ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ” Α μπε μπα μπλομ” (https://www.youtube.com/watch?v=r_p3-MPdoR4)

                                     ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι που μας ανάγκασαν να αναστείλουμε τη λειτουργία του Homo-Naturalis ή να υπάρξει κάποια άλλη, θετική εξέλιξη στην όλη υπόθεση, θα περιοριστούμε στον  καθημερινό σχολιασμό επίκαιρων θεμάτων  από  επαναδημοσιεύσεις, κειμένων, δηλαδή, που είχαμε ανεβάσει εδώ  παλιότερα.

_________________________________________________________
                                  21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017
Δεν φεύγει η Eldorado Gold από την Ελλάδα -Η ανακοίνωση της εταιρείας
Δεν φεύγει η Eldorado Gold από την Ελλάδα -Η ανακοίνωση της εταιρείας

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Eldorado Gold Corporation ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της θυγατρικής της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.”. Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το Ελληνικό Κράτος βάσει μίας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)».
__________________________________________________________________

                                               11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017
Μια ημέρα μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για… επενδύσεις στην Ελλάδα
«Φεύγει» η Eldorado Gold από την Ελλάδα

PROTOTHEMA-Οικονομία

Ακρότητες απο κυβερνητικα στελεχη
Κατακραυγή για την κυβέρνηση με την φυγή της Eldorado Gold από την Ελλάδα
Ελεύθερος Τύπος
H Eldorado Gold αναστέλλει τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα λόγω καθυστερήσεων στην αδειοδότηση
«Σήμα επιτάχυνσης της διαπραγμάτευσης» η ανακοίνωση, εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς: «Η κυβέρνηση θέλει κάθε επένδυση που κινείται σε νόμιμα πλαίσια» Γ. Κουμουτσάκος: Οι επενδύσεις φεύγουν, η ανεργία έρχεται
H Eldorado Gold αναστέλλει τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα λόγω καθυστερήσεων στην αδειοδότηση

_____________________________________________

 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (11/2/2016)
…Το σπουδαιότερο φυσικά είναι η απόκρυψη της είδησης, η χάλκευση, η παραποίηση. Οι «Προκρούστες» της πληροφορίας, ανάλογα με το πού στοχεύουν, όχι μόνο την ακρωτηριάζουν και μάλιστα τις περισσότερες φορές οικτρά,αλλά και όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια ή αποποιούνται την ευθύνη ή «νίπτουν τας  χείρας» τους. Γνωστά αυτά.
Σε τέτοιες χαβούζες     πορεύονται και τέτοιες μεθόδους χρησιμοποιούν τα  μίσθαρνα όργανα της εμπορικής δημοσιογραφίας για να αγρεύσουν είδηση, που θα τη μετατρέψουν μετά σε σκουπίδι. Δεν είχε,επομένως, άδικο ο (κι αυτός κακός), μακαρίτης δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης που έλεγε συνεχώς  πως στο συνάφι τους «ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του».
Η πρώτη και χρόνια (αθεράπευτη) παθογένεια του «Τύπου» (και όχι μόνο του ελληνικού) είναι ο κερδοσκοπικός του χαρακτήρας  και  η προπαγανδιστική του υποδομή  . Η εξάρτησή του από  αφεντικά  και άλλα  ιδεοληπτικά κέντρα ,η δουλική υποταγή των εκπροσώπων και των εργαζομένων  στο «εργοδότη» τον καθιστούν ανίκανο ως «τέταρτη εξουσία» να υπηρετήσει την είδηση και να διαφυλάξει, να  παρουσιάσει φρέσκια, αμόλυντη, αυθεντική την πληροφορία. Οπότε, ύστερα  από τέτοιου είδους  «χειρουργικές επεμβάσεις»  και  οι κρίσεις φυσικά που επιχειρούν οι τάχα μου αναλυτές μιας εντελώς κακοποιημένης  είδησης, μιας πληροφορίας, ενός γεγονότος, είναι προσαρμοσμένες και υποχρεωτικά εξαρτημένες από  την παραμόρφωση της  είδησης.
Από  εδώ ξεκινούν όλα το δράμα και τα φυσικά τα αρρωστήματα της εμπορικής δημοσιογραφίας. Και για το λόγο αυτό,  ουδείς συνειδητοποιημένος πολίτης  με υγιή ιδεολογικό εξοπλισμό συγχωρείται είτε να ενημερώνεται- τρέφεται απ΄αυτή , είτε να ανέχεται και να αδιαφορεί για τις συνέπειες από τέτοιου   είδους  επαίσχυντη παραπληροφόρηση.
Αλλά, δε φτάνει μόνο να περιφρονεί ο πολίτης τέτοιους σκουπιδότοπους και  να αρνείται να τραφεί  από τα σκουπίδια τους. Οφείλει να  βγει μπροστά, να κηρύξει πόλεμο στους «Χατζηνικολάου». Και η επίθεση αυτή βέβαια, δεν έχει να κάνει ούτε με την εκτόξευση ρουκετών στις «χωματερές» τους, ούτε με το γιαούρτωμά τους. Το Σύστημα τρέφεται από τέτοιες ενέργειες, που φανατίζουν τη μάζα στην οποία στηρίζεται. ΄Αλλωστε, ξέρουμε όλοι μας πολύ καλά πως έχει χιλιάδες άλλα τέτοια   ζόμπι να  αντικαταστήσει τις απώλειες, αν τους χάσει αυτούς. (Πότε θα καταλάβουν μερικοί αιθεροβάμονες και άλλοι αψίκοροι  τα αυτονόητα;)
Πόλεμος εναντίον τους σημαίνει ξεσκέπασμα,  ξεβράκωμα,  εξευτελισμός  τους.  Απώλεια κύρους, τράβηγμα της μάσκας , παράδοση σε κοινή θέα  ενός «γυμνού βασιλιά» .Αυτό δεν αντέχουν. Εκεί τους χτυπάς την καρδιά . Τους αφαιρείς το μύθο του ειδικού,του γνώστη, αλλά και του φίλου, που νοιάζεται  για τον πολίτη, τα ατομικά σου δικαιώματα, εν τέλει για τη δημοκρατία , να γίνει η ζωή του τόπου καλύτερη .Κι αυτό το ξεσκέπασμα  σημαίνει αποκλεισμό,  αποπομπή από το προσκήνιο, αναίρεση της εμπιστοσύνης στις  χαλκευμένες  πηγές «ενημέρωσης» και τους  βιαστές τους,  ακόμα και από μια κοινωνία, υπνώτουσα,όπως είναι η ελληνική.
Αλλά ο  πόλεμος δεν είναι μια κι έξω. Είναι ένα σύνολο από μάχες. Με όλα τα όπλα και τα μέσα. Η συσπείρωση και η δραστηριοποίηση  των ιδεολογικά «όμοιων», είναι μια από τις ισχυρότερες τέτοιες  μάχες.
΄Ομως, οι πολίτες που θα συσπειρωθούν οφείλουν να έχουν ιδεολογικό μπούσουλα, κοινά αποδεκτές αρχές, αξίες, ιδεολογία. Υπάρχουν «εσκαμμένα» που δεν παραβλέπονται ούτε ξεπερνιούνται. «Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα», Αγανακτισμένος αχταρμάς των πλατειών, «γραβάτες», τρακτεράδες, αγροτοσυνδικαλιστάδες  κάνουν κουμπαριά μεταξύ τους και τακιμιάζουν. Με μας τους ιδεολογικά αδερφοποιτούς,  ΠΟΤΕ.
Και μια από τις βασικές αρχές της συσπείρωσης των συνειδητοποιημένων Πολιτών,είναι εκείνη που εμπεριέχεται στη σοφή ατάκα, πως  » νέο κρασί δεν μπαίνει σε παλιό ασκί» .Βράζει, γίνεται δυνατό το «πιόμα του Διονύσου».  Δεν αντέχει να το κρατήσει ένα  πολυκαιρισμένο ασκί, ένα  σάπιο βαρέλι. Και ποιο είναι το νέο κρασί και ποιο το παλιό ασκί-βαρέλι, θα το αναλύσουμε,όταν έρθει η ώρα του  σε άλλο κείμενό μας.