ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP.  TO ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΙΤΣΑΡΙΟ . ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ
2. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ Ο   ΧΥΔΑΙΟΣ  ΚΑΙ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ο …ΣΕΜΝΟΣ!
3. ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΙ ΣΕΡΒΩΝ. ΜΙΛΙΑ, OΜΩΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΥΓΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΣΡΕΜΠΡΕΝΙΤΣΑ

 

1. α. Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Καθοριστικό βήμα για έξοδο της χώρας από την κρίση η χθεσινή απόφαση του Eurogroup
Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Καθοριστικό βήμα για έξοδο της χώρας από την κρίση η χθεσινή απόφαση του Eurogroup

Αλέξης Τσίπρας: «Θα σας ενημερώσω για τις χθεσινές αποφάσεις. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εγινε καθοριστικό βήμα για έξοδο της χώρας από την πολυετή κρίση. Είναι ένα σαφές σήμα εμπιστοσύνης στις αγορές. Σε ό,τι αφορά στον ελληνικό λαό που έχει υποστεί θυσίες, δόθηκε δέσμευση για το τέλος των μνημονίων με το τέλος του τρίτου προγράμματος. Να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για μια δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που θα μετατραπεί σε προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των πληγών της κρίσης. Η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη φορά με πάρα πολλούς συμμάχους και υποστηρικτές και αυτό είναι κρίσιμο. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη γειτονιά και όχι μόνο παραδοσιακοί σύμμαχοί μας στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Έχουμε μπροστά μας τη Γενεύη και την κρίσιμη διάσκεψη για Κυπριακό»

 

β. «Μικρή νίκη της Ελλάδας»

Την ίδια ώρα, για «μικρή νίκη της Ελλάδας» κάνει λόγο η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel, σχολιάζοντας ότι «στην Αθήνα μπορούν να πάρουν μια ανάσα, αλλά σε καμία περίπτωση να πανηγυρίσουν. Η Ελλάδα λαμβάνει νέα δισεκατομμύρια, ωστόσο για ελάφρυνση χρέους πρέπει να εξακολουθήσει να ελπίζει».

Το Spiegel Online εκτιμά ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι ομόλογοί του στο Eurogroup «μπορούν να είναι τουλάχιστον ανακουφισμένοι με το αποτέλεσμα. Μετά από πολύμηνη μάχη συμφώνησαν για την εκταμίευση πρόσθετων δανείων ύψους περίπου 8,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο δεν λύνεται το εν τω μεταξύ επτάχρονο δράμα γύρω από το ελληνικό χρέος».

SZ: Γλίτωσε τη χρεοκοπία

Από την πλευρά της, η Süddeutsche Zeitung εστιάζει στη συμμετοχή του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας ότι «το ΔΝΤ εξέφρασε την πρόθεσή του να συμμετάσχει επί της αρχής στο πρόγραμμα. Για τη Γερμανία αυτό ήταν βασική προϋπόθεση για την εκταμίευση νέων δόσεων (…). Χωρίς τα χρήματα αυτά η Ελλάδα θα βρισκόταν αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας».

Die Welt: Αμφιβολίες για το αν θα καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη

Η Welt επισημαίνει: «8,5 δισ. για την Ελλάδα, αλλά το βασικό πρόβλημα παραμένει άλυτο». Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πανηγυρίζουν τη συμφωνία τους για νέα βοήθεια δισ. προς την Ελλάδα. Οι αμφιβολίες ωστόσο για το εάν η Ελλάδα θα καταφέρει ποτέ να

γ.ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ
Τα γερμανικά κόμματα τσακώνονται για το αν θα πρέπει να περάσει η συμφωνία του Εurogroup για την Ελλάδα από τη Βουλή

Reuters: Ισπανία, Ιταλία, Σλοβακία απειλούν με βέτο για τη δόση -Τι λέει η κυβέρνηση

Φωτογραφία: AP Photo/Virginia Mayo

 

____________________________________________________________

δ. Η ΝΔ φέρνει τη συμφωνία στη Βουλή: «Για να μάθει ο λαός την αλήθεια»
Η ΝΔ φέρνει τη συμφωνία στη Βουλή: «Για να μάθει ο λαός την αλήθεια»
«ΡΗΧΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ»
Kουμουτσάκος: Η κυβερνητική θριαμβολογία για τη νέα ήττα είναι αστεία
Φωτογραφία: SOOC
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP
Γεννηματά: Αλλη μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση -Η κυβέρνηση Τσίπρα κοστίζει ακριβά στον τόπο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ!
Η ανακοίνωση-σοκ του ΔΝΤ μετά το Εurogroup -Πώς και γιατί συνδέει την Ελλάδα με το Σουδάν, τη Ζάμπια, τη Σομαλία, το Κογκό…
«Πόρτα» από την ΕΚΤ για το QE: Χρειάζεται σαφήνεια για το χρέος

Πηγή:  iefimerida.gr

 

Το θέμα μας δεν είναι σήμερα αν τα 8,5 δισ. που πήρε η κυβέρνηση είναι πολλά ή λίγα και οι υποσχέσεις  για μελλοντική ελάφρυνση του χρέους, σημαντικές και ελπιδοφόρες. Το σίγουρο είναι πως όλο αυτό το πακέτο του  Εurogroup, ήταν τεφαρίκι, “θείο δώρο” για την κυβέρνηση, που ορθά τώρα πανηγυρίζει και μιλάει για νίκη και συντριβή των του ντόπιου κασσανδρισμού. Κι επίσης είναι ένα καλό, πρώτο βήμα προς τις αγορές, που ήταν κι αυτό  ένα από τα βασικά ζητούμενα.

Αυτά είναι δεδομένα και δεν αλλάζουν. Η κυβέρνηση σε αυτή τη φάση τα κατάφερε. Το λέγαμε και παλιότερα εδώ πως κάτι ήξερε ο Αλέξης και περίμενε θετικές εξελίξεις, όπως υποστήριζε ΦΑΝΕΡΑ τον προηγούμενο καιρό.΄Αλλωστε, ο ευρωπαϊκός τύπος το παραδέχεται ξεκάθαρα.

Δεν τα πήρε όλα, φυσικά, ο Αλέξης,  αλλά “εκταμίευσε” πολλά. ΄Οσα χρειαζόταν, πάντως,  για να πανηγυρίζει.  Και να πάρει, βεβαίως, μια βαθιά οικονομική  ανάσα η χώρα.

Από εδώ και πέρα, στόχος θα πρέπει να είναι, όχι απλά η ελάφρυνση του χρέους, αλλά το βαθύ κούρεμά του και η αποπληρωμή του σε βάθος χρόνου. Και φυσικά η έξοδος της χώρας στις αγορές με χαμηλά επιτόκια.

Αν δεν πετύχουν αυτά τα τρία θεμελειώδη ζητούμενα, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, τότε η έξοδος από την ευρωζώνη θα πρέπει να αποτελέσει το κυριότερο μέλημα της Ελλάδας. Αλλά, πρν καταλήξει σε τέτοια…κοσμογονική απόφαση, οφείλει η κυβέρνηση να διενεργήσει πριν  δημοψήφισμα. Κι ας πάρει ο ίδιος ο λαός το βάρος της εξόδου πάνω του.

Εκείνο που θέλουμε, όμως , σήμερα να τονίσουμε ΚΥΡΙΩΣ εδώ, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο αντιπολιτευόμενος την κυβέρνηση κομματικός κόσμος της χώρας στην ολότητά του, αλλά και  η κομματική εμπορική δημοσιογραφία του, αντιμετώπισαν αυτή τη νέα πραγματικότητα. Παραθέσαμε κάποια αποσπάσματα παραπάνω της…οργής και της αγανάκτησης,  τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη, και των λοιπών κομματικών, “παλιάς κοπής”, όσο και του συμπολιτευόμενου με εκείνους “Τύπου” γι΄αυτή την επιτυχία της κυβέρνησης.

Οργή, αγανάκτηση, χαιρεκακία. Κατινισμός ξετσίπωτος!  Εκεί που περίμεναν και ηδύνονταν για τον επερχόμενο όλεθρο, πως θα έφευγαν οι “Τσακαλώτοι” με αδειανά χέρια ,τους “ήρθε ο ουρανός σφοντύλι”. Τόσο “μικροί”, τόσο αναίσχυντοι.  Αυτοί οι…πατριωταράδες, που δεν μπορούν να δουν πέρα από την…κομματική τους μύτη!

Το “μικροκομματικό” συμφέρον είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό  της  “πολιτικής” της Ελλάδας. “Γαία πυρί μιχθήτω” μπροστά σ΄αυτό. ΄Ολοι έδωσαν τις…εξετάσεις τους στον καιρό τους. Μικροπρεπείς και μικρόψυχοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός, ως αντιπολίτευση, που σήμερα οργίζεται γιατί οι αντίπαλοί του δεν εκτιμούν την επιτυχία του,  έκαναν τα ίδια. Ξέχασε, ίσως, ο Αλέξης Τσίπρας πως  δε στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά  και την έριξε  με πρόσχημα την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας στην πιο άκαιρη και καταστροφική στιγμή για τη χώρα.

Αυτή είναι η…μικρο κομματική Ελλάδα και ο “Τύπος” που τη στηρίζει.΄Ετσι γινόταν πάντα σ΄αυτό τον τόπο.  Ελληνοτουρκικός πόλεμος 1897, Μικρασιατική καταστροφή, για να μείνουμε μόνο σ΄αυτά τα κορυφαία ιστορικά γεγονότα. Οι τότε κομματικοί αντίπαλοι με μπροστάρη τον “Τύπο” τους, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους να χάσουν οι “άλλοι”, έστω κι αν αυτή ή ήττα  σήμαινε την κηδεία της Ελλάδας.

Χρόνια  στηρίζουμε την άποψη πως οι μονοκομματικές κυβερνήσεις είναι ο τάφος της χώρας μας. Ελπίδα να ορθοποδήσει κάποια στιγμή, είναι η απόφαση για  σχηματισμό μιας πολύχρονης, εξωκοινοβουλευτικής κυβέρνησης ή έστω πολυκομματικής, που όμως  θα συνεργάζονται  τα μέλη της, χωρίς να βάζει τρικλοποδιές ο ένας στον άλλο. Μόνο έτσι θα  μπορέσει η χώρα να βγει κάποια στιγμή από την κρίση.

΄Οσο διαιωνίζονται αυτά τα σχήματα διακυβέρνησης της χώρας από αυτοδύναμες, μονοκομματικές ή έστω δικομματικές κυβερνήσεις, δεν υπάρχει καμιά ελπίδα σωτηρίας. ΄Εχουμε τις αποδείξεις στα χέρια μας από την Ιστορία.

2. Σάλος στο Twitter με τη σόκιν γραβάτα Καμμένου, μετά το Eurogroup
Φωτογραφία: Sooc

 

Σάλος προκλήθηκε από μια ανάρτηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στο Twitter λίγο μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Αν και μετά από μερικά λεπτά κατέβηκε, το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να προκληθούν πάρα πολλά σχόλια… Συγκεκριμένα, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, από τον προσωπικό λογαριασμό του κ. Καμμένου στο Twitter ανέβηκε η φωτογραφία μιας γραβάτας με φαλλούς.

Υστερα από πέντε με έξι λεπτά η φωτογραφία κατέβηκε και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με μια νέα ανάρτηση απέδιδε το ποστάρισμα της φωτογραφίας σε λάθος που έκανε ο γιος του!

«Το πάτησε ο γιος μου από το iPad αλλά είχε μπει στον δικό μου λογαριασμό», είπε ο κ. Καμμένος, εξηγώντας τι είχε συμβεί κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Πάντως τα λίγα λεπτά που έμεινε αναρτημένη στον λογαριασμό του υπουργού Εθνικής Αμυνας η γραβάτα με τους φαλλούς ήταν αρκετά για να προκληθεί σάλος και ποικίλες αντιδράσεις, ενώ το hashtag #paidikammenou ήταν για πολύ ώρα στα ελληνικά trend…

Την ανάρτηση σχολίασε και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Καμμένος είναι… “Καμμένος”. (Και “από χέρι” μάλιστα!) Ειλικρινά , όμως,  δε “μου τη δίνει” τόσο πολύ αυτός ο τύπος,  ο οποίος, άλλωστε, τέτοιος είναι και δεν το κρύβει.

“Τα παίρνω”, όμως, με τη σοβαροφάνεια των άλλων. Και ειδικά του …Αδώνιδος ,ο ποίος ,αν  και χειρότερος από τον Πάνο, μας δίνει μαθήματα …σαβουάρ βιβρ  και παριστάνει τον κόσμιο.

Στο μεταξύ…μεταξύ τους ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας, έχουν ένα στόμα και μια φαντασία επάξια συναγωνίσιμα  με του χειρότερου Καμμένου. ΄Εξω, όμως, κύριοι! Πώς το λέμε; “Απ΄έξω κούκλες κι από μέσα πανούκλες”!

 

3. Η Σερβία απέκτησε την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό -Eίναι ομοφυλόφιλη
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

Η τοποθέτησή της -κατ’ επιλογήν του προέδρου της χώρας και πρώην πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς- έρχεται λίγα 24ωρα μετά την εκλογή στην Ιρλανδία του Λίο Βαραντκάρ, του πρώτου ομοφυλόφιλου -γιου Ινδού μετανάστη- πρωθυπουργού της χώρας.

Γκέι πρωθυπουργό έχει και το Λουξεμβούργο. Η πρώτη γυναίκα γκέι πρωθυπουργός ήταν στην Ισλανδία, η Γιοχάνα Σιγκουρτναρντότιρ, η οποία υπηρέτησε στο συγκεκριμένο αξίωμα τα χρόνια αμέσως μετά την οικονομική κρίση: 2009-2013.

Η Άνα Μπράμπιτς αναλαμβάνει την πρωθυπουργία σε μια κρίσιμη περίοδο για τη Σερβία, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για την ένταξή της στην ΕΕ, διατηρώντας παράλληλα την παραδοσιακά στενή της σχέση με τη Ρωσία και αναπτύσσοντας δεσμούς φιλίας με το Πεκίνο.

Αν μνημονεύεις τον Χατζηδάκη ή τον Τσαρούχη, ας πούμε, ως σπουδαίους  καλλιτέχνες στο χώρο της μουσικής και της ζωγραφικής και βάζεις και δίπλα και την ιδιότητα του ομοφυλόφιλου, αν μη τι άλλο δεν είναι κόσμιο.  Είναι το ίδιο ακριβώς  και για τους πρωθυπουργούς ή άλλους, μη ετεροφυλόφιλους, που κατέχουν αξιώματα. Αποτελεί διάκριση αυτό το χαρακτηριστικό  και στην ουσία λειτουργεί ως κατάκριση, ελάττωμα, αναπηρία, πέρα από το γεγονός  πως γίνεται και αντικείμενο  κουτσομπολιού.

Θέλουμε οι άνθρωποι δίπλα μας να κρίνονται σε δημόσιες θέσεις από τα προσόντα τους και όχι από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις ή ιδιαιτερότητες. Κι ας κάνουν ό,τι θέλουν στις προσωπικές τους στιγμές.  Ουδείς έχει δικαίωμα να τους κρίνει γι΄αυτές.  Και είναι και ρατσιστικό, αλλά και σεξιστικό να μνημονεύει κάποιος τη σεξουαλική του ταυτότητα, για να ξεδιακρίνει από τους άλλους.

΄Εχουμε υποστηρίξει εδώ πως η ομοφυλοφιλία, όταν παρουσιάζεται ως κυρίαρχο και καταλυτικό γνώρισμα ενός ατόμου ,είναι σεξισμός.  Και  σεξισμός είναι η συνεχής ενασχόληση με το σεξ ή η ανάδειξη της σεξουαλικής ιδιαιτερότητας σε  αποκλειστικό  χαρακτηρηστικό του ατόμου. Για να φανταστεί κανείς, πόσο υποτιμητικό και κατακριτέο  θα ήταν, αν έβγαινε ένας “στρέιτ” πρωθυπουργός και τόνιζε αυτή του την ιδιότητα.  Και το αντίστροφο με ένα ομοφυλόφιλο.

΄Οσο για τη συντηρητική και ακροδεξιά Σερβία, οφείλουμε να θυμίζουμε πως ακόμα δεν έχει καταδικάσει τη φοβερή  γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα το 1995 από τους Βόσνιους Σέρβους . Ο  παμπόνηρος  και εθνικιστής πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς,  δεν το έκανε ακόμα.

Κι αν επέλεξε, βέβαια, την  Άνα Μπράμπιτς, με τη συγκεκριμένη σεξουαλική συμπεριφορά, ως πρωθυπουργό, το έκανε  όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί η ομοφοβική Σερβία από τη μια ως την άλλη άκρη,   παλεύει  να μπει στην Ευρώπη. Κι αυτή η επιλογή είναι ένα δείγμα…εξευρωπαϊσμού της χώρας! Κατά τα άλλα, μη νομίσει κανείς πως ο Βούτσιτς ξαφνικά έγινε …κανονικός άνθρωπος. Σκοπιμότητα κρύβει αυτή η κίνηση.

 Αυτή  η “αλεπού”, μάλιστα,  ο  Σέρβος πρόεδρος,  έχει μια χαρά σχέσεις με το δικτάτορα της Ρωσίας, ο ποίος ,εκτός των άλλων, είναι και τούτος σφόδρα ομοφοβικός, πέρα από φαλλοκράτης. Το ίδιο και με τους Κινέζους. Κολλητός και με αυτούς. Παίζει, είπαμε, σε πολλά  ταμπλό. Μόνο που “όποιος κυνηγάει πολλούς λαγούς ,δεν πιάνει κανέναν”.

Πρώτα απ΄όλα, ο πολιτισμένος κόσμος  περιμένει από τους εθνικιστές  Σέρβους να ζητήσουν συγγνώμη και να προσκυνήσουν πάνω στα χώματα που σφαγίασαν 8.000 αγόρια και άντρες μόνο και μόνο γιατί ήταν…Μουσουλμάνοι. (Οι Σέρβοι είναι…Ορθοδοξάρες, σαν ελόγου μας. Γι΄αυτό και ως ομόδοξοι, είναι και φίλοι μας!).  Η Σρεμπρένιτσα είναι η χειρότερη  και η πιο πρόσφατη γεοκτονία στον 20ό αιώνα.

Με αυτές τις κινήσεις “βιτρίνα”, για το θεαθήναι,  δε σώζονται κει πάνω οι φονιάδες των Βόσνιων Μουσουλμάνων.  Μια κατάρα και μια ντροπή θα τους ακολουθεί για  πάντα!