ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

                                           ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι που μας ανάγκασαν να αναστείλουμε τη λειτουργία του Homo-Naturalis ή να υπάρξει κάποια άλλη, θετική εξέλιξη στην όλη υπόθεση, θα περιοριστούμε στον  καθημερινό σχολιασμό επίκαιρων θεμάτων  από  επαναδημοσιεύσεις, κειμένων, δηλαδή, που είχαμε ανεβάσει εδώ  παλιότερα.

___________________________________________________________________

Τι θα γίνει αν ο Κιμ πραγματοποιήσει την απειλή του για βόμβα υδρογόνου -Τα σενάρια καταστροφής
Φωτογραφίες: ΑΡ

Η πιθανότητα να κάνει πράξη η Βόρεια Κορέα την απειλή περί «δοκιμαστικής πυροδότησης της ισχυρότερης βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό», που διετύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της, Ρι Γιονγκ Χο, λίγο μετά το οργισμένο κατά του Τραμπ τηλεοπτικό διάγγελμα του Κιμ Γιονγκ Ουν, έχει σημάνει συναγερμό στη διεθνή κοινότητα.

Ειδικοί προσπαθούν να μαντέψουν τις επόμενες κινήσεις της Πιονγιάνγκ και να ερμηνεύσουν τις συνέπειές τους.

Πυρηνική έκρηξη στον αέρα

Σύμφωνα με ανάλυση του Ανκίτ Πάντα, ειδικού σε θέματα που αφορούν στη Βόρεια Κορέα και συνεργάτη του The Diplomat, στο BBC, το κομμουνιστικό καθεστώς θα μπορούσε να διεξάγει μια «πυρηνική έκρηξη στον αέρα» (πρόκειται για τη λεγόμενη «ατμοσφαιρική έκρηξη» , κατά την οποία η σχηματιζόμενη πύρινη σφαίρα στο μέγιστο μέγεθός της δεν εφάπτεται με την επιφάνεια της Γης ή της θάλασσας.) Αυτό θα μπορούσε να γίνει με δύο τρόπους.

Ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας θα μπορούσε να τοποθετήσει την πυρηνική συσκευή που δοκίμασε στις αρχές του μήνα σε πύραυλο που θα εκτοξεύσει πάνω από την Ιαπωνία στον Ειρηνικό Ωκεανό, ώστε να αποδείξει την αξιοπιστία του πυρηνικού του οπλοστασίου και να αναγκάσει έτσι τον Τραμπ να αποδεχθεί «την ισορροπία του τρόμου» με τη Βόρεια Κορέα, δηλαδή μια κατάσταση σταθερής πυρηνικής αποτροπής.

Δεδομένης δε της ανεπάρκειας των υφιστάμενων αμερικανικών και ιαπωνικών αντιπυραυλικών συστημάτων, είναι μάλλον δύσκολο να αναχαιτισθεί ένας τέτοιος πύραυλος.

Η λογική αυτή των Βορειοκορεατών έχει βάση, όπως απέδειξε και η τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Κίνας τη δεκαετία του 1960. Την εποχή εκείνη οι Αμερικανοί αμφισβητούσαν τις πυρηνικές δυνατότητες του Πεκίνου, μέχρι τη στιγμή που οι Κινέζοι τοποθέτησαν ένα πυρηνικό όπλο σε πύραυλο και προχώρησαν σε «ατμοσφαιρική έκρηξη». Μόνον τότε η Ουάσιγκτον αποδέχθηκε την Κίνα ως σοβαρή πυρηνική δύναμη, θυμίζει ο ειδικός σε θέματα ελέγχου εξοπλισμών του Κέντρου Διεθνών Σπουδών Middlebury στο Μοντερέι, Τζέφρι Λιούις.

Οι πιθανές συνέπειες

Ωστόσο, οι κίνδυνοι μιας τέτοιας δοκιμής είναι τεράστιοι. Αεροσκάφη και πλοία που θα κινούνται στην περιοχή του στόχου ενδέχεται να καταστραφούν μαζί με τα πληρώματά τους δεδομένου ότι η Βόρεια Κορέα δεν προειδοποιεί για τις εκτοξεύσεις σε αντίθεση με άλλες χώρες που δοκιμάζουν τακτικά βαλλιστικούς πυραύλους.

Ένα ακόμη πιο εφιαλτικό σενάριο θα ήταν να εκραγεί πρόωρα ο πύραυλος και να πέσει στην Ιαπωνία. Οι συνέπειες θα ήταν τόσο καταστροφικές που θα πυροδοτούσαν μια πυρηνική σύρραξη αντιποίνων.

Προκειμένου να περιορίσει τους κινδύνους η Πιονγιάνγκ θα μπορούσε αντί για πύραυλο να φορτώσει μια βόμβα υδρογόνου σ’ ένα πλοίο και να το στείλει να κάνει τη δοκιμή στη θάλασσα. Ωστόσο, οι πιθανότητες να εντοπίσουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών το βορειοκορεατικό σκάφος και να το αναχαιτίσουν είναι υψηλότερες.

Μια πυρηνική έκρηξη στον αέρα θα συνιστούσε το αποκορύφωμα των προκλήσεων από τη Βόρεια Κορεά όσον αφορά στις πυρηνικές της δοκιμές και θα μπορούσε ενδεχομένως να πυροδοτήσει μια στρατιωτική σύγκρουση, εάν ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία αποφασίσουν ότι τελείωσαν τα όρια της ανοχής τους.

Ευτυχώς, όμως, η Πιονγιάνγκ έχει αποδείξει ότι αναγνωρίζει την ύπαρξη «κόκκινων γραμμών» για τη διεθνή κοινότητα. Μετά από κάθε πυρηνική της δοκιμή, για παράδειγμα, σπεύδει να επισημαίνει ότι δεν έχει προκληθεί ζημιά στο περιβάλλον σε μια χειρονομία «υπευθυνότητας», παρά την προκλητική της συμπεριφορά.

____________________________________________________________

                                                           1.
Κιμ Γιονγκ Ουν: Πού ξοδεύει την αμύθητη περιουσία των 4,2 δισ. ευρώ ο εκκεντρικός ηγέτης

 

Προ ημερών,  ένας αναλυτής από το Χάρβαρντ και 2-3 μέρες πριν η Λιμπερασιόν ,μας διαβεβαίωσαν με…φοβερά και τρομερά αποδεικτικά στοιχεία πως ο  ανωτέρω εικονιζόμενος «Μπούλης» μετά της εριτίμου κυρίας  του,   στέκεται καλά στα μυαλά του και δεν είναι επικίνδυνα παρανοϊκός, όπως υποστηρίζουμε εμείς. Ποια είναι η αλήθεια;
Μα, η ίδια του η ζωή, η συμεριφορά του,ως άτομο  και ηγέτης, αποδεικνύουν πως όχι απλώς δεν έχει κουκούτσι λογική, αλλά είναι πραγματικά άρρωστος, τρελαμένος. Ποιος λογικός άνθρωπος, και μάλιστα, όταν είναι ηγέτης σε μια χώρα που λιμοκτονεί στην κυριολεξία  ,ξοδεύει περίπου 25,2 εκατ. ευρώ το χρόνο για να εισάγει ουίσκι και κονιάκ; (!)
Παρανοϊκό άτομο, και ως εκ τούτου σφόδρα επικίνδυνο,  για την υφήλιο ολόκληρη με τους διαπλανητικούς πυραύλους που μπορούν να ρίξουν πυρηνικά παντού και όχι μόνο σε Αμερική  και Ιαπωνία.  Και το  καταπληκτικό είναι πως όλοι οι…αρμόδιοι  ξύπνησαν μόλις  «σήμερα το πρωί» και ανακάλυψαν πως ο παλαβιάρης   Κιμ Γιονγκ Ουν,που μισεί το δυτικό τρόπο ζωής για τους υπηκόους του, αλλά ο ίδιος ζει μέσα στη χλιδή και την παραλυσία της Δύσης, έχει πυρηνικό οπλοστάσιο ικανό να τινάξει τον πλανήτη στον αέρα.
Ο παραπάνω αναλυτής από το Χάρβαρντ, να μην ξεχνάμε,  ήταν σύμβουλος του Ομπάμα και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του προγράμματος του εξοπλισμού της Β.Κορέας από το 1995.  Και δεν έκανε απολύτως τίποτα ο πανάθλιος.  Σήμερα που φούντωσε το θέμα, βγήκε ο  εγκληματίας με συνεντεύξεις να μας πει,και δεν ντρέπεται,  πως …δεν ήξερε,δεν άκουσε δεν είδε.
Μαζί με τον  Κιμ Γιονγκ Ουν στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο πρέπει να καθίσουν όλοι αυτοί που ή είναι ή ανεπαρκείς και αδιάφοροι σε τέτοιες άκρως υπεύθυνες θέσεις  ή χρηματίζονται ,για να κάνουν πως δε βλέπουν. Τεράστια η ευθύνη τους. Για να μην  υπενθυμίσουμε πως αμείβονται αδρά για να ασκούν καθήκοντα σε   αυτές τις «λεπτές» θέσεις, να διαφυλάσσουν ,δηλαδή, τον  κόσμο από επικίνδυνες καταστάσεις, όπως αυτή σήμερα που δημιούργησε ο  δικτάτορας  της Β. Κορέας.
Η Αμερική, επίσης, οφείλει να απολογηθεί,ως χώρα. Γιατί, για παράδειγμα, δεν έχασαν καιρό να εισβάλουν στο Ιράκ, όταν  πληροφορήθηκαν πως ο Σαντάμ διέθετε οπλοστάσιο χημικών (αμφισβιτείται από πολλούς ειδήμονες),  και δε δίστασαν να τον κρεμάσουν;  Γιατί τόσα χρόνια δεν έκαναν το ίδιο με τη δυναστεία  Κιμ,που ήταν φανερό πως ,αφού ούτε στη χώρα της σεβόταν την έννοια ΄Ανθρωπος  ,γιατί να το κάνει για την παγκόσμια κοινότητα; Μήπως γιατί δεν είχαν πετρέλαια να «βάλουν χέρι» οι Αμερικανοί στη Β.Κορέα;
Πώς «φυτρώνου πάντα εκεί που δεν τους σπέρνουν», όταν  τα συμφέροντά τους το απαιτούν και τόσες δεκαετίες άφηναν τους ΒορειοΚορετάτες να φτάσουν οπλικά εδώ που βρίσκοντια σήμερα; Δεν πρέπει να απολογηθούν κάποτε οι αμερικανικές κυβερνήσεις για όλα αυτά τα τραγικά και ανιστόρητα  λάθη, από τα οποία πολλά,  δεν ήταν καθόλου τέτοια. ΄Ηταν καθαρή σκοπιμότητα, συμφέροντα και «παιχνίδια». Οφείλουν να απολογηθούν στην ιστορία.

2.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ Β. ΚΟΡΕΑ: Ο ΤΡΑΜΠ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (3/9/2017)

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια για να συζητήσουν την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σόντερς.

«Ο πρόεδρος και η ομάδα του για την εθνική ασφάλεια θα έχουν μια συνάντηση για να συζητήσουν περαιτέρω αργότερα σήμερα. Θα ενημερώνουμε όταν απαιτείται», συμπλήρωσε.

Το ΝΑΤΟ γνωρίζει πολύ καλά ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υποδαύλιση της παρανοϊκής αδιαλαξίας και   συμπεριφοράς του  δικτάτορα της Β. Κορέας.  Κι αυτός δεν είναι άλλος από το Ρώσο δικτάτορα Πούτιν.
 Γνωρίζουν επίσης  Αμερική και Ευρώπη  για ποιους λόγους επέλεξε ο «Τσάρος» αυτή την εποχή, για να εξωθεί σε τέτοιες προκλήσεις  τον «υποτακτικό» του σύμμαχο της Πιονγιάνγκ.  Για το προφανές. Τον αντιπερισπασμό.
 Το αμέσως επόμενο στάδιο του σχεδίου Πούτιν, που ξεκίνησε με την κατάληψη της Α.Ουκρανίας, είναι η διείσδυση στο «υπογάστριο» της Ευρώπης, που δεν είναι άλλο από την περιοχή της Μολδαβίας.   Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή,πότε θα επακολουθήσει η …πρόσκληση στα ρώσικα στρατεύματα από την απισχισθείσα Υπερδνειστερία,  για να… επιβάλουν την τάξη και να σώσουν τους ομεθενείς τους στην περιοχή, που κινδυνεύουν από τους…Ρουμάνους!
Αν  ο Κιμ Γιονγκ Ουν χοντρύνει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι στην περιοχή του  και υπάρξει περίπτωση οι αμερικανικές, στρατιωτικές δυνάμεις να εμπλακούν σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Β.Κορέας, είναι αυτονόητο πως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να ανοίξουν και νέο μέτωπο, εξίσου επικίνδυνο,  με τους Ρώσους στην Ευρώπη.
΄Ετσι, ο δικτάτορας Πούτιν, θα μπορέσει κι εδώ, όπως και στην Ουκρανία, να παρουσιάσει «τετελεσμένα», αφού καμιά στρατιωτική  αντίδραση ούτε στην επιχείρηση «απόσχιση  Α. Ουκαρνίας» υπήρξε, ούτε στην επόμενη προώθηση των ρώσικων στρατευμάτων στη Μολδαβία θα υπάρξει. Η εφαρμογή του ρώσικου αυτού σχεδιασμού, αν δεν προηγηθεί  απασχόληση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο μέτωπο της Κορέας, δε θα  πραγματοποιηθεί ποτέ, αφού τούτη τη φορά είναι σίγουρο πως το ΝΑΤΟ δε θα επιτέψει σε καμιά περίπτωση την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερδνειστερία.
Η Ευρώπη μόνη της είναι ανίκανη να αντισταθεί. Το ΝΑΤΟ χωρίς τους Αμερικανούς είναι  ανύπαρκτο. Κι αυτό είναι γνωστό σε όλους.Πόσο μάλλον στο Ρώσο δικτάτορα.
Μέτωπο στην Κορέα των Αμερικανών, σημαίνει αδυναμία ανάληψης στρατιωτικής δράσης στην Ευρώπη ,αν τα ρώσικα στατεύματα προωθηθούν στη Μολδαβία. Και, αν υπάρχει σε εξέλιξη τέτοιο ρώσικο σχέδιο, ή θα εκδηλωθεί ως τα μέσα Οκτωβρίου ή στις αρχές της ΄Ανοιξης. Κι αυτό λόγω καιρικών συνθηκών στην περιοχή. Επομένως, μπορούμε να γνωρίζουμε την έναρξη της εφαρμογής του ρώσικου σχεδίου, αφού παραμονές της επιχείρησης αυτής, θα ξεκινήσει και η Β. Κορέα να προκαλεί άμεσα πια και θρασύτερα  τους Αμερικανούς σε πόλεμο.
 Αλλά, ο πόλεμος αυτή τη στιγμή δεν είναι λύση. Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να πέσουν στη παγίδα. Δεν πρόκειται ο δικάτορας της Β. Κορέας να χτυπήσει με πυρηνικά τη χώρα τους. Θα προκαλέσει τους γείτονες, όμως, συμμάχους τους.
Η αυτοσυγκράτηση είναι η πρώτη και βασική στάση των Αμερικανών στις προκλήσεις που θα ακολουθήσουν. Η δεύτερη και πιο ουσιαστική δραστηριότητα ,θα πρέπει να αφορά τη σύλληψη του Κιμ Γιονγκ Ουν  με κάθε τρόπο και η προσαγωγή του στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο. Αν συμβεί αυτό, ο Ρώσος δικτάτορας θα γνωρίζει πως φτάνει γρήγορα και η δικιά του σειρά . Οπότε, είναι δύσκολο πλέον να ασχοληθεί  με την εφαρμογή του σχεδίου  ρώσικη στρατιωτική διείσδυση, μέσω Μολδαβίας ,στα Βαλκάνια και τη Μαύρη θάλασσα.
Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε  κρίσιμες στιγμές. Αυτοσυγράτηση και εγρήγορση είναι  η πιο ενδεδειγμένη στάση  αυτές τις ώρες.