ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Ο ΑΝΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΥ ΑΝΤΙΡΩΣΙΣΜΟΥ.
ΕΠΙΚΥΡΩΘΗΕ ΤΟ DEAL ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑΣ
Για άλλα 50 χρόνια θα μείνει η Ρωσία στη Συρία, συμφώνησαν Πούτιν και Ασαντ

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που επικυρώνει τη συμφωνία με τη Δαμασκό, βάσει της οποίας η Ρωσία θα διατηρήσει την αεροπορική της βάση στη Συρία για σχεδόν μισό αιώνα.

Η αρχική συμφωνία, που υπεγράφη τον περασμένο Ιανουάριο στη Δαμασκό, θέτει τους όρους χρήσης της αεροπορικής βάσης Χμεϊμίν στην επαρχία της Λαττάκειας, την οποία αξιοποίησε η ρωσική πολεμική αεροπορία για να εξαπολύσει επιθέσεις κατά δυνάμεων που μάχονται τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Πάνω από 300.000 νεκρούς στοίχισε αυτή η υμφωνία εκχωρησης της αεροπορικής βάσης στη Λαττάκεια από το Σύριο δικτάτορα ΄Ασαντ στο έτερο Ρώσο δικτα΄τορα Πόυτιν. και δε μιλάμε για τους σακαταεμένους,τους πρόσφυγες,την οικονομία της χώρας,αλλά και τις συνέπειες όλων αυτών στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο.

Οι Αμερικανοί  πλήρωσαν πανάκριβα την απαράδεκτη (διάβαζε ιστορικά εγκληματική)  εκείνη επέμβαση -εισβολή  τους στο Βιετνάμ με τις χιλιάδες απώλειες σε “έμψυχο και άψυχο υλικό”.   Αλλά, εισέπραξαν, πάντως,   και  μια πρωτοφανή και παγκόσμια αντίδραση και κινητοποίηση που εκφράστηκε  με έναν    πραγματικά πρωτοφανή σκληρό   αντιαμερικανισμό, που εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα.  Και καλώς, φυσικά,  δεν τους χαρίστηκε η Ιστορία και η ανθρωπότητα. Τα έχουμε   επανειλημμένα αναλύσει αυτά.

Για να δούμε, όμως.  Θα γίνει, άραγε, το ίδιο και με τους Ρώσους; Ζούμε πρωτόγνωρες και συγκλονιστικές στιγμές ως ανθρωπότητα. Διαδραματίζονται ιστορικά γεγονότα  δίπλα μας και διαπράττονται πρωτοφανή εγκλήματα, που όμοια έχει πάνω από 70 χρόνια να δει ο κόσμος μας.  Συγκεκριμένα. Ο δικτάτορας Πούτιν  για τη ναυτική βάση στην Κριμαία της Ουκρανίας  και την αεροπορική στην Λαττάκεια της Συρίας, θυσίασε χιλιάδες θύματα. Πάνω από 300.000 σκοτωμένοι (ανάμεσά τους μέγας αριθμός παιδιών) με τα ρώσικα όπλα στη Συρία. 10.000 οι νεκροί στην Ουκρανία και ένα επιβατικό αεροπλάνο με 300 επιβάτες  συντρίμμια.

 Σε σχέση με όσα έκαναν οι Αμερικανοί όχι μόνο στο Βιετνάμ, αλλά και “όπου αλλού φύτρωσαν χωρίς να τους σπείρουν”, μέχρι σήμερα, τα εγκλήματα του Τσάρου είναι…μέρα -νύχτα. Καμιά σύγκριση σε όλα τα επίπεδα. Μέσα στις τελευταίες λίγες δεκαετίες χιλιάδες  τα θύματα του παρανοϊκού, νέου Χίτλερ της Ρωσίας. Τσετσενία, Γεωργία (Αμπχαζία, Οσσετία), Ουκρανία, Συρία.

Και  αύριο, αν μείνει αδέσποτος ο ιμπεριαλιστής ηγεμόνας-“Τσάρος” της Ρωσίας,  ετοιμάζεται να εισβάλει στη  Μολδαβία και Υπερδνειστερία. Και το πιο απελπιστικό.  Με σύμμαχο έναν από τους χειρότερους  Αμερικανούς  προέδρους και πραγματικό αντίπαλο μια Ε.Ε, που λειτουργεί  ως τοκογλύφος και καθόλου ως ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης).

Και όμως.  Ο μηχανισμός της προπαγάνδας του δικτάτορα λειτουργεί σήμερα  θαυμάσια και ως εκ τούτου αποτελεσματικά. Με πακτωλό ρουβλίων ελέγχει τα περισσότερα παγκόσμια μέσα παραπληροφόρησης . Στην Ελλάδα, παλιότερα με τα έντυπα των Ναζί και της Εκκλησίας εκείνου του αλήστου μνήμης Χριστόδουλου. ΄Ενα διάστημα με την ανεγκέφαλη  συμπαράταξη των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ ως αντιπολίτεση και κυβέρνηση και πρόσφατα με τις δημοσιογραφικές και ποδοσφαιρικές μπίζνες του αχυράνθρωπου  Ιβάν Σαββίδη. Και  δε μιλάμε για το εσωτερικό της Ρωσίας.  Ουδέποτε λαός, όσο ο ρώσικος στις ημέρες μας, ούτε επί  εποχής  Ναζί οι Γερμανοί, έζησε σε τέτοιο  φρικτό σκοτάδι, αλλά και καλλιέργεια εθνικισμού, ρατσισμού και  μίσους για ό,τι μη ρώσικο.

 Αλλά, το επίσης   ανήκουστο και αχαρακτήριστο είναι πως  οι πολιτικοί ακτιβιστές  στην υφήλιο ολόκληρη, διατρέφονται  τελικά κι αυτοί στη  συνειδητοποίηση και τη  δράση τους  από την ίδια  “χωματερή” που  σιτίζονται και  οι σκουπιδοφάγες μάζες. Από την εμπορική δημοσιογραφία!   Δεν εξηγείται  αλλιώς πως δεν  είδαμε ακόμα επαναστατημένο κόσμο  να  βγαίνει στους δρόμους, να διαμαρτυρηθεί, να κάψει ομοιώματα του δικτάτορα της Ρωσίας, να καταλάβει τις   πρεσβείες του ,σφηκοφωλιές  στον κόσμο.

 Απέραντη σιωπή. Παντελής έλλειψη δράσης ενάντια στο μεγαλύτερο εγκληματία της ανθρωπότητας  και υπόδικο στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,  μετά τη λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου, το δικτάτορα-“Τσάρο” Πούτιν . (Και με την ευκαιρία. Ακούνε, άραγε,  οι δικοί μας εδώ…Ρουβίκωνες   ή κόλλησε η “βελόνα” στο βινύλιο του γραμμοφώνου τους  και στο παράκαιρο πια τσίριγμα  του αντιαμερικανισμού του; Στον 21ο αιώνα βρισκόμαστε, παλικάρια. Πόσο πια πίσω θα πάτε την ιστορία με τις επιλογές σας;).

Στον αιώνα που θα έρθει στις μελλοντικές κοινωνίες , ο σοβαρότερος εχθρός που θα χτυπηθεί αμείλικτα, θα ακούει στο όνομα…Τύπος.  Κι η αποκαλούμενη  4η εξουσία   δεν είναι τίποτα άλλο από το “μακρύ χέρι” των διεστραμμένων εξουσιών, των ιμπεριαλιστών, των εγκληματιών όλων των ειδών.

Γκρεμίστε την παραπληροφόρηση, χτυπήστε στην καρδιά τον “Λεβιάθαν” της κατακρεούργησης της είδησης και αυτόματα θα έχετε αλλάξει τον κόσμο. Ούτε με αίμα ούτε με δάκρυ και πόνο. “Ως δια μαγείας” θα γίνουν   καλύτερες οι κοινωνίες των ανθρώπων, αν λείψει από προσώπου γης η φάρα των ιδιοκτητών και των υπαλλήλων αυτής της εγκληματικής βιομηχανίας της παραπληροφόρησης, της δολοφονίας της είδησης, της ενημέρωσης ,της κριτικής. Κι αν και όταν συμβεί, θα μιλάμε πια για πραγματική απελευθέρωση των ανθρώπων από τη στυγνή  δεσποτεία του Τύπου.

Καμιά δικτατορία  δεν επικρατεί και δε  στέκεται χωρίς “τανκς”. Κι αυτά  τα άρματα δεν τα οδηγούν οι επικεφαλής του πραξικοπήματος. ΄Εχουν δικούς τους στρατιώτες-οδηγούς. Η εξουσία σήμερα σε όλες τις μορφές της στηρίζεται αποκλειστικά  στα “άρματα” της βιομηχανίας παραπληροφόρησης, που τα κουμαντάρει ο αισχρός εσμός των ιδιοκτητών και των υπαλλήλων τους δημοσιογράφων με εντολή των λογής  αφεντικών τους.

Σ΄αυτό ας εστιάσουμε πια τη δράση της επανάστασής μας. Στην πτώση της αισχρής «Βαστίλης» του πανίσχυρου εχθρού μας , του εντελώς αλλοτριωμένου-εξωνημένου   Τύπου.  Αγώνας μέχρις εσχάτων,όμως και χωρίς έλεος.΄Η αυτοί ή εμείς. 

_______________________________________________________

  1. ΘΡΑΝΙΟ ,ΤΣΟΝΤΑ ΚΑΙ…  EFIMERIDA.GR
  2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΕ ΧΩΜΕΝΙΔΗ
  3.  ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ  ΨΑΡΙ ΚΑΙ  Η ΜΙΖΑ   ΜΠΟΝΟΥΣ  .

 

1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017
Οι τελευταίες εκτιμήσεις των βάσεων -Σε ποιες σχολές εκτοξεύονται, πού πέφτουν
Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των βάσεων /Φωτογραφία: Intime News

Πηγή:  iefimerida.gr

Στις Πανελλήνιες 2017 και  στις  βάσεις τους, αναφέρεται η όντως άξια και σκληρά προσπαθούσα “χωματερή” εδώ, για  να καλύψει τις σκουπιδιάρικες ανάγκες της   ακροδεξιάς και λοιπής νοσηρής και διεστραμμένης πελατείας της. Και φασιτική  και πορνοφυλλάδα.  Για παράδειγμα στο ρεπορτάζ παραπάνω είναι “ηλίου φαεινότερο” πως μοναδικός σκοπός του δημοσιεύματος  είναι να δείξει…μπούτι.

Και να τη παραπάνω  αποκαλυπτικότατη εικόνα με καυτό σορτσάκι ξέκωλου  και μπαλκόνια έξω (κι ας μη φαίνονται εδώ) ΄.Ο,τι ακριβώς  χρειάζονται για να στανιάρουν καλοκαιριάτικα οι πολυπληθείς…κλικ-αδόροι της καλής εφημερίδας-ιστότοπου.

 Να μείνουμε,όμως, για να σχολιάσουμε  και την κομματική τύφλα με την ευκαιρία της εν λόγω…πατσαβούρας (όπως θα τη στόλιζε  ο μακαρίτης Βαγγέλης Γιαννόπουλος), που είναι ακραιφνώς Δεξιά και Ακροδεξιά. Από τις πιο ένθερμες φυλλάδες υποστηρικτές του  υιού Μητσοτάκη  και του μαυλισμού ακροδεξιού και ναζιστικού συρφετού στο μαντρί της μητέρας Δεξιάς. Δίνουν, πράγματι, ιδιοκτήτες και προσωσπικό …φιλότιμο αγώνα στο  μέγα έργο της  παραπληροφόρησης και  του φανατισμού των οπαδών της “επάρατης”.

Ας το γνωρίζουν όλοι οι ΄Ελληνες. Σε τέτοια βοθρώδη χαμέρπεια   κολυμπάει  η δημοσιογραφία, που στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να γίνει πρωθυουργός της χώρας. Τέτοιοι  θα είναι και οι ψηφοφόροι του. Οι πελάτες της iefimerida.gr

“Τοιούτοι “έπρεπεν υμίν αρχιερείς”. ΄Ενας Κυριάκος, ένας ΄Αδωνις, ένας…πρίγκιπας Νικόλαος.  Μην τους ματιάσουμε!

 

2. Χωμενίδης: Με απείλησε αντιεξουσιαστής στα Εξάρχεια -Τι του απάντησα
Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Χρήστος Α. Χωμενίδης

 

Προ ολίγου, στην οδό Σόλωνος, τυπάκος με αντιεξουσιαστική εμφάνιση, ο οποίος δεν ήξερε το όνομά μου και με αποκαλούσε “δημοσιογράφο”, με προειδοποίησε να μην ξαναπατήσω στα Εξάρχεια.

Προφανώς τον προέτρεψα να μού κλάσει τα αρχίδια, τον πληροφόρησα ότι στα Εξάρχεια σύχναζα προτού ο ίδιος γεννηθεί και τον κάλεσα να με πλησιάσει και να επαναλάβει ό,τι μού είπε από απόσταση αναπνοής. Προφανώς απομακρύνθηκε με ταχύ βήμα, αφού με απείλησε ότι θα θυμάται τη φάτσα μου.

Πρέπει να πάρουμε την πόλη μας πίσω! Ο μόνος ίσως τρόπος είναι να αρχίσουμε μαζικά να ξανακάνουμε τις βόλτες μας, να πίνουμε τους καφέδες και τα ποτά μας, σε δεύτερη φάση να στεγάζουμε τα μαγαζιά και τα γραφεία μας στα “άβατά” της. Αρκεί πλέον η ανοχή στις συμμορίες!

Και ποιος σου είπε …σύντροφε Χωμενίδη πως ο  τύπος που σε απείλησε ήταν αντιεξουσιαστής;  Και, το σημαντικότερο. Τί πάει να πει αντιεξουσιαστής;  Δε λέω, σε αυτή τη χώρα, όντως είμαστε ό,τι δηλώσουμε κι ας μην  καταλαβαίνουμε τί…υπογράφουμε.  Αλλά, να το δέχεσαι  κι εσύ;

Τον έκοψες εμφανισιακά, γράφεις. Τσακάλι είσαι, μεγάλε. Εκτός, αν  είχε κρεμασμένη ταυτότητα-ιδιότητα στο λαμό. Οπότε έτσι δικαιολόγησες το χαρακτηρισμό.

Χρυσαυγίτης ήταν,παίδαρε. Δεν ξέρεις πως γέμισε Ναζί η πλατεία που υποκρίνονται τους αναρχικούς; Νομίζεις πως είναι καινούρια αυτή η Ιστορία;

Να τελειώνουμε. ΠΟΤΕ αναρχικός δε θα μιλούσε έτσι σε πολίτη. Μπαχαλάκιας, Ναζί, χούλιγκαν, απόβρασμα, ναι. ΄Εχουν γεμίσει τα Εξάρχεια από δαύτους. Η δουλειά πλέον των “κανονικών” αναρχικών της πλατείας είναι να τους εντοπίζουν και να τους διώχνουν κλωτσηδόν από αυτούς τους χώρους.

Να επαναλάβουμε το χιλιοδηλωμένο εδώ πως όλοι τούτοι  “ρίχνουν νερό στο μύλο του Κυριάκου”.΄Οσοι σπάνε, καίνε, τραμπουκίζουν είναι Ναζι ,Ακροδεξιοί και Νεοδημοκράτες κουκουλοφόροι. Ας μην τα μπερδεύουμε τον αναρχισμό με τον τραμπουκισμό,πάλαι ποτέ πασόκε Χωμενίδη

 

3. ΓΙΑ 450.000 ΜΑΡΚΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ
Ομόφωνα ένοχος ο Τάσος Μαντέλης, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Ο Τάσος Μαντέλης έξω από το Εφετείο /Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι τα 450.000 γερμανικά μάρκα που μπήκαν στον λογαριασμό του κουμπάρου του Γ. Τσουγκράνη ήταν προϊόν δωροδοκίας για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που υπεγράφη το 1997.

Τα χρήματα μπήκαν σε δύο δόσεις από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens σε λογαριασμό με τον κωδικό Roccos.

“΄Ομορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος”  των Πασόκων εκείνων των αποφράδων ημερών. Φάγανε του σκασμού τόσα χρόνια που είχαν την “κουτάλα”.

Πάντως, αν ζούσε ο μακαρίτης αρχηγός του Μαντέλη Ανδρέας Παπανδρέου θα έλεγε σήμερα πως δεν έγινε δα και κανένα έγκλημα. ΄Ολοι οι υπουργοί δικαιούνται ένα  δωράκι, ένα… μπόνους! Και δεν είναι δωροδοκία να σου βάζει 450 χιλιάρικα κολλαριστά μάρκα η Ζήμενς στον τραπεζικό λογαριασμό του…κουμπάρου. Λογικό, λογικότατο το έκρινε τότε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ. Και ως εκ τούτου…ηθικό,  ηθικότατο.

Πόσο  αισχρός ο πασοκικός εκείνος  συρφετός!