ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΡΛΟΤΣΒΙΛ
Το σχόλιο του Ομπάμα στο Twitter που απέσπασε τα περισσότερα likes στην ιστορία
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

 

Τα περισσότερα “likes” στην ιστορία του Twitter απέσπασε το σχόλιο του Μπαράκ Ομπάμα για τη ρατσιστική βία στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.

Μετά τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου, στα οποία πρωτοστάτησαν ακροδεξιοί διαδηλωτές και τα οποία προκάλεσαν το θάνατο μιας 32χρονης αντιφασίστριας και τον τραυματισμό δεκάδων ατόμων ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ανήρτησε στο Twitter μια ρήση του Νέλσον Μαντέλα από την αυτοβιογραφία του, που ανέφερε:

«Ουδείς γεννιέται με μίσος στην καρδιά του για κάποιο άλλο πρόσωπο λόγω του χρώματος της επιδερμίδας του ή των θρησκευτικών του πιστεύω.

Οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να μισούν κι αν μπορούν να μάθουν να μισούν μπορούν να διδαχθούν να αγαπούν, γιατί η αγάπη έρχεται πιο φυσικά στην ανθρώπινη καρδιά παρά το αντίθετό της».

Η ρήση αναρτήθηκε σε τρία διαφορετικά tweet. Το πρώτο, που έλαβε μέχρι στιγμής 2,9 εκατομμύρια “likes” συνοδεύτηκε από μια εικόνα μικρών παιδιών που κοιτούν από ένα παράθυρο τον Μπαράκ Ομπάμα. Τη φωτογραφία είχε τραβήξει ο τότε φωτογράφος του Λευκού Οίκου, Πιτ Σόουζα, σε νηπιαγωγείο κοντά στο σχολείο, όπου φοιτούσε η κόρη του Ομπάμα, Σάσα, στην πόλη Βηθεσδά του Μέριλαντ.

Τί τα θες! Η Αμερική θέλει  τον “Ομπάμα” της, για να είναι αυτό που θέλουμε και πρέπει να είναι μια  χώρα σαν κι αυτή. ΄Ενας τέτοιος πρόεδρος μπορεί να είναι η   εγγύηση της ομαλότητας,η  καταδίκη του ρατσισμού, του μίσους και της μισαλλοδοξίας.

Η Αμερική της 8ετίας Ομπάμα υπήρξε η καλύτερη Αμερική από συστάσεως ΗΠΑ. Ιστορική διπίστωση και ως εκ τούτου αναμφισβήτητη και  τεκμηριωμένη.

Εμείς εδώ, παραμένουμε αθεράπευτα …Ομπαμικοί. Για συμβολικούς και σημειολογικούς  περισσότερο λόγους.  Και περιμένουμε την ημέρα που θα ξαναδούμε δημοκρατικό και μάλιστα μαύρο πρόεδρο (ή προεδρίνα, ακόμα καλύτερα) στο τιμόνι της  Μεγάλης Ηπείρου.

 

2. Απίθανες φωτογραφίες
Οταν ο σκύλος γίνεται ο καλύτερος φίλος ενός μωρού - Απίθανες φωτογραφίες

 

Δεν υπάρχει! Τα σπάνε τέτοιες εικόνες.

΄Ενας ύμνος στον ΄Ανθρωπο και τη Φύση. Μια πραγματική  ευλογία!
____________________________________________________

 

  1. ΑΡΩΜΑ ΓΟΝΕΪΚΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ
  2. ΑΡΚΑΣ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ… ΟΛΙΣΘΑΙΝΩΝ
  3. ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΛΕΞΙΟΥ . ΜΕ …ΕΥΧΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΤΩΡΑ!

 

  1. Τραγωδία στην Κρήτη: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους

    Τραγωδία στην Κρήτη: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους [εικόνες]

Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στο Ρέθυμνο με ένα ζευγάρι 35αρηδων να χάνει τη ζωή του στη θάλασσα, καθώς προσπαθούσε να σώσει τα δυο μικρά παιδιά του που κινδύνευαν.

Το ζευγάρι από το Ηράκλειο, μαζί με τα τέσσερα παιδιά του είχαν κατασκηνώσει στην παραλία Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο.

Χθες το βράδυ, γύρω στις 9, αντιλήφθηκαν ότι δυο από τα παιδιά τους, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι κινδύνευαν και φώναζαν βοήθεια μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Τα παδιιά πάλευαν με τα κύματα και δεν μπορούσαν να βγουν στην ακτή.

Το ζευγάρι μπήκε στη θάλασσα, αλλά με δυσκολία κρατήθηκαν και οι δύο στην επιφάνεια.

Εντωμεταξύ, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που βρίσκεται στην παραλία κατάφερε να βγάλει το αγοράκι στην ακτή, ενώ λουόμενοι βοήθησαν το μικρό κοριτσάκι.

Οι δυο γονείς, όμως, δεν τα κατάφεραν.

Ανδρες του λιμενικού που έφτασαν στην παραλία ζήτησαν έως και τη συνδρομή ενός πλοίου που περνούσε από την περιοχή, προερχόμενο από τη Σαντορίνη στις 10 παρά το βράδυ.

Οι δύο γονείς ανασύρθηκαν τελικά από τη θάλασσα μετά από ώρα χωρίς τις αισθήσεις τους, και παρά τις πρώτες βοήθειες δεν κατέστη δυνατή η επαναφορά τους.

Το ανδρόγυνο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι γιατροί προσπάθησαν για αρκετή ώρα να ανανήψουν τον άνδρα, καθώς ήταν ο μόνος που έδειχνε σημάδια ζωής, αλλά τελικά αυτός υπέκυψε.

Οι δύο γονείς που χάθηκαν

Οι δύο νέοι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι ο  35χρονος Βενιζέλος Στρατάκης από τη Ροδιά και η 35χρονη Κατερίνα Καναβά.

 Τραγική η κατάληξη. Αλλά ,  κάθε σωστός γονιός θα έκανε το ίδιο.

 Κι ευτυχώς! Σε μια εποχή αποξένωσης, έλλειψης αγάπης, αλληλεγγύης και πόνου, ακόμα και μεταξύ γονιών και παιδιών, είναι τρανό  παράδειγμα μίμησης αυτό του Βενιζέλου Στρατάκη και της Κατερίνας Καναβά.  Αθάνατοι!

“Τα παιδιά και τα μάτια” μας! Και όχι μόνο τα καταδικά μας. ΄Ολα τα παιδιά του κόσμου είναι παιδιά μας.

Είναι το Μέλλον, η συνέχεια του κόσμου. Η ΕΛΠΙΔΑ!

2.ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
«Ευστοχος» και καυστικός Αρκάς για την απουσία Τσίπρα τα τελευταία 24ωρα
Facebook ARKAS

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο Αρκάς σχολιάζει τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ενα απλό σκίτσο που με λίγες λέξεις, τονίζει την απουσία του πρωθυπουργού τα τελευταία 24ωρα που μαίνονται οι πυρκαγιές, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπήρξε ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Την ίδια στιγμή οι χρήστες στο twitter με το hashtag #εξαφανισμένος_πρωθυπουργός σχολιάζουν με τον δικό τους τρόπο την απουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: iefimerida.gr

Αγαπητέ, Αρκά,

Αν συνεχώς και αδιαλείπτως μια ακροδεξιά φυλλάδα (και πολλές… ομογάλακτες)  σε επαινεί για τις ατάκες στα θέματα που ανεβάζεις τελευταία, όπως για παράδειγμα η παραπάνω…εξώλης και προώλης, εκτός των άλλων και πορνοφυλλάδα, οφείλεις να αναρωτηθείς τί δεν πάει καλά με σένα! Και σου το λέμε  εμείς, που για χρόνια απολαμβάνουμε  και επαινούμε το σπινθηροβόλο πνεύμα και το πενάκι σου. ΄Ομως  κάπου στράβωσες στα στερνά.

Για παράδειγμα. Το 2007, που κάηκαν 60 και πάνω άνθρωποι, ακόμα και  το σύμβολο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού της Ολυμπίας κόντεψε να γίνει παρανάλωμα της φωτιάς, αλλά και λίγο αργότερα το 2009 στις άλλες τότε επίσης φοβερές πυρκαγιές,δεν σε είδαμε να  αναρωτήθηκες τότε, ούτε σχολίασες πού ήταν ο  υπεύθυνος πρωθυπουργός και οι  υπουργοί του, τύπου Βύρωνα Πολύδωρα.

Γιατί  τέτοιο “άγονο”  και άπρεπο, αντικαλλιτεχνικό μίσος ειδικά για τον Αλέξη  Τσίπρα;  Δεν είναι δα και ο χειρότερος απ΄όλους τους πρωθυπουργούς της χώρας. Ξέρουμε να σου απαριθμήσουμε δεκάδες ιστορικά απαξιωμένους  αρχηγούς κομμάτων και θητεύσαντες πρωθυπουργούς από συστάσεως ελληνικού κράτους.  Και τα τελευταία χρόνια μάλιστα…”ουκ ολίγους”.

Μην καταντήσεις πια και “παχύδερμο” Πάγκαλος σε ισοπεδωτικό υβρεολόγιο και  άκριτη… κριτική! Και σου το λέμε εμείς με τα εχέγγυα της σκληρής, σκληρότατης, αλλ΄όχι άδικης  κριτικής που κάναμε και συνεχίζουμε ως αυτή την ώρα  στο σημερινό πρωθυπουργό.

Δε σε τιμά, προσωπικά εσένα, τέτοια στάση, αγαπητέ ,παλιέ μας δάσκαλε στο χιούμορ ποιότητας και  σημειολογίας. ΄Οφειλαν τόσα χρόνια να έχουν “εξαερωθεί” από το δικό  σου  κόσμο  “ακαλλιέργητες”  γωνιές .

Κοντεύεις να γίνεις σύμβολο. Μην  το χαλάς!

 

3. ΑΝΗΜΕΡΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η παράκληση της Χάρις Αλεξίου μέσω Instagram: «Παναγιά μου σβήσε τις φωτιές»
Φωτογραφία: Instagram

Οι φίλοι της έσπευσαν να την συγχαρούν, να την καλημερίσουν και να τονίσουν την ευαισθησία της.

 

“Θεούσα” μας προέκυψε τώρα στα τελευταία και η Χαρούλα. Μετά (και για συναπτές δεκαετίες) το … βυζί έξω, τους μπάφους και την “κραιπάλη” ,  έχει σειρά η Παναγιά και η …χάρη της τώρα.

Ασύνετη αυτή η φάρα των καλλιτεχνών στην Ελλάδα.  Δεν έχουν ίχνος  τσίπας.  Στοιχειώδη αυτοσεβασμό.  Είναι…ό,τι νά  ναι!

Μια παλιότερη σχετική ανάρτησή μας για τη Ζωή Λάσκαρη τούτη τη φορά, παραθέτουμε:

 

Ζωή Λάσκαρη: Υπουργείο Θρησκευμάτων από άθεους (24/9/2015_
  Με post στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η Ζωή Λάσκαρη εκφράζει την γνώμη της για τη νέα κυβέρνηση, επικεντρώνοντας κυρίως στο επιτελείο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η γνωστή ηθοποιός κάνει λόγο για «άθεους» και «σχήμα οξύμωρο», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η πίστη έσωσε τη χώρα από πολλά δεινά» Η ανάρτηση της Ζωής Λάσκαρη: «Το πολύπαθο και ταλαιπωρημένο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει απο σήμερα ένα επιτελείο -κατά δηλωση του- άθεο. Σχήμα καταρχάς οξύμωρο. Υπουργείο θρησκευμάτων αποτελούμενο απο άθεους; Το σημαντικότερο, μια χώρα που το 97% των πολιτών της αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί ορθόδοξοι, μια χώρα της οποίας η θρησκεία αποτελεί διαχρονικό πυλώνα των ηθών, των εθίμων, της παράδοσης, της Ιστορίας της, θα βρεθεί υπο την εποπτεία μιας ομάδας που αρνείται την ύπαρξη του Θεού και άρα δεν πιστεύει στο θαύμα της ελληνικής ιστορίας όπου θρησκεία (δηλαδή πίστη) και κοινωνία συμπορεύονται. Και η συμπόρευση αυτή υπήρξε διαχρονικά συμπαγής, αλώβητη, σχεδόν μεταφυσική. Και έσωσε την χώρα απο πολλά δεινά. Κρατάει και θα κρατάει την χώρα και την κοινωνία ενωμένα. Γνωρίζουμε όλοι ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται σε αυτή την πάγια πολεμική εναντίον της πίστης, πότε απροκάλυπτα και πότε έμμεσα. Είναι προφανές όμως πως τίποτα δεν θα ξεριζώσει (όπως τίποτα δεν ξερίζωσε) με όποιον τρόπο και να δρομολογηθεί, την πίστη, την χριστιανορθόδοξη θρησκεία απο το υποσυνείδητο και τις ψυχές των Ελλήνων».

 

΄Ελα τώρα βρε,Ζωή κι εσύ, που μας το παίζεις   χριστιανή στα γεράματα. Μέχρι  πρό τινος, όσο το «λέγανε» τα καλλίγραμμα πόδια σου, είχες άλλα μυαλά.   Φρόντιζες με το…πολύ αζημίωτο  και τα εξέθετες σε κάθε ευκαιρία στην κοινή θέα. Δεν είναι και τόσο χριστιανικό αυτό, έτσι;
Από την άλλη, έχουμε πει πως  άθεοι είστε εσείς οι πιστοί των θρησκειών.΄Ενας άθρησκος δεν είναι άθεος. Τα μπερδεύετε σκόπιμα.
Σεις με το Γιαχβέ, τον  Αλλάχ και τους λοιπούς μικρούς θεούς των θρησκειών σας,  περιορίζεται τον άναρχο θεό, τον ασύλληπτο από ανθώπινο νου, τον ανθρωπομορφωποιείται και τον έχετε για συναλλαγές και αλισβερίσια. Ζήτουλες κανονικοί. (Κεράκι και λιανά στο παγκάρι  για ήσσονος σημασίας  αιτήματα. Καλή παντριά κόρης, θεραπεία βαριάς αρώστιας και τέτοια, ανεβαίνει το κασέ!).
Βέβαια, δε σας ζητάμε να ντρεπόσαστε. Εδώ οι Καθολικοί για αιώνες αιματοκύλησαν τον κόσμο και ούτε που άλλαξαν μυαλά. Ούτε μια πραγματική συγγνώμη δε ζήτησαν.
 Και μη μου  πεις πως εσείς είστε…Ορθόδοξοι. Οι ομόδοξοί σας ΣΕΡΒΟΙ ,Ορθόδοξοι κι αυτοί σαν κι εσάς, εν έτει 1995 («χτες», δηλαδή!) διέπραξαν γενοκτονία, μοναδική μετά τον πόλεμο. Εκτέλεσαν  στη Σρεμπρένιτσα 8.000 άντρες και αγόρια, επειδή ήταν….μουσουλμάνοι. ΄Εκαναν…εθνοκάθαρση και απομουσουλμανοποίηση τα τέρατα!
Γι΄αυτό, άσε Ζωή.Δε σε παίρνει γενικώς να βγαίνεις και να λες όσα γράφεις παραπάνω. «Η σιωπή είναι χρυσός».