ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΟΙ  ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ
2. ΚΙΝΑ -ΡΩΣΙΑ. ΟΙ “ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ” ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ  ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΚΙΝΗΤΕΣ   ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΟΥ “ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥ”  ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
3. ΣΥΝΕΧΗ, ΑΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
4. Ν.Δ. “Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ”
5. Η  ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ: ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!
6. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ “ΧΡΩΜΑ” ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ
7. Η…  ΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ  ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
8. ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
1.Με το σούβλισμα ενός μόσχου, βάρους 295 κιλών, θα αποχαιρετίσουν το 2017 οι κάτοικοι των Φερών Έβρου
Με το σούβλισμα ενός μόσχου, βάρους 295 κιλών, θα αποχαιρετίσουν το 2017 οι κάτοικοι των Φερών Έβρου -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR
2. ΠΗΡΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ
Βορειοκορεάτης πυρηνικός επιστήμονας αυτοκτόνησε για να μην τον ανακρίνουν πράκτορες του Κιμ
O Κιμ Γιονγκ Ουν περιστοιχισμένος από επιστήμονε που εργάζονται στο πυρηνικό πρόγραμμα της Β.Κορέας (Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο)

 

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας Βορειοκορεάτης πυρηνικός επιστήμονας, που είχε αυτομολήσει στην Κίνα, αλλά οι τοπικές Αρχές τον παρέδωσαν στους ανθρώπους του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χιουν Τσεόλ Χου αυτοκτόνησε με δηλητήριο μέσα στο κελί του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας του καθεστώτος, λίγο πριν αρχίσει η ανάκριση.

Ο 50χρονος επιστήμονας, ερευνητής στην Κρατική Ακαδημία Επιστημών της Πιονγιάνγκ, ήταν ένας από τους Βορεικορεάτες που συνελήφθησαν στις 4 Νοεμβρίου στην πόλη Σενιάνγκ της Κίνας, αλλά αργότερα εστάλησαν πίσω.

Είχε πάρει άδεια από τη δουλειά του και κατάφερε να περάσει τον ποταμό Τουμέν και να βγει στην Κίνα, όπου συναντήθηκε με άλλους συμπατριώτες του που αυτομόλησαν. Ένας απ’ αυτούς, ωστόσο, πιστεύεται ότι ήταν πράκτορας του Κιμ, ο οποίος ειδοποίησε την κινεζική αστυνομία.

3. Οι αστρονομικές αμοιβές των CEOs ανά τον κόσμο- Πού κερδίζουν τα περισσότερα
Μίσθο ίσο με τις απολαβές 265 εργαζομένων κερδίζουν τα στελέχη στις ΗΠΑ/ Φωτογραφία: Pixabay

 

Οι μάνατζερ σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν υψηλές αμοιβές ωστόσο σε κάποιες χώρες οι ετήσιες απολαβές τους εκτινάσσονται στα ύψη.

Ερευνα του πρακτορείου Bloomberg υπολογίζει τις αμοιβές των διευθυντικών στελεχών και τις συγκρίνει με του μέσου εργαζόμενου. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Τα στελέχη των αμερικανικών εταιρειών κερδίζουν 265 φορές μεγαλύτερο μισθό από τον μέσο Αμερικανό εργαζόμενο.

Η λίστα του Bloomberg δείχνει το μισθολογικό χάσμα όχι μόνο μεταξύ διεθυντικών στελεχών και εργαζομένων αλλά και μεταξύ των χωρών.

  • Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα στελέχη των εταρειών στις ΗΠΑ με μισθό ίσο με τις απολαβές 265 εργαζομένων.
  • Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ινδία, καθώς οι διευθυντές στη χώρα αυτή λαμβάνουν αμοιβή 229 φορές μεγαλύτερη από τον μέσο μισθό
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην τριάδα, όπου ένα διευθυντικό στέλεχος κερδίζει ποσό ίσο με αυτό που βγάζουν 201 Βρετανοί.
  • Η Γερμανία βρίσκεται στην 9η θέση της λίστας, με «διευθυντικούς μισθούς» 136 φορές μεγαλύτερους από την αμοιβή ενός μέσου εργαζόμενου.
  • Στη 15η θέση βρίσκεται η Γαλλία όπου ένας διευθυντής κερδίζει κατά μέσο όρο 2,3 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και αμείβεται δηλαδή 70 φορές περισσότερο από τον μέσο Γάλλο που βγάζει περίπου 33.000 ευρώ.
  • Στην τελευταία θέση της λίστας κατατάσσεται η Νορβηγία όπου οι μισθολογικές διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες, καθώς οι διευθυντές λαμβάνουν μόλις 20πλάσια αμοιβή σε σύγκριση με τον μέσο μισθωτό.

Για να καταλήξει στην κατάταξη αυτή το Bloomberg έλαβε υπόψη του τον μέσο μισθό των διευθυντών επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια κάθε χώρας και τον συνέκρινε με την μέση αμοιβή που λαμβάνουν οι μισθωτο

4. Σπυράκη: Για να βρεθεί λύση στο θέμα των Σκοπίων, θα πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση
Μαρία Σπυράκη, Φωτογραφία: Eurokinissi
5. ΕΝΩ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ
Σύννεφα διαφθοράς πάνω από τη Βουλγαρία
Η βουλγαρική προεδρία καλείται να χειριστεί σημαντικές προκλήσεις (Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο)

 

Ανησυχητικά φαινόμενα διαφθοράς εξακολουθούν να ταλανίζουν τη Βουλγαρία, καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει σε λίγες μέρες την προεδρία της Ε.Ε.

Δέκα χρόνια μετά την είσοδό της στην Ε.Ε. οι επιδόσεις της φτωχότερης χώρας της Ένωσης στον τομέα της πάταξης της διαφθοράς είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικές. Η χώρα των 7,4 εκατομμυρίων κατοίκων είναι «η πιο διεφθαρμένη» σ’ ολόκληρη την ΕΕ, αναφέρει ο Guardian επικαλούμενος στοιχεία της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια», ενώ ανησυχία προκαλεί η παρουσία ακροδεξιών κομμάτων στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Ουδείς κυνηγά την πολιτική διαφθορά, δεν υπάρχουν πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι στις φυλακές. Έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο κρατικής διαφθοράς που ισοδυναμεί με αιχμαλωσία του κράτους», διαπιστώνει ο Όγκνιαν Σέντοφ, πρόεδρος του Κέντρου για τη Μελέτη της Δημοκρατίας στη Σόφια. Μελέτη της οργάνωσής του δείχνει πως ένας στους πέντε Βούλγαρους (συνολικά κάπου 1,3 εκατομμύρια πολίτες) φαίνεται να έχει εμπλακεί σε συναλλαγή δωροδοκίας ή δωροληψίας αν και μόλις 72 υποθέσεις εκδικάστηκαν το 2015.

Η Βουλγαρία αναλαμβάνει την ευρωπαϊκή προεδρία ευρισκόμενη σε καθεστώς ειδικής παρακολούθησης από τις Βρυξέλλες. Ένα πρωτόγνωρο γεγονός, όπως επισημαίνει η Γιοχάνα Ντάιμελ, αναπληρώτρια διευθύντρια της Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Μόναχο, η οποία υπογραμμίζει ότι η τελευταία έκθεση στο πλαίσιο του Μηχανισμού Συνεργασίας και Ελέγχου (CVM) ήταν «βαθιά ανησυχητική».

Όπως τονίζει, στην έκθεση «γίνεται λόγος για ευθείες παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, υπονόμευση της ανεξαρτησίας των δικαστών, ακόμη και για αντισυνταγματικούς νόμους».

Ο Μηχανισμός Συνεργασίας και Ελέγχου σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε πριν από 11 χρόνια από τις Βρυξέλλες για να βοηθήσει τη Σόφια να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα, να πατάξει τη διαφθορά και να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος. Αλλά πέραν του πρώτου ζητήματος, στα άλλα δύο η πρόοδος δεν είναι διόλου ικανοποιητική. Ο επικεφαλής του προγράμματος επιτήρησης του Κέντρου για τη Μελέτη της Δημοκρατίας, Ρουσλάν Στεφάνοφ, ανησυχεί ότι οι Βρυξέλλες αντιμετωπίζουν με το μαλακό τη Βουλγαρία, για να μη διαταραχθεί η ανάληψη της προεδρίας.

Ένας πρόσθετος λόγος, που η ΕΕ αποφεύγει να δείξει το σκληρό της πρόσωπο στη χώρα των ανατολικών Βαλκανίων, επισημαίνει ο Guardian, είναι ότι δεν τη θεωρεί «προβληματική». Η σταθερή πορεία της οικονομίας της υπό την ηγεσία του κεντροδεξιού πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ εξηγούν γιατί ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θέλει την Βουλγαρία στην ευρωζώνη και μαζί με τη Ρουμανία στη ζώνη Σένγκεν παρά την αντίθεση δυτικών χωρών, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

Τη βουλγαρική προεδρία, ωστόσο, απειλούν να σκιάσουν ακόμη περισσότερο οι ανησυχίες για την παρουσία στην κυβέρνηση υπουργών προερχόμενων από τον ξενοφοβικό συνασπισμό των Ενωμένων Πατριωτών. Η επίτροπος της ΕΕ για τη Δικαιοσύνη, Βέρα Γιούροβα, είχε πει προ μηνών ότι η Κομισιόν παρακολουθεί στενά την πολιτική της κυβέρνησης έναντι των Ρομά και των προσφύγων μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις ακροδεξιών υπουργών.

6. ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ
«Γεμίζει» με πλούσιους Τούρκους η Ελλάδα -Ερχονται για να πάρουν «χρυσή» βίζα
Αυξάνονται οι πλούσιοι Τούρκοι που αποκτούν «χρυσή βίζα» στην Ελλάδα, Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK

 

Στην επονομαζόμενη «χρυσή βίζα» την οποία επιχειρούν να αποκτήσουν στην Ελλάδα αρκετοί εύποροι Τούρκοι, προκειμένου να διασφαλίσουν την ελεύθερη μετακίνησή τους στην ευρωπαϊκή επικράτεια, αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου n-tv.

«Πολλοί Τούρκοι θεωρούν την Ελλάδα ασφαλές λιμάνι στους αβέβαιους καιρούς που περνάει η πατρίδα τους. Με το αντίστοιχο αντίτιμο μπορούν να διασφαλίσουν μια έξοδο κινδύνου προς την ΕΕ. Η “χρυσή βίζα” είναι η ασφάλειά τους για την εσχάτη των περιπτώσεων».

Το ρεπορτάζ εξηγεί στη συνέχεια πώς αποκτά κανείς τη λεγόμενη χρυσή βίζα:

«Όποιος επενδύει τουλάχιστον 250.000€ για την αγορά ενός ακίνητου, για παράδειγμα στην Αθήνα, λαμβάνει από την πρώτη μέρα άδεια παραμονής στην Ελλάδα για τον ίδιο, τον/τη σύζυγο, τα παιδιά κάτω των 21 ετών, τους γονείς και τα πεθερικά» και αυτό, όπως εξηγεί ο αρθρογράφος συνεπάγεται «το δικαίωμα της μετακίνησης χωρίς βίζα εντός της ζώνης του Σένγκεν».

Όπως αναφέρει το n-tv: «Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που χορηγεί “χρυσή βίζα” στην ΕΕ, αλλά είναι η πιο οικονομική. Η Πορτογαλία για παράδειγμα, διαθέτει ένα παρόμοιο πρόγραμμα, το οποίο όμως προβλέπει ως ελάχιστο ποσό επένδυσης τα 500.000€.

Η Κύπρος δίνει απευθείας την υπηκοότητα, η οποία όμως κοστολογείται στα 2 εκ €».

Τέλος, στο άρθρο αναφέρεται ότι «φέτος, μέχρι το Νοέμβρη, δόθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 170 άδειες παραμονής σε Τούρκους επενδυτές και τις οικογένειές τους. Το 2016 ήταν μόλις 30», αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο, επισημαίνοντας ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα όλο και περισσότεροι Τούρκοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους.

7. «Σόδομα και Γόμορα»

 

Τις ημέρες των Χριστουγέννων έχει μόνιμα το-Ο Αμβρόσιος έχει μόνιμα κρεμασμένο πανό στην εκκλησία της Φανερωμένης στο Αίγιοποθετημένο στην επιβλητική εκκλησία της Φανερωμένης Αιγίου ένα πανό που γράφει «Η Ελλάδα έγινε Σόδομα και Γόμορα».
Το πανό έχει τοποθετηθεί μπροστά στο καμπαναριό προκειμένου να μην περνάει απαρατήρητο από κανέναν.

Υπενθυμίζεται πως ο μητροπολίτης Αμβρόσιος και στο παρελθόν είχε κρεμάσει πανό στην εκκλησία της Φανερωμένης, επειδή ήταν κάθετα αντίθετος στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

8. Κρήτη: «Βουτιά» Θανάτου για συνταξιούχο αστυνομικό

 

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Θέρισο από μία νέα αυτοκτονία που σημειώθηκε στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το μεσημέρι της Πέμπτης, ένας 70χρονος πρώην αστυνομικός, έπεσε από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.

Σημειώνεται ότι ο 70χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και τον τελευταίο καιρό ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.