ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Ο Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks στενοχωρήθηκε που έχασε η Μαρίν Λεπέν την προεδρία
Ο Τζούλιαν Ασάνζ των Wikileaks στενοχωρήθηκε που έχασε η Μαρίν Λεπέν την προεδρία [εικόνες]

 

Ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος εξακολουθεί να ζει έγκλειστος εντός της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, από το 2012, αναρωτήθηκε στις 9 Μαίου, στο Twitter, αν ο σεξισμός ήταν η αιτία που έχασε την προεδρική εκλογή η Μαρίν Λεπέν.

«Η Μαρίν Λεπέν έχασε εξαιτίας του σεξισμού», τουίταρε ο Ασάνζ, ενώ ο ίδιος κατηγορείται για βιασμό στην Σουηδία, τον οποίο αρνείται. Οι χρήστες μπορούσαν να απαντήσουν ναι ή όχι σε αυτό το ερώτημα του Ασάνζ, και ήδη έχουν ψηφίσει πάνω από 11.500 άτομα.

Τί λέει ο Τζούλιαν;  Τί περίεργα είναι αυτά που ανάρτησε; Τί σχέση  έχει ο σεξισμός με το φασισμό της Λεπέν; ΄Εχασε, δηλαδή,η Μαρίν, επειδή είναι γυναίκα και όχι επειδή είναι  ακροδεξιά;

Περίεργα μας τα λες Τζούλιαν Ασάνζ! Και καθόλου καλά, ειλικρινά.

Περιμένουμε διευκρινίσεις, για να δούμε τελικά αν ο εγκλεισμός σου έκανε και σένα το μυαλό …κουρκούτι. Κανείς, τελικά, δε φαίνεται να τερματίζει με …σώας τα ς φρένας. Τί κρίμα!

________________________________________________________________

 

  1. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ. Η ΠΡΩΤΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ  HOMO-NATURALIS   ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
  2. ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ
  3. Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΖΕΙ ΚΑΙ…ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  4.  ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΜΑΔΟΥΡΟ
  5. ΣΚΥΛΕΥΣΗ  ΝΕΚΡΗΣ ΑΠΟ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ
  6. ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!
1. Σύγχρονες φάρμες με αφεντικό την ίδια τη φύση

INDYMEDIA

Στη φάρμα του Μπεκ Ελουέν στη Νορμανδία κυριαρχεί η ομορφιά της φύσης.

Στη φάρμα του Μπεκ Ελουέν στη Νορμανδία κυριαρχεί η ομορφιά της φύσης.

«“Σαράντα χρόνια προσπαθώ να καλλιεργήσω αυτό τον τόπο και δεν φυτρώνουν ούτε πέτρες! Χάνεις τον καιρό σου!”, ήταν τα πρώτα λόγια ενός γείτονα, όταν ήρθα στην περιοχή πριν από 7 χρόνια για να δουλέψω τη γη», θα πει η Αννα Μορδεχάι από το Περιβόλι στη Βάρη, μία επιχείρηση που στοχεύει να «φέρει τους αστούς πιο κοντά στη φύση», όπως εξηγεί.
Πώς κατάφερε να μετατρέψει ένα έδαφος άγονο σε μία σύγχρονη όαση; «Εφαρμόζοντας τις αρχές της Περμακουλτούρας, η οποία δεν σου λέει πώς να καλλιεργήσεις αλλά πώς πρέπει να σκέφτεσαι και να οργανώνεις τη λειτουργία σου, ώστε να δρας σύμφωνα με τη φύση, υιοθετώντας τις αρχές της αειφορίας. Η φύση είναι ξεκάθαρα το αφεντικό. Αντί να της εναντιωνόμαστε, παρατηρούμε τα μοτίβα της και προσπαθούμε να τα αναπαράξουμε – σαν να ανεβαίνεις σε μία σανίδα του surf και αφήνεσαι να σε οδηγήσει το ρεύμα».
Ηγετικές φυσιογνωμίες στον χώρο της Περμακουλτούρας, οι Perrine και Charles Herve’ – Gruyer, αγρότες και εκπαιδευτές μαζί, μεγαλώνουν τα 4 παιδιά τους στη Φάρμα του Μπεκ Ελουέν, στη Νορμανδία. Η σχέση τους με τον χώρο της γεωργίας ανύπαρκτη, καθώς η μεν Perrine έκανε καριέρα ως νομικός σύμβουλος διεθνών επιχειρήσεων στην Ασία, ο δε Charles, ήταν παιδαγωγός και ναυτικός – για πάνω από 20 χρόνια ταξίδευε ανά τον κόσμο με ωκεανογραφικό σκάφος, δημιουργώντας ντοκιμαντέρ και γράφοντας βιβλία για τη φύση. «Η Perrine κι εγώ θέλαμε να τρέφουμε την οικογένειά μας με υγιεινά και ζωντανά προϊόντα, καλλιεργημένα με αγάπη από τα χέρια μας. Γίναμε αγρότες. Οι πηγές έμπνευσής μας προέρχονται από τους αυτόχθονες λαούς, τους αγρότες του παρελθόντος αλλά και από τις τελευταίες προόδους στον τομέα της φυσικής γεωργίας. Η Περμακουλτούρα, επάνω στην οποία έχει σχεδιαστεί η φάρμα μας, είναι σαν μία έξυπνη εργαλειοθήκη, που επιτρέπει να αναπτυχθούν τρόποι ζωής, με σεβασμό τόσο στη γη όσο και στους κατοίκους της», γράφει ο Charles στο βιβλίο τους «Περμακουλτούρα» (εκδ. Καπόν) με τη στήριξη του World Human Forum.
Το πρόβλημα γίνεται λύση
«Αναζητούσαμε μια ζωή με νόημα, ποιότητα και αυτάρκεια», θα πει η Perrine, εξηγώντας πως «τίποτε δεν ήταν προϊόν της φαντασίας μας: εμπνευστήκαμε από τις γεωργικές τεχνικές του παρελθόντος και τις αναμείξαμε με τη σύγχρονη, επιστημονική γνώση – δεν είμαστε κατά της προόδου! Χρησιμοποιούμε Η/Υ συνεχώς για την καλύτερη οργάνωσή μας. Αλλά στη γη, η δουλειά γίνεται με τα χέρια. Η παρατήρηση και η σκέψη είναι οι καλύτεροι τρόποι για την προαγωγή της γεωργίας». «Αν και ριψοκίνδυνη επιλογή, ξαναβάλαμε το ανθρώπινο χέρι στο επίκεντρο της διαδικασίας της αγροτικής παραγωγής», προσθέτει ο σύζυγός της σε επίρρωση των προλεχθέντων. «Απερίσκεπτο στοίχημα σε μία εποχή που η εργασία κοστίζει ακριβά και τα αγροτικά προϊόντα δεν αποδίδουν. Ομως η Περμακουλτούρα προτείνει να μετατρέψουμε το πρόβλημα σε λύση, καθώς ο άνθρωπος αποτελεί πλεονέκτημα όταν του εμπιστευόμαστε εργασίες, που η μηχανή δύσκολα μπορεί να πραγματοποιήσει: δημιουργώντας καλλιεργημένους χώρους εντατικά ζωντανούς, φροντίζοντας με αγάπη το έδαφος και τα φυτά, συνδυάζοντας και πυκνώνοντας τις καλλιέργειες, διαπιστώσαμε ότι η γη μας γινόταν γονιμότερη και η παραγωγή ήταν ανάλογη. Η φάρμα μας σήμερα, έχει εξελιχθεί σε ένα μωσαϊκό από μικρά οικοσυστήματα που αλληλεπιδρούν: λιμνούλες, νησιά, περιβόλια, δάσος-κήπο, καλλιέργεια σε αναχώματα, βοσκότοπους. Κυριαρχεί η εντύπωση μιας άφθονης γενναιοδωρίας». «Επαναφέρουμε την ομορφιά της φύσης», τονίζει η Perrine.
«Η Περμακουλτούρα δεν επιδιώκει να μεγιστοποιήσει την παραγωγή ανά παραγωγική μονάδα αλλά ανά τετραγωνικό μέτρο εδάφους», αναφέρει η Αννα Μορδεχάι, δίνοντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Αντί να φυτέψουμε δύο ντοματιές σε απόσταση 40 εκ. μεταξύ τους, όπως θα έκανε ένας συμβατικός αγρότης, εμείς ανάμεσά τους θα φυτέψουμε τέσσερα μαρούλια, που θα εμποδίσουν τα αγριόχορτα να φυτρώσουν –η φύση απεχθάνεται τον κενό χώρο– θα σκιάσουν τις μικρές ντοματιές και όταν αυτές χρειαστούν τον χώρο, εμείς θα έχουμε ήδη συγκομίσει τα μαρούλια».
«Οι άνθρωποι έχουν εκπαιδευθεί να σκέφτονται τα πάντα σαν μία ευθεία γραμμή, το ένα να διαδέχεται το άλλο, παραλείποντας έτσι τον παράγοντα αλληλεπίδραση, που είναι καθοριστικός. Ολα όμως βασίζονται στην κοινή λογική. Λειτουργούν σαν ένας κύκλος», καταλήγει η Perrine.
Σαν ένα νέο «λογισμικό»
«Απέναντι στη σφοδρότητα του αγροβιομηχανικού ποταμού, που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του αφήνοντας τη γη εξαντλημένη και τον κόσμο λαβωμένο, η Φάρμα του Μπεκ Ελουέν είναι μία όαση», διαβάζει κανείς στον πρόλογο του βιβλίου «Περμακουλτούρα» που υπογράφει ο Philippe Desbrosses, αγρότης, δρ Επιστημών του Περιβάλλοντος, συνιδρυτής των περισσότερων ιστορικών κινημάτων βιολογικής γεωργίας. Οπως επισημαίνει ο ίδιος: «Φαίνεται ότι εκεί που υπάρχει σεβασμός στη φύση, η ζωή ανθίζει με δεκαπλάσια ενέργεια». Για τον Charles, «η Περμακουλτούρα αποτελεί ένα νέο παράδειγμα, ένα νέο “λογισμικό”. Στους αντίποδες του κυρίαρχου αγροτικού συστήματος, το οποίο δεν σταματά να τεχνοποιεί τη φύση, προσπαθούμε να εκμεταλλευθούμε τις υπηρεσίες που παρέχουν γενναιόδωρα τα οικοσυστήματα. Μήπως η φύση δεν προσφέρει στα φυτά όλα όσα χρειάζονται για την ανάπτυξή τους; Επιπλέον, συνειδητοποιούμε πως όταν αγγίζουμε τη γη, συνδεόμαστε ξανά με όλα όσα διαμορφώνουν τη ζωή των Ανθρώπων: τη διατροφή, την υγεία, τα τοπία, την απασχόληση, την οικονομία, την τέχνη της συμβίωσης, καθώς και με ό,τι πιο οικείο έχουμε – τις συγκινήσεις μας, την παρουσία μας στον κόσμο, τη σχέση μας με τη ζωή».

H φάρμα του Μπεκ Ελουέν στη Νορμανδία  μας δίνει μια εικόνα για το πώς θα είναι οι κοινωνίες του μέλλοντος, όταν ο άνθρωπος θα σέβεται απόλυτα τη Φύση, θα υπακούει στους νόμους της και θα καταναλώνει ό,τι παράγει. Παραδεισένιες μέρες για τις γενιές που έρχονται.

 

2. Ιδιωτικά σχολεία κατά των ρυθμίσεων στην Παιδεία: Εξόφθαλμες περιπτώσεις σοβιετικού τύπου κρατικής παρέμβασης
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΙΣ κάνει λόγο για «εξόφθαλμες περιπτώσεις σοβιετικού τύπου κρατικής παρέμβασης», σημειώνοντας ότι με βάση τα όσα δρομολογούνται, αφαιρείται το διευθυντικό δικαίωμα της αξιολόγησης από το ιδιωτικό σχολείο και ανατίθεται σε μια επιτροπή, «η οποία θα χρησιμοποιείται ως ”φύλλο συκής” για μια χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία ”κρίσης” δύο χρόνων». Ο ΣΙΣ επικρίνει το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο εκπαιδευτικός συνεχίζει να υπηρετεί στο σχολείο, το οποίο τον κρίνει ανεπαρκή. «Με άλλα λόγια σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός κριθεί ανεπαρκής, αυτός δεν μπορεί ούτε να αξιολογηθεί ούτε να αντικατασταθεί», αναφέρει.

 Σοβιετισμός;  Και τί μπορούν να ξέρουν οι σχολάρχες του καπιταλισμού και οι υπάλληλοί τους  από σχολεία σοβιετικού τύπου;  Τίποτα. Απολύτως τίποτα. Κουβέντα να γίνεται. Να έχουν να πουν κάτι πομπώδες και παραπλανητικό,  για να κρύψουν τη γυμνή αλήθεια πως το 80% αυτών των σχολείων είναι για κλείσιμο.

Κερδοφόρες επιχειρήσεις- μαγαζιά είναι. Πάρκινγκ παιδιών, που τα παρατούν οι γονείς τους και στο τέλος, με το αζημίωτο,  τους χορηγούν και “πέτσινά” χαρτιά…ευδοκίμου  αποφοιτήσεως.

Ας σιωπήσουν οι σχολάρχες-αφεντικά,αλλά και οι παρατρεχάμενοι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Αφού ακόμα τους επιτρέπουν να λειτουργούν έτσι,τουλάχιστον ας μην προκαλούν.

3. Κώστας Αχ. Καραμανλής: Μνημείο εμπαιγμού το νομοσχέδιο Σπίρτζη για τον ΟΑΣΘ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

΄Οχι άλλο  Καραμανλή πια, βρε παιδιά. Μπουχτήσαμε τόσα χρόνια. Αυτό το όνομα της δυναστείας μας συνοδεύει από τα μικράτα μας ως τα …μεγαλάτα  μας και θα πεθάνουμε  με το  “επάρατο” αυτό  όνομα Καραμανλής στ΄αυτιά μας.

Δε θέλουμε ούτε άλλο Καραμανλή, ούτε Παπανδρέου ,Μητσοτάκη, Κεφαλογιάννη και όποιον άλλον …Γιάννη. Γόνους και απογόνους τέλος.  Η βασιλεία έχει λήξει στην Ελλάδα. Αλλιώς, ας φέρουμε πίσω τους Γλύξμπουργκ .

 

4. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΙ 260 ΠΟΛΙΤΕΣ
Βενεζουέλα: 155 πολίτες έχουν φυλακιστεί κατ΄εντολή στρατοδικείων
Φωτογραφία: ΑP- Ariana Cubillos

Πού είναι το περίεργο; Στις δικτατορίες τα στρατοδικεία δικάζουν. Είναι γνωστό αυτό. Και στη Βενεζουέλα,δεν έχουμε απλά δικτατορία,αλλά ένα εγκληματικό καθεστώς,αυτό του Μαδούρο ,ο οποίος θα έπρεπε σύντομα να καθίσει στο σκαμνί του Διεθνούς ποινικού δικαστηρίου. Είναι λίαν εικίνδυνοι για τη χώρα τους οι σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα.

5. Ο ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΣ
Η ζωή εν τάφω της Μαίρης Τσώνη
Η ζωή εν τάφω της Μαίρης Τσώνη

Σαν καλά προστατευμένο μυστικό, σαν κάτι που κανείς δεν έπρεπε να πει δυνατά, ούτε να δείξει ότι ξέρει, η Μαίρη Τσώνη ζούσε στον δικό της δύσκολο κόσμο.

Συναναστρεφόταν λίγους ανθρώπους, είχε ελάχιστους φίλους, εμπιστευόταν ακόμα λιγότερους. Κλεισμένη στον εαυτό της, στα προβλήματα και στις προσωπικές της αγωνίες, έμοιαζε να έχει αποτραβηχτεί από όλα, σαν να είχε εγκλωβιστεί στο δικό της περιθώριο.

Κι όμως δεν ήταν λίγοι εκείνοι που γνώριζαν, που έβλεπαν ότι το όμορφο κορίτσι, η «μικρή κόρη» της δυσλειτουργικής οικογένειας του «Κυνόδοντα», «δεν έμενε πια εδώ». Ηταν φανερό, εδώ και πολλά χρόνια, στις ξαφνικές εναλλαγές στη συμπεριφορά της, στον τρόπο που χανόταν, εμφανιζόταν, για να εξαφανιστεί ξανά, στον τρόπο που, ενίοτε, ζητούσε βοήθεια, συμπαράσταση ή προστασία από τους άλλους. Φαινόταν σε κάθε της έκφραση, σε κάθε της κίνηση.

Καλά οι φυλλάδες. Οι δικοί της, οι φίλοι της, γιατί συνεχίζουν να ασελγούν τη μνήμη της τραγικής αυτής κοπέλας με συνεχή δημοσιεύματα και “άπλυτα στη φόρα”; Ντροπή! Αρκετά, τα κουτσομπολιά, που έδωσαν τόσες ημέρες πλούσια τροφή στους άρρωστα μυαλά. Αφήστε το κορίτσι να αναπαυθεί.

Πηγή: Η ζωή εν τάφω της Μαίρης Τσώνη | iefimerida.gr

6. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: “Σφάζουν ζωντανά τα προσφυγόπουλα οι Τούρκοι και τους παίρνουν τα όργανα”

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: "Σφάζουν ζωντανά τα προσφυγόπουλα οι Τούρκοι και τους παίρνουν τα όργανα"

Πηγές:

ΥΑΗΟΟ!

PiraeusPress

Δεν υπάρχουν χειρότερες χαβούζες παραπληροφόρησης από τους δυο παραπάνω ιστότοπους. Τόσο σκανδαλοθηρικοί, που φρίττουν και κοκινίζουν μπροστά τους ακόμα  και η ΕΣΠΡΕΣΣΟ, IEFIMERIDA.GR, το ZOO.GR Μιλάμε για πραγματικούς  βοθροϊστότοπους.

Η πανάθλια YAHOO, είναι γνωστό πως κλείνει οικονομικές συμφωνίες  μαζί τους, να προβάλει στη δική της σελίδα παραπληροφόρησης θέματα, με παραπομπή στο λινγκ τους και οι σκουπιδοφάγοι με ένα κλικ  του… δίνουν και καταλαβαίνει. Δεν υπάρχει γωνία που να μην την εξερευνούν, μπας και βρουν καμιά  “χοντρή φάση” να χορτάσουν τη βουλιμία τους σαν την παραπάνω μπαρούφα . Μια αηδία.

Παλιότερα, είχαμε τος Εβραίους. Βγαίνανε οι φυλλάδες με φοβιστικούς τίτλους.  ΄Οπως χρόνια πριν στην Κέρκυρα . ΄Ενα  κοριτσάκι,  κόρη Εβραίων ,  βρέθηκε κατακρεουργημένο μέσα σε σακί .  Οι Χριστιανοί υποστήριζαν πως το παιδί το σκότωσαν οι ομόθρησκοί του,για να πιουν το αίμα του  στην τελετή του Πάσχα τους.  Με  αφορμή  το συγκλονιστικό αυτό γεγονός, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ Εβραίων και Χριστιανών και 30 άτομα δολοφονήθηκαν κατά τις άγριες  εκείνες συγκρούσεις
(Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/to-koritsaki-pou-vrethike-katakreourgimeno-mesa-se-saki-stin-kerkira-itan-i-aformi-gia-na-xespasoun-episodia-metaxi-evreon-ke-christianon-30-atoma-dolofonithikan-kata-tis-agries-taraches/

Τώρα,έχουμε  παιδάκια προσφύγων που τους παίρνουν οι…Τούρκοι τα όργανα . Και για δείτε τίτλο που διάλεξαν  οι φυλλάδες: “ΣΦΑΖΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”!

Βέβαια,  κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί για χίλιους λόγους και πρώτα γιατί είναι φοβερά ευαίσθητη η διαδικασία, για να γίνει εξαγωγή ενός οργάνου, να διατηρηθεί και να μεταφερθεί σε συμβατό άλλο οργανισμό για μεταμόσχευση. ΄Ομως, όλα τούτα  δεν ενδιαφέρουν και πολύ, αφού ούτως ή άλλως το επίπεδο όσων  διαβάζουν  αυτά τα τερατώδη και ανατριχισατικά , είναι ίδιο χαμηλό με εκείνο των συντακτών τέτοιων κειμένων.

Κανένας εισαγγελέας ακούει; Καραμπινάτα ποινικά εγκλήματα δαπράττουν οι “χαβούζες”. Θα κλείσει καμιά να ανασάνει ο τόπος από τη βρώμα και η δυσωδία τους;