ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΡΩΣΙΑ. “ΡΙΧΝΕΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ” ΚΑΙ  ΘΕΛΕΙ ΤΑΧΑ ΝΑ ΤΗ ΣΒΗΣΕΙ
 2. ΕΡΝΤΟΓΑΝ.  ” L’ ETAT C ‘ EST MOI” (ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ)
3.ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ  ΓΙΑ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ
4. ΤΥΦΛΗ ΠΡΟΦΗΤΙΣ  ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ…ΤΥΦΛΑ ΤΗΣ!
5. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.ΜΟΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
6. ΚΟΜΙΣΙΟΝ. ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.  ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ
7. ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ . ΜΟΔΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ… “ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΩΝ”
1. Η Ρωσία είναι έτοιμη να μεσολαβήσει ανάμεσα σε Β. Κορέα και ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, Φωτογραφία: AP

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και στις ΗΠΑ, σε συνομιλίες με σκοπό τη μείωση των εντάσεων, αν και τα δύο μέρη επιθυμούν η Μόσχα να αναλάβει τον ρόλο αυτόν.

«Η Ρωσία είναι προφανώς έτοιμη να ανοίξει τον δρόμο για την αποκλιμάκωση», είπε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους.
2. ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
Απίστευτος Ερντογάν: Δίνει ποινική ασυλία σε υπερασπιστές του που βιαιοπραγούν κατά γκιουλενιστών
Απίστευτος Ερντογάν: Δίνει ποινική ασυλία σε υπερασπιστές του που βιαιοπραγούν κατά γκιουλενιστών

 

3. ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΧΕΡΙ
Τα δώρα των τριών μάγων στον Ιησού φυλάσσονται στο Αγιο Ορος -Πώς έφθασαν εκεί από τα Ιεροσόλυμα
Τα δώρα των τριών μάγων στον Ιησού φυλάσσονται στο Αγιο Ορος -Πώς έφθασαν εκεί από τα Ιεροσόλυμα

Τα δώρα στην Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους

Τα τρία δώρα, αν και δεν έχουν τη δύναμη και αξία πού έχει ο τίμιος σταυρός του Χριστού, ωστόσο φυλάσσονται και αυτά ως ακριβά κειμήλια.

Σύμφωνα με την παράδοση της εκκλησίας, διαφυλάχθηκαν από την Παναγία και παραδόθηκαν στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων, η οποία τα κράτησε μέχρι περίπου το 400 μ.Χ. Τότε, επί αυτοκράτορα Αρκαδίου, μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου και έμειναν μέχρι την άλωσή της από τους σταυροφόρους (1204). Για 60 χρόνια μετακομίσθηκαν στη Νίκαια για ασφάλεια, λόγω των Φράγκων κατακτητών. Μετά την απαλλαγή από τους σταυροφόρους τα δώρα επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη, την εποχή του Μιχαήλ Παλαιολόγου, και έμειναν εκεί μέχρι την άλωσή της από τους Τούρκους (1453).

Αμέσως μετά την άλωση η χριστιανή Μάρω, σύζυγος του Μουράτ (1421-1451), μητέρα του Μωάμεθ, τα μετέφερε στο Άγιον Όρος και τα δώρισε στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου. Έκτοτε φυλάσσονται εκεί μαζί με το έγγραφο παράδοσής τους και αποτελούν σπουδαίο κτήμα της, ενώ συχνά τα δώρα κατέρχονται σε ενορίες για προσκύνηση.

 

4. Ο «ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ»
Η διπλή πρόβλεψη της τυφλής μάντισσας για το 2018 -Είχε «δει» την 11η Σεπτεμβρίου και το Brexit
Η διπλή πρόβλεψη της τυφλής μάντισσας για το 2018 -Είχε «δει» την 11η Σεπτεμβρίου και το Brexit

Η Μπάμπα Βάνγκα, η τυφλή μάντισσα που λέγεται πως είχε προβλέψει την 11η Σεπτεμβρίου, το τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία, το Brexit και άλλα, επιστρέφει κάνοντας δύο μεγάλες προβλέψεις για το 2018.

Για αυτήν τη γυναίκα έχουν ακουστούν πολλά, ενώ στους περισσότερους είναι γνωστή ως «Νοστράδαμος των Βαλκανίων», καθώς λέγεται πως πριν πεθάνει το 1996 είχε υπερφυσικές δυνάμεις που της επέτρεπαν να προβλέπει φυσικές καταστροφές μέχρι και τον 51ο αιώνα, όπου θα τελείωνε ο κόσμος.

Η ίδια, λοιπόν, έχει κάνει προβλέψεις και για το 2018 αναφέροντας δύο σημαντικά γεγονότα που θα συμβούν με το νέο έτος.

Αρχικά, σύμφωνα με τις προβλέψεις που είχε κάνει το 2018, η Κίνα θα… καταπιεί τις ΗΠΑ και θα γίνει η επόμενη παγκόσμια υπερδύναμη!

Οι φανατικοί οπαδοί της λένε πως υπάρχει μια… δόση αλήθειας σε αυτή την πρόβλεψη. Το 1970 η Κίνα παρήγαγε το 4,1% της συνολικής παγκόσμιας οικονομίας.

Το ποσοστό αυτό κατέγραψε μια… μετεωρική άνοδο για να φτάσει το 2015 στο 15,6%! Με την οικονομική δύναμη της Κίνας, μάλιστα, να αυξάνεται συνεχώς! Όλα αυτά την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό των ΗΠΑ είναι της τάξης του 16,7% και αναμένεται να πέσει στο 14,9% το 2025, σύμφωνα με το Forbes.

Η δεύτερη πρόβλεψή της είναι πιο επιστημονική και αφορά τον πλανήτη Αφροδίτη.

Η Μπάμπα είχε πει πως μέσα στο 2018 θα ανακαλυφθεί μία νέα μορφή ενέργειας στον πλανήτη Αφροδίτη, το οποίο μέχρι στιγμής είναι αρκετά αβέβαιο, καθώς μέσα στο 2018 δεν έχει προγραμματιστεί καμία αποστολή προς αυτόν τον πλανήτη, με αποτέλεσμα η πρόβλεψή της να είναι σχεδόν αδύνατη.

Όπως και να ‘χει, οι οπαδοί της κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας (;) να επιβεβαιωθούν οι προφητείες της ούτως ώστε να έχουν δύο ακόμη λόγους για να τη λατρέψουν.

5. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ
Φορτσάκης: Τα ελληνικά πανεπιστήμια τα λυμαίνονται βίαιες μειοψηφίες
Θεόδωρος Φορτσάκης, Φωτογραφία: Eurokinissi

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια «τα λυμαίνονται βίαιες μειοψηφίες και εξωπανεπιστημιακές ομάδες» και «στις εξετάσεις κυριαρχεί η αντιγραφή», καταγγέλλει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής, Θεόδωρος Φορτσάκης.

 

6. ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Κομισιόν: Η απόρριψη της υποψηφιότητας του Αλεξέι Ναβάλνι εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για τον πολιτικό πλουραλισμό στη Ρωσία
Κομισιόν: Η απόρριψη της υποψηφιότητας του Αλεξέι Ναβάλνι εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για τον πολιτικό πλουραλισμό στη Ρωσία

Η απόφαση της ρωσικής εκλογικής επιτροπής «εγείρει σοβαρές αμφιβολίες για τον πολιτικό πλουραλισμό στη Ρωσία και την προοπτική διεξαγωγής δημοκρατικών εκλογών το προσεχές έτος», αναφέρει η εκπρόσωπος, Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, σε μια ανακοίνωση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας εξωτερικής δράσης (SEAE).

7. α. ΦΟΒΑΤΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
Μάρω Λύτρα: Θα με θάψει ο Ελληνας που με παρενόχλησε σεξουαλικά, αν δεν βρω καλό δικηγόρο
Φωτογραφία: NDP
β. ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Ο «ΡΑΜΠΟ»
O Σταλόνε απαντά με νομικά μέτρα σε γυναίκα που καταγγέλλει ότι τη βίασε το 1990
Φωτογραφία: Wikipedia

 

Ο διάσημος ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης του Χόλιγουντ, Σιλβέστερ Σταλόνε επισκέφθηκε γνωστό ποινικολόγο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου και θα περάσει στην αντεπίθεση μετά τις νέες καταγγελίες σε βάρος του.

Ο ηθοποιός είναι αντιμέτωπος για δεύτερη φορά με καταγγελίες για βιασμό.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες τον περασμένο Νοέμβριο μιας γυναίκας ότι ο ίδιος και ο μάνατζέρ του την βίασαν όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών. Τώρα μια δεύτερη γυναίκα τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε και την βίασε το 1990.

Το θύμα υποστηρίζει ότι ο Σταλόνε της επιτέθηκε κατά τη διάρκειά συνάντησης.