ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Μπακογιάννης: Η συγκινητική ανάρτησή του για τα 25 χρόνια από τη δολοφονία Αξαρλιάν
Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC

Με μία συγκινητική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, ο Κώστας Μπακογιάννης θυμάται τον Θάνο Αξαρλιάν, που έπεσε νεκρός σε επίθεση της 17Νοέμβρη κατά του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Παλαιοκρασσά.

«25 χρόνια από τη δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν. Επειδή η βία φέρνει μόνο βία. Σωματική. Λεκτική. Ιδεολογική. Επειδή η δεξιά μάνα δεν πονάει περισσότερο από την αριστερή, ούτε η αριστερή μάνα περισσότερο από την δεξιά. Ας δώσουμε επιτέλους στους εαυτούς μας μία ανάσα. Όχι ανάσα δικαίωσης, ούτε εκδίκησης, ούτε καν της πολυπόθητης λησμονιάς. Απλώς μία ανάσα ενός κάποιου τέλους, ενός αναγκαίου κλεισίματος. Χωρίς αστερίσκους και ιδεοληπτικά συγχωροχάρτια. Χωρίς ναι μεν αλλά. Ως εδώ».

 

Είναι τραγικό για  το γιο του Παύλου Μπακογιάννη, που  κατρακυλά τόσο χαμηλά προς άγραν συμπάθειας και ψήφων.΄Ηδη έχει κερδίσει,βέβαια, την απέραντη εκτίμηση του… διαφημιστή Νίκου Δήμου , όπως διαβάσαμε σε συνέντευξη του …αγένειου (το μούσια δεν ειναι γένια)  υπαλλήλου -δημοσιογράφου του αλήστου μνήμης  εκδότη  Χρ. Λαμπράκη, σε ακροδεξιά πορνοφυλλάδα.  Περιμένει και των υπολοίπων τώρα.

Αν  ο  Κώστας Μπακογιάννης  ήθελε πράγματι με την ανάρτησή του να δείξει την ευαισθητοποίησή του απέναντι στο πρόβλημα της δεξιάς ,της αριστερής της φονταμενταλιστικής, της όποιας τρομοκρατίας, πριν γράψει όλα αυτά τα …συγκινητικά, όφειλε να κάνει το αυτονόητο. Να αναρωτηθεί μαζί  με όλους εμάς.

Ποιος και γιατί σκότωσετον πατέρα του;

Με ποια αναταλλάγματα οι Κοφοντίνες δολοφονόησαν έναν εντελώς αθώο άνθρωπο;

Και αν τούτοι “εκτελούσαν συμβόλαιο”, ποιοι ήταν  οι εντολείς τους, που ήθελαν νεκρό  τον πατέρα του σημερινού περιφερειάρχη και ανερχόμενου αστέρα στο Μητσοτακέικο;

΄Επεισε και το γιο του Παύλου Μπακογιάννη ο Κοφοντίνας πως ο λόγος που δολοφόνησαν τον πατέρα  του ήταν επειδή  υπήρξε…διεφθαρμένος; Το δέχεται αυτό;

Αν είχε αυτή την ευαισθησία να προχωρήσει στη διατύπωση τέτοιων ερωτημάτων, θα μας αποστόμωνε για το αγνό των προθέσεών του. Τώρα, όχι μόνο δε μας πείθει, αλλά όλα αυτά τα… γλυκανάλατα που λέει για…Τούρκες και Γκραίκες μάνες , εμείς τα ακούμε δωρεάν. Και τα θεωρούμε σχέτη δημαγωγία και ανηθικότητα .Τίποτα παραπάνω.

 

  2. ΚΑΛΟΥΠΙ Ο …ΑΔΑΜ!

Πίναμε χτες βραδάκι  στη δροσούλα των πλάτανων στην  Στενής   η γνωστή  αντροπαρέα τα μπυρόνια μας. Δίπλα μας παιδομάνι ,τίγκα η πλατεία. Θα ήταν καμιά δεκαριά παιδάκια ,που παίζανε από ώρα. 5-6 κοριτσάκια και άλλα τόσα αγοράκια.΄Ιδια σχεδόν ηλικίας.  Από  4-6.

Λέει ένας της παρέας. “Κοιτάξτε τα κοριτσάκια, ρε μάγκες,  διαφορά με τα αγόρια. Εκείνα σοβαρά, μετρημένα, με αυτοέλεγχο. Παίζουν,αλλά κόσμια, μυαλωμένα. Για δείτε και τα αγόρια; Τρελαμένα, ανώριμα, επίδειξη δύναμης και μαγκιά-κλανιά”!

Πετάγεται ο κολλητός ,”ρε,παιδά”,  λέει,  “τί τα θέλετε; Ξέρετε γιατι ο θεός έφτιαξε πρώτα τον Αδάμ και μετά τη Εύα;”  Απόλυτη σιωπή στην ομήγυρη. “Να , λέει, βρε.  Τον άντρα τον έφτιαξε  για καλούπι. Να δει τα στραβά, τα ελαττώματα του ανθρώπου  και να μην κάνει τα ίδια λάθη στη…  δεύτερη κατασκευή. Γι΄αυτό  έπλασε τη γυναίκα μετά και την έκανε χωρίς τις ατέλειες του καλουπιού!

 Δεν πρόφτασε να τελειώσει τη φράση του και στα πόδια μας δυο αντράκια μπόμπιρες, πεσμένοι κάτω , δίνανε αλύπητα γροθιές και κλωτσιές ο ένας στον άλλο. Από πάνω τους, αλλά από απόσταση ασφαλείας,  δυο κοριτσάκια έκπληκτα,  μας βλεβάριζαν  και μειδιούσαν ειρωνικά.  Κόκαλο εμείς άπαντες στην παρέα!

_________________________________________________________________

1. Η ΝΔ απαντά στην επίθεση της Βασιλικής Θάνου: Αξια τα οδοιπορικά της
Φωτογραφία: Intime News

Η συνέντευξη της Βασιλικής Θάνου
Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89 επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι τους ενοχλεί ή τους φοβίζει η συνεργασίας της με τον πρωθυπουργό επειδή έδωσε μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς.
«Απέδειξα και από την προηγούμενη θητεία μου ότι έδωσα μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, την οποία κάνει και η κυβέρνηση ίσως για άλλους λόγους, δεν μπορώ να μπω στο δικό τους μυαλό. Θεωρώ ότι ορισμένοι εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων δεν δικαιούνται να κάνουν αυτή την κριτική. Είναι τελείως ανειλικρινής η κριτική αυτή που κάνουν. Το κόμμα της ΝΔ δεν μπορεί τώρα αιφνιδίως να βγαίνει και να λέει ότι δήθεν αγωνιά γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία από το ότι η Θάνου διορίστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού όταν όλος ο νομικός κόσμος γνωρίζει ότι ο νομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός (σ.σ. ο Παναγιώτης Πικραμμένος)».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «ή ο τότε εν ενεργεία Αρεοπαγίτης και εν ενεργεία πρόεδρος των δικαστών παραιτήθηκε και την επομένη μέρα κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στις εκλογές του 2012 και μάλιστα τότε έκανε και δηλώσεις η ΝΔ ότι με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για την Δικαιοσύνη. Τώρα το τότε “ενδιαφέρον” μετατρέπεται σε “αγωνία” δήθεν για το ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία.

Επίσης θεωρώ ότι είναι ανειλικρινείς οι δηλώσεις δυο πρώην γενικών γραμματέων του υπουργείου Εργασίας διότι ήταν τότε μέλη της κυβέρνησης επί Γ. Παπανδρέου όταν ο τελευταίος διόρισε προϊστάμενο νομικού του γραφείου λίγες μέρες μετά την συνταξιοδότησή του τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ κο Σταυρόπουλο. Τότε λοιπόν όχι μόνο δεν υπήρξαν αντιδράσεις αλλά έλεγαν ότι με τον τρόπο αυτό αξιοποιούν τις γνώσεις και την εμπειρία των δικαστικών».

 

ΝΔ: Επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της
Σκληρή απάντηση στα όσα είπε η κυρία Θάνου έδωσε η ΝΔ με ανακοίνωσή.
«Η σύμβουλος του πρωθυπουργού κυρία Θάνου δίνει δείγματα γραφής στον προϊστάμενό της και επιβεβαιώνει τα κριτήρια του διορισμού της με επιθέσεις εναντίον της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Αποδεικνύει ότι προσελήφθη στο Μαξίμου για το ιστορικό της.
Ιστορικό που δείχνει πόσο υπονομευτικά προς τη Δικαιοσύνη και υποστηρικτικά προς την Κυβέρνηση έχει δράσει.
Άξια τα οδοιπορικά της…».

΄Εχουμε κάνει κατά καιρούς σκληρή κριτική στη Θάνου. Εδώ, όμως,  έχει απόλυτο δίκιο. Και τη στηρίζουν πολλοί συνάδελφοί της δικαστές. Γιατί, αν νομίζει η ίδια πως  με τον τρόπο αυτό προσφέρει έργο  σε ό,τι εκείνη θεωρεί… αριστερή ιδεολογία, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Ούτε παράνομο ,ούτε κακακριτέο είναι.

Εκείνοι που δείχνουν πόσο απαίσο,αποκρουστικό κομματικό πρόσωπο έχουν, είναι οι Μητσοτάκηδες. Τους λες. Εσείς “δεν δικαιούσθε δια να ομιλήτε”, αφού ακόμα και τον Πικραμμένο, ολόκληρο υπηρεσιακό πρωθυπουργό, πήρατε στο κομματικό  μαντρί σας. Τσιμουδιά! Κι ακόμα , δεκάδες άλλοι δικαστές και μάλιστα εν ενεργεία, πέταξαν την “τήβεννο” και μπήκαν κάτω από τη σημαία της Ν.Δ.  Αδιάφορο!

Και μάλιστα ποια είναι η θρασύτατη απάντηση Μητσοτάκη; “‘Αξια τα…οδοιπορικά σας”! Θαυμάστε ήθος ανδρός, (Νεο)δημοκρατικού  ανδρός.

Σου λέει.  Σε κάφρους οπαδούς απευθυνόμαστε. Σε ανεγκέφαλους.(Είναι σίγουρο πως όποιος αποφασίζει πως ανάμεσα σε 11 εκατομμύρια ΄Ελληνες ο γιος του “Αποστάτη” πρέπει να γίνει πρωθυπουργός, υπογράφουμε πως είναι …λοβοτομημένος).   Και οι τέτοιοι… τέτοια θέλουν να ακούουν.  Δεν τους οφείλουν επιχειρήματα  .Μισούν τα επιχειρήματα οι οπαδοί.

Αυτό το άτομο  μια μέρα θα κυβερνήσει με την ψήφο βασιλικών, ακροδεξιών  και Ναζί τη χώρα; Θα το δούμε κι αυτό;

 

2. Επικά σχόλια στο twitter: Γελάνε με το κάστανο του Παΐσιου
Επικά σχόλια στο twitter: «Γελάτε με το κάστανο του Παΐσιου, μέχρι να μοιράσει ο Ντάνος κομμάτια καρύδας»

β. Η ΑΡΧΙΛΟΧΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΛΕΞΙΔΑ
«Είδα ολοζώντανη την Παναγία, με ξερίζωσε από το κάθισμα» λέει η επιζήσασα από την πτώση του ελικοπτέρου

«Με το που αντιλήφθηκα το πρώτο χτύπημα ασυναίσθητα έκανα το σταυρό μου και ζήτησα από την Παναγία να με βοηθήσει. Κατευθείαν κατέβηκε, την είδα ολοζώντανη, με ξερίζωσε με το πάτωμα και το κάθισμα μαζί, την ένιωσα την εξύψωση προς τα πάνω και με τοποθέτησε τέρμα πίσω, αριστερά από το ελικόπτερο με μισογυρισμένη την πλάτη για να μην θυμάμαι καμία εικόνα».

Η αρχιλοχίας αφιέρωσε στην Παναγία ένα καντήλι, στο οποίο είναι δεμένο ένα ομοίωμα ελικοπτέρου και το κομποσκοίνι της και τη φόρμα που φορούσε εκείνη την ημέρα, η οποία είναι σκισμένη από την πτώση του ελικοπτέρου.

Η οικογένεια της αρχιλοχία, Βασιλικής Πλεξίδα είχε προγραμματίσει για σήμερα λειτουργία στο μοναστήρι του νησιού,την Παναγιά την Ακρωτηριανή προκειμένου η ίδια να εκπληρώσει ένα τάμα που ήθελε, με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο να δίνει το «παρών».

Αν ήμουνα αδερφός ,πατέρας, συγγενής  των σκοτωμένων  συναδέλφων της αμετροεπούς αυτής στρατιωτίνας Πλεξούδα, θα την άρπαζα από την …πλεξούδα,  την ώρα της… θείας λειτουργίας επί τη σωτηρία της και θα την γύριζα σβούρα. Γιατί δεν υπάρχει χειρότερη προσβολή για τους συναδέλφους της που χάθηκαν με αυτά που λέει.

Η Παναγία  διάλεξε αυτή, γιατί, υπονοεί το παλιοθήλυκο,  πως τούτη  ήταν προφανώς καλή, αγνή, ενώ  τα άλλα παιδιά … αμαρτωλά και κολασμένα. Οπότε η… θεομήτωρ  τους άφησε να  γκρεμοτσακιστούν. Τί  πανάθλια!

Τώρα για τον Παϊσιο, μετά το λιωμένο ράσο, το  σώβρακο, την παντόφλα, τη ζώνη  του…Αγίου , ήρθε η ώρα να προσκυνήσουν οι πιστοί του κάστανα, αγγούρια, μελιτζάνες και όλα τα ζαρζαβατικά που είχε βάλει στο ψυγείο του ο άνθρωπος του θεού, αλλά  πέθανε χωρίς να προλάβει να τα καταναλώσει. Εκείνα, όμως ,ω του  θαύματος! Όπως και η… κάρα του μείνανε άλιωτα, ασάπιστα.

Παρακαλώ, μου λέτε αν αυτοί οι προσκυνητάδες του ψημένου από τον Παϊσιο κάστανου ψηφίζουν; Και με το νόμο;  Οπότε, εσείς μας λέτε, γιατί εμείς καλούμε τους νοήμονες και σοβαρούς σε ΑΠΟΧΗ;