ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1.  Ο ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΤΣΑΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ… ΠΟΝΤΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ
2. Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ…ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
3. Η ΕΛ. ΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ
4. ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ

 

1. Βουτσάς για Ρεπούση: «Τι κυρία; Μία μ@@@@@σμένη, τι συνωστισμός, μωρή»
Βουτσάς για Ρεπούση: «Τι κυρία; Μία μ@@@@@σμένη, τι συνωστισμός, μωρή» [βίντεο]

 

Επίθεση κατά της ιστορικού και πρώην βουλευτού Μαρίας Ρεπούση εξαπέλυσε το απόγευμα της Κυριακής, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη θεατρική του παράσταση στην Οινόη, ο ηθοποιός Κώστας Βουτσάς.

Αναφερόμενος σε δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν η κ. Ρεπούση περί «συνωστισμού» στην παραλία της Σμύρνης για να περιγράψει τις σφαγές των Τούρκων, ο γνωστός ηθοποιός είπε:

«Γιατί όλοι έχουμε ρίζες και περισσότερο εσείς οι Πόντιοι έχετε ρίζες μέσα από την ταλαιπωρία που τραβήξατε. Και δεν είναι συνωστισμός όπως είπε μία κυρία. Τι κυρία; Μία μ@@@@@σμένη». Ο Κώστας Βουτσάς συνεχίζοντας είπε ειρωνικά: «Συγγνώμη για το μια, ε;». «Τι συνωστισμός, μωρή; 350.000 συνωστιστήκαν και σφαχτήκαν μεταξύ τους;» », συμπλήρωσε επίσης.

Στην Ελλάδα (αποκλειστικά) την Ιστορία δεν τη γράφουν  οι έχοντες την ιδιότητα του Ιστορικού, την αρμοδιότητα και την   επιστημονική επίγνωση να διατυπώνουν κρίσεις θετικές ή αρνητικές για τα ιστορικά γεγονότα. Αυτά τα καθήκοντα τα έχουν αναλάβει συνήθως  είτε τίποτα παλαβιάρηδες σαν τον θεατρίνο Κώστα Βουτσά,   επ΄ αφορμή… θεατρικής του παράσταση στην Οινόη, ενώπιον…Ποντίων, είτε επίσης λογής άλλοι Ελληνάρες  σε κουβέντες καφενείου  έμπλεοι πατριωτικής αγανάκτησης, γιατί μια…άσχετη ,  “μαλ@κισμένη  Ρεπούση”  δήλωσε, (“τί λες, μωρή;”) πως δεν υπήρξε γενοκτονία Ελλήνων στη Σμύρνη.

Ιστορική διαπίστωση: Πάντα σε αυτή τη χώρα,   όσοι κάνουν κουμάντο είναι οι χειρότεροι. Και όχι μόνο στην πολιτική, όπως  αποφαίνονται οι περισσότεροι Συν-Ελληνες. ΄Αλλωστε, σοφά το είπε ο «ανώνυμος» πως «κάθε λαός έχει τους κυβερνήτες, τους δασκάλους, τους δικαστές, τους δημοσιογράφους, τους ηθοποιούς που του ταιριάζουν».

Αλλά δεν είναι μόνο τούτοι. ΄Εχουμε  κι άλλους επιδρομείς. Ψηφοφόροι με τρικυμία εν τω κρανίω που προσέρχονται στις κάλπες για να αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει μια χώρα που σεμνύνεται πως φυλάει σιδερωμένη τη φουστανέλα του προσπάππου όχι πια σε κασέλα,  αλλά κρεμασμένη  στο βεστιάριο δίπλα ακριβώς από το επώνυμο μπλουζάκι της Λακόστ.«Λέρες»  και ψώνια καλλιτέχνες, σαν τον εν λόγω Κώστα Βουτσά,που δε φτάνει πως τάισαν με ατόφιο κινηματογραφικο-τηλεοτπικό σκουπίδι γενιές Ελλήνων και  αντί να φάει η μούρη τους χώμα,  να ζητήσουν γονυπετείς  συγγνώμη για το κακό που προξένησαν σ΄αυτο το λαό,  αναλαμβάνουν να μας παραδώσουν και μαθήματα ιστορίας, πέραν της…υποκριτκής τους τέχνης.

Το πιο ανήθικο όμως δεν είναι αυτό.  Βρίζει σκαιότατα ο πανάθλιος θεατρίνος για τις διαφημιστικές ανάγκες της σκουπιδοπαραγωγής που ανεβάζει, σε μια ραδιοφωνική  εκπομπή   για… Πόντιους (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Και για το λόγο αυτό φυσικά  θυμήθηκε  τη  Ρεπούση και τη γενοκτονία (που δεν έγινε) στη Σμύρνη,  έναν ολόκληρο αιώνα (παρά μια δεκαετία) πριν.  Αν το είχαν καλέσει, όμως,  σε κάποια αντίστοιχη συζήτηση με παρόντες, ας πούμε Τούρκους -Μουσουλμάνους της Κομοτηνής,   ή η μνήμη του θα είχε ατονήσει  για εκείνα τα… περασμένα-ξεχασμένα τώρα γεγονότα ή θα έλεγε ακριβώς τα αντίθετα.  Και…επί λόγου τιμής του!

 ΄Εχουμε γράψει επανειλημμένα για αυτή τη φάρα των «καλλιτεχνών», που τάισαν με τόνους σκουπίδια (υποκουλτούρα) τις γενιές των Ελλήνων  του περίφημου ελληνικού κινηματογράφου  της δεκαετίας του ΄60 κυρίως, μεταξύ των οποίων περίοπτη  θέση κατέχει ο εν λόγω, εκτός των άλλων και …σαχλαμαράκιας, ηθοποιός Κώστας Βουτσάς . Παραθέτουμε μια τέτοια πρόσφατη αναφορά με αφορμή την επέτειο του θανάτου της επίσης μεγάλης μπαγαπόντισας, «γατούλας» ,εθνικής μας Σταρ Αλίκης Βουγιουκλάκη:

«Ελληνικός κινηματογράφος»  Κείμενα και φωτογραφικό υλικο του Φ. Ηλιάδη, Εκδόσεις Φαντασία (23/7/2017)
Αφιερώματα , για να μην ξεχνάμε  τη μακαρίτισα ηθοποιό, που πρόσφερε τόσα πολλά στην… υποκουλτούρα  της χώρας. Μαζί φυσικά με όλο εκείνο το φοβερό συνάφι των συναδέλφων της που μεσουρανούσαν τη δεκαετία  του ’60.  Ακόμα μέχρι σήμερα όχι μόνο τα παιδιά μας,αλλά και τα εγγόνια και τα δισέγγονα θα…(δια)μορφώνονται από τα ηθοπλαστικά αυτά έργα  της Φίνος Φιλμ και της «Καραγιάννης Καρατζόπουλος», στα οποία πρωταγωνιστούσαν συνήθως  η  περίφημη «Βουγιούκλο» με τους λοιπούς αξέχαστους  συμπρωταγωνιστές της.
Αληταριό. Ανήθικο συνάφι, που για τα φράγκα και τη διασημότητα ξεπούλησαν τα πάντα. Και την πλήρωσαν οι γενιές των Ελλήνων, φυσικά. Κι εκείνες οι ταινίες ευθύνονται  (μέσα στα άλλα) για τη σοβαρή παθογένεια που δέρνει τη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες.
Ο κινηματογράφος, η τηλεόραση ,η εικόνα γενικά, είναι μεγάλος δάσκαλος.΄Οσο πιο κακός  ο δάσκαλος ,τόσο πιο  «μπουμπούνες» βγαίνουν  οι μαθητές του. Και οι ηθοποιοί σαν τη Βουγιουκλάκη, τον Κωνσταντάρα, τη Λάσκαρη,το Βέγγο, τους άλλους όλους  γνωστούς και μη εξαιρετέους αστέρες του ελληνικού κινηματογράφου εκείνης της εποχής, ήταν οι χειρότεροι δάσκαλοι που δίδαξαν  ποτέ σ΄αυτή στη χώρα. ΄Ο τι αισχρότερο  μπορούσε να της τύχει.
2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Χρυσόγονος: Οι αποφάσεις Γαβρόγλου για τη σημαία στα σχολεία δεν προωθούν την αξιοκρατία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS /ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αχταρμάς αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. “Κάθε καρυδιάς καρύδι” κει μέσα. Και τούτος  ο ανεκδιήγητος Χρυσόγονος της σοσιαλιστικής …τάσης τώρα, που είναι “πεσμένη” εδώ και καιρό και το πιθανότερο σύντομα και το ίδιο το καλώδιο θα μείνει χωρίς ρεύμα, τί σόι  πρά μα είναι τούτος;

Σημαίες, προσευχές ,παρελάσεις, αριστεία στα σχολεία, πώς χωράνε όλα τούτα τουρλού  στο ιδεοληπτικό τουςπαραμάγαζο και εδικά αυτό  των πράσινων,οικολόγων ,που σεμνύνεται ο Χρυσόγονος  πως εκπροσωπεί; Αυτά τα στηρίζουν οι δεξιές-ακροδεξιο-ναζιστικές “τάσεις” της Βουλής. Το τημ που υπογράφει την παραπάνω ανακοίνωση δηλώνει συγγένεια και συμπαράταξη με δαύτους τώρα;

Πώς μαζεύτηκε όλος αυτός ο συρφετός στο ΣΥΡΙΖΑ  και κάνανε το κόμμα “κέραμοι κααι λίθοι ατάκτως ερριμένα”, δεν είναι περίεργο να εξηγηθεί, αν γυρίσει κανείς πίσω σε εκείνες τις φοβερές ημέρες των Αγανακτισμένων των πλατειών. Απολίτικες μαζώξεις, εντελώς οικονομίστηκες, που οδήγησαν σε παράταιρους,αλλά και επικίνδυνους κομματικός σχηματισμούς.

Σήμερα, που γίνανε πια και εξουσία το κάνανε σκορποχώρι το μαγαζί.  “΄Αλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη” . Και τα χειρότερα δεν ήρθαν ακόμα για τον Αλέξη Τσίπρα,όταν αποφασίσει να ξεκινήσει τον πόλεμο μέχρις εσχάτων  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Πάνος Καμμένος,βαμμένος Καραμανλικός και καιροφυλακτών για νέα καρέκλα  στην καθόλου αποκλειόμενη να δούμε “επάρατη” κυβένηση Δεξιάς, πώς θα αντιδράσει; Θα είναι μάχη ολοκληρωτικής εξόντωσης. Και ο ίδιος πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο. Αργα ή γρήγορα.

 

3. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ… ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ
«Παραγγελία» από μπράβους της νύχτας ήταν ο οπλισμός που βρέθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα
«Παραγγελία» από μπράβους της νύχτας ήταν ο οπλισμός που βρέθηκε στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Το οπλοστάσιο του βρέθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα ελληνοαλβανικά φαίνεται πως προορίζονταν για ομάδες μπράβων της νύχτας.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.  οι ομάδες της νύχτας συνηθίζουν να πληρώνουν αδρά για την απόκτηση «καθαρών» όπλων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Οπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, είχαν την πληροφορία ότι τρεις Αλβανοί προχωρούν συστηματικά στην εισαγωγή όπλων από την πατρίδα τους στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενοι ότι γνωρίζουν «απ’ έξω» τα μονοπάτια των βουνών.
Παρά την αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε προχθές το βράδυ, όπου κλιμάκιο της Ασφάλειας με διόπτρες νυκτός επιχείρησε να συλλάβει σε δύσβατη περιοχή τους «εισαγωγείς» των όπλων, οι δράστες μόλις κατάλαβαν την παγίδα εγκατέλειψαν τους σάκους με τον οπλισμό και έτρεξαν πίσω στο αλβανικό έδαφος και εξαφανίστηκαν.

Πολύ γουστάρουμε την αστυνομία μας, που α.ξέρει πως τα όπλα από την Αλβανία προορίζονταν για μπράβους στην Ελλάδα. β.έχει η αστυνομία στα χέρια της δεκάδες μπράβους και αλβανούς εγκληματίες.  γ. παρ΄όλα αυτά και οι πελάτες και οι προμηθευτές παραμένουν…άγνωστοι.

Είμαστε καλά, λεβέντες της ΕΛΑΣ; Να υπθέσουμε πως θα θέλατε καλύτερα να μην ξέρετε; Και για ποιο λόγο; Αν εμείς που είμαστε άσχετοι είχαμε αυτά τα κελεπούρια στα χέρια μας,μια χαρά θα μας …κελαηδούσαν τους συνεργάτες τους “χαρτί και καλαμάρι”.

Σεις δεν μπορείτε να πάρετε πληροφορίες;΄Η δε θέλετε;

4.α.  Η απίστευτη αγγελία στην Κρήτη που θα γίνει viral -Ενοικιάζεται μόνο σε…
Πηγή: zarpanews

Μπορεί η έλλειψη σπιτιών στα Χανιά να είναι τέτοια που οι ιδιοκτήτες να περνούν από… οντισιόν τους υποψηφίους ενοικιαστές, όμως ο εν λόγω ιδιοκτήτης ακινήτου ξεπέρασε τον εαυτό του!

Για να διεκδικήσει κανείς το συγκεκριμένο δυάρι λοιπόν που δίνεται για ενοικίαση στην περιοχή του Ακρωτηρίου, πρέπει να είναι ή αξιωματικός ή… Πόντιος όπως βλέπετε στην αγγελία που δημοσιεύεται σήμερα στα «Χανιώτικα Νέα». Εάν δε είναι και τα δύο τότε σίγουρα έχει μεγάλες πιθανότητες να επιλεγεί

Όμως δυστυχώς, είναι καθημερινή διαπίστωση πλέον πως οι διάφορες προτιμήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη για τον μελλοντικό ενοικιαστή του, έχουν δημιουργήσει στην πόλη ένα ιδιότυπο είδους κοινωνικού ρατσισμού με «θύματα» όχι φυσικά τους μη αξιωματικούς και μη Πόντιους αλλά όλους εκείνους που δεν είναι «προτιμητέοι» λόγω καταγωγής, ανεργίας, κατοικιδίων, παιδιών ή ακόμα και «φάτσας» ή στυλ…

β. Αυτό το καφέ στη Μελβούρνη χρεώνει περισσότερο τους άνδρες και έχει πολύ σοβαρό λόγο

Ο καφές είναι μια από τις αγαπημένες καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων και θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν κάνει διακρίσεις, εκτός κι αν η συζήτηση στρέφεται γύρω από τη χρέωση του και αυτό γιατί υπάρχει ένα μέρος στον πλανήτη, όπου οι άντρες καλούνται να βγάλουν περισσότερα χρήματα από το πορτοφόλι τους από ότι οι γυναίκες για να τον απολαύσουν.

Ο λόγος για το «Handsome Her» καφέ που βρίσκεται στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Πρόκειται για ένα καφέ με vegan χαρακτήρα, προσφέρει δηλαδή προϊόντα τα οποία απευθύνονται πρωτίστως σε vegan, η ιδιοκτήτρια του οποίου αποφάσισε να εντάξει στη φιλοσοφία του ακόμα ένα ιδιαίτερο και εντυπωσιακό χαρακτηριστικό.

Η Alex O’Brien, όπως αυτή ονομάζεται, έχει ορίσει τρεις βασικούς κανόνες στη λειτουργία του, τους οποίους κάνει γνωστούς στο ευρύ κοινό μέσα από έναν πίνακα ανακοινώσεων. Στον πίνακα αυτό αναφέρεται ότι οι γυναίκες που επισκέπτονται το κατάστημα έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τους άντρες (κανόνας Νο1), ότι οι άνδρες θα χρεώνονται 18% περισσότερο (κανόνας Νο2) και τέλος, ότι ο σεβασμός είναι αμφίδρομος (κανόνας Νο3).

Αναρωτιέσαι ποιος είναι ο λόγος που έχει οδηγήσει την ιδιοκτήτρια σε αυτό το πρότυπο λειτουργίας του vegan καφέ;

Οπως η ίδια εξηγεί, επέλεξε να ορίσει αυτούς τους τρεις κανόνες και κυρίως τον κανόνα της μεγαλύτερης χρέωσης στο αντρικό κοινό, τον οποίο ονομάζει «φόρο για τον άνθρωπο», προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων.

twitter
twitter

Ετσι μια εβδομάδα το μήνα οι άνδρες χρεώνονται 18% περισσότερο και τα χρήματα δίνονται σε φιλανθρωπίες. Αν και οι άνδρες είναι ευπρόσδεκτοι η προσαύξηση δεν είναι υποχρεωτική, αντιθέτως είναι εθελοντική.

«Θέλω να το σκεφτούν αυτό οι άνθρωποι, γιατί αντιμετωπίζουμε εδώ και δεκαετίες αυτή τη διαφορά (μισθολογικό χάσμα) και τώρα το φέρνουμε ξανά στην επιφάνεια και στο μυαλό των ανθρώπων. Μου αρέσει που οι άντρες σταματούν, κοιτούν και αμφισβητούν λίγο το προνόμιο τους. Είναι ένα καφέ για γυναίκες από γυναίκες», είπε η ιδιοκτήτρια μιλώντας στον Τύπο.

Η ιδέα αυτού του φόρου προέκυψε στα πλαίσια της άντλησης χρημάτων για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις των γυναικών, όταν φιλικό της πρόσωπο που εργάζεται σε μια ΜΚΟ που παρέχει υπηρεσίες σε γυναίκες της είχε μιλήσει για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων και η ίδια τότε σκέφτηκε πως ήταν καλή ιδέα η επιβολή του «φόρου» υπό τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οσο για την ανταπόκριση των πελατών σε αυτή της την προσπάθεια, ήταν θετική και από τα δύο φύλα. Η Alex λέει μάλιστα ότι μέχρι στιγμής, κανένας άνδρας δεν αρνήθηκε να πληρώσει την πρόσθετη επιβάρυνση. Οι άνδρες από τους οποίους ζητήθηκε να πληρώσουν αυτό τον «φόρο» 18% που επιβάλει η ιδιοκτήτρια και τους εξηγήθηκε ο λόγος, δεν έφεραν κάποια αντίρρηση και η ίδια εκτιμά πως η απόφασή της αυτή τους έβαλε σε κάποιες σκέψεις για τα προνόμια που απολαμβάνουν στις δουλειές τους και φυσικά εκείνη δεν προτίθεται να διώξει κάποιον πελάτη εάν αρνηθεί να πληρώσει το επιπλέον ποσό για τα προϊόντα που θα αγοράσει.

Ως προς το ποσοστό που επέλεξε για την επιπλέον χρέωση των ανδρών πελατών, αυτό δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας οι εργαζόμενες γυναίκες αν και κάνουν την ίδια δουλειά με τους άνδρες, κερδίζουν το 82% του μισθού που δίνεται σε αυτούς.

Η ανάρτηση της ιδιοκτήτριας συγκέντρωσε ποικίλα σχόλια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και να έλεγε κανείς πως βρίσκεται  ακόμα ο κόσμος μας  σε ηλικιακό Μεσαίωνα. 21ος αιώνας, που ζυγώνει στη μέση του , αλλά ο ρατισμός όλων των ειδών των μορφών και των αποκλίσεων, χτυπάει κόκινο.

Ανεγκέφαλοι πάσης φύσεως είτε έρμαια της φανασιακής τους  ανωτερότητας ή κατωτερότητας, βγάζουν μπόλικη χολή, τύφλα και χαιρεκακία,όπου και οταν  μπορούν. Παραδείγματα  τα δύο παραπάνω ρεπορτάζ φρικτού ρατσισμού και κόμπλεξ.