ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, “ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ. Η ΦΥΛΑΚΑ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ” (ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ)
2.ΕΡΝΤΟΓΑΝ . Ο “ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ”… ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
3. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. “ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ; ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ”
4. ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ. “ΕΝ ΤΗ… ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΒΟΗΣΟΜΕΝ “
1. ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
Λαφαζάνης: Το εναλλακτικό σχέδιο προέβλεπε εθνικοποίηση της ΤτΕ, λεφτά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα
Λαφαζάνης: Το εναλλακτικό σχέδιο προέβλεπε εθνικοποίηση της ΤτΕ, λεφτά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα

 

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5» και στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, υποστήριξε ότι ο ίδιος το 2015 είχε συμφωνήσει με τη Ρωσία η Ελλάδα να λάβει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση, στην περίπτωση που η χώρα μας έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ. Μάλιστα, παραδέχθηκε πως ήταν αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε συζητήσει και με τη Βενεζουέλα το ενδεχόμενο να προμήθευε την χώρα μας με πετρέλαιο.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως στην περίπτωση που η χώρα έβγαινε από το ευρώ η Τράπεζα της Ελλάδος θα εθνικοποιείτο, «θα περνούσε στον έλεγχο των Αθηνών» και θα προχωρούσε στην εκτύπωση της νέας δραχμής. Μάλιστα τόνισε πως υπήρχε η δυνατότητα να τυπωθεί η νέα δραχμή στο νομισματοκοπείο και μάλιστα είχε κατατεθεί ειδικό σχέδιο για αυτό.

 

Θρασύς, αμετροεπής, ανιστόρητος, υπερφίαλος. Και φυσικά εντελώς ανόητος. Ο Λαφαζάνης φυσικά.

Αντί να έχουν όλοι οι δραχμιστές εκείνης της εποχής ή έστω οι ανεγκέφαλες… “κεφαλές” (Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου)  προσαχθεί σε δίκη, κοκορεύοντα σήμερα πως πράγματι παίζανε τότε  στο γήπεδο του Μιχαλολιάκου! “Ρίχνανε νερό στο μύλο” του, αφού όλοι πια γνωρίζουν πως μια επιστροφή εκείνες τις μέρες στη δραχμή,σήμαινε εμφύλιο, σφαγή, ολοκληρωτική καταστροφή.

Κι ακόμα. Την ίδια εποχή που ο δικτάτορας της Ρωσίας έδινε εντολές στο Λαφαζάνη στη Μόσχα, για να βγάλει τη χώρα από την Ε.Ε, ο  εγκληματίας “Τσάρος” διχοτομούσε την Ουκρανία, για να κλέψει τη ναυτική βάση στην Κριμαία (Σεβαστούπολη) και σκόρπιζε το θάνατο στη χώρα, αφήνοντας πίσω του  10.000 νεκρούς και κατεστραμμένη την  οικονομία της.

Ο Λαφαζάνης, ο πανάθλιος αυτός δημαγωγός, δεν είχε ακούσει τίποτα για τα εγκλήματα  του δικτάτορα στην ταλαίπωρη Ουκρανία και  συναργαζόταν  άνετα μαζί του να σπρώξουν  την Ελλάδα εκτός  Ε.Ε;  Τόση ανηθικότητα; Τέτοιος αριβισμός;  Δε γνώριζε  πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, σήμαινε εμφύλιο και  ολοκληρωτική καταστροφή;

΄Ολα τα γνώρζε. Κι όμως.  Δε δίστασε ο  βρώμικος  αυτός δημαγωγός και λαϊκιστής. Κι ας ήταν σίγουρος για το τί θα επακολουθούσε στη χώρα.

Ακούει κανένας εισαγγελέας ή είναι απασχολημένοι κάποιοι  να βγάζουν ανακοινώσεις προς στήριξη του υιου Μητσοτάκη, που χρησιμοποιεί, όπως και ο πατέρας του, ανέντιμους και επίορκους δικαστές  (όρα Βασίλη Κόκινο),  για να  προωθήσει τις κομματικές του φιλοδοξίες ; Γιατί κάποιοι στην ταλαίπωρη ελληνική Δικαιοσύνη, τη διασύτουν τόσο αισχρά και γίνονται “χαλί για να πατήσει” ο υιός του Αποστάτη; Δεν ντρέπονται κάποιο επιλήσμονες του όρκου τους  στο χώρο της Θέμιδος; Τόσο φιλόδοξοι και χρησιμοθήρες πια;

Γράφαμε τότε για το ίδιο θέμα και οι Συριζαίοι μας έλεγαν τότε  πως είναι προβοκατόρικα αυτά τα κείμενα και δεν εμπεριέχουν ίχνος αλήθειας! Τώρα τα ξερνάνε όλα οι δραχμιστές και…”κάθε κατεργάρης στον πάγκο του” πια.

“Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον” για την Ιστορία. Ας το γνωρίζουν όλοι οι ανιστόρητοι και όσοι έχουν  “χεσμένη  τη φωλιά” τους.   Δεν  μπορούν να κρύψουν τις  πομπές.

 

‘Βόμβα» Bild: Στη Μόσχα σχεδιάστηκε η επιστροφή στη δραχμή «Ο Πούτιν έκανε πίσω την τελευταία στιγμή ενώ είχε τάξει βοήθεια στην Ελλάδα
Δε μας λένε  τίποτα καινούριο τα γερμανικά ΜΜΕ και ειδικά η  Bild, που ανακίνησε το θέμα. «Ο κόσμος το΄ χει τούμπανο» εδώ και πολύ καιρό το ζήτημα της εμπλοκής τως Ρώσων στα πολιτικά πράγματα της χώρας και ειδικά της συνεργασίας  του δικτάτορα Πούτιν με την ελληνική κυβέρνηση.  Κι αυτό δεν αφορά μόνο τα σχέδια για επιστροφή στη δραχμή αλλά και  το χρηματισμό των κομμάτων και  στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ,όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει εδώ.
   ΄Οσον αφορά το θέμα «σχέδιο επιστροφής στη δραχμή» εμείς από τις σελίδες του Homo-Naturalis.gr είχαμε ήδη από το Φεβρουάριο του 2015 δημοσιεύσει τις αποκαλύψεις «βόμβα» ανθρώπων μέσα από την Κουμουνδούρου για τις κινήσεις-επισκέψεις στελεχών της κυβέρνησης στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου  αναζητούσαν τις παλιές  μήτρες για την εκτύπωση δραχμών. Παράλληλα, οι ίδιοι υψηλόβαθμοι, κυβερνητικοί παράγοντες   είχαν παραγγείλει και σε γνωστή εξειδικευμένη καναδική εταιρία (έχουμε δημοσιεύσει το όνομα) το ειδικό χαρτί εκτύπωσης  των νομισμάτων. ΄Ολες οι αποκαλύψεις έγιναν  «χαρτί και καλαμάρι» στις 19/2/2015.
Από τότε όφειλε η ελληνική δικαιοσύνη να παρέμβη δυναμικά, να  φέρει τα «πάνω κάτω»,να διερευνήσει  επισταμένως και λεπτομερώς   τις καταγγελίες μας   και αν προέκυπταν, έστω και απλές ενδείξεις , να προχωρήσει στις διαδικασίες που ορίζει ο νόμος  για τις διώξεις πολιτικών προσώπων. ΄Ετσι, θα  λειτουργούσε  η δικαιοσύνη  σε οποιασδήποτε χώρα ,έστω και με στοιχειώδη σεβασμό στη δημοκρατία.
Στην Ελλάδα, βέβαια, αυτό δεν ισχύει. Η δικαιοσύνη στα ανώτατα κλιμάκια έχει αλωθεί εντελώς. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, για παράδειγμα, αντί να εκτελεί και να περιορίζεται στα αυστηρά της δικαστικά καθήκοντα, εμπλέκεται σε κομματικά παιχνίδια, μεταμορφώνεται σε συνδικαλίστρια και  «βαμμένη» οπαδό του ΣΥΡΖΑ  και στέλνει  κομματικές επιστολές στα ανώτατα δικαστήρια των ευρωπαϊκών χωρών   ,το περιεχόμενο των οποίων  είναι αντάξιο  των προκλητικών συντεχνιακών καταγγελιών και των απαιτήσεων       των «Φωτόπουλων» και λοιπών  αρπακτικών και εργατοπατέρων.
Λίγα χρόνια νωρίτερα,  το ίδιο ανώτατο δικαστήριο «ανοίγει τον ασκό του Αιόλου» και νομιμοποιεί το ναζιστικό κομματικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου,για να  το οδηγήσει ως στα έδρανα της ελληνικής   Βουυλής!  Την ίδια στιγμή, αξιόλογοι δικαστές με μόρφωση και προσόντα, αδρανοποιούνται και παροπλίζονται από το άλλο κομμάτι της  διεφθαρμένης και διαπλεκόμενης δικαιοσύνη, κυρίως στα ανώτατα κλιμάκια, με αποτέλεσμα απερίσπαστοι οι «ημέτεροι» να εκτελούν τις κυβερνητικές εντολές χωρίς έλεγχο και συνέπειες.
Υπήρξαν σωρηδόν καταγγελίες και από μας και από το διεθνή τύπο για χρηματισμό των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝ.ΕΛ από το δικτάτορα Πούτιν.Ειδική καταγγελία έγινε για τον Πάνο Καμμένο, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη κ.α, που πρωτοστάστησαν στη διαπλοκή με τους Ρώσους.  Ουδείς από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές κινήθηκε να διευρευνήσει τις καταγγελίες αυτές. Δε θα συνέβαινε σε καμιά,ούτε  τριτοκοσμική χώρα,τέτοιος εξευτελισμός  του θεσμού της δικαιοσύνης
 Στα άδυτα των μυστικών υπηρεσιών του δικτάτορα της Ρωσίας, οι αχυράνθρωποι του Πούτιν  της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝ. ΕΛ σχεδίαζαν την εκτροπή και την αλλοίωση του πολιτεύματος!  Και δε  διέπρατταν με αυτές τις ενέργειες  απλά ποινικά αδικήματα, αλλά προχώρησαν στην ουσία  στο σχεδιασμό  πολιτειακής εκτροπής και εξέθεσαν σε άμεσο κινδυνο πέρα από τη δημοκρατία και την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού λαού. Είναι σίγουρο πως αν είχαν ευοδοθεί τα σχέδια των πραηξκοπηματιών ,θα βρισκόμαστε αυτή την ώρα σε εμφύλια σύρραξη. Θα έσφαζε αδερφός τον αδερφό.
Λαφαζάνης και Βαρουφάκης ΣΗΜΕΡΑ κιόλας πρέπει να διωχθούν δικαστικά. Αύριο θα είναι αργά. Ο ανεκδιήγητος και γραφικός Βαρουφάκης  διατείνεται πως γνώριζε το σχέδιο  επιστροφής στη δραχμή με αυτό τον αντισυνταγματικό και πραξικοπηματικό τρόπο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός!
Εμείς δεν το πιστεύουμε. Οφείλει, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας να βγει εδώ και τώρα και να μην αρκεστεί μόνο στην καταδίκη του εξωφρενικού αυτού σχεδίου, που εκπονήθηκε στα άντρα του όλοκληρωτικού καθεστώτος της Ρωσίας, καθώς και των πρωταγωνιστών του, αλλά να διακηρύξει ευθαρσώς και εντίμως πως δεν είχε σχέση ούτε  γνώση  του σχεδιασμού  και της εξέλιξης του  πραξικοπήματος. Δεν είναι δυνατόν  να ακούγεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δώσει την εντολή  για την προετοιμασία  επιστροφής της χώρας  στη δραχμή και της εμπλοκής των Ρώσων σ΄αυτό το πλάνο  καθώς και  πως όταν τον «πούλησε» ο δικτάτορας Πούτιν,αντελήφθη τον έσχατο κίνδυνο και …»ανέκρουσε πρύμναν».
Αν γι΄αυτό και μόνο το λόγο στις τελευταία τελευταίες διαπραγματεύσεις δέχτηκε το νέο βαρύ μνημόνιο και ακολούθησε φιλοευρωπαϊκή γραμμή, τότε είναι και αισχή αυτή  στάση του ΄Ελληνα πρωθυπουργού  και απολύτως καταδικαστέα.
Οφείλει να αντιληφθεί πως δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να σταθεί ούτε στον ανώτατο θώκο της χώρας ούτε στην Ευρώπη, αν διαπιστωθεί πως συμμετείχε στο σχέδιο της εκτροπής και της εμπλοκής  του λαού σε εμφύλιο. Ούτε πως έκανε στροφή 180 μοιρών,όταν η «αρκούδα του Βορρά» του γύρισε την πλάτη, για να κερδίσει οφέλη από την υπόθεση της Ουκρανίας.  Είναι έγκλημα εσχάτης προδοσίας , αν έγινε κατι τέτοιο. Και χρειάζονται καθαρές εξηγήσεις, έντιμες και παλικαρίσιες. ΄Οπως κι εμείς εδώ έντιμα και παλικαρίσια  στηρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα, όσο τον θεωρούμε πως  είναι αθώος του «αίματος και του εγκλήματος».
 Από την άλλη, όφειλε  εδώ και μέρες να έχει διαγράψει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΟΥΣ τους φρικτούς αχυρανθρώπους  του δικτάτορα Πούτιν και εμπλεκομένους σε πράξεις εσχάτης προδοσίας.  Ειδικά το Λαφαζάνη , το Βαρουφάκη, το Στρατούλη  και τον Κοτζιά.  Ακόμα δεν το έχει κάνει. «Σωρεύει άνθρακας πυρός επί την κεφαλήν» του» ο  Αλέξης Τσίπρας.  Ας προσέξει.

 

2. ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Fitch: Στην κατηγορία των «σκουπιδιών» το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας
Φωτογραφία: AP

 

Ο Fitch διατήρησε στην κατηγορία των «σκουπιδιών» το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντας σταθερή την προοπτική του αξιόχρεου της χώρας.

Ο οίκος αξιολόγησης επικαλέστηκε τους πολιτικούς κινδύνους στην Τουρκία και την περιοχή, αλλά και τις επιπτώσεις των μέτρων για την τόνωση της οικονομίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση, κρίνοντας ότι θα πλήξουν τις δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας.

Τον Ιανουάριο, ο οίκος υποβάθμισε το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας σε BB+ (από BBB-), στη χαμηλότερη βαθμίδα επένδυσης στην κλίμακά του, επικαλούμενος τις ανησυχίες για την πολιτική κατάσταση μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα πριν από έναν χρόνο.

Και όλα αυτά προς μεγίστη λύπη του Πάνου Καμμένου, που περίμενε πώς και πώς καμιά  κατάληψη βραχονησίδας από τους Τούρκους, για να ξεκινήσει νέες “αγορές αιώνα” στους εξοπλισμούς. “Σάλιο” δεν έχουν απέναντι, όχι να  ξοδέψουν κι αυτοί  λεφτά για νέα οπλοστάσια.

Ο “Σουλτάνος” τίναξε τα πάντα στον αέρα. Χώρισε τον Τούρκικο λαό στα δύο, με άμεσο τον κίνδυνο του εμφυλίου. Συνέλαβε, βασάνισε φυλάκισε, απόπεμψε χιλιάδες αντιπάλους του.΄Εκανε μια κόλαση τη χώρα.

Μόνο  ο αντιπερισπασμός  στο Αιγαίο του απέμεινε, για να στρέφει την προσοχή του κόσμου αλλού.  Αλλά, απλά βρυχάται.Τρέμει στην ιδέα πως θα μπορούσε να ξεσπάσει σοβαρό επεισόδιο με την Ελλάδα.

Αν συνέβαινε ποτέ, όμως, θα ήταν ο ασφαλέστερος  τρόπος πάντως να ξεκουμπιστεί. Αλλά γνωρίζει πολύ καλά ο ίδιος την εσωτερική κατάσταση της  Τουρκίας .Τα τεράστια προβλήματα που έχει σωρεύσει η αφροσύνη και η άκρατη φιλοφοξία του.

Και έχει μαζευτεί σαν το σκυλί  “με την ουρά στα σκέλη”. Γαυγίζει μόνο .Προς άφατον λύπην, όπως είπαμε, του υπουργού μας… επί των αγορών όπλων.

 

3. «Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
Βενιζέλος: Απώτερο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης ο ευτελισμός του ίδιου του Συντάγματος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Για «κίνδυνο συνταγματικού λαϊκισμού» προειδοποιεί σε άρθρο του ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης την κατηγορεί ότι έχει ως «απώτερο πολιτικό σχέδιο» τον «ευτελισμό του ίδιου του Συντάγματος μέσα από την καταστρατήγηση της αναθεωρητικής διαδικασίας».

Πήρε τέτοια φόρα στην κατρακύλα ο Ευάγγελος, που δεν τον σώζει τίποτα πια. Θα ξεπεράσει και τον Πάγκαλο, όπως ξαναγράψαμε. Λαϊκισμός, δημαγωγία, εμπάθεια. Πρωτοφανή.

Γνωρίζαμε το ήθος του. Μόνο που δεν περιμέναμε τόσο γρήγορα να ξεχάσει τη σύντομη καλή του παρένθεση, όταν ,έστω και για  για λίγο , απεκδύθη τον παλιό εαυτό του και συνεργάστηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στην προηγούμενη κυβέρνηση. Μια συνεργασία που όντως ήταν και αναγκαία και σωτήρια.

Σήμερα τα χάλασε όλα. Ξαναθυμήθηκε τον παλιό του  χαρακτήρα.  “Ο λύκος τρίχα αλλάζει”,  νοοτροπία και μυαλά  όχι. Το λέει περίφημα ο λαός μας

 

4.«ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ»
Κουβέλης: Η κυβέρνηση μπορεί να ασκεί κριτική στις δικαστικές αποφάσεις
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

 

Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη να κρίνει τις δικαστικές αποφάσεις, δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.

Μάλιστα, ο κ. Κουβέλης, σε σχετική ερώτηση, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι ακόμη και η κυβέρνηση μπορεί να ασκεί κριτική στις δικαστικές αποφάσεις, ενώ παρέπεμψε σε χώρες με παράδοση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και τον κοινοβουλευτισμό, στις οποίες η αξιολόγηση των αποφάσεων είναι έντονη και η κριτική ακραία.

Είπε και μια σωτή κουβέντα ο Φώτης τελευταία. Μετά, βέβαια,  από τόσες “πατάτες” που έκανε και τον αμετροεπή λόγο που χρησιμοποίησε, μήπως και καταφέρει… να  βάλει τον πισινό του σε καμιά καλή  κυβερνητική καρέκλα.

“Τα έκανε ρόιδο” ο Κουβέλης  στη συγκυβέρνηση Σαμαρά Την κοπάνησε την πιο δύσκολη στιγμή, χωρίς λόγο και αιτία, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Ματαιόδοξος ο άνθρωπος και παρτάκιας.  Δεν αλλάζουν αυτά.