ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. «Μ@@@ΚΕΣ, ΡΟΥΜΑΝΟΙ, ΦΑΤΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣ»
2. “ΖΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΣ;”
4. ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ  ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΟΡΜΟΝΕΣ
Eurostat: Ουραγός στις επενδύσεις η Ελλάδα -Τελευταία μεταξύ των 28 της ΕΕ
Eurostat: Ουραγός στις επενδύσεις η Ελλάδα -Τελευταία μεταξύ των 28 της ΕΕ

Την τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. καταλαμβάνει η Ελλάδα όσον αφορά το επίπεδο των επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ το 2016, σύμφωνα με έρευνα της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Ειδικότερα, μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. το χαμηλότερο μερίδιο επενδύσεων καταγράφεται στην Ελλάδα (11,4% του ΑΕΠ) και ακολουθούν Πορτογαλία (14,8%), Ηνωμένο Βασίλειο (16,7%), Ιταλία (17,0%) και Κύπρος (17,2%).

Το υψηλότερο ποσοστό επενδύσεων ως προς το ΑΕΠ καταγράφει η Ιρλανδία (29,3%) και ακολουθούν Τσεχία (24,6%), Σουηδία (24,2%), Μάλτα (23,4%), Βέλγιο (23,0%), Αυστρία (22,9%) και Ρουμανία (22,7%).

Συνολικά οι επενδύσεις στην Ε.Ε. έφτασαν το 19,7% του ΑΕΠ το 2016, σε σύγκριση με 21% το 1996.

«ΜΑΛΑΚΕΣ, ΡΟΥΜΑΝΟΙ, ΦΑΤΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΜΟΥ»

1995. Οι ανάγκες της  έρευνας για τη διδακτορική μου διατριβή  με θέμα  τους Βλάχους της  Βαλκανικής με φέρνουν  στην κοιτίδα του βλαχισμού, τη Ρουμανία. Έκτοτε,  θα μείνω καιρό στο  Βουκουρέστι και θα επισκεφτώ πολλές φορές την Τρανσυλβανία , την ιστορική Βλαχία και την παραθαλάσια Κωνστάντζα.

΄Ηθελα δεν ήθελα, σε εκείνη την αναγκαστική  διαμονή  εδώ και τη συνύπαρξη-αφομοίωση με την τοπική κοινωνία, είδα και έμαθα πολλά σε μια χώρα που μόλις  6 χρόνια πριν είχε  περάσει στον…παράδεισο του καπιταλισμού και οι Ρουμάνοι, ζαλισμένοι από την αλλαγή του συστήματος,  προσπαθούσαν να συνέλθουν, να καταλάβουν τί έγινε.  Γιατί ο Ιλιέσκου εκτέλεσε  το ζεύγος Τσαουσέσκου σαν σκυλιά, την ίδια ώρα που σε άλλες “ανατολικές” χώρες ,σκληρές, σταλινικές, δεν πείραξαν ούτε τρίχα από τους   κομμουνιστές ηγέτες .Πάλευαν οι άμοιροι, το διαπίστωνες κάθε στιγμή,   να προσαρμοστούν στη νέα τάξη πραγμάτων, να ανακαλύψουν το νέο άγνωστο κόσμο  που ξεδιπλωνόταν μπροστά τους.

Είχαν συνηθίσει τόσες δεκαετίες  στην ασφάλεια, τουλάχιστον  στέγης και τροφής και στην εξασφάλιση των  στοιχειωδών παροχών του καθεστώτος   Τσαουσέσκου, που πολλά χρόνια πριν (μαζί με την Τσεχοσλοβακία και την Γιουγκοσλαβία)  είχε εγκαταλείψει  το σταλινισμό, αλλά και το απολυταρχικό,  σοβιετικό μοντέλο εξουσίας. Και το σημαντικότερο, μοναδικό παγκόσμιο φαινόμενο, η Ρουμανία ήταν η πρώτη χώρα από τις δύο παγκοσμίως ( η δεύτερη ήταν η Λιβύη του Καντάφι),που δε χρωστούσε δολάριο τσακιστό σε κανένα.  Μηδενικό το χρέος που άφησε ο   δολοφονημένος από το ….σοσιαλιστικό καθεστώς Ιλιέσκου, Νικολάι Τσαουσέσκου.

Ο φόβος ,ή ανασφάλεια, αλλά και η ελπίδα, η προσδοκία  για καλύτερες ημέρες, κυριαρχούσαν μεταξύ των ανθρώπων  εκείνη τη μεταβατική περίοδο . Εύκολα  και σε κάθε βήμα διέκρινε κανείς στα μάτια  των Ρουμάνων την έκπληξη για τη νέα   φιλελεύθερη μορφή εξουσίας που πειραματίζονταν, την αγωνία για το αύριο, αλλά και τη διάθεση να το παλέψουν, να βγουν από τη δεινή φτώχεια και τη μιζέρια, που τους έδερνε.

Την ίδια εποχή, η Ελλάδα ζούσε στους δικούς της τρελούς  ρυθμούς. Οι …πλούσιοι ΄Ελληνες, ως “οι μωρές παρθένες» του Ευαγγελίου, ζούσαν  τη δική τους παραφροσύνη, αφημένοι, σαν τα  τζιτζίκια του μύθου   στο αχαλίνωτο γλεντοκόπι  τους . Οι δημαγωγικές κυβερνήσεις, τόσο της Δεξιάς όσο και του Αριστερόστροφου  ΠΑΣΟΚ, τάιζαν πλουσιοπάροχα   τη «γαλάζια και την πράσινη ακρίδα» με  το ζεστό χρήμα των δανεικών.

Οι Ρουμάνοι βλέπανε τους ΄Ελληνες  και τρίβανε τα μάτια τους. Κι ας μην είχαν επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα,  για να δουν το ξέφρενο πανηγύρι που είχανε στήσει εδώ οι άφρονες δικοί μας με το  ευρωπαϊκό, δανεικό χρήμα.

Δε χρειαζόταν να έρθουν. ΄Εβλεπαν τις χιλιάδες φοιτητές που είχαν κατακλύσει τα ρουμανικά πανεπιστήμια, πώς ζούσαν και πώς συμπεριφέρονταν. ΄Ενιωθαν δέος και  ενδόμυχη ζήλεια με αυτά  παιδιά που κυκλοφορούσαν ανάμεσά τους με άνεση και..έτρεχε το δολάριο από τα μπατζάκια τους. ΄Ηταν αλλιώτικοι, είχαν άλλο αέρα, άλλη παρουσία , κοσμοπολίτικη, δυνατή ενέργεια και αυτοπεποίθηση.

Οι περισσότεροι ΄Ελληνες φοιτητές, παιδιά 18 και 20 χρόνων, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αμάξια. Κάνε το κομμάτι τους με τα βαριά, μαύρα  τζιπ ,στο Βουκουρέστι, όταν  στα10  αμάξια των ντόπιων,   τα 8 ήταν Ντάτσια και μάλιστα σαράβαλα  και ταλαιπωρημένα.  Κι αν ήξερες ελληνικά, δεν ήταν σπάνιο το φαινόμενο στη μέση της πιάτσα  Ουνίρι, να ακούς να  στριγγλίζει η μεθυσμένη παρέα των Ελληνόπαιδων μέσα  από τα εντυπωσιακά, καμπριολέ αμάξια τους ,  «Μ@@@κες, Ρουμάνοι, φάτε τη σκόνη μας» !

Κι αν έκανες μια βόλτα  20 μέτρα πιο κάτω από την κεντρική πιάτσα Ρομάνα, που βρισκόταν  η περίφημη “Σκάλα”, στο στέκι των Ελλήνων φοιτητών , καταλάβαινες τη διαφορά. Τι εστί ΄Ελληνας! Πώς ζει τη ζωή του ο κανακάρης του παραλή μπαμπά, που “φυσάει το χρήμα” και  μπορούσε  να πουλάει και να αγοράζει τα πάντα εδώ.

 ΄Ηταν μαζί καφετέρια και εστιατόριο η περίφημη Σκάλα. Η μόνη καφετέρια σε ολόκληρη  τη Ρουμανία που μπορούσες να πιεις “φραπέ”, αλλά και να φας ελληνικά, από μουσακά και γεμιστά, μέχρι αρνάκι της σούβλας και κοκορέτσι.   Το είχε στήσει το μαγαζί  ο κυρ Νίκος, ένας δαιμόνιος ΄Ελληνας  χημικός, που τελικά του βγήκε επιχειρηματίας και αγόρασε στην «αλλαγή της κατάστασης» το πανάκριβο κτίριο στο κέντρο του Βουκουρεστίου σε εικονική δημοπρασία  για «πέντε δεκάρες»!

Αλλά, δεν ήταν μόνο οι φοιτητές. Η Σκάλα είχε πλημμυρίσει  και από ΄Ελληνες νταβατζήδες, ιδιοκτήτες σκυλάδικων που αναζητούσαν φρέσκια, γυναικεία  σάρκα  για εισαγωγή στην …πάμπλουτη και πεινασμένη σεξουαλικά , Ελλάδα. ΄Ηταν η εποχή που στη «χώρα  της φαιδράς πορτοκαλέας» τα σκυλάδικα φυτρώνανε σαν μανιτάρια παντού,  στους ανακαινισμένους   παλιόμυλους και τα λιοτρίβια της επαρχίας και οι “μπαργούμαν” από τις Ανατολικές χώρες  τα έδιναν όλα στο μαγαζί, για να στείλουν  συνάλλαγμα στους ανθρώπους τους που είχαν αφήσει πίσω στην πατρίδα. Μόλις, δηλαδή,  ανακάλυπταν κι αυτές τον παράδεισο του καπιταλισμού!   

Μιλιούνια  οι κλαρινογαμπροί,  τα κουτσαβάκια από τας Σέρας και την Πάτρα  με τους χρυσούς σταυρούς να κρέμονται στα μαλλιαρά στήθια και τα διαμαντένια δαχτυλίδια δύο και τρία στα δάχτυλα,που πήγαιναν να ψωνίσουν  “λευκή  σάρκα”   μετά την πτώση των καθεστώτων στις ανατολικές χώρες . Εκεί    να δεις «κούνημα»  οίηση και   αλαζονεία.   Μαγκιά- κλανιά οι νταβάδες με τις τσέπες τίγκα στο δανεικό  δολάριο. (Αυτό που  με βάζουν σήμερα εμένα με 4 μνημόνια να το γυρίσω πίσω. Ξοφλημένο και με τους τόκους, λένε οι άλλοι πάνω.  Το φελέκι της για φυλή!).

Αλλά και τα παιδιά, οι φοιτητές, δεν πήγαιναν πίσω. Φτύνανε κατάμουτρα τους φτωχούς Ρουμάνους. Περιφρόνηση και αηδία για τον “κωλο Ρουμάνο”,  που βρωμούσαν τα χνώτα του από την πείνα.

Θυμάμαι,  έξω από τη Σκάλα, κατά τις 9-10 το πρωί, πριν πάνε στις σχολές, κατακλύζανε   την καφετέρια για μπρέκφαστ και καφέ. Πολλοί, είχαν και…προσωπικό  παρκαδόρο και φύλακα. Τους περίμενε, εκείνος στημένος  από τα χαράματα, μπροστά στη θέση πάρκινγκ, για να μην την πιάσει άλλος. Και στις 9 η 10, ερχόταν εποχούμενος ο πρίγκιπας στην πανάκριβη μπεμβέ του και έβρισκε  έτοιμη τη  θέση για παρκάρισμα. Και ως τις 3 που  επέστρεφε από το μάθημα,   ο ίδιος του  φύλαγε το όχημα, μην το γρατζουνίσει κανένας λιγούρης .Και για όλο αυτό το μαρτύριο της ορθοστασίας από τα χαράματα, λάμβανε ως μεροκάματο ο Ρουμάνος  6 λέι.  Κάπου ένα δολάριο!

Για να  πούμε και τις υπόλοιπες προκλήσεις, θα «θέλαμε μέρες του Μαγιού και νύχτες του Γενάρη». Μπάφους , να  ντουμανιάζει το, άμαθο σε τέτοια, Βουκουρέστι . Κορίτσια  ανήλικα  να κυνηγάνε με την αστυνομία τους γαμπρούς που τις αφήνανε γκαστρωμένες  ή και με παιδί στην αγκαλιά με την υπόσχεση πως θα τις παντρευτούν, όταν τελειώσουν τις σπουδές .Και μόλις παίρνανε το χαρτί, «γίνονταν Λούηδες». Ενοίκια μηνών και λογαριασμούς, απλήρωτα . Και το σπίτι επιπλωμένο πάντα, το άφηναν ρημάδι, φεύγοντας. Κάθε  μισό χρόνο, αλλάζανε  σπίτια πολλοί, για να βάλουν  νέα φέσια στους  ιδιοκτήτες.

Δεν έχουν μετρημό τέτοια περιστατικά. ΄Ηταν η εποχή, που από τη Σκάλα δεν περνούσαν πια  ούτε απ΄έξω οι Ρουμάνοι. Τέτοια οργή και περιφρόνηση.  Και όσοι είχαμε τσίπα πάνω μας, δεν πατάγαμε πια  στη  Σκάλα.  Αλλάξαμε στέκι και κάναμε «ελληνάδικο»  μια  καφετέρια-εστιατόριο, που την είχε Τούρκος,  το Ντα Βίντσι.

Σήμερα, περπατώ επισκέπτης στο Βουκουρέστι  και δεν πιστεύω στα μάτια μου.  Ντάτσια παλιά στο δρόμο δεν υπάρχει πια ούτε για δείγμα. Αλλά ούτε καν παλιό αυτοκίνητο. Τιζπ 4χ4 με φιμέ τζάμια και ακριβά μοντέλα αμάξια με πολλά άλογα μόνο κυκλοφορούν στους δρόμους.   Βαμμένες σε ζωηρά χρώματα οι παλιές πολυκατοικίες του Τσαουσέσκου. Νέα, όλα καινούρια  τρόλεϊ, τραμ, λεωφορεία στους δρόμους και να έρχονται στην ώρα τους. Κόσμος, ντυμένοι στην τρίχα. Κραυγαλέα πολυτέλεια στα  Μολ. Δύο απ΄αυτά, στο Κοτροτσένι και την Μπανεάσα, τα καλύτερα της Ευρώπης.    Τα μπαρ  στο «Ιστορικό Κέντρο»  φίσκα από Ρουμάνους πιτσιρικάδες, που ακούν σαν παραμύθι τα δεινά που τράβηξαν οι πατεράδες τους.

Πίνω σήμερα τον καφέ μου στο παλιό  Ντα Βίντσι. Και μια παρέα ΄Ελληνες τουρίστες δίπλα μου, παραπονιούνται πως οι Ρουμάνοι  κάνουν διακοπές στην Ελλάδα με  πακέτο, όλα μέσα,  500 ευρώ για δυο βδομάδες και στο Βουκουρέστι  σου ζητάνε  50ευρο τη βραδιά σε μέτριο ξενοδοχείο. ΄Ασε που παθαίνουν πλάκα  με τους ντόπιους. Είχανε μείνει στην εικόνα του  παλιού κουρελή    μετανάστη  της δεκαετίας του ’90, όταν έλεγαν στην Ελλάδα Ρουμάνο και Αλβανό και   εννοούσαν κακομοίρη και “λαθρό”   Δεν μπορεί να είναι αυτή  η Ρουμανία σήμερα!

Κι όμως.  Είναι η χώρα   με 22,7%   ποσοστό επενδύσεων. Από τα υψηλότερα στην Ευρώπη! Και η Ελλάδα να έχει πιάσει  πάτο.  ΣΕ ΟΛΑ και όχι μόνο στις επενδύσεις.

 Το έλεγε η αρχαία σοφία.  ΄Οποιος διαπράττει ΄Υβριν τιμωρείται. Και οι ΄Ελληνες διέπραξαν δεινή ΄Υβριν τα τελευταία χρόνια. Και μέσα κι έξω από τη χώρα.  Αλαζονεία, οίηση, επίδειξη,  ψευτομαγκιά.  Σήμερα οι ΄Ελληνες μετανάστες ψάχνουν στις ξένες αγορές δουλειές του ποδαριού για ένα κομμάτι ψωμί . ΄Οπως κάνανε οι Ρουμάνοι 25 τόσα χρόνια πριν.

 Τι σου είναι αλήθεια, η άτιμη  η ζωή! Πώς τα βάζει όλα στη θέση τους. «Τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του».

2. Η Κονιόρδου αμφισβητεί ότι το μνημείο στην Αμφίπολη είναι μακεδονικό
φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

«Το ΥΠΠΟΑ έχει σχηματίσει άποψη με βάση τα ευρήματα των μέχρι σήμερα ανασκαφών» ανέφερε η Λυδία Κονιόρδου, κατα τη χθεσινή της επίσκεψη στην Αμφίπολη.

H Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αναφέρθηκε σε μια ευρύτερη αίσθηση του μνημείου ως μακεδονικού.

Ωστόσο, όπως δήλωσε αργότερα, θα τοποθετηθεί επί της χρονολόγησης αφού προηγηθεί η οριστική και συστηματική τεκμηρίωση της ανασκαφής από την ανασκαφέα Κατερίνα Περιστέρη με σχετική επιστημονική δημοσίευση που θα συζητηθεί δημόσια, όπως επιβάλλει η διεθνής νομοθεσία και η επιστημονική δεοντολογία.

«Χρειάζεται να σεβαστούμε το μνημείο στον τύμβο Καστά. Είναι ένας τάφος, ένας τόπος μυστηρίου, τόπος ιερός, και ο χαρακτήρας του πρέπει να μεταδοθεί στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης.»

Με αυτά τα λόγια η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου μετέδωσε κατά την επίσκεψή της στην Αμφίπολη, το μήνυμα ότι πρόθεση του ΥΠΠΟΑ, ως θεματοφύλακα της πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι να προχωρήσει στην προστασία και στην ανάδειξη του ταφικού μνημείου με τρόπο που συνάδει στον προορισμό και στον χαρακτήρα του, καθώς και να το καταστήσει προσβάσιμο στο κοινό με σεβασμό στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία του.

Αν είναι Μακεδονικό ή Ρωμαικό ακόμα δεν το γνωριζουν οι εμπκεόμενοι στις ανασκαφές στον τύμβο Κασρά επιστήμονες; Από εμπειρία λέμε πως δεν ειναι δα και τόσο δύσκολο να φανεί.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι άλλο. Σε καμιά περίπτωση στο ταφικό συγκρότημα δεν είναι θαμμένος ο Αλέεξανδρος. Είνα αστείο και να το συζητάμε γα τους λόγους που έχουμε εδώ αναπτύξει, την εποχή που ο εθνικσιμός χτυπούσε κόκινο. Η επικεφαλής αρχαιολόγος τότε με τις άλλες δύο…Χάριτες,  ο ανεκδιήγητος ακροδεξιός φιλόλογος Καργάκος και όλος ο  εθνικιστικός συρφετός, είχανε δώσει ρέστα την εποχή εκείνη. Και καλά, βρέθηκε ο τάφος του Μέγ΄Αλέξαντρου! Ντελίρο,παραλήρημα εθνικισμού και τύφλας

3.«Χύμα», κατεψυγμένα και φτερούγες αντί για κοτόπουλο αγοράζουν οι καταναλωτές, λόγω κρίσης
«Χύμα», κατεψυγμένα και φτερούγες αντί για κοτόπουλο αγοράζουν οι καταναλωτές, λόγω κρίσης [εικόνες]

«Έχουν περιορίσει κατά πολύ τα προϊόντα που αγόραζαν παλαιότερα οι καταναλωτές. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το 25% των πολιτών έχει διαγράψει από τις διατροφικές του συνήθειες το φρέσκο κρέας, το κοτόπουλο και το ψάρι και προτιμάει τα κατεψυγμένα που είναι πιο φθηνά», δηλώνει στο iefimerida ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Μιχάλης Τσιφάκης.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, οι καταναλωτές έχουν μειώσει τα έξοδα τους για τις αγορές τους στα περισσότερα είδη καθημερινής ανάγκης από τα σούπερ μάρκετ, εκτός από ορισμένες κατηγορίες όπως είναι τα κατεψυγμένα που παρουσιάζουν αύξηση 4,1%.

Κατεψυγμένα αλλά και… φτερούγες από κοτόπουλο

Στα σούπερ μάρκετ αλλά και σε ειδικά καταστήματα με κατεψυγμένα προϊόντα, πολλοί καταναλωτές που βλέπουν τον μισθό τους και τη σύνταξη τους κάθε φορά να συρρικνώνεται, μπορούν να βρουν κατεψυγμένο κρέας και ψάρια σε πολύ πιο χαμηλή τιμή από το φρέσκο και αυτό είναι μια λύση για να τα έχουν στο τραπέζι τους και να μη τα καταργήσουν τελείως. «Αγοράζω κατεψυγμένα γιατί είναι πιο φθηνά από τα φρέσκα. Όταν τα χρήματα δεν φθάνουν αγοράζω. Κοτόπουλο και ψάρι συνήθως, γιατί κρέας κόκκινο δεν αγοράζω κατεψυγμένο, το φοβάμαι περισσότερο. Άλλα είδη όμως αγοράζω κατεψυγμένα γιατί με αυτόν τον τρόπο εξοικονομώ χρήματα», δηλώνει στο iefimerida, ο κ. Γιάννης, συνταξιούχος.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως λένε πολλοί κρεοπώλες, αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα όχι μόνο για να αγοράσουν κρέας αλλά και ούτε κοτόπουλο, και αναγκάζονται να παίρνουν μόνο… φτερούγες από κοτόπουλο

Είναι αφασία οι άνθρωποι. Διαμαρτύρονται γιατί τρώνε φτερούγες από κοτόπουλο, λόγω αφραγκίας, αλλά τσιμουδιά για το τί περιέχουν αυτές οι φτηνές φτερούγες. Τίγκα στις ορμόνες. “Βυζιά” έχουν πετάξει οι ΄Ελληνες σερνικοί από την επέλαση τέτοιων των ορμονών μέσω της διατροφής στον οργανισμό τους.

Πάντως “ουδέν κακόν αμιγές καλού”. Αυτή η ανέχεια μπορεί και να οδηγήσει τουλάχιστον τους νέους να καλλιεργήσουν τη γη των παππούδων τους και να απολαύσουν, πέρα από τη φυσική ενασχόληση με τη γη και υγιεινά, βιολογικά τρόφιμα, που θα τα παράγουν οι ίδιοι χωρίς ορμόνες και φυτοφάρμακα.

ΠΡΩΤΑ ΠΑΡΤΕ  ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ, ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ.

Εσείς, πάτε ανάποδα. Αντί να μπείτε στις λαϊκές και να κάνετε λίμπα τους πάγκους των δολοφόνων  εμπόρων, που σας ταϊζουν καρκίνο,χρόνια τώρα, κατεβαίνεται στα υπουργεία και τους οργανισμούς σε πορείες και διαδηλώσεις .Θέλετε περισσότερη οικονομική άνεση για να ψωνίζετε αντί για φτερούγες,  ακριβό, φρέσκο κοτόπουλο με 100%…γνήσια ορμόνη.  “Το μυαλό σας και μια λίρα”!