ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

  1. ΗΜΕΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗΣ-ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗΣ  ΑΠΝΟΙΑΣ  ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ
  2. ΝΑΖΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
  3.  ΕΛΛΑΣ, “ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ”!
  4. ΕΡΩΣ …ΝΙΚΗΜΕΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
1. Βιετνάμ: 11χρονη ζητά από τη Μελάνια Τραμπ να αποφυλακίσει την ακτιβίστρια μητέρα της

Η 11χρονη κόρη της φυλακισμένης μπλόγκερ «Μητέρα Μανιτάρι» (Mother Mushroom) απηύθυνε έκκληση στην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ να βοηθήσει στην απελευθέρωση της μητέρας της, ενόψει και της επίσκεψης του συζύγου της προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Βιετνάμ τον επόμενο μήνα.

Η χθεσινή ανάρτηση της χειρόγραφης επιστολής στο Facebook έστρεψε την προσοχή στη μεγαλύτερη εκστρατεία καταστολής των αντιφρονούντων που έχει εξαπολυθεί στο Βιετνάμ τα τελευταία χρόνια, ιδίως ενόψει της συνόδου της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας –Ειρηνικού (APEC) τον Νοέμβριο.

Η 37χρονη Νγκουγιέν Νγκοκ Νχου Κουνχ, γνωστή ως «Με Ναμ» (Μητέρα Μανιτάρι) είναι μία από τις σημαντικότερες ακτιβίστριες στο Βιετνάμ και καταδικάσθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε 10ετή κάθειρξη για τη δημοσίευση απόψεων και ειδήσεων που στρέφονται κατά του κράτους. Μεταξύ των επίμαχων δημοσιευμάτων της «Με Ναμ» ήσαν και αυτά που αφορούσαν θανάτους κρατουμένων από την αστυνομία.

Η κόρη της Νγκουγιέν Μπάο Νγκουγιέν, γνωστή με το υποκοριστικό «Μανιτάρι», αναφέρεται στην επιστολή της στην επίσκεψη του Τραμπ στο Βιετνάμ και στην βράβευση της μητέρας από τη Μελάνια τον περασμένο Μάρτιο με το ‘Διεθνές Βραβείο Θαρραλέων Γυναικών’, που προκάλεσε την οργή του Ανόι.

«Παρακαλώ βοηθήστε την οικογένειά μου να ξαναενωθεί, γιατί το γνωρίζω πως η μητέρα μου δεν έκανε τίποτε κακό», τονίζεται στην επιστολή της μικρής που δημοσιεύθηκε στην σελίδα Facebook της μητέρας της.
«Αγαπάμε τη μητέρα μας τόσο πολύ και μόνο θέλουμε να γυρίσει κοντά μας», τονίζει η Νγκουγιέν, που κλείνει τα 11 χρόνια της αύριο.

Τουλάχιστον 17 αντιφρονούντες έχουν συλληφθεί τον τελευταίο χρόνο σε μία επιχείρηση καταστολής, που εξαπολύθηκε μετά τις αλλαγές στην ιεραρχία του κυβερνώντος κόμματος και μία σειρά από κινητοποιήσεις υπέρ του περιβάλλοντος


Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδεχτούμε πως δεν υπάρχει παγκόσμιο πολιτικό, ακτιβιστικό κίνημα με κοινή γραμμή που θα μπορούσε να αντιπαλέψει  κρατικές καταστολές, συλλήψεις, καταδίκες, βασανισμούς αντιφρονούντων, που συμβαίνουν  παντού σήμερα. Σαν τη μητέρα της Νγκουγιέν, τη Βιετναμέζα ακτιβίστρια,  που καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση(!),  γιατί ασκούσε αυστηρή κριτική στο καθεστώς, υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις.

Τις περισσότερες δεν τις γνωρίζουμε καν. Κίνα, Ρωσία, Β. Κορέα, Βιετνάμ, Τουρκία, άλλες αφρικανικές χώρες, για να περιοριστούμε μόνο σ΄αυτές,  τα καθεστώτα τους, όχι μόνο δεν ανέχονται  καμιά  φωνή αντιπολίτευσης, αλλά, όπως  στη Μάλτα πρόσφατα, δε διστάζουν να φτάσουν ακόμα και στο έγκλημα. Σαν να μην ξεκόλλησαν οι λεπτοδείχτες του χρόνου από εκείνες τις παλιές, αλήστου μνήμης σταλινικές και άλλες, όμοιες εποχές.

Καμιά αντίδραση  από τον υπόλοιπο κόσμο σε τέτοια φαινόμενα. Και δε μιλάμε για τις μάζες που νοιάζονται  μόνο για “άρτον και θεάματα”. Ούτε φυσικά για την κατακερματισμένη παγκόσμια Αριστερά ,που… “δε γνωρίζει η δεξιά της τί ποιεί η αριστερά” της.

Δε μιλάμε επίσης για αναρχικό κίνημα, που δεν υπάρχει σήμερα πουθενά στον κόσμο. Και εκείνο που υποδύεται  το αναρχικό, ως τέτοιο,   κινείται  σε λάθος κατεύθυνση. Πέρα απ΄αυτό , είναι  σμπαραλιασμένο  σε χίλια κομμάτια, σε γραφικές, αλλά  και σε επικίνδυνες παρεούλες-ομαδούλες με δικούς τους “νόμους και προφήτες”. Ακόμα  χειρότερα, μέσα σε αυτούς τους χώρους,   κινούνται κυρίως  κουκουλοφόροι ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ. Και μια “κουκούλα” ποτέ δεν κρύβει ακτιβισμό. Μόνο φασισμό.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει “άπνοια” στην αντίσταση κατά της παραβίασης βασικών  ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αλλά και εναντίον των λοιπών   αυθαιρεσιών των παγκόσμιων κυβερνήσεων.  Κι αν έχει κάποιος κάτι σωστό να πει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, τη φύση, την ποιότητα της ζωής, άλλα  ζητήματα “αιχμής”  κι αν είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί γι΄αυτά, σε τέτοιους καιρούς, αργά ή γρήγορα, αναγκάζεται ή να σιωπά και να ιδιωτεύει. Αλλιώς, διακινδυνεύει ακόμα και τη ζωή του,  για να στηρίξει τις θέσεις του.

Δεν υπάρχει, επομένως,  κανένα σοβαρό, ακτιβιστικό κίνημα στον πλανήτη, που θα μπορούσε αυτή την ώρα  να αντισταθεί σε τέτοιες αυθαιρεσίες  κρατών. Κι όσοι  φωνάζουν, διαμαρτύρονται, δείχνουν να αντιστέκονται στο κυρίαρχο σύστημα, κατακερματισμένοι, όπως είναι, δεν μπορούν να  αποτελέσουν κίνημα.  Γιατί πρώτα απ΄όλα ένα πραγματικό, παγκόσμιο, πολιτικό  τέτοιο κίνημα, οφείλει να  έχει μπούσουλα, κοινό στόχο. ΄Οχι “τρικυμία εν τω κρανίω”.

Και η ύπαρξη, η γιγάντωση ενός τέτοιου κινήματος,  ξεκινάει  από το άτομο. Από κάτω προς τα πάνω. Αντίθετα από ό,τι οι επαναστάσεις ακολούθησαν. Συσπείρωναν ως τώρα ασυνειδητοποίητες μάζες, για να γκρεμίζουν τα αντίπαλα καθεστώτα και να εγκαθιδρύσουν τα δικά τους.

Ο επαναστάτης είναι πρώτα επαναστατημένος, αλλαγμένος  μέσα του. Και  αγωνίζεται για αρχές και αξίες. ΄Οχι  για να τρώνε οι μάζες αντί για  ψωμί,  παντεσπάνι. Τελειώσανε αυτά. Αφού, βέβαια, πρώτα αιματοκύλησαν τον κόσμο και  στέφτηκαν στο τέλος  από την …αποτυχία.

Κακοί καιροί, “μαύροι” για τους πραγματικούς ακτιβιστές, που παλεύουν να γκρεμίσουν ένα τέτοιο σάπιο κόσμο, όπως είναι εν πολλοίς ο σημερινός και να βάλουν τα θεμέλια για τον αυριανό. Δεν έχουν να αντιπαλέψουν μόνο την οργανωμένη σε “συγκοινωνούντα δοχεία” εξουσία των θεσμών, αλλά και την εξουσία της “μάσκας” που φορούν οι περισσότεροι από εκείνους που υποδύονται τους αριστερούς και τους ακτιβιστές.

 

Ας μείνουμε σε αναμονή. Στην ανάγκη ας σιωπήσουμε, αν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα.  Δεν είναι εποχές για ηρωισμούς. Αλλά για σωφροσύνη, περισυλλογή και προετοιμασία. “Ο νοών, νοείτω”.

 

  1. Επίθεση με μολότοφ στο Α.Τ. Πεύκης: «Θα μας έκαιγαν ζωντανούς», λέει η αξιωματικός υπηρεσίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Μιχαλολιακος Ναζι

Μπα,μπα,μπα!  Τί σύμπτωση! Στην Πεύκη έλαβε χώρα η …σφόδρα επαναστατική αυτή ενέργεια, που, όπως όλα δείχνουν, δεν είναι πράξη των μπαχαλάκιδων. Είναι “φυτά” κι αυτοί, σίγουρα. Αλλά εδώ μυρίζει προβοκάτσια. Το υπονόησε και ο αρχηγός της αστυνομίας χτες.

Βλέπουμε τελευταία   πως κορυφώνεται ένα κύμα τέτοιων  αφρόνων, παρανοϊκών ενεργειών, που χρεώνονται στην…αναρχία. Σ΄αυτή, δηλαδή, που πρώτη καταδικάζει τέτοιες ενέργειες.

Οι περισσότερες από αυτούς τους μπαχαλισμούς  είναι τυφλές επιθέσεις,  κυρίως ακροδεξιών και Ναζί.  Ειδικά τούτη στην Πεύκη, που  κατοικοεδρεύει ο αρχηγός των Ναζί, ο Νίκος Μιχαλολιάκος (αντί στον “Κορυδαλλό”, που είναι η θέση του).

Κραυγάζει, επομένως,  από μακριά τίνων προβοκατόρικη ενέργεια ήταν  η συγκεκριμένη αυτή εγκληματική  επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Πεύκης. Μην ψάχνετε αλλού. Δίπλα σας και μέσα από το τμήμα σας είναι τα  “Κασιδιαράκια”, που κόντεψαν να σας κάψουν.

 

3.Διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους: Στη Γαλλία «κόβουν» τον σταυρό από άγαλμα του Πάπα

Διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους: Στη Γαλλία «κόβουν» τον σταυρό από άγαλμα του Πάπα [εικόνες]

Πάνε δέκα χρόνια που το άγαλμα του Πολωνού πάπα προκαλεί αντιδράσεις στην κοινότητα Ploërmel, αλλά την περασμένη Τετάρτη (25 Οκτωβρίου) το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση για την απομάκρυνση του σταυρού από το εν λόγω άγαλμα βάσει του νόμου περί διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους.

΄Ομως, εκεί είναι Γαλλία. Δεν είναι Ελλάδα ,που ο οποιοσδήποτε …μακαριστός “Χριστόδουλος” μπορεί να κατεβάσει στους δρόμους 3 εκατομμύρια “Ταλιμπάν” (Ορθοδοξάρες-Ελληνάρες), αν τολμήσουμε και βγάλουμε από τα σχολειά και τα δικαστήρια τους σταυρούς και τις εικόνες.

Τους έχουμε δίπλα μας, δυστυχώς, Ζούμε ανάμεσά τους.  Τους τρώμε  καθημερινά στη μάπα!

 

  1. Hλικιωμένος μαθαίνει να βάφει τη γυναίκα του λίγο πριν εκείνη τυφλωθεί

Hλικιωμένος μαθαίνει να βάφει τη γυναίκα του λίγο πριν εκείνη τυφλωθεί

 

Αληθινή αγάπη. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι αποκύημα των παραμυθιών. Αν όμως βρεις τον σωστό άνθρωπο, απ’ ότι φαίνεται, μπορείς να τη ζήσεις.Το να συναντάς ηλικιωμένα ζευγάρια πάντα προκαλεί ομορφά και γλυκά συνασθήματα. Είναι η ζωντανή απόδειξη ότι μια σχέση μπορεί να αντέξει στο χρόνο και στις δυσκολίες. Βασικά όμως ότι μπορεί να υπάρξει αγάπη άνευ όρων. Τέτοια είναι και η περίπτωση αυτού του ζευγαριού που έχει συγκινήσει χιλιάδες κόσμο στο Twitter.

 

Δημοσιεύματα σε ροζ και σεξοπεριοδικά ,που για να επιβιώσουν διαστρεβλώνουν την όποια, καθημερινή  πραγματικότητα και δίνουν στην είδηση τις  διαστάσεις και την ερμηνεία που θέλουν εκείνα. Χρειάζονται, ακριβώς,  αυτό, την απάτη, το ψεύδος ,τη χάλκευση της αλήθειας. Αλλιώς, δεν  έχουν λόγο ούτε δυνατότητα ύπαρξης. ‘Οπως σε τέτοιες, σαν τις παραπάνω,  όντως όμορφες πινελιές της ζωής. Παρεμβαίνουν βάρβαρα  και τις κάνουν σαν …τον ποπό τους.

Οι δυο, λοιπόν, υπέροχοι αυτοί άνθρωποι είναι… ερωτευμένοι μας λέει η φυλλάδα. Δηλαδή, αποκλείεται  να μην πρόκειται για έρωτα, να ήταν δυο φίλοι, συγκάτοικοι, μέλη οικογένειας και να έκαναν ό,τι ακριβώς  και ο καλός αυτός σύζυγος  στη γυναίκα του.

Η στοργή, η καλοσύνη, η τρυφερότητα και προπαντός ο σεβασμός, μόνο με τον έρωτα δεν έχουν σχέση. Ο έρωτας μόνο εγωισμό, ατομικισμό και εξάρτηση καλλιεργεί. Ο άνθρωπος είναι πολυγαμικός. Και δε στέκονται οι μονογαμικές σχέσεις στη ζωή.

΄Ομως, σε μια σχέση άντρα-γυναίκας υπάρχουν δεκάδες άλλα συναισθήματα και αρχές-αξίες, που θα μπορούσαν να την κρατήσουν ισόβια. ΄Οχι πάντως η “καψούρα” . Τούτη, έχει συγκεκριμένη αναφορά και η δυνατότητα επιβίωσής της είναι σε εξάρτηση και για  όσο χρόνο της εξασφαλίζει η ικανότητα των …  γεννητικών οργάνων  των εμπλεκομένων θυμάτων.