ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα θα πάει ο Μίκης Θεοδωράκης
Φωτογραφία: Ιntimenews.gr

 

Τουρκοφάγος, Σκοπιανοφάγος, Εβραιοφάγος. Ρατσιστής και εθνικιστής. Αυτός,  ένας παλιός αριστερός και μάλιστα αρχηγός των Λαμπράκηδων.  Η χαρά πλέν των ακροδεξιών, των Ναζί,των Ελληνάρων.  Κι ας έχει το θράσος να υποστηρίζει  πως είναι ακόμα κομμουνιστής. Τί κατάντημα!

Ο απόλυτος εξευτελισμός του αριστερού. Η αποσύνθεση  ενός τέτοιου ανθρώπου σε μόρια έσχατης  εξαθλίωσης.

Δεν έχει πια ίχνος τσίπας ο Μίκης. Δεν του οφείλουμε κανένα σεβασμό.   Δεν τον εξιλεώνουν οι πρώην ιδεολογικές του ιδιότητες και οι αγώνες. Ούτε, φυσικά,  η καλλιτεχνική του προσφορά στον τόπο. “΄Ετερον εκάτερον”.

Ντροπή Μίκη Θεοδωράκη!

_________________________________________________________

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων καταγγέλλει τον δήμαρχο γιατί θα στείλει λεωφορεία στο συλλαλητήριο
Ο ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων καταγγέλλει τον δήμαρχο γιατί θα στείλει λεωφορεία στο συλλαλητήριο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καλυβίων – Σαρωνικού και καταγγέλλει τον δήμαρχο Σαρωνικού Γ. Σοφρώνη για την απόφασή του να δρομολογήσει λεωφορεία για τη μεταφορά δημοτών στο συλλαλητήριο της Αθήνας, για την ΠΓΔΜ.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί το συλλαλητήριο «εθνικιστικό» και τονίζει πως «εξυπηρετεί τις επιδιώξεις των ακροδεξιών κύκλων».

Μπράβο!  Αυτό θα πει… τοπικός άρχοντας ΟΛΩΝ των δημοτών. Υπόδειγμα.

Τέτοιο δήμαρχο  δεν έπρεπε να τον λένε Σοφρώνη.΄Αφρων και κοκορόμυαλος του ταιριάζει.

 

2. Ουραγός η Ελλάδα στην ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης -Στις τελευταίες θέσεις παγκοσμίως
Για την εκκαθάριση μιας υπόθεσης απαιτούνται 1580 ημέρες στην Ελλάδα, 523 στην Αλβανία/ Φωτογραφία: Eurokinissi

Είναι που οι δικοί  μας δικαστές δεν πληρώνονται  καλά, γι΄αυτό αργούν να βγάζουν αποφάσεις. ΄Ιδια η κατάσταση από παλιά.  Και  από τότε, που  ένας απλός ειρηνοδίκης έπαιρνε,  τις ημέρες του τζίτζικα” (της ελληνικής αφροσύνης),  3 και 4 χιλιάρικα.  Οι υψηλότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι!

Και   ζητάνε και τα ρέστα. Θέλουν, λένε, περισσότερο προσωπικό, για να βγαίνει η δουλειά. Η ίδια “κασέτα” χρόνια.  Και όταν ζητούσαμε  από τότε που παίρνανε τα χοντρά λεφτά, να μειώσουν τους μισθούς τους   για την πρόσληψη νέων δικαστών… ξύνιζαν τη μούρη.

Ο παράς, πώς να το κάνουμε,  έχει προτεραιότητα. Και ας λένε πως επιτελούν λειτούργημα.  Τα ίδια λένε και οι …παπάδες. Και οι μεν και οι δε δεν πείθουν κανέναν. Ούτε καν τον αφελή.

Είναι τραγικό η Ελλάδα να είναι στις ίδιες σειρές με την… Ουγκάντα στην απονομή της δικαιοσύνης. Αλλά και η ποιότητά της η λοιπή, δεν είναι καλύτερη. Εκεί, κάπου στις τελευταίες σειρές βρίσκεται πάλι.

 

Η δικαοσύνη δεν είναι  μόνο θεσμός. Είναι πρωτίστως  πολιτισμός. Οι καλύτεροι πολιτισμοί στο παρελθόν κρίθηκαν ΚΑΙ από το μέτρο των δικαιικών τους επιδόσεων. Το ίδιο και στις ημέρες μας.

Κοινωνίες χωρίς σωστή (δίκαιη) και γρήγορη απονομή δικαιοσύνης ,είναι απασφαλισμένες βόμβες στα θεμέλια  του λεγόμενου  “κράτους δικαίου”. Πολλές από τις  κακοδαιμονίες της χώρας  μας οφείλονται ακριβώς σε αυτό.  Στην κακή, κάκιστη πολλές φορές, απονομή δικαιοσύνης,  λόγω διαπλοκής, διαφθοράς, αλλά και χρησιμοθηρίας  των εκπροσώπων της.

3. Χατζηδάκης: Ηθικός αυτουργός των συλλαλητηρίων ο κ. Τσίπρας με την ανευθυνότητά του
Φωτογραφία: Eurokinissi

Εδώ ταιράζει το “εκεί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι”. Οι Δεξιοί ανέκαθεν είναι θρασείς, αμετροεπείς, γκεμπελιστές. Εκτός των άλλων.  Και φυσικά ….υπερπατριώτες.

Τόσα χρόνια ΟΛΗ η υφήλιος ξέρει ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τα Σκόπια και έτσι τα αποκαλούν.  Σκέτα νέτα.  Ούτε Νέα ούτε Βόρεια. Μόνο οι ΄Ελληνες τα λένε  Σκόπια. ΄Οπως και την Ιστανμπούλ.   ΜΟΝΟ οι ΄Ελληνες την ξέρουν ως Κωνσταντινούπολη .Το κανονικό της όνομα το αγνοούν οι περισσότεροι Συν-Ελληνες.

Τώρα,  δίνεται η ευκαιρία να  “διορθωθεί” η κατάσταση και από κανονική Μακεδονία τα Σκόπια να λέγονται  ΄Ανω, Νέα, Σλαβική ή κάπως έτσι  Ματσεντόνια.  Και τούτοι,  οι μεγάλοι πατριώτες,  δεν το θέλουν. Επιμένουν, δηλαδή,  όλος ο κόσμος να ξέρει πως δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία από τη  Σκοπιανή.

Ανοησία; ΄Οχι. Σκοπιμότητα, δημαγωγία, λαϊκισμός. Με “κόκινες μηλιές”, αλύτρωτες πατρίδες και τέτοιες εθνικιστικές κραυγές,  κρατάνε στο Νεο-Δημοκρατικό   κομματικό μαντρί τους ανεγκέφαλους.

Το ίδιο και με τις θρησκευτικές ευαισθησίες  της …εθνικόφρονος παράταξης.  Καβατζάρουν και με αυτές, τις ψήφους  από τα άλλα…χριστιανικά  “φυτά” ,  που σε καταριούνται να… βγάλεις το “κακό σπυρί” ή “αχρόνιαγο να είναι το παιδί σου”, έτσι και πεις  κουβέντα για την Ορθοδοξία τους  (διάβαζε…μισαλλοδοξία τους).

4. Ελέφαντας μπαινοβγαίνει στα σύνορα

Οχι, δεν σταμάτησε για… έλεγχο. Αυτός ο ελέφαντας ήθελε να περάσει τα σύνορα και τα ανθρώπινα εμπόδια αποδείχθηκαν παιχνιδάκι για εκείνον.

Κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή που ένας ελέφαντας πέρασε τα σύνορα της Κίνας με το Λάος για να κάνει μια βόλτα.

Σύμφωνα με το ABC, μάλλον δεν του άρεσε εκεί που πήγε και για αυτό έπειτα από δύο ώρες πέρασε ξανά τα σύνορα και επέστρεψε στην Κίνα.

΄Εχω συνατήσει  την ίδια σκηνή άπειρες φορές σε  πολλά τελωνεία: Προμαχώνας-Κούλατα,  Ρούσε- Τζιουρτζιού.  ΄Ανετα , αδιάφορα και χωρίς…χαρτιά αδέσποτοι σκύλοι,  γάτες,  κότες, κοκόρια, γιδοπρόβατα,  σουλατσάρουν  πότε από τη μια μεριά την ελληνική, πότε από τη βουλγάρικη ή τη ρουμάνικη.

Περνούσα μια φορά  από τη Μολδαβία  για Οδυσσό με αμάξι.  Μια αγέλη σκυλιών με ακολουθούσε  κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Πέρασα τον έλεγχο κι εκείνα πίσω από τα αμάξι, γαβγίζοντας και χοροπηδώντας με ακολούθησαν ως το κέντρο της ιστορικής πόλης.  Χάρμα οφθαλμών!

΄Ετσι θα είναι μια μέρα . Δεν έχουν νόημα τα σύνορα,  τα τελωνεία, οι έλεγχοι. ΄Οσο στέκονται όρθια τέτοια εμπόδια,   δέχεται σφοδρό πλήγμα η έννοια ΄Ανθρωπος σε όλες της τις διάστασεις.

5. Αυτά είναι τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου που χτυπά τις νέες γυναίκες.

Ωστόσο, αυτή η ασθένεια μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Γι’ αυτό οι νέες κοπέλες πρέπει να προβαίνουν τακτικά στο απαραίτητο τεστ ΠΑΠ.

Επίσης, αυτό το είδος του καρκίνου μπορεί να ανιχνευτεί και νωρίτερα καθώς υπάρχουν συμπτώματα, που χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου.

Ο γιατρός Jan Schaefer, περιγράφει κάποια πρώιμα σημάδια που σε βοηθούν να καταλάβεις να έχεις εμφανίσει κάτι δυσάρεστο.

Αν δεις κάποια από αυτά τα συμπτώματα στο σώμα σου, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου:

1. Ακανόνιστη αιμορραγία

Ένα από τα πιο συνηθισμένα και πρώιμα σημάδια, που μπορεί να συμβεί ανάμεσα στις περιόδους και μετά το σεξ. Αυτό συμβαίνει όταν τα καρκινικά κύτταρα αρχίζουν να αναπτύσσονται στον ιστό κάτω από τον τράχηλο. Αυτό είναι ανησυχητικό σημάδι στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, που δεν έχουν πλέον περίοδο.

2. Ασυνήθιστη εκκένωση

Η ασυνήθιστη κολπική εκκένωση είναι ανησυχητική, όσον αφορά στο χρώμα, τη μυρωδιά ή τη σύσταση. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει έλλειψη οξυγόνου που προκαλεί λοίμωξη και οδηγεί σε εκκένωση και περίεργη μυρωδιά.

3. Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ

Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ και η αιμορραγία μετά αποτελούν σημάδι ότι ο καρκίνος εξαπλώνεται στους γύρω ιστούς.

4. Ασυνήθιστη απώλεια βάρους

Η έλλειψη όρεξης και η ανεξήγητη απώλεια κιλών μπορεί να σημαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Shutterstock

Shutterstock

5. Πόνος στα πόδια

Όσο αναπτύσσεται ο καρκίνος, πιέζονται τα νεύρα και μπορεί να πονάνε και να πρήζονται τα πόδια.

6. Πόνος στη μέση

Ο επίμονος πόνος χαμηλά στη μέση και στη λεκάνη, πρέπει να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου στις γυναίκες, καθώς ο πόνος σε αυτή την περιοχή μπορεί να συνδέεται με τα όργανα αναπαραγωγής.

shutterstock
shutterstock

Τα συμπτώματα αυτά, όμως, μπορεί να σημαίνουν πολλά διαφορετικά πράγματα, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς τον γυναικολόγο σου και κάνεις το προβλεπόμενο τεστ Παπανικολάου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Καρκίνος μήτρας και στήθους θερίζουν κόσμο. Δεν υπάρχει άνθρωπος να μην έχει στο στενό του οικογενιακό, φιλικό, εργασιακό του κύκλο , τέτοιες  περιπτώσεις. Μάστιγα στην κυριολεξία.

Η πρόληψη σώζει. Δεν είναι ατάκα, δεν πρέπει να γίνει τυπικό   σλόγκαν. Είναι  η  σωτήρια λύση, η μοναδική.