ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. 40 ΟΝΟΜΑΤΑ
Το διαβιβαστικό των εισαγγελέων για τη Novartis έφτασε στη Βουλή -50 εκατ. ευρώ μίζες

 

Μίζες που φθάνουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ φέρεται ότι διακινήθηκαν σε πολιτικά πρόσωπα τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό των εισαγγελικών Αρχών που έφθασε στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

Αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για τις μίζες που έφτασαν στα πολιτικά πρόσωπα, τις οποίες η εισαγγελική Αρχή θεωρεί αξιόπιστες καθώς βρισκόταν, όπως λέγεται, πολύ κοντά στα επίδικα γεγονότα.

Συνολικά οι καταθέσεις της δικογραφίας είναι περίπου είκοσι και σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες τα 40 εκατ. ευρώ από το σύνολο της μίζας φέρεται να διακινήθηκαν πριν από το 2010 σε τρία πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση των εμβολίων.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, συνολικά στο κουβάρι με τις μίζες εμπλέκονται 30 πρόσωπα, τα οποία εκτός των πολιτικών είναι πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην μέλη επιτροπών τιμών φαρμάκων και σύμβουλοι ή συνεργάτες υπουργών.

Η συνολική ζημιά του Δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές των φαρμακευτικών εταιρειών εν γένει υπολογίζεται σε 23 δισ. ευρώ από το 2000 ως το 2015, ενώ η ζημιά από την υπόθεση της Novartis για την ίδια περίοδο φθάνει τα 3 δισ. ευρώ.

Μαξίμου: Το ερώτημα είναι αν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έκαναν υπερτιμολογήσεις υπέρ της Novartis

NON PAPER
Μαξίμου: Το ερώτημα είναι αν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έκαναν υπερτιμολογήσεις υπέρ της Novartis

1. Το σκάνδαλο Novartis δεν είναι ένα ελληνικό, αλλά ένα διεθνές σκάνδαλο, καθώς η Ελλάδα ως χώρα αναφοράς για τη διαμόρφωση τιμής φαρμάκου σε 29 χώρες του κόσμου, ήταν η κρίσιμη χώρα.
2. Αυτό που διερευνάται τόσο από τις ελληνικές αρχές, όσο και από αρχές άλλων χωρών είναι η τιμολόγηση υπέρ της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας μέσω και της δωροδοκίας πολιτικών προσώπων, εις βάρος των ασθενών και του συστήματος υγείας της χώρας.
3. Το επιχείρημα της ΝΔ περί παρέμβασης στη δικαιοσύνη είναι το λιγότερο κωμικό.
Καμία παρέμβαση στην Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υφίσταται μετά το σχηματισμό της δικογραφίας, την ώρα της διαβίβασής της στη Βουλή, ενώ και μόνο η αναφορά αποτελεί ευθεία προσβολή στους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς που δουλεύουν κοπιωδώς επί μήνες. Άλλωστε, η Δικαιοσύνη παρέχει ενημέρωση για την διαδικαστική πρόοδο των ποινικών υποθέσεων και προς την Βουλή κατά την διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου.
4. Η επιχειρηματολογία ότι δεν υφίσταται σκάνδαλο επειδή η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μείωσε την φαρμακευτική δαπάνη είναι εξίσου έωλη. Το ερώτημα δεν είναι αν μείωσαν την δαπάνη, αλλά αν έκαναν υπερτιμολογήσεις υπέρ Novartis με ανταλλάγματα.
5.Επίσης, ανέκδοτο αποτελεί και η προσπάθεια του κου Σαμαρά που προσπαθεί να υποβαθμίσει τους μάρτυρες σε «ανώνυμους».

Α. Τα αναφερόμενα από τον κ. Σαμαρά στους μάρτυρες συνιστούν κριτική όχι στην Κυβέρνηση, αλλά στην ίδια την Δικαιοσύνη και σε θεσπισμένες ανακριτικές μεθόδους.
Β. Η «ανωνυμία» των μαρτύρων καθώς και το να έχουν «ψευδώνυμο»  προβλέπεται στην Δικονομία μας.
Γ. Η μαρτυρία τους ελέγχεται σε κάθε περίπτωση.
Δ. Ο ίδιος δεν θα πρέπει να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για το νομικό πλαίσιο των προστατευόμενων μαρτύρων, το οποίο θεσπίστηκε και από την κυβέρνησή του.

Καλά θα κάνει λοιπόν  η ΝΔ να έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και να αναμένει να σχολιάσει, όπως όλοι μας, τα αποτελέσματα των ερευνών των ελληνικών και ξένων διωκτικών αρχών, αντί να προτρέχει.

Επειδή, λοιπόν, διερευνάται υπόθεση υπερτιμολόγησης φαρμάκων σε καιρό κρίσης και διάλυσης του εθνικού συστήματος υγείας, το μόνο ερώτημα είναι αν θέλει να βρούμε ποιοι ευθύνονται.

Αν ναι, ας συμβάλει στη Βουλή.

Αν όχι, τουλάχιστον να μην επιδεικνύει τέτοιο πανικό.

Η στάση της θυμίζει παλιάς κοπής ενόχους που όταν πιάστηκαν στη φάκα μιλούσαν για δήθεν πολιτική δίωξη. (Θυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγε και ο κος Τσοχατζόπουλος).

Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τίποτα παραπάνω από το να εφαρμοστεί ο νόμος και να διαλευκανθεί ένα μεγάλο διεθνές σκάνδαλο.

Ευχόμαστε να επιθυμούν όλοι το ίδιο.

Η έρευνα αφορά τα εξής πρόσωπα για τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους:
  • Δημήτρη Αβραμόπουλο, υπουργό Υγείας 2006-2009
  • Ανδρέα Λοβέρδο, υπουργό Υγείας, 2010 – 2012
  • Ανδρέα Λυκουρέντζο υπουργό Υγείας 2012 – 2013
  • Μάριο Σαλμά αναπληρωτή υπουργό Υγείας 2012 – 2013
  • Αδωνη Γεωργιάδη υπουργό Υγείας 2013 – 2014
  • Ιωάννη Στουρνάρα υπουργό Οικονομικών 2012 – 2014
  • Ευάγγελο Βενιζέλο υπουργό Οικονομικών 2011 – 2012 και αντιπρόεδρο κυβέρνησης 2013 – 2015
  • Γεώργιο Κουτρουμάνη υπουργό Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης 2011 – 2012
  • Αντώνη Σαμαρά, πρωθυπουργό, 20-06-2012 έως 26-01-2015
  • Παναγιώτης Πικραμμένος, υπηρεσιακό πρωθυπουργό, 15-05-2012 έως 26-06-2012

Ελέγχονται για τις πράξεις:

  • Δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων
  •  Παθητικής δωροδοκίας
  • Απιστίας σχετικά με την υπηρεσία

 

Βαδίζουμε σε εκλογές και “τα όργανα άρχισαν να παίζουν”. Αλλιώς, το μέγα σκάνδαλο “από συστάσεως ελληνικού κράτους” (υπερβολή, βέβαια), ήταν γνωστό, αλλά περίμενε τη σειρά του. Και τώρα , που σε κανένα χρόνο θα πάμε σε εκλογές (θα πάνε, δηλαδή, εμείς καμιά…4αριά εκατομμύρια πολιτών, δεν πάμε ,γιατί ψηφίζουμε εδώ και  χρόνια.. ΑΠΟΧΗ) ,ήρθε η ώρα να βγει και  μάλιστα να πάρει ηχηρή έκταση, αφού, πέρα από υπουργούς σε πολιτικό επίπεδο, υπάρχουν κατηγορίες και εναντίον δύο πρωθυπουργών. Του  υπηρεσιακού   Παναγιώτη  Πικραμένου και του Αντώνη Σαμαρά.

Δε θα μπούμε στην ουσία του ίδιου του σκανδάλου. Το γεγονός και μόνο πως χάθηκαν 23 δισ. από το δημόσιο κορβανά  κι επίσης πως η  Ν.Δ λύσσαξε από χτες να  υποβαθμίσει το σκάνδαλο και να μιλήσουν, εμπλεκόμενα και μη στελέχη της, για λασπολογία, δείχνουν το όντως γιγάντιο σκάνδαλο, που τούτη τη φορά, αν κάποιος “δικαιώνεται”, είναι ο… ΄Ακης Τσοχατζόπουλος,  το “κρίμα” του οποίου με τις μίζες στα εξοπλιστικά,  μπροστά  σ΄αυτό τον πακτωλό  τις μίζας και των ζημιών του δημοσίου της Novartis , είναι τελικά …πλημμέλημα.

Υπάρχουν, όμως, ερωτηματικά και μάλιστα πολλά (όχι αναπάντητα πάντως),  μετά τη δικαστική αυτή εξέλιξη να στείλει η  δικαιοσύνη το φάκελο στη Βουλή. Μερικά από τα ερωτήματα, κρίσιμα καί βασανιστικά είναι τα παρακάτω.

Το  σκάνδαλο χρονίζει ήδη από το 2000 και  κορυφώνεται το 2006 και μετά. Κι  ενώ στο διαβιβαστικό των εισαγγελικών αρχών προς τη Βουλή κατονομάζονται 2 πρωθυπουργοί, αλλά μετά το 2009,  οι οποίοι, θέλουμε να πιστεύουμε,  αν ευθύνονται σε κάτι δεν είναι επειδή πήραν οι ίδιοι μίζες, αλλά γιατί επί των ημερών τους  κορυφαίοι υπουργοί τους και άλλα εμπλεκόμενα πολιτικά και μη πρόσωπα, εμπλέκονται στο σκάνδαλο,  για τον ίδιο λόγο ,όμως,  δεν ευθύνεται ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με υπουργό του  εμπλεκόμενο  και  ο ίδιος  δεν αναφέρεται στη δικογραφία. Πώς εξηγείται αυτό; 2006 -2009 η “γαλάζια ακρίδα” είχε επιπέσει στο δημόσιο χρήμα και είχε κάνει τα ταμεία  “γης Μαδιάμ”. ΄Ηταν η εποχή, όχι μόνο των μιζών και των σκανδάλων, αλλά και της χρεοκοπίας της χώρας,αφού ο  συνεχής και αλόγιστος δανεισμός για να  ικανοποιηθούν οι ακόρεστες ορέξεις κουμπάρων, “νταβατζήδων”, οπαδών και φίλων, διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα πάνω από 15%.

Αν κάποιος έπρεπε να είναι πρώτος στη λίστα των ενόχων για το σκάνδαλο Novartis, αφού κατονομάστηκαν άλλοι πρωθυπουργοί  μετά το 2009,  είναι ο Κ. Καραμανλής.  Γιατί αυτή η (επιλεκτικά)  χρονολογική, διαχωριστική γραμμή;

Βέβαια να τονιστεί εδώ πως το σκάνδαλο Novartis σε σχέση με τη χρεοκοπία της χώρας που έχει χρεωθεί ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του είναι “μέρα νύχτα”. Παρ΄όλα αυτά, ουδεμία αναφορά και νύξη υπάρχει στο συγκεκριμένο πρόσωπο,έστω και γι αυτό το σκάνδαλο. Γιατί;

Το έχουμε πολλέςφορές επισημάνει εδώ. Κώστας Καραμανλής και Αλέξης Τσίπρας έχουν δώσει “όρκο”, ισχύει ως σήμερα η “ομορτά” τους. Ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης  συμφώνησε με τον τότε πρωθυπουργό, αν ποτέ  κέρδιζε  τις εκλογές χωρίς αυτοδυναμία α.  Να   προστρέξει   συνέταιρος ο  βαμμένος Καραμανλικός Πάνος Καμμένος και β. Να θέσει η κυβέρνηση συνεργασίας σε δικαστικό απυρόβλητο τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή  για τη χρεοκοπία της χώρας. Τηρήθηκαν ως σήμερα και τα οι δύο όροι.

΄Ομως,οι Συριζαίοι γνωρίζουν πως με το,έστω και   μέγα , σκάνδαλο της Νovartis , δε σώζονται. Είναι μικρό σε σχέση με τη χρεοκοπία της χώρας. Και με μόνο με αυτό, δεν πρόκειται να κερδίσουν εκλογές για κυβερνητική  αυτοδυναμία, δοθέντος πως ο Πάνος Καμμένος κάποια στιγμή θα …λακήσει, θα γυρίσει στο παλιό συνάφι που ανήκει.

Αν δε σπάσει η “ομερτά”, αν δεν λυθούν οι..όρκοι και οι σπονδές και δεν καθίσουν τον Κ. Καραμανλή στο σκαμνί, ο Αλέξης Τσίπρας θα χάσει  όχι μόνο τις εκλογές, αλλά και την αρχηγία του κόμματος. “Βατερλώ”  να περιμένει. Κάτι  ανάλογο με εκείνο που συνέβη  με το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη που κατέληξε ΠΑΣΟΚ της…Φώφης!

Πέρα, όμως,  από τις κομματικές αυτές σκοπιμότητες  (δικά τους ζητήματα) , το ηθικό μέρος των σκανδάλων είναι για μας το σημαντικότερο. Ειδικά  για τη χρεοκοπία της χώρας. Κάποιο τελικά πρέπει να πάνε φυλακή.

Aν πέσουν οι όποιες καμπάνες, ακόμα και σε  υπουργούς για τις ζημιές και τις μίζες στα φάρμακα και ουδείς τιμωρηθεί για τη χρεοκοπία της χώρας, ένα είναι σίγουρο.  Λίγα χρόνια μετά, η χώρα θα ξαναπέσει στο βόθρο.  Και τούτη τη φορά οριστικά. “Τί έχεις Γιάννη ;Τί΄  χα πάντα”.

 

2. α. Bloomberg: Κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας για λύση στο Σκοπιανό – Η σκιά του Πούτιν
Bloomberg: Κλείνει το παράθυρο ευκαιρίας για λύση στο Σκοπιανό – Η σκιά του Πούτιν

 

Από το 2014 που η Ρωσία προσήρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία, υπάρχουν φόβοι ανάμειξης του Κρεμλίνου στα Βαλκάνια, παραδοσιακή σφαίρα ρωσικής επιρροής λόγω των ιστορικών δεσμών με τη Σερβία. Το φιλορωσικό αίσθημα παραμένει σήμερα υψηλό στη Σερβία και η νυν κυβέρνησή της προσπαθεί να το συμφιλιώσει με μια επιθυμία για ένταξη στην ΕΕ, όπως προσπάθησε να κάνει ανεπιτυχώς η τότε ουκρανική κυβέρνηση πριν το 2014. Εισαγγελείς στο Μαυροβούνιο κατηγόρησαν το Κρεμλίνο ότι κρύβεται πίσω από μια απόπειρα πραξικοπήματος τον Οκτώβριο του 2016, ώστε να εμποδίσει τη χώρα να μπει στο ΝΑΤΟ (πράγμα που έκανε πέρυσι). Κι η ρωσική παρουσία είναι από καιρό αισθητή στην ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με φακέλους των μυστικών υπηρεσιών της χώρας που διέρρευσαν πρόσφατα, το Κρεμλίνο προσπαθεί να διασπείρει προπαγάνδα και να προκαλέσει διχόνοια για να ωθήσει τη χώρα μακριά από το μονοπάτι που οδηγεί στη Δύση.

Αυτό άσκησε πίεση στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ να επιλύσουν το συντομότερο δυνατό το ζήτημα του ονόματος. Δεδομένης της θέσης της Ελλάδας ως κηδεμονευόμενης από την ΕΕ, ίσως να ανέμεναν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ήταν πρόθυμος να αποδεχθεί τελικά έναν συμβιβασμό. Την ίδια ώρα η πΓΔΜ έχει από πέρυσι μια φιλοδυτική κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έχει υποσχεθεί ότι θα προωθήσει τις συνομιλίες για την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και κάπως να τα βρει με την Ελλάδα.

Αυτό το παράθυρο ευκαιρίας, ωστόσο, έχει ένα ελάττωμα. Μολονότι η ελληνική κοινή γνώμη επέτρεψε παλαιότερα στον Τσίπρα να υποκύψει σε εξωτερικές πιέσεις, το να επιτρέψουν στη γειτονική χώρα να χρησιμοποιήσει το όνομα «Μακεδονία» υπό οποιοδήποτε πλαίσιο μπορεί να αποτελεί κόκκινη γραμμή. Σε τελική ανάλυση μια οικονομική πολιτική που υπαγορεύεται από τους πιστωτές είναι προσωρινή. Η Ελλάδα ίσως ανακτήσει φέτος πλήρη πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές μετά την περυσινή πώληση ομολόγων. Αλλά πολλοί Έλληνες, που ήδη νιώθουν ταπεινωμένοι από την πρόσφατη υποβάθμιση της εθνικής κυριαρχίας, εμφανίζονται ιδιαίτερα απρόθυμοι να επιτρέψουν μια μόνιμη παραχώρηση στην ΠΓΔΜ.

Υπό τέτοιες συνθήκες η αποδοχή ενός συμβιβασμού με τον Τσίπρα ίσως κρύβει παγίδες και για τον Ζάεφ. Τι θα γίνει αν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση τον αντιστρέψει; Αν κλείσει το παράθυρο για μια συμφωνία κι ο Πούτιν κερδίσει μια αιφνιδιαστική παράταση στα Βαλκάνια, η ιστορία -αρχαία και σύγχρονη- θα καταφέρει άλλο ένα πλήγμα στο μεταμοντέρνο ευρωπαϊκό εγχείρημα».

β. Ράμα: Οι Τσάμηδες έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν περιουσίες
O Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα/ Φωτογραφία: ΑΡ
γ. Ρουμανία: Οι δικαστές διαδηλώνουν

 

Αν το φάντασμα του Χίτλερ κινείται κάπου σήμερα, είναι  στη Ρωσία, ταυτισμένο  με τον   Πούτιν.   Το “Ανατολικό ζήτημα” ήταν ανέκαθεν το σοβαρότερο  της Ρωσίας και  περιελάμβανε δύο βασικούς στόχους :  α. Τη διέξοδο στο Αιγαίο-Μεσόγειο και β. Την άσκηση ισχυρής επιρροής στα Βαλκάνια.

Και σήμερα, πίσω από  τις περισσότερες  αναταραχές , πολιτικές, κοινωνικές, ακόμα και τάξης και ασφάλειας στις χώρες των Βαλκανίων , κρύβεται ο Πούτιν . Ρουμανία με τις συνεχείς διαδηλώσεις Δεξιών και  Ακροδεξιών μαζών. Εκλογές στη Μολδαβία με νικητή την φιλορωσική παράταξη.  Σερβία , Σκόπια,  Αλβανία ,αλλά και λίγα χρόνια πριν με τη φιλορωσική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, σε κάθε αναταραχή και διεκδίκηση αυτών των χωρών, ο “δάκτυλος” της παλιάς Κα Γκε Μπε είναι φανερός και μάλιστα  γιαγάντιος.

Να βάλουμε ένα ερώτημα,  που η απάντησή του, κρύβει μια αλήθεια πικρή  για το “Μακεδονικό”. Ποιος οργάνωσε- προγραμμάτισε-κινητοποίησε- ΠΛΗΡΩΣΕ  (μιλάμε για τεράστια ποσά)  όλο αυτό το  εθνικιστικό τζέρτζελο στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα; ΄Εβαλε μήπως λεφτά η Εκκλησία και δεν το γνωρίζουμε; Μήπως οι  τρελαμένοι, ανεγκέφαλοι εθνικιστές; Δεκάρα τσακιστή δεν έβαλαν όλοι τούτοι . Ας είναι καλά ο …Ιβάν Σαββίδης.  Διάβαζε τα  ρώσικα ρούβλια.

Η γνωστή μέθοδος του δικτάτορα Πούτιν  σε όλο τον κόσμο.  Στόχος η διάλυση της Ε.Ε, η καλλιέργεια του εθνικισμού, του Ναζισμού, του φονταμενταλισμού, ,της διαφθοράς, της μαφιόζικης διακυβέρνησης των κρατών.

Ο “Δαίμονας” των Βαλκανίων είναι ο δικτάτορας της Ρωσίας. ΄Οσο  δεν αντρέπεται ο τύραννος, ο οποίος θα κερδίσει φυσικά και τις εικονικές εκλογές του Μαρτίου, δε θα ησυχάσουν τα Βαλκάνια. Ούτε φυσικά η χώρα μας.  Ας το βάλουμε καλά στο μυαλό μας .

3.”Μοίρασε” εγκεφαλικά η πτώση του Dow Jones – Μεγιστάνες έχασαν… 114 δισ. δολάρια.
Η κατάρρευση των χρηματαγορών «εξαφάνισε» 4 τρισ. δολάρια από αποτιμήσεις
φ

Τα παγκόσμια χρηματιστήρια έκαναν βουτιά σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, εξαλείφοντας 4 τρισ. δολάρια από τις αποτιμήσεις – ρεκόρ που είχαν σημειωθεί μόλις οκτώ ημέρες πριν.

Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια άνοιξαν με απώλειες 3%, μην αφήνοντας στους επενδυτές άλλες επιλογές από το να αναζητήσουν τα παραδοσιακά καταφύγια του χρυσού, του ιαπωνικού γεν και των κρατικών ομολόγων αναφοράς που ήταν από τους αρχικούς παράγοντες που οδήγησαν στις πωλήσεις μετοχών

΄Οσοι νομίζουν πως μια…επανάσταση θα καταργήσει την οικονομία της Αγοράς ,θα “φέρει τα πάνω κάτω”  με ζητούμενο  την  κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη, είναι και ανιστόρητοι και αφελείς.  Η ανθρώπινη Ιστορία έχει δείξει πως οι συγκυρίες (χρονικές, προσώπων, φυσικών καταστροφών, άλλων “γεγονότων”) συνδεονται με τεράστιες αλλαγές και σηματοδοτούν το ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ.

΄Ενα μεγάλο κραχ και πολύχρονο, σε συνδυασμό με κάποιο άλλο απρόβλεπτο γεγονός (π.χ φυσική καταστροφή), θα οδηγήσουν και στην κατάρρευση της οικονομίας της αγοράς. Κατά το  Μαρξ, η “Ανάγκη” είναι η μεγάλη δυναμη που οδηγεί σε ριζικές αλλαγές, σε “νέους καιρούς”.

Η “Ανάγκη” για άλλη μια φορά, θα δείξει  το δρόμο στις γενιές και στην ιστορική αλήθεια πως ΜΟΝΟ η “οικιακή οικονομία”, που διέπεται από την αρχή “ό,τι παράγω καταναλώνω” ,είναι η πραγματική οικονομία. Κι εκεί θα στηριχτεί η απαίτηση του ανθρώπου  να ανατείλει η Νέα Εποχή.

4. Δολοφονία Ζέμπερη: DNA αγνώστου και στο μπουφάν της εφοριακού
Δολοφονία Ζέμπερη: DNA αγνώστου και στο μπουφάν της εφοριακού

 

Ο άγνωστος δολοφόνος, πάντως, αν θέλουν οι αρχές να γίνει… γνωστός, ας ζητήσουν  από το “γνωστό δικηγόρο” που εμπλέκεται στην υπόθεση να τους τον αποκαλύψει.  Κι αν αρνηθεί (που θα αρνηθεί), ας τον αναγκάσουν.

Δεν μπορεί πάντα οι επώνυμοι και δη οι πολιτικοί,  να βρίσκονται  σε διωκτικό-δικαστικό απυρόβλητο. Νισάφι πια!