ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. “ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ” ΚΑΙ… Ο ΣΚΑΪ ΣΤΗΝ ΠΟ$ΣΤΙΑ ΤΟΥ
  2. ΣΤΡΑΤΟΚΑ…ΛΟΙ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ,ΤΕΛΜΠΕΧΑΝΑΔΕΣ
1. Πύρινη κόλαση: Η φωτιά άφησε καμμένη γη στον Κάλαμο -Καίγεται ο Βαρνάβας
Πύρινη κόλαση: Η φωτιά άφησε καμμένη γη στον Κάλαμο -Καίγεται ο Βαρνάβας

Δραματικές διαστάσεις πήρε η κατάσταση στον Κάλαμο, όπου η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Η φωτιά έφθασε και στο Βαρνάβα όπου και εκεί έκαψε σπίτια και συνεχίζει ανεξέλεγκτα το καταστροφικό της έργο με κατεύθυνση ταυτόχρονα προς το Καπανδρίτι και το Σέσι Γραμματικού.

Νωρίτερα η πυρκαγιά πέρασε από τον οικισμό Μετόχι ενώ πλησίασε επικίνδυνα και το στρατόπεδο του Βαρνάβα όπου όμως δεν έφτασε καθώς μεγάλο μέρος των δυνάμεων της πυροσβεστικής και του στρατού κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της.

Χτες βράδυ, κάπου 11 η ώρα, Στενή Εύβοιας. Στ΄ απέναντι από το δικό μας μαγαζί ,που πίναμε μπυρίτσες, ανοιχτή τηλεόραση στο βοθροκάναλο του Σκάι.  Μετέδιδε, λέει, συνεχώς και αδιαλείπτως, έκτακτο δελτίο ειδήσεων για την πυρκαγιά στον Κάλαμο.

Μια απίστευτη πάρλα, μια πρωτοφανής  λογοδιάρροια  και μάλιστα σε άθλια ελληνικά. Και θύμιζε περισσότερο περιγραφή ποδοσφαιρικού αγώνα, παρά τηλεοπτική αναπαράσταση-μετάδοση τραγικού γεγονότος, όπως είναι η καταστροφή από τη πύρινη λαίλαπα μιας από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής.

Στην οθόνη καρφωμένη  μονίμως  εικόνα  φωτιάς και καπνού ,που κατά αραιά διαστήματα έκανε σουλάτσο  και  ανεβοκατέβαινε στο γυαλί. Στα κεντρικό στούντιο της τηλεοπτικής  επιχείρησης μια κυρία στο μικρόφωνο, σε εικόνα δεν την είδαμε, με τρεμάμενη,  ιλαροτραγική φωνή και κομπιάσματα κατά τη  διάρκεια της..θεατρικής αυτής  παράστασης . ΄Αλλες φορές οι κουβέντες της γλυκανάλατες, σοβαροφανείς, μα και επιθετική ή συγκαταβατική ,ανάλογα την περίπτωση. ΄Επαιζε μια χαρά το ρόλο της… αγωνιούσης δημοσιογράφου περί της εκπλήρωσης του ιερού λειτουργήματος της ενημέρωσης του πόπολου.

 Στην απ΄ευθείας  γραμμή ενημέρωσης  ένας δημοσιογραφικός κι αυτός τύπος, υποτίθεται παρών στα δρώμενα της πυρκαγιάς, μετέδιδε ή καλύτερα  επαναλάμβανε τα ίδια και τα ίδια, τόσο βαρετά, τόσο μονότονα με όμοια, όπως η συνομιλήτριά του,  ακριβώς, τσαλίμια πόνου, αγωνίας, τρόμου στη φωνή, που έλεγες πως αυτοκτονεί από στιγμή σε στιγμή απ΄όσα  έβλεπε να διαδραματίζονται μπροστά του. Με τη διαφορά, βέβαια, πως τίποτα δεν έβλεπε ή πιθανότατα να μην ήταν  καν παρών στο μέτωπο της φωτάς, αφού κάποια στιγμή που ρωτήθηκε «κατά πού πάει η φωτιά αυτή την ώρα», κόμπιασε για λίγο, μάλλον πανικοβλήθηκε από την απρόσμενη ερώτηση ,αλλά παρ΄όλα αυτά απάντησε με … « άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» δια  της ατάκας, «πώς να δει κανείς φωτιά πού πάει μέσα από τόσο   καπνό; (!).

Η ένστασή μας, όμως,  δεν είναι γι΄αυτά. Παρεμπιπτόντως  ειπώθηκαν.  Επιχείρηση εμπορική είναι ο Σκάι,  βιομηχανία παραπληροφόρησης και μάλιστα από τις πιο αισχρές (μην ξεχνάμε πως ο Μιχαλολιάκος και οι συν αυτώ από κάτι χωματερές σαν το Σκάι «είδαν άσπρη μέρα»).  Αλλά, εκείνο  που το διαφοροποίησε  χτες   από τις άλλες όμοιες επιχειρήσεις,  είναι πως το συγκεκριμένο κανάλι … «δεν ορρωδεί έναντι ουδενός» που λέγανε παλιά οι  γραμματιζούμενοι . Δεν κωλώνει πουθενά, το λέμε σήμερα. Δηλαδή:  Διέκοπτε    την..έκτατκτη δραματική ενημέρωση και επί 10-15 λεπτά έβαζε σωρηδόν διαφημίσεις!  Ανερυθρίαστα, ξετσίπωτα, προκλητικά, έκοβε τους παρουσιαστές και τις εικόνες κι   έλουζε την οθόνη  πατόκορφα  με  απορρυπαντικά πάσης φύσεως, σαμπουάν  για κάθε κόνιδα,  σερβιέτες μονίμως στεγνές και αδιαπέραστες!

Από τις 11 έως τις 12 που ήταν ανοιχτή στο ίδιο κανάλι η τηλεόραση και ρίχναμε  κι εμείς ματιές (να σημειωθεί πως ουδείς από το άλλο μαγαζί το παρακολουθούσε), μέτρησα τουλάχιστον 3 φορές να διακόπτει για διαφημίσεις.  Μιλάμε για την απόλυτη  ξεδιαντροπιά, τη μεγάλη παλιανθρωπιά, την αξεπέραστη ξετσιπωσιά.  Πώς το  λένε;  «Εδώ ο κόσμος  καίγεται»  και  ο Σκάι  στην πο$στιά του.

Την ίδια ώρα, όπως μπορέσαμε να διαπιστώσουμε από ένα γρήγορα ζάπινγκ, που έκανε ο σερβιτόρος, ΟΛΑ τα άλλα κανάλια ακολουθούσαν το κανονικό τους πρόγραμμα. Και μόνο ,η ΕΡΤ1 αν θυμάμαι καλά, διέκοψε κάποια στιγμή και μετέδωσε  λίγα  λεπτά έκτακτο πρόγραμμα.

Ο Σκάι εκεί, όμως. ΄Ωρες , μαραθώνιος,  προκλητικά, αδίστακτα να φαίνεται καθαρά πως ποσώς τον ένοιαζε η  πυρκαγιά και τα σπίτια, οι λόγγοι, τα χωράφια που καίγονταν. Η πυρκαγιά ήταν θεόσταλτη.,τελικά. Να είχαμε και  κάποιους νεκρούς; ΄Η έστω ένα, ρε…γαμώτο, να φτιάξει ατμόσφαιρα ! ΄Ηταν έκδηλη η επιθυμία,ειδικά της κυρίας  που  κουμάνταρε τη συζήτηση,που κάθε τόσο ρωτούσε τους συνομιλητές της με αγωνία. Πώς και  δεν έχουμε νεκρούς με τέτοιο χαμό; Είμαστε σγουροι;(!)

 Αν ήμουν κακοήθης, θα ορκιζόμουνα πως οι ίδιοι τη βάλανε τη φωτιά. Για να έχουν θέμα, έκτακτη επικαιρότητα,  ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ, ΛΕΦΤΑ!

«Ο καλύτερος δημοσιογράφος έχει σκοτώσει τη μάνα του», συνηθίζουν οι ίδιοι  να λένε στο συνάφι. τους. ΄Η, αν είναι κανάλι, στήνει  περιγραφές πυρκαγιάς με τον τρόπο που το κάνανε  χτες βράδυ στο βοθροκάναλο του  ΣΚΑΙ οι αδίστακτοι έμποροι, οι χαλκείς της είδησης, της πληροφόρησης, αλλά και της δυστυχίας, του πόνου,της αγωνίας  του διπλανού.

Σιχτίρ παλιάνθρωποι! Δεν τρωγόσαστε με τίποτα πια.

 

2. Βόμβα» στις συντάξεις 120.000 αποστράτων -Το διπλό «ψαλίδι»
Φωτογραφία: Intime News

Μεγάλες ανατροπές, με διπλές μειώσεις στις συντάξεις 120.000 αποστράτων φέρνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων με το νόμο 4387/2016.

Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, για τον επανυπολογισμό δεν θα ληφθούν υπόψη οι μισθοί που είχαν όταν αποστρατεύτηκαν και πήραν την αρχική τους σύνταξη, αλλά οι μισθοί που καθορίστηκαν με το νόμο 4307/2014 και ήταν μικρότεροι από τις πραγματικές αποδοχές όταν αποστρατεύτηκαν ή από τις αποδοχές βάσει των οποίων ανέβαινε η σύνταξή τους μέχρι το 2020.

Και αυτή δεν είναι η μόνη ανατροπή, καθώς έρχεται ακόμη μια, στα έτη υπηρεσίας τους, καθώς θα προσμετρηθούν ως διπλά τα χρόνια σε μάχιμες μονάδες, μόνο εφόσον έχουν πληρωθεί εισφορές και γι αυτά.

Ετσι, 120.000 απόστρατοι βρίσκονται αντιμέτωποι με διπλό ψαλίδι καθώς οι νέοι συντελεστές του νόμου Κατρούγκαλου θα υπολογιστούν:

  • Σε μικρότερους μισθούς
  • Στα πραγματικά έτη υπηρεσίας και όχι σε αυτά που υπολογίστηκαν χωρίς εισφορές για την αρχική σύνταξη.

Επίσης, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, υπάρχει σκέψη να μπει και πλαφόν γιατί στα διπλά πτητικά εξάμηνα, που έχουν και εισφορές, προκύπτουν έτη ασφάλισης που φτάνουν στα 60 χρόνια.

Για τους ένστολους στο συντάξιμο χρόνο υπολογίζονται διπλά τα έτη που υπηρέτησαν σε «μάχιμες» μονάδες με ανώτατο όριο τα πέντε έτη.

Αντίστοιχα, στους αξιωματικούς του Ναυτικού και της Αεροπορίας υπάρχουν τα διπλά καταδυτικά και πτητικά εξάμηνα. Μετά τα 18 ή 20 έτη πραγματικής υπηρεσίας, τα εξάμηνα αυτά μετρούν ως διπλά.

Ακόμα, δηλαδή,  ο… αριστερός ΣΥΡΙΖΑ να βάλει μαχαίρι στις συντάξεις και τα επιδόματα αυτών των ανεπρόκοπων και χαραμοφήδων στρατιωτικών; ΄Η προβάλει βέτο  ο στρατόκα…λος κύριος Πάνος Καμμένος;

Μού λέτε τί δουλειά κάνουν οι περισσότεροι απ αυτούς τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του ελληνικού στρατεύματος; Τεμπελχανάδες, ανεπρόκοποι, ανεπάγγελτοι,  άεργοι είναι.

Να πω για για  τους πιλότους  και τους “ναύτες”, όσους βρίσκονται πάνω σε πολεμικά αεροπλάνα και καράβια,  χαλάλι. Το καταλαβαίνω. Μακάρι να   είχαμε εξαφανίσει τους Ελληνάρες και τους Τουρκαλάδες κι από τις δυο  χώρες και να τους στέλναμε στη…Μογγολία ,αν τους δέχονταν κι εκεί,  ή καλύτερα στο Β.Πόλο να… ισιώνουν τα παγόβουνα. Θα ξενοιάζαμε, θα είχαμε ξεμπερδέψει με τα στρατά.

Αλλά οι ιέρακες, οι εθνικάρες, οι πατριωταράδες, που έχουν διάφορο να είναι τέτοιοι για την…τιμή των όπλων και των εξοπλιστικών, δε θέλουν προσέγγιση, ειρήνη στο Αιγαίοι.  Και ξόδευε δισ.πάμπτωχο πόπολο και στις δυο έρμες χώρες, για τρώνε με χρυσά κουτάλια οι κοπτόμενοι για τις “αγορές του αιώνα” μετά τα τζέρτζελα κάθε φορά σε “΄Ιμια”.

Δε λέμε. Οι “αεροπόροι” και οι “ναύτες” χρειάζονται, μέχρι να αναλάβουμε εμείς οι ειρηνοποιοί το κουμάντο,για  να βάλουμε μια τάξη. Να φέρουμε κοντά τους δυο λαούς που είναι αδέρφια στην ουσία.

Ως τότε, θα πληρώνουμε τα σούρτα φέρτα των μαχητικών μας στο ιστορικό  πέλαγος με ατόφιο χρυσάφι. Και μάλιστα, να λάβουμε υπόψη μας, όπως λένε οι ειδικοί, πως κάθε φορά που γίνεται μια αερομαχία πάνω από τη θάλασσα και σηκώνονται αεροπλάνα και γίνεται ο μέγας χαμός, με τα λεφτά που ξοδεύονται σε τέτοια παιχνίδα κάθε φορά, θα χτιζόταν ένα σύγχρονο νοσοκομείο! Απίστευτο;

Ο υπόλοιπος στρατός, όμως,  είναι άχρηστος. Δοθέντος (και “κόβουμε το…ιστορικό μας κεφάλι”) ότι ουδέποτε πρόκειται να γίνει πόλεμος με την Τουρκία.

Με την …Ιταλία, μπορεί πάλι. (Με την ευκαιρία ένα ανοιχτό μήνυμα για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ακόμα να πληρώσουν πολεμικές αποζημιώσεις οι παγαπόντηδες Ιταλοί για εκέινον το φοβερό  πόλεμο.Τα ζητάει, όμως, χοντρά η θυγατέρα, για να κάνει το κομμάτι της από τους Γερμανούς. Γιατί “δυο μέτρα και δύο σταθμά”;). Με τους Τούρκους δε θα πιαστούμε ποτέ για τους λόγους που έχουμε εδώ αναπτύξει κατά καιρούς. Κι αν συνηρούμε στρατό, το κάνουμε μόνο για τους απέναντι. Ούτε Αλβανοί, ούτε Βούλγαροι. Για τους Τούρκους δουλεύει μια πολυδάπανη  πολεμική μηχανή που είναι στην ουσία αχρείαστη.

Στρατός δε χρειάζεται, λοιπόν, τόσος πολύς και τόσο…πλούσιος. Τεράστια τα έξοδα, θα άλλαζε η τύχη της χώρας,αν σταματούσαμε για πέντε χρόνια να πληρώνουμε στρατά.

Και να  μην πούμε πόσους στρατηγούς έχει η Ελλάδα, πόσους αξιωματικούς και  ” υπό” στα τρία σώματα που φέυγουν 55άρηδες (και νεότεροι) από το…επάγγελμα, όντας …ανεπάγγελτοι. Αλλά και πόσες μεγαλοκοπέλες  (σκοπίμως ανύπαντρες,που λαμβάνουν  τις παχυλότατες συντάξεις των πατεράδων τους στρατιωτικών.  Χαμός! Για  δισ. μιλάμε, παλιότερα τουλάχιστον.

΄Αργησε ο ΣΥΡΙΖΑ κι εδώ όπως και σε άλλα. ΄Οταν θέλει θυμάται  το λαϊκό του πρόσωπο. Τις άλλες ,όπως τόσο καιρό με τις συντάξεις των στρατιωτικών. “ποιείται την νήσσαν”, ΄Η “κάνει τουμπεκί”, που λέγανε παλιά οι χασικλήδες.

Τολμήστε!