ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΟΗΕ.   ΕΘΝΟΣ-ΚΡΑΤΟΣ =ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
2. ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥΤΙΝ. ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΚΑΙ …ΡΟΥΜΑΝΙΑ.
3. ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ .Ο ΤΕΩΣ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕ-ΠΡΟΑΩΓΟΣ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ ΡΟΛΩΝ ΚΑΙ ΦΡΕΝΩΝ
1. O OHE καλεί τις ΗΠΑ να καταδικάσουν επισήμως τον ρατσισμό
Φωτογραφία: AΡ

Μα οι ΗΠΑ στη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων τους είναι αντιρατσιστές. Πώς τις καλεί ο ΟΗΕ να καταδικάσουν τον ρατσισμό;

Φυσικά, ο περίφημος (ανύπαρκτος στην ουσία επί των σοβαρών πανανθρώπινων προβλημάτων) αυτός Οργανισμός απευθύνεται στην ακροδεξιά και ρατσιστική κυβέρνηση των ΗΠΑ.  Αλλά, για να δείξει το …μέγα σέβας που τρέφει  προς την έννοια του κράτους, εξομοιώνει κυβέρνηση και κράτος.

Μόνο κυβερνήσεις αναγνωρίζουν οι εξουσίες. ΄Οχι λαούς. Και προπαντός μειοψηφίες, ακτιβιστές, πολίτες. “΄Αγραφο χαρτί” είσαι  χωρίς ιθαγένεια, εθνικότητα, ταυτότητα.

Οπότε, υπάρχουν μόνο έθνη- κράτη, που  στην ουσία τέτοια  είναι οι κατά καιρούς κυβερνήσεις. Και δεν έχει άδικο ο ΟΗΕ. Ιστορικά αυτό αποδεικνύεται.

΄Αλλο ένα ράπισμα  στους κρατικιστές και εθνικιστές τούτη τη φορά από τον ΟΗΕ.  Η εξουσία των προσώπων  μετράει . Με τη  δύναμη, τα όπλα και τους  θεσμούς τους. Αυτά κυβερνούν  και επιβάλουν τη θέλησή της.  Τί θα πει κράτος χωρίς μηχανή να το τραβήξει; ΄Εννοιες ασαφείς, ακαδημαϊκές και νεφελώδεις το ΄Εθνος και το κράτος.

΄Ολα τα άλλα, φυσικά και τα Συντάγματα, έγιναν για…κυβέντα να γίνεται. ΄Αλλοθι στη σκληρότητα, την παράνοια και την παρανομία των προσωπικών εξουσιών ανά την υφήλιο

 

2. Η Ρωσία ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη στρατιωτική της άσκηση από τον Ψυχρό Πόλεμο -Με 100.000 στρατιώτες

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

Για μια απ’ τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου ετοιμάζεται η Ρωσία σε μια επίδειξη δύναμης προς το ΝΑΤΟ.

Τα γυμνάσια θα διεξαχθούν από τις 14-20 Σεπτεμβρίου στη Λευκορωσία, στο Καλίνινγκγραντ -το ρωσικό θύλακο στη Βαλτική- καθώς και στην ίδια τη Ρωσία με τη συμμετοχή έως και 100.000 στρατιωτών και αξιωματικών, σύμφωνα με εκτιμήσεις δυτικών αναλυτών, αν και η Μόσχα λέει ότι οι συμμετέχοντες θα είναι πολύ λιγότεροι

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν υλοποιήσει την τελευταία δεκαετία ένα πρόγραμμα ταχέος εκσυγχρονισμού και με την άσκηση τους δίνεται η ευκαιρία να εκπαιδευτούν μαζικά.

Η Μόσχα αποδίδει τις κλιμακούμενες εντάσεις με τη Δύση στην επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και στην ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια περισσότερων νατοϊκών δυνάμεων σε χώρες που συνορεύουν με τη Ρωσία. Από την πλευρά της η Συμμαχία λέει ότι οι ενέργειές της είναι μια απάντηση στην προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2013.

Είναι παράφρων, σαλεμένο μυαλό ο δικτάτορας της Ρωσίας. Το λέμε με κάθε ευθύνη για την  παράδοση ορθής, ιστορικής μνήμης στις γενιές που έρχονται. Μεγαλομανία, αυταρχισμός, εθνικισμός τον διακατέχουν αφόρητα. Και είναι παράλληλα  ειδεχθής φονιάς, μαφιόζος, απόλυτα διεφθαρμένος και παραδομένος στην κραιπάλη και την φυσική ανηθικότητα.

Είναι επικίνδυνος για τον πλανήτη. Λίαν επικίνδυνος, αν μέσα στην επόμενη πενταετία δεν έχει εξαφανιστεί από ρόλο πρωταγωνιστή στο ιστορικό  γίγνεσθαι των καιρών μας.

Αιματοκύλησε χώρες, κατέσφαξε λαούς με τελευταίο το Συριακό, που μετράει χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, πρόσφυγες. Όλες αυτές οι συμφορές φέρουν τη σφραγίδα της νεοχιτλερικής, αιμοσταγούς μανίας του δικατάτορα Πούτιν.

΄Εβαλε,λίγες εβδομάδες πριν, τον έτερο παρανοϊκό ηγέτη της Β.Κορέας να απειλεί τον κόσμο με πυρηνικά. Τώρα ο ίδιος με τις πρωτοφανείς  σε έπαρση και επίδειξης ισχύος στρατιωτικές του ασκήσεις , προκλητικός και ασεβής στη ζωή και τη φύση, προσπαθεί  να εκφοβίσει και να απειλήσει. Αλλά οι πομπώδεις αυτές “παρελάσεις” είναι και αντιπερισπασμός. Σκοπεύει  να στρέψει αλλού την προσοχή, να αποφύγει την τιμωρία, που όσο κι αν ο Τραμπ και κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις,ακροδεξιές κυρίως, απεύχονται, δε θα ξεφύγει το Διεθνές ποινικό δικαστήριο.

Είνα καιρός, επιτακτική ανάγκη, εδώ και τώρα,πρίν ο αδίστακτος  ιμπεριαλιστής τολμήσει να βάλει χέρι και στη Μολδαβία, να ανακοπεί η κατακτητική του παμφαγία. Αν  τον αφήσουν να ξεκινήσει τη εφαρμογή του, εκτός παραγματικότητας και στοιχειώδους λογικής, πολεμικού του σχεδίου, ας γνωρίζουν στην Ευρώπη πως μετά τη Μολδαβία, σειρά έχει η Ρουμανία!  Το έχει διακηρύξει, έστω και με υπονοούμενα,  ο ίδιος ο τρελαμένος δικτάτορας. Και όσο κι αν μοιάζει ως εφιάλτης τετοιο σενάριο, δεν είναι καθόλου τέτοιο.

3. Νίκος Μαστοράκης για την κηδεία της Λάσκαρη: Δεν της άξιζε αυτό το αποχαιρετιστήριο -Ούτε το ντεκολτέ της Βάνας Μπάρμπα
Νίκος Μαστοράκης για την κηδεία της Λάσκαρη: Δεν της άξιζε αυτό το αποχαιρετιστήριο -Ούτε το ντεκολτέ της Βάνας Μπάρμπα

Είναι πασίγνωστο και υπογεγραμμένο από σώφρονες και  σοβαρούς  ανθρώπους παγκόσμια : Το  σύστημα, σε όλες τις εκφάνσεις και τις παραμέτρους του, υπηρετείται από ό,τι χειρότερο υπάρχει στις κοινωνίες σε έμψυχο υλικό.

Κυβερνήσεις ,στρατός, οικονομικό-τραπεζικό, νομικό, εκπαιδευτικό  σύστημα, βιομηχανίες παραπληροφόρησης-ακροάματος- θεάματος, για να μείνουμε στα πιο «χτυπητά», ως κορυφαία και με άμεσες επιπτώσεις παθογένειας  στα ευρύτερα κοινωνικά  στρώματα, εξουσιάζονται και  υπηρετούνται από «αλητήριους». (Ο όρος στην ηθική του κυρίως σημασία ,εκτός από  την αξιοκρατική ή άλλη συναφή στη έννοια της ικανότητας και της αξιοσύνης).

Τέτοιος  εσμός  άθλιων, ανήθικων ανθρώπων, που τους χαρακτηρίζουμε έτσι, επειδή  διακατέχονται  σε μεγάλο βαθμό από   ιδιότητες  αφυσικότητας,  υπανθρωπίας, μισανθρωπίας, πέραν της ανικανότητας ή της μετριότητάς τους,  συναντάμε φυσικά και στη χώρα μας.  Σε μια Ελλάδα, που εκτός των άλλων, έχει και το… πλεονέκτημα της ευδοκίμησης  της… «φαιδράς πορτοκαλέας», ευκολότερα και  σε διάφορες ποικιλίες παράγονται εδώ «φρούτα» σαν αυτά που περιγράψαμε.

΄Ενα τέτοιο τώρα  προϊόν  υποκουλτούρας της βιομηχανίας θεάματος, σεσηπός, μάλιστα και όζον πλέον, λόγω παροπλισμού και ως εκ τούτων σφόδρα επιβλαβές, είναι και ο επιτιμητικώς  λαλήσας περί των αδόκιμων σε παρουσία, περιεχόμενο και ενδυματολογικών επιλογών προσώπων  στην κηδεία της άρτι αποθανούσης ηθοποιού Ζωίτσας Λάσκαρη-Λυκουρέζου,  Νίκος Μαστοράκης . Εκτός των άλλων, που ήταν άπρεπα, κατακεραυνώνει   στο επικήδειο     twitter  του τη Βάνα Μπάρμπα για το βαθύ ντεκολτέ της.

Δηλαδή, ως τί θα ήθελε, αν όχι με βυζιά έξω, ο προσφάτως ανανήψας ως ηθικολολόγος ,παλαιός πορνοποιός- παραγωγός σκηνών, να πήγαινε στην κηδεία μιας αιωνίως ημίγυμνης στο πανί  και στο σανίδι, “πριμαντόνας”  Ζωής Λάσκαρη, η επίσης, κατάγυμνη τούτη στις …καλλιτεχνικές της σκηνές,  συνάδελφό της   Βάνα Μπάρμπα; Ντυμένη ως …Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα ή  Ρόζα Λούξεμπουργκ;

Και να μην ξεχάσουμε και τούτο: Στον ίδιο ιντερνετικό επικήδειο, τολμά ο… ποιητής να προχωρήσει και σε  οξύμωρη υπέρβαση , σε σουρεαλιστική σκηνή κηδείας , όπου η ίδια η θανούσα και κηδευόμενη Ζωίτσα θα ξεκαρδιζόταν  στα γέλια, λέει, από τέτοιες φαιδρές και…ανήθικες παρουσίες στο ξόδι της. “Θου, Κύριε”!

  

Γνωστή η χαμέρπουσα και σιχαμερή πορεία του ανδρός. Από εποχής Πολυτεχνείου (1973) και  ντροπιαστικής  ανάκρισης των συλληφθέντων φοιτητών στη ραδιοφωνική εκπομπή του, ως τη λοιπή πορεία του, άλλοτε ως   σκηνοθέτης και παραγωγός ραδιοφώνου -τηλεόρασης και άλλοτε στο  ξετσίπωτο  πόστο , ως τηλεο-προαγωγός-ντελάλης νεανικής,  γυναίκειας σάρκας  στα διάφορα τηλεοπτικά κρεοπωλεία τύπου ΑΝΤ1. ΄Οντως, σ΄αυτά, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως διέπρεψε ο  καλλιστειο-μαστροπός Νίκος Μαστοράκης.

Οπότε, λογικά και δικαίως ανατρίχιασε, όπως λέει ο ίδιος,  παρακολουθώντας τηλεοπτικά την κηδεία της προσφιλούς του «Ζωίτσας». Αυτής «της μοναδικής γυναίκας με εκείνο το θρασύτατο, πηγαίο, κελαριστό γέλιο της ορθάνοιχτης φωτεινής ψυχής της» ,όπως την περιγράφει,  για την οποία και εμείς εδώ στο άκουσμα του θανάτου της και έμπλεοι οργής  και αγανάκτησης από τη διαπίστωση πως τελικά πάντα οι χειρότεροι «δεδικαίωνται» και ως τεθνεώτες από τα πλήθη , της  είχαμε καταλογίσει παλιότερα:

Ζωή Λάσκαρη: Υπουργείο Θρησκευμάτων από άθεους (24/9/2015)

  Με post στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η γνωστή ηθοποιός κάνει λόγο για «άθεους» , σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η πίστη έσωσε τη χώρα από πολλά δεινά» …Το σημαντικότερο, μια χώρα που το 97% των πολιτών της αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί ορθόδοξοι, μια χώρα της οποίας η θρησκεία αποτελεί διαχρονικό πυλώνα των ηθών, των εθίμων, της παράδοσης, της Ιστορίας της, θα βρεθεί υπο την εποπτεία μιας ομάδας που αρνείται την ύπαρξη του Θεού και άρα δεν πιστεύει στο θαύμα της ελληνικής ιστορίας όπου θρησκεία (δηλαδή πίστη) και κοινωνία συμπορεύονται. Και η συμπόρευση αυτή υπήρξε διαχρονικά συμπαγής, αλώβητη, σχεδόν μεταφυσική. Και έσωσε την χώρα απο πολλά δεινά. Κρατάει και θα κρατάει την χώρα και την κοινωνία ενωμένα. .. Είναι προφανές όμως πως τίποτα δεν θα ξεριζώσει (όπως τίποτα δεν ξερίζωσε) με όποιον τρόπο και να δρομολογηθεί, την πίστη, την χριστιανορθόδοξη θρησκεία απο το υποσυνείδητο και τις ψυχές των Ελλήνων».
΄Ελα τώρα βρε, Ζωή κι εσύ, που μας το παίζεις   χριστιανή στα γεράματα. Μέχρι  πρό τινος, όσο το «λέγανε» τα καλλίγραμμα πόδια σου, είχες άλλα μυαλά.   Φρόντιζες με το…πολύ αζημίωτο  και τα εξέθετες σε κάθε ευκαιρία στην κοινή θέα. Δεν είναι και τόσο χριστιανικό αυτό, έτσι;
…Βέβαια, δε σας ζητάμε να ντρεπόσαστε. Εδώ οι Καθολικοί για αιώνες αιματοκύλησαν τον κόσμο και ούτε που άλλαξαν μυαλά. Ούτε μια πραγματική συγγνώμη δε ζήτησαν.
 Και μη μου  πεις πως εσείς είστε…Ορθόδοξοι. Οι ομόδοξοί σας ΣΕΡΒΟΙ ,Ορθόδοξοι κι αυτοί σαν κι εσάς, εν έτει 1995 («χτες», δηλαδή!) διέπραξαν γενοκτονία, μοναδική μετά τον πόλεμο. Εκτέλεσαν  στη Σρεμπρένιτσα 8.000 άντρες και αγόρια, επειδή ήταν….μουσουλμάνοι. ΄Εκαναν…εθνοκάθαρση και απομουσουλμανοποίηση τα τέρατα!
Γι΄αυτό, άσε Ζωή. Δε σε παίρνει γενικώς να βγαίνεις και να λες όσα γράφεις παραπάνω. «Η σιωπή είναι χρυσός».
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

Αll Woman Project: Η καμπάνια που προωθεί την αρετουσάριστη ομορφιά -Με κιλά και σημάδια [εικόνες]

φωτογραφία: instagram

φωτογραφία: instagram

Τα φυσικά χαρακτηριστικά δεν μας καθορίζουν ως γυναίκες. Η δύναμή μας και ο χαρακτήρας μας. Αυτά μας κάνουν γυναίκες».

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει το «Αll Woman Project», μία καμπάνια που «τρέχει» κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου και στοχεύει στην καλύτερη ζωή των κοριτσιών και των γυναικών παγκοσμίως προβάλλοντας μια αληθινή, όμορφη, θετική και μη ρετουσαρισμένη εικόνα των γυναικών μέσα από φωτογραφίας και βίντεο.

Το All Woman Project είναι έμπνευση της Γαλλίδας μοντέλου και μπλόγκερ Κλεμαντίν Ντεζού η οποία έχοντας μεγαλώσει σε μια χώρα με πολύ αυστηρά στάνταρ για το πώς πρέπει να είναι το «τέλειο» σώμα.
Έπρεπε να αλλάξει ήπειρο(!) για να καταλάβει ότι όταν μιλάμε για το γυναικείο σώμα δε χωράνε λέξεις όπως «στάνταρ» ή «πρότυπα».

«Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα, κάθε καλοκαίρι είναι η ώρα που πρέπει να φορέσει το μαγιό της και να βγει στην παραλία. Το ίδιο ισχύει και για μένα φυσικά».

«Από τα 10 μέχρι τα 22 μου χρόνια, ήμουν μονίμως σε δίαιτα. Προσπαθούσα πάντα να μοιάσω σε κάποια άλλη. Μέχρι που μετακόμισα στο Μαϊάμι.

Εκεί, όλοι κυκλοφορούσαν με το μαγιό όλο το χρόνο και ανεξαρτήτως κιλών.

Αυτό ήταν πολύ απελευθερωτικό γιατί με έκανε να καταλάβω ότι δεν είμαι τόσο διαφορετική ή «αφύσικη». Εκεί μπορούσα να είμαι ο εαυτός μου χωρίς να ντρέπομαι γι’ αυτό», λέει η Ντεζού.

Για να επιτευχθεί ο στόχος του All Woman Project στο κίνημα συμμετέχουν μοντέλα, fashion και fitness blogger καθώς και personal trainer.

Όλες τους γυναίκες με διαφορετικές ηλικίες, κιλά, σωματότυπους και εθνικότητες που έχουν καταφέρει, με τη στάση τους, να καταρρίψουν τα στερεότυπα και να ξαναγράψουν τους κανόνες ομορφιάς με τους δικούς τους όρους.

Το κίνημα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψυχολογία των κοριτσιών και για το λόγο αυτό διοργανώνει εργαστήρια και διαλέξεις σε σχολεία για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης.

«Πιστεύουμε ότι τα κιλά, η ηλικία ή το χρώμα δεν μας περιορίζουν ως μοντέλα ή ως γυναίκες.
Πιστεύουμε ότι όλοι οι σωματότυποι, οι ηλικίες και οι εθνότητες αξίζουν να εκπροσωπούνται στη μόδα και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βοηθώντας τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο να αισθάνονται θετικά και σίγουρα για τον εαυτό τους, ανεξάρτητα από το πώς μοιάζουν ή από τα «ελαττώματα» που νομίζουν ότι έχουν. Μας αρέσει μια όμορφη γυναίκα χωρίς ρετούς!».

β. Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΧΕΙ ΣΤΙΛ
Το φόρεμα των 2.700 ευρώ της Μελάνια Τραμπ που έγινε ανάρπαστο [εικόνες]
Φωτογραφία: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Το στιλ της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ παρακολουθείται από τα media, με την εκάστοτε κυρία που βρίσκεται σε αυτή την θέση από την εποχή της Τζάκι Κένεντι να κρίνεται για τις επιλογές της.

Και αυτό γιατί το στιλ της Πρώτης Κυρίας έχει θεωρηθεί από πολλούς σύμβολο του αμερικανικού πολιτισμού.

Η Μελάνια Τραμπ βρίσκεται και για λόγους μόδας στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης, με τις επιλογές της να κρίνονται από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Σε μια πρόσφατή της η εμφάνιση η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε να φορέσει φόρεμα του ισπανικού brand Delpozo, που φαίνεται να αγαπά ιδιαίτερα. Το φόρεμα είναι λευκό με έντονο κάτω μέρος σε εκρού και λαδί αποχρώσεις.

Παρά την υψηλή τιμή του, κοστίζει 2.715 ευρώ, το φόρεμα έγινε ανάρπαστο, με πολλές κυρίες αν θέλουν να υιοθετήσουν το στιλ της Μελάνια Τραμπ.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μελάνια προτιμά ρούχο του συγκεκριμένου ισπανικού brand. Στις αρχές Ιουλίου είχε επιλέξει ένα μπλε φόρεμα με ροζ και μπλε ρίγες στο ταξίδι της στην Πολωνία.