ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Μία επιβαλλόμενη απάντηση στο homo naturalis.

Με αφορμή τις συκοφαντίες του homo naturalis εις βάρος του Indymedia ( http://homo-naturalis.gr/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%cf%81%cf%85-%cf%87%ce%b5%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b2%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%cf%86%cf%84/) και http://homo-naturalis.gr/20368-2/Όταν η αυταρέσκεια οδηγεί στην παράνοια

Αρχίζοντας από τα πλέον απλά: Το άρθρο κατέβηκε γιατί για ακόμα μια φορά αδιαφορήσατε για τους λόγους που προκάλεσαν την προσωρινή απόσυρση του προηγούμενου άρθρου που αποστείλατε και για το οποίο ακολούθησε συζήτηση (https://athens.indymedia.org/post/1576876/) στην οποία σας είχαμε αναλυτικά εξηγήσει τους λόγους και που μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση (λόγους που σαρκάζετε στην εισαγωγή του λίβελου που μας αποστείλατε και που είμαστε δυσάρεστα αναγκασμένοι να απαντήσουμε), και που εν καιρώ και αφού αποστείλατε το ίδιο κείμενο σε ορθή μορφή επανεμφανίστηκε ως έχει, στην κατηγορία που το αναρτήσατε και εκει παραμένει ακόμα παρόλο το ψεύδος σας ότι το άρθρο έχει αποσυρθεί.
Η διαχειριστική ομάδα του Ιντυμίντια δεν έχει κανένα λόγο να αναφωνεί… “παρλαπίπες” για να δικαιολογεί τις αποφάσεις της. Η εύκολη αναγνωσιμότητα των αναρτημένων άρθρων αποτελεί υποχρέωση μας, αφού σκοπός είναι η ανάγνωση , κατανόηση, και διάδοσή τους και δεν αποτελεί σκοπό υποστήριξης της αυτοκαταξιωτικής μανίας ή ένταξη τους σε κάποιο αόριστο αυτοβιογραφικό του δημοσιευτή όπως εμφανώς καταδεικνύετε στην περίπτωσή σας.
Είναι λυπηρό αλλά φυσική συνέπεια της αυταρέσκειάς που σας διακρίνει, ο παρανοϊκός κατήφορος που διαγράφετε και σας οδηγεί να καταλήξετε στην άποψη ότι «Εμείς πιστεύουμε πως το «μακρύ χέρι» του Μαρινάκη είτε ως προέδρου του Ολυμπιακού, είτε ως ιδιοκτήτη-εκδότη πλέον των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, κατάφερε να φτάσει ακόμα και στα INDYMEDIA και να κατεβάσει κι από εδώ το θέμα που ξεσκεπάζει τις «πομπές» του.  Με λίγα λόγια, ο εφοπλιστής «λύνει και δένει» παντού. Κι αν έφτασε να κανονίζει ακόμα και «τα του οίκου» των INDYMEDIA, ποιο θέμα θα ανεβαίνει και ποιο θα πηγαίνει στον «αγύριστο» και στο σάιτ των…αντιεξουσιαστών, τότε  δεν υπάρχει καμιά ελπίδα σωτηρίας σε τούτο τον τόπο.».

Σας διαβεβαιώνουμε, αν ακόμα υπάρχουν  θύλακες καθαρότητας στο μυαλό σας, που θα σας επιτρέψουν να κατανοήσετε αυτό που σας απαντούμε, ότι το Athens Indymedia παραμένει ανεξάρτητο και απρόσβλητο από τις διαθέσεις και τον έλεγχο των κρατικών και των πάσης φύσεως οικονομικών και άλλων μηχανισμών καταστολής και εκμετάλλευσης, (όπως καθαρά φαίνεται από το περιεχόμενο, την πολυμορφία και τον όγκο των δημοσιεύσεων), συνεχίζοντας να υπηρετεί τις αξίες και τους σκοπούς της ακρατικής, ελεύθερης, ισότιμης και αλληλέγγυας κοινωνίας, και θα συνεχίσει να το πράτει καθ΄όλη την διάρκεια της λειτουργίας του, αντιπαλεύοντας υπαρκτές διώξεις (και όχι γεννήματα φαντασίας) τοπικών και διεθνών υπηρεσιών καταστολής, στηριζόμενο στο διαυγή τρόπο λειτουργίας του, στην διαχείρηση των κειμένων με βάση την συμφωνία τους ή οχι  με τις αρχές της πολιτικής δημοσίευσης και οχι με το ποιός είναι ο συντάκτης του, στην διάχυση των διαχειριστικών του «εξουσιών» στην κινηματική βάση, και κυρίως στην έμπρακτη αλληλεγγύη του κόσμου που ακόμα αντιστέκεται.

Αφήστε λοιπόν τις παλιές και νέες συκοφαντίες και μην προσπαθήτε να αντικατοπτρίσετε το ποιόν σας και τον άθλιο ρόλο που διαδραματίζετε στο πρόσωπο των διαχειριστών του Indymedia,.
Ο διαρκώς επαναλαμβανόμενος πνευματικός και φυσικός αυνανισμός μπορεί να φέρνει παροδική ικανοποίηση και ανακούφηση αλλα στο τέλος αποφέρει την πλήρη και μη αναστρέψημη μαλάκινση.

H Διαχειριστική του Athens Indymedia

                                          Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
  1. Θα ευχόμαστε εκ βάθους καρδιάς να είναι όπως τα λέτε. Ότι, δηλαδή,  κατεβάσατε το θέμα για λόγους …  εμφανισιακούς.  Μας μένουν όμως κάποιες απορίες , όπως τούτες: α. Γιατί το ανεβάσατε, αφού δεν πληρούσε τις αρχές σας για την «ορθή μορφή” ενός κειμένου;  Και γιατί   ανακαλύψατε την ασχήμια του ώρες ολόκληρες μετά και το κατεβάσατε μόνο γι΄αυτό το λόγο; β. Από τα δεκάδες θέματά μας  που έχετε δημοσιεύσει στις διάφορες κατηγορίες, όλα ,ή σχεδόν όλα, είναι της ίδιας εμφάνισης, κάποια και χειρότερης, αλλά δεν τα κατεβάσατε, πλην ενός πριν από μέρες, που ξανανέβηκε μετά από ώρες και  του τελευταίου επίμαχου  αντι-Μαρινακικού. Γιατί;

  2. Μας κατηγορείτε για…αυταρέσκεια. Συνήθως χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη στις πασαρέλες για τα εκθαμβωτικά μοντέλα που νιώθουν αυτοθαυμασμό για την ομορφιά τους. Εμείς δε βγαίνουμε   σεργιάνι στο φόρουμ των Indymedia , για να μας θαυμάζουν.( Και σε τι άλλωστε;)  Απλώς, επιδιώκουμε να είμαστε από κάποιους  σε όσα λέμε και πιστεύουμε  ΑΡΕΣΤΟΙ  και όχι ΑΥΤΑΡΕΣΚΟΙ . Οπότε, αποποιούμαστε αυτό το  χαρακτηρισμό σας μετά βδελυγμίας.

  3. Πέρα από το παραπάνω, φράσεις-λέξεις σαν αυτές που …ανθολογήσαμε στην απάντησή  σας (αν ακόμα υπάρχουν  θύλακες καθαρότητας στο μυαλό σας/Όταν η αυταρέσκεια οδηγεί στην παράνοια/σαρκάζετε στην εισαγωγή του λίβελου/παρόλο το ψεύδος σας/ ο παρανοϊκός κατήφορος που διαγράφετε /και μην προσπαθήτε να αντικατοπτρίσετε το ποιόν σας και τον άθλιο ρόλο που διαδραματίζετε στο πρόσωπο των διαχειριστών του Indymedia/Ο διαρκώς επαναλαμβανόμενος πνευματικός και φυσικός αυνανισμός μπορεί να φέρνει παροδική ικανοποίηση και ανακούφηση αλλα στο τέλος αποφέρει την πλήρη και μη αναστρέψημη μαλάκινση)

α.Είναι απαγορευτικές  για να χρησιμοποιούνται από μέλη που σεμνύνονται πως ανήκουν στη Δ.Ο των   Indymedia. β. Πόρρω απέχουν από το να εμπερικλείουν έστω και ίχνη περιγραφής τόσο  της ατομικότητάς μας,όσο και των προθέσεών μας. Και εν τέλει, όπως  το διατύπωσε εύστοχα και ο λαός  «Η τελευταία κουβέντα δε λέγεται πρώτη». Σεις παραβήκατε ανεπίτρεπτα την υπόδειξη της λαϊκής  σοφίας.

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ: Αμφότερες οι μεριές να κάνουμε σωστά  τη δουλειά μας χωρίς …μίσος και αλληλοσπαραγμό.  Τα υπόλοιπα είναι σκύμβαλα.
Οπότε, οψόμεθα σύντομα  σε κάποιες από τις κατηγορίες των ΔΙΚΩΝ  ΜΑΣ  και των ΔΙΚΩΝ ΣΑΣ Indymedia.

2. Εκθεση Eurobank: Γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει βγει ακόμη από τα Μνημόνια

Τί ωραία τα λέει η… καλή τράπεζα, Eurobank, για να καταλήξει στο ψητό, την ταμπακιέρα! Μην κάνετε τον κόπο να διαβάσετε την ανάλυση. Είναι μια μπαρούφα.Γράφτηκε όλο αυτό το κείμενο, κυρίως για να τονιστούν τα παρακάτω που ενδιαφέρουν αποκλειστικά και μόνο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα:

“…Υψηλά επιτόκια, αβεβαιότητα και ύφεση σε συνδυασμό με τα συναλλακτικά ήθη του τύπου «δεν πληρώνω τις υποχρεώσεις μου», πλήγμα για το τραπεζικό σύστημα 

Η μεγάλη διάρκεια της κρίσης και της ύφεσης σε συνδυασμό με τα υψηλά επιτόκια, το PSI, τη στενότητα ρευστότητας, τη σημαντική φυγή καταθέσεων εκτός τραπεζικού συστήματος, τη διαρκή αβεβαιότητα που προκάλεσε η αναποτελεσματικότητα της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής και τον κίνδυνο ενός Grexit, σε συνδυασμό με την επικράτηση συναλλακτικών ηθών του τύπου «δεν πληρώνω τις υποχρεώσεις μου», ουσιαστικά κατέστρεψαν το τραπεζικό σύστημα και κατέστησαν αναγκαίες σημαντικές αυξήσεις κεφαλαίου και σχηματισμό μεγάλων προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις.

Οι ανακεφαλοποιήσεις και η «έκρηξη» των κόκκινων δανείων 
Συγκεκριμένα, το τραπεζικό σύστημα υποχρεώθηκε σε διαδοχικές αυξήσεις κεφαλαίου ύψους € 64 δισ., απώλεσε καταθέσεις συνολικά € 125 δισ., στηρίχθηκε στο Ευρωσύστημα για ρευστότητα για να επιβιώσει (στην κορύφωση της κρίσης ο δανεισμός του ξεπέρασε τα € 130 δισ.) και δημιουργήθηκαν μη εξυπηρετούμενα δάνεια άνω των € 100 δισ, που κατέστησαν αναγκαίο το σχηματισμό προβλέψεων ύψους € 57 δισ.

Οι μέτοχοι των τραπεζών, συμπεριλαμβανομένου του δημοσίου, έχασαν δύο φορές το σύνολο της επένδυσής τους στις τράπεζες, ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων, επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, οι τράπεζες υποχρεώθηκαν να υλοποιήσουν προγράμματα αναδιάρθρωσης και συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων τους, ενώ πλήθος τραπεζών οδηγήθηκε στη μη βιωσιμότητα και τελικά στην πτώχευση.”

Τσιμουδιά οι αλήτες   για τη δικιά τους ευθύνη. Τα δάνεια που χορηγούσαν αφειδώς και χωρίς εχέγγυα, τις λογής απάτες,  τύπου υπογραφή σύμβασης δανείου σε ελβετικό νόμισμα  και τα παρόμοια, “ων ουκ έστιν αριθμός”.

Μιλιά γι΄αυτές τις καραμπινάτες ποινικές ευθύνες. Ούτε για τα δισ.που πήγανε στις τράπεζες,αντί στις συντάξεις από τα νέα δανεικά των μνημονίων για να σταθεί στα πόδια του το τραπεζικό σύστημα. Αυτό ,που έχει την τεράστια  ευθύνη για την οικονομική κρίση της χώρας.

Δεν είναι απλά παμφάγα  .Επίθετο χωρίς ουσιαστικό… δε λέει.  Είναι ζώα κανονικά!

 

3. α.Το σήριαλ Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα -Ο ΣΥΡΙΖΑ του ζητάει παραίτηση, εκείνος αρνείται
Το σήριαλ Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα -Ο ΣΥΡΙΖΑ του ζητάει παραίτηση, εκείνος αρνείται

 

β. Ραγκούσης: Θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
Γιάννης Ραγκούσης /Φωτογραφία Αρχείου: Sooc-Menelaos Myrillas

Παπουτσής, Ραγκούσης. Αλλά και  Καραμανλής, Μητσοτάκης ,Παπανδρέου, Γεννηματά, Κωνσταντοπούλου. “΄Ημουνα νιος και γέρασα”. Κι ακόμα ακούω, διαβάζω, βλέπω αυτά τα πρόσωπα να μονοπωλούν την κομματικη-“πολιτική” ζωή αυτού του τόπου.

Και όχι μόνο.  Ανιψιοί, υιοί, θυγατέρες στο προσκήνιο, λες και έχουμε πολίτευμα κληρονομικής βασιλείας. Τότε,γιατί τον διώξαμε το βασιλιά; Και  οι απαίσιοι  δεν ντρέπονται,δεν αισχύνονται να κυκλοφορούν με τέτοια επώνυμα.

Φοβάμαι πως και τα εγγόνια μας θα ακούνε τα ίδια σιχαμένα ονόματα δυναστειών.  τα εγγόνια και τα δισέγγονα αυτού του κομματικού αληταριού, που κατέστρεψε τη χώρα. Και που κανένας τους,όμως, δεν πλήρωσε. Και ξέρετε γιατί;

Κάθε πολιτικός είναι η εικόνα  του οπαδού του. Τεράστια η ευθύνη αυτού του λαού, γιατί ακόμα κρατάει στις “καρέκλες” …βασιλείς, διαδόχους και πρίγκιπες.΄Αμυαλος και διεφθαρμένος ο λαός των Ελλήνων ψηφοφόρων.

 

4. O Μαδούρο ζητά διεθνές ένταλμα σύλληψης για την Ορτέγα -Επειδή διέφυγε από τη χώρα
Φωτογραφία: Associated Press

Οι αρχές της Βενεζουέλας θα ζητήσουν να εκδοθεί από την Interpol ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης της πρώην γενικής εισαγγελέα Λουίσας Ορτέγα, η οποία διέφυγε από τη χώρα καταγγέλλοντας ότι υφίσταται διωγμό από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Καλά που πρόφτασε και έφυγε η εισαγγελέας. Αλλιώς, “θα την έτρωγε το μαύρο σκοτάδι” που έχει απλωθεί στη χώρα από το …μαδουρισμό.

΄Ιδια που συμβαίνουν σε όλες τις δικτατορίες. Κι στην πολύπαθη   Βενεζουέλα αυτή την ώρα η δικτατορία Μαδούρο δε “δείχνει”,απλά, “τα δόντια” της.  Δαγκώνει θανατερά,οποιον διαφωνεί με το άγριο καθεστώς της χώρας.