ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Η Εκκλησία των Σκοπίων αφήνει το «Μακεδονία», επιστρέφει στο Πατριαρχείο

Αφιερώνουμε την είδηση και τη φωτογραφία στις γενιές που έρχονται.  Είναι για γέλια, βέβαια, αλλά τους λέμε πως  λίγοι σήμερα βλέπουμε και τη φαιδρή πλευρα του ζητήματος.  Οι περισσότεροι, πατεράδες και παππούδες τους, με περισσό φανατισμό και εθνικισμό, είτε αγανανκτούν  είτε τρίβουν τα χέρια τους με αυτή την εξέλιξη.

΄Οταν 500.000 είναι οι νεκροί στη Συρία, εκατομμύρια οι πρόσφυγες, παιδιά και μεγάλοι  πνίγονται κατά εκατοντάδες δίπλα μας  στην προσπάθειά τους να σωθούν από την τραγωδία του πολέμου και της πείνας. Και κάποιοι απάνθρωποι  αγνοούν αυτή τη φρίκη. Φτύνουν τα θύματα και είναι ετοιμοι να σφαγούν, να  ξεκοιλιάσουν συνανθρώπους τους για την ονομασία μιας μικρής χώρας.

Πρέπει να νιώθετε ντροπή και οργή για τους προπάτορές σας. Εμείς ξέρουμε από πρώτο χέρι σήμερα  πόση  διαστροφή, φανατισμό  και αφύσικη   συμπεριφορά κουβαλάνε. Μην τους συγχωρήστε ποτέ.

2. Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 13 πόλεις, στις 6 Ιουνίου
Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 13 πόλεις, στις 6 Ιουνίου

Αν υπήρχε  εθνικιστικόμετρο (διάβαζε βλακο-φανατικο- τεστ)  οι ανωτέρω επιφανείς… κύριοι θα  είχαν σπάσει τις ενδείξεις. Δε χωράει σε νούμερα και μετρήσεις  η ανοησία τους .Κι ανάθεμα αν ξέρουν για ποιο πράγμα είναι τόσο θυμωμένοι.

Τί είναι η Μακεδονία; Δεν είναι ποτάμια, βουνά, πεδιάδες; Πώς τη φαντάζονται,δηλαδή; Σαν την …καλή τους που δεν πρέπει κανείς να την αγγίζει, ως κτήμα  εραστή και σύζυγου;

Υπάρχει φυσική ιδιοκτησία; Μπορείς να εμποδίσεις το οξυγόνο, τον αέρα, το νερό να κυκλοφορήσουν  ελεύθερα εδώ κι εκεί; Γιατί όχι και η  γη;  Ανήκει σε κάποιον το χώμα και οι πέτρες;

΄Αλλωστε, περί  ονόματος μιας περιοχής πρόκειται. Δε  διεκδίκησε κανείς εδαφικά τη Μακεδονία. Τόσο θεμοκέφαλοι, τόσο ανόητοι.

 

3. ΣΤΗΝ ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ Ο ΡΩΣΟΣ ΥΠΕΞ
Ο Πούτιν κάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Μόσχα -Θα χαρούμε να σε δούμε εδώ
Βλαντίμιρ Πούτιν, Φωτογραφία: AP

Κιμ Γιονγκ Ουν και Πούτιν.  Τα μεγαλύτερα τέρατα στην ανθρωπότητα σήμερα από τη λήξη του τελευταίου παγκόσμιου πολέμου.  Θηρία ανήμερα.

500.000 νεκρούς έχει χρεωθεί ο νέος Χίτλρερ της Ρωσίας. Εκατομμύρια  σακατεμένους και άστεγους.  Ο “Μπούλης” από την άλλη  στην ταλαίπωρη  Β. Κορέα, εκετελεί στην ψύχρα ,όποιον δεν γουστάρει. Και στον …”κήπο” του καθημερινά  βασανίζονται ,δολοφονούνται ή πεθαίνουν από τις κακουχίες και την πείνα δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι που  τους θεωρεί  αντιπάλους και εχθρούς τους καθεστώτος.

΄Υαινες αιμοβόρες. Η ντροπή της ανθρωπότητας!

 

4. ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΕΡΥΣΙ
Εστειλαν απειλητική επιστολή στον Νίκο Σακελλαρίου με αναφορά σε λαϊκά δικαστήρια
Εστειλαν απειλητική επιστολή στον Νίκο Σακελλαρίου με αναφορά σε λαϊκά δικαστήρια

Εμείς που έχουμε δεχτεί από πέρυσι (άσε τα προηγούμενα χρόνια)  δεκάδες  τέτοιες επιστολές  με απειλές και ύβρεις τί να πούμε; Ο Σακελλαρίου είναι ….εκλεκτός και   μια απειλή που δέχτηκε, αν δέχτηκε,  γίνεται “πρωτοσέλιδο”;

Παίζει θέατρο.΄Οπως με τον τρόπο που παραιτήθηκε.. Το πιθανότερο θα τον κατεβάσει κανένας Μητσοτάκης σε εκλογές ή θα τον πάρε σύμβουλό του.  Γνωστά αυτά.

Μια στυγερή δολοφονία απέκρυψε ως πρόεδρος του ΣτΕ, για να καλύψει τις ΝεοΔημοκράτισες “κυρίες” πρώην υπουργούς της κυβέρησης Καραμανλή. Διέσυρε το θεσμό  της δικαιοσύνης όσο λίγοι. Καταρράκωσε  το κύρος της. Και ζητάει και τα ρέστα.

5. Σάλος με το tweet-απάντηση Καμμένου για τις διακοπές στο Μονακό
Σάλος με το tweet-απάντηση Καμμένου για τις διακοπές στο Μονακό

 

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή καλώντας τον κ. Καμμένο να απαντήσει προσωπικά αν η «προκλητική συμπεριφορά» του, όπως την χαρακτηρίζουν «συνάδει με το ρόλο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά περίοδο που διανύει η χώρα». Την ερώτηση υπογράφουν Βασίλης Κικίλιας, Σπυρίδων Αδωνις Γεωργιάδης, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Δημήτρης Κυριαζίδης.

Σταράτα και καθαρά τους  τα κοπάνησε   ο Πάνος Καμμένος. Και είμαστε υποχρεωμένοι να παραδεχτούμε πως ούτε ένα υπονοούμενο  δεν είναι ανυπόστατο. . Η αλήθεια  είναι αυτή.   Και ακόμα  χειρότερα με   τα φυντάνια  της Νεο-Δεξιάς.

6. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα λεωφορεία -Δεν θέλουν να μετακινηθεί το αμαξοστάσιο από το Ελληνικό
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα λεωφορεία -Δεν θέλουν να μετακινηθεί το αμαξοστάσιο από το Ελληνικό [εικόνες]

Οι …”λέρες ” διαμαρτύρονται. Θέλουν το αμαξοστάσιο  στα πόδια τους. Γι αυτό γίνεται όλος ο καυγάς.

 Ξέρετε ποιος ήταν  ο μισθός αυτών των πανάθλιων Κωλάδων παλιότερα; Από 3.000 και πάνω!  Και με ρεπό και παχυλά  επιδόματα της τρέλας (π.χ τα “κερατιάτικα. Να σου δίνουν, δηλαδή, έξτρα παραδάκι, αν φύγει από τα ηλεκτροφόρα καλώδια το “κέρατο” του τρόλευ και συ  το ανεβάσεις! Πώς λέτε “τινάχτηκε η μπάνκα στον αέρα”;

 Ασυνείδητοι εργατοπατέρες. Διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι κομματικοί πελάτες. Συντεχνία βρώμικη από τις λίγες.