ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ…ΕΜΠΡΟΣ ΜΑΡΣ! ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
2. (ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ) ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
3. Η ΒΙΒΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ; ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ .
1. Οργή της αντιπολίτευσης για τους σημαιοφόρους με κλήρωση στα δημοτικά

 

Οργή προκάλεσε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσει η κατάργηση της αριστείας από τα δημοτικά σχολεία. Τόσο η ΝΔ όσο και το Ποτάμι αντέδρασαν έντονα και επιτέθηκαν στην κυβέρνηση.

Καί τί χρειάζονται οι σημαιοφόροι, αριστούχοι ή μη, στα σχολεία μας; Είναι στρατός στο σχολείο; Πού αλλού συμβαίνουν τέτοια κωμικοτραγικά στην εκπαίδευση, πλην  των δικτατοριών και των θεοκρατικών καθεστώτων; Γιατί ακόμα συντηρούνται και για ποιο σκοπό οι παρελάσεις; Ας καταργηθούν εδώ και τώρα αυτές οι εθνικιστικές παρλάτες. Και αν όχι η πολιτεία, δάσκαλοι και μαθητές  στις κοινότητες των σχολείων τους  με την υπονόμευσή τους.  Δεν είναι ανάγκη οι νέοι ΄Ελληνες να περάσουν από τον ίδιο εθνικιστικό σκοταδισμό που περάσαμε οι πατεράδες και οι παππούδες τους,ως μαθητές και δάσκαλοι.

Υ.Γ. Το…Ποταμάκι,  εκεί.  Ουρίτσα της Δεξιάς. Θα μου πεις,  ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ  ΆΛΛΟ ΝΑ είναι ο …Σταύρος των Βαρδινογιάννηδων, των λοιπών καναλαρχών και εκδοτών;  Παιδί… του σωλήνα  του γυαλιού κι ελόγου του.Τόσο βρώμικος και τούτος όσο τα αφεντικά του.

2.α . ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Κομισιόν: Η υπόθεση Γεωργίου θα εξεταστεί στο Eurogroup
Κομισιόν: Η υπόθεση Γεωργίου θα εξεταστεί στο Eurogroup

 

β.ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ
Γερμανικά Μέσα για Γεωργίου: Ποινή φυλάκισης για τον στατιστικολόγο που δεν ήθελε να κάνει ζαβολιές

 

Η καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου, όχι επειδή διόγκωσε τα στοιχεία για το έλλειμμα, που ήταν και το επίμαχο σημείο για το οποίο είχε απαλλαγεί, αλλά για παράβαση καθήκοντος, σχολιάζεται αρνητικά από τον γερμανικό τύπο.

Η υπόθεση Γεωργίου επιστρέφει στη θεματολογία των γερμανικών εφημερίδων με σχόλια και ανταποκρίσεις από την Αθήνα.

Αφορμή η νέα καταδίκη του πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των δύο ετών με τριετή αναστολή χωρίς κανένα ελαφρυντικό για μία εκ των τριών κατηγοριών που αντιμετώπιζε, συγκεκριμένα για το ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ για το ύψος των ελλειμμάτων πριν τα παραδώσει στην Eurostat.

Διπλό σκάνδαλο

Σχετικό ρεπορτάζ με τον τίτλο «ποινές φυλάκισης για τον έλληνα επικεφαλής στατιστικολόγο που δεν ήθελε να κάνει ζαβολιές» δημοσιεύει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Για τους αναγνώστες που δεν γνωρίζουν την προϊστορία κάνει αναλυτική παρουσίαση της υπόθεσης και των διαφόρων δικαστικών σταδίων, των δύο αθωωτικών αποφάσεων φθάνοντας μέχρι τη χθεσινή καταδικαστική απόφαση. Στο σχόλιο για το ίδιο θέμα η εφημερίδα κάνει λόγο για το δεύτερο στατιστικό σκάνδαλο στην Ελλάδα.

«Το πρώτο συνίσταται στα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία, με τα οποία η Αθήνα κορόιδεψε για να μπει στη Νομισματική Ένωση και να καθησυχάσει τις χρηματαγορές και τους ευρωπαίους εταίρους χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί γι’ αυτό», σημειώνει ο σχολιαστής.

«Το δεύτερο σκάνδαλο συνίσταται στο ότι ο τότε επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Γεωργίου μετά από απανωτές δίκες τώρα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης. Σύμφωνα με την άποψη του δικαστή, απειλείται με φυλάκιση όποιος δεν ‘μαγειρεύει’ σε πολιτικό επίπεδο τα στατιστικά στοιχεία σε σχέση με τον κρατικό προϋπολογισμό.

Υπό αυτό το πρίσμα εγείρουν ακόμη περισσότερες αμφιβολίες και τα τωρινά στατιστικά στοιχεία υπό τον νέο επικεφαλής που εξελέγη με την κυβερνητική πλειοψηφία».

Και η εφημερίδα καταλήγει: «Εάν οι επικεφαλής της υπηρεσίας δεν επιτρέπεται να είναι ανεξάρτητοι, τότε και οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ θα πρέπει να κρατήσουν συνεπή στάση και να μην πιστεύουν στατιστικά στοιχεία από την Αθήνα.

Και ακόμη λιγότερο όταν, όπως τα τελευταία, κάνουν λόγο για εκπλήρωση των στόχων εξυγίανσης και αποτελούν τη βάση για εμβάσματα οικονομικής βοήθειας δισεκατομμυρίων».

Κομισιόν: Ο Γεωργίου «έπραξε ορθά»

Για φθοροποιό πόλεμο κάνει λόγο το τηλεοπτικό δίκτυο ntv στην ιστοσελίδα του. Ο αρθρογράφος επισημαίνει το αλλόκοτο της υπόθεσης.

«Ο Γεωργίου αθωώθηκε επανειλημμένα στο παρελθόν από την κατηγορία της διόγκωσης των στατιστικών στοιχείων, αυτήν τη φορά όμως καταδικάστηκε όχι γι’ αυτήν την κατηγορία αλλά για παράβαση καθήκοντος, επειδή απέστειλε τα στοιχεία χωρίς να ενημερώσει πρώτα τo ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.  Η Κομισιόν βέβαια επαναλάμβανε συνεχώς ότι τα στατιστικά στοιχεία για το ελληνικό χρέος είναι αξιόπιστα και τα επιβεβαιώνει και η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία».

Στη διαδικτυακή της σελίδα η τηλεοπτική ειδησεογραφική εκπομπή tagesschau κάνει επίσης αναφορά στην καταδικαστική απόφαση Γεωργίου.

«Τιμωρήθηκε για την ειλικρίνειά του» είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου, που σημειώνει:

«Ο Ανδρέας Γεωργίου από το 2010 έως το 2015 ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ έκανε μόνο αυτό που θεωρούσε ως καθήκον του. Ενημέρωσε τη EUROSTAT ότι τα δικά του στατιστικά στοιχεία για το ελληνικό χρέος είναι υψηλότερα από όσο θεωρούσαν μέχρι τότε.

Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί στην Ελλάδα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας για να πάρει οικονομική βοήθεια από την ΕΕ.

Η Κομισιόν δηλώνει ότι ο τότε επικεφαλής της υπηρεσίας έπραξε ορθά, (…) αλλά οι  έλληνες δικαστές πιστεύουν ότι έδωσε τα στοιχεία χωρίς προηγούμενη άδεια του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ. Άρα ο Γεωργίου είναι θύμα της ειλικρίνειάς του».

Πηγή: Deutsche Welle

 

γ.  ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
Γεωργίου στους FT: Ενήργησα νόμιμα -Θα έκανα το ίδιο και σήμερα χωρίς δισταγμό
Γεωργίου στους FT: Ενήργησα νόμιμα -Θα έκανα το ίδιο και σήμερα χωρίς δισταγμό

 

Οι Δεξιοί και ακροδεξιοί δικαστές και αχυράνθρωποι του Κυριάκου  γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους ακόμα και τις κυρίαρχες γι΄αυτά τα ζητήματα απόψεις των πραγματογνωμόνων, των ειδικών της  στατιστικής υπηρεσίας της Ε.Ε.  Το…Μητσοτακικό χαβά τους αυτοί.

Δε θα βγάλουν οι ακροδεξιοί συνδικαλιστές της ΄Ενωσης στο μεταξύ καμιά καταγγελία πως τα…μίσθαρνα, (ανα)αρμόδια   όργανα της Ε.Ε προσπαθούν με την κριτική τους να υπονομεύσουν το κύρος των…αδέκαστων ελλήνων δικαστών; Δεν τους τραβάνε και μια μήνυση και καταδίκη να τελειώνουν;

Η κυβέρνηση οφείλει πριν εγκαταλείψει την καρέκλα της εξουσίας, πρώτα να καταγγείλει επίσημα ,με ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ του πρωθυπουργού το αισχρό αυτό κατάντημα των επίορκων της ελληνικής δικαιοσύνης.  Καθώς και τον επίσης αδίστακτο και αισχρό αφεντικό τους Κυριάκο Μητσοτάκη. Και στη συνέχεια να προχωρήσει στην “απολύμανση” του χώρου από  την  “κόπρο του Αυγείου”.  Να στείλει τους “Προβατάρηδες” στα σπίτια τους. Αρκετά απώλεσε το κύρος της η ελληνική δικαιοσύνη από δαύτους. Καιρός να λογαριστεί το κράτος δικαίου  με τους ασεβείς  και υβριστές υπαλλήλους του.

 

3.ΗΠΑ
Με τη Βίβλο στο χέρι: Υπουργοί του Τραμπ παρακολουθούν τακτικά μαθήματα Αγίας Γραφής
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡ

΄Αμα βλέπεις… θεούσους και μάλιστα σε εξουσία, τότε να λες…”ο θεός να βάλει το χέρι του.” ΄Οσοι πιστεύουν σε θρησκείες είναι κανοί για τα χειρότερα.   Μάρτυς μου η ιστορία!