ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Στη Ρωσία απαγορεύουν στον Ναβάλνι να είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2018
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

Αυτό δεν είναι είδηση.  Πληροφορία -είδηση είναι το φρέσκο, το ζωντανό. ΄Ηταν γνωστό πως ο δικτάτορας Πούτιν  δε θα άφηνε τον αντίπαλό του να συμμετάσχει  ούτε καν στο στημένο θέατρο των ρώσικων εκλογών.

Αυτή τώρα η πληροφορία  είναι απλή επιβεβαίωση. Μιλάμε για κανονική χούντα στη Ρωσία. “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ”!

 

2. ΟΙ ΗΠΑ πωλούν μαχητικά αεροσκάφη F-15 στο Κατάρ!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

Η χρονική συγκυρία προκαλεί αν μη τι άλλο ερωτηματικά.

Την ώρα που κλιμακώνεται η κρίση στον Περσικό Κόλπο με την απομόνωση του Κατάρ απ’ τους Άραβες γείτονές του, η Ουάσιγκτον πουλάει 36 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-15 στη Ντόχα και μάλιστα λίγες μέρες μετά την κριτική που άσκησε ο Ντόναλντ Τραμπ στο εμιράτο ότι ενισχύει την τρομοκρατία.

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις υπέγραψε τη σχετική συμφωνία ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον ομόλογό του από το Κατάρ, Χαλίντ αλ Ατίγια.

Καλά, αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι…ό,τι να΄ναι. Από τη μια, κατηγορεί ο Τραμπ το Κατάρ πως συνεργάζεται με την Ισλαμική τρομοκαρτία κι από την άλλη του πουλάει όπλα!

Η παράνοια, η ανηθικότητα, η υποκρισία αλλά προπαντός η  αμερικάνικη  απληστία για άλλη μια φορά χτυπάνε  “κόκινο”. Αλλά, πώς θα γινόταν αλλιώς, αφού η Αμερική είναι το λίκνο του αδίστακτου, του άγριου καπιταλισμού; Και ειδικά με έναν Τραμπ στην εξουσία.

_______________________________________________________________

  1.  ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  2. Η ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΝΕΟΣ… ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ   ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ-ΤΕΧΝΙΚΩΝ.
  3. ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ  ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ…ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ  ΤΑΜΠΕΛΕΣ
  4.  ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ  ΚΟΥΛΑΤΑ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΙΤΣ. ΕΔΩ ΒΟΓΓΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
  5.  ΟΛΓΑ ΤΡΕΜΗ. ΑΝΤΙ ΝΑ…ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΑΣ  ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ  ΜΕ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟΥΣ.

 

  1. ΑΣ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ “ΓΡΟΘΙΑ” ΣΤΟ   ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ  ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Ε.Ε
ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ
Στις 16:00 το Eurogroup – Ή θα πάρουμε τη δόση, ή θα τα «σπάσουμε» πάλι
Στις 16:00 το Eurogroup - Ή θα πάρουμε τη δόση, ή θα τα «σπάσουμε» πάλι

Αλλη μια συνεδρίαση ξεκινάει το απόγευμα στις 16:00 στο Eurogroup, που θα γίνει στο Λουξεμβούργο, για το ίδιο ζήτημα: Η Ελλάδα θα δεχθεί τους όρους των δανειστών (δόση, παρουσία ΔΝΤ χωρίς δάνειο, χρέος αργότερα) ή θα αρνηθεί αφήνοντας νέα εκκρεμότητα;

Η κρίση νεύρων δεν κρύβεται από την κυβέρνηση: προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανόν να αρνηθεί για μια ακόμη φορά την «προσφορά» στο σημερινό Eurogroup και να παραπέμψει τις αποφάσεις για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής, που θα γίνει στις 22 Ιουνίου.

 

Θυμάμαι ένα περιστατικό απο τα χρόνια της σχολικής ζωής, ως εκπαιδευτικός.  Είχαμε στο Λύκειο στα Βριλήσσσια ένα μαθητή σεμνό, σοβαρό, χαμηλών τόνων και άριστο μαθητή,  τον Βαγγελάκη. Επειδή δεν ήταν ζωηρός και φιλόνικος,  κάποιοι από τους συμμαθητές του του “έμπαιναν στη μύτη” συχνά και  χωρίς λόγο. Το γνωστό μπούλινγκ στα σχολιά. Αλλά,  αν και αδικημένος, απέφευγε να φέρνει στο γραφείο τους δράστες. ΄Οταν, όμως, κάποια στιγμή παράγινε το κακό, πήγε στο διευθυντή και κατάγγειλε έναν παλιοχαρακτήρα, ψευτόμαγκα τύπο, ο οποίος  μάλιστα είχε φτάσει να  του  ρίξει και μπουνιά στο μάτι , χωρίς λόγο.

ο Λυκειάρχης έφερε το θέμα στο σύλλογο και είπαμε ο καθένας την άποψή του. ΄Ενας φυσικός, καλός επιστήμονας και δάσκαλος, μας ξάφνιασε όταν πέταξε στο τραπέζι την πρόταση να καλέσει ο διευθυντής το παιδί στο γραφείο και να το συμβουλεύσει να είναι πιο δυναμικός, να μην αφήνει αναπάντητες τις προκλήσεις. Αν και οι περισσότεροι διαφώνησαν,  ο Πλυσσής, έξυπνος και “διαβασμένος” Λυκειάρχης,  έκανε την πρόταση πράξη.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, μετά από ένα γερό μπουνίδι του  Βαγγελάκη  στο δράστη, απάντηση που τόλμησε τελικά να δώσει  το θύμα στο συνεχές μπούλινγκ, ο τσαμπουκάς μαθητής, αλλά και όσοι συνήθως τον ενοχλούσαν, σταμάτησαν εντελώς τις επιθέσεις. Μέχρι τέλος της χρονιάς, κανείς δεν  τολμούσε να τον προσβάλει πια, γιατί ήξερε πως η απάντηση του Βαγγέλη θα ήταν …βία στη βία.

Η Ελλάδα,δεν είναι σαν τον Βαγγελάκη. Ούτε, ως χώρα,  υπήρξε άριστη στη γνώση των κανόνων της Ε.Ε, αλλά και της αγοράς γενικότερα, ούτε και ο λαός της στη  συμπεριφορά του χαμηλών και λογικών τόνων. Αντίθετα. Για χρόνια υπήρξε τελευταίος σε όλα, αλλά και απερίσκεπτος λαός, τσαμπουκαλής, παλαβιάρης γενικώς . Αυτά είναι δεομένα και δεν αλλάζουν.

Από την άλλη όμως, αν και τα τελευταία οκτώ, τουλάχιστον, χρόνια τιμωρήθηκε σκληρά για το ασυνάρτητο, κάκιστο, εγκληματικό, καλύτερα, παρελθόν του, αφού τον βύθισαν σε μια ανελέτη και χωρίς τελειωμό λιτότητα, που σημαίνει φτώχεια και δεινή ανέχεια, αντί οι δανειστές, αλλά και η Ε.Ε, που εφαρμόζει τους κανόνες, να συμμεριστούν όλη αυτή τη θυσία και να δώσουν μια γερή ανάσα σ΄αυτό τον ταλαιπωρημένο λαό, με εντελώς απράδεκτο τσαμπουκά,  με  χαιρεκακία και εκδικητικότητα, συνεχίζουν να επιμένουν στα παράδεκτα μέτρα ,τα μνημόνια, τις δεσμεύσεις,τη λιτότητα. ΄Ολα αυτά, δηλαδή, αν συνεχιστούν έτσι, σημαίνει πως ως και το 2060, αυτός ο λαός θα πρέπει να περάσει “των παθών του τον τάραχο”, από μια κανονική κόλαση .  Ε,όχι!

Είναι και άδικη και παράλογη και απάνθρωπη αυτή η στάση της Ευρώπης και των τοκογλύφων. Εδώ και πολύ καιρό όφειλαν να δώσουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα της χώρας, με τρείς  αυτονόητες κινήσεις: 1. Κούρεμα του χρέους. 2. Εξόφληση σε βάθος χρόνου του εναπομείναντος και 3. ΄Εξοδος της χώρα στις αγορές με χαμηλά επιτόκια δανεισμού.  Απλά, καθαρά, έντιμα.

Δεν έκαναν τίποτα απ΄αυτά. Αντιθέτως, γίνονται ΟΛΟΙ, Ευρώπη και δανειστές, πιο προκλητικοί, κανονικοί τοκογλύφοι, που απειλούν, τσαμπουκαλεύονται  και συνεχίζουν το ανήθικο  και απαράδεκτο μπούλινγκ κατά του λαού μας. Μέχρις εδώ.

΄Ηρθε η ώρα του…Βαγγελάκη. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση, αν πάλι δε γίνουν δεκτές οι παραπάνω προστάσεις, να τολμήσει  μια γερή μπουνιά στους δράστες. ΄Εξοδος από το ευρώ, και επιστροφή στη δραχμή.

Τα έχουμε ξαναπεί.  Και ό,τι μετά προκύψει. Χειρότερα πάντως αποκλείεται να είναι. Καλύτερα, μπορεί και για τους περιλειπόμενους ΄Ελληνες και το σημαντικότερο για τις γενιές που έρχονται.

Αλέξη, ήρθε η ώρα να γίνεις “Βαγγελάκης”. Τόλμησέ το και μείνε στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που απάντησε με βία στη βία. Με γροθιά στο “μπούλινγκ” της Ευρώπης και των τοκογλύφων.

 

2. Πύργος της Κολάσεως στο Λονδίνο -Μπορεί να ξεπεράσουν τους 100 οι νεκροί
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕPA

 

Τους 17 φθάνουν, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, σήμερα Πέμπτη, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον πύργο διαμερισμάτων Γκρένφελ στο δυτικό Λονδίνο.

Ωστόσο η αστυνομία αναμένει ότι ο αριθμός θα αυξηθεί, καθώς δεν υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν άλλοι επιζώντες, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι κανένας από τους ενοίκους των τριών τελευταίων ορόφων δεν κατάφερε να σωθεί.

Πύρινη κόλαση σε 15 λεπτά

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι η φωτιά, που ξεκίνησε χθες από τον τέταρτο όροφο του 24ώροφου πύργου, επεκτάθηκε μέσα σε μόλις 15 λεπτά σε όλους τους ορόφους, προς τα πάνω.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα  η γρήγορη επέκταση της φωτιάς μπορεί να οφείλεται στην επένδυση που χρησιμοποιήθηκε κατά την ανακαίνιση του κτιρίου το 2016.

Αυτή τονίζουν ότι μπορεί έκανε τον πύργο να καεί σαν «σπιρτόξυλο» όπως άλλωστε τόνιζαν και στις μαρτυρίες τους χθες ένοικοι.

Κουραστήκαμε να λέμε  πόσο πίσω είναι ακόμα η τεχνολογία. Σε εποχή…σπηλαίων! ΄Ακου τώρα. Ανακαίνισαν, λέει,  το  2016 το κίριο με …εύλεκτο υλικό!

Αυτός πού  σχεδίασε τέτοιο υλικό. Εκείνος που το έβγαλε στην παραγωγή. ΄Οσοι το πούλησαν. Οι ειδικοί  που έδωσαν την άδεια να τοποθετηθεί στο κτίριο. Και τα μαστόρια που πραγματοποίησαν την επένδυση, ήταν ΟΛΟΙ τους τεχνικοί. Με μυαλό “κουκούτσι”,  βέβαια.

Κανένας τους δεν σκέφτηκε τί πρόκειται να γίνει αν πιάσει φωτιά και υπάρχει στους τοίχους τέτοιο υλικό;  Εξ ου και η τραγωδία που ζήσαμε στο Λονδίνο. Νοημοσύνη…κότας ακόμα.

3. α. Σχέδιο… Αλ Καπόνε: Η ΕΛ.ΑΣ. θα προσπαθήσει να χτυπήσει τη μαφία στο Μενίδι τσεκάροντας τα πόθεν έσχες των Ρομά
Φωτογραφία: Eurokinissi

Συλλήψεις φορολογικού τύπου αλά… Αλ Καπόνε θα επιχειρήσουν οι διωκτικές Αρχές, ερευνώντας τα πόθεν έσχες περιουσιακών στοιχείων ύποπτων μελών οικογενειών Ρομά με μηδενικές δηλώσεις εισοδήματος.

Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει τον πλουτισμό που προέρχεται από παράνομες δραστηριότητες και με αυτόν τον τρόπο να περιοριστεί η εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών στο Μενίδι.

Χθες, η πολιτική και αστυνομική ηγεσία σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Μενιδίου Γιάννη Κασσαβό έδωσε λεπτομέρειες για τη νέα επιχειρησιακή δομή που θα εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή επί 24ώρου βάσεως, με ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, Άμεση Δράση, Τροχαία, Ασφάλεια, τοπικό αστυνομικό τμήμα και τμήμα ασφαλείας και τις στοχευμένες δράσεις που θα εξελίσσονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

β. ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τρίκαλα: Επιχειρηματίας έκρυβε στο σπίτι του πάνω από 10 κιλά κοκαΐνη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Άριστο σχέδιο.Το συνυπογράφουμε. Με μια, όμως, προϋπόθεση. Η έρευνα του πλουτισμού να επεκταθεί και στην Εκάλη, Ν. Πολιτεία, Βόρεια-Ανατολικά, γενικώς, προάστεια στην Αττική. Αλλά και στην συμπρωτεύουσα, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Πάτρα, τα Χανιά. ΄Οχι μόνο στο Μενίδι και την Αγ.Βαρβάρα.  Να συνεννοούμαστε.

4. Αναστάτωση στον Προμαχώνα: Συνελήφθησαν τελωνειακοί από τη βουλγαρική αστυνομία
Αναστάτωση στον Προμαχώνα: Συνελήφθησαν τελωνειακοί από τη βουλγαρική αστυνομία

 

Tο απόγευμα της περασμένη Τρίτης έκλεισαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον Προμαχώνα, καθώς ήταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της βουλγαρικής αστυνομίας και των εσωτερικών υποθέσεων της τελωνειακής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το serraikanea.gr, βουλγαρικές ιστοσελίδες ανέφεραν για την επιχείρηση ότιέχουν συλληφθεί τουλάχιστον έξι τελωνειακοί, οι οποίοι αποτελούσαν ολόκληρη την βάρδια στη βουλγαρική πλευρά, ενώ έρευνες γίνονται και στα σπίτια τους σε κοντινά χωριά και κωμοπόλεις.

Από την άλλη σύμφωνα με το bnr.bg, συνελήφθησαν 22 τελωνειακοί υπάλληλοι σε επιχείρηση στις πόλεις Μπλαγκόεφγκραντ, Κιουστεντίλ, Σόφια και Κούλατα, Σαντάνσκι και Πέτριτς, ενώ κατασχέθηκαν χρήματα των οποίων η προέλευση δεν είναι ακόμη σαφής.

Σύμφωνα με το ίδιο Μέσο, η κυκλοφορία στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα αποκαταστάθηκε στις 3 μετά τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Γιατί δεν προχωρούσαν οι Βούλγαροι και παρακάτω λίγο στα ελληνικά φυλάκια-τελωνεία να πιάσουν και τους δικούς μας διεφθαρμένους,  μια και  στην Ελλάδα, όχι μόνο αδιαφορούν ,αλλά καλύπτουν κιόλας οι αστυνομικοί κει πάνω τους συναδέλφους τους τελειωνακούς;  Εκεί στη δικιά μας πλευρά του Προμαχώνα να δεις ,τί γινεται. Τα ξέρουμε από πρώτο χέρι.

Από την άλλη, μια και λέμε παραπάνω για πλουτισμό, γιατί δε  στήνουν μπλόκα  οι αρμόδιοι στο Σαντάνσκι και το Πέτριτς ,ελάχιστα χιλιόμετρα μέσα από τα ελληνικά σύνορα, να πιάσουν εκατοντάδες Ελληνάρες, που επισκέπτονται της δυο βουλγαρικές κωμοπόλεις για να παίξουν στα καζίνα, να βρουν “φτηνή σάρκα”,αλλά και “ουσίες” διάφορες;  Και φυσικά να ψωνίσουν από τη φτηνότερη ακόμα βουλγαρική αγορά στην περιοχή.  Ας τολμήσουν οι δικοί μας να κάνουν ό,τι τελικά, οι μέχρι πρότινος διεφθαρμένοι Βούλγαροι, το έκαναν πράξη.

5. Ολγα Τρέμη: Πήρα σύνταξη για να μη μου τη… φάει ο Τσίπρας
Ολγα Τρέμη: Πήρα σύνταξη για να μη μου τη... φάει ο Τσίπρας [βίντεο]

Η πανάθλια εκπρόσωπος της βαριάς βιομηχανίας παραπληροφόρησης,που  βρισκόταν στην πρώτη γραμμή , επί συναπτές δεκαετίες,  έχει και το θράσος να κάνει… χιούμορ! Αντί να ζητήσει συγγνώμη, να “φάει η μούρη της χώμα”, που ασέλγησε τόσα χρόνια στο κορμί της είδησης, της πληροφορίας και της κριτικής, όπως απαιτεί η πραγματική και ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία, βγαίνει κι από πάνω με το …χωροφυλακίστικο αστείο της.

Λένε οι ίδιοι.  “Ο καλύτερος δημοσιογράφος,έχει σκοτώσει τη μάνα του”. Εμείς συμπληρώνουμε, “αφού προηγουμένως τη βίασε”!