ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. ΟΧΙ! ΤΟ “ΟΧΙ” ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ.
Ιωάννης Μεταξάς: 81 χρόνια από την 4η Αυγούστου 1936

 Επέτειος σήμερα  (81 χρόνων) από την δικτατορία της 4ης Αυγούστου που έφερε στην εξουσία τον Ιωάννη Μεταξά. Δικτάτορας-φασίστας, αντικομμουνιστής ,άφησε τη χώρα ανοχύρωτη, έρμαιο των φασιστικών ,εθνικιστικών φαντασιώσεων του μισοπάλαβου Μουσολίνι.

Και όχι μόνο ο αισχρός δικτάτορας έφυγε ατιμώρητος, αλλά η …Μητέρα Δεξιά του χάρισε και το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940.  Το “ΟΧΙ”…ΟΧΙ μόνο δεν του ανήκει, αλλά ο πανάθλιος τύραννος , όπως έχουμε αναλύσει αλλού, είχε ουσιαστικούς λόγους να επιθυμεί την επικράτηση του φασισμού και του Ναζισμού. Μόνο που δεν του βγήκε,όπως το περίμενε.

΄Εχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το δικαστήριο της Ιστορίας ο δικτάτορας Ιωάννης Μεταξάς. Το επαίσχυντο  όνομά του βρίσκεται στις πρώτες κατάμαυρες σελίδες της.

 

2. Επτά χρόνια σε ελληνικές φυλακές για ένα φόνο που δεν έγινε ποτέ

Η απίστευτη ιστορία ενός Βούλγαρου πολίτη που φέρνει στο φως την προχειρότητα με την οποία λειτουργούν, σε ορισμένες περιπτώσεις, διωκτικές αρχές και δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Ο ρόλος του Προκόπη Παυλόπουλου
 
Για τον Ivo Bogdanov η χθεσινή ημέρα ήταν ίσως η πιο σημαντική της ζωής του, θα αγκάλιαζε ξανά μετά από χρόνια τα παιδιά του, τα οποία παραδέχονταν ότι καν δεν θυμόνταν πως ήταν ο πατέρας τους. Ο Βούλγαρος πολίτης είναι το πλέον πρόσφατο θύμα τρανταχτής υπόθεσης καταδίκης για ένα έγκλημα, όχι μόνο που δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία, αλλά δεν διαπράχθηκε καν. Στον Ivo Bogdanov αυτό το “λάθος” στοίχισε 7 χρόνια στις ελληνικές φυλακές.
Ο Ivo Bogdanov, εργαζόταν στην χώρα μας ως ελαιοχρωματιστής μαζί με τον αδελφό του. Το 2010 καταδικάστηκαν και οι δύο για την δολοφονία ενός Πολωνού συναδέλφου τους. Τον Δεκέμβριο του 2016 ο – υποτιθέμενα δολοφονημένος – Πολωνός θα πέθαινε από φυσικά αίτια στην Τρίπολη όπου εργάζονταν σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων.
Το γεγονός αυτό οδήγησε στην αποκάλυψη της δικαστικής πλάνης αλλά και στην αποφυλάκιση του αδελφού του Ivo, Constantin. O ίδιος θα παρέμενε όμως ακόμη στις φυλακές για άγνωστο λόγο.
Για καλή τύχη του τελευταίου, ο Βούλγαρος πρόεδρος Ράντεφ σε επαφή που είχε με μέλη της βουλγαρικής κοινότητας στην Αθήνα ενημερώθηκε για την τραγική αδικία και λίγο αργότερα σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τον ενημέρωσε σχετικά. Ο Προκόπης Παυλόπουλος όπως αποκάλυπτε η βουλγαρική εφημερίδα 24Chasa, υποσχέθηκε άμεση αντίδραση και όπως όλα δείχνουν κράτησε την υπόσχεση του και ο Βούλγαρος πολίτης από χθες βρίσκεται ξανά κοντά στην οικογένεια του.
“Τώρα είμαι ο πιο χαρούμενος άνθρωπος στον κόσμο” ήταν τα πρώτα λόγια του λίγο μετά από την προσγείωση του αεροπλάνου που τον μετέφερε στην Σόφια.
– Με πληροφορίες από novinite.com .Φωτογραφίες από nova.bg
Πηγή: http://news247.gr

Eλλάς το μεγαλείο σου!

Και να σκεφτει κανείς πως έγιναν 2 δικαστήρια. Αλλά και τα δυο αποφάσισαν πως ο Βούλγαρος σκότωσε κάποιον πριν 7 χρόνια,που μέχρι πρόσφατα  ο “δολοφονημένος” ήταν …ολόζώντανος!

΄Εχουμε μια απορία. Εμείς οι φορολογούμενοι θα πληρώσουμε, ως υποζύγια του  κράτους την αποζημίωση που σίγουρα (και δικαίως) θα ζητήσει το θύμα της ελληνικής δικαιοσύνης.

Εκεί  κλείνει ο φάκελος της φοβερής αυτής υπόθεσης και “ούτε γάτος ούτε ζημιά”; Ουδείς πρόκειται να τιμωρηθεί γι΄αυτό το πραγματικό έγκλημα,να αφήσουν να καταδικαστεί αθώος ως δολοφόνος για έγκλημα που… δεν έγινε ποτέ;

______________________________________________________________

1.ΤΟΥΡΚΙΑ “ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”. Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΜΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΔΕ ΒΛΕΠΕΙ
2. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ. “ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ”
3. ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ

 

1. Στο φως τα βασανιστήρια Τούρκων στρατιωτών σε Σύρους πρόσφυγες- Τους φορούσαν γυναικεία εσώρουχα και τους χτυπούσαν

Στο φως τα βασανιστήρια Τούρκων στρατιωτών σε Σύρους πρόσφυγες- Τους φορούσαν γυναικεία εσώρουχα και τους χτυπούσαν [εικόνες]

 

«Ξανά και ξανά οι Τούρκοι στρατιώτες προσβάλουν μερικούς πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα», ανέφερε ο επίσης Σύρος δημοσιογράφος λέγοντας μάλιστα πως οι φωτογραφίες είχαν ανέβει στα social media από τους ίδιους τους στρατιώτες.

Σίγουρα οι στρατιώτες δεν επιδεικνύουν τέτοιες ανείπωτες, εξευτελιστικές συμπεριφορές, αν δεν υπάρχουν άνωθεν εντολές ή έστω ανοχή.  Ο “Σουλτάνος” έχει ξεπεράσει προ πολλού τα εσκαμμένα. Είναι κανονικός δικτάτορας,εν μέσω εικονικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, και με τη…βούλα μάλιστα.

 Αλλά, οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες των Ευρωπαίων  περιορίζονται κυρίως στα λόγια.  Οι Ερντογανικοί εγκάθετοι  έχουν συλλάβει  τη μισή Τουρκία, φυλακίζουν, προπηλακίζουν,διώχνουν από τις δουλειές τους εργαζόμενους, προκαλούν κατά τρόπο βάρβαρο τον πολιτισμό.

΄Ομως, κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί  εναντίον του από την Ευρώπη,  ως τώρα. Δεν υπάρχουν κυρώσεις που σε άλλες περιπτώσεις εύκολα και γρήγορα επιβάλουν οι περισσοτερες κυβερνήσεις σε λιγότερο…δικτατορικές κυβερνήσεις από την Τουρκική.  Πόσο θα συνεχιστεί αυτή η ιδιαίτερη μεταχείρηση ενός  άγριου δικτάτορα που σύντομα θα αιματοκυλήσει περισσότερο  τη χώρα του;

2. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ
Σχολεία: Τέλος ο εθνικός ύμνος και η έπαρση της σημαίας
Σχολεία: Τέλος ο εθνικός ύμνος και η έπαρση της σημαίας

Και γιατί κι από ποιους αναμένεται η “νέα κόντρα”; Είναι στρατόπεδο το σχολείο, για να γίνεται έπαρση σημαίας; Οι Ελληνάρες Δεξιοί, Ακροδεξιοί και Ναζί (“πατρίς -θρησκεία- οικογένεια),οι μόνοι που αντιδρούν, είναι πια  μια ελάχιστη πληθυσμιακή  μειοψηφία και δεν μπορεί να επηρεάσει λογικές, αυτονόητες και επιτακτικές αποφάσεις πολιτισμού, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες ,τουλάχιστον της Ευρώπης.

Τί θα γίνει επίσης με την προσευχή; Πού ακούστηκε στον 21ο αιώνα να μαζεύονται τα παιδιά στο προαύλιο για να λένε το… Πάτερ ημών προτούν μπουν στις τάξεις τους; Είναι Ιράν, ή άλλο θεοκρατικό κράτος η Ελλάδα και δεν το ξέρουμε;

3. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
Λάρισα: Ετοιμοθάνατος ζήτησε να μείνει 5 ημέρες σε μηχανική υποστήριξη για να «σώσει» τη γυναίκα του

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μία απίστευτη ιστορία που αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο την τραγωδία που βιώνουν οικογένειες που αφού χάνουν τον άνθρωπό τους λόγω θανάτου, κινδυνεύουν να χάσουν και τη σύνταξη λόγω του νέου νόμου που δεν επιτρέπει τη χορήγησή της σε χήρες κάτω των 55 ετών,

Πρωταγωνιστής ένας άνδρας ο οποίος κατά πληροφορίες του onlarissa ήταν από τα Τρίκαλα και νοσηλεύονταν χτυπημένος από την επάρατη νόσο

Θέλοντας να καταδείξει τις καθημερινές τραγωδίες που εκτυλίσσονται καθημερινά, ο Λαρισαίος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, Απόστολος Παπαπαρίσης, εξιστόρησε στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας μία ιστορία ενός άνδρα:

«Πάλευε στο νοσοκομείο για έξι μήνες με τον καρκίνο. Γνώριζε ότι στις επόμενες ώρες, το πολύ μία – δύο ημέρες θα πέθαινε. Σκέφτεται, τί θα γίνει η γυναίκα του, η χήρα των παιδιών του που θέλει πέντε ημέρες για να γίνει 55 ετών; Τι λέει στο γιατρό του; Τον παρακαλεί να μείνει σε μηχανική υποστήριξη για πέντε ακόμη ημέρες για να γίνει η γυναίκα του 55 ετών»!

Συγκλονιστικές,ανθρώπινες ιστορίες,που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο και δείχνουν το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.