λέξεων ρομπότ (robot) και πουλί (bird)- είναι δημιούργημα της Clear Flight Solutions, εταιρείας-τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου του Τβέντε στην Ολλανδία.

Το ρομποτικό drone μοιάζει με γεράκι και επίσης μιμείται την πτήση ενός πραγματικού γερακιού.

Οι δοκιμές έχουν δείξει ότι η μίμηση, τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στην πτητική συμπεριφορά, είναι τόσο καλή που τα πραγματικά πουλιά πιστεύουν ότι ο φυσικός εχθρός τους βρίσκεται κοντά τους και έτσι φεύγουν μακριά.

Το καναδικό αεροδρόμιο διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, ώστε το ίδιο το Robird να μην αποτελέσει πρόβλημα για τα αεροπλάνα.

Κι ακόμα δεν είδαμε τίποτα. Τα ρομποτοειδή από δω και πέρα θα ξεπετάγονται  από παντού  σαν τα μανιτάρια. Η τεχνητή νοημοσύνη  και τα προϊόντα της θα πετύχουν εκεί που απέτυχε ο άνθρωπος ή καθυστέρησε ανεπίτρεπτα.  Αυτά  είναι το μέλλον του νέου  πολιτισμού, που έρχεται.

 

3. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΣΩ ΒΙΝΤΕΟ
Anonymous: Να γιατί πλησιάζει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος -Προετοιμαστείτε για αυτό που έρχεται
Anonymous: Να γιατί πλησιάζει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος -Προετοιμαστείτε για αυτό που έρχεται [βίντεο]

 

Η οργάνωση δημοσίευσε ένα βίντεο το Σάββατο με τίτλο «Ετοιμάζονται για αυτό που έρχεται (WW3 2017-2018)» στον επίσημο λογαριασμό της στο YouTube.

Στο επτάλεπτο αυτό κλιπ, ένας άντρας που φοράει μαύρο μανδύα και τη μάσκα του Guy Fawkes ακούγεται μέσω μιας ψηφιακής φωνής που εξηγεί πώς οι ενέργειες των εθνών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ιαπωνίας, που συμμετέχουν στις εντάσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας, υποδηλώνουν ότι ένας πόλεμος τεραστίων διαστάσεων είναι ορατός στον ορίζοντα.

«Σιγά-σιγά όλα τα σημάδια ενός διαφαινόμενου πολέμου στην κορεατική χερσόνησο εμφανίζονται, βλέποντας την κάθε χώρα να μετακινεί στρατηγικά τα κομμάτια στη θέση τους», δήλωσε η άγνωστη φιγούρα.

Και συνέχισε λέγοντας: «Σε αντίθεση με τους παλαιότερους παγκοσμίους πολέμους, αν και προφανώς θα υπάρξουν στρατιωτικά στρατεύματα, η μάχη πιθανότατα να είναι σκληρή, βίαιη και γρήγορη. Αυτή τη φορά όμως θα είναι και παγκοσμίως καταστροφική, τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο».

«Ο πολίτης θα είναι ο τελευταίος που θα γνωρίζει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των Anonymous.

Ο αφηγητής στο βίντεο αναφέρει πως οι Αμερικανοί απειλούν στρατιωτικά τη Βόρεια Κορέα, ενώ παράλληλα ασκούν πίεση προς την Κίνα.

Οι Αμερικάνοί ζητάνε από τους Κινέζους να τιμωρήσουν την Πιονγιάνγκ για το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για περαιτέρω δράση των ΗΠΑ. Επισημαίνουν επίσης πως η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή πιθανότατα να οδηγήσει σε αντίποινα.

Οι «πρακτικοί Κινέζοι», οι οποίοι έχουν κατ’ επανάληψη ζητήσει ηρεμία μεταξύ Ουάσιγκτον και Πιονγιάνγκ, «αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους», σύμφωνα με τους Anonymous.

Το Πεκίνο συμμετείχε πρόσφατα σε μια σπάνια δημόσια διαμάχη με την Πιονγιάνγκ και ζήτησε από τους πολίτες της στη Βόρεια Κορέα να φύγουν από τη χώρα, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας. Πάντως, μαζί με τη Ρωσία αρνήθηκαν να συγκεντρώσουν τα στρατεύματά τους στα σύνορα της Βόρειας Κορέας.

Τα πρόσφατα βήματα που έγιναν από τη σύμμαχο των ΗΠΑ, Ιαπωνία, έδειξαν επίσης ότι οι τρέχουσες εντάσεις θα φτάσουν σύντομα σε ένα βίαιο τέλος, σύμφωνα με τους Anonyous.

Μετά από αρκετούς πυραύλους της Βόρειας Κορέας που προσγειώθηκαν σε θάλασσες κοντά στην Ιαπωνία, εξέχοντες πολιτικοί του Τόκιο ζήτησαν μια νέα ερμηνεία των νόμων που υιοθετήθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σχετικά με τον περιορισμό εκτόξευσης  πυραύλων.

Οι πύραυλοι της Βόρειας Κορέας οδήγησαν επίσης σε αύξηση των πωλήσεων αγαθών επιβίωσης και πυρηνικών καταφυγίων, κάτι που, πάντα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Anonymous, θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ιαπωνία προετοιμάζεται για μια μεγάλη επίθεση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτή τη δυνατότητα συνάντησης με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, αν αυτή γίνει «υπό τις κατάλληλες συνθήκες», αλλά ο γραμματέας του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ αργότερα δεν φάνηκε απόλυτα βέβαιος για την πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η ομάδα Anonymous, η οποία ξεκίνησε το 2003 ως ομάδα επαγρύπνησης του διαδικτύου, ολοκλήρωσε το βίντεο προτρέποντας τους θεατές να «προετοιμαστούν για αυτό που

Η ανευθυνότητα ,όταν  παντρεύεται την ανιστόρητη κρίση ,αλλά και το φανατισμό και όλο αυτό το μίγμα σερβίρεται από… κουκουλοφόρο  “γκαρσόνι” με το  κερασάκι στην κορυφή  της γνωστής  στη βιομηχανία παραπληροφόρης συνταγής της τρομολαγνείας,  έχουμε μια καλή μερίδα σκουπιδοτροφής στο διαδίκτυο, όπως αυτή παραπάνω των Ανώνυμων για τον επερχόμενο…3ο παγκόσμιο πόλεμο!

Προετοιμαστείτε, λοιπόν, για τον Αρμαγεδώνα. Πάρτε μάσκες, κάντε καταφύγια ,γεμίστε τα ράφια τρόφιμα και ειδικά κονσέρβες και γαλέτες. Το τέλος του κόσμου πλησιάζει  μας διαβεβαιώνουν  οι μασκοφόροι (νέοι “ρασοφόροι”) της “σκοτεινής” ενημέρωσης.

Κανένας 3ος παγκόσμιος πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει. Τώρα τουλάχιστον. Αν υπάρξει μια τέτοια απειλή αργότερα, κύριος υπεύθυνος θα είναι ο παρανοϊκός δικτάτορας Πούτιν με την ιμπεριαλιστική τακτική του. Αλλά κι αυτός πιστεύουμε σύντομα  θα “πάρει πόδι”. ΄Οσο κι αν είναι στο κόκινο ο εθνικισμός στη Ρωσία, σιγά σιγά θα υποχωρεί και το “παγώνι” της μαφιόζικης εξουσίας στη Ρωσία θα ξεφουσκώσει.

΄Οσο για το δικτάτρα της Πιονγιάνγκ,αν τον χτυπήσουν οι Αμερικανοί με τους ΝοτιοΚορεάτες και τους Ιάπωνες, θα είναι σίγουροι πως θα κρατήσουν τον πόλεμο στη χερσόνησο, σε τοπικό πόλεμο και δε θα εξελιχθεί σε παγκόσμιο. Αυτές τις αποφάσεις δεν τις παίρνει ο πρόεδρος της Αμερικής (ειδικά αυτός ο πρόεδρος , ο τραμπούκος Τραμπ, που είναι γενικώς …ό,τι να ΄ναι).  Είναι ειλημμένες από άλλα κέντρα, εδώ και πολλά χρόνια.

΄Αλλωστε, είναι γνωστό πως έχουν έξω από τον πόλεμο και άλλους τρόπους οι Αμερικανοί να ρίχνουν εξουσίες που δεν τους είναι αρεστές. “Παλιά μου τέχνη κόσκινο”. Δε  θα είναι,επομένως,  δύσκολο, αν το αποφασίσουν, να ξεμπερδεύουν με τον τύραννο της Β. Κορέας. Και όφειλαν να το κάνουν νωρίτερα.  ΄Οσο αφήνουν εναν παρανοϊκό ατιμώρητο, θα γίνεται πιο επικίνδυνος.

 

4. ΠΓΔΜ: Από πρότυπο χώρας, παράγοντας αποσταθεροποίησης -Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ το 2008 και το ελληνικό βέτο
ΠΓΔΜ: Από πρότυπο χώρας, παράγοντας αποσταθεροποίησης -Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ το 2008 και το ελληνικό βέτο

Πριν από δέκα χρόνια, ο Νίκολα Γκρουέφσκι και το κόμμα του VMRO αναλάμβαναν τα ηνία της ΠΓΔΜ, με καταστροφικά αποτελέσματα. Από πρότυπο χώρας υποψηφίας προς ένταξη στην ΕΕ, σήμερα θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η ΠΓΔΜ υπήρξε κάποτε πρότυπο χώρας υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, από το οποίο όμως απομακρύνεται πλέον καθημερινά, δηλώνει ο γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Μάιχελ Ροτ στην DW για να προσθέσει: «Σήμερα η χώρα χάνει την εμπιστοσύνη που απέκτησε με πολύ κόπο». Μόλις 2 εκ. κατοίκους αριθμεί σήμερα η ΠΓΔΜ. Η πόλωση και το μίσος μεταξύ των πολιτικών αντιπάλων έχει φθάσει στο αποκορύφωμα. Η ανελέητη διαμάχη μεταξύ του συντηρητικού πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι και του σοσιαλδημοκράτη Ζόραν Ζάεφ μαίνεται ήδη εδώ και τρία χρόνια. Η χώρα προκαλεί συνεχώς πονοκεφάλους σε ΕΕ και ΗΠΑ.

Η κατάσταση δεν ήταν πάντα τόσο άσχημη όσο σήμερα. Λόγω της πολιτικής του πρώτου προέδρου της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόροφ τη δεκαετία του ’90 απετράπη η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Μια δεκαετία περίπου αργότερα η χώρα διολίσθησε σε μια ένοπλη διένεξη μεταξύ των αρχών ασφαλείας και αλβανών εξεγερθέντων, η οποία τερματίστηκε μετά από ένα εξάμηνο με την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας. Ήδη το 2005 η ΠΓΔΜ αποκτούσε το στάτους του υποψηφίου προς ένταξη μέλους της ΕΕ, ως δεύτερη χώρα της πρώην Γιουγκοσλαβίας μετά την Σλοβενία.

Τραυματισμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζάεφ σε επεισόδια στη Βουλή τον Απρίλιο

Σημείο καμπής θεωρείται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008. Η Ελλάδα άσκησε βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στην νατοϊκή συμμαχία λόγω του ζητήματος της ονομασίας. Το επεισόδιο αυτό ήταν η απαρχή μιας διαδικασίας για τον έλεγχο του κράτους από το κόμμα VMRO του Νίκολα Γκρουέφσκι, ξεκινώντας από την νομοθεσία και φθάνοντας μέχρι την δικαιοσύνη, δηλώνει ο Νίκολα Ντιμιτρόφ, πρώην πρέσβης της ΠΓΔΜ και επί χρόνια εκπρόσωπος της χώρας του στις διαβουλεύσεις με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

Ο Γκρουέφσκι μεγάλος κερδισμένος της διένεξης με την Αθήνα

Ο Γκρουέφσκι κατάφερε να αποσπάσει σημαντικά οφέλη για το κόμμα του απ’ όσα έγιναν στο Βουκουρέστι. Με όπλο του τον λαϊκισμό κατάφερε να νικήσει στις τρείς επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Για να εκτονώσει την τεταμένη κατάσταση στη χώρα, η Κομισιόν πρότεινε το 2009 την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Ήταν όμως πολύ αργά πια, τονίζει ο Νίκολα Ντιμιτρόφ: «Το βέτο της Ελλάδας είχε ήδη ζημιώσει σημαντικά την αξιοπιστία των Βρυξελλών στην ΠΓΔΜ. Η ΕΕ δεν είχε πια επιρροή και κατά συνέπεια οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν ήταν σε θέση να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός κράτους δικαίου».

Όταν μετά τις εκλογές τον Δεκέμβριο του 2016 ο Γκρουέφσκι διαπίστωνε ότι δεν θα διέθετε πια πλειοψηφία στο κοινοβούλιο έπαιξε για μια ακόμα φορά το χαρτί της εθνικής συνείδησης. Από την μια μέρα στην άλλη δαιμονοποιούσε την πολιτική πλατφόρμα αλβανικών κομμάτων που δεν αποτελούσαν για εκείνον μέχρι εκείνη τη στιγμή πρόβλημα. Στόχος του μέσα από την νέα πόλωση ήταν να συσπειρώσει τους οπαδούς του και να αυξήσει τους υποστηρικτές του. Επίπτωση αυτής της πολιτικής ήταν οι σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν στις 27 Απριλίου στη βουλή στα Σκόπια. Όμως η προσπάθεια του Γκρουέφσκι να προκαλέσει εθνική κρίση απετράπη χάρη στην αποφασιστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας. Κατά την εκτίμηση του γερμανού σοσιαλδημοκράτη βουλευτή Γιόσιπ Γιουράτοβιτς «ο Γκρουέφσκι πρέπει να αποφασίσει είτε να λογοδοτήσει στις αρμόδιες αρχές για διαφθορά, είτε να επιτρέψει μια όξυνση της κρίσης σε τέτοιο βαθμό που κάποτε, πιθανότατα, να εμπλακεί ακόμα και σε εγκλήματα πολέμου».

Να μη  ξεχνάμε:

  1. Το 2008 στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι  ο μοιραίος πρωθυπουργός που έφερε τα πάνω κάτω με το βέτο της μη ένταξης στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων (εντολή των Ρώσων), ήταν ο  Κώστας Καραμανλής.

  2. Ο ακροδεξιός εθνικιστής Γκρουέφσκι πήρε την πάσα που του πέταξε ο ομοϊδεάτης του τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας και έφτασε εδώ που έφτασε.

  3.  Βασικός υπεύθυνος της αναταραχής στα Βαλκάνια είναι ο δικτάτορας της Ρωσίας Πούτιν. Παίζει σε πολλά ταμπλό . Στη  Σερβία, την Αλβανία , τα Σκόπια, την Ελλάδα. Ο υπ΄αριθ. 1 κίνδυνος της παγκόσμιας ειρήνης είναι ο “Τσάρος”. ΄Οσο νωρίτερα τον τελειώσουν,τόσο καλύτερα για την υφήλιο ολόκληρη.

5. Ανοίγουν τα αρχεία του H/Y του 52χρονου βιαστή της Δάφνης
Ανοίγουν τα αρχεία του H/Y του 52χρονου βιαστή της Δάφνης

Η υπόθεση του βιασμού της οικιακής βοηθού  στη Δάφνη, είναι το προσφιλές  δημοσίευμα εδώ και μέρες και μάλιστα σε περίοπτη θέση (πρωτοσέλιδα)  φυλλάδων, όπως iefimerida.gr από την οποία αναδημοσιεύουμε το παραπάνω. ΄Εγιναν  πολλά εδώ και περίπου 2 εβδομάδες που “έσκασε” αυτό  το θέμα. Συνέβησαν τόσα  και μάλιστα συγκλονιστικά, όπως η δολοφονία ενός   “ανθρώπου της νύχτας” από πληρωμένους δολοφόνους μπροστά στα μάτια του παιδιού του έξω από το σχολείο(!), αλλά τα περισσότερα βοθροκάναλα και οι χωματερές  της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, δεν έχουν… πόνο για τέτοια παιδιά, αν δεν κακοποιούνται σεξουαλικά. Προτιμούν να δίνουν εκτενή συνέχεια στο συγκεκριμένο βιασμό. Οχετός , τάχα μου,  από στοιχεία και υλικό της υπόθεσης, συνεντεύξεις και κόντρα συνεντεύξεις, σκανδαλιστικές περιγραφές μιας νοσηρής και διεστραμμένης πράξης, μόνο και μόνο για να ταϊσουν σκουπίδια τους πελάτες τους, εξίσου διεστραμμένους και νοσηρούς με το δράστη.

Ο υποκρινόμενος η όχι τον τυφλό, προφυλακίστηκε και θα τιμωρηθεί.΄Ομως, μένουν στο δικαστικό απυρόβλητο οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί χιλιάδων παρόμοιων πράξεων,που γίνονται συχνά ,αλλά για ευνόητους λόγους δεν έρχονται στη δημοσιότητα.

Αυτά τα εγκλήματα, όμως έχουν κυρίως ηθικούς αυτουργούς.  Είναι εκείνοι που τα προκαλούν, που γεμίζουν “άχυρα” και νοσηρότητα  κάποια κουρκουτιασμένα μυαλά, συντηρούν τη “φιλοσοφία” του βιασμού, του σεξισμού, της τσόντας. Οι πορνοφυλλάδες και τα πορνοκάναλα έχουν ονόματα, ιδιοκτήτες ,υπαλλήλους που  γρασάρουν τα γρανάζια μιας απίστευτα χυδαίας και πορνογραφικής βιομηχανίας. Προκλητικά γυμνά κάθε είδους, σκανδαλιστικές-διαστροφικές ιστορίες, ματιές από κλεοδαρότρυπες σε κρεβατοκάμερες, μια απέραντη σεξιστική χαβούζα, πλημμυρίζει τις σελίδες και τις οθόνες της εμπορικής δημοσιογραφίας.

Ο “τυφλός” της Δάφνης, είναι ο φυσικός αυτουργός της διεστραμμενης πράξης.΄Ομως, φυλλάδες όπως  αυτές που κρέμονται στα περίπτερα ή παρελαύνουν στο διαδίκτυο ως…δημοσιογραφικοί ιστότοποι , είναι εκείνα που εξώθησαν  στη συγκεκριμένη συμπεριφορά έναν ανόητο ,άρρωστο  σεξιστή, που ξημεροβραδυάζεται στα νοσηρά τσατ του zoo.gr ή δε χορταίνει να βυθίζεται στα βορβορώδη λύματα της Εσπρέσσο και της iefimerida.gr.

Ο νόμος λέει πως ο ηθικός αυτουργός τιιμωρείται με την ίδια ποινή, όπως και ο φυσικός.  Δεν είδαμε, όμως, αλητήριους επιχειρηματίες,που ασελγούν επί της δημοσιογραφίας  να τιμωρούνται για τον απίστευο και χυδαίο ξεπεσμό της από την υπηρεσία της πληροφορίας, της είδησης, της κριτικής σε τσοντάδικα και πορνογραφικά στέκια.