ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

________________________________________________________________

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δυστυχώς, βρισκόμαστε πάλι στη δυσάρεστη θέση  να σας ενημερώσουμε πως οι βάρβαροι, ακροδεξιοί χάκερ, όταν παλιότερα σουλατσάριζαν στο σάιτ,  έκαναν μεγαλύτερη ζημιά απ΄όση είχαμε ως τώρα υπολογίσει . Και το διαπιστώσαμε   τον τελαυταίο καιρό, που δουλεύουμε, για να δώσουμε μια καλύτερη μορφή, να δημιουργήσουμε ένα πιο ευπαρουσίαστο  και επιμελημένο  περιεχόμενο της “σελίδας” μας.

Είδαμε απίστευτη αλλοίωση κειμένων μας από τους παλιανθρώπους. Εξαφάνισαν-διέγραψαν κείμενα. Αφαίρεσαν παραγράφους. ΄Αλλαξαν λέξεις, φράσεις ολόκληρες,  μορφολογία κειμένων. ΄Ενας χαμός.  Ζητάμε πάλι συγγνώμη από τους φίλους γι΄αυτή την ακαταστασία που συναντούν  στο αρχείο μας.  Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

_______________________________________________________________________

 

ΝΔ: Αρχισε να δικαιολογεί τα… οδοιπορικά της

Επίθεση στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου με αφορμή την συνάντησή της με την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, εξαπολύει με ανακοίνωση της η ΝΔ.

«Δεν πρόλαβε να περάσει μία εβδομάδα από τον διορισμό της στο Μέγαρο Μαξίμου και η κυρία Θάνου ξεκίνησε να δικαιολογεί τα … οδοιπορικά της», αναφέρει και προσθέτει: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και μέχρι πρότινος πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου, συναντήθηκε, σήμερα, με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου».

Ποιό ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης; ρωτά η ΝΔ και καταλήγει:

“Με ποιό δικαίωμα η κυρία Θάνου συναντά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χωρίς να ανακοινώνεται η συνάντηση και το περιεχόμενό της;

Τα λέγαμε  χτες για την “πέμπτη φάλαγγα” της Ν.Δ στη Δικαιοσύνη. Και έσπευσαν, φυσικά, σήμερα να τα επιβεβαιώσουν  οι κολλητοί του Κυριάκου.

Δεν είναι απλά “κατινίστικες” όλες αυτές οι ανακοινώσεις που διοχευτεύουν στις φυλλάδες τους.  ΄Εχουν τη σκοπιμότητα που αναλύσαμε χτες. Προσπαθούν με  τσιριμόνιες και καραγκιοζιλίκα  να καλύψουν την ακροδεξιά “δράκα” των δικαστών , για να διεκπεραιώσει το έργο της.

 Το πιο διασκεδαστικό είναι το ύφος των  κειμένων τους.  Σαν να πρόκειται για  “κήνσορες και τιμητές”. Σαν η δικαιοσύνη   να είναι ο Προβατάρης και οι συνδικαλιστές της ΄Ενωσης  και όχι οι εκατοντάδες άλλοι δικαστές ,που μένουν μακριά από τέτοια παιχνίδια. Και προστάτης αυτής της δικαοσύνης ο  …΄Αγιος Κυριάκος της ΝΟΥΔΟΥ. “Θου,Κύριε…”!

Χρειάζεται και αφέλεια και θράσος να βγάζεις τέτοια κείμενα.  Εκτός βέβαια αν είσαι  Μητσοτάκης.

 

___________________________________________________________________

 

  1. ΞΑΝΑ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.  ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ;
  2. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  “ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ” ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΤΣΟΥΝΑΜΙ ,ΛΕΕΙ Η…ΚΩΣΤΙΑΝΗ!
1. α.Σεισμός στην Κω:  Τούρκος και Σουηδός οι νεκροί
Σεισμός στην Κω: Τούρκος και Σουηδός οι νεκροί -Ακρωτηριάστηκε ένα άτομο

 

Τις πληγές της μετράει η Κως μετά τον φονικό σεισμό που χτύπησε το νησί στη 01:31 τα ξημερώματα της Παρασκευής και άφησε πίσω του δύο νεκρούς, πολλούς τραυματίες και εκτεταμένες καταστροφές.

Οι σοβαρά τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε Κρήτη, Ρόδο και Αθήνα γιατί η κατάσταση της υγείας τους ήταν πολύ σοβαρή. Μάλιστα, ένα άτομο έχει ακρωτηριαστεί στα κάτω άκρα, ενώ ένα άλλο έχασε το μάτι του.

Δύο νεκροί, ένας Τούρκος και ένας Σουηδός 
Τα θύματα του σεισμού είναι δύο τουρίστες που βρίσκονταν στο νησί για διακοπές. Πρόκειται για έναν Τούρκο, 39 ετών, και έναν Σουηδό, 27 ετών, οι οποίοι την ώρα που χτύπησε ο Εγκέλαδος διασκέδαζαν σε μπαρ στην Κω, του οποίου κατέρρευσε τοίχος και τους καταπλάκωσε μαζί με άλλους θαμώνες

β. Σεισμολόγοι: Στην Κω θα ακολουθήσουν μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ
Σεισμολόγοι: Στην Κω θα ακολουθήσουν μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ

“΄Ολα τα έχει η Μαριωρή” στην Ελλάδα, οι σεισμοί της λείπανε τώρα.  Αναμενόμενα, όμως.  Και σεισμοί και καταποντισμοί και άλλες φυσικές καταστροφές.

Μάλιστα,αν έχουν μεγάλη ένταση και έκταση κάποιες τέτοιες καταστροφές, μπορούν να αποβούν μοιραίες. Να αλλάξουν ακόμα και τον πορεία της ιστορίας σε μια χώρα.  Να καταστρέψουν έναν ολόκληρο πολιτισμό.

 Γερμανός σεισμολόγος, γράφαμε τις προάλλες, έχει προβλέψει μεγάλο σεισμό στην Ιστανμπούλ . Μάλλον προεόρτια φαίνονται να είναι όσα συνέβησαν  τελευταία με τα ρίχτερ και σε μας. Στη Λέσβο  πρόσφατα και τώρα στην Κω.

Και  θα είναι τεράστιες οι ζημιές, αν γίνει σεισμός μεγάλος στην “Πόλη”. Γιατί, πέρα από  πυκνοκατοικημένη και οι οικοδομές της δεν είναι και  της καλύτερης κατασκευής.

Ας είμαστε για όλα προετοιμασμένοι,όμως. Τις δυνάμεις τις Φύσης και τους νόμους της δεν μπορείς να τα   νικήσεις. Μπορείς όμως  να είσαι έτοιμος . Να έχεις προνοήσει ,ειδικά ως πολιτεία, ώστε να μη σε βρει ξαφνικά το κακό. Κυρίαχος είναι ο Νους του ανθρώπου. ΄Ολα μπορεί να τα παλέψει .

2.  Ξεσπά η τραυματίας του σεισμού στην Κω: «Να πάνε να πνιγούνε όλοι, με ένα τσουνάμι»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: neakriti.gr

 

Με απλά και λίγα λόγια, τα οποία όμως είναι γεμάτα θυμό, αγανάκτηση και λύπη, μια γυναίκα τραυματίας από τον σεισμό στην Κω που μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, βάζει στο «στόχαστρό» της τους πολιτικούς και την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας.

Η κοπέλα, εμφανώς ταραγμένη, τη στιγμή που βγαίνει από το ασθενοφόρο, με τα ΜΜΕ να βρίσκονται ακριβώς απέναντί της, λέει χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στους πολιτικούς θέλω να πω… Συγχαρητήρια… Να πάνε να πνιγούνε όλοι, με ένα τσουνάμι».

Η κοπέλα…Ελληνάρας. Θαυμάστε την! Αστόχαστη, κακομαθημένη,  ανισόρροπη.

Τα φταίει το κράτος και η πολτική ,που έγινε ο σεισμός! Ο… πατερούλης οφείλει “όλα να τα σφάζει όλα να τα μαχαιρώνει”. Να προλαβαίνει τους σεισμούς και τα τσουνάμια. ΄Οσα κακά κι ανάποδα συμβαίνουν στον κόσμο.

Τέτοια είναι η ελληνική νοοτροπία.΄Ετσι τη μάθανε την κυρία. Τούτη δεν έχει καμιά ευθύνη. Ούτε καν  το φτυάρι να πάρει να ξεχιονίσει  την πόρτα της. Στα χέρια όλα .

 Γράφαμε  για το ίδιο θέμα με αφορμή τις πυρκαγιές στη Χίο πριν ένα χρόνο:

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ Ν ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΣ ΑΣ  ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΒΗΝΕΙ. (28/7/2016)
Κατακαημένο νησί! Δε φτάνει η οικονομική κρίση, η ανέχεια του κόσμου, τώρα καταστράφηκε και η μοναδική πηγή πλούτου των κατοίκων. Ζουν από τη μαστίχα στη Χίο, ως γνωστό.
Αλλά, τί κάνουν οι κάτοικοι για να προστατέψουν το βιος τους και τη φύση; Κάθε καλοκαίρι έχουμε τα ίδια και τα ίδια στο νησί. Αφού το γνωρίζουν, γιατί από μόνοι   τους δε συγκροτούν «ομάδες-αποσπάσματα» να φυλάνε τις επικίνδυνες να εκδηλωθεί πυρκαγιά περιοχές; ΄Ολα από το κράτος, δε γίνεται να τα περιμένουν.΄Εχω δυο περιπτώσεις ανάλογες  να μνημονεύσω.
 Το περασμένο καλοκαίρι, κάηκε το πευκοδάσος στη Μακρυκάπα Εύβοιας .΄Ενα όμορφο, μεγάλο  δάσος, που έδινε εκτός από οξυγόνο και ομορφιά, ρετσίνι μπόλικο και ξυλεία για εκμετάλλευση στους κατοίκους. ΄Οταν ξέσπασε η φωτιά, πήγα επιτόπου να δω  αν μπορούσα να βοηθήσω. Ο κόσμος ούτε είχε πάρει ακόμα είδηση τί γινόταν. Μόλις άρχισε να πνίγεται το χωριό από τον καπνό, πετάχτηκαν όλοι έξω.
Αλλά, αντί να πάρουν τον ανήφορο να παλέψουν με τη φωτιά, περίμεναν να έρθει η…πυροσβεστική.  Μετά από  2 ώρες, όταν πια η φωτιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οι άνθρωποι απλώς την κοίταζαν να εξαπλώνεται, ήρθε ένα γελοίο ψηλό, κόκινο όχημα,το οποίο δεν κινήθηκε για ώρα,  επειδή, λέει  δεν έβρισκε το πλήρωμα…βάνα να γεμίσει το τεπόζητο!
΄Ετσι κάηκε το δάσος στη Μακρυκάπα. Από την αδράνεια των κατοίκων και την ανευθυνότητα της πυροσβεστικής. Το άλλο τώρα περιστατικό.
Θυμάμαι παιδί. ΄Ενα πρωί, καλοκαίρι σαν τώρα, έπιασε φωτιά  η Ρουνίτσα, ένας λόφος στο Κουφόπουλο της Ανδρίτσαινας. ΄Ηταν  Κυριακή και οι περισσότεροι  βρίσκονταν στην εκκλησία.
Μόλις ξέσπασε η φωτιά και ειδοποιήθηκε  ο παπάς, σταμάτησε τη λειτουργία! ΄Ολος ο κόσμος πετάχτηκε έξω στο προαύλιο. Και να χτυπάει   τις καμπάνες δαιμονισμένα ο μπαρμπα Πολυχρόνης ο Κωλαράς, επί ώρα, για να μαζευτούν στην εκκλησιά και όσοι έλειπαν. Πανζουρλισμός.
Ο κόσμος να τρέχουν σαν τρελοί.  Και όλοι, μα όλοι, άλλος με κλάρες από δέντρα, άλλοι με λάτες (τενεκέδες) γεμάτες νερό από την κάτω Βρύση, ορμήσανε στη ράχη και πριν προφτάσει η φωτιά να βγει πάνω στις Μπουρνελιές του Μάλλιου  και στο Κοτσιλώνι, την είχανε σβήσει.
Τεμπέληδες και ανεπρόκοποι  οι ΄Ελληνες σήμερα. Τα περιμένουν όλα από τον…πατερούλη-κράτος. Συντάξεις, μισθούς, επιδοτήσεις, αποζημιώσεις. Ακόμα και να περνάει θέλουν  έξω από την πόρτα του καθενός  το εκχιονιστικό,γιατί οι ίδιοι  δεν έχουν ούτε φτιάρια ούτε ανάκαρο να ξεχιονίσουν.
Μη λέμε   περισσότερα και ανεβαίνει η πίεση.