ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Αποχώρησε από το Mega ο Ιβάν Σαββίδης- Πούλησε τις μετοχές σε ρωσική εταιρεία
ο ιβαν σαββιδης με τον αλεξη τσιπρα eurokinissi

Παρελθόν αποτελεί πλέον για το Mega ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο ομογενής μεγαλοεπιχειρηματίας δεν προτίθεται να συμμετάσχει στις εξελίξεις στο Μεγάλο Κανάλι, οι οποίες βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο.

Όπως ενημέρωσε το Mega Ρώσος επιχειρηματίας -στην κατοχή του οποίου βρίσκονται πλέον οι μετοχές που είχε αγοράσει ο Ιβάν Σαββίδης από τον Φώτη Μπόμπολα- ο κ. Σαββίδης δεν πρόκειται ούτε να καταβάλει κάποιο μισθό στους εργαζόμενους του καναλιού, ούτε και να μετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Το κανάλι ενημερώθηκε με επιστολή του Ρώσου επιχειρηματία Καβάντεφ, επικεφαλής της εταιρείας ΕΛΝΟΒΟ, στον οποίο πούλησε τις μετοχές του Μega ο Ιβάν Σαββίδης.

Η τελευταία εξέλιξη πάντως, η οποία έσκασε σαν βόμβα στη Μεσογείων, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Σαββίδη, ότι δηλαδή σκοπεύει να ρίξει στο Μega ακόμα και 25 εκατομμύρια ευρώ ή ότι θέλει να εξοφλήσει τους απλήρωτους εργαζομένους. Άγνωστα παραμένουν τα σχέδια του ομογενούς επιχειρηματία για το κανάλι «Ε».

Μιλάμε, δηλαδή,  για απευθείας  ανάθεση στους Ρώσους της προπαγάνδας για το δικτάτορά τους. Τέρμα οι αχυράνθρωποι, όπως ο Ιβάν.

Σου λέει, τί να κρυβόμαστε τώρα; ΄Ολοι μας πήρανε χαμπάρι πως είμαστε πράκτορες του Πούτιν στην Ελλάδα.  Κρύβονται αυτά; ΄Οχι,βέβαια. Δεν κρύβονται.

 Στο μεταξύ, στο “μεγάλο κανάλι” μαζί με τους Ρώσους, κουμάντο τώρα πια κάνουν οι Βαρδινογιάννηδες και ο …Βαγγέλας. (Μαρινάκης). ΄Ολη η αφρόκρεμα, μιλάμε.

Ο ΄Ελληνας πρωθυπουργός τί λέει για όλα αυτά; Συνεχίζει να υπολήπτεται τον Ρώσικο παράγοντα; Ζημιά κάνει στη χώρα οποιαδήποτε σχέση με το δικτάτορα της Ρωσίας.  Καμιά ωφέλεια.  Πρέπει τόσο καιρό να το έχει αντιληφθεί ο Αλέξης Τσίπρας.  Τότε που έκανε τα…κονέ μαζί του, ήταν ακόμα άπειρος. Τώρα πια ελπίζουμε πως ωρίμασε.

______________________________________________________________

 

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!  ΓΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ
  2. ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ
  3.  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ  ΝΕΑ  “ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ “
  4.  ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΠΟΡΝΟΦΥΛΛΑΔΕΣ. “ΜΕΜΝΗΣΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ”.
1. Δικαστική απόφαση-σταθμός -Ανοίγει τον δρόμο για κοινή επιμέλεια τέκνων
Ανοίγει ο δρόμος για την κοινή επιμέλεια τέκνων /Φωτογραφία: Shutterstock

Τον δρόμο της συνεπιμέλειας ανοίγει απόφαση που έλαβε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Σε συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων, το Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε την εναλλαγή των γονέων στην επιμέλεια τέκνων, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκτεταμένη εφαρμογή της κοινής επιμέλειας και από τους δύο γονείς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου (αριθμός 7121/2017), προβλέπεται ότι προσωρινά -και μέχρι την εκδίκαση της κύριας απόφασης- η επιμέλεια των τέκνων θα ασκείται εναλλακτικά, τους ζυγούς μήνες από τον πατέρα και τους μονούς από τη μητέρα, με δικαίωμα επικοινωνίας κάθε φορά από τον γονέα που δεν έχει την επιμέλεια κατά το διάστημα αυτό.

Χρόνια το γράφαμε εδώ και το ζητούσαμε. Να αναλαμβάνουν από κοινού την επιμέλεια του παιδιού οι διαζευγμένοι  γονείς.

Οι ΄Ελληνες δικαστές (δικαστίνες περισσσότερο) έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το αυτονόητο, το λογικό.  Αποφάσιζαν ,ακόμα και σε αποδεδειγμένα  κακό γονιό, αν ήταν  η μητέρα, να αναθέσουν την αποκλειστική επιμέλεια  του παιδιού.  Και ο πατέρας να το βλέπει σαν…κλέφτης κανένα Σάββατο ή Κυριακή! Κι αν του έκανε τη χάρη η τέως.  Αλλιώς, θα έπρεπε να τρέχει πάλι στα δικαστήρια, που σίγουρα δεν θα τον δικαίωναν.

Το …επιχείρημα να παίρνει σχεδόν πάντα την επιμέλεια η μητέρα; Τα λέγαμε πρόσφατα. “Μάνα δε βρίσκεται λέξη καμία…”!  Κι ακόμα  στους λόγους ανάθεσης επιμέλειας σε ένα γονιό ,επικαλούντο την…παιδαγωγική αρχή πως το παιδί πρέπει να έχει σταθερη κατοικία, μόνιμο περιβάλλον.  ΄Εστω κι αν αυτό ήταν κακό, αρκεί να είναι μητρικό. Τώρα, από πού βγαίνει αυτή η αντιπαιδαγωγική μπούρδα, μη ρωτάτε. Προσχήματα χρειάζονταν, όχι επιχειρήματα για τέτοιοες κατάπτυστες αποφάσεις.

 

2. Ο Rajoy ανακαλεί την Καταλανική αυτονομία, ενώ 600.000 Καταλανοί διαδηλώνουν για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων.
Indymedia

 

Συνεχίζουν στα Indymedia  να ανεβάζουν θέματα που στηρίζουν την εθνικιστική απόσχιση της Καταλονίας. Και δεν “κωλώνουν”  με την αντίφαση. Αντικρατιστές υποτίθεται πως είναι  στον ιστότοπο αυτό, αλλά κόπτονται για το αν θα γίνει    κράτος το…΄Εθνος των Καταλανών. Κανονική “τρικυμία εν τω κρανίω”, μιλάμε.

Τους γράψαμε χτες γι αυτό το θέμα. Η απάντηση ανέβηκε στις  “Συζητήσεις”. Μάλιστα, στην ίδια κατηγορία και στο  συγκεκριμένο θέμα (“Η Βόρειος ΄Ηπειρος είναι ελληνική”),  υπάρχει μια θαυμάσια ανάλυση (από Παλιούρας)  και αξίζει να τη διαβάσει κανείς:

Η δική μας απάντηση:

“Εμπεριστατωμένη η ανάλυση που ανέβασες και  σίγουρα καλύπτει σε  μεγάλο  μέρος όσους έχουμε ΚΑΙ μαρξιστική οπτική και αντίληψη για τα πράγματα. Με την ευκαιρία, μια και το μνημόνευσες , να σημειώσουμε πως όντως υπήρξε μεγάλη η απώλεια από το θάνατο δυο διανοουμένων με καταλυτική παρουσία στη σκέψη (την ορθή σκέψη), του Χρήστου Νάσιου και του Παναγιώτη Κονδύλη.
Στο θέμα μας, πάντως, παραμένουν, πέρα από τη θεωρητική προσέγγιση, πρακτικά ζητήματα, όπως αυτά που επί τροχάδην θα θίξουμε:
 Ερώτημα: Οι πολιτικοί, κοινωνικοί ακτιβιστές συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις, που δεν έχουν κανένα κοινωνικό αίτημα, δεν αφορούν   κάποιο ταξικό αγώνα ή διεκδίκηση ανθρώπινων δικαιωμάτων μειοψηφιών ή ατόμων;  Σε λαϊκές, δηλαδή, μαζώξεις από ένα συνονθύλευμα, αχταρμά οπαδών, διαφορετικής ταξικής, κοινωνικής και πολιτικής προέλευσης, που ,ναι,   μεν διεκδικούν την ικανοποίηση  αιτημάτων με  αγωνιστικότητα και παλμό, τα οποία όμως αιτήματα είναι καθαρά εθνικιστικά, πατριωτικά και   ρατσιστικά.
Παράδειγμα η Καταλονία . Είχαμε  μια προαναγγελθείσα και σκοπίμως  και σε όλους τους τόνους τονισθείσα κι από τις δυο πλευρές διεκδίκηση της απόσχισης μιας  εθνότητας, που αν διαφοροποιείται σε κάτι από τους υπόλοιπους κατοίκους της Ισπανίας, είναι αυτή ακριβώς η υπενθύμιση της διαφορετικότητας της φυλής ,ράτσας και των όποιων  άλλων παραδοσιακών-φολκλορικών ,πολιτιστικών, γλωσσικών και λοιπών  ιδιαιτεροτήτων.
Βεβαίως, εκτός απ΄αυτά υπάρχει και μια άλλη  διαφοροποιός αιτία με άλλες ίδιες  κινητοποιήσεις απόσχισης σε άλλες γωνιές του  πλανήτη . Κι αυτή δεν είναι άλλη από την πανθομολογούμενη οικονομική υπεροχή της εν λόγω περιοχής,  συγκρινόμενη με τις άλλες μέτριες ή φτωχές ισπανικές περιοχές. Μάλιστα, υπήρξε εδώ και πολλά χρόνια εκφρασμένη και  διακηρυγμένη  θέση των Καταλανών  πως « εμείς δε  θα ταϊσουμε άλλο  τους Ισπανούς και τους λαθρό μετανάστες τους»! Μόνο το νόμο  της τοπικής κυβέρνησης περί μετανάστευσης και  να δει κανείς (τον ανεβάσαμε παλιότερα εδώ),συνειδητοποιημένος πολιτικός ακτιβιστής και αλληλέγγυος ,θα φρίξει!
Τέτοια, λοιπόν, Καταλανική …επανάσταση δεν τη στηρίζω με τίποτα, γιατί δε με αφορά στο μέτρο που άλλες είναι οι δικές μου πολιτικές και κοινωνικές προτεραιότητες. Τις προσβάλει και τις υπονομεύει κιόλας. Ακόμα και ο δαρμένος από την Ισπανική καταστολή Καταλανός εθνικιστής δε θα με βρει αλληλέγγυο, αφού την ίδια ακριβώς βίαιη συμπεριφορά δείχνουν και οι δικοί του κατασταλτικοί  μηχανισμοί, ιδιαίτερα απέναντι στους μετανάστες, όπως λέγαμε παλιότερα.  Θύτες είναι αμφότεροι. Σιγά, που θα βγω στους δρόμους να συμπαρασταθώ σε δαρμένο Χρυσαυγίτη σε καμιά εθνικιστική και…αντιλαθρό πορεία τους (αν και δε γίνονται τέτοια …θαύματα) από  ΜΑΤατζή.
Ας τα βρουν μόνα τους τα έθνη και τα κράτη. Δεν έχω καμιά θέση να στηρίξω κανέναν τους, επειδή ακριβώς και με τους δύο αντιμαχόμενους έχουμε προ πολλού χωρίσει τα τσανάκια μας.
 ΄Αλλο παράδειγμα. Με την ιδεολογική, ακτιβιστική λογική και καθαρότητα που, αν  οι Μουσουλμάνοι (Τούρκοι) της Θράκης ξεσηκωθούν και διεκδικήσουν τα όποια καταπατημένα ατομικά τους δικαιώματα, θα σταθώ αλληλέγγυος στον αγώνα τους. ΄Όχι, όμως αν, ξεσηκωθούν  και ζητήσουν την ένωση  με τη …μάνα Τουρκία ή την αυτονομία τους. Καθαρά και προειρημένα  πράγματα.
3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ
Σε πολεμική διάθεση οι δικαστές: Κανένας Κατρούγκαλος και καμιά Αχτσιόγλου δεν θα μας κατατροπώσουν
Σε πολεμική διάθεση οι δικαστές /Φωτογραφία: Ιntime News

Πολεμικό είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των λειτουργών της Θέμιδας και της κυβέρνησης.

Αφορμή, οι περικοπές στις αποδοχές των συνταξιούχων, που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται αυτόν τον μήνα έως και κατά 980 ευρώ, όπως φανερώθηκε με τα όσα ακούστηκαν χθες στην πανδικαστική συνέλευση των ενώσεων των δικαστών.

«Κανένας Κατρούγκαλος και καμία Αχτσιόγλου δεν θα μας κατατροπώσουν», «Κάποιοι ερωτοτροπούν με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος», «Μεταξύ F-16 και ευημερίας των πολιτών, το δεύτερο είναι σημαντικότερο», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές φράσεις που ακούστηκαν.

Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά θεσμικό, είπαν με μία φωνή όλοι οι ομιλητές, υποστηρίζοντας ότι οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις έχουν ως μοναδικό σκοπό τη θεσμική τους απαξίωση, αλλά και να επιφέρουν χτύπημα στη λειτουργική τους ανεξαρτησία.

Κολλημένοι, όσο καμιά άλλη συντεχνία,  στο χρήμα οι δικαστές. Και σφόδρα υποκριτές. Το πρόβλημα λένε είναι…θεσμικό. Χτύπημα στη λειτουργική τους αναξαρτησία το ότι τους κόβουν τις παχυλές συντάξεις! Μας “δουλεύουν ψιλό γαζί”. Λες και μιλούν σε Κάφρους.

Δεν τους νοιάζει που υπάρχουν συνάνθρωποι με σύνταξη 300 ευρώ. Τούτοι έπαιρναν μισθούς 5 και 10.000 ευρώ μηνιαίως  παλιότερα. Κι αυτά, υποστήριζαν ανερυθρίαστα,  για να μην μπουν στον πειρασμό να τα πάρουν “κάτω από το τραπέζι”! Αυτό εννοούν λειτουργική ανεξαρτησία.

Και δεν ντρέπονται. Πώς και γιατί να ντραπούν; ΄Εχει αιδώ ο Κεδίκογλου, που με απόφαση δική του μοιράστηκαν μεταξύ τους οι δικαστές τα περίφημα εκείνα “αναδρομικά” την ώρα ακριβώς που  η χώρα αιμορραγούσε οικονομικά;

Χρειαζόμαστε νέους δικαστές. Στείλτε  πολλούς απ΄αυτούς τους παλιούς  στα σπίτια τους.  ΄Εχουν χάσει το κύρος τους πλέον εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχει η έξωθεν καλή μαρτυρία. Δεν τους εμπιστεύεται ο κόσμος  να δικάζουν.

Αν  ντρεπόμαστε οι  σώφρονες ΄Εληνες περισσότερο για ένα θεσμό, αυτός είναι της δικαιοσύνης.  ΄Ετσι, όπως τον κατάντησαν οι Κόκκινοι, οι Κεδίκολγλου, παλιότερα. Οι Σακελλαρίου σήμερα.

4.Μαρί Σαντάλ: Η εντυπωσιακή φωτογραφία της Μαρίας-Ολυμπίας που δημοσίευσε
Instagram

 

΄Εχουμε επανειλημμένα γράψει για τους ακροδεξιούς πορνοϋπόνομους  Bovary και iefimerida.gr, που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη διαφήμιση της τέως βασιλικής οικογένειας. Θρασύτατα και προκλητικά, δεν περνάει μέρα που να μη βρουν μια ευκαιρία να μας θυμίσουν πως υπάρχουν και βασιλιάδες. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Στόχος τους, να ετοιμάσουν τον…πρίγκιπα Νικόλαο  για την κάθοδό του στην πολιτική κονίστρα.

Αισχαρά έντυπα. Βουτηγμένα κι αυτά και οι αναγνώστες τους στα βοθρώδη λύματα της ανήθικης βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Βεβαίως…”εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”. Γνωστό αυτό.

 Βρώμα και δυσωδία!