ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ   ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ…ΑΝΑΒΑΛΕΤΑΙ.
  2. ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΣ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΑ
  3.  ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΑΓΚΩΝΕΙ…ΣΚΥΛΟ!
  4.  ΕUROVISIONOLIGURIKI  ΣΙΩΠΗ
  5. ΤΟ… ΠΑΙΔΙ  “ΓΟΝΟΣ-ΚΛΩΝΟΣ” ΜΙΛΗΣΕ!
1. Η Βόρεια Κορέα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με τις ΗΠΑ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Μπα; Δε θα κηρύξει τον…3ο παγκόσμιο πόλεμο, όπως απειλούσε ο “μπέμπης”  της Πιονγιάνγκ και το αναμετάδωσαν μετά φόβου και τρόμου υπό την παγερή, φοβιστική  τους μάσκα οι περίφημοι τρομολάγνοι του διαδικτύου …”Ανώνυμοι”;

 Μάλλον, ο δικτάτορας το ξανασκέφτηκε.  Κατάλαβε πως δεν τον παίρνει και “ανέκρουσε πρύμναν”. Τώρα, ως σκύλος που μόνο γαυγίζει, “έβαλε την ουρά στα σκέλια” και γρυλίζει για συνάντηση.

Εκεί θα καταλήξει. Δεν υπάρχουν περιθώρια ή πιθανότητα να ξεκινήσει  έναν 3ο παγκόσμιο πόλεμο.  Μοναδική απειλή παραμένει ο δικτάτορας της Ρωσίας, εκτός των άλλων,  επειδή είναι απρόβλεπτος και άρρωστος, ψυχάκιας. Κι από την άλλη, διακατέχεται-κατατρύχεται από το σύνδομο της μεγαλειότητας  του Τσάρου!

Εδώ, πράγματι,  θέλει το πράγμα πρσοχή. Ιδιαίτερα, επειδή και  η Αμερική έχει κι εκείνη έναν πρόεδρο του ίδιου με τον Πούτιν φυράματος.

2. Anadolu: Ερντογάν σε Τσίπρα -«Λάθος η μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών, να το λύσεις»
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI

“Εκ γαρ του περισσεύματος της καρδίας λαλεί το στόμα”. Και ο Ερντογάν ξέρει πολύ καλά τί προτείνει στο δικό μας.  Εκείνος από την άλλη μεριά, λύνει  και ζητήματα που αφορούν τη δικαιοσύνη. “΄Ολα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει” ο τύπος! Η διαπλοκή και η διαφθορά σε όλο της το μεγαλείο.

Θα μου πεις, βέβαια, τί σόι δικαιοσύνη έχουν εκεί στην Τουρκία, ώστε να ελπίζει κανείς πως θα λειτουργεί αδέκαστα ή έστω υποφερτά η απονομή της;  Δεν είναι οι  Τούρκοι δικαστές που  έχουν βάλει μέσα το μισό πληθυσμό της χώρας;  Κατόπιν εντολής του Σουλτάνου φυσικά.

Αλλά, στη Ρωσία, τη  Β.Κορέα, τη Βενεζουέλα δε συμβαίνουν τα ίδια; Ακόμα και στη…δημοκρατική Ελλάδα (και όχι μόνο) δε διαπλέκεται πολιτική και δικαστική εξουσία; Γνωστά αυτά.

Δεν είναι λίγες οι φορές που, πριν από  τους δικαστές, τις  αποφάσεις τις έχουν πάρει άλλοι, σε διαφορετικά από τα δικαστικά  γραφεία.΄Η έχει γίνει η διεξαγωγή της δίκης στα κανάλια (τηλεδίκες) ! Και  οι δικαστές συμμορφώνονται με την…κοινή γνώμη . Απλώς ,εκφωνούν τις ειλημμένες αυτές αποφάσεις.

3.α. Σοκάρει η μαρτυρία επιβάτη του τρένου που εκτροχιάστηκε -Τι έγραψε στο Facebook (εικόνες)
Σοκάρει η μαρτυρία επιβάτη του τρένου που εκτροχιάστηκε -Τι έγραψε στο Facebook [εικόνες]
β. ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ
Εικόνες-σοκ από τον εκτροχιασμό τρένου -Η μηχανή και το πρώτο βαγόνι μπήκαν μέσα σε σπίτι  (βίντεο)
Φωτογραφία: Alexandriamou

 

γ. Συγκλονίζουν οι εικόνες από την επόμενη μέρα της τραγωδίας στο Αδενδρο [βίντεο]
Συγκλονίζουν οι εικόνες από την επόμενη μέρα της τραγωδίας στο Αδενδρο [βίντεο]

 

δ. Συγκλονιστική μαρτυρία: «Ακουσα έναν περίεργο θόρυβο και είδα το τρένο να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου»
Συγκλονιστική μαρτυρία: «Ακουσα έναν περίεργο θόρυβο και είδα το τρένο να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου»
ε. Εικόνες σοκ του εκτροχιασμένου τρένου -Τα αναποδογυρισμένα βαγόνια [εικόνες]
Εικόνες σοκ του εκτροχιασμένου τρένου -Τα αναποδογυρισμένα βαγόνια [εικόνες]

΄Ενα δυστύχημα με νεκρούς και τραυματίες είναι από μόνο του σοκαριστικό. Αλλά, ζούμε στην Ελλάδα και  2 νεκροί είναι σύνηθες και καθημερινό φαινόμενο στα τροχαία της χώρας.

΄Ομως, οι γνωστές φυλλάδες εδώ, βρήκαν ευκαιρία να  γεμίσουν τις σελίδες τους μια και δεν υπάρχουν και πολλά πιασάρικα θέματα σήμερα, ειδικά σε…”σπέρμα”, για να ασχοληθούν. Και με τίτλους σαν τους παραπάνω, που όλοι, μα όλοι, μιλούν για…σοκ!  Και μάλιστα δίπλα -δίπλα,  ένα… κέντημα.

Μετρήσαμε μαζί με τον κύρο τίτλο της στην iefimerida.gr, τουλάχιστον 8 αναφορές την ίδια ώρα στον ιστότοπο της συγκεκριμένης φυλλάδας.  Παλεύει να βγάλει  φόβο, πανικό, αυτό που λέμε τρομολαγνεία.

Η συνταγή της εμπορικής δημοσιογραφίας. Είχαμε ακούσει παλιότερα το μακαρίτη Σεραφείμ Φυντανίδη της παλιάς  Ελευθεροτυπίας να επαναλαμβάνει ως σπουδαίο , επιτυχημένο και αποκαλυπτικό , εκείνον το γνωστό εξυπνακισμό που λένε στη δημοσιογραφία τους  πως “είδηση δεν είναι να δαγκώσει σκυλί άνθρωπο, αλλά άνθρωπος σκυλί”! Μια  χαζομάρα είναι,  βέβαια,  η υπονόηση και  όχι απλά εξυπνακισμός. Αλλά, τέτοιοια ονειρεύνται ως επιτυχίες οι αρχιερείς της βιομηχανίας παραπληροφόρησης .”Να κάνουν την τρίχα,τριχιά” και “να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι”!

4. Eurovision: Μηνύματα ενθουσιασμού για τη νίκη της Πορτογαλίας
Φωτογραφία:ΑΠΕ

΄Οχι πως μας ενδιαφέρουν τέτοια κιτς πανηγυράκια , αλλά η …Ελλάς  πού πηγε, ρε παιδιά; Πάτο κι εδώ;

Διαβάζουμε στην “κουτσομπόλα” παραπάνω την είδηση πως πήρε το πρώτο  βραβείο ο Πορτογάλος. Αλλά τη βάλανε στο τέλος τέλος. Και  για την  Ελλάδα τισμουδιά.

Για φανταστείτε να ήταν ελληνική η επιτυχία . Τί μελάνι θα χυνόταν, τί ιαχές, τί διθύραμβοι  και εθνικιστικές κορόνες για την πρωτιά!

Δεν έχουν καμιά δουλειά οι σοβαροί άνθρωποι να συμμετέχουν σε τέτοιο κιτσαριό, που μαζί με τα ποδόσφαιρα και τον πρωταθλητισμό βγάζουν στείρο εθνικιστικό ντελίρο.  Μόνο την τύφλα καλλιεργούν.    Καμιά σχέση με τέχνη ή αθλητισμό.

 

5. Καραμανλής: Το σιδηροδρομικό δυστύχημα γεννά πολλά ερωτήματα -Να γίνει άμεσα έρευνα
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τί να υπονοεί, άραγε  ο… ποιητής,  γόνος -κλώνος;