ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
  2. ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ  ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ. ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝΤΑΙ
  3. ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. “ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΙΑ”
  4. ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΣΤΑ… ΜΑΛΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
1. ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ
Απαγωγή Λεμπιδάκη: Κραυγή απόγνωσης από την οικογένεια του επιχειρηματία -Δεν έχουμε άλλα χρήματα
Τέσσερις μήνες πέρασαν από την απαγωγή Λεμπιδάκη (Φωτογραφία: EUROKINISSI)

Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή, από την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και οι δράστες τηρούν πρωτόγνωρα σκληρή στάση, αρνούμενοι πεισματικά να υποχωρήσουν από τα περίπου 60 εκατ. ευρώ που απαιτούν ως λύτρα.

Η οικογένεια του επιχειρηματία, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές τις οποίες επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», διαμηνύει με κάθε τρόπο στους απαγωγείς ότι είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στο ποσό που απαιτούν. «Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά», είναι η φράση που είπαν στην εφημερίδα πρόσωπα που ασχολούνται με την υπόθεση.

Τέτοιου είδους κακοποιοί έχουν τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά Ναζί. Είναι Ναζιστές. Και ουδεμία δικαιολογία υπάρχει να κρατάς σιδεροδέσμιο  έναν άνθρωπο, ακόμα κι αν είναι ο χειρότερος εγκληματίας,  4 μήνες αιχμάλωτο, για να τον ανταλλάξεις με  λεφτά!

΄Εχουμε γράψει και άλλες φορές για τους ποινικούς. Είτε είναι καθαρά κακοποιοί είτε προφασίζονται πολιτική ιδεολογία για κάλυψη,  να δικαιολογήσουν την αισχρή  παραβατικότητά τους.

΄Οταν  ληστεύεις με όπλο κάποιον και τον σημαδεύεις, σημαίνει πως αν αντιδράσει ή δε σου δώσει εκένο που ζητάς, θα τον πυροβολήσεις. Τον σκοτώνεις ή τον τραυματίζεις. Το ίδιο, αν το υποψήφιο  θύμα καταφέρει να γίνει θύτης. Σε σκοτώνει εκείνος χωρίς δεύτερη κουβέντα,αν δεν έχει αυτοκυριαρχία ή  ο τρόμος του γίνει ανεξέλεγκτος.

Και στις δύο περιπτώσεις έχεις θέση σε κίνδυνο θανάτου την ξένη και τη δική σου ζωή με σκοπό να αποσπάσεις χρήματα. Κι αυτό σημαίνει πως υπέρτατη αξία για σένα δεν είναι η ζωή του άλλου ή η δική σου, αλλά αναγνωρίζεις το χρήμα ως σημαντικότερη αξία κι από τη ζωή. Υπέρτατο αγαθό!

Αν δεν είσαι βλάκας,σίγουρα είσαι ή παρανοϊκός ή διεστραμμένος. Κι ας επιστρατεύεις χίλιες φανφάρες (παρλαπίπες το λέει ο λαός μας) , για να αποδείξεις πως κάνεις…απαλλοτρίωση και όχι ληστεία. Κακοποιός είσαι, αισχρός και  χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

΄Οπως ακριβώς και τούτοι  οι παλιάνθρωποι που κρατούν όμηρο το δυστυχή Λεμπιδάκη.΄Εγκλημα κι αυτό ακόμα χειρότερο, γιατί εδώ προσβάλεις την αξία της ζωής, αλλά  και της ελευθερίας του ατόμου. Ο απαγωγέας είναι χίλιες φορές χειρότερος από το ληστή.

Είναι απορίας άξιο πώς δεν μπορούν να φτάσουν στους απαγωγείς. Η εικόνα τους είναι φανερή. Κάποια κομμάτια λείπουν από το παζλ. Σίγουρα είναι  συντοπίτες, που γνώριζαν την οικονομική επιφάνεια της οικογένειας. Μπορεί να είναι στο άμεσο περιβάλλον της οικογένειας, αλλά το πιθανότερο άγνωστοί τους.΄Η τουλάχιστον ο γνωστός της οικογένειας να έδωσε την πληροφόρηση στους δράστες.

Κι ακόμα.΄Εχουν άνεση οικονομική για να κρατούν σε χώρο ασφαλή το θύμα, μέσα τεχνολογίας, γνώσεις πάνω στο εγκληματικό τους αντικείμενο. Και το σπουδαιότερο: ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Αποβράσματα είναι. Ως εκ τούτου, αποκλείεται  να μην  έχουν  συλληφθει παλιότερα και να μην έχουν πάει φυλακή.

Πόσοι πια Κρητικοί φυλακίστηκαν και αποφυλακίστηκαν στο νησί για τέτοιες ενέργειες, ληστείες, απαγωγές, εμπόριο ναρκωτικών και παρόμοιες; Δίπλα τους είναι, στα κομπιούτερ τους κυκλοφορεί  η μούρη τους. Μυαλό, επαγγελματισμός και όρεξη για δουλειά χρειάζεται. Και όχι… χωροφυλακίστικος ερασιτεχνισμός  και αραλίκι.

2. Η σπαρακτική επιστολή της Τζένης Καρέζη λίγο πριν φύγει από τη ζωή: «Θέλω να ζήσω!»
Φωτογραφία: Wikimedia Commons

Εχθές, Πέμπτη, συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από τον θάνατο της Τζένης Καρέζη, η οποία «έφυγε» στις 27 Ιουλίου του 1992.

Η μεγάλη ηθοποιός της σκηνής και της οθόνης 2,5 μήνες πριν «φύγει» από τη ζωή με επιστολή της προς τον Τύπο συγκινεί, γράφοντας για τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

«…Επίσης αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την εκπληκτική ομάδα των γιατρών του ουρολογικού τμήματος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου για την ετοιμότητα με την οποία αντιμετώπισαν το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι την καινούρια και μάλλον επικίνδυνη περιπέτεια της υγείας μου.

Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τους θεράποντες γιατρούς μου καθηγητή Νίκο Δαβίλα και τον γιό του Ηλία Δαβίλα για το επιστημονικό τους κύρος, τη βαθιά ανθρωπιά τους και το θερμό ενδιαφέρον με το οποίο με περιέβαλαν».

Ο πόνος του ανθρώπου είναι σεβαστός.Και η αγωνία για τη ζωή του. Δεν έχουμε ,όμως, σκοπό να σχολιάσουμε το γράμμα της μακαρίτισας  ηθοποιού Τζένης Καρέζη.

Μας έκανε εντύπωση (δηλαδή, δε μας έκανε, “σχήμα λόγου» είναι) πως στο δημόσιο νοσοκομείο είχαν αναλάβει την ασθενή  πατέρας και γιος, γιατροί και οι δύο, ονόματι Νίκος και Ηλίας  Δαβίλας. Ο πατήρ μάλιστα καθηγητής.

Να με βάλετε να κάνω τούμπες σε όποια πλατεία θέλετε,αν μου φέρετε έστω και μια περίπτωση χώρας μη Μπανανίας ,όπου πανεπιστημιακός  γιατρός δουλεύει μαζί με το γιο τους,επίσης γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο.΄Η του αφήνει κληρονομιά την…πανεπιστημιακή του έδρα.

΄Εχουμε ξαναγράψει πως στη Ιατρική ο νεποτισμός χτυπάει χρόνια κόκινο. Μια ξευτίλα. ΄Εχουμε…διευθύνσεις και ονόματα. Τα βλέπουμε και φρίττουμε.

Αλλά, τί τα θες;  Αν  ένας λαός ανέχεται και αποδέχεται πολιτική κληρονομιά από μπάρμπα σε ανιψιό, πατεράδες σε γιούς και θυγατέρες , γιατί να μην έχει και γιατρούς απο την οικογένεια  Δαβίλα ,νομικούς από τους Μπαμπινιώτηδες και…πάει λέοντας;

3. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Ματαίωσαν συναυλία του Μίκη στην Ναύπακτο -«Ούτε η χούντα!», λέει η κόρη του Μαργαρίτα
Ματαίωσαν συναυλία του Μίκη στην Ναύπακτο -«Ούτε η χούντα!», λέει η κόρη του Μαργαρίτα

Ποια χούντα και ποιοί  Παπαδόπουλοι; Οι…Εβραίοι κρύβονται πίσω από τη ματαίωση της συναυλίας, ο διεθνής σιωνισμός!  Τα είχε πει ο Μίκης. Ολες οι φυλές του κόσμου  ξυπνάνε και κοιμούνται με το όραμα να καταστραφεί μια μέρα  ο πανάξιος λόγω προγόνων, αλλά  και τετραπέρατος λόγω αχτύπητου  iq,  λαός των Ελλήνων.

Δηλαδή, δε έκανε καλά η πυροσβεστική που απότρεψε πιθανή τραγωδία. Κι αν συνέβαινε το κακό,  θα έβγαινε πρώτη η θυγατέρα Θεοδωράκη, να ζητήσει την “κεφαλήν επί πίνακι”  των υπεύθυνων. ΄Οπως έγινε  με την  τραγωδία στο Βουκουρέστι πριν 2 χρόνια (1).

Είπαμε. Μας φάγανε στην Ελλάδα οι γιοι και οι θυγατέρες.  «Σόι πάει το βασίλειο». Και συνήθως «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει».

(1). Ρουμανία: Στους 58 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο του Βουκουρεστίου
Ρουμανία: Στους 58 οι νεκροί από την πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο του Βουκουρεστίου

Περίπου 70 άνθρωποι που είχαν τραυματιστεί στην πυρκαγιά συνεχίζουν να νοσηλεύονται, από τους οποίους περίπου 30 έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και κλινικές του εξωτερικού όπου υπάρχουν μονάδες ειδικευμένες στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε την 30ή Οκτωβρίου στο νυχτερινό κέντρο στην καρδιά του Βουκουρεστίου, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 400 άνθρωποι για μια συναυλία ροκ κι ένα σόου με πυροτεχνήματα. Είκοσι έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επιτόπου και περίπου 200 τραυματίστηκαν.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι οι ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου δεν είχαν άδεια για αυτού του είδους τις συναυλίες ούτε για σόου πυροτεχνημάτων, ενώ αποκάλυψαν επίσης πολλές παραλείψεις και παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας, κυρίως την απουσία εξόδων ασφαλείας και τη χρήση εύφλεκτων υλικών για ηχομόνωση.

Πάνω από δέκα άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί, ανάμεσά τους οι τρεις ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες κατά συρροή από αμέλεια.

Η τραγωδία στο Βουκουρέστι πυροδότησε ένα κύμα διαδηλώσεων χωρίς προηγούμενο εναντίον της ρουμάνικης πολιτικής ηγεσίας, που θεωρήθηκε υπεύθυνη, οδηγώντας τον σοσιαλδημοκράτη Βίκτορ Πόντα να ανακοινώσει την παραίτησή του από τον θώκο του πρωθυπουργού.

4. Τα Μάλια «απαγόρεψαν» την άφιξη σε 10.000 Βρετανούς -Θέλουν να γίνουν οικογενειακός προορισμός
Τα Μάλια «απαγόρεψαν» την άφιξη σε 10.000 Βρετανούς -Θέλουν να γίνουν οικογενειακός προορισμός [βίντεο]

Τα Μάλια για πολλούς Βρετανούς είναι ο τόπος των ξέφρενων πάρτι, του άφθονου αλκοόλ και των ακραίων καταστάσεων, με τον καθένα να κάνει ελεύθερα ό, τι θέλει.

Σε όλο αυτό, ωστόσο, φαίνεται πως μπαίνει τέλος, με δημοσίευμα των βρετανικών Times να υποστηρίζει πως οι ξενοδόχοι της περιοχής επιθυμούν να αλλάξουν την κατάσταση. Το 95% αυτών αποφάσισε να μην υπογράψουν συμφωνία με βρετανικά πρακτορεία για οικονομικά πακέτα που αφορούν ηλικίες 18-30, απαγορεύοντας σε 10.000 Βρετανούς να επισκεφτούν την περιοχή, θέλοντας να προσελκύσουν περισσότερες οικογένειες.

«Δεν έχουμε τίποτε εναντίων αυτών των παιδιών ούτε με τους Βρετανούς γενικότερα. Όμως αυτοί οι τουριστικοί πράκτορες λειτουργούν στα πρόθυρα της εγκληματικής αμέλειας. Οδηγούν με σφυρίχτρες εφήβους που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης σαν κοπάδια στα πάρτι και στα nightclubs της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας ξενοδόχος.

Σωστή απόφαση. Απόλυτα κατανοητή και δικαιολογημένη.

Ας λάβει υπόψη του την παραπάνω ανακοίνωση και το Υπουργείο Παιδείας . Να καταργήσει τις περίφημες  5ημερες σχολικές εκδρομές. Είναι η  αφορμή πολλοί εφηβοι να χάνουν τον έλεγχο σε τέτοιες αποδράσεις από τα σπίτια τους  και «να τα δίνουν όλα» σε πέντε μέρες μέσα. Ειδικά στους μπάφους και το αλκοόλ. Και φυσικά πολλοί και στις, χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις, σεξουαλικές συνευρέσεις .Πιτσιρικάδες γαρ. Δεν έχει ακόμα πήξει το μυαλό.