ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Κοτζιάς: Θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος στην Ευρώπη αν η Τουρκία ήταν δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα
Κοτζιάς: Θα ήμασταν το ευτυχέστερο έθνος στην Ευρώπη αν η Τουρκία ήταν δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα

Αναμφισβήτητα. Για το λόγο αυτό, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να γίνει μέλος της Ε.Ε η Τουρκία. ΄Οσοι ανεγκέφαλοι δεν καταλαβαίνουν τη σημασία αυτής της εξέλιξης, είναι επειδή ακριβώς, αντί για μυαλό, έχουν άχυρα στο κεφάλι.

“Εδώ και τώρα” στην ευρωπαϊκή οικογένεια και ο τούρκικος λαός. Καλό για εκείνους και για μας. Αλλά και για την Ευρώπη ολόκληρη.

Ας το παλέψουμε οι συνετοί πολίτες. Κι από τις δύο μεριές του Αιγαίου. Και είναι πολλοί και οι απέναντι.

2. Βρετανός στρατηγός: Γιατί ένας αδύναμος Πούτιν θα είναι πιο επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη
Φωτογραφία: AP/ Grigory Dukor

Ενας αδύναμος Βλαντιμίρ Πούτιν θα αποτελούσε μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη, από ό,τι τώρα που είναι ισχυρός, προειδοποίησε ο Αντριαν Μπράντσοου.

Ο Βρετανός στρατηγός, πρώην επικεφαλής της SAS, των ειδικών δυνάμεων της χώρας ήταν έως πέρυσι αναπληρωτής Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή είναι τεράστια η δημοτικότητά του στη Ρωσία, αυτό που θα ζήλευαν οι πολιτικοί της Δύσης. Αυτός ο συνδυασμός, να δημιουργεί μία κατάσταση και μετά να παρουσιάζει τον εαυτό του ως την απάντηση σε αυτή, λειτουργεί πάρα πολύ καλά. Αν απειληθεί η ύπαρξή του, τότε θα συμβεί το ίδιο και για εμάς. Εννοώ ότι θα ρισκάρει σε κάτι, που πιθανόν θα οδηγήσει σε σύγκρουση. Είναι ένα απαίσιο σενάριο, που ευτυχώς είναι απίθανο, αλλά πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυτό», δήλωσε ο Μπράντσοου, σύμφωνα με τον Guardian.

Ο στρατηγός σημείωσε ακόμη ότι η Ρωσία εμπλέκεται στα Βαλκάνια, για να αποτρέψει τις προσπάθειες κάποιων χωρών να μπουν στην ΕΕ.

Αναφέρθηκε και στη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, στην Αγγλία. Ενα περιστατικό που το χαρακτήρισε μεν απίστευτο σοβαρό, αλλά συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη.

«Εχουμε ακούσει τον Πούτιν να αφήνει να εννοηθεί ότι όσοι προδίδουν τη Ρωσία είναι στόχοι. Αυτή η συμπεριφορά είναι χαρακτηριστική», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Καταπληκτικές και απόλυτα λογικές και τεκμηριωμένες  οι διαπιστώσεις του βρετανού στρατηγού. Να μην ξεχνάμε πως γνωρίζει πολλά  για την “αρκούδα του Βορρά” και τους εθνικστές  της Ρωσίας, αφού  έχει κορυφαία  νατοϊκή εμπειρία. ΄Ενα θηρίο είναι πιο επικίνδυνο άμα είναι λαβωμένο, μας λέει απλά εδώ για τον “τσάρο”.

Γι αυτό το λόγο είναι “εκ των ουκ άνευ” να  εκλείψει από προσώπου γης  ο  Νέος Χίτλερ. Είναι ικανός να κάνει τα πάντα. Να φέρει έναν απρόσμενο τρίτο παγκόσμιο πόλεμο ο τρελαμένος ” Ρώσος.

Να θυμηθούμε. Ο ίδιος ο δικτάτορας,  παραδέχεται πως συνηθίζει  να βάζει στόχους και να βγάζει από τη μέση  όσους τον προδίδουν! Κανονική μαφιόζικη νοοτροπία, δηλαδη.

Είναι καρός, επομένως,  να πληρωθεί με το ίδιο νόμισμα. ΄Οσο μένει στην εξουσία, αποθρασύνεται όλο και περισσότερο.

3. Απεργία πείνας ξεκινά ο Δημήτρης Κουφοντίνας γιατί δεν του δίνουν νέα άδεια από τις φυλακές
Απεργία πείνας ξεκινά ο Δημήτρης Κουφοντίνας γιατί δεν του δίνουν νέα άδεια από τις φυλακές

Η ανάρτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα:

Επειδή με την τελευταία παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της άδειάς μου, καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού.

Επειδή αυτή η παρέμβαση, κουρελιάζοντας τους νόμους του δικού της συστήματος, που δήθεν υπηρετεί, στέλνει το σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος ή κώδικας, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας τους και η σκοπιμότητα της συντριβής του.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε ύστερα από απαίτηση της γνωστής Οικογένειας με το πατροπαράδοτο ιστορικό σε τέτοιες επεμβάσεις, αποκαλύπτοντας άλλη μια φορά ότι η δικαιοσύνη ενεργεί πάγια ως πειθήνια θεραπαινίδα των ισχυρών, όταν δεν λειτουργεί ως πλυντήριο για το ξέπλυμά τους (π.χ. ΑΓΕΤ, Υποκλοπές, Ζίμενς, Οφ-σορ κλπ κλπ).

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε με τρόπο που θυμίζει σκοτεινές μεθόδους του βαθέος κράτους, για να εκφοβίσουν, να εκβιάσουν και τελικά να εξοντώσουν επιδεικτικά οποιονδήποτε εισαγγελέα τολμήσει να πιστεύει ότι μπορεί να κρίνει έντιμα, ανεξάρτητα από πιέσεις και εκβιασμούς.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης που εξακολουθεί, παρά τις παλιές διακηρύξεις, να διατηρεί το εισαγγελικό βέτο που καταργεί ουσιαστικά τη Συμβούλιο της Φυλακής.

Επειδή για μια φορά ακόμη επανέρχεται η απαίτηση να υποβάλω δήλωση μετανοίας, αποκηρύσσοντας την προσωπική μου διαδρομή.

Επειδή όλα αυτά υπερβαίνουν το απλό ζήτημα μιας άδειας, στοχεύοντας στον πυρήνα της συνείδησης του πολιτικού κρατούμενου και στην προσωπική του αξιοπρέπεια. Και για εμάς αυτή είναι η απαράβατη κόκκινη γραμμή μας.

Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δενείναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων.

Για όλα αυτά, σε όλα αυτά, απαντώ με αυτό που αντιστοιχεί στον πολιτικό κρατούμενο.

Από την Τετάρτη 30 Μαΐου ξεκινώ απεργία πείνας με αιτήματα:

α) Κανονική τακτική άδεια
β) Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο

 

Τί άλλαξε από τις δυο προηγούμενες φορές που χορηγήθηκε άδεια στο σημερινό απεργό πείνας ;  ΄Εκαναν λάθος  εκείνοι που του τις  χορήγησαν ; Και ο εισαγγελέας  του Αρείου Πάγου  σήμερα… διόρθωσε  με το βέτο του την κρίση του συμβουλίου της φυλακής;

Αλλοπρόσαλλοι,αλλά και λίαν επικίνδυνοι ακροβατισμοί, που πρώτα πλήττουν, όπως πάντα , την ίδια  την έννοια της δικαιοσύνης και το κύρος τους ελληνικού , δικαιικού πολιτισμού της χώρας.  Αναμενόμενες οι συνέπειες .

 

4. Νέο αντιμνημονιακό κόμμα ίδρυσε ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Σακκάς

Νέο αντιμνημονιακό κόμμα ίδρυσε ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Σακκάς

Ακόμη ένα κόμμα διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, την ιδρυτική διακήρυξη του οποίου υπέγραψαν τα στελέχη του το μεσημέρι της Τρίτης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με επικεφαλής τον πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Σακκά.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του νέου κόμματος μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε σε γενικές γραμμές τις αρχές του «Κινήματος Δικαιοσύνης».

Όπως είπε, το κόμμα τάσσεται κατά των Μνημονίων, ενώ ερωτηθείς ο κ. Σακκάς για το πού πρόσκειται ιδεολογικά, ανέφερε:

«Κεντροδεξιά, Κεντροαριστερά, Δεξιά και Αριστερά, όλα αυτά έχουν χρεοκοπήσει, το κόμμα μας είναι το allium, το κάτι άλλο».

Κόμμα …Δικαιοσύνης από  εκπρόσωπο της ελληνικής δικαιοσύνης; Δεν προσωποποιούμε τη δυσπιστία μας στο νέο αρχηγό κόμματος.  ΄Αλλωστε, ο συγκεκριμένος εισαγγελέας, ως μάχιμος  παλιότερα ,είχε κάποιες καλές  στιγμές και υπήρξε μαχητικός, αποφασιστικός  και πείσμων.

Μιλάμε γενικώς για μια μεγάλη μερίδα εκπροσώπων της ελληνικής δικαιοσύνης, που τα έργα τους στη διάρκεια της θητεία τους, ως υπηρέτες  της δικαιοσύνης, μάλλον ντροπή και αποτροπιασμό προκαλούν. Σε σημείο μάλιστα που θα προτείναμε    να περάσουν ως παράδειγμα στα βιβλία μορφολογίας της ελληνικής γλώσσας, ως το   προφανέστερο και ακριβέστερο παράδειγμα …οξύμωρου σχήματος.

Δε λέμετο ίδιο  για το Σακκά. ΄Εχει, όντως, σοβαρές “διαφορές” από πολλούς της συντεχνίας.  Απλώς, λέμε: “Φοβού τους Δαναούς  και δώρα φέροντας”.

 

5. Αριστεριστές έβαψαν με συνθήματα το κτίριο της ΓΣΕΕ -Αλήτες, λέρες, εργατοπατέρες
Αριστεριστές έβαψαν με συνθήματα το κτίριο της ΓΣΕΕ -Αλήτες, λέρες, εργατοπατέρες [εικόνες]

Λέρες, λαμόγια πρώτης οι συνδικαλιστάδες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Από εκείνα τα χρόνια.  Ας όψεται η νοοτροπία που τους καλλιέργησε η πασοκική λαίλαπα από το 1981 και μετά.

Χειρότερη φάρα από εκείνους τους αλήστου μνήμης, αλλά και τωρινούς, εργατοπατέρες  Κανελόπουλους, Πρωτόπαπες,  Κωλάδες, Πολυζωγόπουλους,  Φωτόπουλους δε θα βρείς.  “Τίναξαν την μπάκα στον αέρα”  οι αλήτες και οι  συντεχνίες τους. Αλλά το χειρότερο, δίδαξαν τους ΄Ελληνες…αναξιοπρέπεια, ανηθικότητα, διαπλοκή, πελατειακή σχέση.

6. Χρυσόγονος: Ιταμή πρόκληση η ομιλία του υποψήφιου του τουρκικού CHP στην Κομοτηνή -Να απαγορευθεί
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Ιταμή πρόκληση, κατά της Ελλάδας και της ΕΕ, χαρακτήρισε ο Κώστας Χρυσόγονος την προγραμματισμένη προεκλογική ομιλία στην Κομοτηνή του Μουχαρέμ Ιντζέ, υποψήφιου του CHP για την προεδρία της Τουρκίας.

΄Ενας … Πάνος Καμμένος έλειπε από τους οικολόγους .Τον βρήκαν  ατόφιο και στο μεγαλείο του. Το όνομα αυτού…Χρυσόγονος!

Κατάντησε γελοίο πια  το άτομο. Ακροδεξιός με τα όλα του. Και …οικολόγος!

7. ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΙΣΤΩΝ
Απειλές δέχεται ο Ματαρέλα: Του εύχονται να πάθει ό,τι ο αδελφός του -Τον εκτέλεσε η μαφία

 

Φωτογραφία: AP/ Alessandra Tarantino

 

Δεν είναι αποκάλυψη.  Στο Νότο της Ιταλίας η συντριπτική πλειοψηφία των  ψηφοφόρων των λαϊκιστών είναι φίλα προσκείμενη στις μαφίες και τις καμόρες. Και ουκ ολίγα, ενεργά  μέλη τους.

Σοβαρός, νουνεχής, συνειδητοποιημένος πολίτης στην Ιταλία θα ψήφιζε ποτέ τέτοιους τρελαμένους, πολιτικά αναλφάβητους σαν τους πεντάστερους και τη Λέγκα;  “Η σάρα και η μάρα” τους στήριξε.”

  Και είναι η ίδια  τώρα που ο συρφετός  πετάει τη μάσκα και απειλεί να κάνει εκείνο που ξέρει πολύ καλά. Φόνους, ληστείες, κομπίνες, παλιανθρωπιές. ΄Ορα, οπαδούς του δικτάτορα Πούτιν στη Ρωσία. “΄Ολα τα γουρούνια έχουν ίδια μούρη”. Και οι αχυράνθρωποι …. τάλε κουάλε, φτυστοί!