ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Μαντούμου Γκασάμα: Διχάζει ο μετανάστης που έσωσε ένα παιδάκι στη Γαλλία

 

 

Μαντούμου Γκασάμα: Διχάζει ο μετανάστης που έσωσε ένα παιδάκι στη Γαλλία [εικόνες]

Παγκόσμιο ενδιαφέρον και θαυμασμό προκάλεσε η κίνηση του 22χρονου Μαντούμου Γκασάμα να σκαρφαλώσει μέχρι τον 4ο όροφο προκειμένου να σώσει ένα 4χρονο αγοράκι που κρεμόταν στο κενό.

Μετά από την ηρωική του πράξη, ο Μαμούντου όχι μόνο έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός με το παρατσούκλι Spiderman, αλλά πήρε και την γαλλική υπηκοότητα και πρόσληψη στην Πυροσβεστική μετά από συνάντηση που είχε με τον Μακρόν.

Η απόφαση του να σκαρφαλώσει με γυμνά χέρια μέχρι τον 4ο όροφο ήταν αδιαμφισβήτητα μία πράξη ηρωισμού που σπάνια βλέπει κανείς, αλλά δεν ήταν ίσως τίποτα σε σύγκριση με αυτό που προηγουμένως υπέμεινε προκειμένου να φτάσει από το Μάλι στην Γαλλία.

Τελικά έφτασα στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2017. Από τότε ζω σε έναν ξενώνα στο Montreuil, ένα προάστιο στα νοτιοδυτικά του Παρισιού», ανέφερε ο Μαμούντου περιγράφοντας στην συνέχεια πως αποφάσισε να ανέβει και να σώσει το αγοράκι.

O 22χρονος μετανάστης  απλά έτυχε να βρεθεί έξω από το κτίριο και όταν είδε την ταραχή και τα ουρλιαχτά των ανθρώπων που κοίταζαν το αγόρι να κρέμεται στο κενό αποφάσισε να λάβει δράση.

«Έβλεπα όλους αυτούς τους ανθρώπους να φωνάζουν και τα αυτοκίνητα να κορνάρουν. Σκαρφάλωσα έτσι και, ευχαριστώ τον Θεό, έσωσα το παιδί», είπε ο νεαρός.

Οσο για το πως ένιωσε μετά, ο ίδιος εξομολογήθηκε «Αισθάνθηκα φοβισμένος όταν έσωσα το παιδί, μετά πήγαμε στο σαλόνι, άρχισα να τρέμω, δύσκολα μπορούσα να σταθώ όρθιος, έπρεπε να καθίσω» πρόσθεσε.

Στη συνάντησή του με τον Μακρόν τη Δευτέρα, ο Γκασάμα περιέγραψε στον Γάλλο πρόεδρο τα όσα έγιναν.

«Ετρεμα, δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε.

Έχετε γίνει παράδειγμα επειδή σας έχουν δει εκατομμύρια άνθρωποι, ο λαός είναι ευγνώμων», δήλωσε ο Μακρόν στον 22χρονο.

Επιβεβαιώνοντας πως ο 22χρονος θα γίνει Γάλλος πολίτης, ο Μακρόν δήλωσε: «Ακόμα κι αν δεν σκεφτήκατε τι κάνατε, ήταν μια πράξη θάρρους και δύναμης που κέρδισε το θαυμασμό όλων».

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο 22χρονος θα γίνει πολίτης διχάζει τη Γαλλία.

Δεν έχει διχάσει  τη Γαλλία. Στους Νεο- Φασιστο-Ναζί  μόνο ξύνισε.  Φανερά πράγματα.

Ο φασισμός και  ο ναζισμός δεν είναι  οι παλιότερες  και μοναδικές στην ιταλική και γερμανική εκδοχή. Σήμερα εκφράζονται με άλλους τρόπους.

Αλλά , πιστέψτε με,  είναι το ίδιο απαίσιοι, βρωμεροί και αναίσθητοι και στην παλιά και τη νέα τους έκδοση.   Ας τους πολεμήσουμε χωρίς έλεος.

Να είσαι καλά, Μαντούμου Γκασάμα. Σε αγαπάμε. ΄Εδωσες το καλύτερο και πιο  αποστομωτικό  μάθημα στις φασιστομαϊμούδες, που τρυγυρνάνε  γύρω μας  και γρυλίζουν  ξετσίπωτα.

 

2. ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ
Το βίντεο-παρωδία που ετοίμασε ο Ερντογάν για την Αλωση της Πόλης- Ειδικά εφέ και εθνικιστική υστερία
Το βίντεο-παρωδία που ετοίμασε ο Ερντογάν για την Αλωση της Πόλης- Ειδικά εφέ και εθνικιστική υστερία [βίντεο]

Οι δύο δικτάτορες, Τουρκίας και Ρωσίας σήμερα, είναι δυο  βαριά, ψυχικά  άρρωστα  άτομα. Παλιότερα υπήρχαν  περισσότερα. Είχαμε και στη χώρα μας. ΄Ιδιοι και στο κιτς.

΄Οσο πιο νωρίς εγκλειστούν  σε φυλακή ή σε άσυλο, τόσο καλύτερα για την ανθρωπότητα ολόκληρη. Λίαν  επικίνδυνοι όσοι τροχοπεδούν  ένα κόσμο που πάει μπροστά ολοταχώς.

3. ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ
Η Μέρκελ σχολίασε τις εξελίξεις στην Ιταλία με αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα
Ανγκελα Μέρκελ/ Φωτογραφία:AP

 

Aς “ανάβουν κερί” στη… Μαντόνα τους οι Ιταλοί για την Ελλαδίτσα. Η δικιά μας εμπειρία τους  έσωσε. ΄Ηταν διδακτική για όλους.

Η τραγωδία της Ελλάδας ήταν  ασφαλώς  εκείνη που οδήγησε τον Ιταλό πρόεδρο στο σωστό δρόμο αποφάσεων.΄Επρεπε εδώ, τελικά,  να περάσουμε τα μύρια όσα δεινά, για να διδαχθούν οι άλλοι  να μην ανέβουν τον ίδιο Γολγοθά.

Θα μπορούσε να συμβεί και το αντίθετο. Δεν είναι ούτε ήταν  ποτέ  στα καλύτερά της η ιταλική οικονομία.   Δέκα φορές μεν μεγαλύτερη από την ελληνική ,αλλά   με το δημόσιο χρέος να φτάνει  στα 2,4 τρις €. Με ελληνικούς υπολογισμούς , είναι επτά φορές μεγαλύτερο από το δικό μας .Αλλά και παγκόσμια (κρατηθείτε) είναι το  τέταρτο μεγαλύτερο !  Το χρέος της Ιταλίας βρίσκεται  στο 132% επί του ΑΕΠ  (δυο φορές, δηλαδη,  πιο πάνω από το 60% που επιτρέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας). Κατάμαυρα μαντάτα.

 ΄Ομως, το κακό συνέβη στη δική μας οικονομία. Κι αυτό γιατί  στην Ιταλία μπορεί να υπήρχε προκλητικός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά ποτέ   θρασύτατος  Κώστας Καραμανλής.   Αυτή είναι μια άλλη, επιπλέον , διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ας εύχονται, πάντως  οι γείτονες να …κόβονται μέρες από εκείνους και να μα τις δίνουν. Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Αυτη είναι η ιστορική αλήθεια.

 

4. Η ΝΔ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σπυράκη για Σκοπιανό: Αδιανόητο η Ελλάδα να παραδώσει εκ των προτέρων τα διαπραγματευτικά όπλα
Μαρία Σπυράκη, Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Εδώ ο κόσμος καίγεται και  τα παιδιά και τα εγγόνια  που δεν ξέχασαν να μας αφήσουν (μη χάσουν!) οι Χίτες και οι Ταγματασφαλίστες, το χαβά τους. Εθνικιστάρες σαν τους πατεράδες τους. Πατριωταράδες με το αζημίωτο.

Σιχτίρ,παράταξη των φόνων των βιασμών της απάτης, της κλοπής και του δωσολογισμού. Δε θα αλλάξεις ποτέ.

 

5. Αυτό το vintage ολόσωμο μαγιό που αναδεικνύει τη μέση και τη θηλυκότητα θα γίνει sold out

Πηγή:  iefimerida.gr

Πόσο χρόνων μπορεί να είναι αυτό το κορίτσι; Σίγουρα ανήλικο. Κι αυτό διάλεξε να βάλει για διαφήμιση η “πατσαβούρα”, η γνωστή ακροδεξιά, πορνοφυλλάδα , iefimerida.gr!

 Αλλά είναι  πρώτη και στα  δακρύβρεχτα πιασάρικα θέματα  για παιδεραστές και λοιπούς ανώμαλους. Μπόχα και πρωτιά στις σελίδες της με τέτοια  νοσηρά θέματα  καθημερινά.

Σιχτίρ βρωμοφυλλάδα.  Τόσο σκουπίδι πια; Η χειρότερη χωματερή των τελεταίων χρόνων!

 

 

6. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

Διάβασα τη συνέντευξη  του Στέφανου Κορκολή.

(http://www.bovary.gr/oramatistes/12784/stefanos-korkolis-den-daneizo-pia-tipota-apo-tin-prosopiki-moy-zoi-eimai-kavafikos

Δεν ξέρω γιατί, περισσότερο από διαίσθηση, τα  περισσότερα που λέει , μου φαίνονται  ως τίμια εξομολόγηση.  Δείχνει  “καθαρός”, καθόλου αλαζονικός και  ψωνισμένος σαν πολλούς στο συνάφι του.  Και θυμάμαι παλιά πόσο είχε χτυπηθεί άσχημα  από το γνωστό   μαφιόζο  της παραπληροφόρησης,  Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.