ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
«Ανάβουν φωτιές» οι κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία -Αντιδρά το Βερολίνο και ζητάει αντίμετρα
Φωτογραφία: AP

Ως παράνομη χαρακτηρίζει η γερμανίδα υπουργός Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις τις προβλεπόμενες αμερικανικές κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία. Ήδη η Κομισιόν εξετάζει μέτρα κατά της Ουάσιγκτον.

Με σφοδρό τρόπο απορρίπτει η γερμανική κυβέρνηση τον νέο αμερικανικό νόμο που προβλέπει κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία. Ο νόμος προβλέπει και μέτρα ενάντια σε γερμανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, επισημαίνει σε σημερινή της συνέντευξη της προς τον όμιλο εφημερίδων Funke, η υπουργός Οικονομίας, Μπριγκίτε Τσίπρις. Αυτό συνιστά «παραβίαση του διεθνούς δικαίου». «Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να τιμωρούν γερμανικές εταιρείες επειδή δραστηριοποιούνται σε μια άλλη χώρα», δηλώνει η κ.Τσίπρις.

Κανείς τελικά  δεν μπορεί να κρυφτεί  από την Ιστορία.  “Κάθε κατεργάρης   στον πάγκο του”, αργά ή γρήγορα.

Η Μέρκελ με τη χρεοκοπία της Ελλάδας, πλούτισε τη Γερμανία. Οι εξαγγελίες  για  τη βοήθειά της στη χώρα μας, αποδείχτηκαν πως δεν ήταν  τίποτα περισσότερο από…φανφάρες και  “στάχτη στα μάτια”.  Την οικονομία της Αγοράς προστάτευε. Το οικονομικό ντόμινο φοβήθηκε κι αυτή. Μήπως, δηλαδή, η κρίση από την Ελλάδα επεκταθεί και  σε άλλες χώρες . Γι΄αυτό και παρίστανε τη …φιλάνθρωπη. Σήμερα, φυσικά, μετά απ΄όσα έγιναν ,η  Γερμανία,ως κράτος,  αποδείχτηκε μέγας τοκογλύφος και η Μέρκελ  αναίσχυντη δημαγωγός.

Το ίδιο  τώρα και με τη Ρωσία. Δε φτάνουν οι προκλητικές χαιρετούρες της και οι χαριεντισμοί παλιότερα με το δικτάτορα της Ρωσίας, τώρα  με τις κυρώσεις των Αμερικανών, η κυρία πέταξε τη μάσκα. Τις θεωρεί  παράνομες αυτές τις κυρώσεις, γιατί….τα εμπορικά συμφέροντα της Γερμανίας πλήττονται!   Απίστευτη η χυδαιότητα και ο κυνισμός της Μέρκελ.

Οι χιλιαδες νεκροί ,οι σακατεμένοι, οι πρόσφυγες, η…σοδειά της πρόσφατης ιμπεριαλιστικής, αρπακτικής, φονικής  τακτικής του “Τσάρου” στην Ουκρανία και τη Συρία,  70 τόσα χρόνια μετά από το τέλος της δικής τους, της Γερμανικής  λαίλαπας του 2ου παγκοσμίου πολέμου, ξεχάστηκαν.  Το χρήμα είναι υπέρτατη αξία για τη Μέρκελ και το αποδεικνύει περίτρανα  σήμερα και χτες.

Η Γερμανία αποδείχτηκε ο χειρότερος  “δαίμονας” της Ευρώπης και του κόσμου με το Ναζισμό. Αλλά, φαίνεται  καθαρά πως και σήμερα  στην Ε.Ε βρίσκεται  μόνο και μόνο, γιατί τα  εμπορικά της συμφέροντα το απαιτούν. Ευρώπη για τους Γερμανούς είναι η… Γερμανία. Γνωστό πια αυτό.

Οφείλουμε πόλεμο εναντίον  της Μέρκελ. Εξελίσσεται στο χειρότερο εφιάλτη της Ε.Ε. Αποδείχτηκε κατώτερη και της ηθικής μιας ηγέτιδος μεγάλης χώρας, αλλά και της ευρωπαϊκής ιδέας και για την ίδρυση των ΗΠΕ.

 

 ______________________________________________________

 

  1. ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΖΩΗΣ
  2. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  3. Ε.Ε. Η ΑΠΟΧΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΑΔΟΥΡΟ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΕΣ
  4. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΓΩΓΗ!
1. You  can buy a good bed, but never will money buy sleep.

Συγκροτημένος  φίλος από ξένη χώρα με καλή σκέψη και  ακόμα καλύτερο προσανατολισμό στη ζωή, που σημαίνει  “κάνω πράξη ΠΑΝΤΑ όσα λέω”, μας έστειλε το παρακάτω μέηλ ,απάντηση σε ένα θέμα για το οποίο είχαμε ανοίξει κουβέντα.

Μας ενθουσίασαν όσα γράφει, περισσότερο επειδή γνωρίζουμε πως τα  εννοεί.  Δεν του αρέσουν  οι κουβέντες του  αέρα. Δεν αγρεύει εντυπώσεις.

Οπότε, δεν μπορούσαμε να το κρατήσουμε ιδιωτικό.  Τα βρίσκουμε σοφά όσα λέει για όλους μας. Είναι η πεμπτουσία της ζωής. Η φιλοσοφία της σε λίγες γραμμές .

 

“…Absolutely i have come to know that we spend the most of our life seeking for the secondary needs, while our primary needs are left unseen. We have worked so hard and attained some wealth right? but for what purpose? To be realistic, except if you just want to be known as a rich person, wealth means nothing if you have no best friend to share it with. All the millions are useless indeed. how much do we need to eat? how much do we need for daily fun. excess and excess leads us to vanity. As i always say, money can buy a good bed, but never will money buy sleep. it can buy the best diamond watch, but can never buy time, It can buy piles of books but can’t buy knowledge. It can buy food, but not satisfaction, Money can buy sex, but can never buy love. That is why i refuse to follow the crowd, i would give up all that can be bought for that which can’t be bought. I want true joy and happiness”.
(…΄Εχω καταλάβει απόλυτα  ότι ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας αναζητώντας δευτερεύουσες ανάγκες, ενώ οι πρωταρχικές  μας παραμένουν αόρατες. Έχουμε δουλέψει τόσο σκληρά και αποκτήσαμε κάποιον πλούτο; Αλλά με ποιο σκοπό;  Εκτός αν θέλεις απλώς να είσαι γνωστός ως πλούσιος άνθρωπος.  Ο πλούτος δεν σημαίνει τίποτα αν δεν έχεις ένα  καλό  φίλο για να τον  μοιραστείς. Όλα τα εκατομμύρια είναι πράγματι άχρηστα. Πόσο πρέπει να φάμε; Πόσο χρειαζόμαστε για καθημερινή διασκέδαση. Τα “όλο και περισσότερα”   μας οδηγούν σε ματαιοδοξία. Όπως πάντα λέω, τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν ένα καλό κρεβάτι, αλλά ποτέ τα χρήματα δε  θα αγοράσουν  ύπνο. Μπορεί να αγοράσουν το καλύτερο ρολόι με διαμάντια, αλλά δεν μπορούν ποτέ να αγοράσουν χρόνο, Μπορεί να αγοράσουν σωρούς από βιβλία, αλλά δεν μπορούν να αγοράσουν γνώσεις. Μπορούν να αγοράσουν  φαγιά, αλλά όχι ικανοποίηση, Τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν σεξ, αλλά δεν μπορούν ποτέ να αγοράσουν αγάπη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αρνούμαι να ακολουθήσω το πλήθος, θα παραιτούσα όλα όσα μπορούν να αγοραστούν για εκείνο που δεν μπορεί να αγοραστεί.
2.Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
Ενοχος ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ -Διετής φυλάκιση με αναστολή
Ενοχος ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ -Διετής φυλάκιση με αναστολή

΄Εχουμε κράτος Δικαστών της Δεξιάς. Ο πρωθυπουργός  θα έπρεπε να ντρέπεται. Το ίδιο και  ο υπουργός της Δικαιοσύνης.

Τί να υποθέσουμε; Ισχύει ακόμα η “ομερτά” Κ. Καραμανλή-Α.Τσίπρα να μείνει στο δικαστικό απυρόβλητο ο π. πρωθυπουργός που διπλασίασε το χρέος, εκτόξευσε πάνω από 15% το έλλειμμα και χρεοκόπησε τη χώρα; Είναι φανερό πως οι αχυράνθρωποι δικαστές της Δεξιάς αυτό επιδιώκουν. Συμφωνεί και ο πρωθυπουργός;

Η Ευρώπη είναι σίγουρο πως θα απαντήσει σκληρά σ΄αυτή τη δικαστική απόφαση. Και η σφαλιάρα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου θα είναι γερή. ΄Οταν κληθεί η χώρα να πληρώνει αποζημιώσεις για τις τυφλές από  μίσος και προκατάληψη  αποφάσεις των Ελληνων Δεξιών-Ακροδεξιών δικαστών.

Αλλά, ας  τα πληρώνουν οι  ίδιοι   από την τσέπη τη δική τους ή του αφεντικού τους  του Κυριάκου.Και όχι εμείς που δεν έχουμε “τύφλα”.   Αυτό σημαίνει κράτος δικαίου και υπευθυνότητας. Αλλιώς, ας πάνε στα σπίτια τους όλοι όσοι  πασκίζουν να γυρίσουν τον πολιτισμό, ειδικά το νομικό-δικαιικό, στο Μεσαίωνα.

3. α. EE: Δεν αναγνωρίζουμε τις εκλογές στη Βενεζουέλα -Ουάσινγκτον: Δικτάτορας ο Μαδούρο
Κυρώσεις κατά του Μαδούρο ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ (Φωτογραφία: AP/ Ariana Cubillos)
β. ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ  ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ/
γ.Αγριεύει η κατάσταση: Συνέλαβαν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Λόπεζ και Λεντέσμα
Φωτογραφία: AP Photo/Fernando Llano

Ο Αλέξης Τσίπρας τι θα πράξει; Θα συνεχίζει να στηρίζει ένα ανηλεή δικτάτορα, όπως είναι ο Μαδούρο  στη Βενεζουέλα; Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να δει πως ο φίλος του  βύθισε τη χώρα στην ανέχεια, αλλά και στη βία, το αίμα, τον εμφύλιο;

Η ΑΠΟΧΗ υπήρξε ηχηρή  καμπάνα για το καθεστώς. Πολλοί λένε πως έπεσε πολύ κάτω απ΄το 40%.  Με λίγα λόγια, η μειοψηφία αποφάσισε για την πλειοψηφία. Κι εδώ, όπως παντού, άλλωστε.

Αλλά,  όμως,  γιατί σε Ευρώπη και σε Αμερική κόπτονται μόνο για το δικτάτορα  Μαδούρο και όχι για τον…ομόλογό του Πούτιν, που και τούτος κυβερνά με τις ψήφους της μειοψηφίας; Και όχι μόνο στη Ρωσία και τη Βενεζουέλα.

Στην Αμερική και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η ΑΠΟΧΗ είναι συγκλονιστική στις πιο πολλές  εκλογικές αναμετρήσεις. Αν είχαν τσίπα οι κυβερνήσεις τους και οι πολιτικοί τους ,θα είχαν μόνο και μόνο γι΄αυτό το λόγο καταργήσει το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, που είναι μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην πολιτική   με δόλωμα τη δημοκρατία.

Στην Ελλάδα για παράδειγμα ,  τουλάχιστον στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις,  σχεδόν  4 εκατομμύρια πολιτών ΑΠΕΧΟΥΝ  από τις κάλπες, σε σύνολο σχεδόν 10 εκατομμυρίων,που είναι το εκλογικό σώμα. ΄Ομως…”αγρόν ηγόρασαν” πρόεδρος Δημοκρατίας και πολιτικοί. ΄Ολα έχουν καλώς και κατά …το Σύνταγμα!

΄Οταν, λοιπόν,  πρόκειται για το Μαδούρο, “διαρρηγνύουν τα ιμάτιά” τους οι πανάθλιοι. Εκεί, αποφαίνονται,  η Αποχή παραβιάζει το Σύνταγμα.  Στις χώρες εκείνων, όμως, που διαμαρτύρονται για τη φτωχή ποσέλευση ψηφοφόρων στη Βενεζουέλα, όταν  συμβαίνει το ίδιο στις ίδιες, “σφυρίζουν αδιάφορα”. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Μόνο όποιος ασκεί αντικειμενική κριτική έχει δικαίωμα διαμαρτυρίας. Αλλιώς, οφείλει να σιωπά. “Στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί”. Και οι αρχαίοι ΄Ελληνες  το έλεγαν καλύτερα: “΄Αλλων ιατρός αυτός έλκεσι βρύων”.

 

4. Νοσοκομείο Ρόδου: Μήνυση και αγωγή 250.000 ευρώ στον Αγγλο ασθενή για συκοφαντική δυσφήμιση
Νοσοκομείο Ρόδου: Μήνυση και αγωγή 250.000 ευρώ στον Αγγλο ασθενή για συκοφαντική δυσφήμιση

 

Σε αγωγή και μήνυση κατά του ζευγαριού των Βρετανών που σε συνεντεύξεις τους σε βρετανικά Μέσα καταφέρθηκαν εναντίον του Nοσοκομείου Ρόδου προβαίνει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Ειδικότερα, με δύο πράξεις, που εξέδωσε χθες, η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Αικατερίνη Χατζηστρατή, ανατέθηκε στον δικηγόρο κ. Δήμο Μουτάφη, η σύνταξη και κατάθεση αγωγής αποζημίωσης μέχρι του ποσού των 250.000 ευρώ αλλά και μηνύσεως σε βάρος των Άγγλων υπηκόων Stephen John Moss και Deborah Ann Moss, για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης και κάθε άλλης ζημίας, λόγω προσβολής προσωπικότητας, από συκοφαντική δυσφήμιση που τελέστηκε σε βάρος του Νοσοκομείου Ρόδου δια του τύπου.

Ο 60χρονος Άγγλος, εμφανίστηκε σε δημοσιεύματα, που φιλοξένησαν αρχικά εφημερίδες στη Μεγάλη Βρετανία και αναδημοσιεύθηκαν σε ΜΜΕ της Ελλάδας, να είχε εγκλωβιστεί στο νοσοκομείο της Ρόδου… «ξεχασμένος στο έλεος μιας ανύπαρκτης κοινωνικής πρόνοιας», όπως κατήγγειλε η σύζυγός του, επειδή έσπασε την πλάτη του.

«Τον έχουν αφήσει να κείτεται πάνω στα ούρα του για 5 μέρες», φέρεται να είχε δηλώσει η σύζυγος του… σοκαρισμένη, υποστηρίζοντας ότι μία φίλη τους χρειάστηκε να του αλλάξει τη σακούλα στον καθετήρα».

«Οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι τρομακτικές. Δεν αλλάζουν τα σεντόνια στα κρεβάτια, τον άφησαν ξαπλωμένο πάνω στα ούρα του για 5 ολόκληρες μέρες. Ο φίλος μου και εγώ πρέπει να τον φροντίζουμε 24 ώρες το 24ωρο γιατί δεν υπάρχει νοσοκόμα.
Δεν υπάρχει κανείς εδώ και ο καθετήρας του έφυγε ένα βράδυ. Ευτυχώς, η φίλη μας είναι νοσηλεύτρια και του άλλαξε τη σακούλα του καθετήρα», είχαν αναφέρει τα δημοσιεύματα, ενώ φιλοξενήθηκαν και δηλώσεις που έφεραν το νοσοκομείο να μην του προσέφερε ούτε νερό και φαγητό!

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, που εκδόθηκαν σε απάντηση των όσων εγράφησαν, το νοσηλευτικό προσωπικό ακολούθησε με απόλυτη συνέπεια τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού και βρισκόταν διαρκώς στη διάθεση του ασθενούς καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του τόσο στην ορθοπεδική όσο και στην νευροχειρουργική κλινική. Το διαιτολόγιό του ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού και ασφαλώς δεν διαφοροποιήθηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες του ασθενούς.

Όσον αφορά τα θέματα υγιεινής, που επικαλείται στις δηλώσεις του ο ασθενής, παρόλη τη χαμηλού βαθμού συνεργασία που επέδειξε ως προς τη συμμόρφωσή του με τις οδηγίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι ανυπόστατα.

Με επιστολή που τιτλοφορείται «Η αλήθεια για τον Stephen Moss και την θεραπεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου» η κ. Lynn Fearn, διαψεύδει τα ρεπορτάζ των εφημερίδων της Μεγάλης Βρετανίας, που αναπαρήχθησαν στην Ελλάδα.

Η κ. Lynn Fearn υποστηρίζει ότι το μόνο που είπε ο Άγγλος ήταν ότι στην Ελλάδα τα νοσοκομεία είναι διαφορετικά από την Αγγλία και συγκεκριμένα ότι οι ελληνικές οικογένειες ενδιαφερόντο για τους ασθενείς και δεν ήταν πολύ το νοσηλευτικό προσωπικό. Κατέστησε σαφές ότι τόσο η ίδια όσο και ο ασθενής και η σύζυγός του δεν είπαν τίποτε κακό στα αγγλικά ΜΜΕ για το Νοσοκομείο της Ρόδου και υποστηρίζει ότι η ιστορία παραποιήθηκε στη χώρα της.

 

“Και κερατάς και δαρμένος”  ο Εγγλέζος ασθενής.  Κι ας τα γυρίζει τώρα, γιατί φοβήθηκε την αγωγή. Λες και δεν ξέρουμε “οι κατοικούντες την Ιερουσαλήμ” τί  απόπατοι  είναι τα νοσοκομεία μας.  Λες και η Ρόδος δεν είναι στην Ελλάδα. Σαν να μην έχουμε προσωπικές εμπειρίες από τα ελληνικά νοσοκομεία, που πας τον άνθρωπό σου  μέσα ζωντανό και στον  γυρίζουν  σε…κουτί.

Πανάθλια α η ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα . Νοσοκομεία τριτοκοσμικά ,που οφείλουν να αλλάξουν όνομα.  Υγιειονομικός πολιτισμός,όπως οι περισσότεροι  πολιτισμοί στην Ελλάδα, παίρνουν κάτω από τη βάση. Για να μην πούμε ΜΗΔΕΝ.

Να ντρέπεται η διευθύντρια του Νοσοκομείου,αντί να κάνει αγωγές. Και να ζητήσει συγγνώμη. Ακόμα κι αν το νοσοκομείο της είναι κατά τι καλύτερο από τα λοιπά της επικράτειας.

΄Οπως, επίσης, να κληθεί ή ίδια να  πληρώσει από την τσέπη της τα ποσά που σίγουρα θα επιδικάσει  στον Εγγλέζο το ευρωπαϊκό δικαστήριο, αν προσφύγει. Λες και δεν ξέρουν κι εκεί πως ο ΄Ελληνας    τρέμει την ώρα και τη στιγμή που θα αναγκαστεί ως ασθενής να νοσηλευτεί στα ράτζα και σε  μονάδες με παντελή έλλειψη ακόμα και του στοιχειώδους  εξοπλισμού.

 Ξετσίπωτο θράσος.  “Φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης”.  Φρίττει η Ευρώπη!