ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. α. ΕΣΠΡΩΞΕ ΤΟΝ ΔΕΝΔΙΑ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ. ΠΕΤΑΞΑΝ ΝΕΡΟ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ. ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
β. Οι χυδαίες εκφράσεις του Ηλία Κασιδιάρη όταν αποχωρούσε από τη Βουλή [
Οι χυδαίες εκφράσεις του Ηλία Κασιδιάρη όταν αποχωρούσε από τη Βουλή [βίντεο]

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης βγήκε από την αίθουσα της Ολομέλειας βρίζοντας χυδαία.

Συγκεκριμένα , αφού τον απομάκρυνε η φρουρά ο κ.Κασιδιάρης βγήκε στο διάδρομο όπου ήτανβ συγκεντρωμένοι οι δημοσιογράφοι και φώναζε «γ@@@@α μια αδερφή και αποχωρώ από αυτό το αίσχος που γίνεται μέσα με το Μνημόνιο». Μάλιστα το επανέλεβε.

ΟΤΑΝ  ΝΙΚΟ ΔΕΝΔΙΑ:

1. Ως υπουργός Δικαιοσύνης παλιότερα  και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας τους Πολίτη (2012 – 2014),  αφήνεις ατιμώρητη και… εξέρχεται  της υπηρεσίας στη σύνταξη ως ευδοκίμως τερματήσασα την πορεία της, η  αλήστου μνήμης εισαγγελέας του Αρείου Πάγου , Ευτέρπη Κουτζαμάνη* που νομιμοποίησε τους Ναζί και άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου”.

2. Συγχρωτίζεσαι κι εσύ και οι λοιποί συνάδελφοί σου ΟΛΩΝ των κομμάτων του…συνταγματικού τόξου  στην ίδια αίθουσα (την αποκαλείται  μάλιστα και…Ναό της Δημοκρατίας)  με όλο αυτό το ναζιστικό συρφετό,

ΑΞΙΟΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΟΥ!

 

* «Πλαστό το καταστατικό στη δικογραφία»

_____________________________________________________________

1. ΕΛΛΑΔΑ, 14/5/ 2017.  ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ…ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
2. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΩΝ
4. Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ… ΜΑΝΟΥΛΑΣ ,ΤΗΣ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ, ΤΗΣ ΜΑΡΜΟΤΑΣ.
1. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Στην Ελλάδα το λείψανο της Αγίας Ελένης -Με τιμές αρχηγού κράτους
Φωτογραφία: Εurokinissi

 

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τιμές αρχηγού κράτους λίγο μετά τις επτά το απόγευμα της Κυριακής αφίχθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης.

Από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος στην παραλαβή του παρέστη ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος εκ μέρους της κυβέρνησης.

Το ιερό λείψανο και τμήμα του Τιμίου Σταυρού έφθασε με ιδιωτική πτήση και θα εκτίθενται από σήμερα σε προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο.

Στους παραβρισκόμενους στον χώρο του αεροδρομίου δόθηκε η δυνατότητα να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της αγίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως 14η Απόστολος.

Η ιταλική φιλαρμονική «Τεσέρα» παιάνισε τον εθνικό ύμνο της Ιταλίας και η ελληνική, αντίστοιχα, της Ελλάδας. Τις τιμητικές κορδέλες του ιερού λειψάνου κρατούσαν οι επίσκοποι Μεθώνης Κλήμης, Σαλώνων Αντώνιος, Θαυμακού Ιάκωβος και Χριστιανουπόλεως Προκόπιος, ενώ το περιέβαλε τιμητικό άγημα στρατιωτών.

Έξω από τον ναό, τα ιερά κειμήλια υποδέχθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με τον μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο, καθώς και άλλους μητροπολίτες, βουλευτές και αξιωματούχους.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα το ιερό λείψανο υποδέχτηκαν ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ και ο Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας Θεοφ. Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος.

“Έξω από τον ναό, τα ιερά κειμήλια υποδέχθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος”.

Γυρίζουν πίσω στο Μεσαίωνα τον πολιτισμό, οι θεομπαίχτες!   Και τούτη τη φορά,  το σίγουρο είναι πως την ευθύνη δεν την έχει το ιερατείο, η πολιτική ή άλλη μορφή εξουσίας. Απολύτως υπεύθυνη γι΄αυτό το κατάντημα, την ασέλγεια επί του πολιτισμού του 21ου αιώνα,  είναι η θρησκευόμενη μάζα.  Ο Ορθοδοξάρας  της “διπλανής πόρτας”.

“Στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα”

μας ενημερώνει το ρεπορτάζ. Χιλιάδες κόσμου ζουν στην παραφροσύνη, τη μισαλλοδοξία, την τύφλα, που προέρχονται από την έλλειψη στοιχειώδους λογικής και ιστορικής γνώσης. Διότι, αν γνώριζε όλο αυτό το μέγα θρησκευόμενο πλήθος πως κανένα λείψανο καμιάς …Αγίας Ελένης , Ισαποστόλου και Μητρός του “εθνικού” αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, δε σώζεται (και ούτε είναι δυνατόν να διασωθεί), αν  είχαν διδαχτεί τη σωστή ιστορία και όχι τη μυθιστορία των εκκλησιαστικών ανδρών  Ευσεβίου και  Ρουφίνου, σήμερα, ούτε αυτή την τερατώδη τελετή θα τολμούσε εκκλησία και ιερατείο να  στήσουν, ούτε “΄Υβριν” να διαπράξουν. Και φυσικά, ουδείς θα παρίστατο σε τέτοια παράσταση, παρά μόνο ως θεατής,  αφού είναι καθαρά θεατρική και με σενάριο ιστορικά ανυπόστατο.

Αλλά, καλά οι παπάδες. Τη δουλειά τους κάνουν, όσο υπάρχει αυτός ο όχλος που τους στηρίζει και τους επιτρέπει  ακόμα και σήμερα να περπατούν δίπλα μας, ως να κρατούν στον τόπο μας οι Απόκριες 365 μέρες το χρόνο και κανείς να μην τους παίρνει στο κατόπι  με  σάπιες ντομάτες.

Είναι τραγικό κατάντημα, όμως,  και για την ίδια την πολιτική ηγεσία, αλλά προπαντός για την επίσημη Πολιτεία, που και σ΄αυτό το θέατρο  δήλωσε παρούσα και  εκπροσωπήθηκαν, κράτος και θεσμοί , από τον ίδιο τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Και το τάχα μου ιερό λείψανο της… Αγίας ,έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους!

Μα υπάρχει τέτοια παραφροσύνη στον κόσμο; Ναι, υπάρχει. Η μάζα είναι φορέας φασισμού, ολοκληρωτισμού,  φανατισμού , μισαλλοδοξίας και παράνοιας. . Να θυμηθούμε πώς ο ναζισμός ξεκίνησε και ποιοί στη συνέχεια τον ενστερνίστηκαν. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΜΑΖΑ συμμετείχε σε εκείνο το ιδεοληπτικό παραλήρημα. Ελάχιστοι οι Γερρμανοί που αποστασιοποιήθηκαν και, ή πλήρωσαν με τη ζωή τους τη διαφοροποίησή τους, ή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η μάζα,  άγεται και φέρεται. Και φυσικά  είναι ικανή να  παράγει φασισμό, ναζισμό, διεστραμμένο πάθος, έγκλημα. Το πλήθος είναι έτοιμο να  υποταχτεί στους αρχηγούς, ειδικά αν πρόκειται για λαϊκιστές και δημαγωγούς ή διαδίδουν πως έχουν την…άνωθεν καταβαίνουσαν Χάριν. Χίτλερ, ιερατεία και  παραχαράκτες της Ιστορίας χρειάζεται  ο απολίτικος,  ο  ανισόρροπος, ο τρελαμένος όχλος. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Είναι ικανοί  να βάλουν φωτιά στον κόσμο ολόκληρο.

Οι γενιές του μέλλοντος, όταν ο πολίτης εξαφανίσει τον οπαδό,  θα ντρέπονται για το σημερινό κατάντημα των προγόνων τους. Αλλά και θα μαθαίνουν από τα λάθη του παρελθόντος. Θα  συνειδητοποιούν , πόσο  εύκολα το ψεύδος γίνεται αρεστό από τα πλήθη, ως αλήθεια,  αν προωθηθεί τεχνηέντως.  Οι καιροσκόποι, ειδικά οι παραχαράκτες του ιστορικού γίγνεσθαι και οι βιαστές της λογικής  για τα δικά τους συμφέροντα, καραδοκούν.

Μοναδικό, στέρεο έδαφος για να πατήσει  ο πολιτισμός  του ανθρώπου είναι η Φύση, η Λογική, η αστράτευτη Ιστορία, η Επιστήμη. ΄Οποιος αρνείται να  καταστήσει δασκάλους του, έστω και έναν από τους παράγοντες αυτούς τις σωφροσύνης, της σύνεσης,  της αλήθειας, είναι εχθρός του ατόμου, της ζωής, της ίδια της Φύσης.

΄Οπως όλος αυτός  ο συρφετός σήμερα που είτε ως φορείς εξουσίας, είτε ως πλήθος άμυαλο και διεστραμμένης ηθικής , υποδέχτηκε και προσκύνησε  ένα λείψανο. Και, ανιστόρητα, προκλητικά, θρασύτατα,  οι λογής θεομπαίχτες το παρουσιάζουν  ως “σκήνωμα” της…Αγίας Ελένης.  Τί απάτη, τί  ντροπή!

 

2. Ετοιμάζουν άγαλμα της Μελάνια Τραμπ στη Βοσνία -Εξω από εργοστάσιο παπουτσιών

Φωτογραφία: AP

Η Μελάνια Τραμπ μπορεί να μην βρίσκεται στην Ουάσινγκτον και συνέχεια στο πλευρό του συζύγου της, ωστόσο, έχει αγαπηθεί όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και άλλα μέρη του κόσμου.

Μάλιστα, σε ένα μέρος ετοιμάζουν άγαλμα για χάρη της. Οχι δεν είναι στην Σλοβενία, τη χώρα καταγωγής της αλλά στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπου και εκεί είναι μια σταρ.

Η Μελάνια προφανώς είναι αντικείμενο δημόσιου θαυμασμού στη χώρα. Μάλιστα, εργοστάσιο παπουτσιών της έστειλε δώρο ένα ζευγάρι θέλοντας να δείξει την αγάπη του.

Σύμφωνα με τους Sarajevo Times, όπως σημειώνει ο Independent, το άγαλμα θα κατασκευαστεί από γύψο – ένα μαλακό θειικό ανόργανο συστατικό που αποτελείται από διένυδρο θειικό ασβέστιο – από τον γλύπτη Στέβο Σέλακ,  ο οποίος έχει δημιουργήσει γλυπτά του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο Ουμίσεβιτς ελπίζει πως το άγαλμα θα πείσει τη Μελάνια Τραμπ να επισκεφτεί τη Βοσνία.

Και γιατί όχι και η Μελάνια να μην έχει το άγαλμά της; Εδώ τα μισά αγάλματα που έχουν στήσει στην υφήλιο ή είναι εγκληματίες , κάποιοι, μάλιστα, διεστραμμένα αιμοχαρείς και στυγνοί και τα  υπόλοιποι απατεώνων και δημαγωγών. Ελάχιστα ονόματα ειδικά επιστημόνων ή φορέων ανθρωπισμού και δικαιοσύνης, έτυχαν τιμής και αναγνώρισης  με την ανέγερση των αγαλμάτων τους. Μετρημένοι στα δάχτυλα ,όμως, τέτοιοι  “ανδριάντες”.

Ο πολιτισμός θα παίρνει  τον ανθρωποκεντρικό του χαρακτήρα, όταν αρχίζουν να πέφτουν τα αγάλματα , όσων εγκλημάτησαν κατά του ανθρώπου ή τον εξαπάτησαν. Αλλά είναι πολλά. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος να πέσουν όλα. Γεμάτος  ο κόσμος από τέτοια.

Και όταν  γκρεμιστεί και το τελευταίο, μια νέα εποχή θα έχει ανατείλει γιια την ανθρωπότητα. Μόνο που θα αργήσει πολύ να έρθει.

3. Η ΑΝΝΑ ΤΖΑΡΒΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ
Η γυναίκα που δημιούργησε και τελικά μίσησε
Φωτογραφία: Shutterstock

Την Κυριακή ήταν η Ημέρα της Μητέρας, μια γιορτή που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει και να ευχαριστήσει τις μητέρες.

Η ιδέα γι’ αυτή την ημέρα ήταν της Αννα Τζάρβις, η οποία με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τιμήσει τη δική της μητέρα.

Η μητέρα της ήταν μια κοινωνική ακτιβίστρια, η οποία κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου φρόντιζε τραυματισμένους και από τις δύο πλευρές. Ηταν εκείνη που θέλησε να φέρει την ειρήνη δημιουργώντας την Ημέρα Φιλίας της Μητέρας. Οταν η μητέρα της πέθανε το 1905, η Τζάρβις ξεκίνησε να διοργανώνει ετήσιες εκδηλώσεις για τις μητέρες σε μια εκκλησία στη Δυτική Βιρτζίνια, όπως αναφέρει ο Independent.

Λίγα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας της, οργανώθηκε μια εκδήλωση στο κατάστημα Wanamaker. Η Τζάρβις δε πήγε, ωστόσο, έστειλε 500 λευκά γαρύφαλλα, λουλούδια που αγαπούσε ιδιαίτερα η μητέρα της, με σκοπό να τα φορέσουν οι γιοι και οι κόρες που θα πήγαιναν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τις μητέρες τους.

Κάπως έτσι τα λευκά γαρύφαλλα έγιναν το λουλούδι της Γιορτής της Μητέρας, με τα ανθοπωλεία να ξεπουλούν και αργότερα να προωθούν πιο έντονα χρώματα, κρατώντας τα λευκά για τις μητέρες που έχουν πεθάνει.

Η Γιορτή της Μητέρας έγινε εμπορική και η Τζάρβις την σιχάθηκε. Ενοχλήθηκε που ανθοπωλεία και ζαχαροπλαστεία εκμεταλλεύονταν την ειδική αυτή ημέρα για να πουλήσουν τα προϊόντα τους και έτσι άρχισε το μποϊκοτάζ, Μάλιστα, συνελήφθη καθώς προσπάθησε να σταματήσει την πώληση γαρύφαλλων. Εφτασε να γράψει μέχρι και γράμμα στην Ελινορ Ρούσβελτ, που χρησιμοποιούσε την Ημέρα της Μητέρας για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Αννα Τζάρβις πέθανε σε ψυχιατρικό άσυλο το 1948. Οπως αναφέρει το Mental Floss, αυτό που δεν έμαθε ποτέ είναι πως μέρος του λογαριασμού για την παραμονή της εκεί, πλήρωναν ανθοπώλες που ήταν ευγνώμονες.

Προ πολλού έπρεπε να έχουμε τελειώσει με αυτά τα πανηγυράκια και τις γιορτές που τα δημιούργησαν και τα συντηρούν οι επιτήδειοι, μόνο και μόνο  για να εξυπηρετήσουν ιδεοληπτικές σκοπιμότητες και φυσικά  το κέρδος. Η γιορτή  της…μανούλας και του πατερούλη, του κουρελή και του ορφανού ,αλλά και του γιασεμιού,  της  χελώνας καρέτα καρέτα,  της μαρμότας και δε συμμαζεύεται.

Μια συνεχής απάτη.  Η  εμπορευματοποίηση στην αίσχιστη μορφή της.